borrka 03.08.14, 00:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16419951,Wojska_Ukrainy_odciely_Donieck_i_tereny_wokol_od_reszty.html#BoxSlotI3img Przyjemnie sie czyta, biedne kacapy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romrus Bohaterscy opolczency daja w d..., ... 03.08.14, 00:47 borrka napisał: > Przyjemnie sie czyta, biedne kacapy. ...banderowskiej swoloczy. Lepiej sie oglada, niz czyta. www.youtube.com/watch?v=cBSfomXF1Zc www.youtube.com/watch?v=P_k7KdwaTn0 www.youtube.com/watch?v=DMZ0lpk45jA 18+ www.youtube.com/watch?v=L4lhjpsDVNw Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Final kazdego nazisty 03.08.14, 00:52 cs614817.vk.me/v614817148/1c26f/DVKEUj4gOLE.jpg Kiedy na Wschodni front, borrat? Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Final kazdego nazisty 03.08.14, 10:38 szczekaj dalej romrusku. Pogadamy, jak rozpocznie się tak długo zapowiadana przez ciebie ofensywa na Charków. Coś ci też przypomnę: forum.gazeta.pl/forum/w,50,151908953,151999619,Jak_ksztaltuje_sie_sytuacja_na_froncie_Somalii.html Powiedz mi słonko jak od tego czasu zmieniła się sytuacja na polu walki? Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Final kazdego nazisty 03.08.14, 10:51 Teraz jest już cichutko. Rosja teraz skomle, że UE zniosło embargo na broń dla Ukrainy buhahah. Mocarstwo na kolanach. Zachód robi co chce a Putinek trzęsie się ze strachu nawet nie wspomoże separatystów. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Zauwazylam ze 03.08.14, 11:04 borrka napisał: Re: Daja d..., bohaterscy opolczency. > Przyjemnie sie czyta, biedne kacapy. nieszczesciami ludzkimi leczysz swoja czarna "melancholie". Reprezentujesz bardzo rzadki "przypadek" psychiatryczny, kiedy nieszczescia ludzkie sprawiaja komus przyjemnosc. Odwiedz psychiatre... moze on ci bedzie w stanie pomoc? Twoje zwyrodnienie i przerazajaca glupota moze byc niebezpieczna dla otoczenia. Oj biedny, ty biedny... uposledzona i jednoczesnie rasistowska (kacapy?) istoto... Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Amok? 03.08.14, 11:18 borrka napisał: Re: Won. > Pisze po radziecku, bys zrozumialo. Co cie tak rozjuszylo uposledzony przypadku i "lingwisto"? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 mam pytanie Borrka 03.08.14, 11:19 gdzie w rosyjskiej sieci pojawila sie analiza czeskich mediow? Odpowiedz Link Zgłoś
1.igor.uk HA,HA. 03.08.14, 11:25 Mara,jestes zalosna,jak kazda babka bazarowa,probujaca udawac z siebie dame. Nie mozesz mnie darowac tego,ze zlapalem ciebie na plagiacie,jak rowniez za to,ze pokazalem wszystkim,kim jestes naprawde. Borracik rosyjkiej prasy nie czyta,za wyjatkiem Lenta.ru . A ty,jak by mialas troche rozumu,po prostu wpisala do google po rosyjsku:"oбзoр чешcкoй преccы" i mialaby taki wynik: www.google.ru/#newwindow=1&q=%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%BE%D1%80+%D1%87%D0%B5%D1%88%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%81%D1%8B Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 11:26 Nie sledze - ale uwaga trafna: Igorek sam tego nie wymyslil. Nota bene zapomnial o jednym: Czesi traktuja Rosjan z gory, jak wschodnich przyglupow. Polakow zreszta tez, ale im (powoli) mija. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 12:16 jak to bylo? Czesi to tacy Niemcy, ktorzy mowia po czesku. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 12:25 mara571 napisała: > jak to bylo? Czesi to tacy Niemcy, ktorzy mowia po czesku. ------------------ Dobre. Czesi starają się do bólu być pragmatyczni. Dobrze na tym wychodzą, ale ich recepty już nie pracują w przypadku krajów większych. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Czesi to tacy Niemcy, ktorzy mowia po czesku 03.08.14, 13:43 Gadanie - nie słyszałem jakoś o niemieckim Szwejku... Już nie pamiętam, kto to powiedział (Woody Allen?... Robin Williams?...), że Niemcy mieli wśród siebie wielu dowcipnych ludzi - tylko wszystkich pozabijali. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 15:50 mara571 napisała: > jak to bylo? Czesi to tacy Niemcy, ktorzy mowia po czesku. > > To nie jest prawda. Czesi nigdy nie byli i nie są proniemieccy chociaż mogliby bo większość wspaniałych praskich zabytków jak np. Most Karola w Pradze zbudowano na zlecenie Cesarza Niemieckiego Karola IV. Czesi zawsze byli i są silnie związani z Austrią i bardzo szanują ten kraj. Habsburgowie mieli w Pradze swoje siedziby i też dbali o rozwój Pragi. Cesarstwo Habsburgów dało Czechom dużą autonomię, dostęp do stanowisk, szkół a Czesi mogli korzystać z pełni ze wszystkich dóbr Cesarstwa tak jak Austriacy, mogli się rozwijać. Kiedyś Czesi nie lubili Polaków i Polski głównie z powody polskiego zacofania, rozmodlenia, itp. Obecnie to się zmieniło, Czesi widzą i doceniają dynamiczny rozwój cywilizacyjna Polski, widzą że polskie autostrady są ładniejsze od czeskich a Warszawa jako miasto(nie licząc zabytków) jest ładniejsza i nowocześniejsza od Pragi. Widzą i doceniają piękno Krakowa, Wrocławia ale nie znoszą notorycznego łamania przepisów przez polskich kierowców. Ja miałem zawsze bardzo dobre relacje z Czechami i bez problemu dogadujemy się mówiąc: ja po polsku oni po czesku co też bardzo, bardzo zbliża. Generalnie jesteśmy dla siebie bardzo bliskimi obecnie narodami a stereotypu ustępują wzajemnemu zainteresowaniu i wzajemnemu szacunkowi. Ich stosunek do Rosji jest podobny jak nasz czyli bardzo pogardliwy i negatywny, tyle że nie obnoszą się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 19:25 wybacz, ale piszesz bzdury. Najlepszy okresy w dziejach Czech, Czechoslowacji to miedzywojenne dwudziestolecie. Stpoa zyciowa byla zblizona do tej w Belgii, Francji czy W. Brytanii. Skoda, Tatra, Tesla to marki, ktore powstaly w niepodleglej Czechoslowacji. Do tego dochodzi nowoczesna zbrojeniowka. Porownanie Warszawy z Praga nie ma sensu. Jako warszawski patriota powinienies zaczac walczyc o ucywilizowanie stolicy, bo na razie bardziej przypomina metropolie 3 swiata anizeli wazne miasto, stolice Polski w Europie. Balagan urbanistyczny (buduje sie co sie chce, jesli lapowka jest wystarczajaco wysoka, a miasto nie ma naczelnego urbanisty i planu zagospodarowania przestrzennego), szmaty z ohydnymi reklamami wisza wszedzie i maja monstrualne wymiary. Przed dwoma laty jechalam w kierunku Marki. Tam jest jakies centum handlowe "ozdobione" od strony drogi lasem bannerow i reklam, ktorych nikt nie jest w stanie nawet czytac. Sciana Wschodnia sprzedana biznesmenowi izraelskiemu za grosze wola o pomste do nieba. itd, itd... ---- Trzeba spokojnie tłumaczyć, dlaczego regulacje unijne nie obejdą się bez terminu „gender", i dlaczego musimy to zaakceptować. Nie można być w Unii i w niej nie być jednocześnie. Nie ma tak, że Unia będzie realizowała politykę równościową, a Polska nie. Małgorzata Fuszara, pełnomocniczka rządu do spraw równego traktowania Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ty piszesz bzdury 03.08.14, 20:09 mara571 napisała: > wybacz, ale piszesz bzdury. > Najlepszy okresy w dziejach Czech, Czechoslowacji to miedzywojenne dwudziestole > cie. Stpoa zyciowa byla zblizona do tej w Belgii, Francji czy W. Brytanii. > Skoda, Tatra, Tesla to marki, ktore powstaly w niepodleglej Czechoslowacji. Do > tego dochodzi nowoczesna zbrojeniowka. Ty piszesz bzdury, a Amigo ma racje. Czechy byly centrum przemyslu Austo-Wegier i wszystko to co przejela niepodlegla Czechoslowacja - zawdziecza dorobkowi poprzednich pokolen i liberalizmwi Austro-Wegier, ktore dawaly Czechom wszelkie szanse do rozwoju. Nie bylo tez zadnej odgornej germanizacji (jak w Polsce w Poznanskim), a ta ktora byla, byla dobrowolna. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Ty piszesz bzdury 03.08.14, 20:57 radze sprawdzic, kiedy powstaly nowoczesne zaklady, ktore wymienilam w moim wpisie. Jasne jest, ze w czasach CK istnial na terenach czeskich przemysl (Sudety i zaglebie ostrawsko-karwinskie), ale e nowoczesne galezie przemyslu powstaly w niepodleglej Czechoslowacji. ---- Trzeba spokojnie tłumaczyć, dlaczego regulacje unijne nie obejdą się bez terminu „gender", i dlaczego musimy to zaakceptować. Nie można być w Unii i w niej nie być jednocześnie. Nie ma tak, że Unia będzie realizowała politykę równościową, a Polska nie. Małgorzata Fuszara, pełnomocniczka rządu do spraw równego traktowania Odpowiedz Link Zgłoś
j-k voila: - w 1869 03.08.14, 21:05 przyklad pierwszy z brzegu Slawna Firma Skoda powstala w 1869 pl.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Transportation Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: voila: - w 1869 03.08.14, 21:27 A kiedy z odlewni i zakładu zbrojeniowego zrobiono nowoczesna na owe czasy firmę? Tesle założono w 1920. ---- Trzeba spokojnie tłumaczyć, dlaczego regulacje unijne nie obejdą się bez terminu „gender", i dlaczego musimy to zaakceptować. Nie można być w Unii i w niej nie być jednocześnie. Nie ma tak, że Unia będzie realizowała politykę równościową, a Polska nie. Małgorzata Fuszara, pełnomocniczka rządu do spraw równego traktowania Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Jestem nad jeziorem:) 03.08.14, 20:23 mara571 napisała: > wybacz, ale piszesz bzdury. > Najlepszy okresy w dziejach Czech, Czechoslowacji to miedzywojenne dwudziestole > cie. Stpoa zyciowa byla zblizona do tej w Belgii, Francji czy W. Brytanii. > Skoda, Tatra, Tesla to marki, ktore powstaly w niepodleglej Czechoslowacji. Do > tego dochodzi nowoczesna zbrojeniowka. Aha, to sądzisz że to olśnienie spadło tak nagle na Czechów w okresie międzywojennym(20 lat) a wcześniej to była próżnia. Ciekawy sposób rozumowania. Zresztą zapytaj samych Czechów o okres panowania Habsburgów. A Warszawa? Powtórzę - Warszawa obecna jest miastem i ładniejszym i nowocześniejszym od Pragi(pominąwszy zabytki) a przyznają to sami Czesi. Ta ulica do Marek to Radzymińska, faktycznie fatalna ale obecnie do tego centrum handlowego dojeżdża się wygodną obwodnicą. Znam niezle Pragę a zawsze jeżdżę tam samochodem i po mieście też poruszam się samochodem. Brzydszych miejsc od Radzymińskiej jest w Pradze bardzo dużo. Warszawy po prostu kompletnie nie znasz a o Czechach też nie masz jak widać zielonego pojęcia. To jak z tym "oszustem" Owsiakiem, może już aresztowany? Tak bardzo fascynowałaś się jakimiś oszczerstwami i bredniami marnego dziennikarzyny? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie porownuje Warszawy z czeska Praga 03.08.14, 20:51 tylko z innymi metropoliami w Europie. Poczytaj sobe wpisy pod artykulem i przekonasz sie, ze nie tylko ja, ale rowniez mieszkancy stolicy sa niezadowoleni z jej rozwoju. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16414140,Niebawem_zaczna_burzyc_dwa_domy_towarowe_w_scislym.html#LokWawTxt---- Trzeba spokojnie tłumaczyć, dlaczego regulacje unijne nie obejdą się bez terminu „gender", i dlaczego musimy to zaakceptować. Nie można być w Unii i w niej nie być jednocześnie. Nie ma tak, że Unia będzie realizowała politykę równościową, a Polska nie. Małgorzata Fuszara, pełnomocniczka rządu do spraw równego traktowania Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: To beznadziejny przypadek. Nie wart uwagi. 03.08.14, 13:37 A pewnie - za to wart uwagi jest kacapski troll, pod ochnastą wersją nicka (poprzednie pewnie zablokowane) LOL Ale wy oboje, zdaje się, z jednej bajki... Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Wytrzezwiej 03.08.14, 13:50 pijatyka napisała: > A pewnie - za to wart uwagi jest kacapski troll, pod ochnastą wersją nicka (pop > rzednie pewnie zablokowane) LOL > Ale wy oboje, zdaje się, z jednej bajki... glupcze-rasisto i nie bredz! Gdybys nie byl imbecylem, to wczesniej bys sprawdzil od kiedy moj nick istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Wytrzezwiej 03.08.14, 14:03 Olu, dlaczemu tak na nas krzyczysz? Ja postaram się poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Obiecanki - cacanki, wojtus z tym "ja..." 03.08.14, 14:16 wojciech.2349 napisał(a): > Olu, > dlaczemu tak na nas krzyczysz? > Ja postaram się poprawić. Niekiedy juz brak mi cierpliwosci do dosc powszechnej i ewidentnej glupoty... Wojtus, czy ty naprawde uwazasz, ze ja na ciebie krzycze? Od tej pory nie traktuj niczego, co do ciebie pisze, ze krzycze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Obiecanki - cacanki, wojtus z tym "ja..." 03.08.14, 14:20 Olu, ulżyło mi. Nie gniewasz się na mnie, to dobrze. Będę musiał od Ciebie nauczyć się sztuki dyskursu. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: to wczesniej bys sprawdzil 03.08.14, 14:13 Biedna idiotko - mam gdzieś ciebie, i twój nick (a uwaga o "bajce" dotyczyła "wspólnej linii programowej" z tutejszym (pro)kacapim stadkiem, a nie zakładania kont) Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Re: to wczesniej bys sprawdzil 03.08.14, 14:32 pijatyka napisała: > Biedna idiotko - mam gdzieś ciebie, i twój nick (a uwaga o "bajce" dotyczyła "w > spólnej linii programowej" z tutejszym (pro)kacapim stadkiem, a nie zakładania > kont) Bredzisz imbecylko i rasistko. Jestes tak przepelniona glupota, ze nie jestem pewna czy ci sie jeszcze cos zmiesci. Wczesniej napisalas kretynko cos zupelnie innego. Tez brednie, jednak nieco inne niz te teraz, chociaz twoj debilizm i twoj rasizm, jest ciagle ten sam. Nie oplataj "bajek", bo juz sie w nich pogubilas. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: to wczesniej bys sprawdzil 03.08.14, 14:34 Olu, strasznie się zdenerwowałaś. Nie marszcz brwi. Posmaruj twarz jakimś kremem przeciwzmarszczkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Olu, strasznie się zdenerwowałaś 03.08.14, 14:41 Może jej się wydaje, że opolczeńcy to emigranci z Opola ?... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Wojtus, nie galopuj. :-) 03.08.14, 15:00 wojciech.2349 napisał(a): > Olu, > strasznie się zdenerwowałaś. Nie - wcale. Wojciechu, twoja dedukcja cie zawodzi. > Nie marszcz brwi. > Posmaruj twarz jakimś kremem przeciwzmarszczkowym. Brwi nie marszcze i zadnego kremu jeszcze nie uzywam. Chociaz za 10 lat moze zaczne to robic. Czy ty smyku nie za duzo czasu spedzasz na tym forum? Nawet jesli masz wakacje, to nie musisz je spedzac przy komputerze? Nieprawda? I w dodatku, troche zbyt czesto zawracasz mi glowe. Zrob sobie i mnie te przyjemnosc... i odpocznij troche od tego ekranu, zajmujac sie np przeczytaniem jakiejs ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Wojtus, nie galopuj. :-) 03.08.14, 15:03 ola.z.opola napisała: > wojciech.2349 napisał(a): > > Olu, > > strasznie się zdenerwowałaś. > > Nie - wcale. Wojciechu, twoja dedukcja cie zawodzi. ------------------- Olu, a co to jest ta dedukcja? Wiesz coś o tym? -------------------- > Zrob sobie i mnie te przyje > mnosc... i odpocznij troche od tego ekranu, zajmujac sie np przeczytaniem jakie > js ksiazki. --------------------- Więcej zyskam jak poczytam Twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Rosji przydalby sie nowy konflikt lokalny. 03.08.14, 11:35 Taka "Czeczenia" zalatwilaby dzis Raszke do cna, zwroccie uwage na histeryczna reakcje Kremla na pomysl federalizacji Syberii. Czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Dywagacje z dna studni depresji 03.08.14, 14:45 borrka napisał: Re: Rosji przydalby sie nowy konflikt lokalny. > Taka "Czeczenia" zalatwilaby dzis Raszke do cna, zwroccie uwage na histeryczna > reakcje Kremla na pomysl federalizacji Syberii. > Czas ! co by sie komus "przydalo"? Tobie zdrowie i rozum bym polecala. Chyba nie masz zamiaru ani swoja glupota, ani swoja depresja (ktora nazywasz "melancholia") zarazac forumowe gremium? Przejdz sie gdzies? Moze do lekarza specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Dywagacje z dna studni depresji 03.08.14, 14:50 Olu, znowu się zdenerwowałaś. Na miejscu Borrki poprawiłbym się. On uparty i chyba mnie nie posłucha. Użyj jeszcze raz kremu przeciwzmarszczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Wojtus, miales sie uczyc, a jestes namolny 03.08.14, 15:10 wojciech.2349 napisał(a): > Olu, > znowu się zdenerwowałaś. > Na miejscu Borrki poprawiłbym się. > On uparty i chyba mnie nie posłucha. > Użyj jeszcze raz kremu przeciwzmarszczkowego. Wojtus, nie rob z siebie glupka, ktorym moze jestes (na co wskazuje twoja monotematycznosc), ale nie wszyscy na forum musza to u ciebie zauwazyc. Zaczynasz byc dla mnie uciazliwym... Pisz do Borrki, pewnie cie zrozumie ten nieszczesnik. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Wojtus, miales sie uczyc, a jestes namolny 03.08.14, 15:13 ola.z.opola napisała: > Wojtus, nie rob z siebie glupka, ktorym moze jestes (na co wskazuje twoja monot > ematycznosc), ale nie wszyscy na forum musza to u ciebie zauwazyc. > Zaczynasz byc dla mnie uciazliwym... Pisz do Borrki, pewnie cie zrozumie ten ni > eszczesnik. -------------- Olu, ale Borrka jest brzydki, a Ty ładna. W tym sęk. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.z.opola Wojtus, brzydki czy ladny to pojecia wzgledne 03.08.14, 15:40 wojciech.2349 napisał(a): > Olu, > ale Borrka jest brzydki, a Ty ładna. > W tym sęk. Jak Borrka fizycznie wyglada? Nie mam pojecia i glowy sobie tym nie zawracam. Natomiast dla mnie pojecie brzydoty czy piekna, ogniskuja sie w calym systemie ludzkiego myslenia. Zaden rasista, zaden przyglup, zaden mitoman, zaden uzurpator, zaden konfabulator, zaden nieuk nie moze byc dla mnie "ladnym". Jezeli nie jest zadnym z wyzej wymienionych, moze zwrocic na siebie moja uwage. Odejdz wreszcie od tego komputera - idz pospacerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Wojtus, brzydki czy ladny to pojecia wzgledne 03.08.14, 15:45 ola.z.opola napisała: > Jak Borrka fizycznie wyglada? Nie mam pojecia i glowy sobie tym nie zawracam. > Natomiast dla mnie pojecie brzydoty czy piekna, ogniskuja sie w calym systemie > ludzkiego myslenia. Zaden rasista, zaden przyglup, zaden mitoman, zaden uzurpat > or, zaden konfabulator, zaden nieuk nie moze byc dla mnie "ladnym". > Jezeli nie jest zadnym z wyzej wymienionych, moze zwrocic na siebie moja uwage. -------------- Olu, na moje lewe słabsze oczko - Tyś brzydula. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 ad vocem - Czy Ukraina odbije Krym? 03.08.14, 18:53 Minowanie półwyspu Czy Ukraina odbije Krym? Na razie ściąga do pobliskiego obwodu Chersońskiego sprzęt wojskowy, m.in. kompleksy rakietowe Osa i systemy Grad. Źródła rosyjskie twierdzą, że wojna z Rosją będzie władzom w Kijowie na rękę. O przerzucie uzbrojenia w okolice Chersonia powiadomił najpierw portal LifeNews, a teraz tę zaskakującą informację przytacza strona Swobodnaja Pressa. Cytuje również słowa znawcy spraw ukraińskich i białoruskich, pracownika moskiewskiego uniwersytetu MGU, Bogdana Bepalki, który utrzymuje, że "destabilizacja sytuacji wokół Krymu będzie politycznie korzystna dla Kijowa". wiadomosci.onet.pl/prasa/minowanie-polwyspu/c18k8 Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: "Źródła rosyjskie twierdzą" 03.08.14, 19:05 Bezmyślnie powielasz kacapią propagandę. Ukraińskie odbijanie Krymu siłą to pomysł z wariatkowa lub - co bardziej prawdopodobne - z Łubianki; słowem "musimy wkroczyć do Donbasu, bo banderowcy szykują napaść na Krym!" Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie , ale flaszke "Krymskiego" moze sobie odbic :) 03.08.14, 19:23 www.sstarwines.pl/wino14534 Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ad vocem - Czy Ukraina odbije Krym? 03.08.14, 19:33 Jakim cudem miała by odbić Krym? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k la vota continua, borrka... 03.08.14, 19:21 w przyszlym roku na Ukrainie zacznie nowy holomor - zawiniony tym razem przez chacholow samych. ludzie z biedy wyjda demonstrowac na ulice, a "kacapy" ponownie chwyca za bron. praw kilkumilionowego narodu - nie da sie lekcewazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 19:31 Trzymaj się J-K jakiejś logicznej terminologii. Nie ma żadnego kiljumilionowego narodu na Ukrainie. Jest oczywiście mniejszość narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 19:34 humbak napisał: > Trzymaj się J-K jakiejś logicznej terminologii. Nie ma żadnego kiljumilionowego > narodu na Ukrainie. Jest oczywiście mniejszość narodowa. bzdety. mniejszosc narodowa jest wtedy - gdy zyje w rozproszeniu. na wschodzie Ukrainy Rosjanie zyja w zwartej grupie - sa zatem WIEKSZOSCIA narodowa. a Ukraincy moga nazywac ich jak chca - no mne to ne zaima. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 19:51 czyli Polacyt na Wileńszczyńnie są większością Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 19:58 des4 napisał: > czyli Polacy na Wileńszczyńnie są większością w 1945 byli na calej Wilenszczyznie... potem sporo wyjechalo, ale w niektorych rejonach (Solneczniki) nadal sa wiekszoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: w niektorych rejonach nadal sa większością 03.08.14, 20:19 ...a jednak (mimo różnych lokalnych problemów) nie wysyłamy tam dywersantów, żeby wywoływali "ludowe powstania" w imię "słusznych praw, których nie wolno lekceważyć" Bo Polska to nie pop.erdolona kacapia, z jej mocarstwowo-imperialnymi urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bo sie nie da. 03.08.14, 20:24 bo granice pomiedzy panstwami NATO sa nienaruszalne. I kazdy przystepujac do NATO - musial taki stosowny dokument podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: bo NATO 06.08.14, 23:33 Tak, tak, głuptasku - gdyby nie NATO to na pewno na Litwę byśmy napadli... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 20:16 Nie, wg terminologii J-K są osobnym narodem. Tylko nie wiem jakim. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 20:57 humbak napisał: > Nie, wg terminologii J-K są osobnym narodem. Tylko nie wiem jakim. Nanorosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: la vota continua, borrka... 03.08.14, 20:15 P***cie Hipolicie. Język nie jest podległy twoim upodobanion politycznym. Definicja mniejszości narodowej jest jasna. To po pierwsze. Grupa etniczna nie staje się nowym narodem tylko przez samo mieszkanie poza granicami ojczyzny. To drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k alesz ich (Rosjan) to g. obchodzi 03.08.14, 20:21 jak mowia o nich Ukraincy. Dla nich samych nie sa zadna mniejszoscia narodowa - ale czescia Narodu Rosjskiego i dlatego chca do Rosji a w okolicach Luganska sa WIEKSZOSCIA narodowa :) cos niejasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: alesz ich (Rosjan) to g. obchodzi 03.08.14, 20:32 Korci mnie aż, żeby to jakoś skomentować, ale się powstrzymam. Obojętne jest, co mówią Ukraińcy i czego chcą rosyjscy mieszkańcy wschodnich rejonów Ukrainy. Są grupą etniczną, tożsamą z grupą tworzącą własne państwo, mieszkającą na terenie państwa tworzonego przez inną grupę etniczną. Są w związku z tym mniejszością narodową. Nie wiem co jest dla Ciebie jasne, a co nie, ale nie twórz nowomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k kpisz, czy o droge pytasz ? 03.08.14, 21:16 humbak napisał: > ale nie twórz nowomowy nie ja ja tworze, ale obie strony konfliktu zatem nie czepiaj sie mnie - niczym tramwaju w Kielcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kpisz, czy o droge pytasz ? 03.08.14, 21:26 Napisałem, co miałem do napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: alesz ich (Rosjan) to g. obchodzi 03.08.14, 21:01 j-k napisał: > jak mowia o nich Ukraincy. > > Dla nich samych nie sa zadna mniejszoscia narodowa > - ale czescia Narodu Rosjskiego i dlatego chca do Rosji > > a w okolicach Luganska sa WIEKSZOSCIA narodowa :) > > cos niejasne ? To się już skończyło. Tubylcy pomagają Ukraińcom. Więc los terrorystów może być jeden. Eliminacja. Co to za terrorysta jak większość narodowa go nie chce na swoim terytorium. W trakcie Majdanu pękła szyba w sklepie Adidasa. Nic nie zginęło. I to jest ta różnica. Tego co terroryści zrobili Ukraińcom narodowości rosyjskiej tak łatwo się już nie da odwrócić. Ci Rosjanie czyją się Ukraińcami. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Nowe wideo od opolczeńców. 07.08.14, 09:17 www.youtube.com/watch?v=u0eLhuydBW8&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Nowe wideo od opolczeńców. 07.08.14, 17:55 Autka niczego sobie - ale blacha karoserii chyba zbyt cienka ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
romrus "W Lugansku sloneczno, czasami grad" 07.08.14, 09:41 www.youtube.com/watch?v=ES6dvLytfN8 Gwardisci Banderlandu az sie pala www.youtube.com/watch?v=g9_NLsccp9I Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Żadnych złudzeń, zasrańcy 10.08.14, 16:42 Rzecznik ukraińskich sił zbrojnych Andrij Łysenko odrzucił dziś apel przywódcy separatystów, który wezwał do czasowego zawieszenia broni. Zdaniem wojskowego do zaprzestania operacji wymierzonej przeciwko prorosyjskim buntownikom może dojść tylko wtedy, jeśli oddadzą broń i się poddadzą. metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,133290,16456075,Nie_bedzie_zawieszenia_broni_na_wschodzie_Ukrainy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
romrus A nie ma zadnych złudzeń, zasrańcu 10.08.14, 21:21 pijatyka napisała: > Rzecznik ukraińskich sił zbrojnych Andrij Łysenko Twoi banderowski kumpli sa po@ebani. ...kazdy zolnierz bedzie dostawal 1000 hrywien dziennie..." A nie pieniedzy, a nis slawy: www.youtube.com/watch?v=vRfNhB06G4U Odpowiedz Link Zgłoś