Dodaj do ulubionych

Sznur, na ktorym powieszono Saddama Husajna ...

08.02.15, 14:44
zostal sprzedany za 7 milionow dolarow. Wow.

Jak poinformowala w piatek gazeta al-Arabi al-Jadeed aukcja byla burzliwa, a potencjalnymi kupcami byli rowniez: biznesmeni z Kuwejtu, iranskie organizacje religijne ... oraz zamozna rodzina z Izraela.

Kto kupil sznur? Tego nie ujawniono, ale wydarzenie mimo to ciekawe i warte odnotowania.

Obserwuj wątek
    • blueelvic2 Saddam i po smierci ... 08.02.15, 15:23
      uwage budzi.

Kontrowersyjna postac ... Sznur bardzo realny.
    • jorl Re: Sznur, na ktorym powieszono Saddama Husajna . 08.02.15, 15:24
      blueelvic2 napisał(a):

> zostal sprzedany za 7 milionow dolarow. Wow.
      >
      > Jak poinformowala w piatek gazeta al-Arabi al-Jadeed aukcja byla burzliwa, a po
      > tencjalnymi kupcami byli rowniez: biznesmeni z Kuwejtu, iranskie organizacje r
      > eligijne ... oraz zamozna rodzina z Izraela.
      >
      > Kto kupil sznur? Tego nie ujawniono, ale wydarzenie mimo to ciekawe i warte o
      > dnotowania.

Moj drogi knajpiarzu, ja uchyle rabka tej tajemnicy. Kto ten sznur kupil.
      Kupili powstancy na Ukrainie aby powiesic na nim Jaceniuka, Poroszenke itd.
      Niedwano wprowawdzili powstanc kare smiercy. Teraz kupily sznur.
      Wszystko ma swoj cel drogi knajpiarzu.
      • blueelvic2 Dobrze, ze sie odnalazles gamoniu ... 08.02.15, 15:40
        Uciekles w krzaki zostawiajac pytania, ktore mialy byc pochwala twojej inteligencji i nieprzecietnej wiedzy.

Zachowales sie jak osiol, ktory na lod wyszedl krzesanego tanczyc, ... a pozniej ze zlamanym image salwowal sie ucieczka.

Ciesze sie, ze powrociles, ale powiedz mi jedno: Czy pytania byly dla ciebie zbyt trudne?

• jorl Re: Dobrze, ze sie odnalazles gamoniu ... 08.02.15, 19:12
          Odnalazlem sie tylko na chwile drogi blu. Bo ja nie mam czasu na nic nie wnoszace dyskusje. Jak z Tobo. I wogole czasu nie mam. Ale dzisiaj troche sobi znalezlem. Wiec po kolei
          1.Widzialem Twoje pytania. Rozsmieszyles mnie. Myslisz naprawde ze bede szukal co jakis tam doradca kogos w Twoim kraju cos tam mysli? Rozumiem ze chodzi Tobie o techniczne sprawy, juz nie kucharzenie. A wiec mam inna propozycje. Tez od czasu do czasu ale jednak pisuje na forum Militaria. Jest dla mnie ciekawsze. Zajmuje sie najczasciej wlasnie technika bronii i naturalnie jej wplywem na skutki jej uzycia. Jako ze do geopolityki bronie a ogolnie militaria sa wazna sprawa, a geopolityka jest tym co mnie interesuje, i chyba Ciebie tez, wiec moze sprobuj o technice tam podyskutowac. I ze mna.
          2.Ale z Twoich pytan wynika ze, studia przeciez skonczyles w Polsce, byly to techniczne wlasnie. I jest oczywiste ze po emigracji na technike sie nie zalapales i zostales knajpiarzem. Taka jest roznica miedzy nami ze ja tez skonczylem techniczny wydzial, Politechnke, elektronike ale po wyemigrowaniu do Niemiec w kapitalizmie juz tam w tym charaktrerze pracuje. Konstruje ekektronike i to juz dziesiatki lat. Wlasnie dlatego ze pracuje w prywatnym przemysle, do tego kieruje zespolem elektronikow w ponad 300 osobowej firmie, mam duze pojecie o przemysle doroslego kapitalizmu. Ty nawet jak jestes tez inzynierem, nie pracujesz w tym zawodzie a garami tylko tluczesz, wiec pojecia nie masz o przemysle. Z calymi konsekwencjami w wiedzy o geopolitycy. Studia techniczne skonczyc i w nich nie pracowac to tak jakby sie ich nigdy nie skonczylo. Twoj przypadek blu
          3. I co blu, nie mam racji zes knajpiarz? Mimo ze to omijasz jest dla mnie jasne. Oczywiscie nie mam nic przeciw knajpiarzom, tacy sa tez potrzebni ale tluczenie garami i czytanie recept intelektualnie napewno nie rozwija. Co widac u Ciebie.
          4. Tez sie oburzyles jak sie smialem z Twojego obzerania sie. Ja mam inne proritety. Praca, sport, dziewczynki. Jedzenie? Ja jem aby zyc a nie zyje aby jesc. Zreszta znane jest ze faceci jak juz sie na jedzenie przerzucaja to oznaka ze sex powiesili juz na kolku. Piekne jedzonka zastepstwem sexu. Nic dla mnie.
          • blueelvic2 Trzy godziny z hakiem zajelo tobie gamoniu, ... 08.02.15, 19:25
            zeby tych pare glupawych zdan napisac ... na dodatek z bledami ortograficznymi? Masakra. Wow.

Przestan sie katowac i zadreczac. Glowy nie zmienisz, a ona niczym puszka z kablami.

Zegnam.
            • jorl Re: Trzy godziny z hakiem zajelo tobie gamoniu, 08.02.15, 19:29
              W tych 3 godzinach bylem tez w fitnesstudio. Ty napewno obzerales sie. Popijajac winko.
              Bledy ortograficzne? Nie jestes pierwszy na forum jak nie ma argumentow rzeczowych to sie czepia ortografii. Tak konczy mniej wiecej wszyscy moi dyskutanci.
              • blueelvic2 Nigdzie nie byles. Siedziales i ... 08.02.15, 19:39
                kombinowales co odpisac. Kreatyna sie skonczyla, ... inteligencja rowniez no a czas uciekal.

Takie teksty juz byly. Gym - hahaha.

Tak bledy ortograficzne.
                • jorl Re: Nigdzie nie byles. Siedziales i ... 08.02.15, 19:57
                  Ostatnie juz blu.
                  Pisuje na tym forum ponad 10 lat. Z roznym natezeniem. I czepianie sie moich bledow jako ostatniej sprawy bylo. Masz Mexykanczykow na czarno w robocie to masz troche wiecej czasu. Mozesz przeszukac forum, zobaczysz.
                  • blueelvic2 Bede pisal zawsze adekwatnie do ... 08.02.15, 20:16
                    twojej wypowiedzi. Zawsze. Merytorycznosc za merytorycznosc, szacunek za szacunek, a zlosliwosc za zlosliwosc.

Nie znam ciebie i ty nie znasz mnie, wiec o co chodzi? Czytam, to co piszesz i odchodze jezeli mi to nie przypadnie do gustu. Jezeli widze, ze piszesz pozomerytorycznie i piszesz zlosliwie ad personam, to wowczas mozesz spodziewac sie takiej samej reakcji z mojej strony.

Co bylo do wykazanie. Pomysl o tym.
                    • jorl Re: Bede pisal zawsze adekwatnie do ... 08.02.15, 20:48
                      Droga blu, Twoje poglady sa ze tak powiem bardzo proste. Takie z ekranow TV itp. Za duzo nas dzieli aby mial o czym z Toba dyskutowac. Ze czasami na jakis Twoj post cos napisze to tak jak w tym watku krotko. Jak popatrzysz normalnie moje posty sa raczej dlugie i dosc skaplikowane.
                      W tym watku zwrocilem Tobie uwage na to, a to sie Tobie nie spodobale, jasne dlaczego, ze obecnie juz nie tylko USA ma monopol na wieszanie pokonanych. Uwazam ze napisalem to krotko, dowcipnie, a jednoczesnie z sensem.
                      Na to sie oburzyles wiec sie zmobilizowalem odpisac Tobie na zalegly od tygodni post. Wczesniej nie mialem czasu, jak zobaczyc w ostatnich tygodniach malo sie na forach udzielalem.
                      Dzisiaj troche czasu sobie ukradlem chociaz wlasciwie mam do zrobienia pewne obliczenia do pracy ktore czekaj.
              • blueelvic2 Miej ambicje czlowieku ... 08.02.15, 19:43
                Bezmyslnie piszesz i jestes dumny niczym paw:

Tak konczy mniej wiecej wszyscy moi dyskutanci.

Zaprawde, zaprawde powiadam tobie gamoniu: przyczepiles sie do buta niczym psie gooowno, bo posrod ludzi nobilitowanych pragniesz bywac.

Sprobuj inaczej.
      • blueelvic2 Jorl, ty masz glowe na karku, ... 08.02.15, 15:47
        chociaz niektorzy twierdza, ze to tylko cel dla pociskow sodowych. Ja traktuje ciebie powaznie i na serio i w zwiazku z tym grzecznie sie pytam: Czy mozesz pochwalic sie jakie masz wyksztalcenie?

Pytam, bo twoja glebia przemyslen moze wymaga kola ratunkowego. A tak na marginesie: Czy wiesz kolo czego ratunkowe stoi?
        • polski_francuz Jorl 08.02.15, 16:22
          jest inzynierem po Elektronice na Politechnice Gdanskiej.

Ma swoje wady i ma swoje zalety, jak wszyscy.

PF
          • blueelvic2 Milo, ze tonujesz emocje ... 08.02.15, 19:06
            Wielu z nas ma wyzsze wyksztalcenie, a sa i tacy, ktorym i nostryfikacja nie jest obca.

Zgadzam sie, ze zalety i wady ma kazdy z nas, ale nie kazdy ma odwage pisac komentarze podszyte personalnymi uprzedzeniami i idiotycznymi uwagami tak bardzo charakterystycznymi dla "oszczajmurkow" spod budki z piwem. Pisz merytorycznie albo wcale.

Takie zachowanie kladzie sie cieniem i na piszacego i na szacowna uczelnie ... w tym przypadku Politechnike Gdanska.

Osobiscie zawsze odpowiadalem, odpowiadam i odpowiadac bede adekwatnie do intencji poprzednika. Zawsze.

Czlowiek wyksztalcony kojarzyl sie zawsze z racjonalnym mysleniem i logika. Szkoda, ze Jorl nie jest w stanie tej prostej zaleznosci zrozumiec.
            • polski_francuz Re: Milo, ze tonujesz emocje ... 08.02.15, 22:16
              Mam do Jorla slabosc, bo, jak juz kiedys pisalem, robi to co ja robilem dwadziesciakilka lat temu.

Skad sie jego agresywnosc bierze? Ano pewnie z tego, ze odreagowuje. A kazdy emigrant mial albo i ma ciezkie zycie, jak zapewnie wiesz, bo jesli rozumiem sam nim jestes.

I ja reagowalem "oko za oko" na zaczepki webbrygady. Ale, jak ktos celnie napisal, z wulgarnymi wulgarnosci nie wygrasz a jedynie stracisz szacunek dla samego siebie. I machnelem reka na zaczepki. Wiekszosc wygasilem i ich wirtualny byt sie dla mnie skonczyl.

I tyle moich doswiadczen.

PF
          • karbat Re: Jorl 08.02.15, 19:18
            polski_francuz napisał:

> jest inzynierem po Elektronice na Politechnice Gdanskiej.

o : inzynier , o: tytul
            niektorzy dostaja orgazmu jak zobacza smieszny tytul przed nazwiskiem .
            niektorzy nie wiedza o czym swiadczy , jakie znaczenie ma tytul .
            pf , fetyszysta, tytulomann :)

Jorl jest, osoba, czlowiekiem. raz napisze co madrego, raz moze mu cos nie wyjsc
            w czym problem .

matwcie sie debilami , kretynami, na tym forum , nie brakuje ich tutaj .

• blueelvic2 Masz racje, idiotow i kretynow ... 08.02.15, 19:35
              tutaj ... niczym gwozdzi. Uwazaj wiec, zeby nie nadziac sie na taki gwozdz.

Jorl jest, osoba, czlowiekiem. raz napisze co madrego, raz moze mu cos nie wyjsc w czym problem .

Nie masz racji, jemu wychodzi dosc czesto ... (hahaha) w okolicach 1 kwietnia.
              • karbat Re: Masz racje, idiotow i kretynow ... 08.02.15, 19:48
                blueelvic2 napisał(a):

> Nie masz racji, jemu wychodzi dosc czesto ... (hahaha) w okolicach 1 kwietnia.

on rzadko sie pokazuje na fs , wiec nie jestem w stanie ocenic ;)

wracajac do tematu . kto kupi(l) ten sznur , raczej sie nie dowiemy .
                watpie zeby ktos sie tym chwali . wydajac niemalo pieniedzy na bzdety ,
                gdy np. w jego kraju gloduja .

bedzie to osoba, organizacja, dysponujaca odpowiednia iloscia
                drobnych, grosikow, ... placac za ten kawalek sznurka .

bogaci , - irracjonalni , pier.olnieci , smieja sie ,
                kpia sobie z elementarnej inteligencji , z innych ludzi .

• blueelvic2 Bezmyslnosc czy adoracja ... 08.02.15, 19:56
                  wisielczego sznura?

Zastanawiajace jest, ze iranska organizacja religijna wziela udzial w tej zenujacej aukcji.

Tyle biedy wokol nas, tyle potrzeb, a jakis stukniety bogacz wyklada kase za sznur.
    • swiblowo Re: Sznur, na ktorym powieszono Saddama Husajna . 08.02.15, 23:03
      Kto wystawil sznur?
      • blueelvic2 Wiewiorki donosza, ... . 08.02.15, 23:22
        ze to sam Ex Premier Mowaffak Al-Rubaie, ktory byl swiadkiem wykonania wyroku w 2006 roku.

To tylko taka ciekawostka obyczajowa, ktora mnie odstrasza od ich obyczajow ... Osobiscie wybieram Kibda bil ‘Asal.
        • swiblowo Re: Wiewiorki donosza, ... . 08.02.15, 23:41
          Ze sznurem to nierealne jest dla mnie. Chociaz, czemu nie? Ciekawe, co Bog o tym mysli.
          Wydaje mi sie, czy ty o jedzeniu cos....?
          • blueelvic2 Eeee tam ... 09.02.15, 00:02
            jakie to jedzenie.

Wspomnialem tylko o tradycyjnej arabskiej Kibda bil ‘Asal, ktorej korzenie siegaja kilku tysiacleci ...

Mialem na mysli watrobe mlodych cielat smazona na klarowanym masle i potraktowana miodem akacjowym. Wielka frajde mam rowniez i wtedy, kiedy tak upieczona watrobke traktuje miodem z koniczyny prosto z Irlandii.

Ale to tylko tak na marginesie ...
            • swiblowo Re: Eeee tam ... 09.02.15, 00:15
              >na marginesie...
              Taaak, jasne :)
              Niezly rozrzut - arabskie danie i irlandzki dodatek. Kucharze to maja fantazje!
              • blueelvic2 Zboczenia bywaja rozne ... 09.02.15, 00:18
                Pozostal jeszcze miod akacjowy.

Nie jestem kucharzem. Jestem koneserem dobrego smaku ... Czy masz cos przeciwko mym kulinarnym fantazjom?
                • swiblowo Re: Zboczenia bywaja rozne ... 09.02.15, 00:29
                  Przeciwko? Alez skad?! ...zazdroszcze!
                  Wyobrazam sobie, ze to daje tez spore odprezenie -a moze jest wynikiem odprezenia? - a z tym u mnie ciezko
                  • blueelvic2 Totalny relex, ... 09.02.15, 00:36
                    ktory jest wynikiem, poczekaj niech pomysle, ... jest wynikiem bezstresowego i poukladanego zycia. Wlasnie tak.

Szlachetne hobby, ktore powoduje szczery usmiech uznania u bywalcow mojego domu.

• swiblowo Re: Totalny relex, ... 09.02.15, 00:57
                      No wlasnie tak mi sie zdawalo!
                      Mniej wiecej wokol tego krazyly moje mysli.
                      • blueelvic2 Sa rzeczy bardzo proste, ktore ... 09.02.15, 01:21
                        potrafia ludzi zjednac, pogodzic ...

Kuchnia lagodzi obyczaje i wcale nie chodzi tu o zwykle zaspokojenie glodu. Celebrowania potrawy i wspolnie spedzonego czasu oraz radosne dzielenie sie wszelkimi emocjami.

To samo zycie bez zbednych wycieczek w ekstremy.

• swiblowo Re: Sa rzeczy bardzo proste, ktore ... 09.02.15, 01:33
                          A co z powiedzeniem "niewazne co jesz, wazne z kim"?
                          • blueelvic2 Bardz, bardzo wiele prawdy ... 09.02.15, 01:47
                            w tym powiedzeniu. Generalnie sie z tym zgadzam.

Sam posilek jest drugoplanowy. Liczy sie atmosfera i otoczka posilku.

• blueelvic2 Musze wyjechac ... 09.02.15, 01:50
                            na godzine. Niespodziewany telefon. Dlatego koncze i zycze dobrej nocy.
                            • swiblowo Re: Musze wyjechac ... 09.02.15, 01:54
                              Do milego!
              • blueelvic2 Czy slyszalas o jemenskim przeslawnym ... 09.02.15, 00:27
                miodzie Sidr Honey, ktorego cena, bagatela !! wynosi 160-180 dolarow za kilogram?
                • swiblowo Re: Czy slyszalas o jemenskim przeslawnym ... 09.02.15, 00:37
                  Nie. Slysze pierwszy raz.
                  W Moskwie niedlugo zaczyna sie jarmark miodu. Beda miody ze wszystkich regionow kraju. Dziwne, ale zawsze kupuje ten, ktory probuje jako pierwszy i pierwszy "wpada mi w oko".
                  O! Moze zdjecie zrobie jesli tam dotre.
                  • blueelvic2 Bardzo prosze ... 09.02.15, 00:44
                    o wiecej informacji na temat tego jarmarku. Ciekawa sprawa. Jakie byly miody, jaki zostal okrzyczany najlepszym ...

Nie mam wiele wspolnego z Rosja i kazda informacja w podobnych tematach dla mnie jest istotna.

Kiedys w Poznaniu kupilem na targu od Armenczyka konserwy rybne. Byly to wedzone platy jesiotra w oliwie z korzeniami. Obled, kulinarny zachwyt i odlot.

Czy moze wiesz cos wiecej na ten temat?
                    • swiblowo Re: Bardzo prosze ... 09.02.15, 01:14
                      Jarmark bedzie od 12 lutego do 22 marca, bedzie wystawione 230 pasiek z rosyjskich regionow, z Kazachstanu i z Kirgizji. Rzecz odbywa sie w historycznym miejscu Кoлoменcкoе. Oprocz ton miodu, jest wosk, mleczko pszczele, pylek, miedowucha - napitek z procentami:)) i milion czego jeszcze:) Wszystko mozna probowac i to sie przeciaga w nieskonczonosc i jest bardzo mile. A jaki okrzycza najlepszym - trudno powiedziec. Stawiam, ze wszystkie :)))
                      Ja - lipowy i nostrzykowy - zapewne. Jak zwykle:))))

Odnosnie konserw я Armenii to niestety NIC nie wiem.
                      • blueelvic2 Kieruj sie orginalnoscia ... 09.02.15, 01:28
                        Jezeli bedzie okazja, to posmakuj miod z koniczyny. Urokliwe moge byc rosyjskie miody spadziowe z uwagi na odmienny drzewostan.
                        • swiblowo Re: Kieruj sie orginalnoscia ... 09.02.15, 01:52
                          Sprobuje. Spadziowy podobno pszczoly niechetnie robia. Zbyt mala zawartosc bialka.
                          Och! Tam mozna dostac zawrotu glowy...
        • 5magna Re: Wiewiorki donosza, ... . 08.02.15, 23:56
          Ten powroz to jest bezcenny. Powinni go umiescic w museum ku przestrodze ze tak to "przyjaciele" moga zmienic zdanie. Drugim "przyjacielem" Zachodu byl Kadafii I skonczyl podobnie. PS. Putina tez nienawidza ale tu to dupa blade bo Putin moze z nich zrobic jajecznice.......
          • blueelvic2 Putin ma wrogow znacznie blizej ... 09.02.15, 00:08
            niz sadzisz i jajecznicy z nich nie zrobi.
            • 5magna Re: Putin ma wrogow znacznie blizej ... 09.02.15, 00:17
              Niech go sprubuja powiesic to zobaczymy.......Bombowce s rakietami nuklearnymi juz lataja a lodzie podwodne zdolne zniszczyc cale USA widac z brzegow oceanow....
              • blueelvic2 Wiszacy Putin nie kiwnie juz palcem ... 09.02.15, 00:20
                Mozesz wierzyc mi na slowo ... Zreszta nie wiem czy wiszacy ... moze zatruty polonem?
                • 5magna Re: Wiszacy Putin nie kiwnie juz palcem ... 09.02.15, 01:01
                  Myslisz ze zalatwia go podobnie jak Hugo Chavez.....Nie takie proste....
                  • blueelvic2 Jak Aleksandra Litwinienke ... 09.02.15, 01:09
                    Chlopaki z KGB maja doswiadczenie.
                    • 5magna Re: Jak Aleksandra Litwinienke ... 09.02.15, 01:17

Cos w Angli nie sa tego tak pewni.....
                      • blueelvic2 Tylko krowa nie ... 09.02.15, 01:22
                        zmienia pogladow.
                        • 5magna Re: Tylko krowa nie ... 09.02.15, 02:11
                          Twoje to tez sa poglady bo dowodow na 100% nie masz.....
          • swiblowo Re: Wiewiorki donosza, ... . 09.02.15, 00:08
            Ajajaj! O tej przyjazni to swiete slowa, magma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka