Dodaj do ulubionych

Skala Putina

14.10.15, 21:28
Justin Trudeau faces the ‘Putin Test’

news.nationalpost.com/news/canada/canadian-politics/justin-trudeau-faces-the-putin-test
Dziś o potencjału zachodniego przywódcy często decyduje to, czy jest on zdolny nie "skwaśnieć" w rozmowie z Władimirem Putinem. Jak pisze "National Post", teraz ten test wypadł na część jednego z liderów Liberalnej Partii Kanady - Justin Trudeau. Sam polityk twierdzi, że jeśli spotka się z Putinem, to powie mu w twarz wszystko, co myśli.
I, niestety, Putin już pokazał, że jest w stanie wytrzymać słowa kanadyjskich premierów,wypowiedzianych jemu w twarz,przypomina gazeta. Na spotkaniu liderów "dwudziestki" Stephen Harper powiedział Putinowi, że dłoń jemu uściśnie, ale wymaga, żeby Rosja "wyszła z Ukrainy". Słowa te trafili do nagłówków wszystkich gazet na całym świecie, ale rosyjskiego lidera zdziwili. Putin powiedział, że Rosja z Ukrainy odejść nie może, bo jej tam nie ma.

Ciekawo,czy Duda zdałby "Putin Test"?

Obserwuj wątek
    • banderom.nie Mam prośbę do forumowicze 14.10.15, 21:31
      Przed tym,jak zabrać głos,proszę zapoznać się z tekstem,link do którego wkleiłem.
    • kylax1 Retoryka wyborcza. 14.10.15, 22:14
      W Kanadzie jest wielu obywateli pochodzenia ukraińskiego. Trzeba przypodobać się wyborcom. Po elekcji, wojownicza retoryka wygaśnie.

PS: Kanadyjska marynarka ostatnio spadła, w skali siły marynarki Todd-Lindberga z poziomu 3 (multiregionalna projekcja siły) na poziom 6 (obrona wybrzeża do granic EEZ), czyli na równi z Bangladeszem i Indonezją.

Stało się tak, bo wycofali z użytku m.in. 3 niszczyciele klasy Iroquois, a czwarty jest w naprawie, po uszkodzeniach spowodowanych sztormem). Do tego stracili zdolności zaopatrzeniowe (statki HMCS Protecteur i HMCS Preserver) na średnich i długich dystansach i zdolności kontroli i dowodzenia.

Szczegóły w artykule:
      www.macleans.ca/news/canada/the-sinking-of-the-canadian-navy/
      • banderom.nie Re: Retoryka wyborcza. 15.10.15, 01:02
        kylax1 napisał:

> W Kanadzie jest wielu obywateli pochodzenia ukraińskiego. Trzeba przypodobać si
        > ę wyborcom. Po elekcji, wojownicza retoryka wygaśnie.

Być może tak i jest,ale to nie robi Kanadyjczyków mniej śmiesznymi.
    • wasyl_szuja Re: Skala Putina 14.10.15, 22:28
      Duda kieliszkiem się z Putinem nie stuknął, więc jednak zdał.
      Natomiast rząd realizuje swoją politykę, nie robiąc sobie wiele z pobrzękiwania kremla. I jak to wygląda? ;)
      • uu1 Re: Skala Putina 14.10.15, 23:37
        wasyl_szuja napisał:

> Duda kieliszkiem się z Putinem nie stuknął, więc jednak zdał.
        Bohater - zasłużył na Order Orła Białego. A W.Putin chciał się z nim stuknąć?

--------------------
        • banderom.nie Re: Skala Putina 15.10.15, 01:09
          uu1 napisała:

> Bohater - zasłużył na Order Orła Białego.

Ja dodam: i na pochówek na Wawelu :-)

> A W.Putin chciał się z nim stuknąć?

Ja zapytam inaczej: A W.Putin zauważył jego obecność?
      • banderom.nie Re: Skala Putina 15.10.15, 01:05
        wasyl_szuja napisał:

> Duda kieliszkiem się z Putinem nie stuknął, więc jednak zdał.
        > Natomiast rząd realizuje swoją politykę, nie robiąc sobie wiele z pobrzękiwania
        > kremla. I jak to wygląda? ;)

Duda nie był sam na sam z Putinem.Jego rolą było służyć tłem dla Obamy.Jest wielce prawdopodobnie,że Putin nie zauważył obecności Dudy :-)
        • boavista4 Re: Skala Putina 15.10.15, 01:27
          to co Duda bedzie robic dowiemy sie po wyborach, narazie Duda recytowal stare poematy.
        • wasyl_szuja A mnie się wydaje Igor... 15.10.15, 18:49
          ...że Putin Dudzie przyglądał się bardzo wnikliwie. Na Obamę się napatrzył, natomiast nowego prezydenta Polski jeszcze na żywo nie widział ;)
    • br0f Re: Skala Putina 15.10.15, 04:15
      brothernathanaelchannel.com/watch_video.php?v=X2U9MBHSMXBS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka