Dodaj do ulubionych

adresy kapitału

30.01.16, 16:47
Fruwają sobie automatyczne przelewy między bankami na naszym globie. Przelewy są po kilkaset mln. zielonych papierów lub większe. Te przelewy są bez adresu narodowego.
Są kosmopolityczne.
Nagle pada komenda sprawdzam i wtedy okazuje się, że bilans banku ma adres narodowy, państwowy.

Islandia powinna płacić za tę zabawę chyba ze sto lat.

PS. W Polsce rząd PiS-u nie chce być 2-gą Islandią.
I stąd ten rwetes.

Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: adresy kapitału 30.01.16, 16:57
      Ładne z tym, że każdy bank musi posiadać statutowe rezerwy na koniec każdego dnia. Kazdy bank ma adres gdzie te rezerwy przebywają.
      Każdy bank posiada aktywa i pasywa i kiedy wartość tych aktywów leci na łeb zachodzi konieczność zwiekszenia rezerw a to wymaga zastrzyku gotówki. Ale skąd ją wziąć?
      Jeśli gotówka się znajdzie to agonia zostaje przedłuzona w czasie a czasami nawet uniknięta. Ale jesli gotówki nie ma skąd pozyskać nastepuje śmierć.
      • karbat Re: adresy kapitału 30.01.16, 18:35
        felusiak1 napisał:

> Jeśli gotówka się znajdzie to agonia zostaje przedłuzona w czasie a czasami naw
        > et uniknięta. Ale jesli gotówki nie ma skąd pozyskać nastepuje śmierć.

mowisz o bankach usa .... to dlaczego podatnik usa placi na te banki
        dokl. podatnik sie zadluza, by usa banki ( ratowac ) mogly funkcjonowac

w czyich rekach w usa jest Rezerwa Federalna . FED jest w rekach prywatnych .

felus , twoje dzieci, wnuki , w usa , jak je masz ,
        sa zadluzone w stopniu przekraczajacym twoja wyobraznie
        • felusiak1 Re: adresy kapitału 30.01.16, 19:04
          karbat to nie jest temat dla ciebie. Powtarzasz utarte i wytarte komunały i prasową propagandę. To przechodziło w 2009 ale dzisiaj tego kitu nie da się wcisnąc
          • karbat Re: adresy kapitału 30.01.16, 19:15
            felusiak1 napisał:

> karbat to nie jest temat dla ciebie. Powtarzasz utarte i wytarte komunały i pra
            > sową propagandę. To przechodziło w 2009 ale dzisiaj tego kitu nie da się wcisną
            > c

fellus prosze nie pisdzic . tylko pisac o faktach .
            co ci nie pasuje . co ci sie nie zgadza !!!!!!!!!!!!!
            • felusiak1 Re: adresy kapitału 30.01.16, 20:01
              wszystko się nie zgadza ale to nie na twoją głowę.
              nie potrafisz mysleć a to dyskwalifikuje. jesteś niezdolny do powziecia wiedzy.
              Nie masz wyjścia. Jedyne co pozostało to powtarzanie idiotycznych komunałów.

mam dobrą wolę i pomogę ci. Na które bank płaci amerykański podatnik?
              kto powołuje szefa FED i radę dyrektorów?
              rząd federalny jest zadlużony ale ja nie jestem. jestem jednym z wierzycieli.
      • wojciech.2349 Re: adresy kapitału 30.01.16, 18:47
        felusiak1 napisał:
        > Ładne z tym, że każdy bank musi posiadać statutowe rezerwy ..
        ---------------------------
        Islandia ogłosiła niewypłacalność na 85 mld$, a roczne PKB tego
        kraju to ok 13 mld$. Pikne.

www.klubinteligencjipolskiej.pl/2013/12/sposob-na-wyjscie-z-kryzysu-lekcja-dla-nas-z-islandii/
        • felusiak1 Re: adresy kapitału 30.01.16, 19:32
          kiedy Islandia oglosiła niewypłacalność? pierwszy raz slyszę.
      • 5magna Re: adresy kapitału 30.01.16, 19:11
        Nie przejmuj sie felus. Niektore banki sa "to big to jail". Fed wpompuje brakujaca gotowke nowo wydrukowanymi dolarami. Okradna tez przy tym procesie I publike. A co sie stalo z tymi mortgage back securities ? Leza sobie gdzies czy zostaly odpisane na straty ?
        • 5magna Re: adresy kapitału 30.01.16, 19:16
          Felus tu nam usiluje wcisnac te jego wypelnione butelki. On jest lepszy od bankow. Nie kradnie ale oferuje prawdziwy towar......
    • karbat Re: adresy kapitału 30.01.16, 20:17
      felusiak1 napisał:

> wszystko się nie zgadza ale to nie na twoją głowę.
      > rząd federalny jest zadlużony ale ja nie jestem. jestem jednym z wierzycieli.

felek , rzad federalny jest u ciebie zadluzony ... hehehehehehehehehe

no , zobaczysz ta swoje kase jak ... wlasna doope ( bez lustra )

felek , pokaz papiery , ktore ci wystawil rzad federalny .
      felek , pokaz swoja zgode na kredyt , ktorego udzieliles .
      felek , kiedy dostaniesz ta swoja kase , ... chcesz ja dostac ... po swojej smierci ... .
    • pijatyka Re: Islandia powinna płacić za tę zabawę 10.02.16, 08:20

Wojtek nawet jak dobrze zaczyna to i tak głupio kończy.
    • szwampuch58 Re: adresy kapitału 10.02.16, 11:03
      Barcelona....32, 072 milionow Euro....niejaki Leo M
      i1.auto-service.de/848/74848,pd=3,f=teaser-xxl/1957-ferrari-335-s-scaglietti.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka