Dodaj do ulubionych

Mówcie mi prorok

21.02.21, 18:39
W Rosji jest 5 tys., może 10 tys. przedstawicieli elit biznesowych i politycznych, na których trzyma się reżim Putina. Jeśli setka najbardziej widocznych spośród nich utraci dostęp do swych aktywów, nieruchomości na Zachodzie, a ich rodziny nie będą mogły tam wyjechać, to ci ludzie zastanowią się, czy warto tak aktywnie wspierać reżim w Rosji od dawna tak twierdzę!
Obserwuj wątek
    • czizus Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:00
      Dokładnie tak. Ale czy europejska skleroza pójdzie wreszcie po rozum.?
      • szwampuch58 Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 20:03
        Chorobliwej nienawisci do Rosji polskich styropianowcow Europa powina sluchac,hehehehe
    • peace2u Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:29
      Rosja od dawna co jakis czas ma wymieniane przez zachod elity - Anglicy podmienili Iwana IV w XVI wieku, Szwedzi osadzili szujskich na tronie na poczatku XVII wieku
      Niemcy podmienili Piotra I w 1698 roku, przejeli wladze za Anny w 1730, przejeli wladze w 1762 (Katarzyna II).
      Anglicy zamordowali pawla w 1801 a pozniej wiadomo byl 1917. Moze bylo tego i wiecej. Ciekawe czy teraz sie powiedzie.
      • felusiak1 Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:35
        A Ziemia jest płaska
        • szwampuch58 Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:59
          Zydzi siedza na rancie do tego
          • peace2u Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 20:02
            na czym?! :)
      • czizus Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:44
        peace2u napisał(a):

> Rosja od dawna co jakis czas ma wymieniane przez zachod elity

A jakie były tego efekty? To może lepiej zostawić Rosję Rosjanom, ale jednocześnie utrzymać ją w dużej izolacji od Europy. Korupcja gigantycznych rozmiarów, bezczelne kłamstwa, mordowanie dziennikarzy czy przeciwników politycznych, . . . . ,etc. raczej nie wzbogacą Europy.
        • peace2u Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:50
          Najlepiej dla Rosji byloby i dla Polski tez gdyby w XV wieku Nowogrod pokonal Moskwe. Nowogrod mial naturalny dla Slowian system podobny do I Rzeczpospolitej.
    • jorl Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:46
      tanebo001 napisał:

> W Rosji jest 5 tys., może 10 tys. przed
      > stawicieli elit biznesowych i politycznych, na których trzyma się reżim Putina.
      > Jeśli setka najbardziej widocznych spośród nich utraci dostęp do swych aktywów
      > , nieruchomości na Zachodzie, a ich rodziny nie będą mogły tam wyjechać, to ci
      > ludzie zastanowią się, czy warto tak aktywnie wspierać reżim w Rosji
      od d
      > awna tak twierdzę!

Jestem za. Niech to szczylstwo z Rosji co siedzi na Zachodzie wraca i pracuje w Rosji. Bo na zachodzie gruchy obija. W Rosji sie porzadku naucza.
      Tez niech im pozabieraja te majatki na zachodzie, problem w tym ze te domy itd to sa wszystkie albo na kredyty z zachodnich bankow albo wynajete.
      Ale pozabierac i przegonic.
      • jorl Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 19:48
        Acha, dodam ze elity polityczne nie maja wg rosyjskiego prawa miec czegos za granica. Znalezsc oglosic i wtedy taka polityczna elita rosysjka powedruje do wiezienia. W Rosji.
        Jestem za!
        • czizus Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 20:02
          jorl napisał:

> Acha, dodam ze elity polityczne nie maja wg rosyjskiego prawa miec czegos za gr
          > anica. Znalezsc oglosic i wtedy taka polityczna elita rosysjka powedruje do wie
          > zienia. W Rosji.

A trzeba zacząć od Putina. Masz rację trollu, . . . . . . ,czasami jednak zgadzamy się.
          • jorl Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 20:07
            czizus napisał:

> jorl napisał:
            >
            > > Acha, dodam ze elity polityczne nie maja wg rosyjskiego prawa miec czegos
            > za gr
            > > anica. Znalezsc oglosic i wtedy taka polityczna elita rosysjka powedruje
            > do wie
            > > zienia. W Rosji.
            >
            > A trzeba zacząć od Putina. Masz rację trollu, . . . . . . ,czasami jednak zga
            > dzamy się.

Wszystkich naraz, tez Putina. To kiedy? Jutro?
            Zaaresztowac dzieci Putina na Zachodzie, chalupy, jachty, konta bankowe oproznic. I oczywiscie wszystkich innych.

Masz pomysl drogi pisowski trollu gdzie szukac dzieci Putina? palacy jego i jachty? To podaj, bedzie szybciej.
        • bmc3i Re: Mówcie mi prorok 21.02.21, 22:48
          jorl napisał:

> Acha, dodam ze elity polityczne nie maja wg rosyjskiego prawa miec czegos za gr
          > anica. Znalezsc oglosic i wtedy taka polityczna elita rosysjka powedruje do wie
          > zienia. W Rosji.
          > Jestem za!
          >

Tymczasem sa de facto wlascicielami Wiednia.
    • felusiak1 Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 21.02.21, 23:30
      Jest oparta o departamenty silowe, wojsko, policja, sluzby bezpieczeństwa.
      Niezadowoleni oligarchowie zostana skierowani albo na banicję albo do karnej kolonii.
      • eva15 Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 00:09
        Otóż to- władza oligarchów jest normą na Zachodzie, to oni panują nad rządami. W Rosji jest odwrotnie - stąd nienawiść systemu zachodniego do Putina.
      • tanebo001 Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 00:21
        Putin ma jeden problem - jak odejść na emeryturę. To jest problem każdego dyktatora. Jeśli odda władzę to w 24 h skończy w piachu. Tylko Chruszczowowi się to udało. Ma dwa wyjście - po pierwsze musi ulokować kasę poza systemem czyli na zachodzie. Ale sam oficjalnie nic nie ma więc do tego potrzebne są słupy czyli oligarchowie. Po drugie musi rozmyć system czyli nie on sam rządzi ale elity. Jeśli okaże się że nie opłaca się być oligarchą bo Putin może ci wszystko odebrać to system się skończy.
        • eva15 Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 00:32
          Myślę, że z taką głową powinieneś zostać doradcą Putina. Wyprowadziłbyś go na prostą.
          • vermieter Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 10:49
            takich doradców jest więcej na tym forum, marnują się, siedzą świątki, piątki i niedziele na forum, bo brakuje pieniędzy na inne spędzanie wolnego czasu
            • felusiak1 Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 16:48
              Tobie też brakuje?
              • vermieter Re: Władza Putina nie opiera sie na oligarchach 22.02.21, 17:59
                nie brakuje i nie doradzam, PC służy przede wszystkim do sporządzania tłumaczeń, w przerwach lubię zapłakać na głupotą rodaków, mam wtedy lepszy humor
    • lubat Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 10:35
      "...współpracownicy opozycjonisty Aleksieja Nawalnego wskazują osoby, które powinny zostać nimi [sankcjami] objęte w pierwszej kolejności."

Piąta kolumna powinna być traktowana, tak jak na to zasługuje. To współpraca z wrogiem.

• kylax4 Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 10:49
      O ile mi wiadomo, to Zachód bredzi o prawach człowieka, a chce karać rodziny. Dziwnym trafem nie karze się rodzin przestępców w krajach UE?
      • vermieter Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 11:00
        w Hiszpanii pewien rapper znieważył króla a w Rosji Nawalny weterana, a policja równo wali, tu i tam
        • petronella.kozlowska Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 11:26
          vermieter napisał(a):

Niemcy

Obrażenie prezydenta od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności
          www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90.html#

obrażanie flagi, hymnu RFN i landów

www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90a.html
          obrażanie rządu i innych organów władzy

www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90b.html
          • vermieter Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 12:41
            dlaczego nie reagujesz, gdy jakiś przygłup forumowy pisze o kanclerz Merkel per makrela?
            albo gdy znieważa cały naród nazywając go narodem masowych morderców?
            kto trafiał do pierwszych obozów koncentracyjnych?
            • petronella.kozlowska Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 13:58
              Czy muszę reagować na każdy wpis?

Czy ty reagujesz na każdy wpis o "kaczorze"?

• tanebo001 Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 11:18
        Jeśli rodzina korzysta z brudnej kasy to tak samo jest winna.
        • vermieter Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 12:41
          tanebo001 napisał:

> Jeśli rodzina korzysta z brudnej kasy to tak samo jest winna.

tak jest wg twojego kodeksu karnego
        • kylax4 Re: Mówcie mi prorok 26.02.21, 15:12
          Zgodnie z takim postawieniem sprawy, rodzina imigranta w UE, nie powinna mieć prawo przyjazdu, bo imigrant złamał przepisy. Z kolei rodzina korzysta z przywileju "łączenia rodzin", ale owo łączenie wynika ze złamania prawa przez wspomnianego przybysza.
    • jorl Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 11:31
      bmc3i napisał:

> jorl napisał:
      >
      > > Acha, dodam ze elity polityczne nie maja wg rosyjskiego prawa miec czegos
      > za gr
      > > anica. Znalezsc oglosic i wtedy taka polityczna elita rosysjka powedruje
      > do wie
      > > zienia. W Rosji.
      > > Jestem za!
      > >
      >
      >
      > Tymczasem sa de facto wlascicielami Wiednia.

Bez pizdzenia to u Ciebie inaczej nie idzie drogi bmc.
      Jak wyzej, jak faktycznie Rosjanie maja cos kupione na Zachodzie i to tam jest, to wszystko albo na kredyt z bankow zachodnich albo maja bo wynajmuja.
      Tez jak co Twoj Wieden.

A ze tak jest to przeciez dla troche myslacego powinno byc jasne.
      Jak wiadomo Rosja od kilkunastu lat ma nadwyzki handlowe. Co roku. Do tego Rosja ma rezerwy walut, jasne, jak wiecej exportuje jak importuje to te nadwyzki niewydanej kasy gdzies musi odkladac. W tej chwili ma z 500mild$ rezerw.
      Ale firmy rosyjskie maja pareset mild$ dlugow w bankach zachodnich, znana sprawa przeciez. Jako ze bilans handlowy Rosji jest dodatni te dlugi firm rosyjskich nie zostaly wydane na import towarow czy uslug z Zachodu bo blans Rosji jest dodatni. A wiec skad te dlugi? Ano wlasnie bo Rosjanie kupuja na kredyty w bankach zachodnich firmy zachodnie ktore "zostaja" na Zachodzie. To jest to co ja mowie. Dlatego wlasnie konfiskata tym rosyjskich "majatkow" bedacych na Zachodzie, jak i Twojego Wiednia drogi bmc, nic nie daje. Bo to musialoby wrocic do banku zachodniego bo on jest tak naprawde wlascicielem Twojego Wiednia.

Ale bogaci Rosjanie, typowi Ostblockowcy, ciesza sie jak im jakis Forbes podliczy ze maja miliardy w majatkach ale ani slowa ze jednoczesnie miliardy dlugow maja. I jak odjac od ich majatkow dlugi to by sie okazalo czasto ze sa na minusie. Ale ego takiego Ostblokowca takim Forbesem jest podniesione, i taki sie nie przyzna ze ma ogromne kredyty. A ma przeciez.

Reasumujac mam nadzieje ze Wieden Zachod oligarchom putinowskich skonfiskuje i to w trybie natychmiastowym. Jak wyzej, jestem ZA. A Ty drogi bmc? Tez ZA czy moze nie?
      • kylax4 Re: Mówcie mi prorok 26.02.21, 15:15
        A kto jest właścicielem tego banku?
    • jorl Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 11:34
      petronella.kozlowska napisała:

> vermieter napisał(a):
      >
      >
      > Niemcy
      >
      > Obrażenie prezydenta od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności
      > www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90.html#
      >
      > obrażanie flagi, hymnu RFN i landów
      >
      > www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90a.html
      > obrażanie rządu i innych organów władzy
      >
      > www.gesetze-im-internet.de/stgb/__90b.html

No wlasnie, a Nawalny jak Putina obraza, klamiac przy tym co jest oczywiste to nie ma byc karany?

Na ostatniej rozprawie Nawalny obrazal sad, prokuratora, wszczeto postepowanie za to dostanie nastepne kary.
      • petronella.kozlowska Re: Mówcie mi prorok 22.02.21, 14:03
        jorl napisał:

Jeżeli Nawalny obraża legalnie wybranego prezydenta Putina to powinien być ukarany według praw obowiązujących w Rosji.
        To samo dotyczy też i innych krajów. I tak kobieta skazana za zamordowanie męża na karę śmierci, zmarła przed wyrokiem. Na szubiennicy zostały powieszone jej zwłoki. I to mi imponuje - praworządność!

www.blick.ch/ausland/sie-starb-beim-warten-vor-dem-galgen-iraner-haengen-tote-frau-id16360264.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka