Dodaj do ulubionych

Zawsze będę z Rosją...

13.09.23, 16:03
To powiedział Kim Jong-un w czasie spotkania z Putinem. Obiecał, że zawsze będzie sojusznikiem Rosji przeciwko imperializmowi. Putin się cieszy, bo to znaczy, że ma przynajmniej jednego sojusznika. Ten gubasek z Korei też jest chyba zadowolony. Miłej zabawy, chłopcy.

Przeczytałem to na stronie Agencji TASS. Linku nie podaję, bo cenzor usunie cały wątek.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Gratulacje 13.09.23, 16:13
      malkontent6 napisał:

" To powiedział Kim Jong-un w czasie spotkania z Putinem. Obiecał, że zawsze będzie sojusznikiem Rosji przeciwko imperializmowi.

Mozna tylko pogratulowac rosji sojusznika.A lysawy blondyn moze se na wakacje pojechac nawet zagranice jak mu sie rosja znudzi. Stamtad go do Hagi nie wydadza na pewno...

PF
      • karambol_extra Re: Gratulacje 14.09.23, 17:20
        co ty byś zrobił bez opieki cenzury?
        • polski_francuz Re: Gratulacje 14.09.23, 18:49
          karambol_extra napisał(a):

" co ty byś zrobił bez opieki cenzury?"

Musialbym mozolnie tlmaczyc co autor chcial powiedziec...

PF
    • jorl11 Re: Zawsze będę z Rosją... 13.09.23, 17:48
      malkontent6 napisał:
      > Przeczytałem to na stronie Agencji TASS. Linku nie podaję, bo cenzor usunie ca
      > ły wątek.

Wierze ze przeczytales w TASS ale tez i naklamales co przeczytales. Bo

malkontent6 napisał:
      > To powiedział Kim Jong-un w czasie spotkania z Putinem. Obiecał, że zawsze będ
      > zie sojusznikiem Rosji przeciwko imperializmowi. Putin się cieszy, bo to znacz
      > y, że ma przynajmniej jednego sojusznika.

To wytluszczone zapewne przeczytales poza tym slowem ze obiecal. Po prostu stwierdzil co jest oczywiste.

Ale cenie ze nie dopisales imperializmowi kapitalistycznego. Bo Rosja ma kapitalizm tez a Korea Pn niedlugo.

Dalej:
      malkontent6 napisał:
      > To powiedział Kim Jong-un w czasie spotkania z Putinem. Obiecał, że zawsze będ
      > zie sojusznikiem Rosji przeciwko imperializmowi. Putin się cieszy, bo to znacz
      > y, że ma przynajmniej jednego sojusznika.

To juz Twoja osobista tworczosc m6 co wytluscilem, tego w TASS nie przeczytales ale usilujesz przemyscic w to co TASS napisal. Tu naklamales drogi m6.
      • malkontent6 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 01:11
        Kim Jong-un powiedział: “We will always stand together [with Russia] against imperialism.”
        • jorl11 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 14:50
          malkontent6 napisał:

> Kim Jong-un powiedział: “We will always stand together [with Russia] against im
          > perialism.”

Zawsze będziemy stać razem [z Rosją] przeciwko imperializmowi

Przetlumaczylem przez Deepl po pristu. Tak jak mowilem, w tym nie ma slowa obiecal, to slowo pochodzi z Twojego nosa m6.

Tak poprzednio mowilem.
          • malkontent6 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 15:43
            jorl11 napisał:

> Tak poprzednio mowilem.

Jak zwykle masz rację. Grubasek niczego Putasowi nie obiecał, po prostu powiedział, że zawsze będzie z Rosją.
      • boomerang Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 03:52
        Chociaż szczycisz się swoją hetero seksualnością, Jorłow, to nie ulega wątpliwości że Putinowi ochoczo laskę byś zrobił.
      • karambol_extra Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 17:25
        Tak, to oczywiste. To wskaźnik upadku Rosji, rosyjskiej polityki, moralności i wszystkiego co da się pomyśleć.
        Rząd Korei Północnej robił wiele rzeczy - zamykał kobiety w obozach koncentracyjnych, strażnicy gwałcili je a później oddawali na rozszarpanie i pożarcie psom.
        Widać dziś to odpowiedni sojusznik dla Rosji.
        Możesz się cieszyć się z takiego sojusznika.
        buldog.
    • szwampuch58 Re: Zawsze będę z Rosją... 13.09.23, 18:54
      Cienko z putlerem jest, bardzo cienko
    • privus Re: Zawsze będę z Rosją... 13.09.23, 20:11
      A co im innego pozostaje?
    • jorl11 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 20:54
      No to jedziemy z tym Kimem w Rosji.
      Przegladam sie temu uwaznie, tez z roznych zrodel, tez takich po rosyjsku i jakos mi sie krystalizuje o co chodzi w tym wszystkim.
      A wiec najpierw to Rosja przekazala technologie czyli nawet maszyny do produkcji, dokumentacje sporej ilosci nowoczesnej bronii do Korei Pn. Zakladam ze od 1,5 2 lat to robi.
      Byla niedawno defilada w Koreii Pn gdzie nagle pokazano bronie ktore sa skokowo lepsze jak dotad Korea Pn miala. Skasc to dostali. Tez zapewne dostaja zywnosc najpierw ta najprostsza czyli zboze, tego Rosja ma po dach, ale tez inna zywnosc, juz przerobiona.
      Ale mamy kapitalizm a wiec nic za darmo. Jak ma Korea Pn placic? Czym? Ano mysle praca ich robotnikow, akurat tego maja sporo a ze maja komunizm wiec sa niedociazeni i tak praca.
      Cofne sie do mojego doswiadczenia z wycieczki do Koreii Pn, bylem tam przed 5 laty, w grudniu. Mialem 2 przewodnikow gadajacych po niemiecku, ja bylem sam. Dyskutowalem z nimi na temat Zjednoczenia i sie pytalem jaki system po Zjednoczeniu mialby byc. Kapitalizm czy panstwowa gospodraka czyli komuna. Tu nie chcieli mi odpowiedziec. Olewalem demokracje, chodzilo mi tylko o gospodarke.
      Dalej. Pojechalismy do tych barakow gdzie bylo podpisane to zawieszenie bronii w 1953, siedzialem przy tych stolach, przy tych flagach wszystkich krajow, fajne uczucie, historyczne miejsce.
      W drodze tam wyladowalismy w restauracji dla takich jak ja obcokrajowcow. Sam bylem przy stole nastwaiali mi kilkanascie roznych zarc, wszystko prawie niejadalne dla mnie, ja te prawdziwe azjatyckie zarcie nie znosze. W tej restauracji przy innym stole siedziaj japonczyk tez taka wycieczka ale nie byl ze mna. tez mial takie zarcie, mysle dla niego bylo odpowiedniejsze.
      Wdac bylo kelnerki w sukniach tradycyjnych, stadko, wiec prawie nie mialy do roboty bo malo obcokrajowcow. Potem powiedzialem tym moim opiekunom ze jak oni to robia, obijanie gruch u nich, Znam, znam, komuna. Cos tak wymslali ze przypadek ale ja leniwa komune wyczuwam na odlegosc.

A wiec wracajac do wycieczki Kima do Rosji uwazam ze Korea Pn bedzie placila praca swoich ludzi w fabrykach ktore im postawia Rosjanie w takiej zonie blisko swojej granicy. Bo slysze u Rosjan ze port w Korea Pn blisko Rosji ma byc rozbudowany a wiec towary z tych rosyjskich fabryk beda statkami np. do Wladywostoku wiezione. Ten most przez rzeke, jeden, z torami laczacy Korea Pn z Rosja jest za maly. mysle ze blyskawicznie z milion dotad obijajacych sie komiunistycznie Polnocnych Koreanczykow pod nadzorem Rosjan wg dokumentacji z Rosji bedzie zaiwanialo, tak juz kapitalistycznie. I zapewne wlasnie bron, amunicja elementy tego. W Rosji juz nie ma bezrobocia, taki milion w Koreanczykow bedzie niezle pomagalo. A moze 2 miliony.
      Dlatego na Zachodze takie lamenty w zwiazku z ta wspolpraca Kora Pn Rosja.
      A jak wyzej Korea Pn dostanie zarcie nowe bronie bron jadrowa dodatkowo i ochrone rosyjska. Kim nie ma wyjscia musi sie sluchac.

Dodam ze moze wojska koreanskie zostana wyslane na front ukrainski, musza sie uczyc jak walczyc z zachodnia bronia, tam jest doskonaly poligon, a przyda im sie na niedluga wojne z Poludniem
      • jorl11 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 21:14
        jorl11 napisał:

> Byla niedawno defilada w Koreii Pn gdzie nagle pokazano bronie ktore sa skokowo
        > lepsze jak dotad Korea Pn miala. Skasc to dostali. Tez zapewne dostaja zywnosc
        > najpierw ta najprostsza czyli zboze, tego Rosja ma po dach, ale tez inna zywno
        > sc, juz przerobiona.

Tu video z tej defilady.
        www.youtube.com/watch?v=x4Gkf_ycdoY
        Gdzies przy 2h sa pokazane nawet wielkie torpedy z glowicami termojadrowymi aby tsunami w nabrzeznych miastach wywolywac. Cos jak rosyjskie tylko zapewne naped konwencjonalny, nie jadrowy, jak roszysjkie czyli zasieg nie za duzy.
      • malkontent6 Re: Zawsze będę z Rosją... 14.09.23, 23:35
        jorl11 napisał:

> musza sie uczyc jak walczyc z zachodnia bronia

Dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka