Dodaj do ulubionych

Michelle Obama w Polsce

17.05.24, 00:34
Zauważyłem, że sporo ludzi nie rozumie dlaczego ja tej pani nie cenię. A ja po prostu nie widzę w niej niczego, co zasługuje na szczególną uwagę.

Zwróciłem uwagę na ten fragment artykułu na temat jej wizyty w Polsce:

"grzmiała z poznańskiej sceny, mówiąc o "pandemii otyłości". Nie szczędziła gorzkich słów wobec amerykańskiego przemysłu żywieniowego, który oskarżyła o szerzenie tej choroby"

Mam wrażenie, że pani Obamowa jest Demokratką. Dlaczego tak uważam? Bo ona twierdzi, że przyczyną problemów jest zawsze ktoś inny a nie osoba, której te problemy dotyczą. W tym przypadku chodzi o otyłość.
Ona uważa, że przyczyną otyłości jest przemysł żywieniowy a nie ludzie, którzy bezmyślnie żrą jakieś paskudztwa zamiast poszukać czegoś zdrowszego. Typowa Demokratka.

www.plotek.pl/plotek/7,154063,30979142,michelle-obama-w-polsce-wzburzona-mowila-o-pandemii-otylosci.html#s=BoxOpImg3
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 00:51
      +1
    • boomerang Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 00:59
      Bingo.
    • boomerang Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 01:00
      Jest więcej niż Demokratką. Jest socjalistką.
      • vermieter Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 07:21
        boomerang napisał:

> Jest więcej niż Demokratką. Jest socjalistką.

to jeszcze nic, czytelnicy plotek.pl przebijają wszystkich
    • petronella.kozlowska Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 02:53
      Czy Gessler wzięła udział w spotkaniu?
    • zwrotnicowy Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 03:30
      To prawda. Alkoholizm to wina gorzelni, cukrzyca cukrowni. Ameryka to taki kraj gdzie pistolety same strzelają. Nawet za cyngiel nie trzeba ciągać.
      • a.jej.rkoniak Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 08:24
        podobnie wpisy tutaj to wina wydawcy
        • zwrotnicowy Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 22:40
          Nie zgadzam się z tobą.
          Własnie wniesiono sprawę, że gry komputerowe uzależniają dzieci i powodują choroby psychiczne.
          Dziecko ma 9 lat i gra od 6-tego roku zycie. Jak widać to nie wina rodzicow, ktorzy grę kupili i pozwolili dzieciakowi grac. Winny jest producent gry. Moim zdaniem rownież producent komputera i elektrownia, przecież dostarcza prąd.
          www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-13/parents-sue-video-game-makers-for-purposely-addicting-their-kids
    • polski_francuz Otylosc w Stanach i w Polsce 17.05.24, 09:35
      malkontent6 napisał:

" Zauważyłem, że sporo ludzi nie rozumie dlaczego ja tej pani nie cenię. A ja po prostu nie widzę w niej niczego, co zasługuje na szczególną uwagę."

Ze w Stanach jest troche duzo otylych z tym sie zgodze. Choc, przyznaje dawno tam nie bylem i moze fale emigracji z poludnia obnizyly sredni BMI? Zgadzam sie z tym, ze nielatwo skapowac czemu pani Obanska przyjezdza do Polski by sie na otylosc skarzyc? Poza tym jaki jest sredni BMI w Polsce w porownaniu ze Stanami? A moze Tusk ma niezla figure i to inspiruje?

PF
    • jorl11 Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 13:14
      malkontent6 napisał:

> Mam wrażenie, że pani Obamowa jest Demokratką. Dlaczego tak uważam? Bo ona tw
      > ierdzi, że przyczyną problemów jest zawsze ktoś inny a nie osoba, której te pro
      > blemy dotyczą. W tym przypadku chodzi o otyłość.
      > Ona uważa, że przyczyną otyłości jest przemysł żywieniowy a nie ludzie, którzy
      > bezmyślnie żrą jakieś paskudztwa zamiast poszukać czegoś zdrowszego. Typowa D
      > emokratka.

Rozumiem drogi m6 ze uwazasz ze otylosc jest bo ludzie zra niezdrowa zywnosc. A powinni jesc zdrowa i wtedy by otylosci nie bylo. Zgadza sie?

A wiec otylosc to czysta fizyka przeciez. Od ilosci kalorii zezartych odjac ilosc kalorii spalonych. Jak roznica jest dodatnia czyli wiecej kalorii sie zezarlo jak spalono to sie odklada w tluszczu na czlowieku. I wszystko jedno czy byla zrowa czy niezdrowa wg jakis tam definicji.

W obozach konzentracyjnych wszyscy byli szczupli a odzywiali sie cholernie niezdrowo.

Jak zwykle dennie myslisz drogi m6.
      • boomerang Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 13:17
        Najwięcej kalorii spala mózg. Jeśli się słabo myśli, to się tyje.
        • jorl11 Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 13:22
          boomerang napisał:

> Najwięcej kalorii spala mózg. Jeśli się słabo myśli, to się tyje.

Ty tez slabo myslisz. dalej wszystko jedno gdzie sie w organizmie spala rownanie jest zawsze to samo:

kalorie zezarte - kalorie spalone >0 tluszcz sie odklada
          • boomerang Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 13:30
            > wszystko jedno gdzie sie w organizmie spala

Ty sobie możesz spalać na rowerze, albo w kajaku, a ja spalam tam gdzie mnie pasuje. Faktem jest że sportowcy żyją krócej.
            • jorl11 Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 14:07
              boomerang napisał:

> Ty sobie możesz spalać na rowerze, albo w kajaku, a ja spalam tam gdzie mnie pa
              > suje. Faktem jest że sportowcy żyją krócej.

Z rowera zrezygnowalem, sprzedalem ten moj tytanowy. Dlatego tez bo moja wycieczka na Wschod z oczywistych wzgledow, corony potem wojna stala sie niemozliwa.

Kajaki to nie sport bo sport to jak sie robi nie kilka dni na rok a codziennie. Ja fitnesstudio uprawiam ca, 5 dni na tydzien, wytrzymalosc i sila, to jest sport.

Mialem dwoch braci troche mlodszych odemnie. Zaden z nich uprawial sport do tego staral sie jesc boi jak by m6 uwazal za dobre, juz od kilku lat nie zyja. jeden serce drugi wylew do mozgu, zyly zapchane cholersterolem grubasy.
              A ja zyje.
              • boomerang Re: Michelle Obama w Polsce 18.05.24, 03:06
                Wymądrzasz się jak jaki Łysenko albo Miczurin. Najwięcej grubasów jest na wyspach Pacyfiku. Przoduje wysepka Nauru. Prowadzą zdrowy i bezstresowy tryb życia, ale niestety zmuszeni zostali zmienić nawyki żywieniowe i dziś zamiast świeżych ryb jedzą przetworzone mięso importowane z Australii i N.Zelandii. W Australii zamożni są szczupli, a biedni otyli, choć przecież logicznie biorąc powinno być na odwrót. Kiedyś wyruszyłem pociągiem z Sydney z w miarę szczupłymi pasażerami. Im bardziej oddalaliśmy się od Sydney, tym większe grubasy wsiadały do pociągu. Otyłość można mieć też w genach, np. t.zw. Prader-Willi Syndrome.
                • polski_francuz Re: Michelle Obama w Polsce 18.05.24, 09:25
                  boomerang napisał:

"Prowadzą zdrowy i bezstresowy tryb życia, ale niestety zmuszeni zostali zmienić nawyki żywieniowe i dziś zamiast świeżych ryb jedzą przetworzone mięso importowane z Australii i N.Zelandii. W Australii zamożni są szczupli, a biedni otyli, choć przecież logicznie biorąc powinno być na odwrót. "

Dodajmy jeszcze alkohol i slodycze i codzienne poruszanie sie by nie tyc. I to, ze z wiekiem metabolizm sie zwolnia. I trzeba sie samemu kontrolowac.

PF
      • malkontent6 Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 14:21
        jorl11 napisał:

> A wiec otylosc to czysta fizyka przeciez. Od ilosci kalorii zezartych odjac ilo
        > sc kalorii spalonych. Jak roznica jest dodatnia czyli wiecej kalorii sie zezarl
        > o jak spalono to sie odklada w tluszczu na czlowieku. I wszystko jedno czy byla
        > zrowa czy niezdrowa wg jakis tam definicji.

Powiedz to pani Obamowej.
        • engine8t Re: Michelle Obama w Polsce 17.05.24, 23:57
          malkontent6 napisał:

ji.
          >
          >
          > Powiedz to pani Obamowej.
          >
          >

A po co ona tam wogole poleciala?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka