Dodaj do ulubionych

Uścisk dłoni

02.05.26, 18:42
Obejrzałem właśnie finałowy mecz kobiet turnieju tenisowego w Madrycie. Ukrainka Marta Kostyuk wygrała z Rosjanką Mirrą Andrejewą. Zazwyczaj po zakończonych meczach zawodniczki i zawodnicy podają sobie ręce. Nie zdarza się to zawsze, gdy sportowcy z Ukraini grają z Rosjanami. Tym razem też tego uścisku dłoni nie było.

Jak widać niechęć Ukraińców do Rosjan jest jednak bardzo silna.
Obserwuj wątek
    • igor_2025 Malki, a nie przyszlo Tobie do glowy.... 02.05.26, 18:55
      Ze gdyby ta ukrainska tenisistka usciskala dlon Rosjanki, to banderowcy po powrocie, zniszczyliby?
      • engine8t Re: Malki, a nie przyszlo Tobie do glowy.... 03.05.26, 00:33
        igor_2025 napisał:

> Ze gdyby ta ukrainska tenisistka usciskala dlon Rosjanki, to banderowcy po powr
        > ocie, zniszczyliby?

Nawet gdyby to byl tak mocny uscisk Ukrainki ze Rosjanka by uklekla na kolana z bolu? :)
        • igor_2025 Re: Malki, a nie przyszlo Tobie do glowy.... 03.05.26, 11:25
          engine8t napisał:

> Nawet gdyby to byl tak mocny uscisk Ukrainki ze Rosjanka by uklekla na kolana z
          > bolu? :)

Nawet wtedy, bo banderowcy pomyslaliby, ze to ustawka.
      • malkontent6 Re: Malki, a nie przyszlo Tobie do glowy.... 03.05.26, 15:09
        Dlaczego mówisz o Ukraińcach banderowcy?
        • igor_2025 I jaki sens odpowiadac na Twoje pytanie? 03.05.26, 15:41
          malkontent6 napisał:

> Dlaczego mówisz o Ukraińcach banderowcy?

Ja wielokrotnie pisalem do Ciebie, ze dla mnie Ukraincy i banderowcy nie jest tym samym.
          • j-k naturalnie, ale... 03.05.26, 18:35
            igor_2025 napisał:
            > Ja wielokrotnie pisalem do Ciebie, ze dla mnie Ukraincy i banderowcy nie jest tym samym.

ja to wiem, ale dla wiekszosci Polakow to nie jest jasne...- wiec warto to wyjasniac.

- ja zawsze dodaje, ze banderowcy opanowali struktury Wladzy Ukrainy i narzucaja swoja polityczna wole wiekszosci Ukraincow.
            • mateusz572 Re: naturalnie, ale... 03.05.26, 19:02
              j-k napisał:

> igor_2025 napisał:
              > > Ja wielokrotnie pisalem do Ciebie, ze dla mnie Ukraincy i banderowcy nie
              > jest tym samym.
              >
              >
              > ja to wiem, ale dla wiekszosci Polakow to nie jest jasne...- wiec warto to wyja
              > sniac.
              >
              > - ja zawsze dodaje, ze banderowcy opanowali struktury Wladzy Ukrainy i narzucaj
              > a swoja polityczna wole wiekszosci Ukraincow.

To ty Jasiu nadajesz językiem kacapów. Kacapy też tak to sprzedają z Igorkiem na czele.
              Gdyby w tym narodzie nie było woli obrony kraju przed Moskwą to nie byłoby możliwości aby ta wojna toczyła się już piąty rok.
              Niezależne od tego jak sobie dzielicie ten naród na banderowski czy nie banderowski cokolwiek miałoby to znaczyć.
              • j-k nie byles tam. 03.05.26, 22:13
                mateusz572 napisał:

> To ty Jasiu nadajesz językiem kacapów. Kacapy też tak to sprzedają z Igorkiem n
                > a czele.
                > Gdyby w tym narodzie nie było woli obrony kraju przed Moskwą to nie byłoby możl
                > iwości aby ta wojna toczyła się już piąty rok.

nie byles tam (na Ukrainie)

wiec nie rozumiesz specyfiki.

w Polsce - Wielkopolska (Poznan) - to nie Malopolska (Krakow , Lublin)

- inna filozofia zyciowa..

banderowcy (Lwow i Wolyn) opanowali Wladze w Kijowie - ale centralna Ukraina nigdy nie byla anty-rosyjska.

I to oni tam teraz sprawuja Wladze.

• igor_2025 Re: naturalnie, ale... 03.05.26, 19:15
              j-k napisał:

> - ja zawsze dodaje, ze banderowcy opanowali struktury Wladzy Ukrainy i narzucaj
              > a swoja polityczna wole wiekszosci Ukraincow.

Wlasnie tak i jest. Ja dodalbym, ze to zydo-banderowcy opanowali Ukraine. I ten termin nie ja wymyslilem, tylko Zyd Kolomojski, ktory i siebie tak nazywal.
    • pijatyka Re: niechęć Ukraińców do kacapów jednak silna 03.05.26, 01:08

Głupkowaty komentarz - a jaka, k..., ma być?... [eyeroll]

• j0rl.1 Re: Uścisk dłoni 03.05.26, 19:21
      pijatyka napisał:

> Głupkowaty komentarz - a jaka, k..., ma być?... [eyeroll]

fakt, glupkowaty komentarz. Ale ten Twoj droga pijaczyno.

Ale zgadza sie ze jest tak jak wytluscilem w Twoim napisaniu. Bo nie moze byc inaczej jak takie ze ta z Ukrainy tenisistka nie podala reki Rosjance po meczu. Bo jakby podala to by wydala na siebie prawie wyrok smierci. Wiec nie moze byc inny i tu sie zgadza z tym co napisales. Takie zachowianie musi byc i jest dobrze egzekwowaqny przez dyktatorka Zielenskiego i jego pomagierow na Ukrainie i na Zachodzie
      • pijatyka Re: Uścisk dłoni 03.05.26, 19:55

Do psychiatry, ruski czubie.

• j0rl.1 Re: Uścisk dłoni 03.05.26, 20:12
          pijatyka napisał:

> Do psychiatry, ruski czubie.

Mam doniesc psychiatrze na Ciebie? Ze wymagasz naprawde psychiatrycznej opieki droga pijaczyno? Mysle ze to by mialo nawet sens. Bo takim jak Ty na slabym umysle trzeba pomagac nawet bez ich woli.
    • j0rl.1 Re: Uścisk dłoni 03.05.26, 20:43
      mateusz572 napisał:

> Gdyby w tym narodzie nie było woli obrony kraju przed Moskwą to nie byłoby możl
      > iwości aby ta wojna toczyła się już piąty rok.
      > Niezależne od tego jak sobie dzielicie ten naród na banderowski czy nie bande
      > rowski cokolwiek miałoby to znaczyć.

No no, nie rozpedzaj sie drogi m572.
      Przeciez za Ukraina stoi caly Zachod, z ogromnymi mozliwosciami finasowymi jak i z dostawami bronii. Finansowe mozliwosci dzialaja doskonale bo ludzie na Ukrainie spora ich czesc, ta ktory tworzy struktury wladzy, ogromnie sie dorabia na pieniadzach z Zachodu. Do tego ich dzieci rodziny siedza na Zachodzie i tu majac ogromne bogactwa. Nawet ta tzw korupcja to jest zamierzona bo ona wiaze tych ludzi trzemajacach wladze sily bezpieczenstwa krotko przy sobie. Bo kazdy dzien dluzej wojny to nastepne pieniadze lokowana i na Zachodzie.

Do tego granice zamkniete aby nie pouciekali mezczyzni, maja isc do wojska. Jak tacy patrioci to dlaczego trzeba im pomagac wiezieniem na swiezym powietrzu? W Rosji nie sa zamnkienze granica jak na Ukrainie.
      Do tego od napewno 10 lat dzieci w szkolach na Ukrainie maja we lby wbijania antyrosyjskosc. Zreszta dlatego Zachod toleruje, Polska tez, wlasnie antypolska ideologie banderowska bo tylko na niej da sie zbudowac antyrosyjskosc. I sie naprawde dobrze buduje, mlodziez na ukrainie jest juz wychowana w antyrosyjskisci, tez Rosjanie bo przeciez tam zyja glownie Rosjanie. Ukraincy t sa z obszarow po 1815r odlaczonych od Rosji pod Austrie, tam powstal jezyk ukrainski bedacy owczesnym chlopskim rosysjkim i tak zostal

Pieniedzmi i dyktaura terrorem przekonuje sie ludzi, Rosjan przeciez tam mieszkajacych aby byli za Zachodem przeciw Rosji, to dziala, w koncu historia jest pelna wojen domowych a w tym przypadku stoi za tam Zachod ze swoimi ogromnymi mozliwsciami finasowymi i wojskowymi. I ze swoja soft power.

Dlatego nie pozostaje Rosji nic innego jak zabic napewno 2 miliony zolnierzy ukrainskich aby doszli do rozumu ze lepiej nie byc zabijanym za cene ladnych samochodzikow z Zachodu, trzeba Europie obnizyc poziom zycia, stad wojna z Iranem, konieczny jest Tajwan i Korea bo to tez obnizy ogromnie poziom zycia napewno w Europie.

To jest wojna na smierc i zycie, naprawde, swiatowa to nie zarty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka