Dodaj do ulubionych

Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im

20.04.05, 16:03
ostrzej reagujesz, tym mocniej na Ciebie reagują. To nie ma końca. I moim zdaniem nie ma nic wspólnego z antysemityzmem. To durne forum to rodzaj wiru, dasz się złapać, to i zaczynasz się kręcić coraz szybciej. I wygłaszać coraz ostrzejsze opinie. Ale kręcić się na jałowym biegu.

Jeśli chcesz znać moje zdanie, to i ja byłem mocno zbulwersowany artykułem w Rzeczpospolitej. Nie wiem, czy jeszcz pamiętasz -
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 16:11
      pypcinski napisał:

> ostrzej reagujesz, tym mocniej na Ciebie reagują. To nie ma końca. I moim zdani
      > em nie ma nic wspólnego z antysemityzmem. To durne forum to rodzaj wiru, dasz s
      > ię złapać, to i zaczynasz się kręcić coraz szybciej. I wygłaszać coraz ostrzejs
      > ze opinie. Ale kręcić się na jałowym biegu.
      >
      > Jeśli chcesz znać moje zdanie, to i ja byłem mocno zbulwersowany artykułem w Rz
      > eczpospolitej. Nie wiem, czy jeszcz pamiętasz -
      • pypcinski Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 16:22
        Rachelko ---

jest demokracja, Ty masz swoje, ja mam swoje zdanie. Możemy podpisać protokół rozbiezności. Jako punkt pierwszy w tym protokole pojawi się zapis: nigdzie nie napisałem o jakichś łzach rzęsistych lanych jakoby wskutek nieobecności Dany.

Dano -
        • krystian71 Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 16:57
          pypciu, ty nie masz obiektywnego spojrzenia.Darzysz Dane sympatia,ja tez ja
          lubie jak sobie wypije.Niestety to zdaza sie rzadko.
          Wybiorczo czytasz forum,sam sie do tego przyznales,nie widziales brudnego ataku
          na sp.ojca stranera, nie zauwazyles jak zaatakowali 8-mio letnia corke splita.
          Nawet ci nie powtorze,co jej zarzucali, taki delikatny jestem i sam mam corke.
          Aha , i jeszcze jedno , w sprawie Michnika, jesli jego zdanie podtrzymujesz ,
          mylicie sie obaj.
          Nie wiem z ktorego roku jest ten artykul, a to wazne , bo sprawa sie zmienia na
          naszych oczach.
          Jesli o mnie chodzi , moge podac dokladna date
          Od 91,Springera , czy jak mu tam , ktory oglosil , ze Polska bedzie upokarzana
          na kazdtym miejscu.Czemu mu nie wierzyc, niniejszym to robia,
          Czyli wypowiedzial wojne Polsce,tylko moze nie wzial pod uwage tego,ze Polacy
          poczuja sie Strona Wojujaca.
          Ot i tyle.
          Po prostu nie wciskaj Danie ciemnoty, najgorsza prawda jest lepsza od
          najlepszego falszu.Po co ma sobie robic zludzenia.
          • pypcinski Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 17:15
            Ja to widzę inaczej. A czy Ty masz rację, to się okaże przy następnych wyborach.

A wojny wypowiadane Polsce przez różnych jełopów mam głęboko w de.
        • dana33 Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 18:48
          widzisz cepku, kazdy cytuje cos innego bo kazdy widzi w czytanym cos innego.
          to ze zero antysemickich partii weszlo do sejmu, to jeszcze nie znaczy, ze w
          polsce nie ma antysemityzmu. wiem dokladnie, jak pracuja takie "wybory", bo
          widze co 4 lata, w jaki sposob israelskie partie sa wybierane do knesset.
          ja natomiast znalazlam w artykule michnika inne interesujace rzeczy. napisal:

"Gdybym nagle miał wziąć do swojego mieszkania dwie osoby, ktore mówią źle po
          polsku, których nie znam, które się wszystkim wyróżniają, których
          prawdopodobnie za chwilę moi sąsiedzi zidentyfikują i za to zostanie zabita
          moja żona i mój 7-letni syn. Więc nie umiem się z tym zderzyć i dziękuję Bogu,
          że nie miałem takiego wyboru przed sobą."

jak wiesz, pisalam dokladnie to samo pare razy na forum. to samo, oprocz tego:
          "....prawdopodobnie za chwilę moi sąsiedzi zidentyfikują i za to zostanie
          zabita moja żona i mój 7-letni syn."
          moze jednak trzeba sie bardziej zastanowic nad tym, a nie nad wyborem takich
          czy innych partii do sejmu? bo taki stosunek polakow do polakow, za granica ale
          i tez w polsce, oczywiscie w dzisiejszych czasach, widze i dzisiaj. wprawdzie
          nie grozi nikomu smierc, ale niechec do pomocy, zawisc i zazdrosc, chec
          dokopania rodakowi, to istnieje i dzisiaj. moze to, ze zyd zydowi pomoze w
          kazdej sytuacji, jest dzisiaj tez czescia antysemityzmu.

a jeszcze cos do twierdzenia michnika, jak juz cytujemy. napisal: "tu zwracam
          się do naszego przyjaciela, pana Gershona Zohara, ambasadora Izraela: jaka
          byłaby reakcja elit izraelskich, gdyby nagle się okazało, że do ich literatury
          izraelskiej, hebrajskiej wtargnęła plejada cudownych poetów palestyńskich,
          którzy piszą po hebrajsku i są lepszymi poetami niż wszyscy poeci izraelscy?
          Czy to by nie wywolłało jakiejs konfuzji wśród opinii publicznej w Izraelu? "

widac, ze michnik nie zna israelskiej rzeczywistosci. poezja arabska jest
          drukowana w israelu. pisze sie i mowi o arabskich pisarzach. w jerozolimie jest
          muzeum islamu, i dzisiaj rano jadac do pracy widzialam grupe uczennic arabskich
          wchodzaca do tego museum, do ktorego chodzimy my israelczycy rowniez. zdaje
          sie, ze rok temu zostal porwany przez terrorystow arabskich znany arabski
          poeta. jego corka zwrocila sie o pomoc do naszych wladz bezpieczenstwa.
          zrobilismy wszystko, co w naszej mocy. po paru tygodniach zostal zwolniony,
          caly i zdrowy.
          czy znasz jakis kraj arabski, ktory ma muzeum zydowskie?
          • awicenna ja znam 20.04.05, 18:52
            Francja, Niemcy, niedlugo Polska
            • dana33 Re: ja znam 20.04.05, 19:04
              :))))
            • i-love-2-bike Re: ja znam 20.04.05, 19:08
              awicenna napisał:

> Francja, Niemcy, niedlugo Polska

a czy w izraelu jest muzeum polskie,dni kultury polskiej i inne propagowanie
              polski? jesli chodzi o muzea, to w kazdym kraju ,ktory odwiedzilam na swiecie sa
              bogato wyposazone galerie na temat kultury zydowskiej,znacznie bardziej bogate
              niz na temat kultury arabskiej.
              • dana33 awicenna!!!! 20.04.05, 19:12
                odowiedz rachelci, ze pytanie dotyczylo krajow arabskich, czy tam jest muzeum
                zydowskie..... bo rachelcia nie bardzo zrozumiala... :))))
                • i-love-2-bike Re: awicenna!!!! 20.04.05, 19:14

> odowiedz danie, ze pytanie dotyczylo izraela, czy tam jest muzeum
                  > polskie..... bo dancia nie bardzo zrozumiala... :))))
      • biedronka24 ta ´wazna osoba´ 20.04.05, 16:26
        to chyba dlatego ze na kazda odpowiedz na jej prowokacje - zwlaszcza taka na
        temat odpowiada w stylu ´a moze twoj tatus byl wielokrotnym morderca´.
        Krotko mowiac szans do dyskusji brak. No coz, nie stac mnie na to by odwdzieczyc
        sie tym samym i odpowiedziec ze za zycia mojego taty tak wlasnie zachowywali sie
        UBecy ktorych tak bardzo bali sie moi rodzice. Bali sie gdy szlam do liceum,
        bali sie gdy szlam na studia. I bali sie do tego stopnia ze byli gotowi wziasc
        rozwod na papierze po to by nie odebrano im tego co ciezka praca osiagneli (choc
        przeciez sciagnieto ´danine´ juz z ich rodzicow). Co za paskudna antypatyczna
        osoba.
        Brak slow.
        Co to za kraj w ktorych takich ludzi uwaza sie za ´waznych´?
        Czy ona sama nie odpowiada za to co mowi? Czy jesli szanuje sie wlasnosc to nie
        powinno sie przy okazji z domu wyniesc wiedzy na temat tego ze szanuje sie tez
        prywatnosc drugiego czlowieka? Ze formulowanie oszczerstw na temat innej osoby -
        bez najmniejszych podstaw ku temu jest wystepkiem nie tylko wobec moralnosci ale
        i prawa?
        Skad wy wzieliscie na tym forum takiego potwora?!
        • pypcinski Zaczyna się następny wir --- ? 20.04.05, 16:31
          biedronka24 napisała:

> Skad wy wzieliscie na tym forum takiego potwora?!

• biedronka24 nie - konkret 20.04.05, 16:37
            a do niego - nastepny.
            Ja sie pytam co to jest ´rozowa rzeczywistosc´ w czasie wojny?
            Pytanie bezposrednio do Ciebie- jak wytlumaczysz albo usprawiedliwisz tego typu
            zachowanie kogos do osoby ktorej nie zna - a zainicjowane przez te ´wazna´?
            Slucham. Bo jestem bardzo ciekawa jak mozna to wytlumaczyc i usprawiedliwic...
            • pypcinski Re: nie - konkret 20.04.05, 16:52
              Ależ Biedronko, nie mam pojęcia, o czym piszesz. Nie czytam tu wszystkiego. Niektóre nicki mam wygaszone, część tych wojen forumowych jest dla mnie całkowicie niezrozumiała.

Wobec tego -
              • krystian71 no wlasnie pypciu, w tym rzecz 20.04.05, 16:59

• biedronka24 cos nie jestes soba dzis 20.04.05, 17:01
                masz ´wazna osobe´ wygaszona?
                Wybacz ale mnie wojny nie interesuja. Prosilam twoja ´wazna´ juz dosc dawno by
                dala mi spokoj bo sie swoja arogancja i stosunkiem do czyjejs prywatnosci juz
                dawno skompromitowala. Krotko mowiac - wobec mnie. Co mysla inni o niej mam w
                nosie. Niestety to do niej nie przemawia. Jak zajrzalam na wiadomy watek, nie
                pozostawila chyba zadnej mojej wypowiedzi bez swojego ´zyczliwego´ komentarza.
                Zyczliwego inaczej, ma sie rozumiec. W rozumieniu mentalnosci szpicla i
                donosiciela zawiedzionego brakiem zdobyczy dzieki ktorej moznaby komus zrobic
                krzywde....
                • wann Re: cos nie jestes soba dzis 20.04.05, 17:07
                  Zadko czytuje twoje wypowiedzi, ale te tutaj, no..., ze tak powiem, tez nie sa
                  przyjacielskie.. A przy okazji, cos ci tam chyba odpisalem w innym jakims
                  watku..
                  • i-love-2-bike Re: cos nie jestes soba dzis 20.04.05, 17:11
                    wann napisał:

> Zadko czytuje twoje wypowiedzi, ale te tutaj, no..., ze tak powiem, tez nie sa
                    > przyjacielskie.. A przy okazji, cos ci tam chyba odpisalem w innym jakims
                    > watku..

jak rzadko czytasz wann to nie rozumiesz powodow takiej a nie innej postawy,jak
                    rowniez nie znasz calosci obrazu a wiec slowem nie mozesz byc obiektywny. ktos
                    kto czyta wybiorczo ciebie tez moze miec takie a nie inne niechlubne opinie o tobie.
                • dana33 Re: cos nie jestes soba dzis 20.04.05, 18:56
                  tak tak, aniu tlumacz wszystkim dokladnie co piszesz.... inaczej nikt nie
                  zrozumie...
              • dana33 Re: nie - konkret 20.04.05, 18:54
                nie musisz czytac wszystkiego pypcinski, nie jestes tu jedyny, ktory nie
                rozumie o czym ona pisze, nawet jak wszystko sie czyta.
          • dana33 Re: Zaczyna się następny wir --- ? 20.04.05, 19:09
            alez cepku.... przeciez to fajne, byc potworem... jeszcze nie wiesz????
            powiem ci to kiedys na uszko... :))))
        • awicenna wstyd i hanba 20.04.05, 16:38
          ze osoba nie szanujaca tajemnicy korespondencji ma w ogole czelnosc krytykowac
          druga osobe
          • biedronka24 drogi awicenno 20.04.05, 16:38
            nie przypominam sobie bym z toba kiedykolwiek korespondowala.
            • biedronka24 i napisz 20.04.05, 16:40
              kto nastepny przybedzie na odsiecz tej ´waznej´teraz i co mi wypomni: niech
              zgadne pochodzenie bulgarskie mojej mamy, smierc taty, czy moze Holocaust?
              • pypcinski Re: i napisz 20.04.05, 16:55
                Biedronko,

zaraz zacznę nowy wątek. Zatytułuję go tak samo, jak ten do Dany. I treść pierwszego wpisu będzie właściwie ta sama - tzn. w pierwszym akapicie.

Chcesz?
                • biedronka24 Jest mi to juz obojetne kompletnie. 20.04.05, 17:02
                  I tak widze co tu i nie tylko tu sie odbywa.
                • i-love-2-bike Re: i napisz 20.04.05, 17:06
                  pypcinski napisał:

> Biedronko,
                  >
                  > zaraz zacznę nowy wątek. Zatytułuję go tak samo, jak ten do Dany. I treść pierw
                  > szego wpisu będzie właściwie ta sama - tzn. w pierwszym akapicie.
                  >
                  > Chcesz?

nie mow tylko uczyn to pypciu,gdyz i mnie sie lza w oku kreci z sentymentu do
                  czegos co juz przeszlo. ach te sliczne czasy przeszle i co z nich zostalo,tylko
                  wspomnienia.
                  • pypcinski Re: i napisz 20.04.05, 17:13
                    Rachelko -
                    • i-love-2-bike Re: i napisz 20.04.05, 17:20
                      pypcinski napisał:

> Rachelko -
                      • pypcinski Re: i napisz 20.04.05, 17:24
                        Ale ona mnie nawet nie chce nauczyć tych swoich sposobów. Patrzy tylko na mnie tak dziwnie i cedzi: daj mi spokój. A ja potrafię gotować i lubię - ale akurat nie zupy. Zawsze mi wychodzą takie jakieś tuczące bryje.
                        • i-love-2-bike Re: i napisz 20.04.05, 17:33
                          pypcinski napisał:

> Ale ona mnie nawet nie chce nauczyć tych swoich sposobów. Patrzy tylko na mnie
                          > tak dziwnie i cedzi: daj mi spokój. A ja potrafię gotować i lubię - ale akurat
                          > nie zupy. Zawsze mi wychodzą takie jakieś tuczące bryje.

od czegos pypciu trzeba zaczac,zupa to nic dobry beef to trudno zrobic,aby nie
                          byl podeszwa,ze o sosach juz nie wspomne. czytac umiesz to otworz ksiazke,waz i
                          mierz a reszta sama wyjdzie:))
                      • sol4000 Re: i napisz 20.04.05, 17:33
                        i-love-2-bike napisała:

> zamiast tu rzewnie wzdychac rusz do roboty podkasujac rekawy. do tego
                        przeciez
                        > inteligencji nie trzeba jak widzisz po mnie a nie wspomne juz o fakcie,ze
                        > najlepsi profesjonalni kucharze to mezczyzni.

hahaha! nareszcie moge powiedziec, ze w czysms sie z toba rachelka zgadzam w
                        100%-:)))

to zdanie twoje mowi samo za siebie - "przeciez inteligencji nie trzeba jak
                        widzisz po mnie"!!!
                        oj widze, widze!!! inni tez widza, badz tego pewna-:))))
                        • i-love-2-bike Re: i napisz 20.04.05, 17:40
                          sol4000 napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                          >
                          > > zamiast tu rzewnie wzdychac rusz do roboty podkasujac rekawy. do tego
                          > przeciez
                          > > inteligencji nie trzeba jak widzisz po mnie a nie wspomne juz o fakcie,ze
                          > > najlepsi profesjonalni kucharze to mezczyzni.
                          >
                          >
                          > hahaha! nareszcie moge powiedziec, ze w czysms sie z toba rachelka zgadzam w
                          > 100%-:)))
                          >
                          > to zdanie twoje mowi samo za siebie - "przeciez inteligencji nie trzeba jak
                          > widzisz po mnie"!!!
                          > oj widze, widze!!! inni tez widza, badz tego pewna-:))))

solu juz dawno cie prosilam,abys zszedl z mojego nicka,chyba umiesz czytac i
                          rozumiesz teksty pisane po polsku. naprawde nie jest to trudne. twoja chorobliwa
                          fascynacja moim nickiem zaczyna mnie niepokoic,gdyz nie wyglada to normalnie.
                        • krystian71 Re: i napisz 20.04.05, 20:36
                          he,he, trzeba czuc tego blussa i miec poczucie humoru by tak napisac.
                          To jest cos czego ci brak , wiec sie nie obrazaj jak ci tepote zyletki pol-
                          silver ktos zarzuca.
                          Po prostu taki jestes, z tym blyskiem sie czlowiek rodzi , albo nie :(((
                      • feszter dobra rada 20.04.05, 20:56
                        jak się ma trzecią stłuczkę to pora iść na badanie psychotechniczne a nie
                        szukać winnych
                        • i-love-2-bike Re: dobra rada 20.04.05, 21:24
                          feszter napisał:

> jak się ma trzecią stłuczkę to pora iść na badanie psychotechniczne a nie
                          > szukać winnych

prawda tez tak mysle,szczegolnie,ze 3 raz durne chlopy wjezdzaja w moj samochod.
                          jak widac rod meski nawet do prowadzenia pojazdow sie nie nadaje,tylko na zlom.
                          • wann Re: dobra rada 20.04.05, 21:36
                            Droga I-love...
                            mnie sie tez to zdarzylo dwukrotnie w ubieglym roku. Raz z pewna mloda dama, a
                            raz z jakims oldboyem. To pierwsze stukniecie w sumie bylo bardziej mile..
                            A tak przy okazji cos ci tam odpowiedzialem w innym watku..
                            • i-love-2-bike Re: dobra rada 20.04.05, 21:39
                              wann napisał:

> Droga I-love...
                              > mnie sie tez to zdarzylo dwukrotnie w ubieglym roku. Raz z pewna mloda dama, a
                              > raz z jakims oldboyem. To pierwsze stukniecie w sumie bylo bardziej mile..
                              > A tak przy okazji cos ci tam odpowiedzialem w innym watku..

no jakis szarmancki mnie capnal na tym watku,ze stluczki mialam to mu
                              odpowiedzialam kto jest winien i dlaczego . niestety mlody czy stary jesli
                              chodzi o stuczki to nie przepuszczam latwo,bo kazdy ma galki oczne i powinien
                              sie orientowac do czego sluzy kierownica,hamulec i droga.
                              • krystian71 Re: dobra rada 20.04.05, 21:58
                                nie przejmuj sie Rachelciu , przeciez kazdy wie.
                                Ten co z tylu,ten jest winien
                                I w tym drugim tez masz racje, uwazam kobiety za znacznie lepszych ,
                                przewidywalnych i z wieksza wyobraznia kierowcow,
                                Znam te sytuacje na drodze, gdy patrzac na to co robi wspoluczectniczka ruchu ,
                                kobieta , ponaglasz ja w myslach , lub na glos-"no rusz sie stara ruro, coz sie
                                tak rozkraczylas"
                                Tymczasem , ona ma wieksza wyobraznie i wyczucie, przewiduje co jakis jolop
                                mlodociany moze za chwile zrobic.
                                Juz sie nauczylem nie odzywac.
                                Zwlaszcza od czasu jak moja zona uzyskala specjalna i nadzwyczajna 80 % znizke
                                od ubezpieczyciela , za to tylko , ze jest kobieta i w zyciu nie byla sprawca
                                zadnego wypadku ani stluczki
                                A ja NIE dostalem tej znizki.Chociaz TEZ nigdy zadnego wypadku nie spowodowalem
                                Widac ten ubezpieczyciel ze statystyki wie wiecej
                                Pozdrawiam
                                • i-love-2-bike Re: dobra rada 20.04.05, 22:00
                                  krystian71 napisała:

> nie przejmuj sie Rachelciu , przeciez kazdy wie.
                                  > Ten co z tylu,ten jest winien
                                  > I w tym drugim tez masz racje, uwazam kobiety za znacznie lepszych ,
                                  > przewidywalnych i z wieksza wyobraznia kierowcow,
                                  > Znam te sytuacje na drodze, gdy patrzac na to co robi wspoluczectniczka ruchu ,
                                  >
                                  > kobieta , ponaglasz ja w myslach , lub na glos-"no rusz sie stara ruro, coz sie
                                  >
                                  > tak rozkraczylas"
                                  > Tymczasem , ona ma wieksza wyobraznie i wyczucie, przewiduje co jakis jolop
                                  > mlodociany moze za chwile zrobic.
                                  > Juz sie nauczylem nie odzywac.
                                  > Zwlaszcza od czasu jak moja zona uzyskala specjalna i nadzwyczajna 80 % znizke
                                  > od ubezpieczyciela , za to tylko , ze jest kobieta i w zyciu nie byla sprawca
                                  > zadnego wypadku ani stluczki
                                  > A ja NIE dostalem tej znizki.Chociaz TEZ nigdy zadnego wypadku nie spowodowalem
                                  > Widac ten ubezpieczyciel ze statystyki wie wiecej
                                  > Pozdrawiam

kto wie ten wie,ja wiem jedno,ze niczemu winna sie nie czuje bo niczego zlego
                                  nie zrobilam. prawda jest jedna a to ciagle poczucie winy i obarczanie kogos
                                  drugiego bez poczuwania sie samemu za swoje wybryki, to znany numer. caly swiat
                                  powinien byc winny nie wiadomo za co i nie wiadomo czemu,dobry zart:)))
                                  • dziecko-bez-babki czesc rachelko 20.04.05, 22:31
                                    to ja biedronka
                                    no application from web serwer z mojego loginu ;).
                                    A chcialam napisac abys ignorowala.
                                    uwierz mi. Przecwiczylam to w dzikich krajach. Najlepsze na dzikich ludzi.
                                    To dla nich najbardziej bolesne. Wierz mi.
                                    A z wesolych wiesci dla naszych i twoich studentow - sa super studia w Australii.
                                    Neurobiologia, oceanografia... Ach gdybyz teraz mozna bylo byc przyszlym
                                    studentem...Nurkujesz badasz, super klimat, zadnych zlowieszczych fredziow,
                                    sympatyczni, umiechnieci tubylcy i jedni i drudzy..
                                    Pomysl o tym - jak bedziesz wysylac potomstwo. Antypatycznych znajomych zawsze
                                    mozna uniknac. To nie rodzina - nie sasiedzi nawet.
                                    Hej.
            • awicenna krytykujesz zdzblo w oku blizniego 20.04.05, 16:40
              a nie widzisz belki we wlasnym
              • biedronka24 nie, czekam na odpowiedz tam gdzie zadalam pytanie 20.04.05, 16:41
                • szpieg.z.krainy.dreszczowcow czyli nie widzisz tej belki? 20.04.05, 17:37
                  No cóż grunt to dobre samopoczucie.
              • szyszkaaa Re: krytykujesz zdzblo w oku blizniego,ANO, ANO 20.04.05, 20:45
                Krytykować zawsze łatwiej, po co patrzeć na siebie skoro można zawsze wytknać
                coś komuś, od razu człowiekowi lepiej:))))))

jak patrzę co się dzieje na wschodniej naszej granicy to mnie krew zalewa,
                w jaki sposób celnicy odnoszą się do Ukraińców, czy Białorusinów, jak można
                traktować w taki sposób drugiego człowieka, kiedy niedawno wracałam ze Lwowa,
                o mało mnie szlag nie trafił, tak mi było wstyd za tych gnojów, przecież to nie
                są ludzie po podstawówkach, a służba celna to dobra praca, a nie obowiązek jak
                na przykład służba wojskowa, a jednak.....
                trzeba w końcu coś zrobić z tym zrobić,
                Ukraińcy to przecież ludzie, nie wolno ich tak traktować,
                mój sąsiad z podróży, Polak, powiedział, a czym sie przejmować, to bydło
                niedomyte, w ogóle ich nie wolno wpuszczać, ot, wymyślił...
                Ukrainiec nie dość że płaci za wizę wjazdową do Polski, to jeszcze musi w
                paszport wkładać 50 euro celnikowi, bo w przeciwnym razie ten wysadzi go z
                pociągu, wszyscy mają przygotowane paszporty przed na długo przed wejściem
                celnika, coś do siebie mówia, rozmieniają pieniądze, pożyczają sobie, no i
                psioczą
                Polaki-rasisty
                a człowiek Bogu Ducha winny siedzi i na to patrzy,
                za chwile wchodzi król-celnik, popycha Ukraińca, który stoi, bo pakował coś do
                torby i wrzucał ją do góry, drze ryja na cały wagon, cham!
                dopiero kiedy odzywamy sie po polsku, zmieszany cichnie i prosi o paszporty,
                kobieta obok nas chyba mu nic nie dała albo za mało, bo poprosił ją na korytarz
                z torbą, a ona go wychodząc z przedziału błagała, żeby miał litość...
                chyba ją wysadził bo już nie wróciła do przedziału,
                takie obrazki na wschodniej granicy co prawda nikogo nie dziwią
                a już na pewno nie Ukraińców
                ale Polacy nic z tym nie robią, każdy chce pracować na granicy, wszyscy robią
                te kursy na celnika, chamów przybywa,
                tak się zastanawiam, czytając te forum

że coś w tych słowach jest, a przecież Polak katolik, najlepiej je powinien znać
                ale widać już się ludziom wszystko pomieszało
                i wolą mówić o innych
                by nie mówić o sobie:)
                • krystian71 a co to za kretynski post zupelnie nie a propos 20.04.05, 21:02
                  pomylilas forumy.
                  wrazenia przemytnika
                  co przez granice przemyka

i ta idiotka,co zupelnie zapomniala niedawnych czasow, jak na tej samej granicy
                  wszyscy byli wywalani na peron, wagon podnoszony do gory, bo czekisci szukali
                  aruzia i czelawieka.Oczywiscie czelawieka przemycanego ze wschodu na zachod a
                  aruzia odwrotnie
                  • genom3 Re: a co to za kretynski post zupelnie nie a prop 20.04.05, 21:06
                    krystianek, zwieraj poślady, dobrze ci radzę, hehehehehe
                • dana33 Re: krytykujesz zdzblo w oku blizniego,ANO, ANO 20.04.05, 21:05
                  nie wiedzialam o tych rzeczach szyszkooo nic.... hm, dlaczego sie nie dziwie,
                  ze ani sprawiedliwosci szukajaca rachelcia, ani krystianek i goldbaumek, ani
                  rattlerek i splicik nie znalezli czasu, zeby ten twoj post skomentowac?????
                  • i-love-2-bike Re: krytykujesz zdzblo w oku blizniego,ANO, ANO 20.04.05, 21:26
                    dana33 napisała:

> nie wiedzialam o tych rzeczach szyszkooo nic.... hm, dlaczego sie nie dziwie,
                    > ze ani sprawiedliwosci szukajaca rachelcia, ani krystianek i goldbaumek, ani
                    > rattlerek i splicik nie znalezli czasu, zeby ten twoj post skomentowac?????

bo ja szyszki kotus zbieram na opal a nie czytam ponimala.
                    • krystian71 Re: krytykujesz zdzblo w oku blizniego,ANO, ANO 20.04.05, 21:31
                      i kto nie skomentowal?
                      Choc to nie nadawalo sie do komentarza swoje napisalem.
                      Popatrz jaka ta Dana zaklamana, zydokomuna odciela Wschod od calej reszty
                      cywilizowanego swiata, a ta dalej bedzie udawac, ze nic sie nie stalo, ze jej
                      pobratymcy niczemu nie sa winni .Choc tak Ukraina uwaza, o Rosji nie wspomne
                      • i-love-2-bike Re: krytykujesz zdzblo w oku blizniego,ANO, ANO 20.04.05, 21:36
                        krystian71 napisała:

> i kto nie skomentowal?
                        > Choc to nie nadawalo sie do komentarza swoje napisalem.
                        > Popatrz jaka ta Dana zaklamana, zydokomuna odciela Wschod od calej reszty
                        > cywilizowanego swiata, a ta dalej bedzie udawac, ze nic sie nie stalo, ze jej
                        > pobratymcy niczemu nie sa winni .Choc tak Ukraina uwaza, o Rosji nie wspomne

oj krystian bo jeszcze pomysle,ze masz skrzywienie na pewne imie:))) wez zgas
                        peta i wierszyk sklec jakis:)))
            • dana33 Re: drogi awicenno 20.04.05, 18:57
              hahahaha, aniu, tu juz zwijasz zagle? nie ma dlugiego postu????
          • dana33 Re: wstyd i hanba 20.04.05, 18:57
            dokladnie o to poszlo awicenna, dokladnie o to. napisalam jej na skrzynke, a
            ania natychmiast poszla z tym na forum.
        • dana33 Re: ta ´wazna osoba´ 20.04.05, 18:53
          sluchaj kretaczko. nigdy, nigdy nie zaczelam zadnego watku ani wpisu o
          tatusiach wielokrotnych mordercach. tylko jesli prowokowali i pisali o moim
          ojcu jako agencie ub, albo inne tego rodzaju oskarzenia w stosunku do rodzicow
          forumowych zydow, odpowiadalam takim samym oskarzeniem ich tatusiow. jestes
          zwyklym klamca i oszczerca, i gdziekolwiek cie zlapie na takich bezpodstawnych
          oskarzeniach, bede to pisac. o linki cie nawet nie prosze, bo ich nigdzie nie
          znajdziesz. tak samo jak do tych innych twoich oskarzen. jestes beznadziejna,
          aniu, beznadziejna.
          • krystian71 a gdzie sa MOJE linki kretaczko, ja ci podalem 20.04.05, 20:41
            tam , gdzie sobie zyczylas, gdzie okreslalas ludzi bezpodstawnie mianem
            PADLINA,tak zwyczajnie, po zydowsku i od niechcenia.
            Myslalas,ze ci to wybacze?Chyba nie.W waszej naturze i kulturze nie lezy
            wybaczanie.Wy wogole jestescie inni od reszty normalnego swiata, nic
            dziwnego,ze was nikt nie rozumie.
            Ale to nie moj problem
            Narazie, pa Dana, czekam za rogiem
            • aaki nie kłóćcie się 20.04.05, 21:19
              i nie obrzucajcie obelgami
              • i-love-2-bike Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:27
                aaki napisała:

> i nie obrzucajcie obelgami

aaki,alez to dzien jak co dzien czemu ty sie dziwisz:))) tu sa winni i
                niewinni,problem,ze ktos okulary pogubil i nie mozna szyszki od zoledzia odroznic.
                • aaki Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:29
                  no jeszcze niedawno tacy chrzescijanscy niektórzy byli
                  • i-love-2-bike Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:31
                    aaki napisała:

> no jeszcze niedawno tacy chrzescijanscy niektórzy byli

i dalej sa,nie widze upadku moralnosci a ty?
                    • aaki Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:33
                      upadku moralności nie ale....
                      • i-love-2-bike Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:35
                        aaki napisała:

> upadku moralności nie ale....

co ale bo ja chyba zmeczona dzisiaj,gdyz niczego nowego nie widze. dzien jak
                        codzien z aniolami i reszta. kto jest aniolem to wiadomo,a kto czarna owca tez
                        wiadomo a wiec o co chodzi ?
                        • aaki o nic już 20.04.05, 21:36
                          .....................
                  • krystian71 Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:39
                    aaki , ten argument to nasi wrogowie podnosili , zawsze od nas wymagajac, bysmy
                    tego drugiego policzka nadstawili , bo tak im bylo wygodniej.
                    Dlatego Dana tez mi moim chrzescianstwem ciagle w oczy klula, tak ja w tym
                    dziwnym kraju nauczyli.
                    Ale to sie tak nie da , tylko dlatego,ze naszym wrogom tak jest wygodniej.
                    Aaki , nie uzywaj tego slowa nadaremno , zwlaszcza w stosunku do plaza , ktory
                    usmieszki sle do Fredzia, gdy ten o Maryjce i bozym cialku pisze, i takie same
                    do Krzysia 52.
                    Poczekaj jeszcze troche , Boze Cialo za progiem , sam sie przekonasz , albo
                    wejdz w archiwum
                    • aaki Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:51
                      nie wiem kto tego argumentu używał ale wiem kto go wymyślił po raz pierwszy
                      • i-love-2-bike Re: nie kłóćcie się 20.04.05, 21:53
                        aaki napisała:

> nie wiem kto tego argumentu używał ale wiem kto go wymyślił po raz pierwszy

www.dilbert.com/comics/dilbert/archive/dilbert-20050405.html
                        • aaki to nie był dilbert ale... 20.04.05, 21:57
                          Mat. 5:38-42:
                          • krystian71 Re: to nie był dilbert ale... 20.04.05, 22:01
                            a ja az takim cierpietnikiem nie jestem
                            i co mi jakis dilbert albo mateusz.
                            AAki , ja swoj rozum mam
                            Czy Mateusz mogl przewidziec, ze na swiecie pojawi sie dana,i fredzio z
                            krzysiem?
                            • aaki mateusz tylko cytował kogoś innego, 20.04.05, 22:16
                              kogoś ,kto pewnie przewidzieć mógł wszystko ;-)
                              right?
                              • aaki hej krystian zaniemówiłeś? 20.04.05, 23:03
                                ;-)
                                • krystian71 Re: hej krystian zaniemówiłeś? 20.04.05, 23:13
                                  nie , nie zatkalo mnie , mnie rzadko zatyka , ale nie dam sie zarazic filozofia
                                  fatalizmu.
                                  Jest tak , bo musialo tak byc , bo ktos to przewidzial, bo nie mamy wolnej
                                  woli , bo czekamy na mesjasza.
                                  Ja sie na swojego mesjasza doczekalem i on dal mi wolna wole , znaczy podarowal
                                  niezaleznosc mysli i prawo obrony JEGO , gdy ktos na Niego napadnie
                                  Nie sadzisz,ze to nasz obowiazek?
                            • biedronka24 Nie wiem czy mogl 20.04.05, 22:19
                              wiem za to jedno. Ze podlosci nie lubia nie tylko chrzescijanie. I w tym powazny
                              problem..
                              Co zas sie tyczy naszego ´sedziego´ to mam do niego mala uwage-
                              ´Strzez sie goryyyyla´ ;)
                              Jako ze sedzia w szytowym momencie zaplakal glosno i krzyknal ´mamo´,
                              zupelnie jak czlowiek ktorego na sciecie skazal tego samego dnia rano... ;)
                              Co zas sie tyczy caloksztaltu- to zycze udanego wieczoru, niekoniecznie w
                              towarzystwie zdesperowanych, zle wychowanych babiszonow pokroju Krysi333.

A na zakonczenie akcent dla panow-

´Naga kompala sie w toni... itd
                              Albowiem jakze wzgledne jest piekno nagosci... Wyobrazcie sobie naga skromnosc
                              pokroju Krysi, ktora niewazna jest choc lubi mowic ´my´, ´ja- wszyscy´ itp...
                              Czyz trzeba sobie wyobrazac? ;)
                              Pa pa i slodkich snow...
    • dana33 Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 18:33
      drogi cepku, bardzo ci jestem wdzieczna za ten post, ale widzisz, niektorzy tu
      na forum uwazaja ze jestem idiotka, i moze sprawiam tez takie wrazenie, ale ja
      nie jestem, naprawde nie jestem. zdaje sobie sprawe z tego wszystkiego co
      napisales i wszysto to jest prawda. ja tylko wyciagam troche inne wnioski jak
      ty. zupelnie mnie nie denerwuja ich wpisy, ich oskarzania, ich inwektywy. i
      taka wazna to ja tez nie jestem, biorac ogolnie. ja jestem wazna na tym forum
      tylko w jednym jedynym aspekcie: ruszam sumieniem tej antysemickiej bandy. na
      ich idiotyczne oskarzenia dostaja kontre. nie wiedza co powiedziec, wiec
      odpowiadaja klamstwami o zydach i israelu, inwektywami, dokopywaniem. dla mnie
      to tez odpowiedz. nie pisalam nic o zbojkotowaniu forum wczoraj. wczoraj
      zbojkotowlam tymczasem 3 osoby na tym forum. zbojkotowalam forum w grudniu i te
      pare miesiecy pozwolily mi na gleboki oddych. to prawda, ze nie jestem
      konsekwentna i wrocilam. i przeklinam ten dzien, w ktorym sie zalamalam. daj
      bog, zebym znow umiala stad wyjsc, chociaz zdaje sobie sprawe, ze to nie jest
      latwo. za duzo i za idiotycznie pluja tutaj na moj kraj i na moj narod.
      nie, ja ich nie prowokuje. to oni prowokuja mnie do takich a nie innych
      odpowiedzi. robia to absolutnie swiadomie, zeby potem moc dokopac jakims
      idiotyzmem. zoll zejn.
      • krystian71 sw.Dana,meczennica,czesc jej pamieci czyli RIP 20.04.05, 20:43

• genom3 Re: sw.Dana,meczennica,kristianek katolnaziolek 20.04.05, 21:04
          krystianek, puściły zwieracze? hehehe
          przestań się drapać po dupie, albo się myj chłopie albo idźże w końcu do
          jakiegoś proktologa, zrób sobie rektoskopie, bo jak cię TO zeżre,
          pozostanie po tobie, już tylko kupa gnoju
          bez tej całej papierkowej otoczki
          • krystian71 a tak cos na temat, bo te zydowskie obelgi 20.04.05, 21:48
            to niby znam na pamiec.
            Tak wlkasciwie to nie potraficie czegos ad rem napisac?
            Dlaczego niby wlasnie?
            Tyle nagrod nobla , a jak przyjdzie co do czego , to jakis kaprawy genom , ze
            spikiem wiszacym u nosa cos probuje sklecic i mu nie wychodzi...
            Wlasciwie
            to jestem zdziwiony
            i mocno obrazony
            bo nie na ma skale
            sa takie genomy

poprosze o cos bardziej wyrazistego i inteligentnego
            • nie_lubie_kurdupli wedle życzenia 20.04.05, 22:31
              zostałeś wciągnięty na listę kurdupli mało wyrazistych i mało inteligentnych
              • biedronka24 tajemnica korespondencji 20.04.05, 22:36
                to ten list, ktorego przeczytanie pozostawilam sobie na jakas ´wazna´ okazje.
                Oto ta tajemnica Krysi33
                dana33@gazeta.pl
                Data:

2005-01-28 17:03
                Do:

biedronka24@gazeta.pl
                Temat:

Re: Tak
                rozwiń nagłówek

kretynka jestes. nic nie rozumiesz. nie rozumiesz nawet. jak ci
                sie wyraznie pisze, zes glupia. napisali ci na watku, ze
                belkoczesz, nie? nu, i co z tego? belkoczes dalej.
                nie zycze sobie zadnej odpowiedzi.
                • biedronka24 Kolejny popis ;) 20.04.05, 22:38
                  dana33@gazeta.pl
                  Data:

2005-01-26 23:44
                  Do:

biedronka24@gazeta.pl
                  Temat:

rozwiń nagłówek

sluchaj aniu, manipulantka ty jestes pierwszej klasy. no i masz
                  kompletnie chore ego.
                  nie odeszlam z hukiem, i nie odeszlam zaraz po tobie, bo ty nigdy
                  nie odeszlas. ty tylko odchodzisz od miesiecy, ciagle i bez
                  przerwy wracajac w ciagu 10 minut. juz ci o tym pisalam.

a teraz na zakonczenie, to spadaj ze mnie idiotko. jestes glupia
                  kobieta, ograniczona umyslowo, ktora mysli ze ma prawo, zdolnosci,
                  wiedze i inteligencje, zeby ciagle wszystkich pouczac. a nat
                  naprawde, to jestes ograniczona kretynka, ktora nawet nie widzi,
                  jak sie cale forum z niej nabija od miesiecy, i nawet ci forumowi
                  kretyni maja wiecej w glowie niz ty.
                  chcez sie dalej osmieszac, you are most welcome. ale mnie do ust
                  wiecej nie bierz. ja nie tam, gdzie ty. daleko nie tam.
                  odwroc sie w innym kierunku i won.
                  dana
                  • biedronka24 c.d. 20.04.05, 22:39
                    ´nie napisalam zeby z tob dykutowac, bo nie mam o czym i napewno
                    nie na twoim poziomie. jedyne co napisalam, to zebys zjechala ze
                    mnie. wiec nie odpisuj, nie ustosunkowuj sie. tylko zwyczajnie
                    spadaj ze mnie. teraz rozumiesz? git.´
                    • i-love-2-bike Re: c.d. 20.04.05, 22:45
                      biedronko, co do jednego powinnismy sie wszyscy tu zgodzic to co prywatne niech
                      takie zostanie. ja sie tobie dziwie,ze chcialo ci sie z dana korespondowac po
                      tego typu wulgaryzmach,ale to juz wasza sprawa. jesli ktos cie tak traktuje to
                      poprostu nie otwieraj poczty od niego,bo i po co,sa inni ludzie i innego kalibru
                      do rozmow,wiec nie musisz sie zmuszac do czytania czegos co nadaje sie do
                      smieci?a jesli juz to robisz,to nie wywlekaj tego na forum,bo moim zdaniem to
                      sie tu nie powinno znalesc.
                      • genom3 Re: c.d.DANA COŚ CI SIĘ DO BUTA SIĘ PRZYKLEIŁO:) 20.04.05, 22:52
                      • biedronka24 Hej- ja po tym nie korespondowalam 20.04.05, 22:57
                        wogole bylo to wymuszone, bo ja mowie nigdy o korespondencje nie prosilam.
                        Nie wiem co w tym jest prywatnego. Nie ma tam nic poza prywatnymi wulgaryzmami,
                        ktore nie sa prywatne bo tak samo uzywane na forum.
                        Ja tylko zastosowalam terapie na alergie..
                        Badz spokojna zadnej tajemnicy nie naruszylam. Bo takowej nie bylo.
                        Tajemnica jest swieta dla mnie i ci co ze mna koresponduja to wiedza.
                        Jesli tu w tym co przytoczylam jest jakas tresc czy cokolwiek co moznaby tym
                        nazwac i co rozni sie czymkolwiek od wypowiedzi tej osoby na forum- to masz
                        sluszna racje. Ale mnie sie przynajmniej wydaje ze tak nie jest.
                        • i-love-2-bike Re: Hej- ja po tym nie korespondowalam 20.04.05, 23:00
                          biedronka24 napisała:

> wogole bylo to wymuszone, bo ja mowie nigdy o korespondencje nie prosilam.
                          > Nie wiem co w tym jest prywatnego. Nie ma tam nic poza prywatnymi wulgaryzmami,
                          > ktore nie sa prywatne bo tak samo uzywane na forum.
                          > Ja tylko zastosowalam terapie na alergie..
                          > Badz spokojna zadnej tajemnicy nie naruszylam. Bo takowej nie bylo.
                          > Tajemnica jest swieta dla mnie i ci co ze mna koresponduja to wiedza.
                          > Jesli tu w tym co przytoczylam jest jakas tresc czy cokolwiek co moznaby tym
                          > nazwac i co rozni sie czymkolwiek od wypowiedzi tej osoby na forum- to masz
                          > sluszna racje. Ale mnie sie przynajmniej wydaje ze tak nie jest.

to prawda,ale wiesz czego mozesz sie po danie spodziewac a wiec nie otwieraj jej
                          poczty tylko kasuj,jak leci. po co ci ta proza,szczegolnie jesli domyslasz sie
                          co w niej jest? nie ma obowiazku czytania e-mailu sa ciekawsze rzeczy w zyciu
                          niz zadawanie sie z kim kto jest w stosunku do ciebie wulgarny i siedzicie obie
                          na antypodach.
                          • biedronka24 No masz racje 20.04.05, 23:02
                            to blad korzystanie z poczty ktora w kluczowych momentach sie blokuje.
                            • i-love-2-bike Re: No masz racje 20.04.05, 23:03
                              biedronka24 napisała:

> to blad korzystanie z poczty ktora w kluczowych momentach sie blokuje.

to z niej nie korzystaj,masz prywatny adres i gazetowego nie otwieraj:))
                    • genom3 Re: c.d.FAJNY TWORZYCIE DUET Z RU..Ą 20.04.05, 23:05
                  • dana33 Re: Kolejny popis ;) 20.04.05, 22:40
                    nu widzisz aniu, napisalam to tylko dla ciebie. a teraz pisze to samo juz caly
                    dzien na forum. a ty ciagle nic.
                    ale nie o to poszlo wtedy, tylko o to, ze cie ostrzegalam przed splitem na
                    forum, jak tylko sie pojawilas...
                    • biedronka24 sek w tym 20.04.05, 22:43
                      ze ty ciagle piszesz to samo.
                      I malo na kim robi to juz wrazenie. Ale powiem ci cos w sekrecie. Sa jeszcze
                      inni- normalni ludzie. Tchuss.
                      • dana33 Re: sek w tym 20.04.05, 23:02
                        hm, pisze to samo, bo ty wlasnie ciagle to samo, belkot.
                        to co zacytowalas, to bylo reakcja na to, jak tu zaczelas na mnie wjezdzac. ale
                        moze zacytuj ten moj pierwszy list, kiedy ostrzegalam cie przed splitem, jak
                        zauwazylam, ze sie z ciebie nabija. to bylo juz daaaawno, jak tylko zaczelas
                        wchodzic na forum. i to ostrzezenie podalas na forum publiczne. zacytuj to aniu.
                        to co wyzej, to juz bylo po tym, jak mnie wnerwilas twoja niedyskrecja a potem
                        twoimi bredniami.
                        • biedronka24 sama zacytuj skarbie 20.04.05, 23:14
                          bo znajdziesz tam tylko to ze powiedzialam ze nie potrzebuje twojej troski w
                          kwestiach jezykowych..
                          A teraz sobie daruj tlumaczenia.
                          • genom3 Re: sama zacytuj skarbie do biedrony nosicielki 20.04.05, 23:30
                            biedroneczki w syfilisowe kropeczki:)))))))))
                            • krystian71 no doprawdy ,to byl gejzer dowcipu 20.04.05, 23:55
                              tak wlasciwie , jaka nacje ty reprezentujesz?
                              Ktora nacja powinna sie za twoj denny poziom wstydzic?
                    • krystian71 Re: Kolejny popis ;) 20.04.05, 22:55
                      ale jajunia, wiec to bylo ostrzzenie przed splitem.
                      Dosc specyficzne.
                      Musze zajrzec do poczty, bo nie robilem tego od miesiecy,Moze i mnie przed
                      czyms ostrzegalas.Tak z dobrego serca, szerokopiersnej zydowki.A ja boze bron ,
                      olalem i nie otworzylem.Jak znajde, to tez oglosze na forum.
                      • i-love-2-bike Re: Kolejny popis ;) 20.04.05, 22:56
                        krystian71 napisała:

> ale jajunia, wiec to bylo ostrzzenie przed splitem.
                        > Dosc specyficzne.
                        > Musze zajrzec do poczty, bo nie robilem tego od miesiecy,Moze i mnie przed
                        > czyms ostrzegalas.Tak z dobrego serca, szerokopiersnej zydowki.A ja boze bron ,
                        >
                        > olalem i nie otworzylem.Jak znajde, to tez oglosze na forum.

he,he a ty poczty nie sprawdzasz to blad wielblad:)))
                        • krystian71 Re: Kolejny popis ;) 20.04.05, 22:59
                          juz sie poprawim , rachelciu
                          I na mily bog , wszystko oglosze.
                          Ale tylko te co sa na krystianie @
                          bo o te nie prosilem
                          • i-love-2-bike Re: Kolejny popis ;) 20.04.05, 23:01
                            krystian71 napisała:

> juz sie poprawim , rachelciu
                            > I na mily bog , wszystko oglosze.
                            > Ale tylko te co sa na krystianie @
                            > bo o te nie prosilem

dzisiaj chyba ktos czyms posypal forum, a moze to wiosna mnie tak rozbila. u nas
                            burzowo i cholera z roweru mnie zrzucalo,wiec musialam biegac,a to ciezkie i
                            meczace:)))
                      • biedronka24 Obawiam sie ze to ona zdradzila tajemnice 20.04.05, 22:58
                        bo ja tego ´ostrzezenia nie pamietam´. Pamietam za to pouczenia - identyczne jak
                        na forum. Wiec coz to za ´korespondencja´. W dodatku ´prywatna´?!
                        Kon by sie usmial...
                        • krystian71 Re: Obawiam sie ze to ona zdradzila tajemnice 20.04.05, 23:00
                          przeciez to jest biedronko jasne,jak tylko przeczytalem o tym splicie...
                          • i-love-2-bike Re: Obawiam sie ze to ona zdradzila tajemnice 20.04.05, 23:03
                            krystian71 napisała:

> przeciez to jest biedronko jasne,jak tylko przeczytalem o tym splicie...

gdzie wy macie cos o splicie? ale jedno chyba powinnismy przestrzegac-to fakt
                            anonimowosci korespondencji. co by nie mowic to lepiej tego nie robic.
                            • biedronka24 Daj spokoj 20.04.05, 23:10
                              ta ´korespondencja´ to przez nia wymyslona, zainicjowana i gotowy pretekst.
                              Przyznaje ze bylam na tyle naiwna ze otworzylam sadzac ze znajde tam cos innego
                              niz na forum. Jakies wyjasnienie podlosci forumowych..
                              Zreszta skrzynki to nie jest miejsce na jakakolwiek korespondencje. Rownie
                              dobrze mozesz korespondowac z hipopotamem.
                              Sadze tez ze nie za dobrze jest uzywac wiedzy o kims - zwlaszcza tej prywatnej,
                              np danych osobowych czy naduzywanie informacji przypadkowo zebranych o jakiejs
                              osobie w celu produkowania pomowien. To z pewnoscia o wiele grozniejsze niz
                              wspomnienie o tym ze ktos kogos poucza w korespondencji- bo jesli o mnie chodzi
                              to tylko tego ´przestepstwa´ sie dopuscilam, ale nie widze powodu by osobie
                              zeszmacajacej sie na lewo i prawo wlasnie takimi pouczeniami i arogancja moglo
                              to w czymkolwiek zaszkodzic. Nie moglabym sie nawet domyslec ze w tej narzuconej
                              ´korespondencji´ to moze byc ´tajemnica´.
                              A to dobre....
                            • krystian71 Re: Obawiam sie ze to ona zdradzila tajemnice 20.04.05, 23:18
                              macie,macie
                              wiec nie gadacie
                              ta spryciula dana sama tu cos ujawnia , niby mimochodem , ze z biedronka na
                              temat splita sobie poplotkowala,
                              Nie widzisz tej taniej , manipulatorskiej zagrywki?
                              • i-love-2-bike Re: Obawiam sie ze to ona zdradzila tajemnice 20.04.05, 23:19
                                krystian71 napisała:

> macie,macie
                                > wiec nie gadacie
                                > ta spryciula dana sama tu cos ujawnia , niby mimochodem , ze z biedronka na
                                > temat splita sobie poplotkowala,
                                > Nie widzisz tej taniej , manipulatorskiej zagrywki?
                                jak mowie dana narescie zadowolona,bo ruski cyrk na kolkach sie tu zrobil. co
                                poniektorzy jak widac daja sie lapac na haczyk,nie dawaj sie krystian,olej i tyle.
                                • genom3 OGŁASZAM BOJKOT ŚMIERDZĄCEJ WIEPRZOWINIE PRECZ Z T 20.04.05, 23:27
                                  PRECZ Z TANIM RU..YM MIĘSEM
                              • biedronka24 Cos wam powiem 20.04.05, 23:21
                                spiaca jestem.
                                A dowcip niestety zolzowaty kroluje. Licze na rachelke i troche subtelnosci na
                                przyszlosc.
                                Jesli mowa o przyszlosci.
                                A tamtej ´korespondencji´ szukac juz nie bede. Zawracanie glowy.
                                Zostawiam to zolzowatej Krysi333.
                                Niechze pouczy dziadki jak wojownicza prababka kulturalnie zachowywac sie powinna.
                                Ja w kazdym razie po tym wszystkim swojej dziatwy do tego dzikiego kraju z
                                pewnoscia nie puszcze. Jest tyle pieknych miejsc, na szczescie...
                                • i-love-2-bike Re: Cos wam powiem 20.04.05, 23:23
                                  biedronka24 napisała:

> spiaca jestem.
                                  > A dowcip niestety zolzowaty kroluje. Licze na rachelke i troche subtelnosci na
                                  > przyszlosc.
                                  > Jesli mowa o przyszlosci.
                                  > A tamtej ´korespondencji´ szukac juz nie bede. Zawracanie glowy.
                                  > Zostawiam to zolzowatej Krysi333.
                                  > Niechze pouczy dziadki jak wojownicza prababka kulturalnie zachowywac sie powin
                                  > na.
                                  > Ja w kazdym razie po tym wszystkim swojej dziatwy do tego dzikiego kraju z
                                  > pewnoscia nie puszcze. Jest tyle pieknych miejsc, na szczescie...

mowie ci jedno biedronko-nie karm trolli bo nie ma po co i nie odpowiadaj
                                  tym,ktorzy ciebie gnoja,bo tez nie ma po co. tak dajesz im pozywke za darmo a
                                  niech sie sami mecza.
                                  • biedronka24 Ale sama zobacz 20.04.05, 23:26
                                    ze niewiele poza tym zostaje. Wlasciwie powinnismy od czasu do czasu rozmawiac
                                    miedzy soba. Cep w tzw. miedzyczasie bedzie bil poklony a my bedziemy mogli
                                    rozerwac sie na jakims jachcie w Grecji, skoczyc w Alpy, powalczyc z Grizzli ;).
                                    NO uciekam. Moze byc ze na b. dlugo.
                                    Ale przeciez to nie problem.
                                    • biedronka24 Albo pospiewac 20.04.05, 23:30
                                      jak za starych dobrych czasow.
                                      Spiewacie czasem w domu? U mnie to tradycja rodzinna juz...
                                      • i-love-2-bike Re: Albo pospiewac 20.04.05, 23:34
                                        biedronka24 napisała:

> jak za starych dobrych czasow.
                                        > Spiewacie czasem w domu? U mnie to tradycja rodzinna juz...
                                        cokolwiek tylko nie odpowiadaj trollom,posluchaj sie raz mnie a dobrze na tym
                                        wyjdziesz. nie otwieraj pewnych nickow i tyle:))zycie w realu to nie FS i
                                        wszyscy wiemy,ze to jest zabawa i tak to trzeba traktowac. ktos,kto traktuje
                                        powaznie ludzi tu piszacych (no co poniektorych powinien pojsc do lekarza, i to
                                        PRONTO):)) pozdr bo czas leciec
                                        • biedronka24 tu nie 20.04.05, 23:38
                                          masz racje. Gorzej ze to co tu slicznie odbija sie w prasie.
                                          A to o wiele bardziej martwi i nie jestem pewna czy tez wystarczy na dowcipy w
                                          towarzystwie czy moze to jednak nie cos wiecej. Tym bardziej ze tych nie
                                          chcacych uczyc sie zbyt dlugo jest coraz wiecej.
                                          Hej.
              • krystian71 Re: wedle życzenia 20.04.05, 22:50
                o rety , znow jakis kandydat do Nobla.
                ale chryja, ale nuda i ciagle to samo.
                Spytaj swoich mocodawcow , czy MUSZA wysylac cie na tak trudna placowke.
                Przeciez to przerasta twoja inteligencje , i tak nigdy nie wiesz o czym jest
                mowa , zreszta tak jak wiekszosc Zydow na tym Forum
            • genom3 AD REM, DANA COŚ CI SIE DO BUTÓW PRZYKLEIŁO;-) 20.04.05, 22:50
    • biedronka24 Hej cep dzieki za sugestie 20.04.05, 22:10
      a propos tych chwytow naleznych tym co je stosuja.
      To tak przy okazji.
      Otoz to na co cierpi Danut ma wiele cech wspolnych z tym co sie okresla choroba
      autoimmunologiczna. Rodzaj alergii. W terapii stosuje sie miedzy innymi
      kontrolowane wszczepianie alergenu. Co sadzisz np o przedstawieniu tej
      ´korespondencji´ owej ´pokrzywdzonej´ publicznie na forum- tak jak tego sobie
      zyczy? ;).
      A moze co innego. Przekaz Krysi 33 taka piosenke od p. Brassensa (swoja droga on
      tez cos wspominal o Manitou i Jerozolimie- ciekawe prawda?)

A tu masz link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22865661&a=22957418
      A wiec - niechze babochlopy beda po mesku traktowane:

´ Gdy czasem wspomne Maje to ....
      Na widok Ewy jeszcze... Tibidibidi
      Gdy wspomne tez o Zosi,
      Lecz mysl o Krysi(33- ale nie powiedzial tego) zabija wszelka huc
      bo ...nie sluga itd......

Niechze to bedzie jej hymn patriotyczny - bo jest w istocie....
      • dana33 Re: Hej cep dzieki za sugestie 20.04.05, 22:28
        coraz czesciej wydaje mi sie, ze albo sobie popijasz aniu od czasu do czasu,
        albo cierpisz na schizofrenie i to co piszesz zalezy czy jestes akurat na
        pigulkach czy cie akurat odstawiono od lekarstw.
        • dziecko-bez-babki lecz mysl o Krysi juz 20.04.05, 22:33
          tak tak skarbie..
          Szalenie cierpie ;) i popijam, przelykam twoja gorycz
      • nie_lubie_kurdupli jest kłopot 20.04.05, 22:35
        a ciebie nie da się wciągnąć na żadną listę kurdupli bo piszesz tak bez sensu
        że nie da się ciebie w żaden sposób sklasyfikować.
        • nie_lubie_kurdupli to było do biedronki24 20.04.05, 22:36
          0=0
        • biedronka24 Jest klopot 20.04.05, 22:44
          ze to pisze twoja krysia ;)
          a ze to bez sensu-to i ja wiem od dawna..
          Nu prosze jak sie zgadzamy...
          • genom3 Re: Jest klopot,BIEDRONKE DOPADŁ ŚWIERZB:) 20.04.05, 22:55
            • biedronka24 swierzb, to jednak nie alergia 20.04.05, 23:00
              mocny srodek poskutkuje. A z alergia klopot na cale zycie. Jak mamus dziecku sie
              zrobilo- tak zostaje...
              • genom3 Re: swierzb, to jednak nie alergia 20.04.05, 23:11
                Świerzb jest chorobą pasożytniczą wywoływaną przez małego kleszcza, którego
                samica ciężarna drąży nory świerzbowcowe pod skórą , w których składa jaja . Z
                tych jaj rodzą się inne kleszcze , które w ciągu 8-16 dni stają się dorosłe ,
                rozmnażają się i w konsekwencji pojawiają się nowe nory na skórze . Ten cykl
                powtarza się aż do momentu interwencji z odpowiednią kuracją ( ze świerzbu nie
                wylecza się samoistnie ) . Świerzb jest wyłącznie chorobą człowieka . Zakażenie
                następuje poprzez bezpośredni kontakt z chorym, kiedy , na przykład , śpi się w
                tym samym łóżku bądź , w przypadku dorosłych , w czasie stosunków płciowych .
                Rzadziej zakażenie następuje w sposób pośredni poprzez bieliznę pościelową lub
                ręczniki używane niewiele wcześniej przez osobę chorą na świerzb ; pasożyt ,
                faktycznie , nie przeżyje długo bez ciała ludzkiego.

UWAGA na biedronkę, nosicielkę:)
                • biedronka24 napracowales sie 20.04.05, 23:12
                  ale pajeczak wywolujacy swierzb najczesciej zeruje w przestrzeniach miedzy
                  palcami u dzieci...
                  Rozumiem twoj bol, ale nie moge ci pomoc.
                  • genom3 Re: napracowales sie,CHOĆ,CHOĆ POSUNE CIĘ MALA, ZN 20.04.05, 23:16
                    ZNACZY PRZESUNE,
                    bo jesteś w grupie wysokiego ryzyka *****mala
                    • biedronka24 naucz sie polskiego 20.04.05, 23:17
                      to dowiesz sie to przestaniesz pisac bzdury i moze bedziesz w stanie cos
                      przetlumaczyc. Dowiesz sie np ze swierzb nie jest tylko choroba ludzi ale tez
                      niektorych bardziej lub mniej wscieklych psow.
                      Pa.
                      • genom3 Re: naucz sie polskiego,BIEDRONKA SZCZEKAAAAAAA:)) 20.04.05, 23:19
                        • genom3 Re: naucz sie polskiego,TO TYM SIĘ TEŻ SZCZEKA???? 20.04.05, 23:20
            • dana33 Re: Jest klopot,BIEDRONKE DOPADŁ ŚWIERZB:) 20.04.05, 23:04
              to swierzb tak dziala??????
              • genom3 Re: Jest klopot,BIEDRONKE DOPADŁ ŚWIERZB:) 20.04.05, 23:18
                tak działa:)zadrapie sie dziewcze na śmierć,
                może dać jej grabki?
                • krystian71 hmmm, ponawiam pytanie,jaka nacje reprezentujesz 21.04.05, 00:00
                  bo ja nie zamierzam sie wstydzic na darmo.
                  Czy moze byc cos glupszego , niz wesolek , ktoremu sie zdaje,ze jest dowcipny?
                  Dla Dany jestes w sam raz , w to nie watpie.
                  Dla wszystkich innych za cienki :(((
                  • genom3 Re: hmmm, ponawiam pytanie,jaka nacje reprezentuj 21.04.05, 00:02
                    zwal se bracie gruche, co?
      • genom3 Re: Hej JAKIEŚ GÓWNO CIĄGNIE SIE I ZA MOIM BUTEM:) 20.04.05, 23:07
    • abe_ltd Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 23:33
      Nie mam czasu na czytanie calego watku, ale chce tylko dodac, ze mnie to smuci,
      ze ludzie ktorych najbardziej lubie na forum sa w stanie jakies wojny. Moglabym
      zaoferowac aby dzialac jako posrednik w wymianie mysli, ale chyba sie nie
      odwaze bo z obu stron tyle bym po glowie dostala, ze pozostalby mi tylko wielki
      guz i zgaga.
      Do Rachelki, Krystiania i Goldbauma - Dana reprezentuje i broni czego co jest
      wam obce, niemile, godne potepienia. Ona to reprezentuje bo to jej kraj, jej
      ojczyzna, przyszlosc jej dzieci. Jesli odroznimy miedzy Dana osobiscie a tym
      czego ona tu za wszelka cene broni, to bedziemy chyba mogli zwracac sie
      kulturalnie do Dany i wyrazac konstruktywna krytyke Izraela i tego rzeznika
      Sharona, i jedno w drugim nie przeszkodzi.
      Do Dany - patronizowanie rozmowcow zaognia nienawisc bo nikt nie lubi czuc sie
      gorszy. Ty masz ostry jezyk. Jesli wszystko co przychodzi ci na mysl po
      przeczytaniu jakiejs wypowiedzi jest 'idiotyzm' to pozostaw taka wypowiedz
      raczej bez komentarza aby umarla smiercia naturalna, zamiast umieszczac
      komentarz o poziomie intelektualnym autora. To tylko eskaluje osobiste
      przytyczki i rewanz.
      A poza tym kochani to ja Was wszystkich lubie i nie moge zniesc jak sie tak
      taranujecie nawzajem.
      Pzdrw
      Abe
      • i-love-2-bike Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 23:37
        abe_ltd napisała:

> Nie mam czasu na czytanie calego watku, ale chce tylko dodac, ze mnie to smuci,
        >
        > ze ludzie ktorych najbardziej lubie na forum sa w stanie jakies wojny. Moglabym
        >
        > zaoferowac aby dzialac jako posrednik w wymianie mysli, ale chyba sie nie
        > odwaze bo z obu stron tyle bym po glowie dostala, ze pozostalby mi tylko wielki
        >
        > guz i zgaga.
        > Do Rachelki, Krystiania i Goldbauma - Dana reprezentuje i broni czego co jest
        > wam obce, niemile, godne potepienia. Ona to reprezentuje bo to jej kraj, jej
        > ojczyzna, przyszlosc jej dzieci. Jesli odroznimy miedzy Dana osobiscie a tym
        > czego ona tu za wszelka cene broni, to bedziemy chyba mogli zwracac sie
        > kulturalnie do Dany i wyrazac konstruktywna krytyke Izraela i tego rzeznika
        > Sharona, i jedno w drugim nie przeszkodzi.
        > Do Dany - patronizowanie rozmowcow zaognia nienawisc bo nikt nie lubi czuc sie
        >
        > gorszy. Ty masz ostry jezyk. Jesli wszystko co przychodzi ci na mysl po
        > przeczytaniu jakiejs wypowiedzi jest 'idiotyzm' to pozostaw taka wypowiedz
        > raczej bez komentarza aby umarla smiercia naturalna, zamiast umieszczac
        > komentarz o poziomie intelektualnym autora. To tylko eskaluje osobiste
        > przytyczki i rewanz.
        > A poza tym kochani to ja Was wszystkich lubie i nie moge zniesc jak sie tak
        > taranujecie nawzajem.
        > Pzdrw
        > Abe

abe,mnie osobiscie nie mierzi kto czego broni tylko w jaki sposob to robi, znasz
        mnie na tyle dlugo aby to zauwazyc. chamstwo niezaleznie od kraju z ktorego
        pochodzi nie jest przeze mnie tolerowane w zadnej postaci bo nie mam takich
        inklinacji, a poza tym to ja tesz tu wiele nickow lubie i czas siem zajac czyms
        powaznym :)))
        • abe_ltd Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 23:45
          Wiedzialam, ze nikogo nie przekonam.
          Ale jak juz dochodzi do bojkotu kuchni przez ciebie, to ja siem zaczynam
          powaznie martwic.
          • i-love-2-bike Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 20.04.05, 23:50
            abe_ltd napisała:

> Wiedzialam, ze nikogo nie przekonam.
            > Ale jak juz dochodzi do bojkotu kuchni przez ciebie, to ja siem zaczynam
            > powaznie martwic.

no jak wybor to wybor,jedni mnie bokotuja to i mnie wolno miec wybor
            bojkotowanych osob i miejsc:))
            • wann Cos dla I-love.. 21.04.05, 00:04
              Droga I-love...
              apropos tego tekstu powtarzajacego sie po kazdym twoim wpisie, tak mi sie
              przypomnialo, jak to pewna pani powiedziala swojemu mezowi, ze kiedys to z
              milosci chcial ja zjesc cala, a teraz to mu jeden jej wlos w zupie
              przeszkadza...
              Aha i pozwolilem sobie jeszcze raz odpowiedziec na tamtej twoj post.
      • goldbaum "reprezentuje bo to jej kraj" 21.04.05, 10:28
        abe_ltd napisała:

> Do Rachelki, Krystiania i Goldbauma - Dana reprezentuje i broni czego co jest
        > wam obce, niemile, godne potepienia. Ona to reprezentuje bo to jej kraj, jej
        > ojczyzna, przyszlosc jej dzieci.

W tym wlasnie problem. Dana i reszta tej halastry nalezalaby pewnie do
        pierwszych, ktora skrytykowala by nas za pelne szacunku, powsciagliwosci i
        zrozumienia dialogi z naszymi wzglednie np. niemieckimi nazistami.
        Oni w koncu dokladnie tak samo reprezentuja to, co jest mi obce i godne
        potepienia ale reprezentuja bo to ich kraj i.... "przyszlosc ich dzieci" (lol).

Nalezy wreszcie uzmyslowic sobie, ze to, co reprezentuje dana, fredziu i wielu
        innych to nazizm pur i to w tym najohydniejszym, najbardziej radykalnym
        wydaniu!
        Kilkadziesiat lat temu doszlo do najwiekszej masakry w dziejch ludzkosci
        wlasnie dlatego, ze zbyt wielu ludzi z takimi kreaturami rozmawiala grzecznie i
        starala sie o wyrozumialosc i zrozumienie.

Nazizm to nie tylko bataliony policji masakrujace ludzi gdzies w lasach albo SS-
        mani opracowujacy i realizujacy program zaglady. To tylko skutki, przejawy.
        Przyczyna nazizmu to wlasnie takie szaraczki jak dana, fredzio, z daleka, jarek
        slepo oddane wodzowi, o ktorym dobrze wiadomo, ze jest bandyta,
        ludzie uwazajacy, okreslone narodowosci lub grupy wyznaniowe jako cos
        strasznego, nieobliczalnego, cos zupelnie odmiennego od nich i reszty
        ludzkosci - do tego stopnia, ze nawet ich dzieci uwazaja za niegodne zycia
        potwory,
        ludzie uwazajacy, ze stosowanie pewnych metod wobec tych ludzi (dyskryminacja,
        rabunek ziemi, stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej, tortury, mord na
        podstawie podejrzenia) aczkolwiek nie do pogodzenia z jakimikolwiek normami
        prawnymi i moralnymi sa "konieczne"... itd. itd....

Dla takich ludzi nigdy nie bede mial wyrozumialosci i nigdy nie bede mily.
    • karmin-cynober Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 21.04.05, 00:05
      Czy wam do glowy nie przyjdzie ze izraelska mlodziez lyka co sie da. Po
      imprezie wizyta pod pomnikiem a im kwasy schodza. Badania krwi najpierw, a nie
      od razu sprawy narodowe. Wszyscy na nich narzekaja na calym swiecie, twierdza
      ze bydlo. Po ostrej sluzbie militarnej maja w zwyczaju podrozowac. Zachowuje
      sie agresywnie, odreagowuja sluzbe. Techno DJ-eje z Tel Avivu- ostro jazda.
      • rzydzio54 Re: Dana33 - daj spokój ---- chyba widzisz, że im 21.04.05, 09:02
        A ja mowie tylko AZJACI. Zachowaniem nie roznia sie niczym od Arabow. Nie sa
        tak "macho" jak oni ale smieca i pluja dokladnie tak samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka