Dodaj do ulubionych

Książę William został magistrem

14.06.05, 10:26
MOJE SERDECZNE GRATULACJE KSIĄŻE!
czekam,kiedy dwór ogłosi,że jesteś pierwszy w kolejce do tronu,bo twej babce,
niech twoj tatusiek cieszy sie zdrowiem i szczęściem ze swoja nową żoną,a
ponad trzydziestoletnią kochanką,a władzę odda tobie,swojemu synowi i synowi
Pięknej,Dostojnej i Pełnej Dobroci,Księżnej DIANY.
Obserwuj wątek
    • kalkae Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 10:58
      Zadnym magistrem - dostal tylko licencjat po 3 latach studiow. Oj GW kiepsko
      kiepsko jak juz piszeczie o pierdulkach to przynajmniej sprawdzajcie szczegoly
      • medd Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 11:14
        nie wiem skad masz takie wiadomosci, ale jestes w bledzie. zrobyl tytul -
        "Master of Arts" czyli nasz magister. studiwal 4 lata. zrodlo: bbc.co.uk
        • bushman_wertigo Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 12:12
          Tak jest za granicą (Anglia, Australia)...17-18 lat koniec szkoly sredniej,
          pozniej 4 lata studiow (maja dosc proste studia w porownaniu z polskim
          szkolnictwem ) i w wieku 22 lat mgr, ktorego jeszcze nie musza nostryfikowac :)
          i min 20 k na reke po studiach...nie dziwne, ze mamy sporo specjalistow za
          granica. Pzdr.
          • mat56 Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 13:49
            widze ze sie nie barzo orientujesz w sprawie, akurat spedzilem 3 lata w
            Australii i teraz jestem juz od paru dobrych lat w UK, jezeli konczysz studia
            to nie znaczy ze od razu dostaniesz dobra prace i 20K na reke. To jest
            absurdalne stwierdzenie. Znam mnostwo osob po studiach czy to master's czy
            bachelor i pracuja gowniane prace za 15K. Co jest latwo zauwazalne to tak jak w
            Polsce o wielu sprawach decudaj znajomosci, nie mniej jednak o prace jest o
            wiele latwiej. Pozdrowienia
            • bushman_wertigo Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 20:54
              No to jednak sie wlasnie orientuje :)
              20k biora minimalnie (na reke 15-20 - 25%), praca jest i nie jest o nia trudno.
              A zaczynaja ja w wieku 22 lat.

Gowniana praca za 15k...Coz, mozesz zaproponowac mlodym Anglikom prace w Polsce
              za 2k, tylko jest konkurencja niezla :) pzdr
              • mbishop Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 21:54
                > Gowniana praca za 15k...Coz, mozesz zaproponowac mlodym Anglikom prace w Polsce
                > za 2k, tylko jest konkurencja niezla :)

Jaka tam konkurencja. Pojedź do Chin ;)
                A poza tym - czy mówicie o tych samych "k"? Czy kolega z UK nie mówi czasem o
                kilo Ł/rok a nie kZł/mc ?

• bushman_wertigo Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 21:58
                  Obaj mowimy o kilo Ł/rok.
        • 13sw William zdobył czteroletni bakalaureat 15.06.05, 04:51
          Książe studiował 4 lata i zdobył tytuł Master of Arts, jednak na najstarszych
          szkockich uniwersytetach, w tym i na tym na którym William studiował, MA jest
          odpowiednikiem angielskiego BA czyli tytułu bakałarza, odpowiednika naszego
          licencjatu.
    • blackeagle i co z tego? 14.06.05, 11:44
      i co z tego, nic nadzwyczajnego
    • krystian71 tkuprian tez 14.06.05, 11:54

• piotr7777 Re: tkuprian tez 14.06.05, 12:28
        >MOJE SERDECZNE GRATULACJE KSIĄŻE!
        >czekam,kiedy dwór ogłosi,że jesteś pierwszy w kolejce do tronu,bo twej babce,
        >niech twoj tatusiek cieszy sie zdrowiem i szczęściem ze swoja nową żoną,a
        >ponad trzydziestoletnią kochanką,a władzę odda tobie,swojemu synowi i synowi
        >Pięknej,Dostojnej i Pełnej Dobroci,Księżnej DIANY.
        Po elżbiecie II powinien być Karol III i to chyba oczywiste.
    • ukos Biedna Anglia - magister głową państwa! 14.06.05, 12:55
      I to pewnie niedługo.
    • mat56 10 tys slow? 14.06.05, 13:46
      hm, kazdy moj assignment ma miec powyzej 4 tys. moja praca magisterska to
      bedzie projekt, nad ktorym spedze przynjamniej pol roku... a ksiaze dostal
      magistra za 10 tys slow o rafach koralowych... ktos
      wspomnial "sprawiedliwosc"? :O) zreszta co on sie bedzie wysilal, jest przeciez
      nastepca tronu za jakies kilka dekad. Pozdrawiam wszystkich
      • ethebor Re: 10 tys slow? 14.06.05, 20:42
        Sprawiedliwosc jest: szansa na znalezienie pracy w zawodzie po czyms takim jest
        minimalna.
        Moze jaskies 2-3% najlepszych zalapie sie na doktorat a i z tego 80% da sobie
        spokoj z geografia po doktoracie (dosc zreszta marnie platnym w UK).
        Facet skoczyl toto bo:
        - bedzie mial i tak fuche bycia czlonkiem rodziny krolewskiej, a moze i krolem;
        - to tylko podbudowa do szkoly wojskowej.

mat56 napisała:

> hm, kazdy moj assignment ma miec powyzej 4 tys. moja praca magisterska to
        > bedzie projekt, nad ktorym spedze przynjamniej pol roku... a ksiaze dostal
        > magistra za 10 tys slow o rafach koralowych... ktos
        > wspomnial "sprawiedliwosc"? :O) zreszta co on sie bedzie wysilal, jest przeciez
        >
        > nastepca tronu za jakies kilka dekad. Pozdrawiam wszystkich
    • ahym 10 tysięcy - to wypracowanie 14.06.05, 15:16
      10 tysięcy słów... praca magisterska! gdyby ktoś napisał u nas takiego
      licencjata, to by nie miał szans zaliczyć i obronić. 10 tysięcy słów to
      czcionka times new roman 12, przy 1,5 odstepu miedzy linijkami i marginesami
      2,5cm da nam około 30 stron! Praca magisterska na 30 stron - czy ktoś w Polsce
      o takiej słyszał. Jak tak, ta ja do weekendu chcę ją napisać i już mieć studia
      z głowy....

w tym różnica polskich studiów i europejskich, czy w ogole studiow na świecie -
      u nas na studich cos sie tam robi, ale praca magisterska porzadna musi byc, tam
      się cięzko pracuje przez wszystkie lata studiow, a praca magisterska to taki
      mile i symboliczne zakonczenie!
      • ethebor Re: 10 tysięcy - to wypracowanie 14.06.05, 20:51
        Widzialem podobnej objetosci prace elektroniki (z UK). Dokladnie 30 stron chyba
        z podwojnym odstepem. Fakt ze gosc musial zrobic projekt, ale pozadnie mogl go
        zrobic tylko w 1/3 bo mial limit wydatkow 150 funtow. Starczylo na elementy i na
        polowe PCB... oczywiscie student nigdy tego nie uruchomil.
        Troszke mnie to irytuje bo moj instytut podarowal do tego projektu moja robote w
        ktorej same elemnty byly warte powyzej 1tys funtow. Po uzupelnieniu tego praca
        studenta w UK mieli zrobic pomiary i publikacje.

ahym napisała:

> 10 tysięcy słów... praca magisterska! gdyby ktoś napisał u nas takiego
        > licencjata, to by nie miał szans zaliczyć i obronić. 10 tysięcy słów to
        > czcionka times new roman 12, przy 1,5 odstepu miedzy linijkami i marginesami
        > 2,5cm da nam około 30 stron! Praca magisterska na 30 stron - czy ktoś w Polsce
        > o takiej słyszał. Jak tak, ta ja do weekendu chcę ją napisać i już mieć studia
        > z głowy....
        >
        > w tym różnica polskich studiów i europejskich, czy w ogole studiow na świecie -
        >
        > u nas na studich cos sie tam robi, ale praca magisterska porzadna musi byc, tam
        >
        > się cięzko pracuje przez wszystkie lata studiow, a praca magisterska to taki
        > mile i symboliczne zakonczenie!
        >
        >
    • midwestcowboy raczej B.A. co sie na magistra nijak nie przeklada 14.06.05, 18:00
      Brytyjczycy tak jak amerykanie maja podzial na undergraduate i graduate studies
      • ethebor Re: raczej B.A. co sie na magistra nijak nie prze 14.06.05, 20:37
        A dlaczenie nie M.A.?
        B.A. zajeloby mu raczej 3 lata...

midwestcowboy napisał:

> Brytyjczycy tak jak amerykanie maja podzial na undergraduate i graduate studies
        • 13sw Re: raczej B.A. co sie na magistra nijak nie prze 15.06.05, 04:28
          Raczej B.A. - książe ma 22 lata, a po maturze wziął sobie "gap year" i jeździł
          rok po świecie, odpoczywał i pracował charytatywnie.
    • uborkas Re: Książę William został magistrem 14.06.05, 20:41
      "Pięknej,Dostojnej i Pełnej Dobroci,Księżnej DIANY."

jakie słodkie chyba zaraz zwymiotuje.
      "Piękniej, Dostojnej" s r a n i e po ścianie.
      "Pełnej Dobroci,Księżnej DIANY." hahahah
      nie rób ludziom wody z mózgu
    • arebia Re: Książę William został magistrem 15.06.05, 06:35
      a kogo to obchodzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka