Dodaj do ulubionych

brawa dla homeland security

21.06.05, 02:16
jak widac to biuro swietnie jest zorganizowane i slusznie,ze takie pieniadze
placimy na nasze bezpieczenstwo na lotniskach,bo jak wiadomo reszte naszych
granic mamy gdzies,szczegolnie granice z Meksykiem. dzisiaj nasza wesola prasa
podala,ze nielegalni emigranci na sfalszowanych papierach mieli akces to
fabryki broni i to parokrotnie,bez zadnych problemow. chyba potrzebujemy
zatrudnic wiecej biurokratow typu manka czy felusiaka,co to wierza w nasz
system i naszego wodza, bez patrzenia jak ten system dziala.

long live the king.
www.cnn.com/2005/US/06/20/nuclear.security/index.html
Obserwuj wątek
    • felusiak1 swieto glupoty 21.06.05, 03:51
      wszystkiego najlepszego rachel. zdobylas jedna z glownych nagrod wraz z jennyfer
      i kokoszem. Zadziwiajace jest, ze dla ciebie te sprawy z brakiem dozoru i dziury
      w plocie to zupelna nowosc. Tak jest od kiedy Senator Church..... ale to bylo
      dawno i taka kurka jak ty nawet nie wie o czym mowie. A czy wiesz, ze przepisy
      OSHA o pakowaniu miesa zawarte sa na 4 tysiacach stron? Czy wiesz, ze prawo
      podatkowe liczy miliony stron i tak naprawde nikt nie jest pewien czy 1040 jest
      wypelniony dobrze czy zle? Kiedys zapraszalem cie do przeczytana ksiazki "Death
      of common sense in America" ale ty zbylas to stwierdzeniem, ze juz wszystko
      wiesz i zadnych ksiazek nie bedziesz czytac. Gdybys przeczytala to nie
      wypocilabys tego watku. Nie byloby to dla ciebie nowoscia.
      • kokosz_the_great Re: swieto glupoty 21.06.05, 03:57
        felusiaku, czy pisanie o naszej glupocie jest twoim jedynym argumentem, majacym
        nas utwierdzac o twojej inteligencji domniemanej? Ja osobiscie uwazam, ze takich
        cech jak: zlodziejski spryt, kretactwo i tanie cwaniactwo, nie nalezy jeszcze
        utozsamiac z inteligencja... :-(((
        • felusiak1 Re: swieto glupoty 21.06.05, 04:13
          cieszy mnie, ze uwazasz sie za czlowieka inteligentnego, tak inteligentnego, ze
          twoj punkt widzenia jest jedyny i sluszny. cieszy mnie tez, ze masz tu na forum
          sfore wiernych wielbicieli, ktorzy szczekaja w podobnym do twojego stylu.
          Gdybys hoc raz wysilil sie na jakis rzeczowy argument. Wszystko co od ciebie
          plynie to cuchnaca sraczka. Juz kiedys komus pisalem, ze powinien najpierw
          zapoznac sie z faktami a dopiero potem zabierac glos. Niestety wy wszyscy macie
          to do siebie, ze powtarzacie jak nakreceniu tezy dnia. Codziennie inne i
          codziennie bardziej idiotyczne w zupelnym oderwaniu od rzeczywistosci. Od 2000
          nieprzerwanie tropicie roznego rodzaju afery, a o wybory ukradl, a to jest
          przekupny, a to glupi a to zielony a to znowu niebieski. co dzien to nowy kolor.
          Odrzucacie jakiekolwiek racjonalne argumenty. Kto nie z wami to zlodziej,
          kretacz, sprzedawczyk, agent, zyd itd.
          Ja jestem swiadomy wlasnej inteligencji i takim karzelkom umyslowym jak ty nie
          musze niczego udowadniac.
          No to zabieraj wiaderko, lopatke i grabki i wracaj do piaskownicy.
          • kokosz_the_great Re: swieto glupoty 21.06.05, 04:40
            felusiak1 napisała:
            > Odrzucacie jakiekolwiek racjonalne argumenty...

Alez skad! My caly czas czekamy na te twoje rzeczowe i racjonalne argumenty,
            jeszcze czekamy, my narod cierpliwy...

> Ja jestem swiadomy wlasnej inteligencji i takim karzelkom umyslowym jak ty nie
            > musze niczego udowadniac.

Oczywiscie, ze jestes! I dlatego, zapewne, nagminnie obrzucasz innych
            inwektywami, w kazdej niemalze wypowiedzi, czym swoja wartosc i yntelygencyje w
            swoich tylko oczach podnosisz... Te, felusiak, znasz bajke Krasickiego "O
            szczurze"? Ciebie tez tak kadza? ;-))

PS Cos ty sie nagle taki nerwowy zrobil? Tyle zdan naraz? Nie pokazuj emocji,
            nie pokazuj slabosci, udzielaj tylko lakonicznych odpowiedzi! Zachowaj status
            tajemniczego guru... ;-))
          • jennifer5 Re: swieto glupoty 21.06.05, 05:48
            felusiak1 napisała:

> cieszy mnie, ze uwazasz sie za czlowieka inteligentnego, tak inteligentnego,
            ze twoj punkt widzenia jest jedyny i sluszny.

felusiak nikt nie prosil zebys wyrazal opinie o sobie samym, odpusc sobie
            prosze to sie robi az ... powiedzmy brzydkie.
          • jennifer5 Re: swieto glupoty 21.06.05, 06:06
            felusiak1 napisała:

Kto nie z wami to zlodziej,
            > kretacz, sprzedawczyk, agent, zyd itd.

chciales powiedziec "kto nie znami, ten przeciw nam" gdzies juz ten slogan
            slyszalam, powtarzasz sie chlopie.

> Ja jestem swiadomy wlasnej inteligencji

prosze cie nie rozsmieszaj mnie, naprawde temat nie jest do smiechu.
      • wojcd Re: swieto glupoty 21.06.05, 04:47
        felusiak1 napisała:
        >Zadziwiajace jest, ze dla ciebie te sprawy z brakiem dozoru i dziury w plocie
        to zupelna nowosc.

Sam sobie wystawiasz świadectwo.
        Nie przypisuj własnych ułmności innym.
        OK?
      • jennifer5 swieto felusiaka 21.06.05, 05:47
        felusiak1 napisała:

> Zadziwiajace jest, ze dla ciebie te sprawy z brakiem dozoru i dziury
        > w plocie to zupelna nowosc

a dla ciebie nie nowosc ty masz tylko jedna dziure, pod sufitem. Miales sie
        wypowiedziec tutaj, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25458936 ,
        wszyscy czekaja, wiec nie badz strusiem bo mnie juz nogi bola, ile jeszcze mam
        cie kopac w tylek zebys leb wystawil?

• jennifer5 a teraz troche powazniej 21.06.05, 06:18
        felusiak1 napisała:

> wszystkiego najlepszego rachel. zdobylas jedna z glownych nagrod wraz z
        jennyfe
        > r
        > i kokoszem. Zadziwiajace jest, ze dla ciebie te sprawy z brakiem dozoru i
        dziur
        > y
        > w plocie to zupelna nowosc. Tak jest od kiedy Senator Church..... ale to bylo
        > dawno i taka kurka jak ty nawet nie wie o czym mowie. A czy wiesz, ze przepisy
        > OSHA o pakowaniu miesa zawarte sa na 4 tysiacach stron? Czy wiesz, ze prawo
        > podatkowe liczy miliony stron i tak naprawde nikt nie jest pewien czy 1040
        jest
        > wypelniony dobrze czy zle? Kiedys zapraszalem cie do przeczytana
        ksiazki "Death
        > of common sense in America" ale ty zbylas to stwierdzeniem, ze juz wszystko
        > wiesz i zadnych ksiazek nie bedziesz czytac. Gdybys przeczytala to nie
        > wypocilabys tego watku. Nie byloby to dla ciebie nowoscia.

sam widzisz felusiak jaki z ciebie 'zagiety patriota' na jedna strone. Tutaj
        nie chodzi o nikogo tutaj chodzi o "Illegal immigrants accessed nuclear weapons
        facility" i nasze wspolne bezpieczenstwo. Ty zamiast sie wypowiedziec logicznie
        i na poziomie czlowieka zdajacego sobie sprawe z tego ze tez zyje w tym kraju,
        piszesz idiotyzmy. Jestes beznadziejny, ale ze az tak slepy to az trudno
        uwierzyc. Z wlasnej slepoty podetniesz galaz na ktorej siedzisz, z tej
        nieodpowiedniej strony.
    • jennifer5 57 illegal immigrants were arrested 21.06.05, 20:03
      i-love-2-bike napisała:

> jak widac to biuro swietnie jest zorganizowane i slusznie,ze takie pieniadze
      > placimy na nasze bezpieczenstwo na lotniskach,bo jak wiadomo reszte naszych
      > granic mamy gdzies,szczegolnie granice z Meksykiem. dzisiaj nasza wesola prasa
      > podala,ze nielegalni emigranci na sfalszowanych papierach mieli akces to
      > fabryki broni i to parokrotnie,bez zadnych problemow. chyba potrzebujemy
      > zatrudnic wiecej biurokratow typu manka czy felusiaka,co to wierza w nasz
      > system i naszego wodza, bez patrzenia jak ten system dziala.
      >

lepiej pozno jak wcale

Fifty-Seven illegal immigrants were arrested by the Department of Homeland
      Security last month for working in high risk-sensitive facilities and airports
      around the US, giving emphasis to concerns that slipshod employment background
      checks are leaving huge security gaps for terrorists to exploit. Almost all
      used counterfeit or altered driver's licenses and Social Security cards to
      obtain security clearances. Each and every one worked in security-sensitive
      areas - whether beyond passenger screening checkpoints at airports or in close
      propinquity to nuclear reactors according to federal authorities.

www.atsnn.com/story/134042.html
      • felusiak1 juz zapomnieliscie 21.06.05, 23:17
        o chinczykach w Palo Alto?
        Granica stoi otworem od niepamietnych czasow. Nikt nie chce jej uszczelnic.
        Republikanie i demokraci uciekaja od tematu. Dlaczego?
        Jestem pzreciwnikiem utworzenia department of homeland security. To tylko jeszcze
        jedna warstwa biurokracji. Lewa reka nie wie co robi prawa a tylek nie wi na
        jakim krzesle siedzi. Dlatego zachecam was do pzreczytania "Death of common
        sense in America" Po tej lekturze takie rzeczy was nie zdziewia i nie zdziwi was
        niemoznosc naprawy sytuacji. A zeby bylo jeszcze zabawniej, prezydent, kto by
        nim nie byl nie ma nic do gadania w tej sprawie. Oczywiscie Kongres moglby
        sytuacje wyprostowac ale ucieka od tematu. Dlaczego?
        • i-love-2-bike Re: juz zapomnieliscie 22.06.05, 00:27
          felusiak1 napisała:

> o chinczykach w Palo Alto?
          > Granica stoi otworem od niepamietnych czasow. Nikt nie chce jej uszczelnic.
          > Republikanie i demokraci uciekaja od tematu. Dlaczego?
          > Jestem pzreciwnikiem utworzenia department of homeland security. To tylko jeszc
          > ze
          > jedna warstwa biurokracji. Lewa reka nie wie co robi prawa a tylek nie wi na
          > jakim krzesle siedzi. Dlatego zachecam was do pzreczytania "Death of common
          > sense in America" Po tej lekturze takie rzeczy was nie zdziewia i nie zdziwi wa
          > s
          > niemoznosc naprawy sytuacji. A zeby bylo jeszcze zabawniej, prezydent, kto by
          > nim nie byl nie ma nic do gadania w tej sprawie. Oczywiscie Kongres moglby
          > sytuacje wyprostowac ale ucieka od tematu. Dlaczego?

mnie dziwi jedno felusiak,dlaczego piszesz na moich watkach,skoro uwazasz mnie
          za niepelnowartosciowego partnera do rozmow? rusz glowa i zacznij byc logicznie
          -konsekwentny,bo jak ci juz pisalam ani twoje chamstwo,ani twoje mazgajstwo,ani
          twoje bzdurne wywody nie na temat mnie juz nie pasjonuja,ani nie zachecaja do
          dalszych dyskusji.
          • felusiak1 Re: juz zapomnieliscie 22.06.05, 01:41
            rachel twoje chamstwo i durne wywody nikogo nie bawia a watek jest tak twoj jak
            i moj. I juz przestan sie mazgaic.
            A moze napiszesz cos na temat zamiast stawiac swiece dymna.
            A moze w maglu zbyt goraco? Dlaczego?
            • marouder No wy towarzyszu felusiak jezdescie paradny 22.06.05, 01:45
              najpierw piszeta, ze znata sie na maglach i na kylometr pode wiatr czujeta, kto
              w maglach zaiwania, a potem, dzieciatko-nieborzatko pytacie, dlaczego w maglu
              goraco? Gowno, a nie znawca magla jezdescie tow. felusiak.

felusiak1 napisała:

> rachel twoje chamstwo i durne wywody nikogo nie bawia a watek jest tak twoj jak
              > i moj. I juz przestan sie mazgaic.
              > A moze napiszesz cos na temat zamiast stawiac swiece dymna.
              > A moze w maglu zbyt goraco? Dlaczego?
              • felusiak1 najmocniej przepraszm 22.06.05, 02:48
                ja wiem, ze w maglu jest zwykle goraco. Ja sie jeno pytam czy nie nazbyt goraco.
                Jest to nie tyle pytanie o temperature magla ile o wytrzymalosc rachel.
                A moze swieca dymna podniosla temperature. Ciekawe czy w farenheicie czy w
                celsjuszu.
    • bam_buko Re: brawa dla homeland security 22.06.05, 01:30
      Pare dni temu wylatujac z Honolulu na Fiji czarna kobitka z emigration wagi ok
      150 kg trzymajac moj paszport w garsci meczyla mnie jakiej jestem nationality.
      Kiedy cierpliwie tlumaczylem ze od kilkunastu lat jestem obywatelem
      amerykanskim i nic od tego czasu sie nie zmienilo.Trzymajac moj paszport w
      swoich tlustej lapie druga stukala przez kilka minut w komputer...wreszcie cos
      ja olsnilo i spytala sie gdzie sie urodzilem.Moja odp. byla w Warszawie(w
      polskiej wymowie).Zrenice babska sie rozszezyly,geba nabrala glupiego
      wygladu,rozejrzala sie wokolo i oddala mnie paszport.
      Boze!! tak sobie pomyslalem ,jak to mozliwe ,ze posiadajac tak zbiurokratyzowna
      i tepa administracje(to nie pierwszy przypadek) jestesmy supermocarstwem.

Pozdrowienia dla Rachelki autorki watku i pozostalym uczestnikom forum z
      pieknych wysp Fiji
      b_b

ps.jutro lece do Australii gdzie sie zatrzymam na dluzej i odezwe sie
      z "kangurowa"
      • i-love-2-bike Re: brawa dla homeland security 22.06.05, 01:37
        bam_buko napisał:

> Pare dni temu wylatujac z Honolulu na Fiji czarna kobitka z emigration wagi ok
        > 150 kg trzymajac moj paszport w garsci meczyla mnie jakiej jestem nationality.
        > Kiedy cierpliwie tlumaczylem ze od kilkunastu lat jestem obywatelem
        > amerykanskim i nic od tego czasu sie nie zmienilo.Trzymajac moj paszport w
        > swoich tlustej lapie druga stukala przez kilka minut w komputer...wreszcie cos
        > ja olsnilo i spytala sie gdzie sie urodzilem.Moja odp. byla w Warszawie(w
        > polskiej wymowie).Zrenice babska sie rozszezyly,geba nabrala glupiego
        > wygladu,rozejrzala sie wokolo i oddala mnie paszport.
        > Boze!! tak sobie pomyslalem ,jak to mozliwe ,ze posiadajac tak zbiurokratyzowna
        >
        > i tepa administracje(to nie pierwszy przypadek) jestesmy supermocarstwem.
        >
        > Pozdrowienia dla Rachelki autorki watku i pozostalym uczestnikom forum z
        > pieknych wysp Fiji
        > b_b
        >
        > ps.jutro lece do Australii gdzie sie zatrzymam na dluzej i odezwe sie
        > z "kangurowa"

b-b ale ci zazdroszcze,ja planuje moj wypad do kangurowa w lutym,ale to jeszcze
        tak daleko,ze zal d... sciska. pozdrow wszystkie kangury,wombaty,koale,possumy i
        echidny i niech cie emu nie zadziobie,a wallaby nie zboksuje. pozdr i dobrych
        wiatrow,bo to lot szatansko dlugi lot,no i pozdrow moich znajomych:)))
    • bam_buko Re: brawa dla homeland security 22.06.05, 02:02
      dlugi lot??
      Z LA tylko 14 godz non stop do Sydney ale mozna na raty..przez Honolulu.
      Martwie sie tylko jak patrze na mapy pogody w Australii zimno!!!!!!!
      W Sydney tylko 18 st
      pzdr
      • bam_buko ps.. 22.06.05, 02:09
        piekne zdjecie zamiescilas Rachelko
        pa ...lece jeszcze troche ponurkowac na rafie koralowej-pogoda przepiekna
        • felusiak1 A ja myslalem, ze Honolulu jest na Hawajach 22.06.05, 03:26
          czlowiek uczy sie codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka