Gość: Jude IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 15.08.02, 16:55 Cy nie mam racji?. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_helga Re: GLOBALIZACJA =KOLCHOZACJA 15.08.02, 20:53 Gość portalu: Jude napisał(a): > Cy nie mam racji?. To zalezy. Globalizacja znaczy tez poszerzanie zasiegu wolnego rynku. A wolny rynek to nie kolchoz, nie? Chyba ze ktos mysli, ze ten wolny rynek to zludzenie. Hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: GLOBALIZACJA =KOLCHOZACJA IP: 5.2.1R1D* / 213.189.85.* 16.08.02, 09:12 Oczywiscie, ze wolny rynek jest wolny, tak jak sa wolni i wolniejsi, rowni i rowniejsi. Globalizacja to wolny rynek dla wolniejszych, niewolny dla wolnych. Wolny rynek jest dla wolnych, u ktorych nalezy go stosowac, czyli ten wolny rynek jest w rzeczywistosci niewolny. Dla wolniejszych jest on otozony barierami celnymi w celu bycia jeszcze bardziej wolniejszym. Juz nie mowic o utrzymaniu miejsc pracy w miejscach gdzie licza sie demokratyczne glosy przed wyborami. Kolchozy tez zabezpieczaly miejsca pracy dla kolchoznikow, niekoniecznie dla tych poza nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jude Re: GLOBALIZACJA =KOLCHOZACJA IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 16.08.02, 10:20 Gość portalu: Jude napisał(a): > Cy nie mam racji?. Irak nie chce globalizacji made in USA to dostanie rakiety za darmo od USA. Polska ma juz globalizacje:bardzo to ladnie ze juz Polska jest w Europie(Jak wyjezdzalem z niej parenascie lat temu to mi sie wydaje ze Polska juz wtedy lezala w Europie- no nic moze sobie pomylilem samoloty) W Polsce juz mamy wolna amerykanke-tak nie dosc ze wolna to jeszcze amerykanke-a jakze a gdyby ktos nie wiedzial co to wolna amerykanka to spiesze wytlumaczyc;a wiec w wolnej amerykance wszystkie chwyty dopuszczalne-warunek:gosc stosujacy chwyty nie moze byc Polakiem-bo wtedy bylaby nie wolna amerykanka tylko wolna polka. Przy wolnej amerykance jegomosc najlepiej jak jest zydem udajacym amerykanina-lub moze to zrobic za niego jego pelnomocnik no powiedzmy taki typowy Kowalski. Kowalski dostaje jednorazowo komisowe za zrobiony skok i juz mamy glogalizacje-bo majatek juz jest w rekach takiego amerykanina ktory na wszelki wypadek teraz mieszka w Israelu. A wiec jegomosc byl miedzynarodowy-czyli globalny. I to jest ta slawetna globalizacja majatku narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś