Dodaj do ulubionych

wytlumacz mi kropko:

26.10.05, 11:49
czemu skasowalas moje posty?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30971745
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30967074
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30961279
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30965398
Obserwuj wątek
    • goldbaum bo Rozencwajgowa narobila wrzasku :-) 26.10.05, 11:54
      poza tym wcale nie wiesz czy to byla kropka.

Pociesz sie. Moje posty, w ktorych bardzo cierpliwie i rzeczowo wytlumaczylem
      Rozencwajgowej dlaczego jej posty sa nawolywaniem do nienawisci rowniez skasowano.
      Skasowano nawet maniusia, ktory tylko zadal niezbyt madre pytanie!
      • mirmilek Re: bo Rozencwajgowa narobila wrzasku :-) 26.10.05, 11:56
        myslisz, ze to nasza droga danusia? moim zdaniem to pomylka administratorow.
    • kropka Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:15
      w niektórych wątkach wycinane są całe gałęzie drzewka, czyli post łamiący
      regulamin wraz z odpowiedziami. Proszę zatem nie odpowiadać na takie posty, bo
      i Wasze wylecą. Przypomina o tym napis pod każdym oknem odpowiedzi:
      "Uwaga:
      Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz"
      • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:20
        No coz, nie przypomninam sobie, zebym odpowiadal tam komus innemu procz
        snajpera, ale w sumie niech ci bedzie.

choc z drugiej strony przeciez masz mozliwosc wyciecia tylko jednego postu i
        pozostawienia tych podwieszonych, czyz nie?

no ale nic to. dziekuje za wyjasnienie.
        • kropka Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:32
          jest taka możliwość, oczywiście. Ale wtedy widoczne byłyby wypowiedzi zupełnie
          wyrwane z kontekstu. Ktoś odpowiada, tylko zupełnie nie wiadomo na co. Rozsądna
          wypowiedź traci sens.
          A poza tym, czy warto kruszyć kopie akurat o ten wątek? Jest straszny.
          • mirmilek masz racje n/t 26.10.05, 12:43

• goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:47
            kropka napisała:

> jest taka możliwość, oczywiście. Ale wtedy widoczne byłyby wypowiedzi zupełnie
            > wyrwane z kontekstu. Ktoś odpowiada, tylko zupełnie nie wiadomo na co. Rozsądna
            > wypowiedź traci sens.

Tu sie z toba nie zgodze i to calkowicie.
            Usuwanie postow, ktore sa sprzeczne z etykieta lub reglaminem i pozostawienie
            odpowiedzi (nie lamiacych regulaminu i etykiety) to najskuteczniejsza metoda
            wychowania autorow postow lamiacych regulamin lub etykiete.

Jesli wylatuje wszystko jak leci, to autor zamieszania ma powod do zadowolenia a
            autorzy sensownych wypowiedzi maja tylko kaca, ze ktos zupelnie lekcewazy ich
            posty i wrzuca do jednego worka z prostakami.
            W ten sposob tylko zachecasz prostakow do prowokacji i draznisz ludzi chcacych
            pisac normalnie.
      • goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:38
        brzmi sensownie z jednym (jakze by inaczej) "ale".

Z doswiadczenia wiem, ze chamskie, tudziez prowokujace posty zostaja jako takie
        zidentyfkowane dopiero wtedy, gdy wywiaze sie wokol nich burzliwa dyskusja bo
        nikt wczesniej nie wpada na pomysl, zeby je usunac i to mimo ewidentnego chamstwa!

W tym miejscu jeszcze raz apeluje do ciebie kropko abys wziela sobie do serca
        powaznie postulat reagowania na te watki, w ktorych JAKO PIERWSZE pojawiaja sie
        pieszczotliwosci w rodzaju "kretynie", "kretynku", "szmatelciu", "idioto" itd. itd.

Mimo, ze niektorzy nie maja z tym problemu, i nalezy to do "lokalnego folkloru"
        nie powinno na tym forum tolerowac sie takiego slownictwa.
        • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:42
          > W tym miejscu jeszcze raz apeluje do ciebie kropko abys wziela sobie do serca
          > powaznie postulat reagowania na te watki, w ktorych JAKO PIERWSZE pojawiaja
          sie
          > pieszczotliwosci w rodzaju "kretynie", "kretynku", "szmatelciu", "idioto"
          itd.

goldbaum ty... antysemito!
          • goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 12:48
            mirmilek napisał:

> goldbaum ty... antysemito!

:-)
        • kropka Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:12
          nieśmiało przypominam, że za treści zamieszczone na forum odpowiadają ich
          autorzy. Logując się podpisali zgodę na przestrzeganie regulaminu. Stąd m.in
          wprowadzono obowiązek logowania - żeby każdego zmusic do przeczytania tego, co
          na forum obowiązuje.
          Przypominam także, że jestem adminem społecznym i nie mam ani chęci, ani
          mozliwości spędzania całego swojego czasu na forum Świat. Nie mam też
          mozliwości przeczytania wszystkiego, co piszecie.
          Jest kosz, klikajcie.
          A przy okazji: z forum Świat jest najmniej zgłoszeń postów do usunięcia.
          Ciekawe, prawda?
          • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:16
            mysle, ze dosc jasne, kropko. sa tu ludzie, ktorzy przychodza tu wlasnie, zeby
            sie klocic, wiec sie nie wyklikiwuja. ja wprawdzie przyszlam na forum z
            zupelnie innym zamiarem, ale i ja po roku zaczelam sie klocic, bo nie ma innej
            formy rozmowy tutaj, tylko klotnia. wycinaj dalej, bedzie spokojniej i moze
            zacznie sie tez rozmawiac.
          • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:16
            kropka napisała:

> nieśmiało przypominam, że za treści zamieszczone na forum odpowiadają ich
            > autorzy. Logując się podpisali zgodę na przestrzeganie regulaminu. Stąd m.in
            > wprowadzono obowiązek logowania - żeby każdego zmusic do przeczytania tego,
            co
            > na forum obowiązuje.
            > Przypominam także, że jestem adminem społecznym i nie mam ani chęci, ani
            > mozliwości spędzania całego swojego czasu na forum Świat. Nie mam też
            > mozliwości przeczytania wszystkiego, co piszecie.
            > Jest kosz, klikajcie.
            > A przy okazji: z forum Świat jest najmniej zgłoszeń postów do usunięcia.
            > Ciekawe, prawda?
            Co do logowania sie Kropko hmm.. to nie problem nazakladac kont z proxy. Dobrze
            znasz przypadek Ontariana,( co tydzien nowe DOBRE proxy ) czy Armii12Siurow,
            piszacego z kafejek. Pamietasz Zosie03? Czy Zosie04?
            Wiec trzeba Ci kogos dolozyc. Mowie serio. A Yaa zastapic kims, kto bedzie
            czesciej w necie. Co do ilosci postow zgloszonych, wez pod uwage specyfike tego
            forum.Dlatego admin musi byc bardzo silny, bardzo sprawny i bardzo obiektywny.
            Na zasadzie : leci remekk, leci fredzio....
          • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:20
            Uroczyscie ci przysiegam, kropko, ze zglaszam do moderacji wszystkie posty,
            ktore mi sie nie podobaja. Nie widze ich za duzo, bo wygasilem sobie kilkanascie
            nickow, ale zawsze. Czasami nawet oszukuje i klikam dwa razy z rzedu, zeby
            zgloszenie poszlo do administratora od razu!

A ze z forum swiat najmniej jest prosb o moderacje, to nic dziwnego.
            Podejrzewam, ze sporej czesci naszych narzekajacych na chamstwo kolegow
            (szczegolnie tych, ktorzy sami bywaja ordynarni) obecna sytuacja jak najbardziej
            odpowiada.
            • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:21
              Podwojne zglaszanie nic nie da.Jeden IP = jedno zgloszenie.
              • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:26
                no nie wiem, bo wydaje mi sie, ze kilka watkow zniknelo wlasnie po moim
                podwojnym zgloszeniu.

A nawet jesli tak nie jest, to przynajmniej mam satyfakcje, ze sobie poklikam :)
          • goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:30
            kropka napisała:

> nieśmiało przypominam, że za treści zamieszczone na forum odpowiadają ich
            > autorzy. Logując się podpisali zgodę na przestrzeganie regulaminu. Stąd m.in
            > wprowadzono obowiązek logowania - żeby każdego zmusic do przeczytania tego, co
            > na forum obowiązuje.
            > Przypominam także, że jestem adminem społecznym i nie mam ani chęci, ani
            > mozliwości spędzania całego swojego czasu na forum Świat. Nie mam też
            > mozliwości przeczytania wszystkiego, co piszecie.
            > Jest kosz, klikajcie.
            > A przy okazji: z forum Świat jest najmniej zgłoszeń postów do usunięcia.
            > Ciekawe, prawda?

Rozumiem cie doskonale kropeczko, choc nijak nie rozumiem jak to wszystko ma sie
            do mojej propozycji? Niewazne....
        • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:13
          wyjatkowo zgadzam sie z toba, drzewiecki... wywolalam burze i post remkka po
          conajmniej 10 dniach zostal zlikwidowany. inaczej bylby do dzisiaj na forum.
          • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:23
            ty sie zastanow, z czym sie zgadzasz. bo jesli sie zgadzasz na moderowanie
            postow zawierajacych inwektywy, to sama stad z hukiem wylecisz.
            • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:32
              Jesli sa uzywane wulgaryzmy lub niewybredne wycieczki osobiste post leci. Zaraz
              ci wkleje pare regulek.
              • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:38
                nie musisz, regulki znam. szkoda tylko, ze nie sa one stosowane.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9051763&a=9058818
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9051763&a=9054144
                mysle, ze jesli sie jest za ostra cenzura na forum, to trzeba sie przestac
                kumplowac z osobami wulgarnymi, bo osobniki te odczytuja to jako poparcie dla
                swoich wybrykow.
                • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:43
                  Nie.Zycie prywatne to zycie prywatne.Forum to forum. Dla mnie istnieje
                  rozgraniczenie.
                  Na forum wychodza instynkty,ktorych nie widzisz przy bezposrednim spotkaniu
                  face to face.Trudno skreslac czlowieka za to,ze cos dla niego jest
                  katalizatorem zlych emocji. Mozna jedynie na privie mu tlumaczyc, stary nie
                  pisz tak,poprosic.
                  • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:55
                    > Nie.Zycie prywatne to zycie prywatne.Forum to forum. Dla mnie istnieje
                    > rozgraniczenie.

ja natomiast tak nie uwazam. i ty w gruncie rzeczy tez tak nie uwazasz, bo
                    gdzies tam popierasz wysylanie zawiadomien do prokuratury, a prokuratura to juz
                    jest rzeczywistosc pozaforumowa.

nie sadze, zeby osoba wulgarnie i regularnie (raz czy dwa kazdemu moze sie
                    zdarzyc) pisujaca na forum, zaslugiwala na wiekszy szacunek niz np osoba
                    wulgarnie zachowujaca sie w "zyciu prywatnym", a na forum powstrzymujaca sie od
                    takich zagrywek.

forum to nie cala rzeczywistosc, ale z pewnoscia czesc rzeczywistosci i nasze
                    forumowe zachowanie swiadczy o nas jako o ludziach ogolnie.
                    • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:59
                      Jasne,ze swiadczy:)Tego nie neguje.Jednak zobacz: nie widzisz rozmowcy, widzisz
                      ekran.Daje Ci to poczucie bezkarnosci i braku odpowiedzialnosci.Nie widzisz
                      ludzkich reakcji.Empatia zawodzi.Palce i klawiatura sa czasem szybsze...niz
                      refleksja... Sam to wiesz, i ja to wiem.A ja sie jednak staram pod drugiej
                      stronie monitora widziec czlowieka.

Co do zawiadomien a Ty bys wyslal zawiadomienie do prokuratury i na abuse,
                      gdybys widzial posta "mordujcie zydowskie dzieci" i jakies konkretne namiary?
                      Wyslalbys?
                      • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:10
                        > Jasne,ze swiadczy:)Tego nie neguje.Jednak zobacz: nie widzisz rozmowcy, widzisz
                        >
                        > ekran.Daje Ci to poczucie bezkarnosci i braku odpowiedzialnosci.Nie widzisz
                        > ludzkich reakcji.Empatia zawodzi.Palce i klawiatura sa czasem szybsze...niz
                        > refleksja... Sam to wiesz, i ja to wiem.A ja sie jednak staram pod drugiej
                        > stronie monitora widziec czlowieka.

Masz racje, ale tylko jesli komus to sie zdarzy wyjatkowo. Mnie tez nerwy
                        zawodza czasami. Rozumiem, ze podobnie moze byc z innymi ludzmi.

Natomiast jesli mamy do czynienia z osobami, ktore praktycznie bez przerwy sa
                        chamskie lub propaguja poglady rasistowskie, to "nerwy" i "klawiatura szybsza od
                        refleksji" sa dla nich tylko wygodna wymowka. moim zdaniem takie osoby
                        nalezaloby zabanowac na amen.

> Co do zawiadomien a Ty bys wyslal zawiadomienie do prokuratury i na abuse,
                        > gdybys widzial posta "mordujcie zydowskie dzieci" i jakies konkretne namiary?
                        > Wyslalbys?

oczywiscie, ze bym wyslal, bo dla mnie nie istnieje zaden podzial miedzy
                        "rzeczywistoscia forumowa" i "zyciem prywatnym". szkoda tylko, ze prokuratura
                        wogole by sie czyms takim nie zaiteresowala, ze wzgledu na znikoma szkodliwosc
                        spoleczna.

natomiast to co moze zrobic na forum kazdy z nas, to napisac takiej osobie, ze
                        sie nia brzydzisz i nie chcesz miec z nia nic wspolnego. po czym ewentualnie
                        wygasic nicka i miec spokoj.
                        • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:15
                          eh....nigdy nie 'gasze' ludzi...Wlasnie tego nie robie NIGDY.Zadnego wygaszania
                          i zamiatania pod dywan. Interesuje mnie, co ma kazdy do powiedzenia, a jesli
                          faktycznie zwracam uwage milion razy i nie skutkuje... to zaczynam sie mooocno
                          zastanawiac...nad tym kims.
                          • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:42
                            >eh....nigdy nie 'gasze' ludzi...Wlasnie tego nie robie NIGDY.

a ja tak. wczoraj puszczono nam tu fajny tekst:

God grant me the serenity
                            to accept the things I cannot change;
                            courage to change the things I can;
                            and wisdom to know the difference.

moderacja forumowego chamstwa nalezy do administracji, nie do mnie. ja moge
                            tylko kilka razy zwrocic uwage i tyla. W koncu, dla oszczedzenia sobie
                            nieprzyjemnosci czytania tych wypocin, wygaszam ich i po sprawie.
                        • z_daleka Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:30

mirmilek napisał:
                          ....oczywiscie, ze bym wyslal, bo dla mnie nie istnieje zaden podzial miedzy
                          "rzeczywistoscia forumowa" i "zyciem prywatnym". szkoda tylko, ze prokuratura
                          wogole by sie czyms takim nie zaiteresowala, ze wzgledu na znikoma szkodliwosc
                          spoleczna.
                          -Dla jasnosci chodzi tu zaskarzenia nawolywania do mordowanie dzieci zydowskich...
                          Rozumiem Mirmilku, ze to to takie male fo-pa.... z cala pewnoscia, osobiscie nie uwazasz iz takiego
                          nawolywania nie mozna pogodzic za znikoma szkodliwoscia spoleczna, podobnie jak nawolywania do
                          usmierceania jakichkolwiek dzieci...
                          • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:50
                            zadne fo-pa. nie uwazam, aby prokuratura wziela na serio jakiegos anonimowego
                            forumowicza z gazety.pl, skoro nie bierze na serio zupelnie konkretnych babci
                            spod kosciola albo kandydata na prezydenta leszka bubla albo w sumie latwych do
                            znalezienia osob kryjacych sie pod nickiem marcus_crassus.

odnosze sie tu do tego, co uwazam za stanowisko prokuratury. nie moje. nie
                            udawaj, ze nie zrozumiales.

osobiscie uwazam, ze za propagowanie nienawisci na tlach przeroznych powinni byc
                            oni scigani wszyscy po rowno. niestety, to nie ja podejmuje decyzje.

ponadto uwazam, ze jako osoba, ktora nie potepia karalnej i nie sciganej ze
                            wzgledu na znikoma szkodliwosc spoleczna dzialalnosci marcusa_crassusa, fredzia
                            czy jarka nie powinienes zabierac w tej sprawie glosu.
                            • z_daleka Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:54
                              niemniej zgodzisz sie ze mna, ze nawolywanie do mordowania dzieci, rowniez zydowskich i mala
                              szkodliwosc spoleczna w tym samym zdaniu nie brzmia ze soba zbyt sympatycznie...
                              • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:56
                                Nie brzmia i moim zdaniem polska prokuratura sie myli, nie zwracajac uwagi
                                sianie nienawisci w internecie.
                            • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 14:56
                              Mirmilku oj biora biora powaznie zapewniam Cie.
                              Mnie osobiscie 10 maja hehe skonfiskowano kompa 2005 na mocy decyzji
                              prokuratury zoliborskiej. Teraz sie prokurator drapie po glowie i wie ,ze dal
                              sie wciagnac w czyjes brudne rozgrywki, bo go oszukano.
                              A pamietasz sprawe czestochowska? Czyli ta gdzie internauta dostal po lapach
                              za "obrazanie" prezydenciny ? A mohana i jego pogrozki pod adresem Jana Pawla
                              II w 2002?

Co do Marcussa wlasna piersia go obronie:)
                              Nie nawoluje do nienawisci a pietnuje.To zasadnicza roznica:)

Wiesz co? Ciesze sie,ze sie da z Toba dyskutowac, mimo ze poglady mamy skrajnie
                              rozne.
                • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:43
                  nic nowszego nie znalazles, mirmil?
                  • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:49
                    tyle obrzydliwosci wylewasz na forum, ze w koncu mi sie znudzilo ich zapisywanie.

ale najbardziej irytujace jest to, ze jednoczesnie nalezysz do osob, ktore
                    najglosniej narzekaja na forumowe maniery!

brrrr....
                    • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:50
                      Mirmil,choinka masz poglady odbiegajace od moich baaaardzo, ale jak chcesz sie
                      poklocic z Dana napisz do niej na priv:)
                      Albo wal w kosz i tyle!!!!!Daj spokoj.
                      • mirmilek Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:59
                        nie wydaje mi sie, zebym sie z dana klocil. zwracam jej uwage, ze jest osoba
                        wulgarna i na poparcie mojego stanowiska podaje linki. ponadto sadze, ze jako
                        osoba wulgarna moglaby miec przynajmniej tyle wstydu, zeby sie nie uskarzac na
                        podobne zachowanie w wydaniu innych forumowiczow.

i tyla.

pzdr, m.
                        • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 15:13
                          moze jestem wulgarna, to stwierdzenie jest tez wzgledne, ale napewno nie
                          nawolywuje do mordowania.
                          • goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 15:21
                            dana33 napisała:

> moze jestem wulgarna,

nie "moze" a ponad wszelka watpliwosc.

> ale napewno nie nawolywuje do mordowania.

Kim bylby ktos twierdzacy, ze 80% Zydow to "bandyci" a jedynym skutecznym
                            sposobem na "bandytow" jest "kula w leb" "na miejscu"?
                            Kim bylby ktos, kto pomysl masowego wysterylizowania Zydow uwazalby za
                            "genialny pomysl"?
                    • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 15:11
                      nu, jesli mnie jeszcze nie wygasiles, to znaczy ze nie wylewam tak duzo... :)))
          • goldbaum Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:32
            cieszy mnie rozencwajgowa, ze "zyrzysz".
            To dokladnie jak z twoimi postami, ktore sporadycznie wylatuja dopiero po
            intensywnych interwencja bo twojego kloacznego jezyka tak sie juz tu wszyscy
            przyzwyczaili, ze go juz czesto nie dostrzegaja, uwazajac za cos w rodzaju flory
            bakteryjnej....
            • marianna.rokita zasady moderacji: 26.10.05, 13:36
              Pisalam kiedys do kogos na Prasie i Mediach:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=28823124&a=28895404
              "Watek "Pytanie do opiekuna grup,y ( ponowne )",
              odpowiedz na pytanie dlaczego[ D.L. ] nie zaznacza ze zostal usuniety post:

Poniewaz np. jak wygladalyby ocenzurowane posty lezace tuz obok siebie ( bedace
              najczesciej odpowiedziami na bluzgo badz spam ) ????
              Chcialbys czytac wielopostowy watek skladajacy sie z ocenzurowanych postow
              natepujacych jeden po drugim ?

-w kosmos wywalasz gdy dana osoba powtarza sie z tym,co juz usunieto.
              Czyli wywala sie w kosmos, to samo bla bla bla, ten sam bluzg czy link bez
              komentarza czy tez post np. o kuchni na forum prasa i media.
              -w na osla lub w kosmos leci pierwszy post z watku czyli w konsekwencji caly
              watek. I jesli nadaje on sie osla puszczasz go w calosci na osla. A jesli sie
              nie nadaje skreslasz go (kosmosujesz) a potem slesz na osla.W wersji
              niewidzialnej dla uzytkownika. On na Oslej sobie siedzi pare lat, ale ty jako
              uzytkownik go nie widzisz. Widzi go aes lub admin zawodowy,ktory ma uprawnienia
              na Osla.
              -zaznaczenie ze usunieto - cenzurowanie- stosuje sie takze gdy dany uzytkownik
              rokuje nadzieje na poprawe. Jesli nie rokuje, tak jak np. armia12siurow,
              wycinasz bez sladu.Ocenzurowanie - ma byc ostrzezeniem.

Tniesz:
              - bluzgi
              - rzeczy nie na temat ( ewidentnie )jelsi dyskusja troche zbacza lub
              uzytkownicy zaczynaja zartowac, tniesz sie w jezyk lub w palec.
              - dane personalne + adres+telefony
              - tresci ewidentnie znieslawiajace i oczerniajace
              - linki - bez komentarza
              - czasem tniesz pyskowki, jesli widzisz,ze moze byc z tego grubsza afera.Ale z
              tym trzeba uwazac:)
              - rasizm, antysemityzm
              - podbijajace posty w stylu UP lub w gore:) ( i to masz takze prawo ciac
              bezsladowo - czytaj daac w kosmos )
              - ogloszenia o sprzedazy ( tniesz ale prosisz Adminow o przeniesienie na
              odpowiednie forum )
              -watki sprzeczne z prawem albo wzywanie do zlamania prawa
              (takze te negujace zbrodnie Hitlera,czy komunizmu - to tez przestepstwo. Nawet
              jesli piszesz ze liczba ofiar byla mniejsza popelniasz tzw.klamstwo
              oswiecimskie, za ktore w swietle polskiego prawa odpowiadasz przed
              prokuratorem )

Czego nie wolno aesowi?
              - nie usuwasz krytyki pod wlasnym adresem jesli nie jest ona chamska
              - nie masz prawa reagowac na prowokacje
              - nie masz prawa,poza wyjatkami, podawac IP piszacego ( i tak aes nie widzi
              calego IP, wiec nawet jak podajesz nie lamiesz prawa, a podaje sie wtedy gdy
              uzytkownik dostaje tzw. ostatnie ostrzezenie.Patrz post Mafika do kolesia z IP.
              net1.chomiczowka.pl )
              - nie masz prawa zalatwiac prywatnych spraw korzystajac z funckji aesa
              - GENERALNIE NIE MASZ PRAWA USUWAC ZBYT DUZO!!!!!!!!

Ka pe wu? Ide po ptaka :D "
            • dana33 Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:44
              :))))
              • marianna.rokita Re: wytlumacz mi kropko: 26.10.05, 13:47
                Tjaaa... ;)
                Elef neszikot:)
    • zakaew wyplata i premii sa podawany sejonland 26.10.05, 13:54
      wiec musi skasowac to co nie pasuje... a za tym mozna obrazac Muzulmanow i
      Arabow wtedy sa premie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka