Gość: dr.qwerty IP: 213.227.80.* 23.10.02, 13:26 A nie ma to czasem związku z pogorszeniem się jakości dysków IBM? Dyski z pewnej serii padały jak muchy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: map4 Re: IBM likwiduje fabrykę twardych dysków na Węgr IP: *.swm.de 23.10.02, 13:43 Gość portalu: dr.qwerty napisał(a): > A nie ma to czasem związku z pogorszeniem się jakości dysków IBM? > Dyski z pewnej serii padały jak muchy. Osobiście spotkałem się z co najmniej dwoma różnymi seriami (różnica w dacie produkcji to ok. 14 miesięcy) które się notorycznie sypały. Inna sprawa, że fabryka na Węgrzech nigdy nie była dochodowa. Oczywiście firma nigdy prawdy nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ace Re: IBM likwiduje fabrykę twardych dysków na Węgr IP: 62.233.173.* 23.10.02, 16:09 Gość portalu: map4 napisał(a): > Gość portalu: dr.qwerty napisał(a): > > > A nie ma to czasem związku z pogorszeniem się jakości dysków IBM? > > Dyski z pewnej serii padały jak muchy. > Osobiście spotkałem się z co najmniej dwoma różnymi seriami > (różnica w dacie produkcji to ok. 14 miesięcy) które się notorycznie > sypały. Inna sprawa, że fabryka na Węgrzech nigdy nie była > dochodowa. Oczywiście firma nigdy prawdy nie powie. O, to chyba ja taki miałem - mój nowy deskstar padł po 3 m-cach użytkowania, podczas gdy 3 Gb-ego Seagate'a używam od 3 lat bez widocznego zużycia. Na szczęście jest jeszcze gwarancja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Informacja Reutersa IP: *.mad.east.verizon.net 23.10.02, 14:35 I znowu Reuters podaje to co mu sie powie i to nawet truizmy. IBM zamyka fabryke dyskow na Wegrzecha a byc moze potem i inne. Chodzi bowiem o to ze IBM pozbywa sie calkowicie produkcji dyskow i te dziedzine oodsprzedaje jednej z japonskich korporacji. O ile pamietam w przeszlosci negocjowal z Hitachi, ale w koncu nie pamietam z kim sie dogadano. Niedlugo powinno juz nie byc nowych dyskow ze znaczkiem IBM... przynajmniej do desktopow. Zreszta oferowanych modeli jest mniej. Jestem ciekaw czy IBM jednak pozostawi sobie produkcje Microdrive bo ten jest doskonalym rozwizaniem dla fotografii cyfrowej... i to dla zawodowcow. A to ze wszystko sie zamyka i zwalnia ludzi w dobie kryzysu rynkowego to bardzo oczywiste wyjasnienie. Kazdy kto sie orientuje w swiatowej sytuacji gospodarczej (o co nietrudno) od razu sie domysla powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirk0 Wegry w UE, to wieksze koszty dla IBM.. IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 14:45 Prawdopodobnie koncza sie wakacje podatkowe dla inwestora zagranicznego, wiec trzeba uciakc.. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: IBM likwiduje fabrykę twardych dysków na Węgr 23.10.02, 15:43 Gość portalu: dr.qwerty napisał(a): > A nie ma to czasem związku z pogorszeniem się jakości dysków IBM? > Dyski z pewnej serii padały jak muchy. Napewno Polacy nielie reke w gry i wszystki towar ukradli a teraz wegry Post Hitlerowcy nie maja drobne na Gulaszu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś