Dodaj do ulubionych

od pewnego czasu dreczy mnie cos

30.05.06, 21:27
Tu u mnie jak i w wiekszosci krajow Zachodu jako calkowicie polityczna
poprawna jest przyjeta teza ze Izrael jest krajem dla Zydow i zawsze ma byc o
wiekszosci zydowskiej. Jednak w mediach wielu z tych krajow jednoczesnie
Giertycha i LPR (badz Le Pena czy Haidera) ukazuje sie jako rasistowiskick
oszolomow bo mowia "Polska dla Polakow"

Jesli chodzi o mnie to albo w sytuacji gdy ktos stwierdza ze Polska ma byc o
wiekszosci polskiej, Francja o francuskiej, USA o amerykanskiej, Izrael o
zydowskiej itd, itd to albo okreslamy takich ludzi WSZYSTKICH jako
nacjonalistow godnych potepienia albo narodowych patriotow godnych powazania.

Inaczej mamy do czynienia z podwojnymi standardami , przynajmniej mi sie tak
wydaje...
Obserwuj wątek
    • ben_shaprut Nie tylko ciebie to dręczy, a lewacy triumfują... 30.05.06, 21:30
    • borrka1 Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 30.05.06, 22:23
      to sumienie cie dreczy,idz sie wyspowiadaj,ponoc niektorym pomaga!
    • dana33 wyjasnie wam cos, co nikak nie chce wejsc w wasze 30.05.06, 22:46
      zrozumienie i pewnie nie wejdzie...
      israel zostal stworzony dla zydow, ktorzy przez tysiace lt, rozproszeni po
      calym swiecie, w kazdym kraju w ktorym zyli byli mniejszoscia przesladowana, z
      mniejszymi prawami i nienawidzona. jesli israel ma byc takim samym panstwem jak
      inne, jesli w israelu pozwoli sie na powrot tzw. palestynczykow, to w krotkim
      czasie zydzi w israelu znow beda mniejszoscia, przesladowana i zabijana. zadna
      inna nacja nie doswiadczyla takiego traktowania zyjac jako mniejszosc w innym
      kraju, jaka doswiadczyli zydzi na przestrzeni tysiaca lat.
      israel to panstwo zydow i zydzi maja w israelu byc wiekszoscia, a nie znow
      mniejszoscia. dzisiaj mieszkaja tu zydzi i arabowie, chrscijanie wszelkich
      odlamow, wietnamczycy i filipini. ale israel bedzie zawsze dbal o to, zeby
      wiekszosc byla zydowska. to jest unikalny pod tym wzgledem kraj. dobrze byloby,
      jakbyscie to zrozumieli, dobrze byloby jakby swiat to zrozumial, ale jesli nie,
      nu, to nie. israel mimo wszystko pozostanie krajem zydowskim.
      • manny_ramirez Re: wyjasnie wam cos, co nikak nie chce wejsc w w 30.05.06, 22:47
        A Polska zostala stworzona dla Polakow...
        • dana33 Re: wyjasnie wam cos, co nikak nie chce wejsc w w 30.05.06, 22:57
          nu, manny, zydow polska juz wyrzucila i nie bardzo widze, zeby sie palili do
          powrotu. pozostali w polsce kaszubi, tatarzy i jeszcze pare mniejszosci, duzo
          mniejszych niz zydzi. wyrzuccie tych tez i macie wreszcie polske dla polakow.

wiedzialam, ze nic nie zrozumiecie, nawet ty. szkoda.
          • manny_ramirez Re: wyjasnie wam cos, co nikak nie chce wejsc w w 30.05.06, 23:04
            Nie wiem kto ma problem ze zrozumieniem.

Mowiac ze jakis kraj ma byc o danej wiekszosci uzywa sie jezyka nacjonalizmu,
            Giertycha, Haidera, Le Pena, jesli nie gorzej. Ten sam jezyk, te same
            aksjomaty, to samo podejscie do obcych.

Moge zrozumiec ze w pewnych sytuacjach niektorzy ludzie chwytaja sie takich
            pogladow jednak gdy sami mowia ze ich kraj tylko dla takich jak oni a
            JEDNOCZESNIE krytykuja ludzi z innych krajow gloszacych IDENTYCZNE poglady. No
            to wiesz to nic innego tylko czysta wtedy hypokryzja i nic innego.

Obawiam sie ze jednak i to nie zostanie zrozumiane ale nie mozna wymagac
            zrozumienia od fanatykow... no bo nacjonalista to taki sam fanatyk jak fanatyk
            religijny...

q..qica mnie bierze jak w tej samej gazecie widze artykul o tym jak Izrael ma
            zapewnic na zawsze wiekszosc zydowska w Izraelu a zaraz obok plugawy artykul
            o "antysemickich" Giertych, wszechpolakach i sluchaczach RM ktorych grzech jest
            poglad ze Polska ma byc dla Polakow...
            • ben_shaprut Tak, Manny. Podwójne kryteria niepokoją. My 01.06.06, 18:51
              krytykując Izrael, jednocześnie ostro jeździmy po antysemickich lewakach. Z
              kolei Danusia et Consortes nigdy nie skrytykowała fredzia44 czy paru innych.
              Chrześcijaństwo narzuca nam standardy trudne, ale uczciwe.
              Dlatego na FŚ często spieramy się z kudźmi, którzy ongiś bywali naszymi
              sojusznikami - "Plato amicus, sed..." - ludzie z otoczenia Dany tego nie
              czynią. Uczciwi wycofują się z forum (Tomek), piszą w innych wątkach (Pan
              Oscar) albo nie wiem, co. Inni domagają się podwójnych standardów; w imię
              czego? Danuś napisała mi, że religia to jej prywatna sprawa. Problem w tym, że
              bez sankcji religijnej Izrael ma takie same prawa do ziemi, jak Indianie
              północnoamerykańscy...
              • dana33 Re: Tak, Manny. Podwójne kryteria niepokoją. My 01.06.06, 22:46
                nu wqrwielszczak.... ty to masz hucpe piszac o podwojnych kryteriach...
                idz na osla na moj watek, co go kropka wywalila, zobacz co tam piszesz o
                mydlach i kutasach obrzezanych, a potem napisz jeszcze raz o twojej uczciwosci..
                nu, tys chory, wqrwielszczak i chyba juz i leczenie ci nie pomoze...
      • aaki już to mówiłas 30.05.06, 22:59
        "..... i u siebie oni nie sa. oni sa u mnie. to moj kraj, kraj zydow.
        nie zydzi maja prawo tu mieszkac. ale kraj nalezy do zydow...."
        • manny_ramirez A Polska to kraj Polakow 31.05.06, 01:22
          i nalezy do Polakow. Giertych dokladnie w tych slowach to mowi. Dlaczego on
          oszolom a Dana nie?
      • ben_shaprut A sankcja? Większość z was w Boga nie wierzy? 31.05.06, 22:02
        Jakim prawem zatem? Kaduka?
        • j-k Tyle razy Ci tlumacze, sa rowni i rowniejsi :) 31.05.06, 22:48
          ben_shaprut napisał:
          > Jakim prawem zatem? Kaduka?

tak bylo, jest i bedzie :)
    • t0g Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 30.05.06, 22:50
      manny_ramirez napisał:

> Jesli chodzi o mnie to albo w sytuacji gdy ktos stwierdza ze Polska ma byc o
      > wiekszosci polskiej, Francja o francuskiej, USA o amerykanskiej, ...

Tak! Amerykańskiej! I w zwiazku z tym spadaj stąd, Manny, w podskokach! :o)))
      • manny_ramirez Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 30.05.06, 22:51
        :) Spadam za trzy tygodnie. Nie zwijaj sie tylko z radosci bo tylko na cztery
        tygodnie:)
        • t0g Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 30.05.06, 22:59
          manny_ramirez napisał:

> :) Spadam za trzy tygodnie. Nie zwijaj sie tylko z radosci bo tylko na cztery
          > tygodnie:)

Zwijam sie własnie, bo mam zamiar sie z Tobą spotkać latem w Waszyngtonie!

Znasz Reservoir Rd.?
          • manny_ramirez Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 30.05.06, 23:04
            Pewnie , napisz na priv jak bedziesz w okolicy
      • manny_ramirez btw 30.05.06, 22:52
        na mnie Tylenol nie dziala;)
      • dana33 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 30.05.06, 23:00
        taaaak, tog.... wlasnie usa, gdzie mieszka manny to kraj o wyraznej wiekszosci
        czystych amerykanow i troche jakiejs tam mniejszosci polskiej i irlandzkiej,
        wloskiej i poludniowo-amerykanskiej....
        dla manny napewno nie ma tam miejsca.....

jezuuuu, czlowiek sie czasem tak myli.... nawet wiek nie chroni przed
        pomylkami...
        • krystian71 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 08:47
          to sa bledy twojej propagandy dupiasta a nie zadna pomylka.
          Ty kazdego potrafisz wyleczyc i na wlasciwa droge wyprowadzic
          • dana33 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 08:51
            hehehe, prawdziwy katoliku.... te zdolnosci to wlasnie jaski posiadaja, pokazac
            swoje prawdziwe oblicze tak, ze jak mawia wtracalski, dobrze ze my tu a nie
            tam.... niech swiat was czyta i wszyscy normalni, co wyjechali juz z tej
            jaskowatej polski dziekuja codziennie za ten wyjazd.... nie mowie juz o tych,
            co sie zbieraja do opuszczenia twojego katolickorydzykogiertychowego raju....
            ot i swiat widzi prawdziwe wasze oblicze....
            • krystian71 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 09:08
              ale bredzisz dana, ciagle jedno i to samo powtarzasz,ze az zaczynam miec
              podejrzenia,ze ty jednak tego swojego wyjazdu zalujesz.
              I sie ciagle podswiadomie mylisz.
              Nauczyli cie mowic,ze was z Polski WYPEDZILI , a ty sobie zapominasz i piszesz
              jak bylo naprawde, ze wyjezdzaliscie i to z ochota,zeby nie musiec sprzatac
              tego bagna coscie po sobie tu zostawili i ktore wam kazdy wypominal w oczy lub
              poza oczami.
              • dana33 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 11:28
                nu, katoliku jaskowy, ja mowie o jaskach i polakach, ktorzy wyjechali i
                wyjezdzaja, nas zioncow to wyrzucili. i nie rob sobie nadziei, nie zaluje i nie
                zalowalam nawet przez 1 minute. a i wy, jaski polskie i nostalgie ze mnie tez
                juz wypedzacie, tak ze bedzie git.... bez nostalgii latwiej. a ty juz przed
                obiadkiem paciorek zmowiles? nie? nu to marsz jasiek, modlic sie do zyda!!!!
                • krystian71 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 13:22
                  czesc dupiata,nie bylo mnie chwile i juz widze duze zmiany, pelno sympatycznych
                  watkow wyklikalas, zeby ci nie robily konkurencji i zalozylas swoj, jak zwykle
                  do kropki i jak zwykle z pretensjami do calego swiata.
                  Co tam w Polsce slychac, bo jak widze nostalgia cie zzera i jestes bardziej na
                  biezaco niz ja.O tej z podrobionym prawem jazdy juz napisalas.A jakies nowe
                  afery, moze w Lodzi kanar zlapal kogos za jazde bez biletu?
                  To nas tu prosze poinformuj .
            • o_brother Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 09:17
              Jak to wszyscy wyjechali ?.A co tam robi rabaj co dostal w sobote w morde za to
              ze sie odezwal ze nie jest Polakiem a zioncem?.Ty oblakana napewno jestes w
              eretzu?.Bo mnie to zaczyna prawdziwie niepokoic aby taka kutwa jak ty ziemie
              polskie kalala.
              • krystian71 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 09:23
                ty sie wez nie spiesz z pochopnymi ocenami.Kamery nic nie zarejestrowaly.
                Wszystko wskazuje na to,ze rabin sam sie psiknal dezodorantem i nawet o jednego
                siniaka sie nie postaral
                • o_brother Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 09:32
                  Ja sie nie spiesze.Czytalem to w haaretzowce wiec nie klamie chyba ze
                  haaretzowka lga.
                • dana33 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 11:31
                  no i prosze, jaka fajna jaskowa konkluzja. zerznales widze od jaska
                  amerykanskiego, co tez uwaza, ze zydzi sobie sami zrobili zaglade. jaskowe
                  myslenie zawsze idzie po tej samej linii... dobrze, ze swiat widzi wasze
                  prawdziwe oblicze... i jeszcze tylko sie z wami rozliczymy i bedzie git.
                  • krystian71 nawet nie od braciszka 31.05.06, 13:26
                    nic nie musialem zrzynac, taka jest jedna z policyjnych wersji
                    -kamery nie zarejestrowaly,bo nie mialy czego zarejestrowac, wczoraj bylo
                    wyraznie napisane.
                    A tu policja tez szpakami karmiona i pamieta doskonale tego francuskiego rabina
                    co sam siebie pobil, drugiego co sam po nocy na kirkucier swastyki malowal, i
                    ta mloda zydoweczke z metra, co to jej na brzuszku tez mieli wymalowac
                    flamastrem.
                    Pawoetasz??/Ojejej ile bylo rejwachu na tym forum, i wtracalski o tym pisal, z
                    daleka specjalne watki zakladal
              • dana33 Re:dreczy mnie cos - weż Tylenol 31.05.06, 11:29
                nu, jasiek ciemnowaty, kalasz to ty, przedtem polske a teraz usa. takiego jaska
                prymitywnego to dlugo szukac trzeba.... jak domek i zabki jaskowate? jeszcze
                wszystko dziala? marsz, jasiek do roboty, bo nie zarobisz na nastepny komplet
                uzebienia!
    • schlagbaum Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 11:23
      manny_ramirez napisał:

mamy do czynienia z podwojnymi standardami , przynajmniej mi sie tak
      > wydaje...

Nie bierzesz pod uwage tego co dla kazdego z naszych "Starszych Braci" jest
      oczywiste.

1. Zydzi to narod wybrany

2. Izrael jak to pisze Dana jest "Unikalny"

Ani "wybrani" ani do "unikalni" nie moga podlegac zasadom tworzonym dla
      "byle jakich" w zwiazku z tym rowniez nie mozna mowic o podwojnych standardach.

Mysle, ze oni naprawde w to wierza. To kwestia ksztaltowania umyslow przez
      pokolenia, kwestia wychowania.
      • dana33 Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 11:33
        nu, widziecie jaski, jak jasiek szlagus wszystko ponial? wlasnie sprawa
        wychowania. zionce maja porzadne wychowanie, od tysiecy lat. jaski maja
        wychowanie ciemnoty i prymitywnosci jaskowej polski i polskiego jaskowego
        rydzyka i tak wlasnie swiat widzi wasze prawdziwe oblicze.
        • schlagbaum Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 11:48
          dana33 napisała:

>>zionce maja porzadne wychowanie, od tysiecy lat.

Skoro tak twierdzisz to nie mam powodu, by ci nie wierzyc.

Widac Ty, lechu, fredzio, wojo, arap itd itd jestesci "wyjatkami"

Szkoda tylko, ze poza wyjatkami nikt z waszych na to forum nie zaglada.
        • goldbaum Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 11:58
          dana33 napisała:

> zionce maja porzadne wychowanie, od tysiecy lat.

No i dzieki takiemu "porzadnemu" wychowaniu obrywaliscie takie ciegi od tysiecy
          lat, ze do dzisiaj przetrwala was tylko mala garstka.
      • polski_francuz Boje sie 31.05.06, 11:35
        "Ani "wybrani" ani do "unikalni" nie moga podlegac zasadom tworzonym dla
        "byle jakich" w zwiazku z tym rowniez nie mozna mowic o podwojnych standardach"

ze to jest jedyny problem, ktory i wybrani maja z nami i my z wybranymi. I
        niewiele sie na to poradzi.

Szkoda

PF
        • goldbaum Kolo sie zamyka 31.05.06, 11:56
          polski_francuz napisał:

> ze to jest jedyny problem, ktory i wybrani maja z nami i my z wybranymi. I
          > niewiele sie na to poradzi.

No i kolo sie zamyka. Czy nalezy sie jeszcze dziwic, ze z takim nastawieniem
          (Zydzi)"w kazdym kraju w ktorym zyli byli mniejszoscia przesladowana, z
          mniejszymi prawami i nienawidzona"?

• polski_francuz Dziwic 31.05.06, 11:57
            to moze nie.

Ale na pewno jakos (pokojowo) wspolzyc.

PF
            • goldbaum Re: Dziwic 31.05.06, 12:02
              polski_francuz napisał:

> Ale na pewno jakos (pokojowo) wspolzyc.

Hmmm... Mozna probowac zyc pokojowo z kims, kto uwaza sie za tak wyjatkowego, ze
              norm, ktorych wymaga od innych sam nie ma zamiaru przestrzegac.
              Ale czy to moze sie powiesc na dluzsza mete?
              • polski_francuz Re: Dziwic 31.05.06, 12:06
                Jesli kogos poznasz to latwiej juz daje sie wspolzyc. Moze by tak nacisk na ich
                MEN zrobic, zeby nie wmawiali nadzwyczajnosci?

Ale jak zaczniemy robic nacisk, to bedziemy jak ichnie MSZ, ktore Giertycha
                ustawia:)

PF
                • goldbaum Re: Dziwic 31.05.06, 12:10
                  Ja mysle, ze zadne naciski nie sa w stanie zmienic skutkow tego ich "porzadnego
                  wychowania od tysiecy lat" - jak to nazwala rozencwajgowa.
                • maxe1 Re:@ pf +++ 31.05.06, 12:16
                  polski_francuz napisał:
                  > Jesli kogos poznasz to latwiej juz daje sie wspolzyc. Moze by tak nacisk na ich
                  > MEN zrobic, zeby nie wmawiali nadzwyczajnosci?
                  ----------------------------------------------------------------------------------

ryszard kowalski,zbigniew wrobel,alina jarocka byli polakami o (im) nie znanej
                  nadzwyczajnosci , az 1968 po zbadaniu (3 generacji) ich "prawdziwego"
                  pochodzenia udowodniono im ich nadzwyczajnosc i wypie%&olono z polski
                  • polski_francuz Re:@ pf +++ 31.05.06, 13:34
                    To bardzo nieladnie i do dzis mi za to wstyd.

Pewnie wiecej nas co korzenie zydowskie maja i takie badania pochodzenia dobre
                    jest dla gestapo a nie dla polskich wladz.

PF
                    • dana33 Re:@ pf +++ 31.05.06, 13:39
                      nie wstydz sie pf, nie ty to zrobiles wiec nie masz sie po co wstydzic za
                      innych. jak wiesz o tym i nie zaprzeczasz klamliwie, jak ta reszta zgraji
                      tutejszej, to zrobiles to co nalezy do porzadnego czlowieka. a wstydzic sie za
                      innych naprawde nie musisz.
                      • o_brother Re:@ pf +++ 31.05.06, 18:33
                        Nu tak bo by sie musial za ciebie wstydzic.
                    • maxe1 Re:@ pf +++ 31.05.06, 21:17
                      > To bardzo nieladnie i do dzis mi za to wstyd.
                      ---------------------------------------------------------------------------
                      mi tez

>takie badania pochodzenia dobre
                      > jest dla gestapo a nie dla polskich wladz.
                      --------------------------------------------------------------------------
                      slusznie ,tragiczne ze jeszcze dzisiaj dochodza tu do glosu ci wiecznie
                      przedwczorajsi i sa za to oklaskiwani
    • goldbaum Przeciez wszystko jest jasne 31.05.06, 11:52
      Rozencwajgowa wytlumaczyla:

"to jest unikalny pod tym wzgledem kraj. dobrze byloby, jakbyscie to zrozumieli"

"Unikalny kraj" do ktorego nie odnosza sie te normy, ktorych oni sami wymagaja
      od innych. Krotko mowiac - UBER ALLES.
    • ariel.negev Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:18
      Na tym polega sens państwa narodowego, że większość stanowią w nim członkowie
      danej wspólnoty. Chodzi jednak o to aby nie pojmować narodowości w wąskim,
      etnicznym zakresie jako związeku krwi i ziemi jak czynią to Giertych z Le
      Penem, ale aby rozumiec ją jako utożsamianie się z daną kulturą, językiem i
      wartościami. Tak wię Polacy muszą stanowic większość w naszym kraju, ale jako
      Polaków należy rozumiec też wszystkich czarnych i żółtych, którzy zaakceptują
      nasze wartości i przejmą naszą kulturę. Problem z Izraelem jest taki, żę
      Palestyńczycy nie chcą wtopić się w żydowskie społeczeństwo tylko je zniszczyć
      • schlagbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:25
        ariel.negev napisał:

Problem z Izraelem jest taki, żę
        > Palestyńczycy nie chcą wtopić się w żydowskie społeczeństwo tylko je
        zniszczyć

Gdyby zydzi chcieli sie "wtopic" w spoleczenstwa w ktorych zyli to juz dzisiaj
        by ich nie bylo.
        Nie wtapiali sie nigdy i nie wtapiaja dzisiaj.Dzieki temu przetrwali.
        Jak malo kto inny dbaja o zachowanie swojej odrebnosci.
        Wracamy zatem do punktu wyjscia. Wymagamy od innych tego czego nie wymagamy od
        siebie.
        • dana33 Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:36
          tylko z ta mala roznica, szlagusiowy jasku, ze zydzi przy calej swojej
          odrebnosci, nigdy nie atakowali kraju w ktorym mieszkali, nie zabijali
          dziesiatkami mieszkancow tego kraju, nie wysadzali im autobusow i restauracji,
          i przy calej swojej odrebnosci dokladali zawsze do rozwoju i gospodarczego i
          kulturalnego tego kraju. ale jaski tego nie sa w stanie zrozumiec. wiec i
          szkoda czasu na tlumaczenie. jasiek pozostanie jaskiem pozostanie jaskiem, wot
          i szto.
          • goldbaum ??????????????? 31.05.06, 12:41
            dana33 napisała:

> zydzi przy calej swojej
            > odrebnosci, nigdy nie atakowali kraju w ktorym mieszkali, nie zabijali
            > dziesiatkami mieszkancow tego kraju,

????????????????????????????????????????????????????????????
            To kto (przy zaledwie 2-procentowym udziale w ogole populacji) stanowil
            WIEKSZOSC w najbardziej zbrodniczej organizacji terrorystycznej jaka widzial
            swiat CzeKa?

Marsjanie?
            • dana33 Re: ??????????????? 31.05.06, 12:46
              tak tak, jasku drzewiecki, pamietam ta dyskusje, jak to mi z iscie jaskowa
              inteligencja i wiedza pisales, jakie to zbrodnie popelniali zydzi zakladajac we
              wloszech, austrii i na wegrzech partie komunistyczne, tylko jakos linkow nie
              miales wtedy to tych mordow na polowie conajmniej europy, o ktorych sie tak
              rozpisywales. masz te linki teraz?
              jak juz powiedzialam, jaskowa galaz, jasiek pozostanie jaskiem pozostanie
              jaskiem....
              • goldbaum Re: ??????????????? 31.05.06, 12:55
                Apjat od nowa? Bo za ciemna? Bo nie pamieta nawet tego, co bylo 10 dni temu?

----------------------

Co wlasciwie usilujesz wlasciwie tutaj zakwestionowac lub poddac w watpliwosc?
                --------------------------------------------------------------------
                1. Ze zydzi odegrali kluczowa role w bolszewickim aparacie terroru?
                2. Ze Rosja to europejski kraj?
                3. Ze ofiarami terroru bolszewikow i CzeKa padly w Rosji miliony ludzi?
                4. Ze terror (zydo)bolszewicki rozprzestrzenil sie na cala Europe i stanowil
                najwieksze zagrozenie dla istniejacego porzadku w Europie w okresie miedzy wojnami?
                5. Ze w Niemczech doszlo nawet do nieudanej proby opanowanie tego kraju przez
                terrorystow?!?!
                6. Ze Hitler widzial siebie jako obronce Europy przed jak najbardziej realnym
                zagrozeniem ze strony terroryzmu (zydo)bolszewickiego?

Nu co z tego chcesz zakwestionowac cucka? :-)

Spadaj z podwnietym ogonem bo nic w tym nie zmienisz, ze juz przed wojna miliony
                Europejczykow (glownie w Rosji) padly ofiara terroryzmu (zydo)bolszewickiego i
                ten krwawy horror byl jak najbardziej realnym zagrozeniem dla calej Europy.
                Przejawial sie zamachami, rewoltami (np. w Niemczech rewolucja listopadowa) i
                rozprzestrzenianiem (zydo)bolszewickich organizacji terrorystycznych.

Nu i Hitler ustanowil "prawo", ktore nu niestety, niestety trafialo tez w tych
                Zydow, ktorzy terrorystami nie byli...

Lepiej ciucka nie otwierac dzioba jak sie nie ma nic do powiedzenia

:-)

A tutaj ciag dalszy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=41821763&a=41960642
          • ariel.negev Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:45
            Dokładnie. Nic dodać nic ująć. Poza tym Izrael to jedyny demokratyczny i
            rozwinięty kraj w regionie, a jego klęska oznaczałaby powstanie na jego gruzach
            kolejnego zacofanego, biednego i ogólnie syfiastego arabskiego pseudopaństweka.
            • goldbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:58
              ariel.negev napisał:

> Poza tym Izrael to jedyny demokratyczny i rozwinięty kraj w regionie,

Niezla "demokracja" jesli na glowe panstwa wybiera sie zbrodniarza-dzieciobojce :-)

Zeby uchodzic za kraj "rozwiniety" nie wystarczy zaadoptowac zachodniej
              technologii. Kryterium "rozwoju" sa rowniez a przede wszystkim normy
              cywilizacyjne. Te jak wiadomo sa w Izraelu na poziomie kamienia lupanego...
            • manny_ramirez Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:09
              ariel.negev napisał:

Poza tym Izrael to jedyny demokratyczny i
              > rozwinięty kraj w regionie, a jego klęska oznaczałaby powstanie na jego
              gruzach
              >
              > kolejnego zacofanego, biednego i ogólnie syfiastego arabskiego
              pseudopaństweka.======================

i dlatego wolno mu wpadac w skrajnosci ktore zabronione sa innym czlonkom
              zachodniej cywilizacji?

Haslo "Izrael tylko i zawsze dla wiekszosci zydowskiej" jest haslem
              nacjonalistycznym i nietolerancyjnym z zasady. W kazdym kraju zachodniej
              kultury ludzie gloszacy takie hasla sa jednoznacznie potepiani. Jesli Izrael
              pretenduje do zahcodniej kultury musi u siebie takze jednoznacznie potepic tych
              ktorzy takie hasla glosza.

Jesli Izrael aspiruje do zachodniej cywilizacji to musi przestrzegac
              fundamentalnych zasad ktore nia kieruja. Jesli robi dla siebie wyjatki z
              najrozniejszych powodow to moze problem w tym ze mentalnie zaczal byc blizej
              barbarzyncow z ktorymi walczy niz Zachodu do ktorego aspiruje.
              • oscar62 Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:48
                MANKU, COS MI SIE WYDAJE, ZE PEWNI FORUMOWICZE ZACZYNAJA MYSLLIEC, ZE MANNY
                RAMIREZ TO TEN SAM NICK ALE ZUPELNIE INNA OSOBA...

CZY MYSLALES DO KONCA CO ZNACZY DLA NAS, NA PRZYKLAD, WIEKSZOSC ARABSKA W
                IZRAELU? ARABY WIEDZA TO DOSKONALE I DLATEGO TAK STOJA ZA "PRAWEM POWROTU"
                UCHODZCOW DO IZRAELA. BEZ TEGO NIE BEDZIE - TAK WSZYSCY Z NICH BEZ WYJATKU -
                NIGDY POROZUMIENIA. MOZE WTEDY, GDY TO BY SIE STALO, BEDZIEMY DOSTAWALI WIWATY
                ZE STRONY ZACHODNIEJ KULTURY, ALE Z CZASEM NAS W OGOLE NIE BEDZIE... NIE
                WIERZE, ZE TO WLASNIE TY, PRZYNAJMNIEJ TY, CHCESZ ZAGROZENIA NASZEGO BYTU.
                • explicit Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 14:17
                  Przeczytaj uwaznie co tu napisales ,...

uklony

==============================================================================

ZA "PRAWEM POWROTU" UCHODZCOW DO IZRAELA.
                • manny_ramirez Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 14:47
                  WIDZISZ OSKARZE. PROBLEM LEZY W AKSJOMATACH. DLA MNIE WROGIEM SA TERRORYSCI BEZ
                  ZNACZENIA NA NARDOWOSC. DLA INNYCH WROGAMI SA PO PROSTU ARABOWIE BEZ ZNACZENIA
                  CZY POWIAZANY Z TERRORYSTAMI CZY NIE.

CZY TAKIE MYSLENIE NIE PRZYPOMINA CI CZASAMI CZEGOS?

ZRESZTA CALA SPRAWA SPOWODOWANA ZOSTALA WCZORAJSZA LEKTURA GAZET. W JEDNEJ Z
                  NICH, DOSC POCZYTNEJ TUTAJ, NA JEDNEJ STORNIE UKAZALY SIE OBOK SIEBIE ARTYKULY

A.ROZPRAWIAJACY JAK IZRAEL MA STWORZYC PANSTWO O WIEKSZOSCI ZYDOWSKIEJ
                  B. KRYTYKUJACY POLSKE ZA WPUSZCZENIE DO RZADU GIERTYCHA BO GLOSI HASLO "POLSKA
                  DLA POLAKOW"

NIE WIEM DLA MNIE TO OHYDNE PODWOJNY STANDRAD A NAJGORSZE TO ZE EDITORIAL BOARD
                  NAWET NIE ZAUWAZYL JAKA HIPOKRYZJE CZYNI.

REASUMUJAC;

JESLI ZYDZI UWAZAJA ZE NACJONALIZM JEST CACY TO SPOKO TYLKO WARA WTEDY OD
                  KRYTYKI GIERTYCHA, LE PENA, HAIDER ITD... BO TO WTEDY STAJE SIE SKONCZONA
                  HIPOKRYZJA.

FILOZOFIA KALEGO I TYLE...
                  • oscar62 Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 21:20
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=42743941&a=42787474
                    A CZY NIE POWIEDZIALEM, ZE ZACZYNAJA CIE WIDZIEC W INNEJ PERESPEKTYWIE?...

CZY DOPRAWDY MOZNA SZUKAC SYMETRII MIEDZY IZRAELEM, KTORY WALCZY O SWA
                    EGZYSTENCJE, I POLSKA? W CZASIE GDY GIERTRYCHY, LEPPERY I GOSIEWCY GLOSZA
                    HASLA "POLSKA DLA POLAKOW" TEN KRAJ JEST BEZ (PRAWIE) ZYDOW I INNYCH
                    MNIEJSZOSCI . TO TYLKO ICH SLEPA NIENAWISC TWORZY DOMNIEMANY PROBLEM
                    MNIEJSZOWCIOWY. INACZEJ JEST W IZRAELU. JUZ TERAZ PRAWIE 1/4 CZESC IZRAELSKICH
                    OBYWATALI TO ARABOWIE (WIDZIALES JAK KRYSTEK ZACIERA RECE W ZWIAZKU Z PROGNOZA
                    ILOSCIOWA?), DODAJ DO TEGO EWENTUALNA ABSORCJE UCHODZCOW I BEDZIEMY
                    POTRZEBOWALI PAKOWAC SWE MANATKI. CZY ZAUWAZYLES TAKI PROSTY FAKT? U NAS MOZE
                    ZYC, I WCALE NIE ZLE, MASA ARABSKICH OBYWATELI A U NASZYCH "GOSCINYCH" SASIADOW
                    MUSI BYC ZUPELNY "JUDENREIN". DLACZEGO MYSLIS IZRAEL EWAKUOWAL WSZYSTKICH ZYDOW
                    Z STREFY GAZY I PLANUJE TAK SAMO ZROBIC PO OPUSZCZENIU WIEKSZEJ CZESCI WEST
                    BANK? BO JESLI IZRAEL ZOSTAWI TAM SWYCH ZYDOWSKICH OBYWATELI, ICH LOS BEDZIE
                    LOSEM HEBRONSKIEJ MNIEJSZOSCI ZYDOWSKIEJ U SCHYLKU LAT DWUDZIESTYCH UW... TAM,
                    U NICH, WCALE SIE NIE UKRYWA TENDENCJE "PALESTYNA BEZ ZYDOW".

JAK MOZNA DOPATRYWAC W TEJ NASZEJ SPECYFICZNEJ RZECZYWISTOSCI, GDY KRAJ WALCZY
                    O SWOJ DOM, NACJONALISTYCZNE POBUDKI? PRZYTLACZAJACA CZESC LUDNOSCI IZRAELSKIEJ
                    UWAZA DEMOKRACJE ZA NARODOWY DOBYTEK. GDYBYSMY BYLI SZWAJCARIA - A TEN KRAJ MA
                    POKAZNA CZESC FRANCUZOW I WLOCHOW - NIE MIELIBYSMY ZADNEJ PRZYCZYNY ZAJMOWAC
                    SIE NA SERIO DEMOGRAFIA. A JAK BY BYLO DOBRZE UTRZYMYWAC DOBROWOLCOW-ZOLNIERZY
                    WYLACZNIE DLA PARADY W DZIEN PODLEGLOSCI... HIPOKRYZJA POWIEDZIALES? JAK TO
                    DANA MOWI? ZOLL ZEIN...
              • explicit Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 14:10
                Troche ci to zajelo , ale dobry poczatek - Po hipokryzji zauwazysz wiecej ,...

uklony

Jesli Izrael aspiruje do zachodniej cywilizacji to musi przestrzegac
                fundamentalnych zasad ktore nia kieruja. Jesli robi dla siebie wyjatki z
                najrozniejszych powodow to moze problem w tym ze mentalnie zaczal byc blizej
                barbarzyncow z ktorymi walczy niz Zachodu do ktorego aspiruje.
          • schlagbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:01
            dana33 napisała:

> dokladali zawsze do rozwoju i gospodarczego i
            > kulturalnego tego kraju.

W 1932 roku ukazala sie pewna statystyka.

pisano o grupie, ktora stanowila 1% ludnosci ale w pewnych dzialaniach
            przypisywano jej zadziwiajaco dobre rezultaty i tak

Handel narkotykami 34%
            Kradziez 47%
            Oszustwa 47%
            Miedzynarodowe bandy przestepcze 82%
            Handel kobietami 92%

Wiesz o jaka grupe chodzi ?
            To propaganda ale z czego sie mogla zrodzic ?
            Masz pomysl, Ruchla ?
          • explicit Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:56
            What a bunch of kosher crap - Znaczy sie , to kto jak nie Zydzi witali
            kwiatami najezdzcow i rozbiory Polski , marsjanie ??? ,...

Tuz przed wojna 3/4 "zydowskich polakow" po 800 latach pobytu w Polsce ,
            nie umialo wydukac zdania po polsku , a 90 procent (jak fredzio) nie
            potrafilo napisac poprawnie zdania w "ojczystym" jezyku ,...

przysiad

tylko z ta mala roznica, szlagusiowy jasku, ze zydzi przy calej swojej
            odrebnosci, nigdy nie atakowali kraju w ktorym mieszkali, nie zabijali
            dziesiatkami mieszkancow tego kraju, nie wysadzali im autobusow i restauracji,
            i przy calej swojej odrebnosci dokladali zawsze do rozwoju i gospodarczego i
            kulturalnego tego kraju.

• goldbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:26
        ariel.negev napisał:

> ale jako
        > Polaków należy rozumiec też wszystkich czarnych i żółtych, którzy zaakceptują
        > nasze wartości i przejmą naszą kulturę.

Co z przedwojennymi zydami, ktorzy jakos wcale nie kwapili sie do przejecia
        "naszej kultury"?
        Co z zydami w przedrewolucyjnej Rosji, ktorzy przy zaledwie 2-procentowym
        udziale w ogole populacji(!) stanowili najliczniejsza grupe w organizacji
        terrorystycznej, ktora doprowadzila do zaglady panstwa rosyjskiego i milion ofiar?

> Problem z Izraelem jest taki, żę
        > Palestyńczycy nie chcą wtopić się w żydowskie społeczeństwo tylko je zniszczyć

Tak jak swego czasu Zydzi w Rosji albo Polsce?
        Rozmawiales z kazdym z nich?
        • ariel.negev Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:33
          no fakt! Macie sporo racji, że Żydów traktuje się nieco ulgowo. Ale odróżnijmy
          Żydów żyjących w diasporze od państwa Izrael, które otoczone ze wszystkich
          stron przez nienawistnych Arabów stara sie przetrwać. A Araby mają od cholery
          ziemi i kasy żeby stworzyć Palestyńczykom godziwe warunki do życia w Arabii
          Saudyjskiej, Jordanii, czy Libii ale wolą ich szczuć na Żydów i odebrrać im
          niewielki, jedyny skrawek ziemi jaki mają na ziemi
          • goldbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:50
            ariel.negev napisał:

> no fakt! Macie sporo racji, że Żydów traktuje się nieco ulgowo.

"Nieco" jest dobre :-)

Ale odróżnijmy
            > Żydów żyjących w diasporze od państwa Izrael, które otoczone ze wszystkich
            > stron przez nienawistnych Arabów stara sie przetrwać.

Zadna nienawisc nie bierze sie znikad. Zydzi i Arabowie zyli w Palestynie obok
            siebie od wiekow. Gdyby Arabowie zechcieli w ubieglych wiekach wybic Zydow
            mogliby to zrobic w kilka dni. Nie zrobili tego.

A Araby mają od cholery
            > ziemi i kasy żeby stworzyć Palestyńczykom godziwe warunki do życia w Arabii
            > Saudyjskiej, Jordanii, czy Libii ale wolą ich szczuć na Żydów i odebrrać im
            > niewielki, jedyny skrawek ziemi jaki mają na ziemi

Jasne. Slowianie tez maja "od cholery ziemi i kasy" i mogli Polakom z Gdanska
            "stworzyc godziwe warunki do zycia" na Syberii...
            • ariel.negev Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:58
              monent! Arabowie to jednak jest jeden naród. Sami siebie tak postrzegają
              (proszę przypomnij sobie siłę ruchu panarabskiego w latach 60 i 70). Natomiast
              Słowianie to luźna "federacja" odrębnych narodów, które wcale nie czują "mięty"
              międy sobą. A co do Żydów w Palestynie to zaczęli oni powracać do Palestyny
              dopiero na początku XX wieku i przetrwali tylko dzięki skutecznej samoobronie
              (Hagana)będącej skutkiem wielkiego poświęcenia i woli walki
              • goldbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:01
                Sluchaj moj drogi .... Na tak idiotyczna dyskusje ("Arabowie to jednak jest
                jeden naród" "Słowianie to luźna "federacja" odrębnych narodów") majaca na celu
                tylko rozmulenie tematu nie mam naprawde ochoty.

Baw sie dobrze ale beze mnie.
        • dana33 Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:38
          a drzewiecki to juz super jasiek, manipulant i klamca, rozni sie tylko od jaska
          amerykanskiego tym, ze jasiek amerykanski ma 0 IQ a jasiek drzewiecki ma 1 IQ.
          ale w sumie zasciankowosc i ciemnota tych jaskow taka sama. tak trzymac, jaski,
          niech swiat zobaczy wasze prawdziwe oblicze.
          • goldbaum Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 12:43
            No dobra rozencwajgowa. Twoje tupoty i wrzaski na poziomie 4-latka juz znamy.
            Masz do dorzucenia cos merytorycznego?
      • manny_ramirez Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:03
        ariel.negev napisał:

Chodzi jednak o to aby nie pojmować narodowości w wąskim,
        > etnicznym zakresie jako związeku krwi i ziemi jak czynią to Giertych z Le
        > Penem, ale aby rozumiec ją jako utożsamianie się z daną kulturą, językiem i
        > wartościami. ===========

Przeciez utozsamianie sie z dana kultura i jezykiem to nic innego jak wlasnie
        etniczne okreslenie takie jak propoponuja nacjonalisci wszystkich masci.
        Roznicy tu nie widze.

Jest wybor; albo opieramy panstwo na danej kulturze, jezyku i wartosciach i
        jest to panstwo etniczno-nacjonalistyczne albo opieramy na wynegocjonowanym,
        przez wybranych w powszechnych wolnych wyborach delegatach reprezentujacych
        wszystkich obywateli, prawie i wtedy jest to spoleczenstwo obywatelskie.
        • dana33 Re: Izrael musi być żydowski! 31.05.06, 13:07
          manny, w israelskim knesset sa 3 partie arabskie, reprezentujace arabow
          israelskich wybrane w wolnych wyborach. mimo to, israel jest panstwem zydowskim,
          o zydowskim charakterze, z wiekszoscia zydowska. wiec jak to do twojej teorii?
          • krystian71 to ja czegos tu nie rozumiem 31.05.06, 13:32
            bo jak te legalne araby z zydowskim obywatelstwem, zadne tam wypedzone
            palestynczyki nagle zaluzmy zaczna sie mnozyc jak kroliki, po prostu im cos
            odbije i postanowia miec po kilkanascioro dzieci, to za dwadziescia lat jak ten
            problem rozwiazecie
            - masowe deportacje
            -przymusowe sterylizacje
            -przymusowe odbieranie dzieci i wychowywanie ich na zydowskich janczarow
            -czy moze z grubej rury,ostateczne rozwiazanie
            • dana33 Re: to ja czegos tu nie rozumiem 31.05.06, 13:38
              widzisz jasiek, te araby z zydowskim obywatelstwem, jak ladnie napisales po
              jaskowemu, te juz nie maja takiej kupy dzieci: wiedza jak fajnie miec mniej
              dzieci ale dac im wiecej no i je wyksztalcic. tak ze spoko, ty sie nie boj o
              nas, jasku katolicki, ty sie boj lepiej tego co sie dzieje w jaskowej polsce,
              bo dzieje sie zle.
              dziekczynna modlitwe do tego zyda za obiadek odwaliles? git...
              • krystian71 Re: to ja czegos tu nie rozumiem 31.05.06, 13:59
                No ale ja tak sobie teoretyzuje.Skoro piszesz,ze Israel musi bys zydowski a i
                tak wiadomo,ze Arabowie maja wiecej dzieci, bo skrobanek nie uznaja ,i takie
                tam.Wiec nie musza ich miec od razu kilkanascie sztuk, to tylko kwestia czasu i
                dluzej potrwa, wystarczy,ze jedno-dwoje wiecej na rodzine przypada, a reszte
                wpusc sobie w kalkulator.
                Bo ja tak sobie mysle,ze jesli nie chcecie sie posuwac do jakiegos ostatecznego
                rozwiazania , to za dwadziescia lat znowu bedziecie musieli kawalek Israela
                odciac i sie troszke posunac, zenby to co zostanie bylo znowu w wiekszosci
                zydowskie.
                Ty widzisz , z jaka ja troska pisze?Jak dbam o twoja czystosc etniczna?
                Jaki cieply ze mnie czlowiek?
                I ty jeszcze watpisz,ze paciorki mam odmowione?Za ciebie tez, bys sie choc na
                lozu smierci nawrocila na jedyna prawdziwa i powszechna wiare katolicka.
                Sama tylko popatrz, mialabys tez takiego fajnego papieza Benedykta, a twoje
                dziewczyny zamiast pod gewerami sobie kregoslupy krzywic jezdzily by na Dni
                Mlodziezy i mogly sobie pospiewac i potancowac a przede wszystkim posluchac, co
                jest w zyciu najwazniejsze
    • schlagbaum Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 15:41
      manny_ramirez napisał:

> Inaczej mamy do czynienia z podwojnymi standardami ,

Wez Pinokio przyklad z Microsoft.
      Oni jak cos odbiega od standardu uznaja to za standard.
      Chcesz spac spokojnie to musisz przyjac podwojne stardardy za koszerny standard.

Ze wzgledu na swoja powszechnosc jest to juz ich standard nawet jak Ruchla
      czasem probuje opowiadac cos innego.
      • manny_ramirez Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 18:22
        Szlagie, ciagle nie pdoales dowodow na to moje klamstwo. Wiec sam robisz za
        Kalego... Stad pewnie takie dobre wiadomosci w tym temacie...
        • schlagbaum Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 20:05
          manny_ramirez napisał:

> Szlagie, ciagle nie pdoales dowodow na to moje klamstwo.

Zabawny jak byles tak pozostales

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25397522&a=25415859

Jezeli stawia sie komus zarzuty to trzeba je umiec czyms poprzec. Ty zrobiles
          to wysysajac sobie je z palca czyli sklamales.
          Ten kto klamie nazywany jest klamca.
          • polski_francuz Zmudzinie 31.05.06, 20:32
            po ilu latach przedawniasz?

Ja osobiscie po 2-3, ale ostatnio jeszcze krocej...rozleniwiajacy wplys
            szczescia rodzinnego.

PF
            • manny_ramirez On nie ma czego przedawniac 31.05.06, 21:25
              najpierw czestowal inwektywami, potem oskarzyl o klamstwo a wreszcie stworzyl
              chamski watek. Jesli ma grosz honoru to moze kiedys przeprosi, ale nie sadze
              abym mogl tego od Kalego oczekiwac.
            • schlagbaum Re: Zmudzinie 31.05.06, 21:58
              polski_francuz napisał:

> po ilu latach przedawniasz?
              >
              > Ja osobiscie po 2-3, ale ostatnio jeszcze krocej...rozleniwiajacy wplys
              > szczescia rodzinnego.
              >
              Przedawnic ?

Pinokio ma troche racji. Nie ma wlasciwie czego przedawniac. Urazic moze mnie
              ktos kto ma odrobine poczucia przyzwoitosci. Manius nie moze.
              Zarzucal mi caly szereg roznych swinstw ale ani jednego z zarzutow mimo, ze go
              o to prosilem nie potrafil podeprzec choc jednym przykladem.
              Teraz doszukal sie "rozowej spodniczki" i chce wmowic swiatu, ze to "inwektywa".

Nie, Manius nie jest w stanie mnie urazic.
              Do tego trzeba mezczyzny a nie wyswiechtane, krotkie spodenki.
              • i-love-2-bike Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:05
                schlagbaum napisał:

> polski_francuz napisał:
                >
                > > po ilu latach przedawniasz?
                > >
                > > Ja osobiscie po 2-3, ale ostatnio jeszcze krocej...rozleniwiajacy wplys
                > > szczescia rodzinnego.

hm, to mnie zostalo jeszcze circa 3,5 roku,ano pozyjemy.

>"
                > .
                >
                > Nie, Manius nie jest w stanie mnie urazic.
                > Do tego trzeba mezczyzny a nie wyswiechtane, krotkie spodenki.

hm a to dopiero ja chlopem nie jestem,a urazilam jak najbardziej,a co gorsza
                nawet rozowej spodniczki nie posiadam,nie znosze rozu. oj szlagus ty musisz byc
                fajny jak sie napuszysz podobnie jak manius,skaczecie ladnie w takt jednej
                melodii,jeden mysli,ze kopnal lepiej drugiego,jak para nieopierzonych sztubakow.
                jak was czytam to widze poziom moich dwoch synkow,z tym,ze oni jeszcze sobie po
                lbie fizycznie doloza,poczym razem graja grzecznie w pilke. milego gniewanka zycze:)
                >
                >
                >
                • schlagbaum Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:08
                  i-love-2-bike napisała:

>ja chlopem nie jestem,a urazilam jak najbardziej,

Skad ci to przyszlo do kudlatej glowki ?
                  • i-love-2-bike Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:14
                    schlagbaum napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                    >
                    > >ja chlopem nie jestem,a urazilam jak najbardziej,
                    >
                    >
                    > Skad ci to przyszlo do kudlatej glowki ?
                    >
                    >

hm,wlasnie wrocilam z lazienki,nie mam kudlow,tylko kupe wlosow,to fakt,Bozia
                    nie poskapila i dala dobry kolor.
                    • schlagbaum Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:16
                      i-love-2-bike napisała:

>> hm,wlasnie wrocilam z lazienki,nie mam kudlow,tylko kupe wlosow,to fakt,Bozia
                      > nie poskapila i dala dobry kolor.

Skad Ci to przyszlo do wlochatej glowki ?
                    • i-love-2-boobs Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:19
                      i-love-2-bike napisała:

> hm,wlasnie wrocilam z lazienki,nie mam kudlow,tylko kupe wlosow,to fakt,

a gdzie?
              • manny_ramirez Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:07
                idiota jestes i tyle. Samego Cie nie stac na przyznanie innemu racji i juz.
                Typowa "europejska" elita. Klamiesz sam z 10 razy gorzej niz innym to zarzucasz
                a z tego co widze robisz to nagminnie.
                • schlagbaum Re: Zmudzinie 31.05.06, 22:13
                  manny_ramirez napisał:

> idiota jestes i tyle. Samego Cie nie stac na przyznanie innemu racji i juz.
                  > Typowa "europejska" elita. Klamiesz sam z 10 razy gorzej niz innym to
                  zarzucasz
                  >
                  > a z tego co widze robisz to nagminnie.

Szkoda na ciebie smyku kazdej chwili.
                  Wracasz do punktu w ktorym sie rozstalismy. Znowu rzucasz na wiatr cos czego
                  niczym nie uzasadniasz.
                  Moze bedziemy mogli sie porozumiec gdy zrozumiesz co oznacua odpowiedzialnosc
                  za slowa.
                  Nie jestem jednak pewny czy ty wogole to kiedys zrozumiesz.

Bywaj pinokio !
                  Zegnam chlodniutko.
          • manny_ramirez Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 21:24
            a tego

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25361190&a=25361926
            i tym podobnych juz zapomniales Kali?

Ciekawe kto ma tak naprawde dluzszy nos chamie.
    • ben_shaprut Wielość, pluralizm, tolerancja, innowacja, świeżoś 31.05.06, 21:24
      {Nie powinienem pewnie tego pisać, ale francuskie "czekoladki" są
      zachwycające). Od innych mozemy się uczyć; możemy uczyć innych. Jeśli nam się
      uda, zaczniemy mówić: "my".
      Nieodwracalnych "misjonarzy etnicznych" odesłać; reszta to wzbogacenie...
      • polski_francuz Jeszcze zyjesz ben? 31.05.06, 21:30
        ale co to za zycie.

PF
        • ben_shaprut Peut etre tu ne le crois pas, mais c'est vrais 31.05.06, 21:35
          Est ce que tu pense que que ce change quelgue chose?
          (Pardonnez les lettres - c'est le systeme)
          • polski_francuz Re: Peut etre tu ne le crois pas, mais c'est vrai 31.05.06, 21:39
            "Peut être tu ne le crois pas, mais c'est vrai"

Je te le crois, quand je vois tes lettres:)

PF
            • sturmbannfuehrer Schluß jetzt! 31.05.06, 21:47
              mit diesem Gequatsche!
              Verdammt noch mal!
              • ben_shaprut paszoł won! 31.05.06, 21:52
            • ben_shaprut C'est a dire que le sujet n'est pas important - 31.05.06, 21:48
              c'est le prejudice.
    • abstrakt2003 Jesteś w błędzie. 31.05.06, 21:44
      Izrael nie jest krajem (niebył i nie będzie) wyłącznie żydowskim. Od samego
      początu w Izraelu jest powazna mniejszość arabska (arabowie z paszportami
      izraelskimi). Mało tego prognozy demograficzne mówią o tym że w przyszłości
      Żydzi moga stać się mniejszością we własnym kraju.
      • ben_shaprut Ty jesteś w błędzie - każdy, kto ma najbardziej 31.05.06, 21:52
        choćby parszywe papiery pochodzenie, może zostać obywatelem Izraela. Mój
        znajomy Palestyńczyk może sobie przez lornetkę pooglądać ziemie, odebrane mu z
        pominięciem "Świętego Prawa Własności".
        ... a złodzieje wytykają to innym krajom
        Nie Ma Narodów Wybranych!

Potwierdzony Papierami Żyd
        • j-k Nie Ma Narodów Wybranych ??? - sa... 31.05.06, 22:53
          ben_shaprut napisał:
          > Nie Ma Narodów Wybranych!

Sa.
          zaden wprawdzie nie jest "wybrany" na wiecznosc, lecz cala dotychczasowa
          historia ludzkosci pokazuje, ze niektore narody, w okreslonym okresie
          historii...

mialy szczegolna role do odegrania...

• you-know-who nie dosc ze nie ma narodow wybranych 31.05.06, 22:57
            to sprobujcie mi znalezc jednego wybranego z glowa prezydenta
        • dana33 [...] 31.05.06, 23:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • explicit Re: Ty jesteś w błędzie - każdy, kto ma najbardzi 31.05.06, 23:58
            Ciucius , (zyjaca z jalmuzny) idz spac , do your self a favour , please !!!

uklony

ty pewnie chcesz przyjechac tutaj, zagarnac kosz
            dla emigranta i potem wracac do krakowa, co?
          • ben_shaprut Rzucamy mięsem? Argumentów nie stało? 01.06.06, 18:53
    • dritte_dame Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 31.05.06, 23:41
      manny_ramirez napisał:

> mamy do czynienia z podwojnymi standardami

Manny,
      Nie wchodze w to, ale ... mysle ze na stopien Twojej udreki moze wplynac
      przemyslenie Twego stosunku do takich na przyklad hasel:

"Swiat nie jest czarno/bialy."
      "Czy tolerancja to cnota?"
      "Affirmative action."
      • ben_shaprut Abstrakt a konkret to nie to samo - proszę o 01.06.06, 18:57
        konkretne przykłady.
    • rattler Re: od pewnego czasu dreczy mnie cos 01.06.06, 18:45
      To dobrze Maniek , beda z ciebie ludzie :)

Back to work :(
      • ben_shaprut Bez sensu: człowiek jak na spowiedzi pisze o 01.06.06, 18:59
        swoich dylematach licząc na uczciwą dyskusję, a ty go traktujesz
        protekcjonalnie...
        Po prostu GENIALNY wstęp do merytorycznej dyskusji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka