Gość: inga Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.02.03, 19:28 Te ogromne demonstracje na całym świecie przeciwko wojnie to jednocześnie protest przeciwko służalcom Busha takim jak Kwach i Miller.Ciekawy jestem jak się czują te przydupasy bushowcy.Wstyd.jeżeli macie wogóle poczucie przyzwojtości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 19:47 Zbieraja sie tlumy na demonstracje w U.S.A. W Londynie bylo nas okolo 2 mil. Trudno wierzyc jakie idiotyczne pro-wojenne opinie czytam tutaj. Dobrze byloby pomyslec ze mniej jest takich w Polsce niz wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 20:42 Gość portalu: inga napisał(a): > Te ogromne demonstracje na całym świecie przeciwko wojnie to > jednocześnie protest przeciwko służalcom Busha takim jak Kwach i > Miller.Ciekawy jestem jak się czują te przydupasy > bushowcy.Wstyd.jeżeli macie wogóle poczucie przyzwojtości. Brawo inga - nasza dzis radosc i swieto! Ale... utulmy rozsadnych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.zeelandnet.nl 15.02.03, 19:44 Czy przypominacie sobie tzw. "obroncy pokoju za wszelka cene" wasze demonstracje przeciwko wojnie w Kosowie w 1999 roku? Tez was bylo pelno na ulicach, a pod baza NATO w Aviano dzialy sie dantejskie sceny. I teraz po latach, czy dalej uwazacie, ze mieliscie racje, ze Milosewic bez wojny z NATO przestalby zarzynac Albanczykow? Moze Pani Emilka na to pytanie mi odpowie? Podobnych pytan moglbym wam "piekni naiwni" postawic jeszcze dziesiatki. Pani Emilko, na Pania kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 19:55 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Czy przypominacie sobie tzw. "obroncy pokoju za wszelka cene" > wasze demonstracje przeciwko wojnie w Kosowie w 1999 roku? Tez > was bylo pelno na ulicach, a pod baza NATO w Aviano dzialy sie > dantejskie sceny. I teraz po latach, czy dalej uwazacie, ze > mieliscie racje, ze Milosewic bez wojny z NATO przestalby > zarzynac Albanczykow? Moze Pani Emilka na to pytanie mi odpowie? > Podobnych pytan moglbym wam "piekni naiwni" postawic jeszcze > dziesiatki. Pani Emilko, na Pania kolej. Odpowiem: Istnieje diametralna totalna roznica miedzy Kosowem i obecna sytuacja. W Kosowie juz toczyla sie wojna (podobnie jak podczas II WS), a dzis USA chca sie zabawic w nowa wojenke tzw. prewencyjna, czyli dla wlasnej fanaberii i z wlasnej paranoi chca wymordowac miliony ludzi. Kazdy normalny czlowiek to widzi i dlatego mamy masowe swiatowe protesty przeciw tej wojnie. Nie wszustko w historii ma swoje analogie. Akurat takiej wojny jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.zeelandnet.nl 15.02.03, 20:06 Nie odpowiedzialas na moje podstawowe pytanie. Czy wowczas demonstrujac przeciwko wojnie mieliscie racje. Prosze o odpowiedz tak lub nie. I prosze nie odwracac kota ogonem. A poniewaz ja jestem normalnym czlowiekiem widze 100% analogie pomiedzy Kosowem z 1998 i 1999 roku, a Irakiem z dnia 15 stycznia 2003. Jezeli odpowiesz mi, ze takiej analogii nie ma, to zaczne posadzc Cie o hipoktyzje. Z powazaniem - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 20:46 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Nie odpowiedzialas na moje podstawowe pytanie. Czy wowczas > demonstrujac przeciwko wojnie mieliscie racje. Prosze o > odpowiedz tak lub nie. Ja nie protestowalam przeciw interwencji USA w Kosowie, podobnie jak nie protestowalam przeciw zniszczeniu przez USA baz alkaidy w Afganistanie. To bylo konieczne. Moje protesty nie sa kliszowe, tylko zaleza od konkretnej sytuacji. Uwazam, ze dzis nie ma zadnego uzasadnienia dla prewencyjnego ataku na Irak i dlatego protestuje. Gdyby USA byly zaatakowane prze jakies panstwo, wteby bede za wojna. Nie jestem pacyfistka absolutna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.zeelandnet.nl 15.02.03, 21:01 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > > > Nie odpowiedzialas na moje podstawowe pytanie. Czy wowczas > > demonstrujac przeciwko wojnie mieliscie racje. Prosze o > > odpowiedz tak lub nie. > > Ja nie protestowalam przeciw interwencji USA w Kosowie, podobnie jak nie > protestowalam przeciw zniszczeniu przez USA baz alkaidy w Afganistanie. To bylo > > konieczne. Moje protesty nie sa kliszowe, tylko zaleza od konkretnej sytuacji. > Uwazam, ze dzis nie ma zadnego uzasadnienia dla prewencyjnego ataku na Irak i > dlatego protestuje. Gdyby USA byly zaatakowane prze jakies panstwo, wteby bede > za wojna. Nie jestem pacyfistka absolutna. > pzdr Troche slabe tlumaczenie. Przejdzmy wiec do drugiej czesci mego postu. Czy nie widzisz zadnej analogii pomiedzy Kosowem 1998 i Irakiem dzis? Czy sadzisz, ze Albanczycy maja prawo do spokojnego zycia, bez tortur i glodu, a Irakijczycy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 21:05 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > > Troche slabe tlumaczenie. Przejdzmy wiec do drugiej czesci mego > postu. Czy nie widzisz zadnej analogii pomiedzy Kosowem 1998 i > Irakiem dzis? Czy sadzisz, ze Albanczycy maja prawo do > spokojnego zycia, bez tortur i glodu, a Irakijczycy nie? Gdybym widziala, ze Irakijczycy prosza swiat i USA o te wojne, wtedy ja popre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.zeelandnet.nl 15.02.03, 21:33 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > > > > Troche slabe tlumaczenie. Przejdzmy wiec do drugiej czesci mego > > postu. Czy nie widzisz zadnej analogii pomiedzy Kosowem 1998 i > > Irakiem dzis? Czy sadzisz, ze Albanczycy maja prawo do > > spokojnego zycia, bez tortur i glodu, a Irakijczycy nie? > > Gdybym widziala, ze Irakijczycy prosza swiat i USA o te wojne, wtedy ja popre. A czy mozesz mi w takim wypadku powiedziec jak, gdzie i kiedy Irakijczycy moga wyrazac swoje zdanie i opinie, skoro za "nieprawomyslne wypowiedzi" obcina sie jezyki (doslownie!!!), i stosuje sie rowniez inne rzeczy aby utrzymac jednomyslnosc narodu i jego uwielbienie do Saddama? Czy sadzisz, ze ktokolwiek odwazy sie wyslac petycje z prosba o pomoc, po ktorej Ty mila osobo przestaniesz demonstrowac przeciwko wojnie. W jezyku polskim jest jedno slowo na taka postawe - naiwnosc. Z powazaniem - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 22:05 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): >> A czy mozesz mi w takim wypadku powiedziec jak, gdzie i kiedy > Irakijczycy moga wyrazac swoje zdanie i opinie, skoro > za "nieprawomyslne wypowiedzi" obcina sie jezyki (doslownie!!!), > i stosuje sie rowniez inne rzeczy aby utrzymac jednomyslnosc > narodu i jego uwielbienie do Saddama? Czy sadzisz, ze > ktokolwiek odwazy sie wyslac petycje z prosba o pomoc, po > ktorej Ty mila osobo przestaniesz demonstrowac przeciwko wojnie. > W jezyku polskim jest jedno slowo na taka postawe - naiwnosc. > Z powazaniem - Kaczory11 Czy Wy Kaczory jestescie Irakczykami, ze wypowiadacie sie za nich? Widzialam wiele wywiadow z irakijskimi dysydentami i zaden z nich nie namawial do wojny. Oni sie jej boja, bo wiedza, ze zgina w niej byc moze miliony ich rodakow. Oni sa za pokojowym rozbrojeniem Iraku i usunieciem Saddama bez wojny (moze by zamach). Jesli zobazce dysydentow irackich w USA czy w Europie proszacych o wojne i bombardowania, wtedy ja popree i mysle, ze popra ja tez inni protestanci. Na razie to Wasze stwierdzenia o rzekomych marzeniach irakczykow o wojnie, mozna pozostawic w sferze peopagandy prowojennej. regards Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: 217.153.47.* 15.02.03, 21:12 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Troche slabe tlumaczenie. Przejdzmy wiec do drugiej czesci mego > postu. Czy nie widzisz zadnej analogii pomiedzy Kosowem 1998 i > Irakiem dzis? Czy sadzisz, ze Albanczycy maja prawo do > spokojnego zycia, bez tortur i glodu, a Irakijczycy nie? A czy popierasz wyrzucenie stamtąd Serbów i zgodę na burzenie serbskich cerkwii na terenie formalnie kontrolowanym przez ONZ?. Jaki problem rozwiązała tamta interwencja?. Dzięki ONZ powiększyły się jedynie wpływy islamu i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.zeelandnet.nl 15.02.03, 21:25 Gość portalu: Lucjan napisał(a): > Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > > > Troche slabe tlumaczenie. Przejdzmy wiec do drugiej czesci mego > > postu. Czy nie widzisz zadnej analogii pomiedzy Kosowem 1998 i > > Irakiem dzis? Czy sadzisz, ze Albanczycy maja prawo do > > spokojnego zycia, bez tortur i glodu, a Irakijczycy nie? > > A czy popierasz wyrzucenie stamtąd Serbów i zgodę na burzenie serbskich cerkwii > > na terenie formalnie kontrolowanym przez ONZ?. Jaki problem rozwiązała tamta > interwencja?. Dzięki ONZ powiększyły się jedynie wpływy islamu i Niemiec. To juz jest problem tego "bezzebnego starca ONZ". To on administruje ta prowincja. A pierwszym "zarzadca" byl nie kto inny tylko Francuz (zabojady stawali na glowie aby to byl on). I jak ONZ i Francja potrafia administrowac i utrzymac porzadek widac jak na dloni. To francuskie wojska stacjonowaly i stacjonuja na terenach zamieszkalych przez Serbow. Z pretensjami prosze wiec zwracac sie do Paryza i ONZ. Francuzi przez wlasna pyche i nieudolnosc o maly wlos nie rozwaliliby w drobny mak calej akcji w Kosowie(juz po wojnie), tak jak teraz skutecznie wpychaja do grobu sam ONZ w mysl zasady, ze liczy sie tylko i wylacznie interes Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 20:35 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Czy przypominacie sobie tzw. "obroncy pokoju za wszelka cene" > wasze demonstracje przeciwko wojnie w Kosowie w 1999 roku? Tez > was bylo pelno na ulicach, a pod baza NATO w Aviano dzialy sie > dantejskie sceny. I teraz po latach, czy dalej uwazacie, ze > mieliscie racje, ze Milosewic bez wojny z NATO przestalby > zarzynac Albanczykow? Moze Pani Emilka na to pytanie mi odpowie? > Podobnych pytan moglbym wam "piekni naiwni" postawic jeszcze > dziesiatki. Pani Emilko, na Pania kolej. Nie osmieszajcie sie, inni wojownicy juz przeczytali ilu przeciwnikow wojny demonstrowalo a Kaczory trabia dalej. Ale pocieszcie sie Warszawka dalej bedzie prowincja z jej 2,5 tys. demonstrantow i wasze tam miejsce. Juhu z kowbojami - do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Dla przypomnienia - do Pani Emilki IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 20:37 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Czy przypominacie sobie tzw. "obroncy pokoju za wszelka cene" > wasze demonstracje przeciwko wojnie w Kosowie w 1999 roku? Tez > was bylo pelno na ulicach, a pod baza NATO w Aviano dzialy sie > dantejskie sceny. I teraz po latach, czy dalej uwazacie, ze > mieliscie racje, ze Milosewic bez wojny z NATO przestalby > zarzynac Albanczykow? Moze Pani Emilka na to pytanie mi odpowie? > Podobnych pytan moglbym wam "piekni naiwni" postawic jeszcze > dziesiatki. Pani Emilko, na Pania kolej. Oczywiscie zwyciezcy zawsze maja "racje". Mozna bylo bombardowac tez Polske za Jaruzelskiego i wiele innych krajow. Sam wiec masz historyczny dowod, ze dyktatorow mozna zmieniac inaczej, pokojowo tez. Czy mieszkajac w Polsce, nawet w stanie wojennym, chcialbys zeby ci bomby na glowe ktos obcy zrzucal. Jezeli nie, to i innym tego tego nie zycz. A byli tacy, ktorzy chcieli. Ci, z takzwanej opozycji, szczegolnie siedzacy za granica, by szybciej (nawet po gruzach) do wladzy po komunistach sie dorwac. Latwo decydowac o czyims zyciu siedzac daleko od konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Do U IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 20:48 Madrze napisales Panie U. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.tic.ch 15.02.03, 19:46 Nie sledze zaangazowania Polski, bo przebywam obecnie w Genewie. Dziwi mnie jednak postawa polskiego rzadu w sprawie wojny z Irakiem i jedyne wytlumaczenie, jakie mi sie narzuca w kwestii poparcia, jakie Polska udziela poczynaniom Busha, to uzaleznienie od Stanow, podobne, a moze nawet wieksze niz Wielkiej Brytanii. Roznica miedzy Anglikami, a Polakami jednak tkwi w sile protestu jaki przetoczyl sie nie tylko przez ulice Londynu, ale rowniez Glasgow i Belfastu, oraz Warszawy i Poznania. Warszawa nie wydaje sie miejscem mniej licznym niz stolica Szkocji, Polacy natomiast sa chyba mocno skoncentrowani na problemach swojego podworka. Tymczasem zyjemy na swiecie, gdzie pozwalamy sobie nie miec spolecznego wyplywu na pewne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna K-R Re: Do Marty i innych by nie dawali sie nieinformowac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 20:28 Gość portalu: marta napisał(a): > Nie sledze zaangazowania Polski, bo przebywam obecnie w > Genewie. Dziwi mnie jednak postawa polskiego rzadu w sprawie > wojny z Irakiem i jedyne wytlumaczenie, jakie mi sie narzuca w > kwestii poparcia, jakie Polska udziela poczynaniom Busha, to > uzaleznienie od Stanow, podobne, a moze nawet wieksze niz > Wielkiej Brytanii. Roznica miedzy Anglikami, a Polakami jednak > tkwi w sile protestu jaki przetoczyl sie nie tylko przez ulice > Londynu, ale rowniez Glasgow i Belfastu, oraz Warszawy i > Poznania. Warszawa nie wydaje sie miejscem mniej licznym niz > stolica Szkocji, Polacy natomiast sa chyba mocno skoncentrowani > na problemach swojego podworka. Tymczasem zyjemy na swiecie, > gdzie pozwalamy sobie nie miec spolecznego wyplywu na pewne > sprawy. Hallo Marta, wychodze z zalozenia, ze swobodnie poslugujesz sie niemieckim lub francuskim, napewno dostrzegalna jest dla Ciebie roznica miedzy wiadomosciami w tzw. zachodniej Europie i naszej Polsce. Skad polskie spoleczenstwo moze wiedziec co sie teraz na swiecie dzieje. Gazeta Wyborcza zajmuje pierwsze miejsce w wybiorczym informowaniu spoleczenstwa. Warto poczytac inne wiadomosci, i wyjsc z naszego manipulowanego zascianka, przed 15 laty taka wybiorczosc nazywali propaganda i cenzura. Wtedy wszyscy wiedzielismy, ze media sa manipulowane, dzisiaj media nas manipuluja a my, gluptaski wierzymy w wolnosc mediow. Prawda, media sa wolne, bo moga bez ograniczen pozbawiac nas informacji, albo podsuwac nam "afery" typu rywin, a my nawet nie postrzegamy cos sie poza naszym "podworeczkiem" dzieje. Brawo Panie Adamie, to sie udalo, majstersztyk! A teraz do porownania, jak swiat dzisiaj protestowal przeciw wojnie:(wg. derstandard.at/?id=910101 ) 500.000 ludzi w Berlinie 1.000.000 - Londyn i Rzym 150.000 (piatek)- Melbourne 30.000-Bern, 15.000-Wieden, 60.000-Oslo, 50.000 - Kopenhaga, 30.000 - Sztokholm 200.000 - Damaszek 200.000 - Ateny Nowy Jork przewidywalnie 100.000 Pan Adam byl zawsze bardzo dobrze poinformowany!!!??? www.cfr.org/about/board2.php poland.indymedia.org/pl/index.shtml www.notinourname.net/ wiadomosci.poprostu.pl/ manufaktura.pl/attac/?dzial=inne&nr=171 www.orient.art.pl/Stop12luty.htmlwww.unitedforpeace.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 19:57 Tym wszystkim, którzy z taką gorliwością wierzą p. Bushowi radzą zastanowić się nad trzema sprawami -czy Karta Narodów Zjednoczonych nie obowiązuje USA -na ile wiarygodne są dowody Powela -czy faktycznie najwyższym autorytetem w Polsce jest papież skoro jego stanowisko w sprawie wojny z Irakiem jest jednoznaczne. Tymczasem nasi politycy tylko powtarzają za Bushem jak za panią matką tylko kompromitując się wobec europejskich sojuszników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.03, 20:42 Dlaczego wy wszyscy, przeciwnicy operacji w iraku, jestescie tacy naiwni. Przecież Irak jest zagrożeniem nie tylko dla USA ale dla europy rónież. Czy demonstrowali byście gdyby Saddam zaatakował np. Polskę? Nie zapominajcie, że w niektórych krajach arabkich do dziś obchodzone jest hucznie 1 września. Dlaczego? Ano dlatego, że Hitler chciał zniszczyć całą chrześcijańską i żydowską europę. Oni też do tego dążą. A stany zjednoczone są krajem, który działa tylko we własnym interesie (czyli tak jak każde państwo robić powinno). Skończcie z tym całym pacyfizmem, bo łatwo jest wam protestować jeżeli macie zapewnione podstawowe, przynajmniej warunki bytowe. Grzejecie tyłki przed telewizorem i bluzgacie na Busha - diabła wcielonego. Wojna jest normalnym środkiem dyplomatycznym, ale jeśli nie potraficie tego zrozumieć to wam współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 21:04 Gość portalu: antykomunista napisał(a): > Dlaczego wy wszyscy, przeciwnicy operacji w iraku, jestescie > tacy naiwni. Przecież Irak jest zagrożeniem nie tylko dla USA > ale dla europy rónież. Czy demonstrowali byście gdyby Saddam > zaatakował np. Polskę? Nie zapominajcie, że w niektórych krajach > arabkich do dziś obchodzone jest hucznie 1 września. Dlaczego? > Ano dlatego, że Hitler chciał zniszczyć całą chrześcijańską i > żydowską europę. Oni też do tego dążą. A stany zjednoczone są > krajem, który działa tylko we własnym interesie (czyli tak jak > każde państwo robić powinno). Skończcie z tym całym pacyfizmem, > bo łatwo jest wam protestować jeżeli macie zapewnione > podstawowe, przynajmniej warunki bytowe. Grzejecie tyłki przed > telewizorem i bluzgacie na Busha - diabła wcielonego. Wojna jest > normalnym środkiem dyplomatycznym, ale jeśli nie potraficie tego > zrozumieć to wam współczuję. A ty co znowu? Idiota jestes, czy udajez takowego? Wojna jest wlasnie fiaskiem dyplomacji (czlowieka), nie jej kontynuacja, czy uzdrowieniem, jak ty to sugerujesz. Jak narazie Saddam Polski nie zaatakowal i tu jest ta WIELKA roznica. Twierdzic, ze to zrobi, zawsze sobie mozesz. Masz prawo. Jak bedziesz tak mocno sie upieral ze swoim twierdzeniem i dazyl za wszelka cene do wojny, to byc moze ja sobie wykrakasz. A Saddam, wtedy bedzie, przynajmniej w moich kartach, mial uzasadnienie swojego czynu. Kto poszedl zabijac (nie bronic sie), nadaje tymsamym prawo zabicia siebie. Wojna na teren USA tez nie bez przyczyny i sama nie przyszla. Zastanow sie dlaczego czujesz sie zagrozony. Dowiedz sie prawdy, tej prawdziwej, nie tej, ktora administracja Busha ci wciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: 217.153.47.* 15.02.03, 21:20 Gość portalu: antykomunista napisał(a): > Dlaczego wy wszyscy, przeciwnicy operacji w iraku, jestescie > tacy naiwni. Przecież Irak jest zagrożeniem nie tylko dla USA > ale dla europy rónież. Tylko debile mogą uwierzyć w propagandę o zagrożeniu Iraku Europie lub USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anias nawet w tel-avivie demonstrowało więcej niż w Warszawi IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 20:38 tak daleko oddaliliśmy się od rzeczywistości, stając się wiernymi wasalkami pana Busha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: nawet w tel-avivie demonstrowało więcej niż w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 20:52 "Wojna jest normalnym środkiem dyplomatycznym" - to ciekawe. Datąd sądziłem, że takie pojęcia jak "wojna" i "dyplomacja" wzajemnie się wykluczają. Tylko wojna prowadzona w bezpośredniej obronie przed napaścią jest słuszna. Czy wojna z Irakiem taką będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSA BUSH: TCHORZ, KLAMCA, NAJGORSZY US PREZYDENT W HISTOR IP: *.bluebird.ibm.com 15.02.03, 20:52 www.bushwatch.com/ www.bk2k.com/bushbodycount/index.shtml www.whitehouse.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: BUSH: TCHORZ, KLAMCA, NAJGORSZY US PREZYDENT IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 21:02 Gość portalu: KOSA napisał(a): > <a href="http://www.bushwatch.com/"target="_blank">www.bushwatch.com/</a> > <a href="http://www.bk2k.com/bushbodycount/index.shtml"target="_blank">www.bk2k > .com/bushbodycount/index.shtml</a> > <a href="http://www.whitehouse.org/"target="_blank">www.whitehouse.org/</a> Pozdrawiam Ci, Kosa, moze zaiteresuja Cie inne dodatki?, Twoje to dalsze powiekszanie "horyzontow" Pozdrawiam kasia www.cfr.org/about/board2.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSA BUSH: TCHORZ, KLAMCA, NAJGORSZY US PREZYDENT W HISTOR IP: *.bluebird.ibm.com 15.02.03, 20:58 www.bushwatch.com/ www.bk2k.com/bushbodycount/index.shtml www.whitehouse.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.pl / 192.168.0.* 15.02.03, 20:58 gdzie sa te niezbite dowody przeciw Irakowi? Ta wojna to bedzie kpina z miedzynarodowej opinii publicznej. Stany zostały upokorzone 11-go wrzesnia i pałaja żądzą zemsty, profilaktycznie wybrali sobie przeciwnika wagi piórkowej żeby poprawic sobie nastrój. Mam nadzieje że najsprawidliwszy z prezydentów USA z podobną skwapliwoscią zabierze się za Chiny w odwecie za zbrodnie w Tybecie i za Rosję za zbrodnie w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 21:09 O dowody nie pytaj. Niebawem pewnie cos zfabrykuja. Zgodnie z UN, Izrael zlamal 500 rezolucji za czas swego istnienia. Tu jest ta glowna kpina z ONZ. Hussajn to posluszne dziecko w stosunku do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloes Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 21:31 Już Zachód raz pokazł co potrafi w ostanich wojnach światowych.Gdyby na USA to mielibyśmy totalne ustroje w całek Europie.Nie popierałam ani Millera ani Kwasniewskiego ale w tej chwili jestem dumny z ich postawy.Pokazali,że coś sie z historii nauczyli.A ci wszyscy pacyfiści to zawsze doprowadzali do takich sytuacji,że wojna musiała nastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 21:53 re:gosc aloes Cos tu sie nie zgadza..piszesz re. Miller i Kwasniewski..'nie popieralam (ich)ale w tej chwili jestem dumny z ich postawy. Pokazali ze sie cos z historji nauczyli...' Przed tym piszesz..'Zachod raz pokazal co potrafi w ostatnich wojnach swiatowych. GDYBY NIE USA to mielibysmy totalne ustroje w calej europie.'.. Nie wiem czy Panowie M. i Kw. cos sie z historji nauczyli czy nie..ale ty kochanie moze powinnas przegladnac te podreczniki z historji troche dokladniej. Szegolnie role USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dyn.optonline.net 15.02.03, 21:59 Gość portalu: aloes napisał(a): > Już Zachód raz pokazł co potrafi w ostanich wojnach > światowych.Gdyby na USA to mielibyśmy totalne ustroje w całek > Europie.Nie popierałam ani Millera ani Kwasniewskiego ale w tej > chwili jestem dumny z ich postawy.Pokazali,że coś sie z historii > nauczyli.A ci wszyscy pacyfiści to zawsze doprowadzali do takich > sytuacji,że wojna musiała nastąpić. Facet z Klerykowa ma racje. To pacyfisci mordowali tam zydow a wladza byla cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riffraff@gazeta.pl Re: Ogólnos´wiatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.244.86.200.Dial1.Washington2.Level3.net 15.02.03, 22:04 obie strony maja przekonujace argumenty jakby nie patrzec wojna zawsze jest zlem a z drugiej strony moze lepiej wybrac mniejsze zlo (chociaz jak mowi jeden z polskich wieszczy: nie ma mniejszego zla-jest tylko zlo za nim bardzo duze zlo a za nimi w ciemnosci szczerzy zeby bardzo bardzo duze zlo-przepraszam za niedokladny cytat) i zdusic wszystko w zarodku? a moze najlepiej by bylo zeby raz jedyny raz w historii polacy poszli po rozum do glowy i powstrzymali sie na moment z gloszeniem hasel wiernopoddanczych (w tym wypadku w stosunku do usa) i poczekali z machaniem szabelka do momentu gdy bedzie wiadomo kto wygrywa i po czyjej stronie najlepiej stanac (gloszac to halasliwie calemu swiatu). wiem ze to nieladnie ale to nie my wymyslilismy oportunizm i nie my go pierwsi zastosowalismy a w ten sposob moze choc raz ktos inny by dostal w dupe a nie znowu my. pozrawiam-czekam na odpowiedzi (ewentualne obelgi prosze zemlec w ustach i przelknac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Ogólnos´wiatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 22:26 Gość portalu: riffraff@gazeta.pl napisał(a): > obie strony maja przekonujace argumenty > jakby nie patrzec wojna zawsze jest zlem a z drugiej strony moze > lepiej wybrac mniejsze zlo (chociaz jak mowi jeden z polskich > wieszczy: nie ma mniejszego zla-jest tylko zlo za nim bardzo > duze zlo a za nimi w ciemnosci szczerzy zeby bardzo bardzo duze > zlo-przepraszam za niedokladny cytat) i zdusic wszystko w > zarodku? > a moze najlepiej by bylo zeby raz jedyny raz w historii polacy > poszli po rozum do glowy i powstrzymali sie na moment z > gloszeniem hasel wiernopoddanczych (w tym wypadku w stosunku do > usa) i poczekali z machaniem szabelka do momentu gdy bedzie > wiadomo kto wygrywa i po czyjej stronie najlepiej stanac > (gloszac to halasliwie calemu swiatu). wiem ze to nieladnie ale > to nie my wymyslilismy oportunizm i nie my go pierwsi > zastosowalismy a w ten sposob moze choc raz ktos inny by dostal > w dupe a nie znowu my. > pozrawiam-czekam na odpowiedzi (ewentualne obelgi prosze zemlec > w ustach i przelknac) Należy rozróżnić walkę dobra ze złem od walki dwóch złych sił. W tej pierwszej należy stanąć po stronie dobra, od tej drugiej należy się dystansować. Ja sam uważałem interwencję w 1999 roku w Kosowie za słuszną, ale kiedy Albańczycy zaczęli mordować pozostałych w Kosowie Serbów zacząłem mieć wątpliwości. Choć i tak moralnie tamta wojna była bardziej uzasadniona. Teraz po jednej stronie mamy człowieka mającego krew na rękach (Bush) wspieranego przez pospolitego zbrodniarza (Szaron). Po drugiej Husajna, który może nawet jest większym zbrodniarzem niż tamci dwaj razem wzięci, ale w świetle prawa międzynarodowego nic mu nie można zrobić. Otóż czy w walce dwóch gangów należy stanąć po którejkolwiek ze stron? Nie. Chyba, że interwencja w Iraku będzie zorganizowana przez Radę Bezpieczeństwa ONZ. Wtedy będzie ona legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Do riffraff IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 22:35 Popieram, nie ma to jak pragmatyzm i rozsadek. Nie mniej dobrze jest czasem pokazac swoje pryncypia i zasady moralne, choc moze w polityce to sie nie oplaca. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnos´wiatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 22:39 Gość portalu: riffraff@gazeta.pl napisał(a): > obie strony maja przekonujace argumenty > jakby nie patrzec wojna zawsze jest zlem a z drugiej strony moze > lepiej wybrac mniejsze zlo (chociaz jak mowi jeden z polskich > wieszczy: nie ma mniejszego zla-jest tylko zlo za nim bardzo > duze zlo a za nimi w ciemnosci szczerzy zeby bardzo bardzo duze > zlo-przepraszam za niedokladny cytat) i zdusic wszystko w > zarodku? > a moze najlepiej by bylo zeby raz jedyny raz w historii polacy > poszli po rozum do glowy i powstrzymali sie na moment z > gloszeniem hasel wiernopoddanczych (w tym wypadku w stosunku do > usa) i poczekali z machaniem szabelka do momentu gdy bedzie > wiadomo kto wygrywa i po czyjej stronie najlepiej stanac > (gloszac to halasliwie calemu swiatu). wiem ze to nieladnie ale > to nie my wymyslilismy oportunizm i nie my go pierwsi > zastosowalismy a w ten sposob moze choc raz ktos inny by dostal > w dupe a nie znowu my. > pozrawiam-czekam na odpowiedzi (ewentualne obelgi prosze zemlec > w ustach i przelknac) No tak, masz racje z ta swoja psychologia, czy rozsadkiem. Problem w tym, ze my (tzn. Polska) jest w drodze poddabrzania sie dla USA. A wojna jest dla nich wielka szansa by sie ZASLUZYC. Tylko, czy u tych (jak piszesz) po wlasciwej stronie? Oto jest glowne pytanie. Okaze sie. Ja mysle, ze znowu bedzie to pomylka, jak juz nie jedna wczesniej. Zreszta, sam dobrze wiesz, do czego biedak potrzebny jest bogatemu. Niektorzy zas ciagle naiwnie licza na jego bogactwo. Szczesc im Boze - moze to im pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CANADA Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 22:06 A CO NATO PAN .K.WOJNA A CO NATO PAN .K.WOJNA A CO NATO PAN .K.WOJNA A CO NATO PAN K.WOJNA A CO NATO PAN .K. WOJNA A CO NATO PAN .K. WOJNA A CO NATO PAN .K. WOJNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CANADA A CO NATO PAN K. WOJNA A CO NATO PAN K. WOJNA IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onanizator KONIECZNIE TU ZAJZEC!!! IP: *.pppool.de 15.02.03, 22:19 www.whitehouse.org/initiatives/purity/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thengel Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 22:26 Nie byłeś prawda? Ja byłem. To była demonstracja nie tylko przeciwko wojnie to był zryw pacyfistów przeciwko całej niesprawiedliwości tego świata. Wojna była pretekstem do fali protestu skierowanego do rządzących tym światem. To była demonstracja przeciwko polityce USA; temu co dzieje sie w Czeczeni czy w Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politiko Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 15.02.03, 22:32 Wszyscy nic nie rozumieją trzeba zniszczyć Saddama to najwieksze zagrożenie dla demokracji i porzątku światowego !!!Bush robi dobrą robotę!-my jako sojusznik NATO musimy go popierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 22:43 Gość portalu: politiko napisał(a): > Wszyscy nic nie rozumieją trzeba zniszczyć Saddama to najwieksze > zagrożenie dla demokracji i porzątku światowego !!!Bush robi > dobrą robotę!-my jako sojusznik NATO musimy go popierać Na prawde zal czlowieka ogarnia jak sie slyszy o tych, ktorzy sie trudza i marzna (w Warszawie) zeby pokazac jak bardzo miluja pokoj. Tak jak np. Maria z Nowego Jorku. Siedzi w zlej Ameryce i sie z nia nie zgadza. Zapraszamy tu do nas. Przypominacie sobie ile ropy Amerykanie wypompowali z Jugoslawi, Kosowa... i teraz tam maja tak sucho. Ani troche oleju. Mysle, ze ci sami ludzie, ktorzy protestuja teraz robiliby to przed druga wojna, przeciwko ewentualnym planom pozbycia sie Hitlera. Taki maly, nieszkodliwy czlowiek. Ci, ktorzy cos robia sa zawsze krytykowani. Jezeli Amerykanie nie pozbeda sie Saddama ci sami ludzie beda protestowac przeciwko Stanom jak kolo ich domow spadna duze petardy z bialym proszkiem; chociaz wtedy juz nie bedzie komu protestowac. Ktos powiedzial: History rapeats itself because nobody listenes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 23:03 Zauwaz, ze to nie jest problem Marii z Nowego Jorku, ktora siedzi w Ameryce i sie z nia nie zgadza, jak ty to twierdzisz. Takich jak Maria w USA jest zdecydowana wiekszosc. Tak wiec, to jest problem Busha, ktory nie zgadza sie ze swoim narodem (z jego wiekszoscia, choc powinien, chociazby z racji prawdziwosci demokracji, o ktorej ostatnio malo wspomina). Hussajn i te jego ataki, zostaw dla zdrowiej myslacych. Jak narazie sprawdzaja z powietrza i z ladu co Hussajn ma, i czy ma, co robi i czy robi. Wszedzie i do wszystkiego w Iraku ich dopuszcza, tak wiec w czym problem? Wierzyc Bushowi ci wolno. Ja chce widziec dowody i prawdziwe motywy tej wojny. W obecnej chwili gdy zaczne ja popierac, bede niczym innym jak bezmyslna papuga by nie rzec - wspolmorderca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: 217.153.47.* 15.02.03, 23:08 Gość portalu: pak napisał(a): > Jezeli Amerykanie > nie pozbeda sie Saddama ci sami ludzie beda protestowac > przeciwko Stanom jak kolo ich domow spadna duze petardy z > bialym proszkiem; chociaz wtedy juz nie bedzie komu protestowac. > Ktos powiedzial: History rapeats itself because nobody listenes. Zacznij już budować schron i gromadzić zapasy, aby cie przypadkiem Saddam nie zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dyn.optonline.net 15.02.03, 23:08 Gość portalu: pak napisał(a): History rapeats itself because nobody listenes. Oj sluchaja CNN, Fox, MSNBC i innych i nijak nie moga pojac dlaczego ma byc wojna. Jedna wielka propaganda, nie trzymajaca sie kupy. Mozna w to wierzyc jak sie nie zna angielskiego. Bushman i jego administracja to prymityw i wstyd dla ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 23:14 Reply to gosc pak : Perhaps I'm misquoting, but surely 'History repeats itself because nobody LEARNS'. So maybe we should start. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.telepac.pt 15.02.03, 23:31 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > Reply to gosc pak : > Perhaps I'm misquoting, but surely 'History repeats itself > because nobody LEARNS'. So maybe we should start. The main lesson of history is that people do not learn from the lessons of history. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 23:43 Historia sie powtarza tez dlatego, ze natura czlowieka nie jest zmienna. Bush, nie jest pierwszym i pewnie nie ostatnim ktory rwal sie do wojny. Los wojakow zas jest nam znany. Moze tu powinnismy zwrocic wieksza uwage i wyciagnac wnioski czy warto wojowac by nie powtarzac bledow przodkow, lub histori (jak kto woli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 23:48 reply to gosc mietek: Well then I repeat - 'So maybe we should start'..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 23:56 Tell it to Bush. It appears, he has big problem in that subject. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.server.ntl.com 16.02.03, 01:24 Yes. He certainly does. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlugosz Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.public.ummu.umich.edu 16.02.03, 00:46 Gość portalu: politiko napisał(a): > Wszyscy nic nie rozumieją trzeba zniszczyć Saddama to najwieksze > zagrożenie dla demokracji i porzątku światowego !!!Bush robi > dobrą robotę!-my jako sojusznik NATO musimy go popierać A co to znaczy "musimy?" Polacy to nie owce - swoja opinie powinni miec, a nie na slepo wojne popierac tylko dlatego bo wiekiej Ameryce sie tak spodobalo. W tej chwili najwieksze zagrozenie dla demokracji swiatowej to Ludowa Korea - ale dlatego ze w Korei ropy nie ma, Ameryka nawet nie chce z nimi rozmawiac na temat rozbrojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krol AMERYKA MA RACJE!!! IP: 62.135.1.* 16.02.03, 00:07 Jestem za wojna, ktora chca przeprowadzic Amerykanie. Saddam to zbrodniarz, wspiera terrorystow, gra na nosie wszystkim dookola, a europejskie mieczaki daja sie nabrac. Wojna ma byc precyzyjna, ale nie obedzie sie bez ofiar. Pozwoli jednak przyniesc spokoj Kurdom, otworzyc Irak z powrotem na swiat, rozruszac region i byc moze wprowadzic demokracje. Tego na Bliskim Wschodzie jeszcze nie bylo. Jest wiec nadzieja na wielkie zmiany. Dlatego jestem "za". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: AMERYKA MA RACJE!!! IP: *.physio.unr.edu 16.02.03, 00:19 Amerykanie mieli wielokrotnie szanse wykazac sie w przeszlosci i wprowadzic demokracje na Bliskim Wschodzie. Moze tego nie zauwazyles, ale w Iranie prez lata wspierali dyktature, a reformatorski rzad w 1953 po prostu zniszczyli. Zreszta nie chodzi tu o podawanie przykladow, lista moglaby byc zbyt dluga. Po prostu nie widze nawet nadziei, ze tym razem (w koncu dlaczego akurat teraz, zawsze mowi sie ze teraz juz bedzie dobrze, dokladnie jak malemu dziecku) zrobia cos innego niz poprzednio. To tylko polityka. Takze NIE dla tej wojny. Gość portalu: krol napisał(a): > Jestem za wojna, ktora chca przeprowadzic Amerykanie. Saddam to > zbrodniarz, wspiera terrorystow, gra na nosie wszystkim dookola, > a europejskie mieczaki daja sie nabrac. Wojna ma byc precyzyjna, > ale nie obedzie sie bez ofiar. Pozwoli jednak przyniesc spokoj > Kurdom, otworzyc Irak z powrotem na swiat, rozruszac region i > byc moze wprowadzic demokracje. Tego na Bliskim Wschodzie > jeszcze nie bylo. Jest wiec nadzieja na wielkie zmiany. Dlatego > jestem "za". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisnia Re: AMERYKA MA RACJE!!! IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 00:47 Gość portalu: krol napisał(a): > Jestem za wojna, ktora chca przeprowadzic Amerykanie. Saddam to > zbrodniarz, wspiera terrorystow, gra na nosie wszystkim dookola, > a europejskie mieczaki daja sie nabrac. Wojna ma byc precyzyjna, > ale nie obedzie sie bez ofiar. Pozwoli jednak przyniesc spokoj > Kurdom, otworzyc Irak z powrotem na swiat, rozruszac region i > byc moze wprowadzic demokracje. Tego na Bliskim Wschodzie > jeszcze nie bylo. Jest wiec nadzieja na wielkie zmiany. Dlatego > jestem "za". Wiec idz na te wojne. Krematorium juz czeka na twoje zakontaminowane cialko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seneka Miller, Kwaśniewski - dwa Busha pieski IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 00:55 -ot i cały komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Miller, Kwaśniewski - dwa Busha pieski IP: *.server.ntl.com 16.02.03, 01:25 A nasz Tony 3-ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doggy Wole byc pieskiem Busha niz sukinsynem Saddama!!! IP: *.tele2.pl 16.02.03, 02:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: RZYM, MADRYT ,PARYZ... IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 01:29 na calym swiecie...jakby zabojadom rozwalili wieze...to by spiewali inaczej...zreszta znamy to z doswiadczenia jak nasi zolnierze na westeplate podczas II wojny swiatowej z utesknieniem wypatrywali sojusznikow i za nic nie mogli ich wypatrzec...a zabojady robily la'minete... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: RZYM, MADRYT ,PARYZ... IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 16.02.03, 05:27 Gość portalu: lass napisał(a): > na calym swiecie...jakby zabojadom rozwalili wieze...to by > spiewali inaczej...zreszta znamy to z doswiadczenia jak nasi > zolnierze na westeplate podczas II wojny swiatowej z > utesknieniem wypatrywali sojusznikow i za nic nie mogli ich > wypatrzec...a zabojady robily la'minete... Irakijczycy z tymi wiezami nie maja nic wspolnego. Nawet sam Hussajn nie ma. Ukarac za wieze trzeba wiesz kogo -ale tego jeszcze nie zlapali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketor Nie chcemy umierać za Gdańsk! IP: *.acn.waw.pl 16.02.03, 01:39 tfu chciałem powiedzieć za Irak, czy jakoś tak to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Kto oplaca te wszystkie manifestacje IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.02.03, 02:11 Sama koordynacja na skale swiatowa kosztuje setki tysiecy dolarow. A transport, ulotki, cieple napoje? Kto wspomagal pokojowe ruchy, marsze, protesty lat 70-tych i 80-tych - wiemy i jaka stala za tym polityka - tez i kogo glupcy w sumie popierali - tez. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Kto oplaca te wszystkie manifestacje IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.03, 02:15 Petrodolary!!!! Gos´c´ portalu: abc napisa?(a): > Sama koordynacja na skale swiatowa kosztuje setki tysiecy dolarow. A > transport, ulotki, cieple napoje? Kto wspomagal pokojowe ruchy, marsze, > protesty lat 70-tych i 80-tych - wiemy i jaka stala za tym polityka - tez i > kogo glupcy w sumie popierali - tez. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Kto oplaca prowojenna propagande? IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 02:28 Gość portalu: abc napisał(a): > Sama koordynacja na skale swiatowa kosztuje setki tysiecy dolarow. A > transport, ulotki, cieple napoje? Kto wspomagal pokojowe ruchy, marsze, > protesty lat 70-tych i 80-tych - wiemy i jaka stala za tym polityka - tez i > kogo glupcy w sumie popierali - tez. A teraz? A kto oplaca prowojenna propagande? Widac nigdy nie chorowales na najpiekniejsza chorobe mlodosci, ktora przytrafia sie rowniez doroslym, i ktora nazwywa sie idealizm. Jest to wiara w czlowieczenstwo ludzi, wiara w ich rozum i serce. Wiara, ze problemy ludzkie mozna rozwiazywac pokojowo, a nie tylko niszczeniem i mordowaniem innych. Zal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Masz racje Emilka! Idealizm to choroba, IP: *.tele2.pl 16.02.03, 02:34 ktora poza zasda nie dostrzega czlowieka. My to dobrze znamy w Europie wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Masz racje Emilka! Idealizm to choroba, IP: *.tele2.pl 16.02.03, 02:34 ktora poza zasda nie dostrzega czlowieka. My to dobrze znamy w Europie wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Masz racje Emilka! Idealizm to choroba, IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 02:44 Idealizm to choroba, ktora uszlachetnia i uodparnia na zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Re: Masz racje Emilka! Idealizm to choroba, IP: *.austin.texas.net 16.02.03, 03:14 Toto, Zwalacie wszystko na trudne dziecinstwo... W istocie znacie duzo duzo mniej niz sie wam wydaje. To co jest natomiast oczywiste w wiekszosci wypowiedzi to ciagle duzy kompleks przed zachodem/usa. Prezydent i premier to tylko odzwieciedlenie tego stanu... Gość portalu: toto napisał(a): > ktora poza zasda nie dostrzega czlowieka. My to dobrze znamy w > Europie wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: Kto oplaca prowojenna propagande? IP: *.syd.ihug.com.au 16.02.03, 06:32 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: abc napisał(a): > > > Sama koordynacja na skale swiatowa kosztuje setki tysiecy dolarow. A transport, ulotki, cieple napoje? Kto wspomagal pokojowe ruchy, marsze, protesty lat 70-tych i 80-tych - wiemy i jaka stala za tym polityka - tez i kogo glupcy w sumie popierali - tez. A teraz? > > A kto oplaca prowojenna propagande? Widac nigdy nie chorowales na najpiekniejsza chorobe mlodosci, ktora przytrafia sie rowniez doroslym, i ktora nazwywa sie idealizm. Jest to wiara w czlowieczenstwo ludzi, wiara w ich rozum i serce. Wiara, ze problemy ludzkie mozna rozwiazywac pokojowo, a nie tylko > niszczeniem i mordowaniem innych. Zal mi ciebie. A mi zal ciebie, ze nie rozumiesz tego, ze wartosci humanistycznych nie mozesz zastosowac do arabskiego terrorysty i dyktatora. On rozumie tylko jezyk sily i odwlekanie wojny jest mu na reke, bo pozwala zbudowac wiecej bomb i przygotowac wiecej ludzi na terrorystow. Wszystko po to zeby wiecej Amerykanow i Europejczykow zabic. Sa to ludzie umyslowo porazeni, ktorzy wykorzystuja latwowiernosc i zwodza jak tylko moga. Jak mozna wierzyc, ze inspektorzy rozbroja Irak? jak do tej pory przez 10 lat tego nie zrobili? Jak mozna wierzyc ze Saddam sam sie rozbroi? Naiwnosc ludzka nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czy chcemy umierac za Izrael? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 10:10 Gość portalu: ketor napisał(a): > tfu chciałem powiedzieć za Irak, czy jakoś tak to było? Czy chcemy umierac za Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.ipt.aol.com 16.02.03, 02:47 Jak 2 i 2 jest 4 tak bedzie wojna. Dlaczego? Poniewaz za duzo pieniedzy to juz kosztowalo zeby teraz przejsc do porzadku dziennego, a po drugie za duzo jest do wygrania (ropa) zeby rowniez przejsc do porzadku dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: IDE O ZAKLAD , ZE SIE MYLICIE... IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 02:53 Gość portalu: RAF napisał(a): > Jak 2 i 2 jest 4 tak bedzie wojna. Dlaczego? > Poniewaz za duzo pieniedzy to juz kosztowalo zeby teraz przejsc > do porzadku dziennego, a po drugie za duzo jest do wygrania > (ropa) zeby rowniez przejsc do porzadku dziennego. -CHLOPAKI Z TEXASU MAJA SWE ZASADY...BO NIE JEDZA SWININY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO http://www.iacenter.org/-polecam IP: *.austin.texas.net 16.02.03, 03:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.nv.nv.cox.net 16.02.03, 03:21 Gość portalu: RAF napisał(a): > Jak 2 i 2 jest 4 tak bedzie wojna. Dlaczego? > Poniewaz za duzo pieniedzy to juz kosztowalo zeby teraz przejsc > do porzadku dziennego, a po drugie za duzo jest do wygrania > (ropa) zeby rowniez przejsc do porzadku dziennego. policz lepiej ile bedzie kosztowac ta wojna - 200 do 700 miliardow $. Wycofanie sie i niej bedzie duzo tansze. Slyszlam dzis w TV bylego generala, ktory mowil, ze odwroty w wojnach sa normalka. Tu wojny jeszcze niebylo i mam ndzieje, ze nie bedzie. Najlepszym wskaznikiem jest to, ze nie ma dla niej jeszcze nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan toja20@gazeta.pl Na...*ć w ten pieprz*ny Irak jak najszybciej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 03:20 i jak najczęściej. Ave satan!!!666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lass Re: Na...*ć w ten pieprz*ny Irak jak najszybciej IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 03:40 Gość portalu: szatan toja20@gazeta.pl napisał(a): > i jak najczęściej. Ave satan!!!666 -pieronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.client.attbi.com 16.02.03, 03:36 sterowane, sponsorowane i kontrolowane przez arabskich-muzulmanskich aktywistow. czarne muzulmany w usa i arabki w europie. wstyd i glupota tych co dali sie wciagnac. arabstwo rzadzi europa, groza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Dobrze, że ludzie protestują przeciwko wojnie IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.03, 03:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCD POWER WOJNY $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 04:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Ogólnoświatowe demonstracje przeciwko wojnie IP: *.arcor-ip.net 16.02.03, 05:16 Masz racje.A co sie stanie gdy faktycznie uzyta zostanie przez Al Kaide bron biologiczna? Zaden z demonstrujacych nie mysli o tym, wszyscy maja tylko satysfakcje ze byli i demonstrowali. Odpowiedz Link Zgłoś