Gość: cracovian IP: *.bankofamerica.com 29.04.03, 21:59 A ja myslalem, ze w Iraku kazdy juz jest kul i do tego wielki Demokrata... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stanislaw Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.03, 22:13 Gość portalu: cracovian napisał(a): > A ja myslalem, ze w Iraku kazdy juz jest kul i do tego wielki > Demokrata... Teraz bedzie mogl poznac demokracje amerykanska:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gdzies. IP: 10.0.44.* 29.04.03, 22:23 Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voj Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.client.attbi.com 29.04.03, 22:51 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Po pierwsze to bys tak latwo tego bezrobocia nie daja(chyba ze jestes murzynem-to co innego)musialbys siedziec za swoje pieniadze. Po drugie-czy rzeczywiscie tak duzo zabili?Trzeba jednak zauwazyc ze starali sie jednak bardzo aby szkody uboczne byly jaknajmniejsze.W tej zapieklosci badzmy jednak w miare uczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made-in-america Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.lv.lv.cox.net 30.04.03, 08:08 Gość portalu: voj napisał(a): > Po drugie-czy rzeczywiscie tak duzo zabili?Trzeba jednak > zauwazyc ze starali sie jednak bardzo aby szkody uboczne byly > jaknajmniejsze.W tej zapieklosci badzmy jednak w miare uczciwi wlasnie, szkoda ze Tobie lba nie odstrzelili. Byloby to dosc uczciwe, moze bys na tamtym swiecie zrozumial co to znaczy "chcielismy dobrze ale nam nie wyszlo, odstrzelilismy ci glowke, ale staramy sie aby szkody uboczne byly jak najmniejsze, sorry - podpisano dzielna armia us...a" made-in-america Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd 30.04.03, 18:40 Gość portalu: made-in-america napisał(a): > wlasnie, szkoda ze Tobie lba nie odstrzelili. Byloby to dosc uczciwe, moze bys > na tamtym swiecie zrozumial co to znaczy "chcielismy dobrze ale nam nie wyszlo, > > odstrzelilismy ci glowke, ale staramy sie aby szkody uboczne byly jak > najmniejsze, sorry - podpisano dzielna armia us...a" > > made-in-america Typowy polski idiotyzm. Moze bylo lepiej za wujaszka Stalina, gdzie nie wazne bylo ilu cywilow czy wlasnych zolniezy zginelo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.minntech.com 30.04.03, 19:43 patriota21wieku napisał: > Gość portalu: made-in-america napisał(a): > > > wlasnie, szkoda ze Tobie lba nie odstrzelili. Byloby to dosc > uczciwe, moze bys > > na tamtym swiecie zrozumial co to znaczy "chcielismy dobrze > ale nam nie wyszlo, > > > > odstrzelilismy ci glowke, ale staramy sie aby szkody uboczne > byly jak > > najmniejsze, sorry - podpisano dzielna armia us...a" > > > > made-in-america > > Typowy polski idiotyzm. Moze bylo lepiej za wujaszka Stalina, > gdzie nie wazne bylo ilu cywilow czy wlasnych zolniezy zginelo. jezeli bedziesz porownywal kazda amerykanska awanture wojenna z iloscia ofiar do wujaszka Stalina to beda oni zawsze aniolkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Przegieli? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 20:23 Ja bym nie mial nic przeciwko ukatrupieniu choc kilkuset wiecej tych co okradali szpitale i muzea. Zaluje, ze usarmy nie mialo takich specyficznych rozkazow, by zabezpieczyc tego typu obiekty i strzelac bez uprzedzenia do rabusiow. Wolno im bylo tylko odpowiadac na ogien przeciwnika i to byl blad, zla wola bylo celowe ustawianie cywili w linii ognia by tacy rozni jak tu naokolo mogli teraz z rozkosza wymieniac tysiace niewinnych ofiar. Nie one byly celem. Skonczylo sie mordowanie i okaleczanie ludzi przez rezim i choc to tylko spekulacja, ciesze sie, ze rachunek ofiar przesuwa sie na korzysc zywych. Gość portalu: bk napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > Gość portalu: made-in-america napisał(a): > > > wlasnie, szkoda ze Tobie lba nie odstrzelili. Byloby to dosc > > uczciwe, moze bys > > > na tamtym swiecie zrozumial co to znaczy "chcielismy dobrze > > ale nam nie wyszlo, > > > > > > odstrzelilismy ci glowke, ale staramy sie aby szkody uboczne > > byly jak > > > najmniejsze, sorry - podpisano dzielna armia us...a" > > > > > > made-in-america > > > > Typowy polski idiotyzm. Moze bylo lepiej za wujaszka Stalina, > > gdzie nie wazne bylo ilu cywilow czy wlasnych zolniezy zginelo. > > jezeli bedziesz porownywal kazda amerykanska awanture wojenna z > iloscia ofiar do wujaszka Stalina to beda oni zawsze aniolkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.bbc.com.pl 30.04.03, 19:57 Słuchaj misiu, a gdzie byłeś gdy w Chalabdży Saddam zagazował kilka tysiecy Kurdów, w tym dzieci...gdzie byłeś gdy znikali ludzie , bo porywała ich iracka bezpieka....gdzie byłeś jak zdychali ludzie, bo nie mieli co jeść, a syn Saddama kupował własnie nowego jaguara...A co z inwazja na Irak?Tam nikt nie zginął?Ile wojen musiałby wywołać Saddam, byś naarty i w patrzony w komputer za kilkaset dolców, czyli za tyle ile rodzinie w Iraku wystarczało na rok życia, ruszył łbem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.solnet.ch 30.04.03, 20:30 On nie tylko zagazowal Kurdow, on wymordowal tez dziesiatki tysiecy Irakczykow, ktorzy przypadkiem nie wydawali sie byc zachwyceni jego rzadami. Ten rzeznik zostal wykonczony, zginelo chyba nie wiecej niz trzysta osob, miedzy innymi dlatego, ze stanowiska artylerii przecilotniczej byly ustwione w dzielnicach mieszkalnych. Mozna jeszcze z Czeczenia porownac, gdzie przy zdobywaniu Groznego zginelo dziesiatki tysiacy ludzi z narodowosci liczacej nieco ponad 600'000 obywateli. To jest po prostu ludobojstwo i jakos nie slychac slow protestu wspolczujacej mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.cuhawaii.net 30.04.03, 07:57 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. No coz temu irakczykowi sie poszczescilo. Z wielkiej biedy do dobrobytu. Mysle ze i Ty chcialbys pracowac i dobrze zarabiac w USA, niz siedziec na bezrobociu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 10:41 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gość portalu: mareczek napisał(a): > > > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili > i > > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na > bezrobociu > > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. > > No coz temu irakczykowi sie poszczescilo. Z wielkiej biedy do > dobrobytu. > Mysle ze i Ty chcialbys pracowac i dobrze zarabiac w USA, niz > siedziec na bezrobociu w Polsce. to ze dostal azyl nie znaczy tak jeszcze do konca,ze jest szczesciarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobradobra Azja T. też twierdził, że ma gdzieś... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 10:55 ...pal, na który go nadziali. Twierdził, że mu dobrze na tym palu jest i schodzić nie ma zamiaru. Zatem siedź sobie na bezrobociu w Polsce i nie pleć głupot publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Baba Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.acn.waw.pl 30.04.03, 12:42 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Siedz, chlopie, na tym bezrobociu, bo wykazujesz takie bezmozgowie, ze do zadnej roboty raczej sie nie nadajesz, chyba ze w zakladzie pracy chronionej. Nie chce mi sie z toba gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Oni Ciebie tez maja gdzies IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 30.04.03, 14:23 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Pierdolniety Polaczku masz pecha bo juz Chemiczny Ali Ciebie nie zagazuje ale jezeli tak bardzo nie podoba sie amerykanska demokracja to masz szanse wyjazdu i pomocy bandytom z Phenianiu. Oni takich Pierdolnietych Polaczkow jak Ty chetnie przyjma. Tylko musisz przyzwyczaic sie do innej diety , chyba, ze zupa z trawy i kanapka z komarem smakuje Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.k.mcnet.pl 30.04.03, 15:36 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. W Iraku jest teraz mnóstwo pracy, w tym również dla bezrobotnych. O ile nie maja dwóch lewych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.urscorp.com 30.04.03, 15:42 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. A ja wole mieszkac i pracowac w Tampie (Floryda) niz wegetowac w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PlacacyPodatki Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.chello.pl 30.04.03, 16:18 pewnie ze bys wolal nic nie robic w Polsce za moje pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.Princeton.EDU 30.04.03, 16:45 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Mareczek... i tu dotkasz sedna sprawy... ZA MOJE PODATKI bedziesz siedzial na bezrobociu!!! Jakze to typowe i prymitywne myslenie... siedziec na bezrobociu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drumi Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.ny325.east.verizon.net 30.04.03, 17:16 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. Wide ze nie znasz kompletnie realiow Nowego Jorgu i Stanow Zjednoczonych. Ja mieszkam od dwoch lat w tym kraju i jakos nie spie pod mostem w NYC. Pracuje, zarabiam i wreszcie zyje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek raz jeszcze Re: Jakie te USA sa dobre. Odpowiedz Mareczka. IP: 10.0.44.* 30.04.03, 17:47 Prosze Panstwa. Zerkam dzis ponownie na ten artykul i co widze... Nie spodziewalem sie , ze bedziecie szanowni internauci tak przejeci moim komentarzem. Szczerze piszac, nie jestem bezrobotny , mam 2 dyplomy uniwersyteckie i pracuje za granica . Swoim momentarzem chcialem zwrocic uwage na dwie sprawy. Po pierwsze: nie powinnismy brac tak powaznie wszystkich komentarzy (moze i mojego tez nie) i tak latwo "dawac sie podpuszczac". Przeciez pelno jest na necie jakis glupich komentarzy i smiem twierdzic, ze niektore sa tutaj przedstwiane po to , zeby byl jakis ruch w portalu. Po drugie (i co wazniejsze): Dla wielu rodzin (amerykanskich i irakijskich) utrata najblizszych osob jest nie do przecenienia. Kazdy czlowiek (bez wzgledu na rase, wyksztalcenie , narodowosc) mysli , czuje, marzy . Nie zapominajmy o tym/ Juz nie oceniajac czy wojna byla potrzebna czy tez nie miejmy nadzieje, ze ta przelana krew nie pojdzie na marne. A wszystkim Polakom (czyli sobie tez) zycze, optymizmu szczescia, pracy i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: mareczek raz jeszcze Jakie te USA sa dobre. Odpowiedz Mareczka. IP: 10.0.44.* 30.04.03, 17:48 Prosze Panstwa. Zerkam dzis ponownie na ten artykul i co widze... Nie spodziewalem sie , ze bedziecie szanowni internauci tak przejeci moim komentarzem. Szczerze piszac, nie jestem bezrobotny , mam 2 dyplomy uniwersyteckie i pracuje za granica . Swoim momentarzem chcialem zwrocic uwage na dwie sprawy. Po pierwsze: nie powinnismy brac tak powaznie wszystkich komentarzy (moze i mojego tez nie) i tak latwo "dawac sie podpuszczac". Przeciez pelno jest na necie jakis glupich komentarzy i smiem twierdzic, ze niektore sa tutaj przedstwiane po to , zeby byl jakis ruch w portalu. Po drugie (i co wazniejsze): Dla wielu rodzin (amerykanskich i irakijskich) utrata najblizszych osob jest nie do przecenienia. Kazdy czlowiek (bez wzgledu na rase, wyksztalcenie , narodowosc) mysli , czuje, marzy . Nie zapominajmy o tym/ Juz nie oceniajac czy wojna byla potrzebna czy tez nie miejmy nadzieje, ze ta przelana krew nie pojdzie na marne. A wszystkim Polakom (czyli sobie tez) zycze, optymizmu szczescia, pracy i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy akcja i reakcja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.03, 19:48 Akcja - klamstwo, celem zwrocenia uwagi na cos tam. Reakcja - ludzka z wiara, ze czlowiek nie klamie. Nie sadze, ale jesli ktos uwaza, ze trzeba cos dodac - voila. Gość portalu: Gość portalu: mareczek raz jeszcze napisał(a): > Prosze Panstwa. > Zerkam dzis ponownie na ten artykul i co widze... Nie > spodziewalem sie , ze bedziecie szanowni internauci tak > przejeci moim komentarzem. Szczerze piszac, nie jestem > bezrobotny , mam 2 dyplomy uniwersyteckie i pracuje za granica . > Swoim momentarzem chcialem zwrocic uwage na dwie sprawy. > Po pierwsze: nie powinnismy brac tak powaznie wszystkich > komentarzy (moze i mojego tez nie) i tak latwo "dawac sie > podpuszczac". Przeciez pelno jest na necie jakis glupich > komentarzy i smiem twierdzic, ze niektore sa tutaj przedstwiane > po to , zeby byl jakis ruch w portalu. > Po drugie (i co wazniejsze): Dla wielu rodzin (amerykanskich i > irakijskich) utrata najblizszych osob jest nie do przecenienia. > Kazdy czlowiek (bez wzgledu na rase, wyksztalcenie , > narodowosc) mysli , czuje, marzy . Nie zapominajmy o tym/ Juz > nie oceniajac czy wojna byla potrzebna czy tez nie > miejmy nadzieje, ze ta przelana krew nie pojdzie na marne. > A wszystkim Polakom (czyli sobie tez) zycze, optymizmu > szczescia, pracy i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeokadiaS Re: Jakie te USA sa dobre. A ja mam gdzies ich gd IP: *.nas1.hendersonville1.nc.us.da.qwest.net 30.04.03, 19:21 Gość portalu: mareczek napisał(a): > Co za dobrodusznosc. Dali azyl Irakijczykowi. A setki zabili i > tysiace okaleczyli na cale zycie. Wole siedziec na bezrobociu > w Polsce niz spac pod mostem w NY city. --------------------LeokadiaS--------> Tak!tak! dla takiej sowieckiej swoloczy jak ty to lepeij siedz w komunie-bo tu trzeba pracowac by zyc! a bezrobocia nie dostaniesz -jesli nie roboliles chociaz 1 rok w tej samej firmie a i to jenao na 3 m-ce! je4szcze jeden smioerdziel na welfare w USA...? O nie! smrodz lepiej w komunie sowieckiej smierdzielu pacanski! LS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: To chcieli go przesladowac w Iraku? IP: 198.170.174.* 30.04.03, 18:29 No właśnie. Po jaką cholerę Amerykanie urządzili tą całą szopkę z przywracaniem w Iraku wolności? Albo jest tam już wolność, a więc gość azylu w USA nie potrzebuje, albo jej nie ma, a więc zabawa w wojnę nie wolność dla Iraku miała na celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomosn Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.Lynch IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 02:00 Akcja działa się w Nasiriji. Miejscowi lekarze i pacjeńci podają, że 1 kwietnia (dzień uwolnienia Lynch) nie toczyła się w tym mieście JUŻ żadne walki, a po armii irackiej nie było ani śladu. Amerykanie wpadli do szpitala w poszukiwaniu "chemicznego" Alego, skuli przesłuchiwanych żołnierzy irackich i dwóch pacjentów (jeden leżał pod kroplówką). W TV podali że dzielna Jessica miała połamane obie nogi (każdy pomyślał, że to sprawka złych Irakijczyków). Jednak kobieta-żołnierz miała złamania po wypadku samochodowym jakiemu uległa na pustyni. Z kolei bezwzględni żołnierzy Iraccy wysłali biedną szeregowiec do szpitala, gdzie nastawiono jej złamania. Podane za "Forum" 22.04-27.04.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.L IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 11:48 Gość portalu: Tomosn napisał(a): > Akcja działa się w Nasiriji. Miejscowi lekarze i pacjeńci podają, że 1 kwietnia > > (dzień uwolnienia Lynch) nie toczyła się w tym mieście JUŻ żadne walki, a po > armii irackiej nie było ani śladu. Amerykanie wpadli do szpitala w > poszukiwaniu "chemicznego" Alego, skuli przesłuchiwanych żołnierzy irackich i > dwóch pacjentów (jeden leżał pod kroplówką). W TV podali że dzielna Jessica > miała połamane obie nogi (każdy pomyślał, że to sprawka złych Irakijczyków). > Jednak kobieta-żołnierz miała złamania po wypadku samochodowym jakiemu uległa > na pustyni. Z kolei bezwzględni żołnierzy Iraccy wysłali biedną szeregowiec do > szpitala, gdzie nastawiono jej złamania. A Ty tam byłeś i to widziałeś. Skoro piszesz, że to akurat jest prawdzowa historia, to musiałeś tam być, bo nie posądzam Ciebie żebyś był tak głupi, aby bezkrytycznie łykać wszystkie brednie. No i pewnie napisłabyś dlaczego wierzysz Forum a nie wierzysz np. Faktom ... A "pacjenci" pisze się bez "ń", rozumiem że Twa szeroka wiedza i mądrość nie obejmuje takich pierdół jak ortografia, więc Cię uprzejmie o tym informuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.L IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 13:10 Brednie o Iraku podają CNN,FOX,TVN,TVP i tym podobne. Po raz pierwszy żałowałem, że w szkole nie przykładałem wagi do nauki niemieckiego (niemieckie media miały najobiektywniesze spojrzenie na wojnę w Iraku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.L IP: *.urscorp.com 30.04.03, 15:49 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Brednie o Iraku podają CNN,FOX,TVN,TVP i tym podobne. Po raz pierwszy > żałowałem, że w szkole nie przykładałem wagi do nauki niemieckiego (niemieckie > media miały najobiektywniesze spojrzenie na wojnę w Iraku). HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA, Kon by sie usmial. Ich obiektywizm byl tak daleko posuniety, ze przecietny Niemiec kiedy zostal skonfrontowany z faktami o milionach zamordowanych Szyitow, Kurdow to stwierdzal "nieprawda, to amerykanska propaganda". Wiem to od zaprzyjaznionego Niemca, ktory probowal przekonac wlasna rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.L IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 17:04 Gość portalu: Rafal napisał(a): > HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA, Kon by sie usmial. Ich > obiektywizm byl tak daleko posuniety, ze przecietny Niemiec > kiedy zostal skonfrontowany z faktami o milionach zamordowanych > Szyitow, Kurdow to stwierdzal "nieprawda, to amerykanska > propaganda". Wiem to od zaprzyjaznionego Niemca, ktory probowal > przekonac wlasna rodzine. Miliony Szyitów? Takich bredni nie podają nawet amerykańskie telewizje. Ostatnie powstanie Szyickie kosztowało życe 100tys Szyitów. Ale co do K**wy nędzy miał robić Husajn, gdy Szyici wszczęli mu bunt (ispirowany zresztą przez Amerykanów). Czy tylko Żydzi i Turcy mają prawo bronić się przed powstaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurwiony przecietny Niemiec stwierdzal "nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 20:06 "Przeciętni Niemcy" maja to do siebie, że nie wierzą ani w zbrodnie własnych dyktatorów, ani cudzych. Oni wierzą w gipsowe krasnoludki. Taka nacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Baba Re: Prawdziwa historia uratowania szeregowiec J.L IP: *.acn.waw.pl 30.04.03, 12:52 A za kim podaje te wiadomosc "Forum"? Bo ja wiem, ze zarowno wtedy, jak i kilka dni pozniej w Nassirii toczyly sie ciezkie walki. Jesli nie bylo tam Irakijczykow, to kto - partyzanci Hutu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Forum podało te wiadomości na podstawie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 13:11 Der Spiegel i The Washington Post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali-cja Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.teleton.pl 30.04.03, 07:14 Jestem zszokowana wypowiedziami niektorych internautow Gdzie sie podziala polska wrazliwosc na dobre uczynki,na czyjas szlachetnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.03, 10:45 Gość portalu: ali-cja napisał(a): > Jestem zszokowana wypowiedziami niektorych internautow Gdzie sie > podziala polska wrazliwosc na dobre uczynki,na czyjas > szlachetnosc... o boze ,ze mnie tam nie bylo.Ja za ten azyl w USA to bym uratowal wszystkich Amerykanow i tych zywych i tych juz zabitych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 11:50 > o boze ,ze mnie tam nie bylo.Ja za ten azyl w USA to bym > uratowal wszystkich Amerykanow i tych zywych i tych juz > zabitych. Po co przeciążasz sieć bredniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Jessica drugą żoną dla irakijczyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 10:40 Jessica drugą żoną dla irakijczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomeK Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: 150.254.109.* 30.04.03, 10:53 A z tego co pamiętam to ten Irakijczyk miał żonę.Jej już nie dali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 10:58 facet, ratując Jessikę, naprawdę ryzykował życię i swoję i rodziny; szkoda że poziom większości gości nie pozwala zauważyć ten fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.mega.tmns.net.au 30.04.03, 11:23 Gość portalu: widz napisał(a): > facet, ratując Jessikę, naprawdę ryzykował życię i swoję i > rodziny; szkoda że poziom większości gości nie pozwala zauważyć > ten fakt. Ten fakt? Niech bedzie ale wszyscy Iraquijczycy zostali uwolnieni od tyrana. A uczynily to malolaty w stylu Jessiki. Ten gosc co dostal azyl to niby czego ma sie bac teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.04.03, 11:12 Ale będzie piękny film ;) Kroi się Oskar !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosc Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.sympatico.ca 30.04.03, 12:36 Ile kobiet zabili Amerykanie podczas tej wojny. O nich nie bedzie zadnego filmu. Polacy powinni obudzic sie: na tym swiecie licza sie tez inne narody. Nie tylko Ameryka i jakas tam Jessica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 30.04.03, 14:24 Gość portalu: Dosc napisał(a): > Ile kobiet zabili Amerykanie podczas tej wojny. O nich nie > bedzie zadnego filmu. Polacy powinni obudzic sie: na tym swiecie > licza sie tez inne narody. Nie tylko Ameryka i jakas tam > Jessica... Zazdroscisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: TYPOWA KOLTUNERIA PROSTAKOW IP: *.proxy.aol.com 30.04.03, 12:44 ...TU JEST GORZEJ NIZ ZLE...CHAM NA CHAMIE A ZA CHAMEM CHAM.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAX PARADA POLSKICH ZAKOMPLEKSIONYCH KRETYNOW IP: *.proxy.aol.com 30.04.03, 15:28 Przeczytalem 28 wypowiedzi i poza dwoma braz polkiego stanu umyslu i ducha jest przerazajacy. W kraju badz co badz katolickim wszystkie internetowe durnie wyciagaja argumenty pokretne, cyniczne, malostkowe. Z wypowiedzi bije prostactwo, koltunstwo i obraz swiata z perpektywy Ilawy Dolnej. Na dodatek nie da sie juz ukryc tej strasznej zazdrosci, ze znowu komus sie udalo a mnie nie. I w zwiazku z tym trzeba zgnoic stara polska zasada wszystkich zainteresowanych. Bo ja wtedy, Marek z Polki czuje sie lepiej. Wole mieszkac pod mostem w Warszawie niz pod mostem w Nowym Jorku- tak daleko siega wyobraznia tego prymitywa. Historie ludzi jak z filmu Lista Szindlera, Pianista czy tez historia tego Irkijczyka maja wspolny mianownik-przeciwnik wychodzi poza standardy, w imie milosci do drugiego czlowieka, ktoremu dzieje sie krzywda. To piekne i szlachetne, godne najwiekszego uznania. Ale czy to sa w stanie zrozumiec zakompleksiale debile z nadwislanskiego kraju, z Polski, czyli z nikad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYS Re: PARADA POLSKICH ZAKOMPLEKSIONYCH KRETYNOW IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 20:21 LAX Bardzo ładnie i mądrze napisałeś.Cieszę się,że jest ktoś taki jak TY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johann Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: 80.51.29.* 30.04.03, 15:48 jak każdy zdrajca swojego narodu musi czmyhać. współpracował z wrogim swojego państwa. penie i tam sprzedwczykó nie lubią za bardzo Gość portalu: cracovian napisał(a): > A ja myslalem, ze w Iraku kazdy juz jest kul i do tego wielki > Demokrata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.fastres.net 30.04.03, 16:09 Teraz nie rozumiem, czy mu w Iraku, za ten czyn grozi smierc, albo to zrobil aby dostac azyl w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAX Pomysl czlowieku, zanim zaczniesz IP: *.proxy.aol.com 30.04.03, 16:35 Gość portalu: jarek napisał(a): > Teraz nie rozumiem, czy mu w Iraku, za ten czyn grozi smierc, albo to zrobil ab > y dostac azyl w USA. Przeczytaj uwaznie co napisali nasi rodacy i odpowiedz sobie sam. Jak ten irakijczyk moze sie czuc bezpieczenie, jezeli kazdego dnia irackie marki, wacki, gabryjelicase, patryjoci, ksieza patryjoci, czlonkoiwe irackiego radia ma ryja mogliby go ukamieniolowac za zdrade. Wiec musi wyjechac i chwala Stanom, ze to uszanowaly i docenily, bo przynajmnije uratuja CZLOWIEKA przez duce C. Jak mozna komentowac, ze on to zrobil dla azylu?. Przeciez jak to robil nikt mu tego azylu nie mogl zagwarantowac. wiec.......troche logiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.03, 16:44 Gość portalu: jarek napisał(a): > Teraz nie rozumiem, czy mu w Iraku, za ten czyn grozi smierc, albo to zrobil ab > y dostac azyl w USA. Hej,Jarek ja tego tez nie rozumiem.Normalnie z grubsza formulujac azyl otrzymuje sie jezeli przebywanie w kraju z ktorego sie pochodzi,zagraza zyciu,zdrowiu etc.osoby ubiegajacej sie o azyl.Teraz rzadza tam Amerykanie,budowana jest demokracja wiec dawanie azylu jest zaprzeczeniem wszelkiej logiki.Ale mam wrazenie ze jestesmy karmieni niepelnymi i nieprawdziwymi informacjami,podobnie zreszta jak i przy tej "spektakularnej akcja uwolnienia".Wg. niektorych zrodel wcale nie bylo az tak spektakularnie. Pozdrowienia Tadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz status świadka koronnego w Polsce IP: *.Princeton.EDU 30.04.03, 16:42 nie kpijcie, nie kpijcie... Pamiętam artykuł we Wprost opisujący jak to w Polskim sądzie na drzwiach sali sądowej była informacja kto i kiedy będzie zeznawał. Pojawiło się nazwisko świadka koronnego (!) A teraz popatrzmy jak to jest za Oceanem. Facet ratuje życie dziewczynie... nie ważne z jakich pobudek... w kwietniu pojawia się w Stanach, teraz dostaje azyl. Czy jeśli ktoś poda Wam rękę i pomoże będziecie go obśmiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: status świadka koronnego w Polsce IP: 66.213.29.* 30.04.03, 16:54 realista: zniesc swiadka oszusta i egzekwofac sprawiedliwosc zgodnie z konstytucja-ministrze spr.i prpk.gener.nie wysylac baranow ani oslow..... Gość portalu: Tomasz napisał(a): > nie kpijcie, nie kpijcie... > > Pamiętam artykuł we Wprost opisujący jak to w Polskim sądzie na > drzwiach sali sądowej była informacja kto i kiedy będzie > zeznawał. Pojawiło się nazwisko świadka koronnego (!) > A teraz popatrzmy jak to jest za Oceanem. Facet ratuje życie > dziewczynie... nie ważne z jakich pobudek... w kwietniu pojawia > się w Stanach, teraz dostaje azyl. > Czy jeśli ktoś poda Wam rękę i pomoże będziecie go obśmiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: status świadka koronnego w Polsce IP: 66.213.29.* 30.04.03, 16:57 realista: zniesc swiadka oszusta i egzekwofac sprawiedliwosc zgodnie z konstytucja-ministrze spr.i prpk.gener.nie wysylac baranow ani oslow..... etyka zawodowa obowiazywala? obowiozuje? o obowiazywac bedzie!open Gość portalu: Tomasz napisał(a): > nie kpijcie, nie kpijcie... > > Pamiętam artykuł we Wprost opisujący jak to w Polskim sądzie na > drzwiach sali sądowej była informacja kto i kiedy będzie > zeznawał. Pojawiło się nazwisko świadka koronnego (!) > A teraz popatrzmy jak to jest za Oceanem. Facet ratuje życie > dziewczynie... nie ważne z jakich pobudek... w kwietniu pojawia > się w Stanach, teraz dostaje azyl. > Czy jeśli ktoś poda Wam rękę i pomoże będziecie go obśmiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoncz Re: status świadka koronnego w Polsce IP: 66.213.29.* 30.04.03, 17:05 oblezenie domu bezprawnie pozbawionych wolnosci obywateli, swobod obywateli- ludzi, zwroc ich jednorodzinne domy z o.1 ha (za i od ulicy razem) rozw.land scaping,i przywroc do pracy z zachowaniem zasad sprawiedliwosci obowiazujacych w kraju uzyskanego obywatelstwa. Gość portalu: Tomasz napisał(a): > nie kpijcie, nie kpijcie... > > Pamiętam artykuł we Wprost opisujący jak to w Polskim sądzie na > drzwiach sali sądowej była informacja kto i kiedy będzie > zeznawał. Pojawiło się nazwisko świadka koronnego (!) > A teraz popatrzmy jak to jest za Oceanem. Facet ratuje życie > dziewczynie... nie ważne z jakich pobudek... w kwietniu pojawia > się w Stanach, teraz dostaje azyl. > Czy jeśli ktoś poda Wam rękę i pomoże będziecie go obśmiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: 206.99.201.* 30.04.03, 18:40 No i prosze! Facet dostal prawo stalego pobytu wraz z rodzina, moze jeszcze sprowadzic innych czlonkow rodziny (za CNN), juz dostal propozycje pracy (za CNN), jego zona pielegniarka (lekarz?) tez nie bedzie miala problemu ze znalezieniem zatrudnienia, ide o zaklad, ze w miescie w ktorym sie osiedla, lokalna spolecznosc zafunduje im dom i zostana honorowymi obywatelami. Oto Ameryka moi drodzy, wynagradza przyjaciol, ale jednoczesnie bezlitosnie karze wrogow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurwiony Re: Azyl w USA dla Irakijczyka, który uratował Je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 20:22 Gość portalu: Observer napisał(a): > No i prosze! Facet dostal prawo stalego pobytu wraz z rodzina, > moze jeszcze sprowadzic innych czlonkow rodziny (za CNN), juz > dostal propozycje pracy (za CNN), jego zona pielegniarka > (lekarz?) tez nie bedzie miala problemu ze znalezieniem > zatrudnienia, ide o zaklad, ze w miescie w ktorym sie osiedla, > lokalna spolecznosc zafunduje im dom i zostana honorowymi > obywatelami. > Oto Ameryka moi drodzy, wynagradza przyjaciol, ale jednoczesnie > bezlitosnie karze wrogow... --------------------- Chciałbym być obywatelem kraju, który zawsze stanie w mojej obronie. Który wyśle armię by mnie uwolnić. Ukarze moich prześladowców, wynagrodzi tych, którzy mi pomogli... Niestety, kiedy miałem - w sprawach biznesowych - mały, formalny problem zagranicą i potrzebna mi była pomoc polskiego konsulatu. Dano mi do zrozumienia wprost - jakiej wysokości "corruption" muszę wpłacić. Wpłaciłem, załatwiłem sprawy... ale...o Jezu!, jak ja nienawidzę i tej zgnilizny, i tego, że jak przychodzi co do czego to sam ja wspieram.! Odpowiedz Link Zgłoś