Dodaj do ulubionych

"Haribo macht Moslems froh"

04.03.07, 13:11
www.geschichte.nrw.de/artikel.php?artikel%5Bid%5D=411&lkz=de
Dla forumowiczow spoza niemieckiego kregu kulturowego: obejrzycie najpierw te
ponizsza reklame, by wlasciwie zrozumiec przeslanie powyzszego tekstu:))))

www.youtube.com/watch?v=oi0-XlPeM-8
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 17:28
      hihihihi...... to i u nas bedzie...... znaczy sie u nas jest, ale nie koszerne..
      teraz beda i takie i takie.... wszystko dzieki muslims... :))))
      • absztyfikant Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 17:37
        Mi sie do tej pory wydawalo, ze zelatyne robi sie z krow. Kilka lat temu Polska
        wstrzasnela tzw. afera zelatynowa (niejaki Grabek zmonopolizowal wtedy rynek
        zelatyny) i pamietam, ze mowilo sie o krowach, a nie swiniach.
        • dana33 Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 17:55
          a kto mowi o swiniach w israelu? nie ma swin, nie ma takiego zwierza....
          jest niska krowa, absztyfikant.... :))))
          • absztyfikant Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 17:56
            :))))))))
            • zejman1 Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 18:07
              Niestety, nie znam niemieckiego wiec czekam na powrot zony. W kazdym
              razie "niskie krowy" ( i z nich przetwory) pamietam (Boze,to byla poezja) z
              tego olbrzymiego centrum w drodze do Haify. Szczegolnie te rosyjskie
              pielmienie, ktorych smak bije na glowe litweskie kolduny. Musze to centrum
              jeszcze raz odwiedzic.
              (Z)
              • dana33 Re: "Haribo macht Moslems froh" 04.03.07, 20:00
                zejman..... pielemieni do wyboru i koloru..... maja teraz cusik i inne
                przysmaczki.... rozwijaja sie.... :))))
          • cepekkolodziej Nawet tu prostacka propaganda 04.03.07, 18:15
            > a kto mowi o swiniach w israelu? nie ma swin, nie ma takiego zwierza....

A ja twierdzę, że są, że są całe hodowle świń, że stanem tych świńskich fabryk są zaniepokojone różne instytucje (warunki, w jakich przebiega "hodowla" i kwestia neutralizacji gnojowicy).

I co paniusia propagandzistka na to?

A tu coś z jewishagency.org:

<<oink vey! Pigs and the Jewish State?

I arrived in Israel -16 years old. My entire family in Israel came to meet me at the airport. Our family lived on two kibbutzim - Kibbutz Lahav and Kibbutz Mizra. Oy vey - Lahav was the largest pig breeding kibbutz in Israel, Mizra, the largest producer of pork sausages in the entire Middle East. My family is in the pig business. And my first day in the Jewish State was the first time in my life that I ever saw a real live four-legged pig.

My cousin Amira took me around Kibbutz Lahav, and we walked right up to the pigsty. I was shocked. Not because I was religious, but because I knew that the relationship between the Jewish people and pigs had not exactly been a love affair. So, I said to Amira, 'I am so surprised that the first thing I see in the Jewish State is a pig.' She looks at me and says, -'Oh, Avraham. It was important to be a Jew in South Africa, but now you can stop being Jewish, become an Israeli.' I wanted to get on the plane and go home.

I came to Israel only because my father said to me, you are Jewish. And in Israel the first thing anyone said to me was, 'Welcome, now you can stop being Jewish.' It bothered me to the extent that I began to ask myself the question - What do I mean by being Jewish? I became more and more observant. Of course, it nearly gave my father a heart attack.>>

www.jewishagency.org/nr/exeres/f1f41a59-c373-4327-8f4f-5417579ea402

I tego.
            • cepekkolodziej Re: Nawet tu prostacka propaganda 04.03.07, 18:36
              A tu artykuł re: świński biznes w Izraelu z -
              • dana33 zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaant !!! 04.03.07, 20:04
                szybko, szybko....... wiadro wody a jeszcze lepiej dwa...... czuje jak ogarnia
                mnie smiech histeryczny, ktory mozna zatamowac tylko zimna woda.... :)))))

powiedzcie mnie chlopaki..... dlaczego niektorym bozia nie dala?????
                podobno ta bozia taka sprawiedliwa i rozdzielac powinna byla tez sprawiedliwie,
                a tu ni chu chu......
                nuuuuuu, gdzie to wiadro????????? :)))))))
                • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:09
                  Ja jestem ateista, wiec sie na boziowych decyzjach nie wyznaje:)))))
                  • dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:12
                    ja tez..... ale jak mowi legenda, bozia rozdawala. ty tez antylegendowiec?
                    a co ma ateizm wspolnego z leceniem mi na pomoc z wiadrem, ja sie ciebie tylko
                    zapytowuje? a moze ty tez wyjesz teraz i sam potrzebujesz pomocy, to bym
                    zrozumiala.....
                    twoja na wieki propagandzistka swinioniskichkrow...
                    • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:16
                      Baronowo, a wiesz jakie Aborygeni maja ladne legendy? Nie wspominajac juz o
                      Japonczykach, Grekach starozytnych czy Etruskach. Ja mam slabosc do basni, ale
                      wiara w nie to zupelnie inna para kaloszy:)
                    • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:16
                      Wiadro dam:)
                  • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:14
                    Ale ta opowiastka o swinskiej gorce w Izraelu nawet z moralem. Zaczynam rozumiec
                    pewna paniusie z Greenpointu - ona za ta wielka woda chce byc Polka na 200%.
                    Wprawdzie jezyk polski jest dla niej zbyt trudny, ale nadrabia na innych
                    odcinkach gromiac wiadomo kogo z uporem godnym lepszej sprawy.
                    • dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:27
                      :)))))
                • cepekkolodziej Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:23

• dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 04.03.07, 20:31
                    "Masz taką mapę z zakreślonymi ostatecznymi granicami Izraela - czy nie? Jak
                    nie masz, to nie ma co gadać, o prawie do istnienia... "(cepekkolodziej)
                    • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 14:52
                      Ja posiadam taka mape, voila:
                      tinyurl.com/lbeun
                      :)))
                      • dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 17:57
                        oooo, te granice obejmujace rowniez te tereny zaznaczone na zolto.... greater
                        israel..... dokladnie co mowi fredzio szeli, znaczy sie w drodze do tego planu..
                        bo potem to pojdziemy dalej, zeby byl greater israel od wisly do jordanu, a
                        moze i nawet od dniepru po alexandrie.... :))))))
                        zreszta czep popiera ten plan cala dusza, krzyczac w nieboglosy "na tiegeran"...
                        nie rozumiem tylko, dlaczego tak rusyfikuje to na teheran.... ostatecznie wiem
                        juz dzisiaj, ze w greater israel bedzie sie mowilo po polskiemu... :)))))
                        • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 20:12
                          Fredziuniek obiecal mi, ze zostane gubernatorem polskiego dystryktu. Ty baronowo
                          nie dziel wlosa na czworo:)))))
                          • cepekkolodziej Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 21:07
                            > Fredziuniek

Kochany Fredziuniek, taki cudowny, miły, i taki zabawny -
                            • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 21:16
                              Globus histericus...:)))) Fredzio chai!

Eliza Orzeszkowa
                              Nad Niemnem
                              Tom Pierwszy
                              "ROZDZIAŁ II"

- Tereniu, daj mi trochę wody i proszek bromowy, bo czuję nadchodzący globus. -
                              Globus histericus... dokucza mi bardzo... szczególniej kiedy się czymś
                              wzruszę... zmartwię...

Tu połknęła proszek. Miała tyle powabu i gracji przy połykaniu lekarstwa, ile
                              jej ma wyćwiczona tancerka w przybieraniu zalotnej pozy. Jednak widać było, że
                              cierpiała naprawdę; ręką dotykała piersi i gardła, w których czuła nieznośne
                              duszenie.
                          • dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 23:38
                            polski dystrykt bedzie najwiekszy.... ja cie to mowie.....
                            nic nie rozdzielam na czworo. nawet wlosa nie... :))))
                            fredzio juz rysuje mape.... granice beda dokladne. dokladniejsze.
                            najdokladniejsze. z samych mapowic. oznaczony bedzie kazdy kamyk. numery beda
                            tez specjalne. i tylko po polsku.... :))))
                            • absztyfikant Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 05.03.07, 23:38
                              Po polsku i "izraelsku" :)))))
                              • dana33 Re: zeeeeejmaaaaaaaan, absztyfiiiiiiiiikaaaaaaaan 06.03.07, 00:02
                                wlasnie.... trzeba sie zastanowic nad israelskim.... to moze zmylic
                                przeciwnika... znaczy sie moze byc niezle. eli ben yehuda obroci sie w grobie,
                                ale nicha, nikt nie bedzie tego widzial... :)))
    • aaki Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 21:46
      mógł zostawić głowe posejdona.
    • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 21:50
      A co mnie obchodzi, co zabawne. Obchodzi mnie to, co obrzydliwe. Co błazen wypowiada na głos.
      • absztyfikant Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 21:52
        >Obchodzi mnie to, co obrzydliwe
        /www.ratemypoo.com
        • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 22:19
          Obchodzi mnie ideowy gnój obecny w publicznym dyskursie w Izraelu. Interesująca przeciwwaga dla propagandowych gadek typu "Light unto the Nations".

Obchodzą mnie powody, dla których toleruje się bydlaków nawołujących do mordowania innych ludzi, albo drwiących ze smierci dziecka. Obchodzą mnie próby usprawiedliwiania takich postaw przezyciem Holokaustu.
          • absztyfikant Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 22:27
            Obchodzi mnie ideowy gnój obecny w publicznym dyskursie w swiecie islamu.
            Interesująca przeciwwaga dla propagandowych gadek typu "religia pokoju" i "zly
            Izrael".

Obchodzą mnie powody, dla których toleruje się bydlaków nawołujących do
            mordowania innych ludzi, albo drwiących ze smierci dziecka. Obchodzą mnie próby
            usprawiedliwiania takich postaw lektura Koranu.
            www.youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ
            • absztyfikant errata 05.03.07, 22:37
              Obchodzą mnie powody, dla których toleruje się bydlaków MORDUJACYCH wszystkich
              jak leci - takze dzieci.

absztyfikant@gazeta.pl
              Kto chce sie polansowac na mojej sygnaturce? Chetnie 'wyczarteruje' na jakis
              czas te 'powierzchnie reklamowa':) Przyzwoite wnioski prosze kierowac na priv.
            • dana33 Re: zabawny fredziunio 05.03.07, 23:59
              a mnie najbardziej obchodzi ideowy gnoj w mysleniu cepowatych....
              "To tylko nieszkodliwy błazen. Może nawoływać do mordowania ludzi, pod
              warunkiem, że zrobi to zabawnie." to jest warte wlasnie pisania, krytykowania,
              potepiania i podsuwania pod nos kazdemu. jakos cos takiego: "Pozdrowienia od
              mieszkańców Jedwabnego, zapasy słomy i zapałek już zbieramy" i "Bede ci szczal
              na glowe przez swietlik w komorze gazowej!" nigdy nie wzbudzilo w cepowatym
              ochoty do protestu, robienia sygnaturek i podsuwaniu im kazdemu pod nos....
              ja rozumiem, ze cepowate indywidua nie czytaja kazdego postu, ale jakos zawsze
              czytaja posty zydow i wyciagaja z nich odpowiednie wnioski obejmujac nimi
              wszystkich zydow na swiecie i caly israel. to wlasnie taki ideowy gnoj
              cepowatych tego swiata.
              • absztyfikant Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 00:18
                Tak wlasnie postepuja antysemici przebrani w kosmopolityczne i "lewicowe" szaty.
                Smrod zawsze wyjdzie, nawet w garniturze od Kenzo czy Armaniego.
    • absztyfikant Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 00:26
      Ale niszowa:)

>ohyda moralna.
      • dana33 Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 00:34
        :))))))
    • cepekkolodziej [...] 06.03.07, 05:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 05:57
      Niestety, jestem jaknajbardziej trzeźwy. Widzę to, co widzę. I zawsze będę wymagał od Izraela więcej.

To są moje prywatne wymagania. Świat może to widzieć inaczej. Może, ale - zdaje się - przestaje już mieć chęć. Na tolerowanie różnych Dan33, arapów, fredków i libermanów z ich projektami urządzania Bliskiego Wschodu - nawet kosztem wojny, której skutków nie są w stanie przewidzieć.

Żal mi, najzwyczajniej, po ludzku, kolejnych generacji młodzieży zmuszanej do służby więzienno-policyjnej we własnym kraju. Tych dzieciaków, ktore za wczesnie muszą płacić za pomysły polityków.

To wszystko.
      • dana33 Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 09:05
        hahahahaha..... usmialam sie od samego rana......
        cepowate indywiduum najpierw slicznie manipuluje piszac: "To nie ja wrzeszczę,
        że pięciolatki - gdziekolwiek na świecie - są masowymi mordercami..", jak ja
        bym to kiedykolwiek powiedziala.... ograniczylam sie do tzw. palestynczykow, a
        nie "gdziekolwiek na swiecie", ale jak widac, dla cepowatych, ktorzy nie maja
        map i granic autonomia palestynska to "gdziekolwiek na swiecie"...

facio cepowaty nie widzi jak sie stoczyl sam i to juz dawno, popierajac terror,
        wyrywajac sobie wlosy nad kazdym arabskim dzieckiem wygodnie omijajac
        israelskie dzieci no i nie uznajac prawa israela do istnienia....

a najbardziej to mnie rozsmieszylo to "I zawsze będę wymagał od Izraela więcej."
        ile arogancji i pychy w tym zdaniu..... a kto to cepowate indywiduum? jakie ma
        znaczenie nie tylko w sprawach israelskich ale wogole? maly, pyszalkowaty,
        zarozumialy, z przerosnietym, chorym ego facio oglasza na forum co bedzie
        wymagal od israela.... jezuuuuu, ale sie osmiesza, blazen.....
        • goldbaum gdzie gruba racje ma to ma 06.03.07, 09:33
          dana33 napisała:

> "To nie ja wrzeszczę,
          > że pięciolatki - gdziekolwiek na świecie - są masowymi mordercami..", jak ja
          > bym to kiedykolwiek powiedziala.... ograniczylam sie do tzw. palestynczykow, a
          > nie "gdziekolwiek na swiecie"

Ona przekonujac, ze juz 5-letnie dzieci to "masowi mordercy" albo, ze juz 3- i
          4-letnie dzieci "trzeba zabijac" nie okazujac "humanizmu" i "litosci"
          rzeczywiscie "ograniczyla sie do tzw. palestynczykow".

P.S. ze tez ci chcialo wdepnac cepie do tego ich chlewu....
          Nu, ja tez wdepnalem ale przynajmniej wylowilem z tego gnoju kolejna perelke :-)
        • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 14:53
          Zanim zaczniesz komentować, może trochę przysiądź fałdów i poducz się troche bardziej polskiego.

Palestyńczycy właśnie zamieszkują jedno z miejsc "gdziekolwiek na świecie".

To ładnie, że ograniczyłaś się w twierdzeniu, że nalezy zabijać pięciolatki, bo to masowi mordercy, jedynie do Palestyńczyków. To wyjątkowo dobrze o tobie świadczy, o twoim humanizmie i w ogóle. A już szczególnie doceniam fakt, że przyznajesz, że tak powiedziałaś - dumnie i z podniesionym czołem. Tylko coś mi się przypomina taka fraza, w której "miedziane czoło".

Na koniec, bo mi się już nudzi -
          • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 15:01
            A tak dodatkowo: nigdy i nigdzie nie popierałem terroru. Za to, że twierdzisz, jakobym to czynił, należy ci się miano zwierza, którego w Izraelu nie ma.

"Niska krowa".
      • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 15:25
        cepekkolodziej napisał:

> To są moje prywatne wymagania. Świat może to widzieć inaczej. Może, ale -
        > zdaje się - przestaje już mieć chęć. Na tolerowanie różnych Dan33, arapów,
        > fredków i libermanów z ich projektami urządzania Bliskiego Wschodu - nawet
        > kosztem wojny, której skutków nie są w stanie przewidzieć.

Absolutnie bez satysfakcji:

<<According to the BBC, the survey "gave respondents a list of 12 countries and asked whether they had a 'mostly positive or mostly negative influence in the world.
        "The country with the highest number of mostly negative responses overall is Israel (56% negative, 17% positive), followed by Iran (54% negative 18% positive), the United States (51% negative, 30% positive), and North Korea (48% negative, 19% positive).">>

www.haaretz.com/hasen/spages/833804.html
        • dana33 Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 19:50
          rozumiem, ze cepowaty na dzisiaj skonczyl. git. idz odpoczac i zacznij jutro od
          poczatku.
          ten, kto nie krytykuje terroru, ten ktory nigdy nie powie slowa potepienia,
          nawet w obliczu krwi, ten tym samym popiera terror.
          popierasz terror, cepowaty i to jeszcze jak. czy mnie nazwiesz swinia czy nie,
          fakt ze terroru nigdy nie krytykujesz, a wiec popierasz po cichu, nie zostanie
          przez to zmieniony.
          a teraz won...
          • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 19:56
            > fakt ze terroru nigdy nie krytykujesz, a wiec popierasz po cichu

Nie pamiętam, żebyś kiedykolwiek potępiła zbrodnie komunizmu. Ergo, zgodnie z twoim stylem wnioskowania, pochwalasz je. Popierasz po cichu.

No gratuluję.

A co do drugiej sprawy. Jaka znów świnia? Sama to słowo wypowiedziałaś.
            • dana33 [...] 06.03.07, 20:10
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • cepekkolodziej Re: zabawny fredziunio 06.03.07, 20:18
                Dobre.

Podziwiam.

> naleze do ludzi, ktorzy mowia to co mysla

Problem w tym, żeby tak naprawdę najpierw myśleć, potem mówić. Bez spełnienia tego warunku z buzi wydobywa się tylko blablabla (z towarzyszeniem papierosowego dymu).

A komunistycznych zbrodniarzy popierasz, nie ma żadnych wątpliwości.
    • p.s.j "Haribo zamienia muzułmanów w żaby"? bez sensu... 06.03.07, 14:19
      Nie wiem, o co chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka