Dodaj do ulubionych

AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 198.53.160.* 22.01.02, 03:58
TAK POTEZNY IZRAEL MOZE SCZYCIC SIE ZAJECIEM OKUPOWANYM PRZEZ NIEGO MIAST
PALESTYNSKICH I MORDOWANIEM NIE WINNYCH LUDZI....
SKAD MY TO ZNAMY?
A Z NASZEGO PODWORKA...
ILEZ TO RAZY W HISTORII ZAJMOWANO NAM ZIEMIE,MIASTA I ZAMYKANO W GULAGACH I
WYWOZONO NA BIALE NIEDZWIEDZIE I....MILIONY RAZY TO SAMO?
A Z SPRAWA KOGO?
NARODOW WYBRANYCH!!!!!!!!!!!!!
PRZECZYTAJCIE KSIAZKI O PRAWDZIE HISTORYCZNEJ M.INYMI DZIELA PAJAKA.
POMOZCIE SAMYM SOBIE W SZUKANIU PRAWD HISTORYCZNYCH!
NIE WIERZCIE TYLKO HISTORI NAGLASNIANEJ PRZEZ RZADOWE SRODKI PREKAZU...
A WIEC DO DZIELA!
WALCZMY O PRAWA CZLOWIEKA NARODOW CIEMIEZONYCH!!!!

NIKE

Obserwuj wątek
    • quickly Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.02, 04:01
      Smierc agresorowi!
      Egon do gnoju!
      jihad do piachu!
    • Gość: Yidele Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.138.* 22.01.02, 13:34
      Za jedyne 19.95 !!! zamów teraz, pierwszych 15 klientów otrzyma nieodpłatnie
      nastepujące tytuły:

1) Słownik antysemity polskiego ( 2001, pwn)
      2) Nazizm w domu i ogrodzie ( 1999, Jahr veralg)
      3) Jihad! ( w aneksie podręcznik męczennika rewolucyjnego) ( Abu dabi press
      intl.)
      4) Explosives for dummies, international edition nr.4
      5) Protocols of the learned elders of Zion, limited edition ( H.Ford
      foundation, 1985)

Donacje na rzecz Jihad Islami i Tanzim militia są przekazywane za
      pokwitowaniem, donacja gwarantuje wybór z następujcych przedmiotów:
      ^^
      100$ - I \/ the Taleban! tote or mug
      150$ - "PLO - killing children is our profession" T-shirt
      250$ - roczna prenumerata magazynu "martyr to the cause" ( każdy egzemplarz
      zawiera plakat "martyr of the month" wraz z kawałkami powłoki doczenej tegoż (
      tzw. mortuary grab bag)
      500$ - ręcznie grawerowany kałasznikow w kolorach Autonomii, dwa tygodnie
      amunicji ( prod. chrl lub iran, 7.65x39 berdan primed)
      1000$ - wizyta w obozach hizballah w libanie, wycieczki fakultetywne do
      sheeba's farm
      5000$ - pakiet "Martyr to the cause" zawiera: status "provisionary martyr to
      the cause" pozwalajacy na swobodne poruszanie się w rejonach kontrolowanych, 10
      kg semtex lub 6 kg plastique + all the ball bearings you can carry ( tzw.
      ramadan special) oraz certyfikat gwarantujący zbawienie i przydział hurys.
      10000$ - USUNIĘCIE Z LISTY
      • Gość: JOrl Re: Cos o przybledach za pieniedzmi IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.02, 19:00
        Mysle ze cos sie ode mnie Tobie nalezy. Gdzies czytalem, jak to pisales, ze
        przybledy palestynskie sciagneli do palestyny po pieniadze osiadlych tam zydow.
        Widisz, kolego, tam po pieniadze sciagali nie tylko palestynczycy. Jak wiemy,
        do Izraela wyemigrowalo w ostatnich parunastu latach ponad milion ludzi z ZSRR.
        Podobno zydow. A teraz Ci opowiem jak to tak naprawde wygladalo. Byli to i sa
        normalni rosjanie, ktorzy po 70 latach komuny nie mieli zadnego zwiazku z
        religia czy jezykiem zydowskim. Ale gdzies, dosyc przypydkowo mieli napisane w
        papierach ze sa zydami. I w latach 80, jak komuna popuszczala, a jednoczesnie w
        Rosji ludzie nie mieli dzinsow i coka-coli, rozeszly sie wiesci, ze jest taki
        Bardzo Bogaty Kraj do ktorego mozna wyjechac. Rosjanie (bo przeciez juz dawno
        nie zydzi!) zaczeli na gwalt uczyc sie jakis Talmudow, kupowac i nosic jarmulki
        jak i zalatwiac mniej czy bardziej uczciwie jakies dokumenty aby udowadniac
        przynaleznosc do tej odpowiedniej rasy. Wszystko aby wyjechac z komunistycznego
        piekla do kapitalistycznego raju. A Izrael, z pomoca USA to immigracje, ze
        wzgledow demograficznych na Bliskim Wschodzie organizowal. Tylko potrzebowal
        czystych rasowo ludzi, uprawiajacych religie zydowska. A ci rosjanie sie o to
        starali. A jak sie mozesz domyslac, twierdze, ze wyjazd byl tylko ze wzgledow
        ekonomicznych. Dla pieniedzy. Cos jak ci palestynczycy o ktorych mowisz.
        Najsmieszniejsze jest, ze tak naprawde to w wiekszosci sie na tym raju
        zawiedli. Ani tak bogato, ani bezpiecznie. Ja obserwuje takich podobnych
        (pochodzenie niemieckie!) i stwierdzam, ze sa wiekszym obciazeniem dla kas
        panstwowych jak przynosza dochodu. Mysle, ze w Izraelu jest podobnie.
        Tak, ze kolego nie tak gornolotnie o swoim narodzie.
        A wiesz, ze jak uczniowie z Izraela przyjechali do Polski aby odwiedzic
        Oswiecim, to ta pamiec pomordowanych olali. Wieczorkiem w hotelu sprowadzli
        sobie prostytutki dla zabawy. W Polsce taniej. Ale nic dziwnego ze olali.
        Przeciez tak naprawde nie sa zydami.
        Pozdrowienia
        • Gość: Fredzio Re: Cos o przybledach za pieniedzmi IP: *.tnt8.s2.uunet.de 22.01.02, 19:58
          Gość portalu: JOrl napisał(a):

> Mysle ze cos sie ode mnie Tobie nalezy. Gdzies czytalem, jak to pisales, ze
          > przybledy palestynskie sciagneli do palestyny po pieniadze osiadlych tam zydow.
          >
          > Widisz, kolego, tam po pieniadze sciagali nie tylko palestynczycy. Jak wiemy,
          > do Izraela wyemigrowalo w ostatnich parunastu latach ponad milion ludzi z ZSRR.
          >
          > Podobno zydow. A teraz Ci opowiem jak to tak naprawde wygladalo. Byli to i sa
          > normalni rosjanie, ktorzy po 70 latach komuny nie mieli zadnego zwiazku z
          > religia czy jezykiem zydowskim. Ale gdzies, dosyc przypydkowo mieli napisane w
          > papierach ze sa zydami. I w latach 80, jak komuna popuszczala, a jednoczesnie w
          >
          > Rosji ludzie nie mieli dzinsow i coka-coli, rozeszly sie wiesci, ze jest taki
          > Bardzo Bogaty Kraj do ktorego mozna wyjechac. Rosjanie (bo przeciez juz dawno
          > nie zydzi!) zaczeli na gwalt uczyc sie jakis Talmudow, kupowac i nosic jarmulki
          >
          > jak i zalatwiac mniej czy bardziej uczciwie jakies dokumenty aby udowadniac
          > przynaleznosc do tej odpowiedniej rasy. Wszystko aby wyjechac z komunistycznego
          >
          > piekla do kapitalistycznego raju. A Izrael, z pomoca USA to immigracje, ze
          > wzgledow demograficznych na Bliskim Wschodzie organizowal. Tylko potrzebowal
          > czystych rasowo ludzi, uprawiajacych religie zydowska. A ci rosjanie sie o to
          > starali. A jak sie mozesz domyslac, twierdze, ze wyjazd byl tylko ze wzgledow
          > ekonomicznych. Dla pieniedzy. Cos jak ci palestynczycy o ktorych mowisz.
          > Najsmieszniejsze jest, ze tak naprawde to w wiekszosci sie na tym raju
          > zawiedli. Ani tak bogato, ani bezpiecznie. Ja obserwuje takich podobnych
          > (pochodzenie niemieckie!) i stwierdzam, ze sa wiekszym obciazeniem dla kas
          > panstwowych jak przynosza dochodu. Mysle, ze w Izraelu jest podobnie.
          > Tak, ze kolego nie tak gornolotnie o swoim narodzie.
          > A wiesz, ze jak uczniowie z Izraela przyjechali do Polski aby odwiedzic
          > Oswiecim, to ta pamiec pomordowanych olali. Wieczorkiem w hotelu sprowadzli
          > sobie prostytutki dla zabawy. W Polsce taniej. Ale nic dziwnego ze olali.
          > Przeciez tak naprawde nie sa zydami.
          > Pozdrowienia
          bla... bla.. jestes Alfons i posylas twoja Dziwke do tych turistow aby walute ma
          wodke zarobic i popic z Jackiem Abdullah i Oddesa psychpfatem
          Polski High-Tech wchodzi do Uni

• yidele Re: Cos o przybledach za pieniedzmi 22.01.02, 21:51
          Taak..Tobie raczej o Przybłedach za pieniędzmi pisać nie przystoi, jśli zaś
          mierzysz świat wedle "jakości" emigracji do/z niemiec ( polskiej, ruskiej czy
          marsjanskiej) tedy nie dziwię się tobie że od oszustów zaczynasz a na kurwach
          konczysz. Ciekawym jest także to, iz uważasz 70 lat asymilacji w komunie
          wystarczające na to aby żydzi stali się rosjanami, jednocześnie żydem
          piętnujesz Polaków których rodziny są w tym kraju conajmniej 800 lat!!
          prawdziwy podwójny standard. Napewno już to wiesz, ale dla potrzeb tego
          argumentu powtórzę ci jeszcze raz: Żydem jest ten, co się z matki żydówki
          urodził i/lub ten, który przeszedł na religię żydowską i jako żyd został przez
          innych żydów zaakceptowany. W świetle prawa powrotu które zostało zatwierdzone
          6 kwietnia 1950 roku, na długo przed emigracją rosyjskich żydów w ostatnich
          latach,( cytuję)"For the purposes of this Law, "Jew" means a person who was
          born of a Jewish mother or has become converted to Judaism and who is not a
          member of another religion" Oto link www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?
          MFAH00kp0 Wedle tego prawa Konwersja na judaizm czyni z Ciebie żyda tak jak
          przyjęcie religii Katolickiej czyni z Ciebie katolika. Możesz gardzic tymi
          ludźmi i ich wyborem, ja osobiscie wątpię czy jesteś w stanie ten wybór
          zrozumieć. Mieszkasz w bogatym i obcym kraju, a ganisz tych, co gotowi są
          ryzykować swe życie aby zrealizować religijny i kulturowy obowiązek powrotu do
          duchowej ojczyzny!Oczywiście na pewno część rosyjskich zydów wyemigrowała dla
          polepszenia swych warunków zyciowych - tak jak i ty - i w tym nic złego nie
          ma! Większość migracji ludnosci na tym świecie odbywa się z pobudek
          ekonomiczno/politycznych

Jedna zasadnicza róznica jednak odziela ich od palestynskich watażków - Żydzi
          są w stanie pojąć koncepcję Izraelczyka - niezyda - faktem jest że wielu
          izraelskich arabów zyje w zgodzie z żydami w Izraelu, zaś Arabscy radykałowie (
          a oni sa u steru Fatah, Islami Jihad, Hisballah, Tanzim i innych grup
          kontrolujących arabskie społeczeństwo w Palestynie) nie są w stanie przyjąć do
          wiadomosci że żydzi maja swe miejsce na bliskim wschodzi i że tym miejscem jest
          Izrael. Piszesz "...Ja obserwuje takich podobnych (pochodzenie niemieckie!) i
          stwierdzam, ze sa wiekszym obciazeniem dla kas panstwowych jak przynosza
          dochodu. Mysle, ze w Izraelu jest podobnie..." ale co Ty mozesz na ten temat
          wiedzieć? Rosyjscy żydzi którzy wyemigrowali do Izraela ( tak jak każdy
          Izraelczyk Z WYJATKIEM ARABÓW) podlegaja obowiązkowej słuzbie wojskowej.
          Nadstawiają karku aby zapewnić bezpieczeństwo tego kraju - coś, czego nie
          musieliby robic np. w Australii czy USA. Jak juz pisałem, ty tego zrozumieć nie
          jestes w stanie, bo widzisz nas poprzez swe uprzedzenia. Gdyby kosztem twojej
          naturalizacji w Kangurlandii było obowiazkowe pełnienie służby wojskowej
          gdzieś gdzie strzelają, pojechałbyś? Napewno nie.
          Co do twych rewelacji na temat prostytutek i młodzieży (Dowody?) - wstawiać
          głodne kawałki potrafi każdy, niekoniecznie z australii, a nawet gdyby było to
          prawdą ( znaczy, że młodzi żydzi w czasie pobytu w Polsce skozystali z usług
          prostytutek) to nie powinno cie to dziwić, chyba ze w wieku nastu-lat sam jaj
          nie miałeś. Co do "olewania" pamięci pomordowanych; jest to stwierdzenie tak
          idiotyczne jak niesprawdzalne - chyba nie musisz się sprowadzać do insynuacji?
          Argument powinien opierać sie na faktach/stwierdzeniach które podlegają
          weryfikacj, tzn. tylko dlatego że ktoś stwierdził iz R.Hess lubił nastoletnich
          chłopców nie wystarcza aby nazywać go pedałem.
          W podsumowaniu:
          Jak zwykle, 0 argumentu, 0 dowodów, chmara insynuacji i niedomówień.
          Masz rację, nalezy mi się coś od ciebie - ale ty nie jesteś w stanie tego z
          siebie wyegzekwować boś cienki jak barszcz z koali i prawdy w tobie nie ma

Pozdrowienia,

Yidele
          • Gość: Paul Re: Cos o przybledach za pieniedzmi IP: *.proxy.aol.com 22.01.02, 22:03
            Czarodzieju, ten gosc nie potrafi logicznie myslec. Co z tego ze napiszesz mu
            ze ma 0 argumentow, etc. To nie dotrze. On lubi pisac pierdoly. Jak do tego
            sie ma ta jego matematyka? Bog raczy wiedziec. Uszanowanie.
            Paul
          • Gość: Yidele Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.budimex.com.pl 22.01.02, 22:38
            t-dialin.net jest w niemczech. Poza faktem żeś jeszcze mniej oryginalny, boś
            zassał swój antysemityzm i koncepcje czystości rasowej z zatrutej nią gleby,
            nie zmienia to niczego ale duzo tłumaczy.
            • Gość: JOrl Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.02, 19:42
              Drogi Yidele.
              Ja tych zydow z Rosji nie oczerniam. Zyjac w komunie, poddani zachodniej
              propagandzie wyobrazali sobie, ze na zachodzie jest raj. Te rozumowania znam
              zapewne lepiej od Ciebie. A ono bylo falszywe i to mozesz sie dowiedziec od
              emigrantow z komuny. Ze bylo falszwe. Jako ze ZSRR nikogo nie puszczal, a w
              latach 80 otworzono tylko jedna furtke dla zydow. Dlatego ludzie te swoje
              pochodzenia wygrzebywali nawet z pod ziemi. Bo to byla jedyna szansa wyjazdu. A
              ze musieli pokazywac "przynaleznosc" do kultury i religii zydowskiej rzucili
              sie, jak to pisalem, do uczenia sie talmudow noszenia jarmulek itd. Ta bramka
              byla waska. Ci zakwalifikowani mogli wyemigrowac. Ale, powinienes wiedziec, ze
              spora ich czesc wszastko robila aby nie wyladowac na Ziemi Obiecanej. To nie
              bylo takie proste, poniewaz trudno bylo wyjechac z komuny, ale tez jest trudno
              byc do jakiegos kraju przyjety. Zwlaszcza, aby tam miec jakies zabezpieczenie
              socjalne, a nie byc jak pies traktowany. Spora ich czesc wyladowala w drodze do
              Izraela w duzo bezpieczniejszych Niemczech. Tutaj, z powodow historycznych,
              zydzi otrzymuja pobyt jak i opieke socjalna. Jako jedyna narodowosc nie
              niemiecka. Musza ale byc czynnymi zydami, bo moze im to byc zabrane. Stad ich
              gorliwosc religijna w Niemczech. A nawet ci, ktorzy wyladowali w Izraelu, mieli
              energie i ich bylo na to stac, czesto uciekali ze swojej Ziemi Obiecanej.
              Czesto do Niemiec z wyzej opisanych mozliwosci jakie w tym kraju maja. Znam
              takich osobiscie, ktorzy mi opowiadali, jak Izrael nie chce tak naprawde ich
              sie pozbyc. Mieli izraelskie paszporty i aby moc je przedluzyc, musial
              mezczyzna wrocic chociaz na pare dni d Izraela. Za granica sie to nie dawalo. I
              tam od razu bylby wziety do wojska. Po to ten przepis. Zostal w Niemczech na
              statusie bezpanstwowca, a potem dostal obywatelstwo niemieckie. Tak to by bylo
              z tym wojskiem. Ostatnio czytalem, ze w Izraelu tez jakos mozna, na podstawie
              zaswiadczen lekarskich sie od sluzby wymigac. I to ostatnio jest nagmminne. I
              mysle ze nagminne u tych nie idealistow. Ty to co innego. Chociaz czy Ty
              jezdzsz tam na cwiczenia wojskowe?
              Po co to pisze? Po prostu smiesza mnie Twoje gornolotne tony o zydach. Wiesz,
              ja moze jestem wyjatkiem, ale NIE jestem w zadnym stopniu rasista. Zydzi dla
              mnie sa takimi samymi ludzmi jak inni. Ani madrzy, ani glupi. Tez nie rzadza,
              ani nie zamierzaja rzadzic swiatem czy USA. Ale tez inni, jak arabowie, nie sa
              dla mnie smieciem jak dla Ciebie. I dowolna inna narodowosc. Ale dla Ciebie sa
              ogromne roznice w narodach. I to uwazam za bledne, a nawet rasistowskie. I
              dlatego, ze zydzi sa jacy sa i zwlaszcza ci immigranci z ZSRR ktorzy sztucznie,
              bo inaczej sie by nie dalo wyemigrowac, "udaja" zydow, napisalem to co
              napisalem. I tak naprawde dla mnie to nie oni sa tymi oszustami, ale ci,
              ktorzy, w celach poprawienia stosunkow demograficznych na Bliskim Wschodze
              poprzez korzystania z rezerwuarow ludnosci z ZSRR zmuszali tych ludzi takiego
              postepowania sa nimi. Bo to bylo robione celowo i napewno zdawano sabie sprawy
              z tego, ze ludzie beda oszukiwac. Ale nie wiem czy to sie tak naprawde na
              dluzsza mete oplaci. Bo oni tak naprawde czuja sie tam obco, mimo tych
              obrzadkow w ktorych uczestnicza. To moze przyniesc wiecej strat jak zyskow
              Izraelowi. Ja to obserwuje w Niemczech i stwierdzam, ze tez immigranci tzw
              Niemcy ze wschodu sumarycznie sie nie oplacalo sprowadzac. A zasady sa/byly
              podobne jak w Izraelu.
              Stad tez te ich olewnie Oswiecimia. O tym czytalem w prasie polskiej. Bylo to
              dosyc glosne. tak, ze sie zaraz nie obrazaj na fakty. Jak sie celowo
              nasprowadzalo "przyszywanych" zydow to sa i takie konsekwencje.
              >t-dialin.net jest w niemczech. Poza faktem żeś jeszcze mniej oryginalny, boś
              >zassał swój antysemityzm i koncepcje czystości rasowej z zatrutej nią gleby,
              >nie zmienia to niczego ale duzo tłumaczy.
              We mnie nie ma grama antysemityzmu. To juz tlumaczylem. I mysle, ze wlasnie w
              Niemczech jest najtrudniej o ta "zatruta glebe" kolego. A poza tym ja mysle
              samodzielnie, a nie "ssie" z czegokolwiek. I bardzo czesto inaczej jak inni.
              Taka mam nature. I chocby dlatego nie nie moge byc antysemita. Bo to jest za
              popularne. I durne. Mnie interesuja tylko fakty, przyczyny postepowania ludzi
              itp. I nie lubie jak mi sie probuje robic "wody z mozgu". A Ty to prubujesz. O
              tym narodze wybranym.
              Pozdowienia
              • Gość: Wan Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 24.01.02, 21:12
                Jest dla mnie jasne, że znakomita większość emigrantów z byłego ZSRR utożsamia
                się z Żydami. Część nie i to jest naturalne. Część decyduje się jechać do
                Izraela, część do Niemiec a część do USA i to też jest w porządku. Czyż z
                Polakami jest inaczej? Może z jednym wyjątkiem - Polacy niechętnie jeżdżą tam,
                gdzie jest gorzej. W Izrealu nie koniecznie jest lepiej niż np w Kanadzie czy
                Niemczech.
                Rozmawiałem kiedyś z jednym Izraelczykiem, emigrantem z ZSRR, żyjącym w kibucu.
                Powiedział, że woli żyć w Izraelu, gdzie czuje się u siebie, niż mieszkać
                gdzieś w Rosji, gdzie zawsze znajdzie się ktoś, kto jego a może jego córkę czy
                syna albo żonę obrazi, wyzwie a może pobije, tylko dlatego, że nie jest
                Rosjaninem czy Ukraincem.
              • Gość: Yidele Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 01:38
                Gość portalu: JOrl napisał(a):

> Drogi Yidele.
                > Ja tych zydow z Rosji nie oczerniam. Zyjac w komunie, poddani zachodniej
                > propagandzie wyobrazali sobie, ze na zachodzie jest raj. Te rozumowania znam
                > zapewne lepiej od Ciebie. A ono bylo falszywe i to mozesz sie dowiedziec od
                > emigrantow z komuny. Ze bylo falszwe. Jako ze ZSRR nikogo nie puszczal, a w
                > latach 80 otworzono tylko jedna furtke dla zydow. Dlatego ludzie te swoje
                > pochodzenia wygrzebywali nawet z pod ziemi. Bo to byla jedyna szansa wyjazdu. A
                > ze musieli pokazywac "przynaleznosc" do kultury i religii zydowskiej rzucili
                > sie, jak to pisalem, do uczenia sie talmudow noszenia jarmulek itd. Ta bramka
                > byla waska. Ci zakwalifikowani mogli wyemigrowac.
                Różnicę między zachodem i wschodem znam empirycznie, sam ongiś wyemigrowałem z
                Polski i mieszkałem wiele lat poza jej granicami. Oczywiście najłatwiej jest
                przypisywać innym własne motywy - nie dziwię się tedy że tak dokładnie
                dopracowałeś SWOJE WŁASNE poglądy na temat motywacji osób których nie znasz.
                Zadziwiającym jest nie to, że żydzi rosyjscy powrócili do wiary ojców, lecz to że
                z twego pt. widzenia robi to jakąkolwiek różnicę - dla mnie są to poprostu moi
                współwyznawcy, Bóg zaś rozliczy ich z tego czy są mu wierni - napewno nie TY ani
                JA.
                >Ale, powinienes wiedziec, ze
                > spora ich czesc wszastko robila aby nie wyladowac na Ziemi Obiecanej...A nawet
                ci, ktorzy wyladowali w Izraelu, mieli energie i ich bylo na to stac, czesto
                uciekali ze swojej Ziemi Obiecanej.

Ci którzy mają energię i wykształcenie w większości zostają w Izraelu - daltego
                to własnie w Izraelska technologia dostępu radiowego, enkrypcji, paralell-
                processing'u - ( aby wymienic tylko parę dziedzin o których mogę się wypowiedzieć
                osobiście z wielu, wielu innych) przoduje na świecie. Izrael jest pod względem
                wygód cywilizacyjnych/technologii najbardziej rozwiniętym krajem regionu. W
                porównaniu np. z Arabią Saudyjską czy Syrią które mimo olbrzymich zasobów
                naturalnych i pełnych dotacji na edukację swoich obywateli ( S.A oferuje darmowe
                stypendia do dowolnej szkoły) nie jest w stanie zatrzymać swoich wyedukowanych
                kadr. Miałem arabskich kolegów na studiach w USA, wiekszość była na stypendiach
                wielokrotnie wyższych od średniego uposażenia amerykańskich studentów, w
                oróżnieniu od swoich amerykańskich kolegów oni nie musieli zwracać kosztów.

> ...Znam
                > takich osobiscie, ktorzy mi opowiadali, jak Izrael nie chce tak naprawde ich
                > sie pozbyc. Mieli izraelskie paszporty i aby moc je przedluzyc, musial
                > mezczyzna wrocic chociaz na pare dni d Izraela. Za granica sie to nie dawalo. I
                > tam od razu bylby wziety do wojska. Po to ten przepis. Zostal w Niemczech na
                > statusie bezpanstwowca, a potem dostal obywatelstwo niemieckie. Tak to by bylo
                > z tym wojskiem.
                Tak. W każdym społeczeństwie są ludzie którzy z unikają wypełniania obowiązków
                służby wojskowej ( gdzie taki obowiązek istnieje ). NIGDY nie słyszałem o tym aby
                Polak lub Niemiec wrócił z USA do swego kraju aby ten obowiązek wypełnic ( z
                wyjątkiem Kosciuszki, oczywiście:) - natomiast nagminne są wyjazdy do kibbutzów
                czy wojska w Izraelu wśród amerykańskich żydów którzy, będąc obywatelami stanów,
                nie Izraela, robią to z pobudek których chyba nie rozumiesz.
                > Ty to co innego. Chociaz czy Ty jezdzsz tam na cwiczenia wojskowe?
                Nie będąc obywatelem Izraela i ponadto powyżej wieku poborowego, byłoby to
                trudne - natomiast kiedy byłem w wieku poborowym, byłem zarejestrowany z tzw.
                selective service w USA. Gdyby zaszła taka potrzeba nie wahałbym się.
                > Po co to pisze? Po prostu smiesza mnie Twoje gornolotne tony o zydach. Wiesz,
                > ja moze jestem wyjatkiem, ale NIE jestem w zadnym stopniu rasista. Zydzi dla
                > mnie sa takimi samymi ludzmi jak inni. Ani madrzy, ani glupi. Tez nie rzadza,
                > ani nie zamierzaja rzadzic swiatem czy USA. Ale tez inni, jak arabowie, nie sa
                > dla mnie smieciem jak dla Ciebie.> I dowolna inna narodowosc. Ale dla Ciebie sa
                > ogromne roznice w narodach. I to uwazam za bledne, a nawet rasistowskie.

Podaj choć 1 cytat - nigdzie i nigdy nie poniżam arabów ani innych ras. Sugeruję
                lekture:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=450847&aid=463051

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=392532&aid=395980

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=378097&aid=418311

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=378097&aid=416955

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=382055&aid=390945

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=382055&aid=388109

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=469283&aid=477616

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=469283&aid=483175

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=472419&aid=477887

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=450924&aid=475376

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SWIAT&wid=888812&aid=896649

> >t-dialin.net jest w niemczech. Poza faktem żeś jeszcze mniej oryginalny, bo
                > ś
                > >zassał swój antysemityzm i koncepcje czystości rasowej z zatrutej nią gleby
                > ,
                > >nie zmienia to niczego ale duzo tłumaczy.
                > We mnie nie ma grama antysemityzmu. To juz tlumaczylem. I mysle, ze wlasnie w
                > Niemczech jest najtrudniej o ta "zatruta glebe" kolego.
                Nie zgadzam się. Neo-Nazism, kultura kłamstwa o Shoah są b. rozpowszechnione w
                Niemczech, zaś dzisiejsze niemieckie siły zbrojne to jedna wielka wylęgarnia
                noeonazizmu

www.cnn.com/2001/WORLD/europe/germany/03/10/farright/

> A poza tym ja mysle
                > samodzielnie, a nie "ssie" z czegokolwiek...Mnie interesuja tylko fakty,
                przyczyny postepowania ludzi ...itp. I nie lubie jak mi sie probuje robic "wody z
                mozgu". A Ty to prubujesz. O tym narodze wybranym.
                - Dowody? czy tylko puste, czcze oskarżenia? Jeśli czujesz się tak zagrożony
                opiniami odmiennymi od twoich, tedy nie powinieneś dyskutować, nie powinieneś
                czytać - bo mogłbyś natknąć się na coś co ci się nie spodoba.

Yidele

• Gość: JBB Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.cvx18-bradley.dialup.earthlink.net 25.01.02, 06:32
                  Do Yidele,
                  Gratuluje,swietna wypowiedz.
                  Lacze pozdrowienia, JBB.
                  PS. Roczna liczba patentow w USA rejstrowanych przez wynalazcow izraelskich
                  przewyzsza liczbe z Niemiec i Francji.JBB.

• Gość: JOrl Re: Cos o przybledach za pieniedzmi- poprawka IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.02, 18:57
                  Drogi Yidele, pare zdan jeszcze.
                  Zeby bylo jasne, dalej twierdze i to na podstwie wielu dowodow, rozmow z
                  emigrantami, ze Ci emigranci do Izraela byli nimi, bo to byla ich praktycznie
                  jedyna i najwygodniejsza (uregulowany status a nie jakis azylant!) wyjazdu z
                  ZSRR. Oczywiscie boja sie do tego przyznac, bo moze bedzie im ten status
                  zabrany. W Niemczech tacy rosyjscy "zydzi", jako jedyni poza niemcami maja
                  uregulowany status, ale pod warunkiem uczestniczenia w organizacjach
                  zydowskich. I jak myslisz, powiedza glosno, ze tak naprawde jestesmy
                  rosjanami?. Wtedy wszystko przeciez traca!. Ale chodza do klubow rosyjskich,
                  sluchaja piosenek rosyjskich i czuja sie rosjanami. Slyszales o takim polityku
                  Zyrynowskim, prawda? Mozna powiedziec, patriota rosjanin. A czytalem raz, ze w
                  latach 80 tez szukal papierow na pochodzenie zydowskie. Ale jak widac sie
                  opamietal, i wolal zostac tym czym jest. A niewiele brakowalo aby wyemigrowal
                  do Izraela i tam chodzilby w jarmulce. I mowilaby, ze jest zydem.
                  >Ci którzy mają energię i wykształcenie w większości zostają w Izraelu -
                  >daltego to własnie w Izraelska technologia dostępu radiowego, enkrypcji,
                  >paralell- processing'u - ( aby wymienic tylko parę dziedzin o których mogę się
                  >wypowiedzieć osobiście z wielu, wielu innych) przoduje na świecie.
                  Ze tam sporo naukowcow rosyjskich (wedlug Ciebie zydowskich) zostalo w Izraelu
                  i popycha jego nauke do przodu absolutnie sie z Toba zgadzam. Ale to nie wynika
                  z tego, ze sa tacy dobrzy bo maja geny zydowskie, tylko nauka rosyjska jest
                  taka dobra. I maja tylu ich, ze moga pol swiata obdzielic i jeszcze im
                  zostanie. Dzieki Stalinowi. Ale to ja zawsze tak mowie. A u Ciebie widze, ze
                  chyba uwazasz, ze to przez geny. Zareczam Ciebie, ze w Rosji zostalo jeszcze
                  wielu nie gorszych, pochodzacych z ludow np. kaukaskich czyli z tych samych
                  plemion co zyjacych w Turcji, Iranie czy Afganistanie (czyli dalej
                  prymitywnych). Geny nie zydowskie, a tak samo dobrzy. To chcialem Tobie
                  uswiadomic, ze nie rasa jest wazna, a system szkolnictwa. Bo opisujesz o
                  studentach z AS.
                  Co do Syrii to przeholowales. Ona nie jest bogata wiec nie opowiadaj.
                  I jeszcze Ci powiem. Izrael jest utrzymywany przez wiele krajow i dlatego tez,
                  jako ze dojechali naukowcy z Rosji moze sobie pozwolic na ogromny przemysl
                  zbrojeniowy. A ci rosjanie wlasnie z takiego pochodza i dlatego tak latwo tam
                  sie mogli zasymilowac. Mi to przypomina Poludniowa Afryke sprzed 20 laty. Tam
                  koledzy, inzynierowie, emigranci z Polski z latwoscia sie tez dostawali do
                  design w ich przemysle zbrojeniowym. Duzo latwiej niz np. w Niemczech. Cos te
                  kraje sa/byly podobne do siebie. I ten przemysl tam tez nie byl zly.
                  >natomiast nagminne są wyjazdy do kibbutzów czy wojska w Izraelu wśród
                  >amerykańskich żydów którzy, będąc obywatelami stanów, nie Izraela, robią to z
                  >pobudek których chyba nie rozumiesz.
                  Nie, znowu sie mylisz. Ja to rozumiem. Musze Ci powiedziec ze wpadlo mi do
                  glowy zglosic sie do Serbow na ochotnika do wojska, jak NATO na nich napadlo w
                  1999 roku.
                  Ale pragne Ci zwrocic uwage na fakt, ze ja mowilem o "zydach" z Rosji a nie
                  tych z USA. Jakie maja motywy? Czesc takie jak Ty. W porzadku. Czesc dla zabawy
                  np. helm z napisem "born to kill", a tez slyszalem, ze Izrael zamierza
                  rekrutowac najemnikow. Przy okazji zwracam Ci uwage jak rozni sa ludzie. Z
                  Rosji naukowcy, a z USA do wojska czy rolnictwa.
                  >Nie zgadzam się. Neo-Nazism, kultura kłamstwa o Shoah są b. rozpowszechnione w
                  >Niemczech, zaś dzisiejsze niemieckie siły zbrojne to jedna wielka wylęgarnia
                  >noeonazizmu
                  A skad Ty to wiesz? Ja moze moge powiedziec troche blizej rzeczywistosci. Wiec
                  moze wiesz, ze za zaprzeczanie np. ze w Oswiecimiu zabito 3 mil zydow idzie sie
                  pod sad. Takie prawo. I jest przestrzegane. W Polsce takie same prawo
                  ustanowiono na pare miesiecy przed wejsciem do NATO (przypadek?). I Ci powiem,
                  ze to co sie w Polsce pisze przeciwko zydom, jest w Niemczech niewyobrazalne. I
                  w USA tez. A Bundeswehra? Bzdura. Zydzi ich nie interesuja. Co najwyzej turcy
                  itp. A i to nie za duzo. A poza tym sa nastawieni na konsumpcje a nie na jakies
                  idee.
                  > - Dowody? czy tylko puste, czcze oskarżenia? Jeśli czujesz się tak zagrożony
                  opiniami odmiennymi >od twoich, tedy nie powinieneś dyskutować, nie powinieneś
                  czytać - bo mogłbyś natknąć się na coś co >ci się nie spodoba.
                  Zagrozony odmiennymi pogladmi? Bzdura. Zawsze mnie ciekawia odmienne poglady.
                  Staram sie czytac zwlaszcza tych innych. Interesuja mnie ich rozumowania, ich
                  motywy. Tak socjoöogicznie. No i troche sie "pokopac pod stolem" tez lubie. Do
                  tego potrzebuje tych "innych"!
                  Pozdrowienia
    • Gość: lope Re: NARÓD ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 21:22
    • Gość: G'day Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tmns.net.au 27.01.02, 10:27
      Wybrancy.
      Gdy deszcz w kolnierz zacina, snieg mrozny w oczy pruszy.
      Chlopak dziewczyne porzuci, lub prawo przyjaciel naruszy.
      Gdy nic sie nie uklada, na co dzien w zyciu domowym.
      Niepowodzenia w pracy, bo jest sie ciagle pechowym.
      Gdy system sie nie podoba, bo ciagle wybiera “nie tego”.
      Pieniedzy “glod” odczuwamy, rzad nie chce miec nic z tym wspolnego.
      Gdy wody brakuje w kranie, rolnicy ciagle strajkuja.
      Szpitale sa przepelnione, i ludzie ciezko choruja.
      Brak jest zachamowan, w spozyciu alkoholu.
      Jezyk ojczysty na co dzien, jest pelen bluznierstwa “bon-tonu”
      Gdy lekarz bierze lapowke, urzednik “wyglada” prezentu.
      “Ksiadz za pienadze sie modli”, bo nie ma innego talentu.
      Gdy drog nagminnie brakuje, mostow tez jest niewiele.
      i nie mozemy dojechac, na msze do kosciola w niedziele.
      Gdy brak jest sukcesow w sporcie, lub na innej plaszczyznie.
      Pociag sie wykoleil, statek “siadl” na mieliznie.
      Gaz wybuchl w blokach mieszkalnych, zabraklo pradu w dzielnicy.
      Wybory zostaly przegrane, wygrali znow przeciwnicy.
      Gdy w pracy nie ma awansu, a pensje sa bardzo skromne.
      Potrzeby siegaja zenitu, wydatki szalenie ogromne.
      Zabraklo funduszy na sztuke, remonty mieszkan i domow.
      Ceny sa niebotyczne, i ciagle z nas robia “balonow”.
      Gdy dziecko znowu nie zdalo, na jedna z wyzszych uczelni.
      Jajka sie przepalily, na starej zuzytej patelni.
      Gdy komus cokolwiek nie wyjdzie, choc pierwszy zlozyl podanie.
      Z sasiadem jestesmy skluceni, bo drogo sprzedaje mieszkanie.
      Gdy windy nagminnie smierdza, parkingi sa przepelnione.
      W pociagach zlodzieje “grasuja”, i wszystko jest zakurzone.
      Gdy Sejm popelnia bledy, Prezydent jest cichy i bierny.
      Sztab urzednikow rzadzacych jest tradycyjnie pazerny.
      Gdy powodz z nienacka zaskoczy, lub inne kataklizmy.
      Interes sie nie udal, na wlosach przybylo siwizny.
      Gdy biuro turystyczne, “nacielo” nowego klienta.
      Szpital dyzurujacy nie przyjal chorego pacjeta.
      Gdy mafia (podziwiana), w najwyzszych sferach ma “wtyczki”.
      Fabryka nie wyplacila, przepracowanej pozyczki.
      W kosciele zabito ksiedza, zgwalcono siostre zakonna.
      Przestepce na “goraco zlapano” lecz wyszedl “reka obronna”.
      Gdy slonce za mocno grzalo, wiatr nie wial z konkretnej strony.
      Ktos byl zbytnio powazny, inny zanadto zdziwiony.
      Bal sie nie udal ostatni, taksowkarz oszukal klienta.
      Zawczesnie nadeszla wiosna, wydatek byl duzy na swieta.
      Gdy jeden drugiego oszukal, w rodzinie powstala niezgoda.
      Ktos konia spial za mocno i w “bok mu weszla” ostroga.
      Samochod zle naprawiono, ubezpieczalnia nie placi.
      Niepelnoletnia dziewczyna, cnote za szybko traci.
      Gdy w pracy ogromna nuda bo nie ma organizacji.
      Papier wciaz ktos zabiera z polpietra w ubikacji.
      Gdy wszyscy narzekaja na braki zycia typowe.
      Szalet miejskich brakuje, powietrze jest w bramach niezdrowe.
      Gdy pieniadz traci wartosc z braku produkcji eksportu.
      Prezesa banku zwalniaja, zostaje "szefem od sportu."
      Pociagi za wolno jezdza, tramwaje sa bardzo stare.
      Pies stary wpadl pod samochod, student zlamal gitare.
      Bank znienacka zamknieto, stracilismy oszczednosci.
      Przy ostatnim zakupie zabraklo zwyczajnie madrosci.
      Samochod zle naprawiono a policzono podwojnie.
      Murarz wykonal prace lecz zrobil to bardzo niechlujnie.
      Ktos, cos komus powiedzial lecz sklamal, bo mial swoje plany.
      Narkotykami handlowal i zostal zabity O! rany.
      Maz ciagle pijany przychodzi i wciaz awantury urzadza.
      Inflacja "nieba" wciaz siega i nie ma wartosci pieniadza.
      Smieci nie wywieziono, pies winde zanieczyscil.
      Przez nas rzad nowo wybrany, podatek znowu wymyslil.
      W hotelu miejsc zabraklo, nie bylo rezerwacji.
      Ktos wody po sobie nie spuscil w publicznej ubikacji.
      Krawiec uszyl ubranie, na zamowienie nie modnie.
      Samochod wjezdzajac w kaluze, zachlapal plaszcz, buty i spodnie.
      Wiceministra zlapano, z czterema paszportami.
      Obywatele inni problemy zas maja z wizami.
      Gdy nalot terrorystow przeraza swiat w Nowym Yorku,
      W hotelu nam nie dodano do sera swiezego szczypiorku.
      Powtornie narod wybral “ludowca” miast polityka.
      Czas na poprawe zycia, nieublagalnie umyka.
      Artykul sie w prasie pojawil, krytycznie nas opisali.
      Turysci zagraniczni w "butelke nabici zostali"
      Plakaty wywieszono, ujmujac nam chwaly, splendoru.
      Nie mamy "pogody ducha", radosci na co dzien, humoru.

Tak sie powszechnie utarlo i nikt sie tego nie wstydzi.
      Ogolnie zostalo przjete, ze: WSZYSTKIEMU WINNI SA ZYDZI.
      • yidele Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.02, 13:50
        Ukłony, wręcz gratulacje
        chciałem Ci złożyć Mistrzuniu!
        Nasz żywot to nie wakacje,
        trzeba korzystać z rozumu!

Zydzi wszystkiemu są winni,
        Zydzi wszystko sprawili.
        Okradli staruszkę na dworcu,
        mleko z butelki upili

Oni nam banki rabuja
        w dzień biały bez kominiarki
        Oni gospodarkę wciaż psują,
        szpiegują nasze folwarki!

Oni są winni rozbojów
        co plagą są wsi i miasta
        Oni są winni kradzieży
        czas już powiedzieć basta!

Oni - bo któż by inny?
        Oni, a łatwo to dowieść,
        Rydzyk uczciwym jest człekiem,
        czemuż nieprawdę miał powieść?

Jankowski, Moskal i Świtoń
        wszyscy ci ludzie tak prawi
        mieli by łgać jak najęci?
        komuż usługę to sprawi?

Żydowskich krzywd i wypaczeń
        lista zaiste jest długa!
        Chcą zwrotu nieruchomości,
        od Odry aż po Bug-a

Chcą ciągać naszych po sądach
        co majątek innych grabili,
        chcą rozliczyć tych starców
        co dzieci w Jedwabnem gwałcili

chcą wiedzieć ( te kanalie!)
        co z ich rodziną się stało!
        chcą zwrotu funduszy bankowych
        ( a przecież to nie jest mało!)

Mówię ci tedy Mistrzuniu,
        czas tę swawolę ukrócić!
        Niech żyd zna swoje miejsce!
        Do getta czas go zawrócić!

Yidele
    • Gość: G'day Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tmns.net.au 29.01.02, 13:03
      Wybrancy.
      Gdy deszcz w kolnierz zacina, snieg mrozny w oczy pruszy.
      Chlopak dziewczyne porzuci, lub prawo przyjaciel naruszy.
      Gdy nic sie nie uklada, na co dzien w zyciu domowym.
      Niepowodzenia w pracy, bo jest sie ciagle pechowym.
      Gdy system sie nie podoba, bo ciagle wybiera “nie tego”.
      Pieniedzy “glod” odczuwamy, rzad nie chce miec nic z tym wspolnego.
      Gdy wody brakuje w kranie, rolnicy ciagle strajkuja.
      Szpitale sa przepelnione, i ludzie ciezko choruja.
      Brak jest zachamowan, w spozyciu alkoholu.
      Jezyk ojczysty na co dzien, jest pelen bluznierstwa “bon-tonu”
      Gdy lekarz bierze lapowke, urzednik “wyglada” prezentu.
      “Ksiadz za pienadze sie modli”, bo nie ma innego talentu.
      Gdy drog nagminnie brakuje, mostow tez jest niewiele.
      i nie mozemy dojechac, na msze do kosciola w niedziele.
      Gdy brak jest sukcesow w sporcie, lub na innej plaszczyznie.
      Pociag sie wykoleil, statek “siadl” na mieliznie.
      Gaz wybuchl w blokach mieszkalnych, zabraklo pradu w dzielnicy.
      Wybory zostaly przegrane, wygrali znow przeciwnicy.
      Gdy w pracy nie ma awansu, a pensje sa bardzo skromne.
      Potrzeby siegaja zenitu, wydatki szalenie ogromne.
      Zabraklo funduszy na sztuke, remonty mieszkan i domow.
      Ceny sa niebotyczne, i ciagle z nas robia “balonow”.
      Gdy dziecko znowu nie zdalo, na jedna z wyzszych uczelni.
      Jajka sie przepalily, na starej zuzytej patelni.
      Gdy komus cokolwiek nie wyjdzie, choc pierwszy zlozyl podanie.
      Z sasiadem jestesmy skluceni, bo drogo sprzedaje mieszkanie.
      Gdy windy nagminnie smierdza, parkingi sa przepelnione.
      W pociagach zlodzieje “grasuja”, i wszystko jest zakurzone.
      Gdy Sejm popelnia bledy, Prezydent jest cichy i bierny.
      Sztab urzednikow rzadzacych jest tradycyjnie pazerny.
      Gdy powodz z nienacka zaskoczy, lub inne kataklizmy.
      Interes sie nie udal, na wlosach przybylo siwizny.
      Gdy biuro turystyczne, “nacielo” nowego klienta.
      Szpital dyzurujacy nie przyjal chorego pacjeta.
      Gdy mafia (podziwiana), w najwyzszych sferach ma “wtyczki”.
      Fabryka nie wyplacila, przepracowanej pozyczki.
      W kosciele zabito ksiedza, zgwalcono siostre zakonna.
      Przestepce na “goraco zlapano” lecz wyszedl “reka obronna”.
      Gdy slonce za mocno grzalo, wiatr nie wial z konkretnej strony.
      Ktos byl zbytnio powazny, inny zanadto zdziwiony.
      Bal sie nie udal ostatni, taksowkarz oszukal klienta.
      Zawczesnie nadeszla wiosna, wydatek byl duzy na swieta.
      Gdy jeden drugiego oszukal, w rodzinie powstala niezgoda.
      Ktos konia spial za mocno i w “bok mu weszla” ostroga.
      Samochod zle naprawiono, ubezpieczalnia nie placi.
      Niepelnoletnia dziewczyna, cnote za szybko traci.
      Gdy w pracy ogromna nuda bo nie ma organizacji.
      Papier wciaz ktos zabiera z polpietra w ubikacji.
      Gdy wszyscy narzekaja na braki zycia typowe.
      Szalet miejskich brakuje, powietrze jest w bramach niezdrowe.
      Gdy pieniadz traci wartosc z braku produkcji eksportu.
      Prezesa banku zwalniaja, zostaje "szefem od sportu."
      Pociagi za wolno jezdza, tramwaje sa bardzo stare.
      Pies stary wpadl pod samochod, student zlamal gitare.
      Bank znienacka zamknieto, stracilismy oszczednosci.
      Przy ostatnim zakupie zabraklo zwyczajnie madrosci.
      Samochod zle naprawiono a policzono podwojnie.
      Murarz wykonal prace lecz zrobil to bardzo niechlujnie.
      Ktos, cos komus powiedzial lecz sklamal, bo mial swoje plany.
      Narkotykami handlowal i zostal zabity O! rany.
      Maz ciagle pijany przychodzi i wciaz awantury urzadza.
      Inflacja "nieba" wciaz siega i nie ma wartosci pieniadza.
      Smieci nie wywieziono, pies winde zanieczyscil.
      Przez nas rzad nowo wybrany, podatek znowu wymyslil.
      W hotelu miejsc zabraklo, nie bylo rezerwacji.
      Ktos wody po sobie nie spuscil w publicznej ubikacji.
      Krawiec uszyl ubranie, na zamowienie nie modnie.
      Samochod wjezdzajac w kaluze, zachlapal plaszcz, buty i spodnie.
      Wiceministra zlapano, z czterema paszportami.
      Obywatele inni problemy zas maja z wizami.
      Gdy nalot terrorystow przeraza swiat w Nowym Yorku,
      W hotelu nam nie dodano do sera swiezego szczypiorku.
      Powtornie narod wybral “ludowca” miast polityka.
      Czas na poprawe zycia, nieublagalnie umyka.
      Artykul sie w prasie pojawil, krytycznie nas opisali.
      Turysci zagraniczni w "butelke nabici zostali"
      Plakaty wywieszono, ujmujac nam chwaly, splendoru.
      Nie mamy "pogody ducha", radosci na co dzien, humoru.

Tak sie powszechnie utarlo i nikt sie tego nie wstydzi.
      Ogolnie zostalo przjete, ze: WSZYSTKIEMU WINNI SA ZYDZI.
    • Gość: wieslaw6 STANISLAW TYMINSKI NIE REZYGNUJE !!!! IP: *.cm-upc.chello.se 29.01.02, 14:04
      Gość portalu: NIKE napisał(a): adres: 198.53.160.*
      ===================================================

17 157 ms 171 ms 172 ms EYRKONAEDR01.bb.telus.com [154.11.0.5]
      18 156 ms 172 ms 172 ms EYRKONAEDR02.bb.telus.com [154.11.0.130]
      19 156 ms 172 ms 172 ms tor09.as5800.psi.ca [154.11.14.203]
      20 187 ms 203 ms 188 ms router.maloca.com [198.53.160.1] <<<<<<<<<<<<<<

Witamy Pana Stanislawa...
      Kiedy przyjedzie Pan do Polski..
      Jak pamietam czeka tu Pana pare nie zalatwionych spraw...

W.

• Gość: Jurek Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.188.161.* 29.01.02, 15:36
      Gość portalu: NIKE napisał(a):

> TAK POTEZNY IZRAEL MOZE SCZYCIC SIE ZAJECIEM OKUPOWANYM PRZEZ NIEGO MIAST
      > PALESTYNSKICH I MORDOWANIEM NIE WINNYCH LUDZI....
      > SKAD MY TO ZNAMY?
      > A Z NASZEGO PODWORKA...
      > ILEZ TO RAZY W HISTORII ZAJMOWANO NAM ZIEMIE,MIASTA I ZAMYKANO W GULAGACH I
      > WYWOZONO NA BIALE NIEDZWIEDZIE I....MILIONY RAZY TO SAMO?
      > A Z SPRAWA KOGO?
      > NARODOW WYBRANYCH!!!!!!!!!!!!!
      > PRZECZYTAJCIE KSIAZKI O PRAWDZIE HISTORYCZNEJ M.INYMI DZIELA PAJAKA.
      > POMOZCIE SAMYM SOBIE W SZUKANIU PRAWD HISTORYCZNYCH!
      > NIE WIERZCIE TYLKO HISTORI NAGLASNIANEJ PRZEZ RZADOWE SRODKI PREKAZU...
      > A WIEC DO DZIELA!
      > WALCZMY O PRAWA CZLOWIEKA NARODOW CIEMIEZONYCH!!!!
      >
      > NIKE
      >

Czyz nie znamy tego samego ze zdobywania Zachodu w Ameryce? Zabieranie ziemi,
      osadnictwo, zabijanie w obronie ziemi i zabijanie w obronie wlasnej, obrona przed
      terroryzmem dzikusow, zrywanie traktatow i w koncu tworzenie rezerwatow dla
      Indian?

Czyz Izrael nie probuje tych samych sztuczek wyprobowanych skutecznie w Ameryce?
      Wlacznie z rezerwatami dla Indian/Palestynczykow?

Czystka etniczna ludnosci indianskiej/palestynskiej i zastepowanie jej
      emigrantami z Europy, czy to cos nam przypomina? Serbow sie o to oskarzalo, ale
      Izraelczykow to bron boze-temat tabu, bo kazda kryrtyka Izraela to od razu
      antysemityzm.

• Gość: wieslaw6 Re: AGRESOR ZYDOWSKI NADAL ZWYCIEZA!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cm-upc.chello.se 29.01.02, 15:54
        Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Czyz nie znamy tego samego ze zdobywania Zachodu w Ameryce? Zabieranie ziemi,
        > osadnictwo, zabijanie w obronie ziemi i zabijanie w obronie wlasnej, obrona prz
        > ed terroryzmem dzikusow, zrywanie traktatow i w koncu tworzenie rezerwatow dla
        > Indian?

> Czyz Izrael nie probuje tych samych sztuczek wyprobowanych skutecznie w Ameryce
        > ?
        > Wlacznie z rezerwatami dla Indian/Palestynczykow?

Drogi Panie odsylam do ksiazek. Obozy uchodzcow nie zostaly zalozone
        przez Izrael (tak jak te dla indian w Ameryce przez Amerykanow) ale
        przez Panstwa ktore okupowaly po wojnie 1948'roku przyznana Palestynczykom
        czesc Palestyny. Byly to:

Jordania - okupacja WestBank
        Egipt - okupacja Gazy.

W obydwoch tych czesciach zgromadzono ludnosc Arabska ktora:

a) uciekla z obecnych terenow Izraela w obawie przed wojna
        b) zostala wezwana przez przez Panstwa Arabskie do opuszczenia
        terenow obecnego Izraela - gdyz sadzily one ze zetra Izrael
        z powierzchni ziemie w jeden tydzien.
        c) zmuszona przez Izrael do opuszczenia Izraela.

Obozy uchodzcow zostaly utworzone poza tym w Syri, Libanie
        i na teranie samej obecnej Jordani.
        Palestynczycy mieszkajacy we wszystkich obozach uchodzcow
        nawet w tych administrowanych przez Egipt w Gazie, mieli
        ograniczana mozliwosc swobodnego poruszania. Egipt okresowo
        zabronil np. Palestynczykom odwiedzania Kairu. Nie mogli
        oni ani budowac nowych domow w Gazie anie na West Bank.

Nalezy dodac ze w tym samym czasie tylko z Marokka wyzucono
        okolo 700 tys. Zydow starannie ich przedtem pozbawiwszy wszystkiego
        co posiadali.

W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka