Dodaj do ulubionych

Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: C...

IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:02
cos tu nie gra w tym intrygujacym felietoniku,bo nigdzie nikt nie podal ze
romaniuk obgadywal cos z kim kolwiek,a co to znaczy chwila szczerości
przecierz tam prezes byl nieszczery a ryba jak wiadomo.....a tak na
marginesie,dlaczego gazeta nie poinformowala o nielegalnym prezesie w
ogólnopolskim wydaniu gazety,tylko we wroclawskim wydaniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Widawa-WKS Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.media4.pl 19.05.04, 22:55
      Mnie natomiast intryguje dlaczego dzienikarza tak intryguje że nikt się nie
      przejął ich rewelacjami i nie stara się kajać i składać oświadczenia o tym że
      się nie jest "jeleniem". Ufni w swą siłę i dzienikarską "władzę" żurnaliści z
      GW piszą teksty w których nie ma konkretów tylko same przpuszczenia i domysły.
      Po prostu żałosne.
      • Gość: rlod Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 02:23
        Nikt sie nie przejął? A śledżtwo prokuratury i policji, przesłuchania,
        ingerencja PZPN - to mało? Facet wyluzuj, chyba że jestes jednym z tych, ktorzy
        cos maja z tym wspólnego i teraz robi ci sie ciepło w majtkach
    • Gość: Piotrek Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.04, 07:32
      No tego jeszcze nie było! Żeby redaktor "poważnej" gazety wylewał swoje żale
      publicznie, że nikt nie przejmuje się tym co Gazeta pisze! Wyborcza zaczyna
      przypominać coraz bardziej Fakt i SE. Także możemy się spodziewać,
      że "szanowni" dziennikarze będą raz za razem wyciągać jakieś aferki, ubierać je
      odpowiednio w słowa i wciskać to społeczeństwu pod tytułem: (coś tam, coś tam)-
      GATE! A że w Polsce każdy bierze w łape, korupcja to codzienność to zawsze
      będzie czym wypełniać miejsce w gazetach.
      • Gość: OXY Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:01
        DOBRY TROP[p.REDAKTORZE] PLUS BYLI ZAWODNICY POLARU GRAJĄCY OBECNIE
        [STASIAK,GAWIN NO I SŁAWNY "ŚWIT"]POZDRAWIAM ŚW.TRÓJCĘ[SZCZYP.NIC.MUR] Z
        ZAGŁĘBIA LUB. ????????????????????????????
      • Gość: tony brasco Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.04, 10:39
        Widawo i Piotrku z Lubina.
        Jak to nikt się nie przejął. Przecież prokurator się przejął i PZPN. A mnie dziwi, że inne gazety nie dociskają tych kopaczy, tylko zmiatają pod dywan korupcję. Mnie
        intruguje wasza naiwnosc. To ze Romaniuk powiedzial co powioedzial to nie sa domyly tylko fakty. Podobnie Chrzanowski. A o spotkaniu ze starszymi pilkarzami
        mowił sam romaniuk, że zanim zawiadomil Putyrę skonsultowal propozycje z innymi kasiarzami
        • Gość: Widawa-WKS Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.media4.pl 20.05.04, 21:41
          I co z tego prokurator z urzędu i nie tylko zajmuje każda sprawą jak tylko
          zostanie złożony wniosek o domniemaniu popełnienia przestępstwa, podobnie PZPN
          w zakresie swojego podwórka. To że dzieją się dziwne rzeczy w polskiej piłce to
          nokogo chyba nie dziwi i kiedys należałoby zrobić z tym porządek inna sprawą
          jest natomiast totalna bezkarność pismaków w pisaniu bzdur, pomawianiu i
          szkalowaniu wszytskich którzy im podpadną. Zreszt jak bagno jest w prasie widac
          po dwóch bonzach czyli na Lew R. i Adam M. Tu tez widac stroniczośc bo wiadomo
          kogo GW broni i autor tego artykuł nadaje sie w sam raz po pisania tyrad w
          sprawach afer politycznych swoich znajomych
        • Gość: Piotrek Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.04, 07:58
          Hmm... naiwność? Raczej nie, ponieważ jestem przekonany o tym, że polska piłka
          jest chora od najmniejszych lig po samych działaczy. Zwróciłem tylko uwagę na
          formę, w jakiej przedstawiane są te "afery" na łamach Gazety. Zamieszcza się
          coraz mniej faktów, za to pełno jest domysłów i plotek oznaczonych
          jako "własne, źródło wiadomości". Wystarczy przeczytać dzisiejszą relacje z
          posiedzenia WD w PZPN. Wszyscy piłkarze, których cytowała Gazeta zeznali
          całkeim co innego, zaznaczając nawet, że niektóre wcześniejsze stwierdzenia
          były sugerowane przez dziennikarzy Wyborczej. Dlatego, pomimo dobrych chęci
          ukazania przestępstwa, artykuły Gazety okazały się nic nie warte, bo
          dziennikarze nie posiadali żadnych dowodów tylko opierali się na słowach
          prezesa Polaru. A jak się zakończy cała sprawa? Nikt chyba nie ma już
          wątpliwości, że tak naprawde nie ma już żadnej "sprawy".
    • Gość: Boris B. Re: Afera korupcyjna w drugiej lidze piłkarskiej: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 13:31
      Myślałem, że tego nie dożyję- zgadzam się z panem Maciorowskim:) Gazeta ma
      rację i chwała jej za to, że nagłośniła problem obrzydliwej i wszechobecnej w
      polskiej piłce korupcji, obstawiania meczów, cynków od swoich, To syf, a afera
      Polaru jest pewnie wierzchołkiem góry lodowej. Mnie, w przeciwieństwie do pana
      redaktora, nie intryguje postawa spółki Skarbu Państwa. Po prostu mam wrażenie,
      że chce ona wejść do pierwszej ligi tak samo jak robili to prawie wszyscy byli
      drugoligowcy. Obym się mylił.
      • Gość: Slayne i wszystko jasne IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.04, 19:54
        Tym tekstem GW przyznaje się do tego, że to co wcześniej było pewna aferą
        równie dobrze może nią nie być. Panowie plotki, plotki, plotki... Mnie
        naprzyklad wogóle nie zastanawia postawa działaczy zagłębia, bo niby dlaczego.
        Jeżeli wiedzą, że to tylko plotka (co mi juz bardziej wygląda na pomówienie
        panowie) to co mają komentować---> wprost, na bzdury wyjęte z palca typu plotka
        lepiej nie reagować i chyba wie to każdy z doświadczenia. Pojadą do PZPN złożą
        dokumenty i finito, oni mają myśleć o następnych meczach, a nie o
        niepotwierdzonych przypuszczeniach sformułowanych na podstawie plotek.
        • Gość: Slayne jeszcze jedno IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.04, 20:05
          Po tym co widać pan prezes Szypuła chyba nie powinien być żadnym autorytetem w
          tej sprawie, na moje oko nie Romaniuk czy Foltyn lecz p.prezes najbardziej
          kręci. Wygląda na to, że podłapał podejrzenia p.Brzozowskiego i namawiając
          piłkarzy próbował wykorzystać sytuację. To tylko przypuszczenia, ale wydaje mi
          się, że niepokorni czytaj Romaniuk są przykładem dla pozostałych piłkarzy, nie
          zgodził się na coś i teraz pokutuje. Ja bym raczej pognał w ta stronę.
          • Gość: Slayne Re: jeszcze jedno IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.04, 20:11
            W dodatku mieszanie do tego Jasińskiego traktowałbym raczej jako zemstę. Argh
            zapomnialbym dlaczego p. Fiutowski zebrał oświadczenia piłkarzy, a p. prezes
            Szypuła odbył tylko rozmowę? dlaczego nie sporządzili oświadczeń??? biorąc pod
            uwagę, że kroi się afera i ma się dowody czemu??? mi się nasuwa jedna
            odpowiedź...
            Annyway poczekajmy na bilingi, miejmy nadzieje, zę takowe będą i jeżeli okaże
            się, że doszlo do korupcji ----> zero litości, maksymalny wymiar kary.
          • Gość: OXY Re: jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 22:20
            MASZ RACJĘ ,GNAJ PRZED SIEBIE !!!!!!!!!! I LECZ SIĘ NA NOGI,BO NA GŁOWĘ ZA
            PÓŻNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Slayne Re: jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:05
              Po ostatnich doniesieniach (propozycje ustawki z Tłokami) wygląda na to, że
              troche racji jednak miałem...
    • Gość: kibicWKS Prokurator --> PZPN --> Prasa i Media IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.05.04, 06:48
      Według mnie kolejność powinna być taka:
      1. Prokurator (jeśli są winni to wyroki)
      2. PZPN (kary dyscyplinarne na podstawie wyników śledztwa prokuratury)
      3. Prasa i Media informuje o wynikach śledztwa i karach
      A pan Maciorowski chce aby było na odwrót. Chce aby redaktorzy Gazety byli
      prokuratorami, sędziami i katami a wszystko to pod nazwą Gazeta Wyborcza.

Panie redaktorze ludzie już mają dość sensacji nie popartych dowodami. Sensacji
      tworzonych na potrzeby prasy aby było o czym pisać i aby wzrastała sprzedaż.
      Gazeta powinna pisać o konkretach a nie o plotkach. Nie rozumiem skąd pretensje
      że czytelnicy i inne gazety nie chcą w tych plotkach brać udziału?
      Poczekajmy na wyniki śledztwa. Nie skazujmy piłkarzy, bo nikt nam nie dał do
      tego prawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka