Gość: doos IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.08.04, 07:24 tu kobietki zdobywaja medale , Otylia złoto, Gruchała brąz ... a te patałachy 5:0 w plecy:)kompromitacja cwaniaczków:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 07:49 5:1 ale to nie wielka różnica. Lepiej nie będzie jeśli na masową skalę nie będziemy szkolić młodzieży. Wielu młodych chłopaków się marnuje bo ich rodziców nie stać aby się szkolili na piłkarzy. Klubów też nie stać aby im kupować sprzęt i zapewnić prawidłowy rozwój. To nie jest tak że w 40 mln narodzie nie ma talentów. My ich po prostu nie możemy odnaleźć bo ich nie szukamy. "doos" jeśli chcesz aby było lepiej to sam załóż szkółkę dla młodych piłkarzy to może uda ci się któregoś przygotować do gry w reprezentacji. A jeśli chodzi o szmaciarzy to ty dla mnie jesteś największym. I co miło szmaciarzu? Znalazłem stronę www na której było napisane tak: "...Jak to jest, że gdy reprezentacja wygra to wszyscy mówią: - wygraliśmy! (MY wygraliśmy) a gdy przegra to Ci sami kibice / redaktorzy / dziennikarze mówią: - przegrali (ONI przegrali a nie my) ... i zaczyna się wtedy gadanie, że ta drużyna nie jest nic warta i już nikt się nie utożsamia z reprezentacją, bo to już nie MY wygrywamy ale to ONI przegrywają. Panie Boże strzeż nas przed takimi kibicami / redaktorami / dziennikarzami. Dla takich ludzi nie warto grać, nie warto wygrywać, niech oni nie oglądają meczy i niech ich nie komentują. Po przegranych meczach słyszy się głosy, że trzeba rozgonić tą całą reprezentację a czy Ci co tak mówią budowali ją, że teraz chcą ją niszczyć? Wara wam od mojej reprezentacji!!! Oni grają dla mnie, bo ja zawsze jestem z nimi i życzę im wszystkiego dobrego bez względu na to czy wygrywają czy też przegrywają. PRAWDZIWYCH KIBICÓW POZNAJE SIĘ WTEDY GDY DRUŻYNA PRZEGRYWA..." I ja kibicWKS również się podpisuję pod tym. A jak szmaciarzom typu "doos" piłka nożna się nie podoba to niech nie oglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doos Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.08.04, 07:51 kolejny szmaciarz sie odezwal ... i to w dodatku w dresie Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 08:01 Rozumiem że po to masz internet aby wszystkich wywzwać od szmaciarzy? A tak przy okazji wspaniały człowieku to ty Polskę w czym ostatnio reprezentowałeś i co wygrałeś że czujesz się o wiele lepszy od reprezentacji Polski w piłce nożnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poti Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:31 Chłopie trochę rozsądku niech przez Ciebie przemówi ... nie chce bronic Doosa ale Ty to masz rowno poprzewracane w glowie...zyjesz w innym swiecie i nie potrafisz na niego popatrzec realnie...chlopaki są słabi po prostu słabi nie nadaja sie do gry !!! wyniki świadcza o druzynie!!! nie potrafia stwarzać sytuacji, strzelac bramek nawet defensywa im nie wychodzi!!! KATASTROFA !!! To nie sa chlopaki Górskiego ... obódz sie kibicuWKS i przejrzyj na oczy i nie patrz tak slepo w te drużyne ktora juz powinna skonczyc wystepy zeby sie nie kompromitowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 08:41 Według mojej opinii to nie oni są słabi ale trener ich źle ustawia i źle nimi kieruje ale to już osobny temat. A wracając do naszej kłótni to denerwują mnie ludzie którzy obrażają sportowców a sami kompletnie nic nie znaczą. No bo kim jest taki „doos” że uważa się za kogoś lepszego od reprezentantów Polski? Jeśli oni są szmaciarzami to kim jest „doos” jeśli gra jeszcze gorzej od nich? Co taki „doos” zrobił aby było lepiej i abyśmy się nie musieli wstydzić się za takie wyniki? Krytykantów u nas jest pełno a przeważnie są nimi nieroby którzy sami nic nie robią a obrażają tych którzy próbują do czegoś dojść. Za piłkarzy wstyd ale kompletne dno pokazują osoby osoby typu „doos”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poti Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:51 nie podniecaj sie tak kibicuWKS ... troche liznales pilke ale nic wiecej ... pogodz sie z tym ze sa slabi i im kibicujesz bo kiedys tam zaczales i glupio przyznac ci sie do tego ze twoja druzyna za ktora oddales serce daje do pieca:) rozumiem cie i wspolczuje !!! a doos patrzy racjonalnie i nie musi byc wspanialym pilkarzem zeby wyrazic trafiona krytyke:) Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 08:57 Dla mnie pisanie że ktoś jest szmaciarzem gdy samemu kompletnie nic nie znaczy nie jest trafioną krytyką. Dla mnie jest to wyrazem prostactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poti Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:40 no coz ... twardy kibol z ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 09:54 Popatrz mimo znacznej różnicy zdań i dużego ciśnienia z mojej strony potrafimy rozmawiać ze sobą a spróbuj pogadać z takim "doosem". Dla niego to wszyscy szmaciarze, dresiarze a on to super gość. Najlepiej chodzi ubrany i najlepiej gra w piłkę nożną. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cancro Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.core.lanet.net.pl 19.08.04, 13:10 kibicwks napisał: > Lepiej nie będzie jeśli na masową skalę nie > będziemy szkolić młodzieży. Wielu młodych chłopaków się marnuje bo ich rodziców > > nie stać aby się szkolili na piłkarzy. Klubów też nie stać aby im kupować > sprzęt i zapewnić prawidłowy rozwój. To nie jest tak że w 40 mln narodzie nie > ma talentów. My ich po prostu nie możemy odnaleźć bo ich nie szukamy. Rzadko zabieram głos na tematy piłkarskie, gdyż oglądam te zawody przy okazji imprez o najwyższej randze. Mimo to trudno mi pogodzić się z Twoimi argumentami. W moim odczuciu nie jest prawdziwa teza, jakoby nie było w naszym kraju talentów. Przypomnę choćby Niedzielana, który z III.ligowego Promienia Żary znalazł się nagle w lidze holenderskiej, a wcześniej w kadrze narodowej. Przed nim było takich więcej, ale nie w tym rzecz, aby ich teraz ciurkiem wymieniać. Wystraczy jednak wyjechać z miasta, aby się przekonać, że w każdej wiosczynie istnieje boisko piłkarskie, jakiejś tam ligowej drużynki, a na każdym ugorze ustawiona jest przynajmniej jedna bramka. To samo w miastach - jeśli nie ma bramki na miejskim skwerku, to jest namalowana na ścianie budynku - popatrz po wrocławskim Śródmieściu. To prawda, że popularności piłki nożnej w naszym kraju, kontynencie i nie tylko nie sposób przebić. Nie wymaga ona aż tak dużych umiejętności technicznych jak inne gry zespołowe( podwójne kozłowanie, kroki, podwójne odbicie itp), ma nieskomplikiwane przepisy w porównaniu z innymi grami(3sek, 24sek, przekroczenie linniii, dotknięcie siatki, czy choćby interpretacja gry "faul), no i wreszcie pieniądze - z wyjątkiem piłki, rugby i hokeja na trawie wszystkie gry potrzebują hali sportowej, a na to stać nie każde miasto, nie mówiąc już o wsi. Wydaje mi się, że na podstawie tego co napisałem, teza o uprzywilejowanej pozycji piłki nożnej w stosunku do innych gier jest uprawniona. Słowem łatwiej się w nią gra i jest bardziej dostępna niż jaka kolwiek z gier. No i wreszcie dochodzę do sedna tego, co chcę powiedzieć. W moim odczuciu "szkółek" piłkrskich jest w naszym kraju "w cholerę". Fakt, że nie widać tego we Wrocławiu choć i tu one są, ale mam rozeznanie w sytuacji w pobliskim Poznaniu. Tam takich "szkółek" jest bodaj 5, które prowadzą zajęcia z już wyselekcjonowanymi chłopcami w wieku 5-7 lat, ba wespół z drużynami z województwa tworzą ligę! A teraz przypomnij sobie mecz Wisła - Real. Nie ma co ględzić, że Real wgrał bo ma droższych graczy. Tak, ale oni są drodzy bo są dobrzy, a nie na odwrót! Czy widziałeś celność podań, przyjęcie piłki, czy inne elementy rzemiosła piłkarskiego w wykonaniu każdej z tych drużyn i każdego zawodnika z osobna? To tu jest pies pogrzebany - indywidualne wyszkolenie techniczne naszych piłkarzy jest "pod zdechłym azorkiem"! To jest bolączka polskiej piłki, a nie brak pieniędzy. Wydaje mi się, że i tak są wyżej opłacani niż na to zasługują. Dowód? Proszę bardzo! Jedzie taki gwiazdor, np. Kosecki za granicę (bodaj do Bundesligi) i co, ano grzeje ławę, a newsy o tym, że któryś z naszych zagrał 10 min. w meczu Bundesligi podawane są w czołówkach wieczornych wiadomości sportowych! Nie bez winy są także kluby I ligi, które zamiast pracy z młodzieżą, wolą kupić już ukształtowanego zawodnika. Niestety, wiedzą o tym także sami zawodnicy, którzy myślą, że skoro już zostali kupieni do ligi z jakiegoś LZS-u to chyba są dobrzy? Więc po co mają trenować? Logiczne nie?! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 19.08.04, 13:46 Nie do końca chyba się zrozumieliśmy. W porównaniu do innych krajów, w których piłka nożna jest na wysokim poziomie to u nas jest cieniutko ze szkoleniem. Jak na Poznań to 5-6 szkółek to nie jest dużo. Do tego trzeba zadać sobie pytanie, kto trenuje w tych szkółkach. Czy chłopak którego tatuś przyprowadził na siłę, bo ma ambicję zrobić z synka piłkarza a synek ma 2 lewe nogi, czy też grają chłopki którzy nie mają sobie równych w grach między klasami w szkole na WF. Jaka jest dostępność do fachowych szkoleniowców tych chłopaków którzy kopią na wsiach. Czy ktoś jeździ ich oglądać czy aby przypadkiem nie marnują się osoby które się wyróżniają na tle innych. I zamiast pomagać w rozwoju tym najlepszym pomaga się przeciętniakom a ci najlepsi którzy mają smykałkę do gry jedynie odbijają sobie piłką gdzieś o murek. Nie prawdą jest że do gry w piłkę wystarczy kawałek placu i bramki. Potrzebna jest jeszcze osoba która odpowiednio pokieruje młodym piłkarzem aby wzmocnić jego talenty. Bo być może ktoś kto byłby dobrym napastnikiem stoi na bramce bo akurat tak sobie wymyślili koledzy. U nas tak się właśnie myśli że do piłki nożnej wystarczą 2 bramki i trawa a później są tego efekty tak jak w meczu z Duńczykami. Przecież my Polacy też mamy nogi, ręce tak samo jak Duńczycy, Czesi czy Anglicy. Nie jesteśmy od nich gorzej zbudowani po prostu brakuje nam odpowiedniego przygotowania. Jest nas 40 mln i może nie stwarzamy możliwości rozwoju tym co naprawdę się nadają do piłki nożnej tylko wydajemy kasę na szkolenie mniej zdolnych sportowców. Ciekawy jestem czy podczas szkolnych turniejów piłkarskich przychodzi ktoś z młodzieżowych klubów sportowych aby popatrzeć czy nie pojawił się jakiś młody zdolny chłopak który się wyróżnia na tle innych. Nikt tego nie robi. Szkoli się tylko tych którzy sami przychodzą do klubu a nie zachęca się tych którzy mają do tego talent a czasami nawet o tym nie wiedzą i są tylko zmarnowanymi gwiazdami szkolnych boisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poti Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:15 napisales przed chwila ....wydajemy kasę na szkolenie mniej zdolnych sportowców.... wiekszosc w reprezentacji to chlopaki, w ktorych nie warto inwestowac...musi sie znalezc profesjonalista ktory postawi sie w PZPN starym wyjadaczom i kumoterstwu i zajmie sie profesjonalnie scoutingiem!!! a nie gadki szmatki niech chlopak gra jego tata jest dzialaczem czy inny wujek, dziadek, piata woda po kisielu...niestety mamy jeszcze takie nalecialosci...powinnismy sie tego wystrzegac i dbac o zawodnika a nie "hodowac" zeby sprzedać. Ajaxem nie jestesmy i nie bedziemy! Koszykowke odmlodzili i zaczeli grac !!! chlopaki zepsuci przez kase OUT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opis Re: SZMACIARZE PIŁKARZE 5:0 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.08.04, 18:57 przepraszamy za PIŁKARZY ... Odpowiedz Link Zgłoś