Gość: _maci_torun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:38 Jak nie tor to starty. Ludzie co wy gadacie. Nikt nie umie przegrywać. Przyznajcie się jesteście słabsi. A Rusko pajacu skończ wreszcie te swoje gadki :) MISTRZ MISTRZ APATOR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 23.05.05, 21:39 Ruśko nie bądż śmieszny!!! o co Ty się człowieku czepiasz? jakie lotne staryt? ja naliczyłem...jeden!raz Ząbik rzeczywiście ruszył z lotnego i tu sie zgadzam. A teraz z innej beczki. Jak wytłumaczyć to co działo się z karetką i te dziwne przeciąganie zawodów w nadziei na dzeszcz? wstydź się Pan!! Wielki prezes się znalazł! dupa! poszukaj raczej winnych w swoim zespole( poza Gapa cała reszta dała plame). no cóż ale najciemniej pod latarnią i błędów w sobie szuka sie na końcu...ot niestety taka juz ludzka mentalność.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 23.05.05, 21:39 sory 2 razy mi sie wcisneło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZAKAL Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 23.05.05, 21:50 APATOR ZASŁUŻENIE WYGRAŁ. TO JEST NAJLEPIEJ ZGRANY I ULOŻONY ZESPÓŁ. MŁODZIEŻ I CRUMP JEST ZARĄBISTA. A RUSKO I MAŚLANKA ZAMIAST SIĘ WZIĄŚĆ DO ROBOTY TO ZGANIAJĄ RAZ TO NA LOTNE STARTY, A TO ŻE TOR DZIURAWY. WEŻCIE SIĘ ZA MLODZIEŻ WSZYSTKIEGO KUPIĆ SIĘ NIE DA. I NIE ZAZDROŚCIE KARWANOWI TYLKO BIEŻCIE Z NIEGO PRZYKLAD. APATOR MISTRZ POLSKI 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Bura Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:46 Panier Rusko! Pan Boga się nie boisz? Ty który zawsze pouczasz innych sam walisz takie numery z ambulansem? Niestety słoma z butów zawsze wylezie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bathonn Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.finemedia.pl 23.05.05, 23:06 Słoma to wyłazi Wiesowi Jagusiowi ktory nie umie przegrywac i nawet reki nie poda po ładnej walce... Wiadomo Apator Wibrator... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.iweb.pl 23.05.05, 23:52 Panie rusko, jebnij sie pan w leb!!! jedynie takie slowa przychodza mi na mysl! bezsensem jest zwalac wszysko na sedziego, na tor, czy tez za rzadkie powietrze... Niech karzdy z pokora przyjmie, ze przegral z lepsza druzyna... mimo iz na "papierze" wyglada to nieco inaczej. W koncu to nie nazwiska jezdza na zuzlu, tylko zawodnicy.... zreszta sami jestescie sobie winni, a raczej winny jest Świderski! Nie potrzebne jest szukanie przyczyn porazki w tym co zrobil zle przeciwnik, ale w tym co zrobilismy my zle i trzeba z tego wyciagac wnioski. Pozatym jaki wplyw na sedziego na Karwan?! to jest dla mnie nieporozumienie... klucic sie na lamach prasy, szczegolnie gdy padaja tylko jednostronne zarzuty ze strony prezesa Atlasu. PS. wczoraj w Toruniu doszlo rowniez do groznie wygladajacego upadki, na szczescie nikt w nim nie ucierpial, lecz rozgorzala sie dyskusja na temat "czy tor byl dobrze przygotowany"?! Mamm wiec pytanie... dzisiaj byl tor dobrze przygotowany, skoro Miskowiak nabawil sie kontuzji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sparta Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.05, 09:22 czerwony kosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebi CKM Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:11 Muszę przyznać, że spodziewałem się wygranej WTS-u, ale cóż, Apator był o niebo lepszy. Najbardziej podobał mi się Ząbik:młody za jazdę, i stary za wypowiedzi w czasie przerwy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mędrzec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 23.05.05, 22:34 Rusko co ty idioto gadasz? JAk nie tor to lotne starty? Czego sie w nastepnym meczu przyczepicie? Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, że TORUŃ ma zajebista i ambitna przede wszystkim druzyne i tyle! A nie szukac dziury w calym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.devs.futuro.pl 23.05.05, 22:03 ... Panie Rusko - sklad Pan zbudowal bez "rdzenia" - sami juniorzy - oprocz dwoch zawodnikow to niedorobione mlokosy! - a nie tzeba bylo zostawic Drabika? Panie z tym skladem to jest totalna loteria - ja tak mysle - laik - nie wiem jak inni - Pan Panie Rusko jesli jestes fachowcem - to nie opieraj sie na szczesciu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBIEKTYWNY Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.05, 22:29 NIE MA SIĘ CO CZEPIAĆ SKŁADU BO TEN UWAŻAM ŻE JEST AKURAT BARDZO DOBRY, BRAK HAMPELA I MIŚKOWIAKA BYŁ BARDZO WIDOCZNY I SĄ TO ZAWODNICY KTORYCH TRUDNO ZASTĄPIĆ, CO DO LOTNYCH STARTÓW TO ZĄBIK JEDEN NA PEWNO MIAŁ ALE JEŚLI BYŁ NAWET JESZCZE JEDEN TO I TAK NIE MIAŁ ON WPŁYWU NA KOŃCOWY REZULTAT, INNĄ SPRAWĄ JEST POSTĘPOWANIA PANA RUSKI TO CO SIE DZIAŁO DZISIAJ NA OLIMPIJSKIM TO JEST JAKAŚ PARANOJA, TA SAMA OSOBA KTORA KRZYCZAŁA ŻEBY SKRÓCIĆ PRZERWY MIĘDZY BIEGAMI BO TELEWIZJA SIĘ OD ŻUŻLA ODWRACA WYWIJA DZISIAJ TAKIE NUMERY. RUSKO Z KARWANEM PROWADZĄ PRYWATNĄ WOJNĘ , SZKODA TYLKO ŻE CIERPI NA TYM POLSKI ŻUŻEL. TYPOWANIA TRENERA ZĄBIKA ZAWODNIKÓW DO BIEGÓW NOMINOWANYCH NIE BĘDĘ KOMENTOWAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorn Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 23.05.05, 23:27 1. Faktycznie stary Ząbik nie popisał się przy ustalaniu składu na biegi nominowane. Przypominam, że to nie pierwszy raz. Panie Janku, przecież doświadczony z pana trener. Liczę na rychłą poprawę w tej kwestii ;-) 2. Rusko dybie na posadę prezesa GKSŻ zupełnie niepotrzebnie. Karwan nie jest przecież dyktatorem i samemu nic nie zdziała. Przecież Rusko doskonale o tym wie. Chcę przypomnieć, że obecny regulamin rozgrywek (z beznadziejnymi play-offami, gdzie można obijać się cały sezon, a potem z szóstej pozycji wygrać ligę) przeforsował sam Rusko z Maślanką (Częstochowa) oraz Szawarskim (Bydgoszcz). Udało się, bowiem władzę wykonawczą w GKSŻ ma sześcioosobowe Prezydium, a nie przewodniczący, który robi co chce. 3. Gdy w 2001 roku Apator zdobył tytuł mistrza Polski, Rusko, żeby ukarać Karwana przeforsował obniżenie ówczesnego KSM z 46 do 42 pkt. W rezultacie musieliśmy rozbić zwycięski team. Gdy przed sezonem 2003 został zniesiony KSM, wku..ony Karwan zmontował "pakę", żeby pokazać Rusce, aby nie podskakiwał. W całym tym konfikcie na linii Karwan-Rusko chodzi pewnie o to, że Rusko nie może znieśc faktu, że w polskim żużlu pojawił się człowiek, który trochę myśli, i który nie daje sobą manipulować. Poza tym ten człowiek ma kasę i to Ruskę też boli, bowiem przez lata to Atlas był uważany za najbogatszy klub. Tyle, że Karwan nie szasta szmalem jak Rusko. Przykładem może być obecny sezon, kiedy w znaczący sposób ograniczono budżet. Ale zrobił to nie ze skąpstwa, lecz z myślą o młodzieży, nie zatrudniono armii zaciężnej, tylko daje się szansę objeżdżenia juniorom, aby w przyszłości nie płakać, że skład cienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpeedFan Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.05, 23:42 Zadufane Toruńskie buraki! Nie cieszcie się tak bo gdyby jechał Hampel i w dzisiejszym meczu Ząbik nie rozjechał Miśkowiaka to cienko byście piszczeli. W I rundzie mieliście zajebistego farta ale w rewanżowej śmiał się będę z batów które zaczniecie zbierać.O Karwanie nawet nie wspomnę bo niszczy polski żużel/gdzie sponsor ligi Panie Karwan?/SPARTA WTS na zawsze w moim sercu jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIES Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.05, 23:54 SPARTA SPARTA WTS , A JEB... JĄ PIES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave cezar Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 13:50 WYPIE..J PSI CH..U!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 07:46 Pieprzony wrocławski buraku.Gdyby , gdyby , gdyby....i tak dalej a na marginesie to Miśkowiaka rojechał nie Ząbik tylko morderca Świderski , który za swoją wypowiedź o tym wypadku powinien być dożywotnio zdyskwalifikowany. Zero pokory a wręcz wprost powiedział , że skosił Ząbika z pełną determinacją. Brawo tylko tak dalej. I jeszcze jedno , jak było widać nie tor a brak mózgu jest główną przyczyną wypadków a Rusko budzi jedynie politowanie. Zgadzam się z nim tylko w jednym. Rzeczywiście kąt padania promieni słonecznych był wczoraj niekorzystny dla Atlasa no i żużlowcom tego klubu przeszkadzały roboty ziemne pod Poznaniem. Buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sparta Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.05, 09:34 NIe obrażaj Ćwoku porządnych ludzi. Ten wasz zapyziały Toruń jest tak wysoko dzięki temu jak jest w naszym żużlu. Prosze przykład jak kierownik Torunia wypowiada się do sędziego!!!!! Per Ty !!!! Jedno wielkie bagienko!!!!!Sędzia bytł dla Torunia więc nie mów mi "pieprzony pseudo fanie żużla " że to jest ok. A co do jazdy nie fer to obejrzyj raz jeszcze jak Ząbik jechal a i Wiesio Jaguś też pokazał tak zwaną sportową postawę z Gapą. Powinniście się cieszyć że Misiek wolał wjechać w motocykl niż w Ząbika!!!!! Na pewno efekt tego wypadku byłby inny!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:30 Wiem że porażka boli ale zadaję sobie pytanie czy Ty naprawdę jesteś tak prymitywny czy tylko niedorozwinięty ? buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave cezar Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 13:54 Buhahaha - oto atrybut typowego wieśniaka z torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpartaFan Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:18 Chlopcze idz sie leczyc na oczy. Swiderski faktycznie przegiol ale burak Jagus i te wasze mlode wilczki nie sa gorsi w akcjach z wywozeniem w dechy. A tak na marginesie to od Swidra, to sie odpier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:31 wybaczam Ci boś głupiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTS Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:47 Jak to jest ze Nagiel zwraca sie do sedziego na Ty?A tak na marginesuie co za pajac z tego kolesia.Jak on mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 11:14 Chłopczyku, nie przesadzaj; nie pchaj sie do komentowania jest: a - nieogladales meczu (na zywo / w tv), nie sluchales go nawet w radiu (a jedyne relacje to zaslyszane od tobie podobnych plotki), badz b - byles na meczu ale jestes zaslepiony na tyle, ze nie widzisz rzeczy ewidentnych. Mozemy tylko gdybac jak wygladalby mecz gdyby jechal Hampel. Moim zdaniem wynik oscylowalby wokol remisu ze wskazaniem na gosci. Zabik nie byl sprawca upadku Miskowiaka. To pewnik. Cala sytuacje sprowokowal swoja jazda Swiderski: nie tyle nie zostawil miejsca przy bandzie Zabikowi, co po prostu wprasowal go w plot (bez mozliwosci ucieczki czy wyhamowania). Inna sprawa: szkoda mi Miskowiaka (sledze jego kariere od czasow pilskiej Poloni, kibicuje mu i jestem pelen uznania dla jego umiejetnosci); mam nadzieje ze nic mu sie nie stalo i wkrotce wroci na tor. Glosy "Apator ma farta i to sie zmieni" slychac juz od ich wygranej z Unia Tarnow. Na razie jednak sie nie zmienia. Sytuacja jest blizniaczo podobna do tej z 1986 kiedy to typowany do spadku Apator zdobyl DMP. Nie twierdze bynajmniej ze Apator ma DMP w kieszeni (na razie na pewno jest na dobrej drodze). Co do Karwana niszczacego polski zuzel - mozna parsknac smiechem. Co do Ruski i WTS: polityka tego klubu od lat oparta jest na sciaganiu zawodnikow z innych klubow (Załuski, Sledz, Baron, Sawina, Protasiewicz, Ulamek, Krzyzaniak, Drabik, Cierniak, Labedzki, Cegielski czy SP. Dados - wszyscy oni przewineli sie przez WTS do ktorego przechodzili jako zawodnicy o ugruntowanej pozycji). I to jest smieszne. Przelicytowywanie sie coraz wyzszymi kwotami, sprowadzanie gwiazd bez wsparcia lokalnej mlodziezy. Mimo wszystko, powodzenia w lidze, aktualnie macie ciekawa i mloda druzyne z ktoren na pewno bedziecie jeszcze nie raz dumni i zadowoleni. Wczoraj lepszy byl Apator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apatorek Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.05.05, 15:47 może i buraki a w Toruniu dostaniecie takie baty że hej szkoda że nie potraficie przegrywac z honorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:43 pisałem rano łachmyty módlcie sie o deszcz. Chyba wam to jednak nie wyszło. Jestescie kolejną druzyną ktora z WIELKIM APATOREM przegrac nie potrafi. I jeszcze jedno: pod pretekstem poziomu i atrakcyjnosci ligi gadacie głupoty na temat toru w Toruniu to mimo że nie było niby dziur na torze to walki jakos nie bylo. P.S przepraszam za składnie zdań ale ilość szybko wchłanianego pivka dała znać o sobie HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelu Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:57 mam w dupie dzialaczy bo wszyscy sa tacy sami,jednak Karwan jest najlepszy.Co mecz to kazdy kombinuje pod siebie czy to w Toruniu,Wrocku czy innym miescie.Tor,przerwy,karetki do dupy z takim sportem.Zabik w niedziele sie nie pieklil jak wszyscy czekali na Wieśka a on siedzial w karetce bo mu sprzet naprawiali.Teraz we Wrocku numery (jeszcze lepsze) to sie burzy a to tylko jeden dzien uplynal.Tylko fair play pajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APATOR KING Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:51 oj tak, piwo smakowało dzis wyjątkowo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.iweb.pl 24.05.05, 00:07 stary, po 2 godzinach gry w pile, nie ma nic lepszego niz 2 zimne browary w lodowce....!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:54 jako że mam olbrzymi szacunek dla słabszych to życze wszystkim dobrej nocy(nawet ruskiemu cieslakowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:34 a widzieliscie ich gęby jak po VI biegu zamiast pomagac zawodnikom sie błąkali po parkingu i spoglądali na chmurki ? Ach takie zwyciestwa sprawiają poczwórną frajde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanPera Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.cm.umk.pl 24.05.05, 08:08 Apator wygral zasluzenie. Lotnych startow raczej nie bylo. WTS bez Hampela jest o wiele slabszy. Kolejna sprawa to druzyna. W Apatorze punktowal kazdy zawodnik. Atlas mial dziurawy sklad. Na dokladke jeszcze genialny Crump. I to sie zlozylo na zwyciestwo. Pomijam wyrazne oczekiwanie na deszcz, ktory jednak nie przeszkodzil w rozegraniu zawodow do konca. Rusko kumplowal sie z Ryskiem Czarneckim. Dla mnie jest to wystarczajaca rekomendacja, aby temu czlowiekowi nie ufac. Drugi taki madrala to Maslanka. Atlasowi sie pali pod nogami i grozi wam 7 miejsce. Wspolczuje tylko zawodnikom, ze maja takiego prezesunia zaklamanego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 11:18 Lotne starty NA PEWNO byly. Sam naliczylem sie trzech (2 x Ząbik, 1 x Miedzinski). Mimo wszystko nie wypaczylo to szczegolnie wyniku meczu. Po prostu Apator byle lepszy. Co do sytuacji z karetka - istny cyrk. Nie chce sie tego nawet komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gared Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 08:09 CH.., CH.. APATOR!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mędrzec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 24.05.05, 08:51 Gared żal dupsko ściska co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda małpa Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:55 wrocławscy napinacze nie marszczcie sie bedziecie sie marszczyc na barazach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:52 "– Jak będzie trzeba, to poczekamy 20 minut, 40 minut albo i jeszcze dłużej. Ale im wpie... – irytował się w przerwie trener torunian Jan Ząbik. Wiedział, że dzień wcześniej w czasie meczu jego drużyny z Włókniarzem z karetki długo nie wychodził Wiesław Jaguś, bo czekał aż mechanicy przełożą silnik z uszkodzonej ramy do nowej. – Składajcie to szybciej, bo Wiechu się udusi w tej karetce – żartował wtedy jeden z rywali Grzegorz Walasek." www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/480179.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszy_cwaniak Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:25 wyrywasz pare zdan z kontekstu i strugasz cwaniaka. w toruniu po upadku jagus ledwie zdazyl na start przed uplywem 2'ch minut, a cala przerwa byla duuuzo krotsza niz we wroclawiu. odnosnie karetek. miskowiaka do szpitala mogla zawizc "normalna karetka" nie reanimacyjna (dwie "erki" sa wymagane na stadionie zuzlowym). poza tym sadzac po czasie nieobecnosci karetki wiozla chyba miskowiaka do opola. to co powiedzial swiderski to zupelnie smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR-TORUN Re: Atlas - Apator 39:51 IP: 151.80.15.* 24.05.05, 18:06 NO I STALO SIE.W ZESZLYM ROKU NAS PRZEKRECILISCIE A W TYM SIE RUSCE NIE UDALO.LEPIEJ WEZ SIE RUSKO ZA SWOICH ZAWODNIKOW BO W TYM TEMPIE SWIDERSKI KILKU CI JESZCZE USZKODZI.ZACZNIJ ICH WYCHOWYWAC A NIE KUPOWAC TAK JAK MECZE!APATOR GORA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramirez Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:21 panie prezesie Rusko.Więcej pokory ,mniej polityki a skorzysta na tym przede wszystkim WTS .A tak poza nawiasem to zmiana prezesa GKSŻ byłaby doskonała........dla pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:53 patrzcie patrzcie cos sie pali- Cieslak Ruske w d.. wali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterTOR Toruń wam pokazał miejsce w szeregu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:22 i co pseudogwiazdy, łyso? Gdzie te dream teamy z Tarnowa-Burakowa? Gdzie te asy z Medalikowa? wrockowe cioty, i jak tam w barażach? Dacie radę, czy narobicie w gacie ze strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 21:03 Dziś rano przeczytałem wszystkie posty - te wyważone i rzeczowe i te w stylu ben ladena (dziwi mnie, że na toruńskim forum nie pisze jak kretyn - sprawdziłem!) Po południu obejrzałem mecz jeszcze raz na video i o to co mi przyszło do głowy: 1. Apator był tego dnia lepszy i wygrał zasłużenie - GRATULACJE! (to wiedziałem jeszcze na stadionie) 2. Rozmiary porazki są tak dotkliwe nie dlatego, że Apator był tak dobry, ale że nasi byli tak słabi. Dziwi to w kontekście wygranej Sparty w Z.G. W tym sporcie wygrać na torze rywala to spora sztuka! 3. Zawiedli niemal wszyscy nasi zawodnicy. Nie mam pretensji o przegrane z rudym, czy starszym z Jagusiów - to uznane marki (mimo całej antypatii dla rudego), ale przegrywać z mniej niż przeciętnym Puszakowskim, czy Smithem, którzy na własnym torze zdobywają po 5 ptów, to skandal i poruta! A przegrane Andersena z toruńskimi juniorami to ... brak mi słów. Przecież młody Zombi w zeszłym sezonie ledwo siedział na motocyklu niczym nasz Jamroży! 4. Wbrew temu co mówił stary Zombi, to w owym feralnym wyścigu to jednak Świder przy wyjściu z łuku był dobre pół motocykla przed jego synem. Siedziałem dokładnie w miejscu kraksy, a potem obejrzałem to jeszcze raz na video. Nie ulega wątpliwości, że sprawcą upadku Miśka był młody Zombi - zainteresowanym udostępnię kasetę. Przy tej okazji wspomnę, że nie będę dyskutował o poziomie sędziowania w tym meczu - myślę, że lepiej poprowadziłaby go moja babcia. 5. Ci którzy mają Świdrowi za złe jego wypowiedź niech wezmą pod uwagę młody wiek zawodnika i "rozgrzanie walką". Co jednak powiedzieć o wypowiedzi toruńskiego trenera, który jest człowiekiem doświadczonym i rzuca bezpodstawne obelgi i oskarżenia wobec prezesa gospodarzy. W czym pan trener lepszy jest od prezesa Rusko? Czyż dzień wcześniej nie próbował zrobić dla swej drużyny co tylko było w jego mocy? 6.Na koniec trochę elementarnej arytmetyki. Żeby wygrać mecz trzeba zdobyć 46 ptów - to znaczy, że liderzy muszą zdobyć conajmniej po 10ptów, co łącznie daje 30. Pozostali muszą zdobyc po 5, a rezerwowy junior 1 - razem 46. Zobaczmy zatem kto i jak pojechał: Gapiński - 8, w 6 starcie 2=10; Andersen - 10, -/-/-/-/-/ 1=11; Miśkowiak - 1; Świderski - 8; Słaboń - 5; Jamroży - 2; Pacholak - 1. Wnioski: - druga linia i obaj liderzy pojechali na miarę zwycięstwa, choć uważam, że obaj poniżej możliwości; - o porażce zdecydował brak trzeciego lidera i beznadziejna postawa juniorów. Moim zdaniem najlepszym naszym zawodnikiem był Świderski. W regulaminowej liczbie biegów zdobył 8 ptów i gdyby nie niesłuszne wykluczenie zdobyłby ich 11! Był ambitny i walczył na dystansie. No cóż przegrywać nikt nie lubi, ale trzeba przełknąć tą pigułkę i jechać dalej. Myślę, że moje wyliczanki pokazały, że mamy niezły zespół i warto chodzić na jego zawody. W przeddzień meczu napisałem o miedzinie jako o "kilerze". Młody Zombi pokazał, że obecnie w Toruniu mają "kilerów dwóch", no chyba, że wzorem Tarnowa znowu ktoś wymyśli, że oni mają jedynie "agresywny styl jazdy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:41 Sorry kolego ale chyba są dwa rożne nagrania tego wypadku. Na moim nagraniu Świderski celowo tylnym kołem uderza w przednie koło Ząbika i doprowadza do jego upadku. Zero wątpliwości i chwała dla Miśka ,że nie zabił Ząbika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 24.05.05, 22:35 oj gosciu...zal mi slow... jesli wg Ciebie Zabik spowodował upadek Miaśkowaka to chyba jesteś niespełna rozumu:( obejrzyj raz jeszcze swoja kasete i mam nadzieje ze tym razem dojrzysz faul Świdra, a co do jego wypowiedzi to wogole nie wiem o co caly szum??? chlopak powiedzal prawde i tyle "zrobile z nim (Zągbikiem) to samo co on ze mna na poprzednik kółku", no i jest OK! z tą drobna różnicą że Swider byl calkiem z tyłu a Ząbik jakby nie patrzec przegryweał z nim co najwyżej o poł długości. a zreszta przecież Swider sam sie przyznał ze faulował... ewidentnie "wkleił" go w bande i tyle!!! pomyśl 2 razy zanim zaczniesz się wymądrzać i wielki eseje na forum pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czewa Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:53 Co to za koes ten Nagiel?Jakiego on jezyka uzywa?Gdzie on do szkoly chodzil? Czemu jest na Ty z sedzia?Moze to jest ok co buraki z piernikowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTZ Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:57 Ale buraki z tego Torunia.Co tez Zbik wygaduje przed kamerami?Kogo on oskarza? Zenada..A Nagiel do sedziego"wlaczaj zielone swiatlo"...o co tu chodzi?Oni sa na Ty?Chyba w czsie meczu to nie wypada...A Crump to ma jezyk..Zenujace to piernikowo Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 07:18 Od kibiców z Torunia bardziej szowinistyczni i nieobiektywni są tylko kibice z Leszna, którzy zamiast rzeczowych argumentów obrzucają przeciwników w dyskusji obelgami. Na ogół nie odpowiadam na takie listy, ale jak mówił Kargul "u mnie kultura wyższa", więc odpowiem i Tobie. Kasetę obejrzałem kilka razy - oczywiście chodzi mi o ten feralny bieg. Rzecz nie w tym, kto i kogo chciał wpasować w deski, ale w tym, co kto ma pod kaskiem. Tak się jeździ na żużlu - na GP komentator mówi wówczas, że np. "Crump nie zostawił miejsca przy bandzie Gollobowi". Tak też było w pojedynku Świder - Zombi. Popatrz jednak jak w tej sytuacji zachował się Świder, a jak mimo braku miejsca zachował się młody idiota z Torunia, który zamiast gazu ująć jeszcze go dodał. Dodam jeszcze abyś nie sugerowal się wypowiedzią starego Zombiego. Z parku maszyn nie mógł dostrzec kto był przed kim - widzial obu zawodników "od przodu". Nie mam mu za złe tej wypowiedzi, w końcu w kraksie uczestniczył jego syn. Jestem przekonany, że po kolejnym seansie na kasecie zmienisz zdanie. Co do moich "esejów", to będę je pisał kiedy tylko zechcę, ty nie musisz ich czytać. Ja nie ubliżam naszym gościom na forum, czego nie mogę powiedzieć o "gościach". Na forum toruńskim zainteresowanie tematem niewielkie, za to na wrocławskim mnóstwo chamskich nielatów, pragnących odreagować kompleksy. Mimo wszystko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 09:01 > Tak się jeździ na żużlu - na GP komentator mówi wówczas, że np. "Crump nie > zostawił miejsca przy bandzie Gollobowi". Tak też było w pojedynku Świder - > Zombi. Popatrz jednak jak w tej sytuacji zachował się Świder, a jak mimo braku > miejsca zachował się młody idiota z Torunia, który zamiast gazu ująć jeszcze >go dodał. upadku nie widziales, albo nie chcesz widziec. przeanalizujmy sytuacje - fakty: swiderski byl z przodu, zabik jechal pol motocykla za nim, nabieral predkosci; swiderski dojezdzajac do bandy uderzyl w przednie kolo zabika, nie pozostawiajac mu mozliwosci manewru, czasu na reakcje (gdyby zabik byl troche dalej z tylu, na pewno zamkalby gaz; w tej sytuacji NIC NIE MOGL ZROBIC). wyprzedzanie na prostej przy bandzie jest w zuzlu normalne (analogiczna sytuacja z meczu APATOR - CKM w Toruniu; Crump objechal w taki sposob Holte, ktoremu jakos nie przyszly do glowy podobne chamskie manewry). trzeba sie szanowac, nie zabijac, jechac po trupach. prawda jest taka ze gdyby nie zachowanie Swiderskiego nie stalo by sie nic. kto tutaj jest "killer'em"? > Dodam jeszcze abyś nie sugerowal się wypowiedzią starego Zombiego. Z > parku maszyn nie mógł dostrzec kto był przed kim - widzial obu zawodników "od > przodu". Nie mam mu za złe tej wypowiedzi, w końcu w kraksie uczestniczył jego > syn. "od przodu" ne pewno wyraznie bylo widac podciecie Zabika przez Swiderskiego. >Jestem przekonany, że po kolejnym seansie na kasecie zmienisz zdanie. > Co do moich "esejów", to będę je pisał kiedy tylko zechcę, ty nie musisz ich > czytać. Ja nie ubliżam naszym gościom na forum, czego nie mogę powiedzieć o > "gościach". Na forum toruńskim zainteresowanie tematem niewielkie, za to na > wrocławskim mnóstwo chamskich nielatów, pragnących odreagować kompleksy. > Mimo wszystko pozdrawiam! Ja tez nie staram sie kogokolwiek obrazac. Co do twoich esejow - to pisz je, sa to i tak jedne z najbardziej rozsadnych postow na tym forum. Pozdrawiam z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 14:14 Człowieku słyszałeś o takim "żuzlowym" słowie jak WSTECZNY HAMULEC???Ząbik jakby trochę myślał to by go włączył!Jeżeli jest ktoś szybszy i ci zajeżdza drogę to właśnie tak się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 14:30 > Człowieku słyszałeś o takim "żuzlowym" słowie jak WSTECZNY HAMULEC???Ząbik > jakby trochę myślał to by go włączył!Jeżeli jest ktoś szybszy i ci zajeżdza > drogę to właśnie tak się robi. na zuzlu nie jezdzilem. jezdze na cross'ie. na motocyklu zuzlowym hamuje sie silnikiem (skrecajac gaz). nie ma innej mozliwosci. ciekawe czy ty slyszales o czym takim jak "zuzlowe" wyprzedzania przy bandzie. wiem, wiem - moze u was we wroclawiu tego nie ucza. jesli jest szybszy to nie zajezdza drogi (nie ma mozliwosci). jesli zajezdza droge to w sposob pozostawiajacy czas na reakcje. zabik nie spodziewal sie ze zostanie "wprasowany w bande" podczas zrownywania sie ze swiderskim. z reszta o czym tutaj gadac. wszystko bylo widac jak na dloni. dodatkowa nanliza nie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:34 Masz racje nie tylko bylo widac ale i slychac "...wlaczaj zielone swiatlo.."to sa chyba slowa Nagiela?To tak mozna do sedzoego na Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 14:53 o'key. tak bylo. ale czego to dowodzi? sila rzeczy sedziowie i dzalacze (w tym wypadku kierownik druzyny) sie znaja. w koncu spotykaja sie co najmniej kika razy w sezonie. inna sprawa ze cala akcja z karetka to byl istny cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:35 Wiesz nie da sie porownac Wrocka do Torunia...a szpital nie znajduje sie kolo stadionu...Wracajaca pusta karetka nie mozeze jechac na sygnale a jak jeszcze wpadnie w korek to czas sie wydluza...A co do kierownika to czloweik na takim stanowisku powinien reprezentowac jakis poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unia Leszno Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:42 Wszyscy widzieli jak bylo w Toruniu w niedziele...Zenujacy klub(po meczu w poniedzilek tylko to mozna powidziec o ludziach nim rzadzcych-Karwan,o szkoleniowcu-Zabik jakies dziwne aluzje sadzi pod adresem Wroclawian a wniedziele przygotowal kartoflisko,Nagiel-co ten koles wogole mowi...on moze byc na Ty z sedzia ale po meczu zreszta jego wypowiedz w niedziele swidczy jakim zenujacym jest kolesiem...Pozdrawiam kibicow z Wroclawia i Czestochowy majac nadzieje ze ten cyrk o nazwie Torun szybko sie skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOM.TORUŃ Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:52 Widzisz wsiunie z lesznykowa i w tym tkwi twoj problem... bo apator bedzie mial mistrzostwo i tyle na ten temat. Cyrkiem to najwyzej twoje miasto moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOM.TORUN Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:56 Oj zeby wam ktos nie przewiózł tego balinskiego porządnie kiedys, tego sk...syna. Mam nadzieje ze zrobi to ktos z naszych zeby mu nosek utamperowac, bo sobie buratino z lesznykowa na zbyt wiele pozwala!!!! W APATORZE SIŁA. JE..Ć LESZNO Z LAMUSAMI SIE NIE P...RZYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 25.05.05, 20:34 co do jednego jestem w sytnie sie zgodzic z kibicami z Wrocka- tak sytuacja jak ta w ktorej dzialacze jakiejkolwiek druzyny mowia do sedziego na TY to faktycznie nieporozumienie! bylo nie bylo sedzia to sedzia! ale nie jestem w stanie pogodzic sie z opinia ze sprawca upadku Miskowiaka byl Zabik!!!!!!!! aha jeszcze jedno do kibica z Leszna- nie czepiaj sie Apatora tylko popatrz co wyprawiaja wasi zawodniacy! Jak jezdza Balinski, Rempala czy Kasprzak??? nie dosc ze wywoza rywali to jeszczxe siebie na wzajem a potem awantury urzadzaj (sytuacja KASPRZAK-SKORA) Odpowiedz Link Zgłoś