Dodaj do ulubionych

Atlas - Apator 39:51

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:38
Jak nie tor to starty. Ludzie co wy gadacie. Nikt nie umie przegrywać.
Przyznajcie się jesteście słabsi. A Rusko pajacu skończ wreszcie te swoje
gadki :) MISTRZ MISTRZ APATOR
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 23.05.05, 21:39
      Ruśko nie bądż śmieszny!!! o co Ty się człowieku czepiasz? jakie lotne staryt?
      ja naliczyłem...jeden!raz Ząbik rzeczywiście ruszył z lotnego i tu sie
      zgadzam. A teraz z innej beczki. Jak wytłumaczyć to co działo się z karetką i
      te dziwne przeciąganie zawodów w nadziei na dzeszcz? wstydź się Pan!! Wielki
      prezes się znalazł! dupa! poszukaj raczej winnych w swoim zespole( poza Gapa
      cała reszta dała plame). no cóż ale najciemniej pod latarnią i błędów w
      sobie szuka sie na końcu...ot niestety taka juz ludzka mentalność....
    • Gość: adam Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 23.05.05, 21:39
      sory 2 razy mi sie wcisneło...
      • Gość: SZAKAL Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 23.05.05, 21:50
        APATOR ZASŁUŻENIE WYGRAŁ. TO JEST NAJLEPIEJ ZGRANY I ULOŻONY ZESPÓŁ. MŁODZIEŻ I
        CRUMP JEST ZARĄBISTA. A RUSKO I MAŚLANKA ZAMIAST SIĘ WZIĄŚĆ DO ROBOTY TO
        ZGANIAJĄ RAZ TO NA LOTNE STARTY, A TO ŻE TOR DZIURAWY. WEŻCIE SIĘ ZA MLODZIEŻ
        WSZYSTKIEGO KUPIĆ SIĘ NIE DA. I NIE ZAZDROŚCIE KARWANOWI TYLKO BIEŻCIE Z NIEGO
        PRZYKLAD. APATOR MISTRZ POLSKI 2005
    • Gość: Zygmunt Bura Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:46
      Panier Rusko! Pan Boga się nie boisz?
      Ty który zawsze pouczasz innych sam walisz takie numery z ambulansem?
      Niestety słoma z butów zawsze wylezie!
      • Gość: Bathonn Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.finemedia.pl 23.05.05, 23:06
        Słoma to wyłazi Wiesowi Jagusiowi ktory nie umie przegrywac i nawet reki nie
        poda po ładnej walce... Wiadomo Apator Wibrator...
      • Gość: bolo Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.iweb.pl 23.05.05, 23:52
        Panie rusko, jebnij sie pan w leb!!! jedynie takie slowa przychodza mi na mysl!
        bezsensem jest zwalac wszysko na sedziego, na tor, czy tez za rzadkie
        powietrze... Niech karzdy z pokora przyjmie, ze przegral z lepsza druzyna...
        mimo iz na "papierze" wyglada to nieco inaczej. W koncu to nie nazwiska jezdza
        na zuzlu, tylko zawodnicy.... zreszta sami jestescie sobie winni, a raczej
        winny jest Świderski! Nie potrzebne jest szukanie przyczyn porazki w tym co
        zrobil zle przeciwnik, ale w tym co zrobilismy my zle i trzeba z tego wyciagac
        wnioski. Pozatym jaki wplyw na sedziego na Karwan?! to jest dla mnie
        nieporozumienie... klucic sie na lamach prasy, szczegolnie gdy padaja tylko
        jednostronne zarzuty ze strony prezesa Atlasu. PS. wczoraj w Toruniu doszlo
        rowniez do groznie wygladajacego upadki, na szczescie nikt w nim nie ucierpial,
        lecz rozgorzala sie dyskusja na temat "czy tor byl dobrze przygotowany"?! Mamm
        wiec pytanie... dzisiaj byl tor dobrze przygotowany, skoro Miskowiak nabawil
        sie kontuzji?!
        • Gość: sparta Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.05, 09:22
          czerwony kosz
    • Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:59
      • Gość: Sebi CKM Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:11
        Muszę przyznać, że spodziewałem się wygranej WTS-u, ale cóż, Apator był o niebo
        lepszy. Najbardziej podobał mi się Ząbik:młody za jazdę, i stary za wypowiedzi
        w czasie przerwy:)))
      • Gość: Mędrzec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 23.05.05, 22:34
        Rusko co ty idioto gadasz? JAk nie tor to lotne starty? Czego sie w nastepnym
        meczu przyczepicie? Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, że TORUŃ ma
        zajebista i ambitna przede wszystkim druzyne i tyle! A nie szukac dziury w
        calym!
    • Gość: marek Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.devs.futuro.pl 23.05.05, 22:03
      ... Panie Rusko - sklad Pan zbudowal bez "rdzenia" - sami juniorzy - oprocz
      dwoch zawodnikow to niedorobione mlokosy! - a nie tzeba bylo zostawic Drabika?
      Panie z tym skladem to jest totalna loteria - ja tak mysle - laik - nie wiem
      jak inni - Pan Panie Rusko jesli jestes fachowcem - to nie opieraj sie na
      szczesciu!!!!
      • Gość: OBIEKTYWNY Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.05, 22:29
        NIE MA SIĘ CO CZEPIAĆ SKŁADU BO TEN UWAŻAM ŻE JEST AKURAT BARDZO DOBRY, BRAK
        HAMPELA I MIŚKOWIAKA BYŁ BARDZO WIDOCZNY I SĄ TO ZAWODNICY KTORYCH TRUDNO
        ZASTĄPIĆ, CO DO LOTNYCH STARTÓW TO ZĄBIK JEDEN NA PEWNO MIAŁ ALE JEŚLI BYŁ
        NAWET JESZCZE JEDEN TO I TAK NIE MIAŁ ON WPŁYWU NA KOŃCOWY REZULTAT, INNĄ
        SPRAWĄ JEST POSTĘPOWANIA PANA RUSKI TO CO SIE DZIAŁO DZISIAJ NA OLIMPIJSKIM TO
        JEST JAKAŚ PARANOJA, TA SAMA OSOBA KTORA KRZYCZAŁA ŻEBY SKRÓCIĆ PRZERWY MIĘDZY
        BIEGAMI BO TELEWIZJA SIĘ OD ŻUŻLA ODWRACA WYWIJA DZISIAJ TAKIE NUMERY. RUSKO Z
        KARWANEM PROWADZĄ PRYWATNĄ WOJNĘ , SZKODA TYLKO ŻE CIERPI NA TYM POLSKI ŻUŻEL.
        TYPOWANIA TRENERA ZĄBIKA ZAWODNIKÓW DO BIEGÓW NOMINOWANYCH NIE BĘDĘ KOMENTOWAŁ
    • Gość: thorn Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 23.05.05, 23:27
      1. Faktycznie stary Ząbik nie popisał się przy ustalaniu składu na biegi
      nominowane. Przypominam, że to nie pierwszy raz. Panie Janku, przecież
      doświadczony z pana trener. Liczę na rychłą poprawę w tej kwestii ;-)
      2. Rusko dybie na posadę prezesa GKSŻ zupełnie niepotrzebnie. Karwan nie jest
      przecież dyktatorem i samemu nic nie zdziała. Przecież Rusko doskonale o tym
      wie. Chcę przypomnieć, że obecny regulamin rozgrywek (z beznadziejnymi
      play-offami, gdzie można obijać się cały sezon, a potem z szóstej pozycji wygrać
      ligę) przeforsował sam Rusko z Maślanką (Częstochowa) oraz Szawarskim
      (Bydgoszcz). Udało się, bowiem władzę wykonawczą w GKSŻ ma sześcioosobowe
      Prezydium, a nie przewodniczący, który robi co chce.
      3. Gdy w 2001 roku Apator zdobył tytuł mistrza Polski, Rusko, żeby ukarać
      Karwana przeforsował obniżenie ówczesnego KSM z 46 do 42 pkt. W rezultacie
      musieliśmy rozbić zwycięski team. Gdy przed sezonem 2003 został zniesiony KSM,
      wku..ony Karwan zmontował "pakę", żeby pokazać Rusce, aby nie podskakiwał. W
      całym tym konfikcie na linii Karwan-Rusko chodzi pewnie o to, że Rusko nie może
      znieśc faktu, że w polskim żużlu pojawił się człowiek, który trochę myśli, i
      który nie daje sobą manipulować. Poza tym ten człowiek ma kasę i to Ruskę też
      boli, bowiem przez lata to Atlas był uważany za najbogatszy klub. Tyle, że
      Karwan nie szasta szmalem jak Rusko. Przykładem może być obecny sezon, kiedy w
      znaczący sposób ograniczono budżet. Ale zrobił to nie ze skąpstwa, lecz z myślą
      o młodzieży, nie zatrudniono armii zaciężnej, tylko daje się szansę objeżdżenia
      juniorom, aby w przyszłości nie płakać, że skład cienki.
      • Gość: SpeedFan Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.05, 23:42
        Zadufane Toruńskie buraki! Nie cieszcie się tak bo gdyby jechał Hampel i w
        dzisiejszym meczu Ząbik nie rozjechał Miśkowiaka to cienko byście piszczeli. W
        I rundzie mieliście zajebistego farta ale w rewanżowej śmiał się będę z batów
        które zaczniecie zbierać.O Karwanie nawet nie wspomnę bo niszczy polski
        żużel/gdzie sponsor ligi Panie Karwan?/SPARTA WTS na zawsze w moim sercu
        jest!!!
        • Gość: PIES Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.05, 23:54
          SPARTA SPARTA WTS , A JEB... JĄ PIES
          • Gość: ave cezar Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 13:50
            WYPIE..J PSI CH..U!!!
        • Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 07:46
          Pieprzony wrocławski buraku.Gdyby , gdyby , gdyby....i tak dalej a na
          marginesie to Miśkowiaka rojechał nie Ząbik tylko morderca Świderski , który za
          swoją wypowiedź o tym wypadku powinien być dożywotnio zdyskwalifikowany. Zero
          pokory a wręcz wprost powiedział , że skosił Ząbika z pełną determinacją. Brawo
          tylko tak dalej. I jeszcze jedno , jak było widać nie tor a brak mózgu jest
          główną przyczyną wypadków a Rusko budzi jedynie politowanie. Zgadzam się z nim
          tylko w jednym. Rzeczywiście kąt padania promieni słonecznych był wczoraj
          niekorzystny dla Atlasa no i żużlowcom tego klubu przeszkadzały roboty ziemne
          pod Poznaniem. Buhahahaha
          • Gość: sparta Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.05, 09:34
            NIe obrażaj Ćwoku porządnych ludzi. Ten wasz zapyziały Toruń jest tak wysoko
            dzięki temu jak jest w naszym żużlu. Prosze przykład jak kierownik Torunia
            wypowiada się do sędziego!!!!! Per Ty !!!! Jedno wielkie bagienko!!!!!Sędzia
            bytł dla Torunia więc nie mów mi "pieprzony pseudo fanie żużla " że to jest ok.
            A co do jazdy nie fer to obejrzyj raz jeszcze jak Ząbik jechal a i Wiesio
            Jaguś też pokazał tak zwaną sportową postawę z Gapą. Powinniście się cieszyć że
            Misiek wolał wjechać w motocykl niż w Ząbika!!!!! Na pewno efekt tego wypadku
            byłby inny!!!!!1
            • Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:30
              Wiem że porażka boli ale zadaję sobie pytanie czy Ty naprawdę jesteś tak
              prymitywny czy tylko niedorozwinięty ? buhahaha
              • Gość: ave cezar Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 13:54
                Buhahaha - oto atrybut typowego wieśniaka z torunia.
          • Gość: SpartaFan Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:18
            Chlopcze idz sie leczyc na oczy. Swiderski faktycznie przegiol ale burak Jagus i te wasze mlode wilczki nie sa gorsi w akcjach z wywozeniem w dechy. A tak na marginesie to od Swidra, to sie odpier...
            • Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:31
              wybaczam Ci boś głupiś
              • Gość: WTS Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:47
                Jak to jest ze Nagiel zwraca sie do sedziego na Ty?A tak na marginesuie co za
                pajac z tego kolesia.Jak on mowi?
        • b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 11:14
          Chłopczyku, nie przesadzaj; nie pchaj sie do komentowania jest: a - nieogladales
          meczu (na zywo / w tv), nie sluchales go nawet w radiu (a jedyne relacje to
          zaslyszane od tobie podobnych plotki), badz b - byles na meczu ale jestes
          zaslepiony na tyle, ze nie widzisz rzeczy ewidentnych.

Mozemy tylko gdybac jak wygladalby mecz gdyby jechal Hampel. Moim zdaniem wynik
          oscylowalby wokol remisu ze wskazaniem na gosci.

Zabik nie byl sprawca upadku Miskowiaka. To pewnik. Cala sytuacje sprowokowal
          swoja jazda Swiderski: nie tyle nie zostawil miejsca przy bandzie Zabikowi, co
          po prostu wprasowal go w plot (bez mozliwosci ucieczki czy wyhamowania). Inna
          sprawa: szkoda mi Miskowiaka (sledze jego kariere od czasow pilskiej Poloni,
          kibicuje mu i jestem pelen uznania dla jego umiejetnosci); mam nadzieje ze nic
          mu sie nie stalo i wkrotce wroci na tor.

Glosy "Apator ma farta i to sie zmieni" slychac juz od ich wygranej z Unia
          Tarnow. Na razie jednak sie nie zmienia. Sytuacja jest blizniaczo podobna do tej
          z 1986 kiedy to typowany do spadku Apator zdobyl DMP. Nie twierdze bynajmniej ze
          Apator ma DMP w kieszeni (na razie na pewno jest na dobrej drodze).

Co do Karwana niszczacego polski zuzel - mozna parsknac smiechem.

Co do Ruski i WTS: polityka tego klubu od lat oparta jest na sciaganiu
          zawodnikow z innych klubow (Załuski, Sledz, Baron, Sawina, Protasiewicz, Ulamek,
          Krzyzaniak, Drabik, Cierniak, Labedzki, Cegielski czy SP. Dados - wszyscy oni
          przewineli sie przez WTS do ktorego przechodzili jako zawodnicy o ugruntowanej
          pozycji). I to jest smieszne. Przelicytowywanie sie coraz wyzszymi kwotami,
          sprowadzanie gwiazd bez wsparcia lokalnej mlodziezy.

Mimo wszystko, powodzenia w lidze, aktualnie macie ciekawa i mloda druzyne z
          ktoren na pewno bedziecie jeszcze nie raz dumni i zadowoleni.

Wczoraj lepszy byl Apator.
        • Gość: apatorek Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.05.05, 15:47
          może i buraki a w Toruniu dostaniecie takie baty że hej szkoda że nie
          potraficie przegrywac z honorem
    • Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:43
      pisałem rano łachmyty módlcie sie o deszcz.
      Chyba wam to jednak nie wyszło.
      Jestescie kolejną druzyną ktora z WIELKIM APATOREM przegrac nie potrafi.
      I jeszcze jedno: pod pretekstem poziomu i atrakcyjnosci ligi gadacie głupoty na temat toru w Toruniu to mimo że nie było niby dziur na torze to walki jakos nie bylo.
      P.S przepraszam za składnie zdań ale ilość szybko wchłanianego pivka dała znać o sobie HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEE
      • Gość: gelu Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:57
        mam w dupie dzialaczy bo wszyscy sa tacy sami,jednak Karwan jest najlepszy.Co
        mecz to kazdy kombinuje pod siebie czy to w Toruniu,Wrocku czy innym
        miescie.Tor,przerwy,karetki do dupy z takim sportem.Zabik w niedziele sie nie
        pieklil jak wszyscy czekali na Wieśka a on siedzial w karetce bo mu sprzet
        naprawiali.Teraz we Wrocku numery (jeszcze lepsze) to sie burzy a to tylko
        jeden dzien uplynal.Tylko fair play pajace
    • Gość: APATOR KING Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:51
      oj tak, piwo smakowało dzis wyjątkowo dobrze
      • Gość: bolec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.iweb.pl 24.05.05, 00:07
        stary, po 2 godzinach gry w pile, nie ma nic lepszego niz 2 zimne browary w
        lodowce....!!:)
    • Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:54
      jako że mam olbrzymi szacunek dla słabszych to życze wszystkim dobrej nocy(nawet ruskiemu cieslakowi)
    • Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:34
      a widzieliscie ich gęby jak po VI biegu zamiast pomagac zawodnikom sie błąkali po parkingu i spoglądali na chmurki ?
      Ach takie zwyciestwa sprawiają poczwórną frajde
      • Gość: fanPera Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.cm.umk.pl 24.05.05, 08:08
        Apator wygral zasluzenie. Lotnych startow raczej nie bylo. WTS bez Hampela jest
        o wiele slabszy. Kolejna sprawa to druzyna. W Apatorze punktowal kazdy zawodnik.
        Atlas mial dziurawy sklad. Na dokladke jeszcze genialny Crump. I to sie zlozylo
        na zwyciestwo. Pomijam wyrazne oczekiwanie na deszcz, ktory jednak nie
        przeszkodzil w rozegraniu zawodow do konca.
        Rusko kumplowal sie z Ryskiem Czarneckim. Dla mnie jest to wystarczajaca
        rekomendacja, aby temu czlowiekowi nie ufac. Drugi taki madrala to Maslanka.
        Atlasowi sie pali pod nogami i grozi wam 7 miejsce. Wspolczuje tylko zawodnikom,
        ze maja takiego prezesunia zaklamanego. Pozdrawiam
        • b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 11:18
          Lotne starty NA PEWNO byly. Sam naliczylem sie trzech (2 x Ząbik, 1 x Miedzinski).
          Mimo wszystko nie wypaczylo to szczegolnie wyniku meczu. Po prostu Apator byle
          lepszy.

Co do sytuacji z karetka - istny cyrk. Nie chce sie tego nawet komentowac.
      • Gość: gared Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 08:09
        CH.., CH.. APATOR!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Mędrzec Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.torun.mm.pl 24.05.05, 08:51
          Gared żal dupsko ściska co?
        • Gość: ruda małpa Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:55
          wrocławscy napinacze nie marszczcie sie
          bedziecie sie marszczyc na barazach
    • Gość: klio Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:52
      "– Jak będzie trzeba, to poczekamy 20 minut, 40 minut albo i jeszcze dłużej.
      Ale im wpie... – irytował się w przerwie trener torunian Jan Ząbik. Wiedział,
      że dzień wcześniej w czasie meczu jego drużyny z Włókniarzem z karetki długo
      nie wychodził Wiesław Jaguś, bo czekał aż mechanicy przełożą silnik z
      uszkodzonej ramy do nowej. – Składajcie to szybciej, bo Wiechu się udusi w tej
      karetce – żartował wtedy jeden z rywali Grzegorz Walasek."

www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/480179.html
      • Gość: lepszy_cwaniak Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:25
        wyrywasz pare zdan z kontekstu i strugasz cwaniaka. w toruniu po upadku jagus
        ledwie zdazyl na start przed uplywem 2'ch minut, a cala przerwa byla duuuzo
        krotsza niz we wroclawiu.

odnosnie karetek. miskowiaka do szpitala mogla zawizc "normalna karetka" nie
        reanimacyjna (dwie "erki" sa wymagane na stadionie zuzlowym). poza tym sadzac po
        czasie nieobecnosci karetki wiozla chyba miskowiaka do opola.

to co powiedzial swiderski to zupelnie smieszne.
    • Gość: ARTUR-TORUN Re: Atlas - Apator 39:51 IP: 151.80.15.* 24.05.05, 18:06
      NO I STALO SIE.W ZESZLYM ROKU NAS PRZEKRECILISCIE A W TYM SIE RUSCE NIE
      UDALO.LEPIEJ WEZ SIE RUSKO ZA SWOICH ZAWODNIKOW BO W TYM TEMPIE SWIDERSKI KILKU
      CI JESZCZE USZKODZI.ZACZNIJ ICH WYCHOWYWAC A NIE KUPOWAC TAK JAK MECZE!APATOR
      GORA!!!!
    • Gość: ramirez Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:21
      panie prezesie Rusko.Więcej pokory ,mniej polityki a skorzysta na tym przede
      wszystkim WTS .A tak poza nawiasem to zmiana prezesa GKSŻ byłaby
      doskonała........dla pana.
    • Gość: bin laden Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:53
      patrzcie patrzcie cos sie pali- Cieslak Ruske w d.. wali
      • Gość: masterTOR Toruń wam pokazał miejsce w szeregu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:22
        i co pseudogwiazdy, łyso? Gdzie te dream teamy z Tarnowa-Burakowa? Gdzie te asy
        z Medalikowa? wrockowe cioty, i jak tam w barażach? Dacie radę, czy narobicie w
        gacie ze strachu?
    • cancro Re: Atlas - Apator 39:51 24.05.05, 21:03
      Dziś rano przeczytałem wszystkie posty - te wyważone i rzeczowe i te w stylu ben
      ladena (dziwi mnie, że na toruńskim forum nie pisze jak kretyn - sprawdziłem!)
      Po południu obejrzałem mecz jeszcze raz na video i o to co mi przyszło do głowy:
      1. Apator był tego dnia lepszy i wygrał zasłużenie - GRATULACJE! (to wiedziałem
      jeszcze na stadionie)
      2. Rozmiary porazki są tak dotkliwe nie dlatego, że Apator był tak dobry, ale że
      nasi byli tak słabi. Dziwi to w kontekście wygranej Sparty w Z.G. W tym sporcie
      wygrać na torze rywala to spora sztuka!
      3. Zawiedli niemal wszyscy nasi zawodnicy. Nie mam pretensji o przegrane z
      rudym, czy starszym z Jagusiów - to uznane marki (mimo całej antypatii dla
      rudego), ale przegrywać z mniej niż przeciętnym Puszakowskim, czy Smithem,
      którzy na własnym torze zdobywają po 5 ptów, to skandal i poruta! A przegrane
      Andersena z toruńskimi juniorami to ... brak mi słów. Przecież młody Zombi w
      zeszłym sezonie ledwo siedział na motocyklu niczym nasz Jamroży!
      4. Wbrew temu co mówił stary Zombi, to w owym feralnym wyścigu to jednak Świder
      przy wyjściu z łuku był dobre pół motocykla przed jego synem. Siedziałem
      dokładnie w miejscu kraksy, a potem obejrzałem to jeszcze raz na video. Nie
      ulega wątpliwości, że sprawcą upadku Miśka był młody Zombi - zainteresowanym
      udostępnię kasetę. Przy tej okazji wspomnę, że nie będę dyskutował o poziomie
      sędziowania w tym meczu - myślę, że lepiej poprowadziłaby go moja babcia.
      5. Ci którzy mają Świdrowi za złe jego wypowiedź niech wezmą pod uwagę młody
      wiek zawodnika i "rozgrzanie walką". Co jednak powiedzieć o wypowiedzi
      toruńskiego trenera, który jest człowiekiem doświadczonym i rzuca bezpodstawne
      obelgi i oskarżenia wobec prezesa gospodarzy. W czym pan trener lepszy jest od
      prezesa Rusko? Czyż dzień wcześniej nie próbował zrobić dla swej drużyny co
      tylko było w jego mocy?
      6.Na koniec trochę elementarnej arytmetyki. Żeby wygrać mecz trzeba zdobyć 46
      ptów - to znaczy, że liderzy muszą zdobyć conajmniej po 10ptów, co łącznie daje
      30. Pozostali muszą zdobyc po 5, a rezerwowy junior 1 - razem 46. Zobaczmy zatem
      kto i jak pojechał:
      Gapiński - 8, w 6 starcie 2=10;
      Andersen - 10, -/-/-/-/-/ 1=11;
      Miśkowiak - 1;
      Świderski - 8;
      Słaboń - 5;
      Jamroży - 2;
      Pacholak - 1.

Wnioski:
      - druga linia i obaj liderzy pojechali na miarę zwycięstwa, choć uważam, że obaj
      poniżej możliwości;
      - o porażce zdecydował brak trzeciego lidera i beznadziejna postawa juniorów.
      Moim zdaniem najlepszym naszym zawodnikiem był Świderski. W regulaminowej
      liczbie biegów zdobył 8 ptów i gdyby nie niesłuszne wykluczenie zdobyłby ich
      11! Był ambitny i walczył na dystansie.
      No cóż przegrywać nikt nie lubi, ale trzeba przełknąć tą pigułkę i jechać dalej.
      Myślę, że moje wyliczanki pokazały, że mamy niezły zespół i warto chodzić na
      jego zawody.
      W przeddzień meczu napisałem o miedzinie jako o "kilerze". Młody Zombi pokazał,
      że obecnie w Toruniu mają "kilerów dwóch", no chyba, że wzorem Tarnowa znowu
      ktoś wymyśli, że oni mają jedynie "agresywny styl jazdy"...
      • Gość: apator Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:41
        Sorry kolego ale chyba są dwa rożne nagrania tego wypadku. Na moim nagraniu
        Świderski celowo tylnym kołem uderza w przednie koło Ząbika i doprowadza do
        jego upadku. Zero wątpliwości i chwała dla Miśka ,że nie zabił Ząbika.
      • Gość: adam Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 24.05.05, 22:35
        oj gosciu...zal mi slow... jesli wg Ciebie Zabik spowodował upadek Miaśkowaka
        to chyba jesteś niespełna rozumu:( obejrzyj raz jeszcze swoja kasete i mam
        nadzieje ze tym razem dojrzysz faul Świdra, a co do jego wypowiedzi to wogole
        nie wiem o co caly szum??? chlopak powiedzal prawde i tyle "zrobile z nim
        (Zągbikiem) to samo co on ze mna na poprzednik kółku", no i jest OK! z tą
        drobna różnicą że Swider byl calkiem z tyłu a Ząbik jakby nie patrzec
        przegryweał z nim co najwyżej o poł długości. a zreszta przecież Swider sam sie
        przyznał ze faulował... ewidentnie "wkleił" go w bande i tyle!!! pomyśl 2 razy
        zanim zaczniesz się wymądrzać i wielki eseje na forum pisac!
        • Gość: Czewa Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:53
          Co to za koes ten Nagiel?Jakiego on jezyka uzywa?Gdzie on do szkoly chodzil?
          Czemu jest na Ty z sedzia?Moze to jest ok co buraki z piernikowa?
          • Gość: BTZ Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:57
            Ale buraki z tego Torunia.Co tez Zbik wygaduje przed kamerami?Kogo on oskarza?
            Zenada..A Nagiel do sedziego"wlaczaj zielone swiatlo"...o co tu chodzi?Oni sa
            na Ty?Chyba w czsie meczu to nie wypada...A Crump to ma jezyk..Zenujace to
            piernikowo
        • cancro Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 07:18
          Od kibiców z Torunia bardziej szowinistyczni i nieobiektywni są tylko kibice z
          Leszna, którzy zamiast rzeczowych argumentów obrzucają przeciwników w dyskusji
          obelgami. Na ogół nie odpowiadam na takie listy, ale jak mówił Kargul "u mnie
          kultura wyższa", więc odpowiem i Tobie.
          Kasetę obejrzałem kilka razy - oczywiście chodzi mi o ten feralny bieg. Rzecz
          nie w tym, kto i kogo chciał wpasować w deski, ale w tym, co kto ma pod kaskiem.
          Tak się jeździ na żużlu - na GP komentator mówi wówczas, że np. "Crump nie
          zostawił miejsca przy bandzie Gollobowi". Tak też było w pojedynku Świder -
          Zombi. Popatrz jednak jak w tej sytuacji zachował się Świder, a jak mimo braku
          miejsca zachował się młody idiota z Torunia, który zamiast gazu ująć jeszcze go
          dodał. Dodam jeszcze abyś nie sugerowal się wypowiedzią starego Zombiego. Z
          parku maszyn nie mógł dostrzec kto był przed kim - widzial obu zawodników "od
          przodu". Nie mam mu za złe tej wypowiedzi, w końcu w kraksie uczestniczył jego
          syn. Jestem przekonany, że po kolejnym seansie na kasecie zmienisz zdanie.
          Co do moich "esejów", to będę je pisał kiedy tylko zechcę, ty nie musisz ich
          czytać. Ja nie ubliżam naszym gościom na forum, czego nie mogę powiedzieć o
          "gościach". Na forum toruńskim zainteresowanie tematem niewielkie, za to na
          wrocławskim mnóstwo chamskich nielatów, pragnących odreagować kompleksy.
          Mimo wszystko pozdrawiam!
          • b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 09:01
            > Tak się jeździ na żużlu - na GP komentator mówi wówczas, że np. "Crump nie
            > zostawił miejsca przy bandzie Gollobowi". Tak też było w pojedynku Świder -
            > Zombi. Popatrz jednak jak w tej sytuacji zachował się Świder, a jak mimo braku
            > miejsca zachował się młody idiota z Torunia, który zamiast gazu ująć jeszcze
            >go dodał.

upadku nie widziales, albo nie chcesz widziec. przeanalizujmy sytuacje - fakty:
            swiderski byl z przodu, zabik jechal pol motocykla za nim, nabieral predkosci;
            swiderski dojezdzajac do bandy uderzyl w przednie kolo zabika, nie
            pozostawiajac mu mozliwosci manewru, czasu na reakcje (gdyby zabik byl troche
            dalej z tylu, na pewno zamkalby gaz; w tej sytuacji NIC NIE MOGL ZROBIC).
            wyprzedzanie na prostej przy bandzie jest w zuzlu normalne (analogiczna sytuacja
            z meczu APATOR - CKM w Toruniu; Crump objechal w taki sposob Holte, ktoremu
            jakos nie przyszly do glowy podobne chamskie manewry). trzeba sie szanowac, nie
            zabijac, jechac po trupach. prawda jest taka ze gdyby nie zachowanie
            Swiderskiego nie stalo by sie nic. kto tutaj jest "killer'em"?

> Dodam jeszcze abyś nie sugerowal się wypowiedzią starego Zombiego. Z
            > parku maszyn nie mógł dostrzec kto był przed kim - widzial obu zawodników "od
            > przodu". Nie mam mu za złe tej wypowiedzi, w końcu w kraksie uczestniczył jego
            > syn.

"od przodu" ne pewno wyraznie bylo widac podciecie Zabika przez Swiderskiego.

>Jestem przekonany, że po kolejnym seansie na kasecie zmienisz zdanie.
            > Co do moich "esejów", to będę je pisał kiedy tylko zechcę, ty nie musisz ich
            > czytać. Ja nie ubliżam naszym gościom na forum, czego nie mogę powiedzieć o
            > "gościach". Na forum toruńskim zainteresowanie tematem niewielkie, za to na
            > wrocławskim mnóstwo chamskich nielatów, pragnących odreagować kompleksy.
            > Mimo wszystko pozdrawiam!

Ja tez nie staram sie kogokolwiek obrazac. Co do twoich esejow - to pisz je, sa
            to i tak jedne z najbardziej rozsadnych postow na tym forum. Pozdrawiam z Torunia.
            • Gość: Andrzej Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 25.05.05, 14:14
              Człowieku słyszałeś o takim "żuzlowym" słowie jak WSTECZNY HAMULEC???Ząbik
              jakby trochę myślał to by go włączył!Jeżeli jest ktoś szybszy i ci zajeżdza
              drogę to właśnie tak się robi.
              • b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 14:30
                > Człowieku słyszałeś o takim "żuzlowym" słowie jak WSTECZNY HAMULEC???Ząbik
                > jakby trochę myślał to by go włączył!Jeżeli jest ktoś szybszy i ci zajeżdza
                > drogę to właśnie tak się robi.

na zuzlu nie jezdzilem. jezdze na cross'ie. na motocyklu zuzlowym hamuje sie
                silnikiem (skrecajac gaz). nie ma innej mozliwosci.

ciekawe czy ty slyszales o czym takim jak "zuzlowe" wyprzedzania przy bandzie.
                wiem, wiem - moze u was we wroclawiu tego nie ucza. jesli jest szybszy to nie
                zajezdza drogi (nie ma mozliwosci). jesli zajezdza droge to w sposob
                pozostawiajacy czas na reakcje. zabik nie spodziewal sie ze zostanie "wprasowany
                w bande" podczas zrownywania sie ze swiderskim.

z reszta o czym tutaj gadac. wszystko bylo widac jak na dloni. dodatkowa nanliza
                nie potrzebna.
                • Gość: obiektywny Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:34
                  Masz racje nie tylko bylo widac ale i slychac "...wlaczaj zielone swiatlo.."to
                  sa chyba slowa Nagiela?To tak mozna do sedzoego na Ty?
                  • b_a_c_k_u_p Re: Atlas - Apator 39:51 25.05.05, 14:53
                    o'key. tak bylo.
                    ale czego to dowodzi? sila rzeczy sedziowie i dzalacze (w tym wypadku kierownik
                    druzyny) sie znaja. w koncu spotykaja sie co najmniej kika razy w sezonie.

inna sprawa ze cala akcja z karetka to byl istny cyrk.
                    • Gość: obiektywny Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:35
                      Wiesz nie da sie porownac Wrocka do Torunia...a szpital nie znajduje sie kolo
                      stadionu...Wracajaca pusta karetka nie mozeze jechac na sygnale a jak jeszcze
                      wpadnie w korek to czas sie wydluza...A co do kierownika to czloweik na takim
                      stanowisku powinien reprezentowac jakis poziom...
                      • Gość: Unia Leszno Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 17:42
                        Wszyscy widzieli jak bylo w Toruniu w niedziele...Zenujacy klub(po meczu w
                        poniedzilek tylko to mozna powidziec o ludziach nim rzadzcych-Karwan,o
                        szkoleniowcu-Zabik jakies dziwne aluzje sadzi pod adresem Wroclawian a
                        wniedziele przygotowal kartoflisko,Nagiel-co ten koles wogole mowi...on moze
                        byc na Ty z sedzia ale po meczu zreszta jego wypowiedz w niedziele swidczy
                        jakim zenujacym jest kolesiem...Pozdrawiam kibicow z Wroclawia i Czestochowy
                        majac nadzieje ze ten cyrk o nazwie Torun szybko sie skonczy
                        • Gość: DOM.TORUŃ Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:52
                          Widzisz wsiunie z lesznykowa i w tym tkwi twoj problem... bo apator bedzie mial
                          mistrzostwo i tyle na ten temat. Cyrkiem to najwyzej twoje miasto moze byc
                        • Gość: DOM.TORUN Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:56
                          Oj zeby wam ktos nie przewiózł tego balinskiego porządnie kiedys, tego
                          sk...syna. Mam nadzieje ze zrobi to ktos z naszych zeby mu nosek utamperowac,
                          bo sobie buratino z lesznykowa na zbyt wiele pozwala!!!! W APATORZE SIŁA. JE..Ć
                          LESZNO Z LAMUSAMI SIE NIE P...RZYĆ
    • Gość: ada Re: Atlas - Apator 39:51 IP: *.petrus.com.pl 25.05.05, 20:34
      co do jednego jestem w sytnie sie zgodzic z kibicami z Wrocka- tak sytuacja jak
      ta w ktorej dzialacze jakiejkolwiek druzyny mowia do sedziego na TY to
      faktycznie nieporozumienie! bylo nie bylo sedzia to sedzia! ale nie jestem w
      stanie pogodzic sie z opinia ze sprawca upadku Miskowiaka byl Zabik!!!!!!!! aha
      jeszcze jedno do kibica z Leszna- nie czepiaj sie Apatora tylko popatrz co
      wyprawiaja wasi zawodniacy! Jak jezdza Balinski, Rempala czy Kasprzak??? nie
      dosc ze wywoza rywali to jeszczxe siebie na wzajem a potem awantury urzadzaj
      (sytuacja KASPRZAK-SKORA)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka