flissy 09.01.11, 20:01 Ja się gdzieś nie zapodzieją są wiecznie zamazane,tez tak macie? ps.przetarłem płynem do szyb,ale was teraz dobrze widać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezniczka-02 Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:10 ja dziennie rano przecieram moje patrzałki. Nie lubię jak tam jakieś ślady po przytulaniu się Odpowiedz Link
flissy Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:14 Ja o moich nigdy nie pamietam i często gdzieś zostawiam,używam tylko do czytania i przy komputerze Odpowiedz Link
irene.jg Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:21 Ja mam dwie pary i te od kompa rozdeptałam w ferworze przedświątecznej krzątaniny, ale szkła są całe na szczęście, muszę dobrać nowe oprawki. Okulary ciągle przecieram takimi ściereczkami specjalnymi, które co jakiś czas otrzymuję od córki. Wolę je niż chusteczki nawilżane. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:37 też miałam już te nawilżane , są do niczego .Najlepsze jakie miałam i mam to do monitora . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:38 Mnie ostatnio też się rozwaliły okulary do czytania , bo ja w nich śpię hahahaha, czytam zasypiam no i się wzięły i połamały Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:35 Ja niestety mam już dwie pary , i wybieram się po nowe do kompa, bo jakieś słabe się zrobiły Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:33 Okulary te na ulice mam zawsze schowane w etui, ale tych do kompa wiecznie szukam. Odchodzę od kompa położe gdzie popadnie , wracam i szukam. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:34 Mam specjalną szmatkę do przecierania monitora i jej używam do okularów jest fantastyczna. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Ach te moje okulary:D 09.01.11, 20:52 Miałam okulary do kompa, czytania, ale coś mi tam poprawili i są juz zbędne )) Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ach te moje okulary:D 10.01.11, 14:00 Ja mam kilka par okularów , i wiecznie szukam tych "najlepszych" Zauważyłam że okulary po pewnym czasie użytkowania, wycierania sie ścierają , ta powłoka na nich i nawet jak przecieram ściereczką do okularów , to jednak mam wrażenie ze one nie są do końca czyste. Muszę sobie okulary do czytania nowe zafundować ,a to nie mały koszt. Odpowiedz Link
ksiezniczka-02 Re: Ach te moje okulary:D 10.01.11, 14:10 Moje "maleństwo" zafundowało sobie szkła. I jak ja bym miała taki cyrk odprawiać jak on to dziękuję, wolę moje patrzałeczki Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ach te moje okulary:D 10.01.11, 14:17 Nigdy jeszcze nie próbowałam , gdyby były takie żeby nie trzeba ich było wyjmować tygodniami , spać w nich , czytać to może bym się skusiła., nawet mnie to nie interesowało do tej pory, ale może trzeba by się zainteresować nowinkami? Często zdarza mi się zasypiać czytając, czy ogladając Tv Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ach te moje okulary:D 12.01.11, 13:59 Ja sobie sprawiłam nowe okulary za sporą kasę ,ale kiedy sie w nich zobaczyłam w lusterku , to jakby 10 lat młodsza jestem hahaha Odpowiedz Link
0.barabara Re: Ach te moje okulary:D 30.01.11, 14:04 Ja na szczęćcie mam na razie tylko jedne, do czytania jeszcze nie potrzebuje. Nie wyobrażam sobie jak mogłabym nosic soczewki. Na poczatku (jestem okularnica od 5 lat) trudno mi było sie przyzwyczaić i zakładałam tylko do wyjścia z domu. miałam źle dobrane oprawy, były za małe szkła ciagle widziałam ramki, ściagałam wycierałam itd. Od roku mam okulary z dość dużymi szkłami, a dodatkowo lekkie organiczne szkła z fotochromem i antyrefleksem, jeszcze jakas powłoka przeciw zarysowaniom. Czuje sie w nich wspaniale. Zapominam że je mam na nosie. Ściągam tylko do spania. Wycieram taka specjalna szmatką. Ale jak nie zciągam to sie mniej brudzą. Mam -1 ale gdyby sie okazało ze mi sie wzrok polepszył i ich nie musze nosić to nosiła bym zerówki z antyrefleksem i fotochromem komfort patrzenia jest niesamowity. dawniej często łzawiły mi oczy a jesienią łapałam zapalenie spojówek, odkąd mam swoje kochane okularki nie mam tych objawów. Pozdrawiam okularową brać. Fanatyczka okularów. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 30.01.11, 19:50 A ja nie potrafię chodzić w domu w okularach mam okulary do dali , wiec używam tylko przy wychodzeniu z domu Odpowiedz Link
0.barabara Re: Ach te moje okulary:D 31.01.11, 09:13 To pewnie zależy od wady. Ja mam -1 na obu więc niewiele. Ja swoich nie czuje i nie pamiętam żeby ściągać bo w domu bez nich obeszła bym się bez problemu. Jest jeszcze coś, może to głupie ale nie chce żeby ktoś nawet w domu widział mnie bez okularów, bez nich wyglądam gorzej. Przecieram specjalną szmatką i czasem płynem SuperOttik, który zmniejsza parowanie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 31.01.11, 17:48 To chyba kwestia przyzwyczajenie , ja pierwszą czynnością którą wykonuję po przyjściu do domu , to zdjęcie okularów Też mam nie wielka wadę , i chyba rodzinną po mamie już nawet dokładnie nie pamiętam ,ale jest to na jednym oku -1,5 ,a na drugim -1 dioptrii, dlatego mogę w domu obyć się bez, ekran tv duży ,a odległości małe Odpowiedz Link
drugitiktak Re: Ach te moje okulary:D 30.01.11, 18:42 ....ja swoje okulary przecieram często irchą , używam tylko do czytania . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ach te moje okulary:D 30.01.11, 19:52 Kiedyś używałam irchę , ale miałam wrażenie że ta mi rozmazywała szkła . Teraz mam szmatkę taką do przecierania monitorów a mikrofazy, czy coś w tym rodzaju , i bardzo ją sobie chwalę , wyciera doskonale na sucho szkła. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Ach te moje okulary:D 31.01.11, 12:38 Właśnie ja w zeszłym tygodniu sprawiłem nowe okulary . Dwie pary . Jedną do chodzenhia , jedną do czytania . W sumie mam już 4 sztuki , bo starych nie wyrzucam . Nareszcie nie muszę przenosić z pokoju do pokoju. Na ciągłe chodzenie zafundowałem sobie plastiki . podobno są lepsze . Zobaczę . Najwyzej wymienię na zwykłe. Nie dałem sobie jednak fotochromów ( postarzają tylko kupiłem osobne nakładki przyciemniające. Pocieszające jest , ze okulistka powiedziała , ze moje oczy , czyli wzrok,starzeją się bardzo powoli i mam niskie ciśnienie ,a to dobry znak Co do czyszczenia ,,,, to czyszczę tym , co mi w ręce wpadnie . Niezbyt to dobre dla okularów , ale coż , tak jest Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ach te moje okulary:D 31.01.11, 14:09 Ja też sobie nowe okulary sprawiłam ,ale do czytania Bez fotochromów , bo w domu nie jest mi potrzebne. Do chodzenie na ulicy też mam na magnez nakładki ciemne , jest to bardzo wygodne , bo zakładam kiedy słońce razi mi oczy . Ja też nie wyrzucam nigdy starych , trzymam tak na "wszelki wypadek" bo zdarzyło mi się juz zepsuć , wiec w razie co mam zapas. W pewnym wieku Kazik oczy nie psują się szybko , ja też mam niskie ciśnienie w oczach , wiec do chodzenie nie zmieniam już od kilku lat, ale do czytania musiałam , bo chyba od monitora trochę się popsuły.z tym ze ja nie mogę sobie kupić takich w aptece tanich , bo mam szkła cylindryczne , i te z apteki nic mi nie dają . Odpowiedz Link
zak-1 Re: Ach te moje okulary:D 31.01.11, 15:04 Renia , to tak jak ja )) też mam cylindryczne , a u okulisty byłem ostatni raz 4 lata temu ( plus w zeszłym tygodniu ) . Co 4 lata mogę chodzić . Odpowiedz Link