Dodaj do ulubionych

Anty-Noble 2011

01.10.11, 10:32
Nagrody Ig-Noble, nazywane też Anty-Noblami, przyznawane są za dokonania z różnych dziedzin nauki, które najpierw wywołują śmiech, a dopiero później skłaniają do refleksji. W tym roku wyróżniono m.in naukowca, który odkrył dlaczego ludzie wzdychają i badaczy, którzy ustalili jak potrzeba oddawania moczu wpływa na procesy decyzyjne.
Najbardziej mnie się podoba :"opracowali metodę zbierania smarków wieloryba za pomocą zdalnie sterowanego helikoptera. " smilesmile
www.pcworld.pl/news/375544/AntyNoble.2011.wzdychanie.ziewajace.zolwie.i.zuki.czujace.pociag.do.piwa.html
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Anty-Noble 2011 01.10.11, 13:13
      Super są niektóre big_grin
      • zak-1 Re: Anty-Noble 2011 02.10.11, 09:28
        Niby pierdoły a mogą się przydać , nigdy nie wiadomo !! Smarki wieloryba przecież to ....wielka rzeczsmile)))
        • darima_ka Re: Anty-Noble 2011 02.10.11, 10:29
          No a to nie jest wielka rzecz? :
          Biologia: Daryll Gwynne i David Rentz - odkryli pewien rodzaj żuków, które czują pociąg seksualny do pewnego rodzaju australijskiego piwa.
          • zak-1 Re: Anty-Noble 2011 02.10.11, 19:42
            To ja też jestem wart Nobla , bo ślimaki w moim ogrodzie też lubią piwo smile jak zostawisz puszkę po piwie na trawniku , masz jak w banku , ze będzie rano pełna ślimaków .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka