25.11.12, 20:16
odmówił ...
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: a Opania 25.11.12, 20:30
      Po kiego w ogóle ten film? Żeby młodzież szkolną na niego ganiać i robić jej wodę z mózgu?
      • ejno Re: a Opania 25.11.12, 21:30
        Brawo! Ma prawo do swoich przekonańsmile
        • tropem_misia1 Re: a Opania 26.11.12, 05:07
          a tak zapodałam, bo się wnerwiłam,że kolejny raz wieszają psy na aktorze
          aktor nie lekarz ma prawo odmówić
          • lvova Re: a Opania 26.11.12, 08:21
            Czytałem na Gazecie.pl wypowiedź Opanii który powiedział,że głównym powodem odmowy było to że film miał opowiadać o zamachu,a on nie chce firmować swoim imieniem czegoś co nie jest w żaden sposób udowodnione.

A to że teraz PiS po nim jedzie,że marny aktor (Brudzinski wczoraj stwierdzi nawet AKTORZYNA )to było do przewidzenia,każdy kto ma inne zdanie niż PiS nie ważne kim jest jest po prostu śmieciem.

Za to wybitna aktorką jest pani Łaniewska która całe życie gra kucharki,gosposie,sprzątaczki,ale za to na Krakowskim Przedmieściu stoi w pierwszym szeregu big_grin
            • ejno Re: a Opania 26.11.12, 12:24
              No tak bo przez Pis-iory są największymi znawcami sztuki aktorskiejsmilesmile
              • zak-1 Re: a Opania 26.11.12, 13:53
                Jeśli Opani pozwalamy na jego poglądy , to innym , też pozwólmy , nawet jeśli my nie zgadzamy się z nimi . Zgadzam się jednak z Wami , ze ten film jest niepotrzebny , tak jak i ten o Wałęsie jest przedwczesny - ja go pewnie nie oglądnę.
                • darima_ka Re: a Opania 26.11.12, 19:17
                  Oczywiście jestem tego samego zdania.
                  Nie mam zamiaru oglądać fikcji,bo nie jest to film biograficzny.
                  • lvova Re: a Opania 26.11.12, 19:53
                    Ale tu nie chodzi o sam film,tylko o to jak działacze PiS potraktowali aktora,który ośmielił się mieć swoje zdanie inne od nich i publicznie to powiedzieć.
      • rena-ta49 Re: a Opania 26.11.12, 13:52
        Reżyserzy nie mają pomysłów na filmy ,
        to biorą się za wszystko.Jeśli nawet kiedyś miałby być nakręcony film
        to nie teraz kiedy ta sprawa budzi aż tyle emocji.
    • rena-ta49 Re: a Opania 26.11.12, 13:50
      Aktor to wolny zawód ,i każdy ma prawo grać to co mu odpowiada.
      • lvova Re: a Opania 26.11.12, 13:53
        Zgadza się,mało tego ma prawo do własnych przekonań i poglądów smile
        • ls48 Re: a Opania 26.11.12, 23:00
          Tez tak uwazam, dobrze że są jeszcze na świecie ludzie, ktorzy potrafia powiedzieć NIE.
    • tadeusz_ski.51 a mnie to zwisa 26.11.12, 19:30
      Nie widzę powodów dla których media tak szeroko i dogłębnie rozwodzą się nad decyzją aktora? Co to kogo obchodzi, że pan Marian Opania nie lubi PiS-u, Kaczyńskiego... i grochówki na przykład? Ja też wielu rzeczy nie lubię i nikt sie tym nie zajmuje.
      Ale tak naprawdę nikt nie zna przyczyny dla której ten aktor nie wziął tej roli.
      Może nie czuł sie na siłach a o tym nielubieniu tylko tak do mediów pierdoli?
      • darima_ka Re: a mnie to zwisa 26.11.12, 19:43
        Ja sądzę ,że brat byłby najlepszym odtwórcą roli.
        • lvova Re: a mnie to zwisa 26.11.12, 19:55
          Fakt,ma doświadczenie aktorskie przecież smile
        • tadeusz_ski.51 Re: a mnie to zwisa 26.11.12, 21:13
          Zdaje się że aktorstwo jest zawodem? Jeśli tak, to dobry aktor powinien umieć zagrać każdą rolę. Bez względu na stosunek do granej postaci. No bo proszę wyobrazić sobie film o czasach okupacji, kto zagrałby rolę hitlerowca pastwiącego sie nad schwytanym akowcem?
          Kto zgodziłby sie zagrać rolę pedofila? Mordercy, gwałciciela, złodzieja, narkomana i tak dalej... Skoro pan Opania odmówił grania, znaczy że jest kiepski... i tyle.
          • darima_ka Re: a mnie to zwisa 26.11.12, 21:22
            Owszem jest zawodem ,ale jest wolnym zawodem.
            Aktor nie musi każdej roli brać, takiego przymusu chyba w tym zawodzie nie ma?
            Ale te polityczne komentarze Opanii o tej roli wpisał się w wojenkę polsko-polską.
            Mógł roli nie przyjąć i nie komentować.Pokazałby klasę w przeciwieństwie do innch, aktor
            jednak to nie polityk.
            • tadeusz_ski.51 A moim zdaniem, po prostu ściemnia 26.11.12, 21:41
              Zdaje sobie sprawę, że ta rola go przerasta więc aby jakoś z tego wybrnąć, bredzi o antypatii. Jak wcześniej napisałem, dobry aktor powinien podołać każdej roli. Inna rzecz, że Opania jak chyba nikt inny, pasuje do tej roli, też jest taka dziamdzia.
              • wirujacypunkt Re: A moim zdaniem, po prostu ściemnia 26.11.12, 22:05
                Linda odmówił grania w Pokłosiu. Tez afera. Czy odmówił ze strachu?
                Ani Opania ani Linda, nie byli pierwszymi aktorami, którzy odmówili zagrania roli w filmie
                czy teatrze i przeszło to bez echa.
                Zdumiewające, że w tych przypadkach robi się wokół nich tyle szumu ?
                • lvova Re: A moim zdaniem, po prostu ściemnia 26.11.12, 22:14
                  PiS krzyczy że Opania to marny aktorzyna,kabareciarz że nic ciekawego jako aktor nie stworzył,Tadziu dowodzi że go rola przerosła,więc nie rozumie o co im chodzi,skoro Opania jest słabym aktorem nie godnym by zagrać Kaczyńskiego to powinni sie cieszyć,że nie splugawi tak wielkiej świętości,nie splugawi dobrego imienia wielkiego prezydenta swoja marną grą.
                  • ejno Re: A moim zdaniem, po prostu ściemnia 26.11.12, 22:55
                    Amen.
                    • lvova Re: A moim zdaniem, po prostu ściemnia 26.11.12, 23:09
                      Mówi się AMENT wink
    • grzech_o_1 Re: a Opania 26.11.12, 22:56
      A dlaczego by się miał zgodzić?
      Przecież nie wiemy, jaka wizja reżysera?
      A gdyby później postać, gra Opani i reszta, nie przypadła do "gustu" Prezesowi i pretorianom? Dopiero by był cyrk!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka