Dodaj do ulubionych

czerwona szminka

07.01.12, 18:37
Dziś nabyłam czerwoną szminke i pasujacy do niej lakier do paznokci, nigdy nie uzywałam takich kolorów zawsze stonowane i lakiery i szminki, a tu ech to jakis kryzys wieku sredniego czu cóś.
Obserwuj wątek
    • tojabogdan Re: czerwona szminka 07.01.12, 18:45
      jaki kryzys?
      I to ma być narzekanie?
      Czerwona szminka, to czerwone usta, a czerwone usta, to symbol, sygnał, wyzwanie,
      a więc, gdzie tu kryzys?

ladyhawke12 napisała:

> Dziś nabyłam czerwoną szminke i pasujacy do niej lakier do paznokci, nigdy nie
      > uzywałam takich kolorów zawsze stonowane i lakiery i szminki, a tu ech to jakis
      > kryzys wieku sredniego czu cóś.
      • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 18:58
        No własnie, czy to aby nie desperacja juz, ech nie wiem co mnie podkusiło, paznokcie wymalowałam, wygladaja super, do ust nie moge sie przyzwyczaić hmm wygladaja e scieram toto.
        • tetika Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:39
          jesli tonacja szminki pasuje do twojej karnacji i nie walisz ciemnej szminki na male usta to sie przyzwyczaj smile moze nie codziennie i nie na rano do pracy , ale w koncu ilez mozna bywac szara i niewidoczna myszka?smile
          • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:41
            Usta mam normalne, ale karnacje jasną, do pracy nie ma mowy, ale myslalam o wyjsciach, imprezach.
          • stefcia41 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:42
            Jaka desperacja?
            Toć to piękne smile
            Też bym tak chciała smile
            • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:45
              Stefcia oddam ci swoja.
              • stefcia41 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:50
                Dziękuję smile
                ale ja nie maluję ust szminką...zżeram je sad
                ubolewam nad tym strasznie...
                • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:55
                  hehe to tak jak ja, ale teraz sarwalsze szminki, nawet jedna taka zakupiłam do sprawdzenia i jest super, nawilza idealnie i dlugo sie trzyma, nawet przy moim oblizywaniu warg częstym. szminka zakupiona w Sephorze, nie jakies duże pioniądze kosztowała a jest naprawde super
                  • tygrysgreen Re: czerwona szminka 07.01.12, 21:51
                    też zanabyłam i aż się głupio z tym czuję. usta mam po tym czerwone aż wściekle, chyba lekko przesadziłam
                    • tetika Re: czerwona szminka 07.01.12, 22:46
                      kiedys nie wyszlam z nieumalowanymi ustami na ulice , a teraz jakos mi przeszlo smile
                      jak mroz to chronie a tak to raczej zapominam smile
                      i niestety w czerwonym mi niedobrze sad
                • old.bear Re: czerwona szminka 07.01.12, 20:05
                  Stefciu, zżerasz swoje usta ?1?1
                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 20:12
                    Mis nie usta, tylko szminke z ust.
                    • stefcia41 Re: czerwona szminka 07.01.12, 20:20
                      No właśnie.
                      Usta to zagryzam Misiek .
                      • old.bear Re: czerwona szminka 07.01.12, 20:24
                        Aha ... bo ja nieuświadomiony jestem - nie używam szminki big_grin
                        • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 08.01.12, 12:46
                          zaraz mnie tu zlinczuja że czerwone szminki i lakiery to tylko panienki lekkich obyczajów uzywaja. Pomarudze troche co to sie z ludziskami porobiło no.
                          • tetika Re: czerwona szminka 08.01.12, 23:50
                            wcale nie. bardzo mi sie podoba , mowilam tylko ze na mnie to fatalnie wyglada smile
                          • old.bear Re: czerwona szminka 09.01.12, 06:43
                            Lady, nic się nie porobiło. Bądź sobą.
                            • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 07:23
                              Misiek jestem sobą.

Tetitka - na mnie też źle wyglada niestety a tak mi sie podoba.
                              • stefcia41 Re: czerwona szminka 09.01.12, 08:14
                                Lady , ja używałam krwistoczerwonych lakierów bo lubiłam smile
                                I nadal bym używała, ale nie mogę z pewnych powodów.
                                I mam gdzieś co ludzie powiedzą, skoro się podoba to maluj i już smile
                                • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 08:28
                                  Stefcia, własnie mam malniete paznokietki tym lakierem, niestety musze go zmyć na jutro, w pracy niemile widziany taki kolor, ma być stonowany. Szminka była kupiona bo mi się kolorek podobał, ale ja wygladam w takim kolorze koszmarnie, wiec stoi sobie na półce i wiem ze mam, i ciesze sie że mam.
                                  • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 09:33
                                    ja taka szalona przemiane kobiety z szarej myszy w diablice zobaczylam na filmie nigdy w zyciu.
                                    co kolor ( i nie tylko , ale....) moze zdzialac smile
                                  • stefcia41 Re: czerwona szminka 09.01.12, 10:54
                                    I tak trzymaj Lady smile
                                    Ja zaszalałam dwa lata temu i kupiłam sobie rolki wink
                                    Uczyłam sie jeździć z 8 letnią córką koleżanki big_grin
                                    A co111
                                    • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 11:47
                                      stefcia szukaj dobrego rolkowiska z wypozyczalnia i jak bede w wa-wie to idziemy razem. uwielbiam rolki smile
                                      • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 12:09
                                        o rolki, ja też lubię.
                                        Stefcia co do wyglądu, no cóz nie przejmuje sie co ludzie powiedzą, ważne jest co ja myślę, a coraz częściej się zastanawiam czy aby napewno nie wyglądam śmiesznie w czymś tam, pierwsze objawy kryzysu wieku średniego miałam w zeszłym roku, i własnie przyszło mi do głowy że nie chce chyba czuc sie jak dzidzia piernik.
                                        • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 13:22
                                          lady uwazaj bo jak sie dzidzka doczyta to zacznie Bronia machac ci przed nosem big_grin lepiej nie zadzierac smile
                                          • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 13:26
                                            ale ja dzidzia piernik, a nie bojowa, nie odbieram tytułów ni rang żadnych. Cieżki dzień dzis mam, jutro zapowiada sie jeszcze gorszy, i to bez pazurów czerwonych.
                                            • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 14:28
                                              kochana piernik to ja jestem a ze dzis na urlopie to zaczelam sobie puszczac piosenki z lat 90 i cholera do wanny musze smile
                                              dupa juz tanczyc nie chce a mi fiu bzdziu w glowie zostalo big_grin
                                              kochana jutro bedzie lepiej , poniedzialki zawsze sa do dupy kiss ( przytulam )
                                            • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 14:57
                                              I trzymaj tak ! Nie daj się zniechęcić, jeżeli Ci w tym dobrze. Doceń szczęście, bo ja z KAŻDĄ szminką na uściech wyglądam tak, że latarnia sama koło mnie wyrasta indifferent
                                              • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:01
                                                U no to powinni cie stawiac na skrajach drogi, i przy autostradach mielibysmy oswietlenie uliczne za darmo.
                                                Ja w tych kolorkach tez tak wygladam, wiecspokojnie jedna po jednej stronie druga po drugiej, i Polska oswietlona bedzie jak zaden inny kraj.
                                                • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:11
                                                  jak sie bawic to tylko w dobrym towarzystwie , dolaczam jako trzecia na ochotnika smile
                                                  flaszke mamy czy kupic?smile
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:18
                                                    Założymy związek zawodowy "Oświecenie" i na dobry początek zażądamy oddzielnej prokuratury.
                                                  • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:22
                                                    i dobrych warunkow socjalno bytowych big_grin
                                                    wsparcia psychologicznego i doplaty za trudne warunki pracy big_grin
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:25
                                                    Flaszka zawsze sie znajdzie. załozymy klub "oświecenie", jakoś zwiazków zawodowych nie trawię. Poza tym spokojnie babeczki, bo nas tu zaraz za ostentacyjne zachowania wytną, i za namawianie do pijaństwa, czerwonych szminek i latarni ech. To kiedy to spotkanie organizujemy i gdzie.
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:46
                                                    Wszędzie ! Wszędzie potrzebny oświaty kaganiec ! A najczęściej dają tylko połowę. Tę na "k".
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:48
                                                    Autopoprawka :na początku powinno być "gdziekolwiek".

Ale ja się okropnie boję używać tych wszystkich -kowieków. Na życzenie mogę rozwinąć
                                                  • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:08
                                                    dobra dziewczyny , skoro sie boicie ze nas tu wytna smile to zawsze mozna poszarzowac u mnie ( obie przyjete na kacik ) big_grin
                                                    tam czerwone szminki i latarnie w dowolnej ilosci dozwolone smile
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:12
                                                    Dzieki za zaproszenie, strasznie nie lubie moralizatorskich gadek.
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:16
                                                    Jak to - nas wytną ??? My oświecać chcemy, a tu koło nas wije się wątek nie dość że o dupie expressis verbis, to na dodatek.... cicho, nikt nas nie podsłuchuje ? To Wam powiem na ucho : założony przez ruskiego szpiona 111 Zapytajcie go, kim dla niego jest Zuźka, a kim Babcia Dusia i samezobaczycie.
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:29
                                                    Ładny mi kącik przyjaźni sad Byłam, postałam, zmokłam (makijaż ... hmmm... sceniczny mi się rozmył), pocałowałam klamkę. Nikt mnie nie chce buuuuuuuuuuuuuuuuuuu
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:13
                                                    gat45 napisała:

> Autopoprawka :na początku powinno być "gdziekolwiek".
                                                    >
                                                    > Ale ja się okropnie boję używać tych wszystkich -kowieków. Na życzenie mogę roz
                                                    > winąć

Rozwijaj
                                                  • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:19
                                                    Już rozwijam. Słucham polskiego radia przez internet i te dziennikarze używają co-,jak- i wszelkich innych -kolwieków zupełnie inaczej niż na moje wyczucie być powinno. Tak nagminnie, że ja już sama nie wiem, jakie jest moje wyczucie i boję się w ogóle użyć kolwieka. Zamącili mi w głowie.
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:25
                                                    gat45 napisała:

> Już rozwijam. Słucham polskiego radia przez internet i te dziennikarze używają
                                                    > co-,jak- i wszelkich innych -kolwieków zupełnie inaczej niż na moje wyczucie by
                                                    > ć powinno. Tak nagminnie, że ja już sama nie wiem, jakie jest moje wyczucie i b
                                                    > oję się w ogóle użyć kolwieka. Zamącili mi w głowie.

No to sie nie dziwie
    • pendzacy_krolik Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:00
      ani chybi kryzys. ja takie zakupy mam juz za soba. z uporem maniaka prze 3 lata kupowalam co jakis czas szminke w odcieniu czerwieni , ktora nijak pasowala do mojej urody.mam juz ich cala kolekcje,ale sie nie maluje. uzywam mojego sprawdzonego od lat blyszczyku.
      • dzidzia_bojowa Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:44
        Nadaję się do oświeceniowego klubu ponieważ czerwień szminki nie dla mnie, nie dla mniesad
        Ale za to szaleję w inny sposób: mimo przekroczonej trzydziestki nadal mini naszam z upodobaniem. Zimę mamy nędzną więc i teraz sobie nie żałuję. Grube rajstopy, wysokie kozaki i fajna spódnica. W ten sposób odwracam uwagę od bladości mego licasmile
        • gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:59
          Jesteś przyjęta. Ale musisz ten ust koral ubarwić na jaskrawą czerwień (najlepiej staniszkisopodobną), żeby latarnia ci wyrosła. Na tym to polega.
          • dzidzia_bojowa Re: czerwona szminka 09.01.12, 20:11
            No tak, miniówa i ust czerwień- latarniany zestaw obowiązkowysmile Ale na niebieski cień do powiek namówić się nie dam1
            • tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 21:32
              Gat jak nie chce?
              sie naciska klamke i wchodzi jak czlowiek. skoro przyjeta to drzwi otwarte smile
              jakby jednak cos to napisz na priv.
            • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:14
              dzidzia_bojowa napisała:

> No tak, miniówa i ust czerwień- latarniany zestaw obowiązkowysmile Ale na niebiesk
              > i cień do powiek namówić się nie dam1

niebieski sliczniasty jest.
              • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:22
                Jeszcze parę wpisów i będę się czuł uświadomiony w kwestii makijażu wink
                Bo jak mini wygląda to wiem wink
                • stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:30
                  Oj..temat makijażu to temat rzeka Misiek wink
                  • tetika Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:37
                    Misiek nie zachowuj sie jak dziewica big_grin
                    • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:50
                      tetika napisała:

> Misiek nie zachowuj sie jak dziewica big_grin

No włąsnie Misiek jak zwykle sie okropniaście kryguje.
                      • stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:52
                        A może kokietuje? wink
                        Figlarz z niego może? big_grin
                        To jak to jest Misiek? smile
                        • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:55
                          No nie 111 We trzy na jednego misia ? wink
                          • tetika Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:57
                            no dobrz, kochamy cie , wiec to tak z troski kiss
                            • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:03
                              smile
                              • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:05
                                no włąsnie troska przez nas przemawia.
                                • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:24
                                  I będziecie mnie głaskać ? smile
                                  • stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:55
                                    e tam...drapania to ja potrzebuję ...
                                    • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:59
                                      ha no to podrapcie sie nawzajem i już, co tu duzo dywagować na temat.
                                      • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 12:03
                                        wink smile big_grin
                                        I to jest myśl ... smile
                                        • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 12:09
                                          old.bear napisał:

> wink smile big_grin
                                          > I to jest myśl ... smile

Misiek ty nie dumaj tyle tylko zamieniaj w czyny
                                          • stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 12:35
                                            No..ciekawe..pazurki stępione?
                                            Co by za mocno nie podrapać ,
                                            • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:10
                                              Właśnie obejrzałem pazurki ... muszę z gawry wyleźć i jakąś sosnę popieścić coby mi się pazurki stępiły wink
                                              • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:39
                                                miś moge pilniczek zapodać, taki mam fantastyczny szklany
                                                • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:40
                                                  Szklany ?! Czego to ludzie nie wymyślą ... wink
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:48
                                                    jest genialny, i nie niszczy paznokietka tylko czyni je gładkimi
                                                  • old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:53
                                                    O! O! to coś dla mnie wink
                                                    Skoro mam ... hmmm ... działać wink
                                                  • ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:56
                                                    old.bear napisał:

> O! O! to coś dla mnie wink
                                                    > Skoro mam ... hmmm ... działać wink

No masz działac i trzeba sie zabrac nie gadac.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka