ladyhawke12 07.01.12, 18:37 Dziś nabyłam czerwoną szminke i pasujacy do niej lakier do paznokci, nigdy nie uzywałam takich kolorów zawsze stonowane i lakiery i szminki, a tu ech to jakis kryzys wieku sredniego czu cóś. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojabogdan Re: czerwona szminka 07.01.12, 18:45 jaki kryzys? I to ma być narzekanie? Czerwona szminka, to czerwone usta, a czerwone usta, to symbol, sygnał, wyzwanie, a więc, gdzie tu kryzys? ladyhawke12 napisała: > Dziś nabyłam czerwoną szminke i pasujacy do niej lakier do paznokci, nigdy nie > uzywałam takich kolorów zawsze stonowane i lakiery i szminki, a tu ech to jakis > kryzys wieku sredniego czu cóś. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 18:58 No własnie, czy to aby nie desperacja juz, ech nie wiem co mnie podkusiło, paznokcie wymalowałam, wygladaja super, do ust nie moge sie przyzwyczaić hmm wygladaja e scieram toto. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:39 jesli tonacja szminki pasuje do twojej karnacji i nie walisz ciemnej szminki na male usta to sie przyzwyczaj moze nie codziennie i nie na rano do pracy , ale w koncu ilez mozna bywac szara i niewidoczna myszka? Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:41 Usta mam normalne, ale karnacje jasną, do pracy nie ma mowy, ale myslalam o wyjsciach, imprezach. Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:42 Jaka desperacja? Toć to piękne Też bym tak chciała Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:50 Dziękuję ale ja nie maluję ust szminką...zżeram je ubolewam nad tym strasznie... Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 07.01.12, 19:55 hehe to tak jak ja, ale teraz sarwalsze szminki, nawet jedna taka zakupiłam do sprawdzenia i jest super, nawilza idealnie i dlugo sie trzyma, nawet przy moim oblizywaniu warg częstym. szminka zakupiona w Sephorze, nie jakies duże pioniądze kosztowała a jest naprawde super Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: czerwona szminka 07.01.12, 21:51 też zanabyłam i aż się głupio z tym czuję. usta mam po tym czerwone aż wściekle, chyba lekko przesadziłam Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 07.01.12, 22:46 kiedys nie wyszlam z nieumalowanymi ustami na ulice , a teraz jakos mi przeszlo jak mroz to chronie a tak to raczej zapominam i niestety w czerwonym mi niedobrze Odpowiedz Link
old.bear Re: czerwona szminka 07.01.12, 20:24 Aha ... bo ja nieuświadomiony jestem - nie używam szminki Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 08.01.12, 12:46 zaraz mnie tu zlinczuja że czerwone szminki i lakiery to tylko panienki lekkich obyczajów uzywaja. Pomarudze troche co to sie z ludziskami porobiło no. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 08.01.12, 23:50 wcale nie. bardzo mi sie podoba , mowilam tylko ze na mnie to fatalnie wyglada Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 07:23 Misiek jestem sobą. Tetitka - na mnie też źle wyglada niestety a tak mi sie podoba. Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 09.01.12, 08:14 Lady , ja używałam krwistoczerwonych lakierów bo lubiłam I nadal bym używała, ale nie mogę z pewnych powodów. I mam gdzieś co ludzie powiedzą, skoro się podoba to maluj i już Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 08:28 Stefcia, własnie mam malniete paznokietki tym lakierem, niestety musze go zmyć na jutro, w pracy niemile widziany taki kolor, ma być stonowany. Szminka była kupiona bo mi się kolorek podobał, ale ja wygladam w takim kolorze koszmarnie, wiec stoi sobie na półce i wiem ze mam, i ciesze sie że mam. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 09:33 ja taka szalona przemiane kobiety z szarej myszy w diablice zobaczylam na filmie nigdy w zyciu. co kolor ( i nie tylko , ale....) moze zdzialac Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 09.01.12, 10:54 I tak trzymaj Lady Ja zaszalałam dwa lata temu i kupiłam sobie rolki Uczyłam sie jeździć z 8 letnią córką koleżanki A co111 Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 11:47 stefcia szukaj dobrego rolkowiska z wypozyczalnia i jak bede w wa-wie to idziemy razem. uwielbiam rolki Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 12:09 o rolki, ja też lubię. Stefcia co do wyglądu, no cóz nie przejmuje sie co ludzie powiedzą, ważne jest co ja myślę, a coraz częściej się zastanawiam czy aby napewno nie wyglądam śmiesznie w czymś tam, pierwsze objawy kryzysu wieku średniego miałam w zeszłym roku, i własnie przyszło mi do głowy że nie chce chyba czuc sie jak dzidzia piernik. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 13:22 lady uwazaj bo jak sie dzidzka doczyta to zacznie Bronia machac ci przed nosem lepiej nie zadzierac Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 13:26 ale ja dzidzia piernik, a nie bojowa, nie odbieram tytułów ni rang żadnych. Cieżki dzień dzis mam, jutro zapowiada sie jeszcze gorszy, i to bez pazurów czerwonych. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 14:28 kochana piernik to ja jestem a ze dzis na urlopie to zaczelam sobie puszczac piosenki z lat 90 i cholera do wanny musze dupa juz tanczyc nie chce a mi fiu bzdziu w glowie zostalo kochana jutro bedzie lepiej , poniedzialki zawsze sa do dupy ( przytulam ) Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 14:57 I trzymaj tak ! Nie daj się zniechęcić, jeżeli Ci w tym dobrze. Doceń szczęście, bo ja z KAŻDĄ szminką na uściech wyglądam tak, że latarnia sama koło mnie wyrasta Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:01 U no to powinni cie stawiac na skrajach drogi, i przy autostradach mielibysmy oswietlenie uliczne za darmo. Ja w tych kolorkach tez tak wygladam, wiecspokojnie jedna po jednej stronie druga po drugiej, i Polska oswietlona bedzie jak zaden inny kraj. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:11 jak sie bawic to tylko w dobrym towarzystwie , dolaczam jako trzecia na ochotnika flaszke mamy czy kupic? Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:18 Założymy związek zawodowy "Oświecenie" i na dobry początek zażądamy oddzielnej prokuratury. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:22 i dobrych warunkow socjalno bytowych wsparcia psychologicznego i doplaty za trudne warunki pracy Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:25 Flaszka zawsze sie znajdzie. załozymy klub "oświecenie", jakoś zwiazków zawodowych nie trawię. Poza tym spokojnie babeczki, bo nas tu zaraz za ostentacyjne zachowania wytną, i za namawianie do pijaństwa, czerwonych szminek i latarni ech. To kiedy to spotkanie organizujemy i gdzie. Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:46 Wszędzie ! Wszędzie potrzebny oświaty kaganiec ! A najczęściej dają tylko połowę. Tę na "k". Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 17:48 Autopoprawka :na początku powinno być "gdziekolwiek". Ale ja się okropnie boję używać tych wszystkich -kowieków. Na życzenie mogę rozwinąć Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:08 dobra dziewczyny , skoro sie boicie ze nas tu wytna to zawsze mozna poszarzowac u mnie ( obie przyjete na kacik ) tam czerwone szminki i latarnie w dowolnej ilosci dozwolone Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:12 Dzieki za zaproszenie, strasznie nie lubie moralizatorskich gadek. Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:16 Jak to - nas wytną ??? My oświecać chcemy, a tu koło nas wije się wątek nie dość że o dupie expressis verbis, to na dodatek.... cicho, nikt nas nie podsłuchuje ? To Wam powiem na ucho : założony przez ruskiego szpiona 111 Zapytajcie go, kim dla niego jest Zuźka, a kim Babcia Dusia i samezobaczycie. Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:29 Ładny mi kącik przyjaźni Byłam, postałam, zmokłam (makijaż ... hmmm... sceniczny mi się rozmył), pocałowałam klamkę. Nikt mnie nie chce buuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:13 gat45 napisała: > Autopoprawka :na początku powinno być "gdziekolwiek". > > Ale ja się okropnie boję używać tych wszystkich -kowieków. Na życzenie mogę roz > winąć Rozwijaj Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:19 Już rozwijam. Słucham polskiego radia przez internet i te dziennikarze używają co-,jak- i wszelkich innych -kolwieków zupełnie inaczej niż na moje wyczucie być powinno. Tak nagminnie, że ja już sama nie wiem, jakie jest moje wyczucie i boję się w ogóle użyć kolwieka. Zamącili mi w głowie. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 09.01.12, 18:25 gat45 napisała: > Już rozwijam. Słucham polskiego radia przez internet i te dziennikarze używają > co-,jak- i wszelkich innych -kolwieków zupełnie inaczej niż na moje wyczucie by > ć powinno. Tak nagminnie, że ja już sama nie wiem, jakie jest moje wyczucie i b > oję się w ogóle użyć kolwieka. Zamącili mi w głowie. No to sie nie dziwie Odpowiedz Link
pendzacy_krolik Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:00 ani chybi kryzys. ja takie zakupy mam juz za soba. z uporem maniaka prze 3 lata kupowalam co jakis czas szminke w odcieniu czerwieni , ktora nijak pasowala do mojej urody.mam juz ich cala kolekcje,ale sie nie maluje. uzywam mojego sprawdzonego od lat blyszczyku. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:44 Nadaję się do oświeceniowego klubu ponieważ czerwień szminki nie dla mnie, nie dla mnie Ale za to szaleję w inny sposób: mimo przekroczonej trzydziestki nadal mini naszam z upodobaniem. Zimę mamy nędzną więc i teraz sobie nie żałuję. Grube rajstopy, wysokie kozaki i fajna spódnica. W ten sposób odwracam uwagę od bladości mego lica Odpowiedz Link
gat45 Re: czerwona szminka 09.01.12, 19:59 Jesteś przyjęta. Ale musisz ten ust koral ubarwić na jaskrawą czerwień (najlepiej staniszkisopodobną), żeby latarnia ci wyrosła. Na tym to polega. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: czerwona szminka 09.01.12, 20:11 No tak, miniówa i ust czerwień- latarniany zestaw obowiązkowy Ale na niebieski cień do powiek namówić się nie dam1 Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 09.01.12, 21:32 Gat jak nie chce? sie naciska klamke i wchodzi jak czlowiek. skoro przyjeta to drzwi otwarte jakby jednak cos to napisz na priv. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:14 dzidzia_bojowa napisała: > No tak, miniówa i ust czerwień- latarniany zestaw obowiązkowy Ale na niebiesk > i cień do powiek namówić się nie dam1 niebieski sliczniasty jest. Odpowiedz Link
old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:22 Jeszcze parę wpisów i będę się czuł uświadomiony w kwestii makijażu Bo jak mini wygląda to wiem Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:30 Oj..temat makijażu to temat rzeka Misiek Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:50 tetika napisała: > Misiek nie zachowuj sie jak dziewica No włąsnie Misiek jak zwykle sie okropniaście kryguje. Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:52 A może kokietuje? Figlarz z niego może? To jak to jest Misiek? Odpowiedz Link
tetika Re: czerwona szminka 11.01.12, 10:57 no dobrz, kochamy cie , wiec to tak z troski Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:05 no włąsnie troska przez nas przemawia. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 11:59 ha no to podrapcie sie nawzajem i już, co tu duzo dywagować na temat. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 12:09 old.bear napisał: > > I to jest myśl ... Misiek ty nie dumaj tyle tylko zamieniaj w czyny Odpowiedz Link
stefcia41 Re: czerwona szminka 11.01.12, 12:35 No..ciekawe..pazurki stępione? Co by za mocno nie podrapać , Odpowiedz Link
old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:10 Właśnie obejrzałem pazurki ... muszę z gawry wyleźć i jakąś sosnę popieścić coby mi się pazurki stępiły Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:39 miś moge pilniczek zapodać, taki mam fantastyczny szklany Odpowiedz Link
old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:40 Szklany ?! Czego to ludzie nie wymyślą ... Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:48 jest genialny, i nie niszczy paznokietka tylko czyni je gładkimi Odpowiedz Link
old.bear Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:53 O! O! to coś dla mnie Skoro mam ... hmmm ... działać Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: czerwona szminka 11.01.12, 13:56 old.bear napisał: > O! O! to coś dla mnie > Skoro mam ... hmmm ... działać No masz działac i trzeba sie zabrac nie gadac. Odpowiedz Link