Dodaj do ulubionych

Prawda o DK

03.01.14, 22:07
Nawet tak wspaniałego jak Marian Opania aktora muszą w gminie dotować. Pod afiszem widać napis <sfinansowano że środków gminy Łomianki> . Moje gratulacje, że nawet taki aktor, pod światłym kierownictwem obecnego dyrektora, nie potrafi przyciągnąć widzów.
Kpina czy co????
www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2857
PS na marginesie co na zakończenie wieczoru powie lokalna komisja przeciwdziałania alkoholizmowi?
Obserwuj wątek
    • nani1916 Re: Prawda o DK 03.01.14, 22:16
      Ja bardzo chętnie zapłaciłbym za bilet na to wydarzenie, jak i wiele innych mieszkańców. Ale nasz burmistrz uważa mieszkańców za ciemniaków, nie wiedzących co to teatr i póki co musi za darmo "zaszczepić wśród mieszkańców nawyk chodzenia do teatru" cytat burmistrza z sesji rady.
      • burakzlomianek Re: Prawda o DK 03.01.14, 23:25
        A przecież wam wystarcza wyskoczyć na maka z bułą i wszystkie zmysły macie zaspokojone:-)
    • cosnikt01 Re: Prawda o DK 04.01.14, 03:24
      dlaczego to badziewie, i w tym roku jest dofinansowywane z naszych pieniędzy.
      burmistrzu pod patronatem, nadal pan będzie nam wmawiał, że to tylko parę tysi na rok?
      wstyd...
      • burakzlomianek Re: Prawda o DK 04.01.14, 09:12
        cosnikt01 napisał(a):

> dlaczego to badziewie, i w tym roku jest dofinansowywane z naszych pieniędzy.
        > burmistrzu pod patronatem, nadal pan będzie nam wmawiał, że to tylko parę tysi
        > na rok?
        > wstyd...

a może masz jakieś inne informacje?
        • nani1916 Re: Prawda o DK 11.01.14, 15:13
          Mam jedno bardzo ważne pytanie. Skoro DK był zamknięty do końca roku z braku pieniędzy i można go było otworzyć dopiero 1 stycznia, to na jakiej podstawie odbył się tam bal sylwestrowy?
          Nie rozpoczął się on przecież o 00:01 1 stycznia!
          W gazecie zamieszczone są piękne podziękowania za "wsparcie materialne burmistrzowi, oraz zastępcy burmistrza". Jakie to wsparcie materialne, z jakich środków? Dlaczego na bal się znalazły, a na zajęcia dla dzieci już nie?!
          • mazowianka Re: Prawda o DK 11.01.14, 15:39
            nani1916 napisał(a):

> Mam jedno bardzo ważne pytanie. Skoro DK był zamknięty do końca roku z braku pi
            > eniędzy i można go było otworzyć dopiero 1 stycznia, to na jakiej podstawie
            > odbył się tam bal sylwestrowy?

> Nie rozpoczął się on przecież o 00:01 1 stycznia!
            > W gazecie zamieszczone są piękne podziękowania za "wsparcie materialne burmistr
            > zowi, oraz zastępcy burmistrza". Jakie to wsparcie materialne, z jakich środ
            > ków? Dlaczego na bal się znalazły, a na zajęcia dla dzieci już nie?!

nani, to że bal się odbył to bardzo dobrze przynajmniej kogoś nasz burmistrz szanuje,
            natomiast dobre pytanie o tym dofinansowaniu ile i z jakich środków bo nie sądzę że z prywatnych Pana burmistrza? Pytasz dlaczego na bal a nie dla dzieci, ano dlatego że dzieci nie głosują;)
            • nani1916 Re: Prawda o DK 11.01.14, 17:24
              Bardzo dobrze, że się odbył, każdy wie, że wszystko mogło się odbywać bez problemu. Ale już mówiąc ich językiem. Skoro się udało zorganizować, to skąd się nagle znalazły pieniądze?!
              • grochownia Re: Prawda o DK 11.01.14, 18:27
                forum.gazeta.pl/forum/w,229,148682207,,Sprostowanie_Dyrektora_Domu_Kultury.html?v=2
                forum.gazeta.pl/forum/w,229,148776623,,Kto_zamknal_Dom_Kultury_w_Lomiankach_.html?v=2
                I można ten temat wałkować bez końca. Pan Dyrektora dostaje pieniądze, ale dla siebie i burmistrza nie dla mieszkańców! A że ma pieniądze świadczy wpis:< papirus02 03.01.14, 15:26 Odpowiedz. Ileż razy można prostować idiotyzmy. W dniu zamknięcia przez dyrektora DK Urząd przelał mu na konto ponad 100 000 zł. Za mało dyrektorkowi?????????????????????? To może czas na większe szanowanie społecznego pieniądza udawanie że się pracuje.
                Watek miesza wiele spraw. Ktoś porównuje lokalny teatrzyk do filharmonii. Tyle że tam pracują najlepsi a tu najgorsi. tacy przed którymi nie ma już żadnych szans na poprawę. A ich praca kosztuje, a sztuki wystawiane dają zarobek najbliższym królika, a dla DK powodują koszty, bo nikt nie che płacić nawet złotówki za miejscówki na premiery wiec są ofiarowane masowo za darmo lokalnym znawcom chałtur.Owe zakrapiane premiery, są zazwyczaj pierwszy i ostatnim przedstawieniem danego spektaklu.>
                SELEKTYWNE OTWIERANIE I ZAMYKANIE WEDŁUG WIDZIMISIĘ DYREKTORA A WŁAŚCIWIE BURMISTRZA DOMU KULTURY O CZYM ŚWIADCZY PRZYKŁAD SYLWESTREM, PODCZAS GDY POPRZEDNIO ŻADNE ZAPLANOWANE SPOTKANIA I ZAJĘCIA RZEKOMO ODBYWAĆ SIĘ NIE MOGŁY Z PRZYCZYN ZŁEJ WOLI NIE BRAKU PIENIĘDZY. Każdy głupi to kupi wszak nie wie że większość wydatków, nawet do 100% , na zajęcia i spotkania realizowane przez osoby trzecie to koszty stale, które zawsze trzeba płacić z funduszu DK. Wszak zajęcia są w istniejącym obiekcie i kadra która i tak pensum dostała bo inaczej grozi to zerwaniem umów itp. A kotszy pozostałe, o ile występują są minimalne. Spotkania, najczęstszej zajmują puste sale, które generują i tak koszt, niezależne od zajęć. Sprzątanie i tak się odbywa w ramach etatu. O JAKICH WIĘC KOSZTACH MÓWIMY. ILE DYREKTOR ZAOSZCZĘDZIŁ STO CZY DWIEŚCIE ZŁOTYCH ??? BO PRZECIEŻ ZAMKNĄŁ CELEM OSZCZĘDNOŚCI, ILE WIĘC ZAOSZCZĘDZIŁ. O tym dyrektor nie pisze, a to jego obowiązek. On ma gospodarować a nie wydawać!
                • red68 Re: Prawda o DK 11.01.14, 21:15
                  Jeżeli Dyrektor wyłączył ogrzewanie w grudniu i w grudniu "zakręcił" wodę to mniej zapłaci dopiero w styczniu - po odczytaniu liczników !!
                  Nie bardzo rozumiem jaki wpływ miały te działania na oszczędności na koniec roku
                  • nani1916 Re: Prawda o DK 11.01.14, 21:24
                    Nie wyłączył ogrzewania i nie zakręcił wody, o czym sam poinformował na sesji rady.
                    • red68 Re: Prawda o DK 12.01.14, 02:10

To po co było zamykać Dom Kultury jak tam wszystko działało normalnie ??
                      To już chyba nikt nie zrozumie decyzji dyrektora

• miu4 Re: Prawda o DK 12.01.14, 10:14
                        No ale chyba już otworzyli??? W gaz łomie informacja o imprezach w styczniu i - uwaga - spektakle teatralne za symboliczną opłatą 10 zł. :)
                        A ja dopytam, w numerze świątecznym burmistrz pisze, że "w DK prowadzone są zajęcia stałe zarówno płatne, jak i bezpłatne", które to zajęcia są bezpłatne? Pytam, bo to ja narzekam, że zajęcia dla dzieci drogie bardzo, a tu się okazuje, że są i darmowe, więc które? No chcę być sprawiedliwa, ale też i skorzystać z tych darmowych.
                  • suski123 Re: Prawda o DK 12.01.14, 10:48
                    red68 napisał:

> Jeżeli Dyrektor wyłączył ogrzewanie w grudniu i w grudniu "zakręcił" wodę to mn
                    > iej zapłaci dopiero w styczniu - po odczytaniu liczników !!
                    > Nie bardzo rozumiem jaki wpływ miały te działania na oszczędności na koniec rok
                    > u
                    Jak to jaki wpływ, jedna wielka rozgrywka przed wyborami
                    • nani1916 Re: Prawda o DK 14.01.14, 00:03
                      Odkąd napisałem o tym balu, żaden burak, okleoik itp się nie wypowiedzieli, widocznie boją się przyznać, że DK mógł być otwarty przez cały grudzień.
                      • suski123 Re: Prawda o DK 23.01.14, 12:36
                        oczywiście, że mógłbyć otwarty. Trochę dobrej woli, mniej jadu.
            • stefanprawo do mazowianki 23.01.14, 12:54
              PAni Magdo czy dowiemy się jakie jest Pani stanowisko w sprawie trasy S-7? Jakie działania ( i czy w ogóle) Pani podejmowała na rzecz szybkiego powstania trasy S-7...Jako Radna Powiatowa reprezentuje Pani mieszkańców Łomianek...a sprawa trasy S-7 jest pilna i niezwykle ważna? Czy poruszała Pani sprawę trasy w powiecie?
              • o.lomianki Re: do mazowianki 23.01.14, 17:29
                Nie mieszaj wątków.
                Nie pasuje prawda dotycząca DK ? Nie pasuje że Burmistrz oczernił Radnych , co zresztą robi notorycznie .
                • suski123 Re: do mazowianki 23.01.14, 17:34
                  a jak mają się radni po kontroli DK ???????
                  • stefanprawo Re: do mazowianki 23.01.14, 19:15
                    Pani Magdo proszę odpowiedzieć na pytanie: Jakie jest Pani stanowisko w sprawie S-7? Czy można się dowiedzieć jakie i czy w ogóle podejmowała Pani czynności na rzecz szybkiego powstania S-7 jako Radna Powiatowa?
                    • stefanprawo sprawa DK 23.01.14, 19:28
                      Sprawie domu kultury dokładnie się nie przygądałem. Nie widziałem dokumentów a jedynie widząc dokumenty mógłbym się na ten temat wypowiedzieć. Jednak widzę, że poprawiło się działa teatr, działają prężnie inne struktury w tym jest dużo zajęć dla maluchów...to cieszy więc skoro mieszkańcy życzą sobie takiego domu kultury to powinni go mieć i tyle...Cieszy,że coś się wreszcie dzieje...jest coraz więcej zajęć oraz działa teatr jeżeli mieszkańcy tego potrzebują to po co się spierać? Trzeba ramie w ramie i Burmistrz i Radni działać na rzecz rozwoju domu kultury i tyle...chyba,że w tle pojawia się zwykła polityka...a wtedy tracą wszyscy....
                      • z.lomianek Re: sprawa DK 23.01.14, 20:46

Zamknęli dom kultury bo bali się kontroli. Wszystko to śmierdzi przekrętem na odległość
                        i tylko tacy jak wyżej tego nie widzą z jakiegoś powodu

Stefan ile dostałeś wzetek na budowę domów - odpowiesz ???
                        i nie zamulaJ. jak masz problemy z przeczytaniem czego dotyczy watek to poproś kolegów.

Cyt.
                        „Wreszcie powstała jakaś oddolna incjatywa mieszkańców/właścicieli gruntów Łomianek Dolnych,Kępy Kiełpińskiej i Dziekanowa Polskiego widać,że niektrórzy już się trzęsą..buahahhahah
                        ...TO MÓWIĘ JA STEFANPRAWO NAJLEPSZY<NAJPRZYSTOJNIEJSZY !! IDEALNY buaahhahah”

• stefanprawo Re: sprawa DK 23.01.14, 21:31
                          Skoro masz taką wiedzę to przestaw dokumenty i ją udowodnij, bo na razie twe wywody są gołosłowne. Jak Ci śmierdzi "przekrętem" to powinieneś to zgłosić organom ścigania a nie wylewać gołosłowne pomyje na tym forum, ja takiej wiedzy nie mam.
                          Szczekanie nic nie da. O jakie WZ-ki ci chodzi...? chyba coś Ci się w tym szczekaniu pomyliło. Oświadczam,że nie wydano mi żadnych WZ na budowę domów mieszkalnych, poza wz-ką na budowę mojego domu ,więc Twoje insynuacje nie mają pokrycia w rzeczywistości a twoje pytanie jest tendencyjne. Pokaż dokumenty,które to potwierdzają pokaż WZ wydane na mnie, nie pokażesz bo takich nie ma, więc twoja insynuacja gołosłowna. NIe denerwuj się....nie masz żadnych argumentów...
                          • nani1916 Re: sprawa DK 23.01.14, 21:39
                            Stefanprawo, wątek z S7 prowadź w nich związanych, a nie w innych. Taka prośba, żeby nie robić bałaganu. A co do DK, to ja powiem tylko o jednym:
                            Dnia 10.12 zamknięto DK, a sam dyrektor Manasterski potwierdził, że tego dnia wpłynęła kolejna transza z budżetu, już nie pamiętam, ale ok 100tys.
                            Więc proste, że najpierw opłaca się rachunki, a potem inne sprawy. I ten argument powinien wszystkim wyjaśnić czy powinni DK zamykać, dziękuję.
                            • 11chwilka Re: sprawa DK 24.01.14, 11:01
                              Jeszcze troszkę i kontrola się zakończy. I stefan nie będzie miał żadnych argumentów poza obszarem 4.2
                              • burakzlomianek Re: sprawa DK 24.01.14, 15:07
                                Obawiam się ze nic nie wykaże bo zajmujemy się głownie politykierstwem i urojeniami radnych
                                • nani1916 Re: sprawa DK 24.01.14, 23:07
                                  Wystarczy, że wykaże, że pieniądze były, a DK zamknięty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka