Dodaj do ulubionych

a w NIemczech

05.05.13, 08:22
bo nie płacił podatku........

to tak a propos tego co nas może czekać

a swoją drogą co to znaczy chrześcijańska posługa ?
bo teraz to ja już nie wiem...
Obserwuj wątek
    • zak-1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:34
      Jak się odcinasz , to się odcinasz- więc potem nie miej pretensji , że i Kk się od ciebie odciął .
      Moim zdaniem to sprawiedliwe .
      • tropem_misia1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:37
        gdzie się odciął jak był wierzący?
        • tropem_misia1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:40
          Skoro zmarły mąż pani Alicji był wierzący, to dlaczego nie płacił podatku? - drążymy.

- Ze względów ekonomicznych. To oczywiste - odpowiada żona zmarłego. Dodając: - Jak się ma czwórkę dzieci, to każda suma jest ważna, nawet ta, którą można zaoszczędzić na podatku kościelnym.

czyli biedaki pod płotem?
          a inni w mauzoleum ?
          • zak-1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:45
            Znając racjonalność Niemców , to pewnie bezrobotni i biedacy nie płacą , ale na pewno jakiś wniosek złożyć trzeba , A ludzie chcieliby(szczególnie nasi ) wszystko za darmo .Jeśli tam są takie zasady to dostosowywać się trzeba .
          • darima_ka Re: a w NIemczech 05.05.13, 12:21
            Nie ,w Niemczech ten podatek zależy od dochodu.
            Maja jasne przepisy,wierzysz płać na utrzymanie KK.
            Nie wiem czy ci z małym dochodem są zwolnieni z płacenia ,czy mają jakieś ulgi.
            Zapisujesz się do partii, do ZZ płacisz składki.
            U nas toczą się rozmowy nad wprowadzeniem tego w trochę innym kształcie,
            bo bo odpisu od podatku.a to popieram ,bo to jest klarowne.
            Co do przytoczonego zmarłego ,to jak znam wieśniaków z opolskiego ,
            to chałupę wystawił taka że nam się w głowie nie mieści ,ale kombinował
            jak to Polak ,jak tu wykołować państwo ,albo KK.
    • tadeusz_ski.51 Dzisiaj nikt mnie nie pyta 05.05.13, 13:03
      o zdanie w ważnych dla mnie sprawach a mimo tego zagarnia dużą część moich dochodów. Ciągle w mediach mamy info o różnych aferach i przekrętach, w których główne role grają ci, którzy nam sporo kasy pod przymusem zabierają. Obecnie płacimy haracz złodziejskiej bandzie, która w sposób pokrętny, cwaniacki i niemoralny, wykorzystując szczytne idee demokracji, dorwała się do władzy i narzuciła nam swoje zasady. Że tam będzie jakiś "drobny grosz" na kościół, to śmiech, pryszcz wobec tego ile teraz zdzierają z nas złodzieje!
      Ludzie, nie poddawajcie się manipulacji, straszą Was złotówkami a zabierają tysiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka