tropem_misia1 05.05.13, 08:22 bo nie płacił podatku........ to tak a propos tego co nas może czekać a swoją drogą co to znaczy chrześcijańska posługa ? bo teraz to ja już nie wiem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zak-1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:34 Jak się odcinasz , to się odcinasz- więc potem nie miej pretensji , że i Kk się od ciebie odciął . Moim zdaniem to sprawiedliwe . Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:40 Skoro zmarły mąż pani Alicji był wierzący, to dlaczego nie płacił podatku? - drążymy. - Ze względów ekonomicznych. To oczywiste - odpowiada żona zmarłego. Dodając: - Jak się ma czwórkę dzieci, to każda suma jest ważna, nawet ta, którą można zaoszczędzić na podatku kościelnym. czyli biedaki pod płotem? a inni w mauzoleum ? Odpowiedz Link
zak-1 Re: a w NIemczech 05.05.13, 08:45 Znając racjonalność Niemców , to pewnie bezrobotni i biedacy nie płacą , ale na pewno jakiś wniosek złożyć trzeba , A ludzie chcieliby(szczególnie nasi ) wszystko za darmo .Jeśli tam są takie zasady to dostosowywać się trzeba . Odpowiedz Link
darima_ka Re: a w NIemczech 05.05.13, 12:21 Nie ,w Niemczech ten podatek zależy od dochodu. Maja jasne przepisy,wierzysz płać na utrzymanie KK. Nie wiem czy ci z małym dochodem są zwolnieni z płacenia ,czy mają jakieś ulgi. Zapisujesz się do partii, do ZZ płacisz składki. U nas toczą się rozmowy nad wprowadzeniem tego w trochę innym kształcie, bo bo odpisu od podatku.a to popieram ,bo to jest klarowne. Co do przytoczonego zmarłego ,to jak znam wieśniaków z opolskiego , to chałupę wystawił taka że nam się w głowie nie mieści ,ale kombinował jak to Polak ,jak tu wykołować państwo ,albo KK. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Dzisiaj nikt mnie nie pyta 05.05.13, 13:03 o zdanie w ważnych dla mnie sprawach a mimo tego zagarnia dużą część moich dochodów. Ciągle w mediach mamy info o różnych aferach i przekrętach, w których główne role grają ci, którzy nam sporo kasy pod przymusem zabierają. Obecnie płacimy haracz złodziejskiej bandzie, która w sposób pokrętny, cwaniacki i niemoralny, wykorzystując szczytne idee demokracji, dorwała się do władzy i narzuciła nam swoje zasady. Że tam będzie jakiś "drobny grosz" na kościół, to śmiech, pryszcz wobec tego ile teraz zdzierają z nas złodzieje! Ludzie, nie poddawajcie się manipulacji, straszą Was złotówkami a zabierają tysiące. Odpowiedz Link