rena-ta49 04.08.13, 07:14 Stawiam na przetrwanie tego upału,nie jestem w stanie zrobić coś więcej , niż tylko co niezbędne Burza by trochę sytuacje poprawiła? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skuter44 Korzystać...... 04.08.13, 07:55 Za miesiąc bedziemy prosić o ciepło. Ja upał wykorzystuję do swoich potrzeb. Siedzę w chłodnym mieszkaniu w porze obiadowej, jak czynią to Afrykanie. Kiedy trzeba podpalić ciało wychodze na słońce (ile trzeba), mam je do dyspozycji. Rano i pod wieczór załatwiam letnie i codzienne sprawy. Takie upały mogą dla mnie trwać i trwać. Lubię takie ciepełko. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Korzystać...... 04.08.13, 08:10 Ja też wychodzę załatwiać zakupy z rana ,póki chłodno. Lubię ciepło,ale skwar źle znoszę ,dlatego wszystkie okna zasłonięte, a wentylator od rana pracuje na pełnych obrotach Odpowiedz Link
skuter44 Re: Korzystać...... 04.08.13, 08:16 U mnie o chłodek zadbali projektanci blokowiska.Blok ustawiony jest : północ - południe. Mieszkanie jest na "przestrzał". Rano słońce świeci na część mieszkania ,zamykam wtedy okna pólnocne a lekko otwieram południowe. Na słońcu mam za oknem (teraz 39 st) a w mieszkaniu 22 st. Po południu zmieniam taktykę chłodzenia. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Korzystać...... 04.08.13, 11:49 Mój blok ustawiony południowy wschód-południowy zachód. Od 6,00 rana mam słońce centralnie w pokoju i kuchni do 14,00 po 14,00 zaczyna się od południowego zachodu ,aż do zachodu słońca , mam w domu "patelnię" w tej chwili przy zasłoniętych-zamkniętych oknach u mnie 29,5 st,a na zewnątrz już 30 st. Mnie mogłaby uratować tylko klima,albo leżenie nad wodą Odpowiedz Link
inka-1 Re: Korzystać...... 04.08.13, 20:32 Wyschnę jak przysłowiowa żaba...za gorąco lub za zimno -ja tak mam niestety ,jestem z tych co trudno im dogodzić.. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Korzystać...... 04.08.13, 20:43 Się nie przejmuj Ineczko,ja też tak mam Lubię ciepło,ale nie gorąco,nie lubię zimna. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Przetrwać! 04.08.13, 08:26 a co z klaustrofobią? a w ogóle to wygląda jak trumna! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Przetrwać! 04.08.13, 08:27 Matko jedyna - miało być w innym wątku)) jedno mię wywaliło i jak wróciłam to się mię pomerdało) Odpowiedz Link