12.02.18, 07:28
Ciech SA, polskie przedsiębiorstwo handlowo-produkcyjne, jedyny w Polsce i drugi w Europie producentem sody (zakłady w Polsce, Niemczech i Rumunii). W 2014 roku Ciech kupiła firma KI Chemistry J.Kulczyka za 620 mln zł.

CBA zatrzymało 6 osób, w tym Pawła T., byłego wiceministra Skarbu państwa w rządzie PO-PSL
Chodzi o reprywatyzację Ciechu.
Paweł T. Były szef Giełdy Papierów Wartościowych i urzędnicy Ministerstwa Skarbu Państwa podejrzani są o przekroczenie uprawnień i niedopełnienie obowiązków w celu uzyskania korzyści majątkowej lub osobistej. Pracownicy ING o pomocnictwo w tym czynie.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: "CIECH" 12.02.18, 07:30
      Zatrzymani w sprawie prywatyzacji kontrolnego pakietu akcji CIECH S.A. to - oprócz b. wiceministra skarbu w rządzie PO-PSL Pawła Tamborskiego., później szefa giełdy - ówczesny radca ministra, dyrektor i główny specjalista z ministerstwa skarbu oraz 2 ekspertów firmy finansowej.
      Zatrzymani przez @CBAgovPL eksperci pracowali w firmie ING Securities. Pierwotnie wyznaczyli większą cenę akcji #Ciech Z niejasnym przyczyn potem obniżyli cenę
      twitter.com/cezarygmyz/status/962934205532524544
      • czarek_sz Re: "CIECH" 12.02.18, 10:49
        Ciech to kropelka. Mojego Waryńskiego jak parcelowano to nawet pies się nie odlał. Szaber był taki że nikt nie protestował bo niby przeciwko czemu jak rozkradano WSZYSTKO !!! co się dało. Dzisiaj mówi się że trzeba tak było. Ale to nie ja mam miliony na koncie z tego szabru tylko bladzie które mówią żeby zostawić przeszłość.
        • rena-ta49 Re: "CIECH" 12.02.18, 11:04
          czarek_sz napisał:

> Ciech to kropelka. Mojego Waryńskiego jak parcelowano to nawet pies się nie odl
          > ał. Szaber był taki że nikt nie protestował bo niby przeciwko czemu jak rozkrad
          > ano WSZYSTKO !!! co się dało. Dzisiaj mówi się że trzeba tak było. Ale to nie j
          > a mam miliony na koncie z tego szabru tylko bladzie które mówią żeby zostawić p
          > rzeszłość.

Tak robiono z wieloma firmami w całej Polsce,czas się za tych "biznesmenów" wziąć, którzy okradli Polaków!
          • rena-ta49 120 mln PLN, tyle podarował reżim PO-PSL 12.02.18, 13:22
            Kulczykowi przy prywatyzacji Ciech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka