01.05.18, 07:15
Nie ma piękniejszego miesiąca
https://pbs.twimg.com/media/DcFW-9-XUAALNhM.jpg
Obserwuj wątek
      • rena-ta49 Re: 1-Maj 01.05.18, 07:20
        Dziś "demokraci" w pochodach pod niebieską szmatą :
        https://pbs.twimg.com/media/DcFjCvPWkAAijSg.jpg
        dawniej na 1 maja ci sami ludzie dzierżyli w rękach czerwoną:
        https://pbs.twimg.com/media/DcFjFV8WAAEumkZ.jpg
      • rena-ta49 Re: 1-Maj-Patron dnia:Św.Józef, Rzemieślnik 01.05.18, 07:37
        https://pbs.twimg.com/media/DcFiWkYXkAAr7e8.jpg
        • rudka-a Re: 1-V-2018 01.05.18, 08:43
          Moi sasiedzi świętują już wink latają z kosiarką, gdzieś w oddali słyszę odgłos piły na pełnych obrotach wink) cos mi się wydaje, że machania flagą nie będzie, ani kwiatków z bibuły, jak to kiedys bywało wink)
          • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 08:56
            rudka-a napisała:

> Moi sasiedzi świętują już wink latają z kosiarką, gdzieś w oddali słyszę odgłos p
            > iły na pełnych obrotach wink) cos mi się wydaje, że machania flagą nie będzie, an
            > i kwiatków z bibuły, jak to kiedys bywało wink)
            >
            >

Kiedyś za nieobecność na pochodzie było obniżanie stopnia z zachowania,to obrzydziło pochody.Teraz każdy świętuje jak uważa.
            Niektórzy pewnie pod czerwoną szturmówką pójdą,a inni grilla rozpaląsmilesmile
            • rudka-a Re: 1-V-2018 01.05.18, 09:12
              Mieszkałam przy głównej ulicy, wiec od rana w głośnikach było zawodzenie. Szli głównymi ulicami: Krakowską, Wałową i na Lwowskiej stała trybuna, tam się kończył pochód, elyta machała łapkami, kwiatuszkami i flagami. Będąc dzieckiem cieszył mnie balonik, kwiatuszek misternie ukrecony z bibuły, parę razy był to dobrowolny przymus uczniowski, ale ja od małego byłam 'charakterna dziewucha' / co pozostało mi do dzisiaj wink i łaziłam swoimi ścieżkami wink
              im bardziej ktoś naciskał, tym wiecej miałam to w...........nosie smile ale zawsze to była okazja by świetować z pysznym lodem Bambino i galaretkową żabą (ależ była zielona! ) ze sklepiku od Pani Szczepanikowej smile) ma się te swoje małe wspomnienia wink)
              • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 10:50
                rudka-a napisała:

> Mieszkałam przy głównej ulicy, wiec od rana w głośnikach było zawodzenie. Szli
                > głównymi ulicami: Krakowską, Wałową i na Lwowskiej stała trybuna, tam się kończ
                > ył pochód, elyta machała łapkami, kwiatuszkami i flagami. Będąc dzieckiem ciesz
                > ył mnie balonik, kwiatuszek misternie ukrecony z bibuły, parę razy był to dobro
                > wolny przymus uczniowski, ale ja od małego byłam 'charakterna dziewucha' / co p
                > ozostało mi do dzisiaj wink i łaziłam swoimi ścieżkami wink
                > im bardziej ktoś naciskał, tym wiecej miałam to w...........nosie smile ale zawsze
                > to była okazja by świetować z pysznym lodem Bambino i galaretkową żabą (ależ b
                > yła zielona! ) ze sklepiku od Pani Szczepanikowej smile) ma się te swoje małe wspo
                > mnienia wink)
                >
                >

Wielu z nas patrzy na tamte czasy poprzez pryzmat młodości..i chociaż czasy były nieciekawe,to byliśmy wtedy beztroscy.
                • m.maska Re: 1-V-2018 01.05.18, 11:50
                  Ngdy nie udalo mi sie dojsc do trybuny - tam dochodzily wylacznie niedobitki, ktore nie zdolaly sie urwac wczesniej.
                  • czarek_sz Re: 1-V-2018 01.05.18, 18:07
                    Nie byłem na ani jednym pochodzie. W fabryce grozili że za nie przyjście będzie po premii /w maju zawsze było tzw eksportowe za dewizową sprzedaż koparek/to przychodziliśmy odhaczaliśmy się i szliśmy na wódkę którą kupowaliśmy w pobliskiej melinie.
                    • a74-7 Re: 1-V-2018 01.05.18, 18:47
                      U mnie dzien jak co dzien .
                      Troche wiecej slonca bylo...smile
                      • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 21:16
                        a74-7 napisał:

> U mnie dzien jak co dzien .
                        > Troche wiecej slonca bylo...smile

Idzie ku lepszemu,słonce też Wam przygrzejesmilesmile
                    • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 21:14
                      czarek_sz napisał:

> Nie byłem na ani jednym pochodzie. W fabryce grozili że za nie przyjście będzie
                      > po premii /w maju zawsze było tzw eksportowe za dewizową sprzedaż koparek/to p
                      > rzychodziliśmy odhaczaliśmy się i szliśmy na wódkę którą kupowaliśmy w pobliski
                      > ej melinie.

Tak było,ze różne groźby były.Byłam kilka razy z dzieckiem.W przedszkolu dzieciakom kładli do głów ,że baloniki,chorągiewki dostaną,to dziecko chciało iść.
                      Kiedy podrosła to już nie musieliśmy z nią chodzić.
                  • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 21:10
                    m.maska napisała:

> Ngdy nie udalo mi sie dojsc do trybuny - tam dochodzily wylacznie niedobitki, k
                    > tore nie zdolaly sie urwac wczesniej.
                    >

Kilka razy byłam z dzieckiem kiedy była jeszcze mała,nigdy też nie dotarłyśmy do trybuny.
                    Zazwyczaj szybko się urywaliśmy, zależnie od pogody- na lody, albo do domu.
                    • m.maska Re: 1-V-2018 01.05.18, 21:12
                      Ja tam bylam na tych pochodach bo taki byl przykaz ze szkoly... ale jak juz sprawdzono obecnosc, to sie znikalo...
                      • rena-ta49 Re: 1-V-2018 01.05.18, 21:18
                        m.maska napisała:

> Ja tam bylam na tych pochodach bo taki byl przykaz ze szkoly... ale jak juz spr
                        > awdzono obecnosc, to sie znikalo...
                        >

Oczywiście,w każdym zakładzie straszyli zabieraniem premii.
                        Dlatego większość przychodziła na miejsce zbiórki i szybko się zmywaliśmy.
                        • rena-ta49 Re: 2-V-2018 Dzień Flagi 02.05.18, 06:52
                          https://pbs.twimg.com/media/DcJQVlyW4AURvte.jpg
                          • rena-ta49 Re: 3-V-2018 Święto Konstytucji 03.05.18, 06:54
                            Witaj majowa jutrzenko
                            Świeć naszej polskiej krainie..”
                            Radosnego świętowania !
                            ŚWIĘTO KRÓLOWEJ POLSKI NAJŚWIĘTSZEJ MARYI PANNY
                            https://pbs.twimg.com/media/DcOVCaiX4AAG-Xm.jpg
                            • rena-ta49 Re: 3-V-2018 Święto Konstytucji 03.05.18, 07:19
                              Zapowiada się bardzo upalny dzień,prognozy przewidują nawet 30 st.
                              Długi majowy weekend bardzo udany.

• rena-ta49 4.V.18 04.05.18, 07:17
                                Św.Florian-Patron Strażaków ,Hutników.
                                Dzisiaj maturzyści przystępują do egzaminów,życzę im połamania piórsmile
                                • rena-ta49 Re: 4.V.18 04.05.18, 13:41
                                  rena-ta49 napisała:

> Św.Florian-Patron Strażaków ,Hutników.
                                  > Dzisiaj maturzyści przystępują do egzaminów,życzę im połamania piórsmile

https://pbs.twimg.com/media/C--WLXbXYAEkjAc.jpg
                                  • rena-ta49 Re: 5.V.18 05.05.18, 08:52
                                    Dzień dobry
                                    https://pbs.twimg.com/media/DcZtOgjX4AAw4LY.jpg
                                    Wielkiej Majówki cd..pogoda piękna,.miłego wypoczywaniasmilesmile
                                    • rena-ta49 Re: 6.V.18 06.05.18, 07:08
                                      Wielka Majówka się kończy,wiec korzystajcie na maxasmile
                                      https://pbs.twimg.com/media/DcfPv8qWAAAZhsr.jpg
                                      • rena-ta49 Re: 7.V.18 07.05.18, 06:30
                                        Chłodny poranek poniedziałkowy,życzę miłego dnia i tygodniasmile
                                        https://pbs.twimg.com/media/DckAKuPXUAYLm5v.jpg
                                        • rena-ta49 Re: 8.V.18 08.05.18, 06:52
                                          https://pbs.twimg.com/media/DckLYhtWsAAVTus.jpg
                                          • rena-ta49 Re: 9.V.18 09.05.18, 07:05
                                            Dobrego dnia,słonecznej środysmile
                                            • rena-ta49 Re: 10.V.18 10.05.18, 07:22
                                              Dzień dobry,dzisiaj dużo kawy będę potrzebowałasmile
                                              https://pbs.twimg.com/media/Dcf1wseWsAApJqf.jpg
                                              • rena-ta49 Re: 11.V.18 11.05.18, 06:47
                                                Nas też to czeka?
                                                Ogromne ilości gradu (do pół metra) spadły wczoraj w Niemczech, np. w Dolnej Saksonii #pogoda (foto: extreme weather)
                                                https://pbs.twimg.com/media/Dc438HTXUAA-Jge.jpg
                                                https://pbs.twimg.com/media/Dc43-v8WkAAW9pl.jpg
                                                twitter.com/WasilewskiTomek/status/994794681681752064
                                                Wszak "idą" zimni ogrodnicy.
                                                Po upałach gwałtowne burze?
                                                • rena-ta49 Re: 11.V.18 11.05.18, 06:48
                                                  Miłego piątku i weekendusmile
                                                  • rudka-a Re: 11.V.18 11.05.18, 23:26
                                                    Cieplutki i burzowy ten maj. Wydawało się, że burza końca miec nie bedzie. Odchodziła, wracała, grzmiało, błyskało....za dnia jakoś inaczej, ale w nocy nie jest przyjemnie wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 11.V.18 12.05.18, 06:29
                                                    rudka-a napisała:

> Cieplutki i burzowy ten maj. Wydawało się, że burza końca miec nie bedzie. Odch
                                                    > odziła, wracała, grzmiało, błyskało....za dnia jakoś inaczej, ale w nocy nie je
                                                    > st przyjemnie wink)
                                                    >
                                                    >

Widocznie ta burza poszła od nas do Ciebie.
                                                    U mnie była wcześniej i uwięziła mnie na działce.
                                                    Maj w tym roku typowo letni,niby cieszy,ale oby lato nie zamieniło się w jesień.
                                                    Dziś powtórka z burzami?
                                                  • rena-ta49 Re: 12.V.18 12.05.18, 06:30
                                                    https://pbs.twimg.com/media/Dc7psHxX0AA1Y5B.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 13.V.18 13.05.18, 07:14
                                                    Miłej i spokojnej niedzielismile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DdDKQCoW4AAkLEP.jpg

Zimni ogrodnicy są w tym roku upalnismilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 14.V.18 14.05.18, 07:06
                                                    Jutro "Zimna czy ciepła Zośka?
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DdDTyS-XkAAwdHO.jpg

Miłego dniasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 15.V.18 15.05.18, 06:15
                                                    Zimna Zośka ciepła nie jest,ale nie ma przymrozków.
                                                    Niech tak zostanie.
                                                    Miłego ,spokojnego wtorkusmile
                                                  • rena-ta49 Re: 16.V.18 16.05.18, 06:40
                                                    Zimna Zośka przyniosła ochłodzenie,deszcz i niskie ciśnienie.
                                                    Spokojnej środysmile
                                                  • rena-ta49 Re: 17.V.18 17.05.18, 06:40
                                                    Dzień dobry w czwartekhttps://pbs.twimg.com/media/DdXxGD8XUAADIvI.jpg
                                                    Chociaż deszczowo i chłodno życzę miłego dniasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 18.V.18 18.05.18, 07:24
                                                    Piątkowo i weekendowo,deszczowy dzień też może być udany..
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DdX257wW4AApM9-.jpg
                                                  • rudka-a Re: 18.V.18 18.05.18, 19:43
                                                    Zimnooo sie zrobiło, w domu też temp spadła....
                                                    niech wraca słońce, bo 3 dni deszczu chyba wystarczy wink
                                                    już czuć wilgoć, teraz zaczyna się snuc jakaś mgiełka...
                                                    lało okrutnie, zacinało....
                                                  • rena-ta49 Re: 18.V.18 19.05.18, 06:54
                                                    rudka-a napisała:

> Zimnooo sie zrobiło, w domu też temp spadła....
                                                    > niech wraca słońce, bo 3 dni deszczu chyba wystarczy wink
                                                    > już czuć wilgoć, teraz zaczyna się snuc jakaś mgiełka...
                                                    > lało okrutnie, zacinało....
                                                    >
                                                    >
                                                    >

Ten deszcz był bardzo potrzebny,ale zimno już nie!
                                                    Mam nadzieję ,że idzie ku lepszemusmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.V.18 19.05.18, 07:13
                                                    Spokojnej i ciepłej sobotysmile
                                                    Włączyłam telewizor i widzę,ze wszystkie stacje dostały sra..ki bo ślub.
                                                    Guzik mnie obchodzi ślub książęcej pary.Królowa i para książęca miała dramat małego Alfiego i jego rodziny w nosie.

• rena-ta49 Re: 20.V.18 20.05.18, 06:43
                                                    Niedziela powitała słońcem i śpiewem ptaków. Życzę Wam dobrego dnia.
                                                  • rudka-a Re: 20.V.18 20.05.18, 22:55
                                                    Ślub? to szczęścia życzę i to by było na tyle w tej kwestii...
                                                    jakoś to obeszło mnie zupełnie...
                                                    rzuciłam okiem na jakieś zdjęcia...i to wszystko smile
                                                  • rena-ta49 Re: 20.V.18 22.05.18, 12:52
                                                    rudka-a napisała:

> Ślub? to szczęścia życzę i to by było na tyle w tej kwestii...
                                                    > jakoś to obeszło mnie zupełnie...
                                                    > rzuciłam okiem na jakieś zdjęcia...i to wszystko smile
                                                    >
                                                    >

Też nie śledziłam ksiażecego ślubu,wolałam skorzystać z rowerka,
                                                    tym bardziej ,ze szybko na niego teraz nie wsiądę.
                                                  • rena-ta49 Re: 22.V.18 22.05.18, 12:55
                                                    Witam ,podobno naprawiono mi oko,
                                                    czego na razie nie czuję.
                                                    Ale podobno z każdym dniem ma bcc lepiej.
                                                  • rudka-a Re: 22.V.18 22.05.18, 20:49
                                                    Mnie naprawili jedno, za półtora roku drugie, okularów nie noszę...
                                                    prawdziwy komfort!.....będziesz sobie chwalić smile
                                                  • rena-ta49 Re: 22.V.18 22.05.18, 21:34
                                                    rudka-a napisała:

> Mnie naprawili jedno, za półtora roku drugie, okularów nie noszę...
                                                    > prawdziwy komfort!.....będziesz sobie chwalić smile
                                                    >
                                                    >
                                                    Jak na dobę po zabiegu to bardzo dobrze widzę na to oko.
                                                    Też czeka mnie jeszcze naprawa drugiego oka.Za 2 tyg. kolejna kontrola,może wtedy zdecydują kiedy następne oko.
                                                    Bez okularów chodzić będzie komfortem,do czytania będę tylko korzystać z okularów.
                                                    Gorzej,ze wielu rzeczy nie wolno przez 6 tyg robić,to trochę utrudnia funkcjonowanie.
                                                    Rower w odstawcesmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 22.V.18 22.05.18, 22:07
                                                    Stosuj się do zaleceń...
                                                    nie schylaj głowy, nie dźwigaj...oczko świeżutkie, trzeba uważać...
                                                    na pewno wyznaczą termin, ale póki co..na spokojnie sobie dopilnuj gojenie tego oczka...
                                                    od jednego zabiegu do drugiego upłyneło półtora roku...ale nie widziałam już prawie nic....
                                                  • rena-ta49 Re: 22.V.18 23.05.18, 07:37
                                                    rudka-a napisała:

> Stosuj się do zaleceń...
                                                    > nie schylaj głowy, nie dźwigaj...oczko świeżutkie, trzeba uważać...
                                                    > na pewno wyznaczą termin, ale póki co..na spokojnie sobie dopilnuj gojenie tego
                                                    > oczka...
                                                    > od jednego zabiegu do drugiego upłyneło półtora roku...ale nie widziałam już pr
                                                    > awie nic....
                                                    >
                                                    >
                                                    Zakrapianie oka co kilka godzin,trochę ich jestsmile
                                                    Lista zaleceń pooperacyjnych też spora. Te 6 tygodni pełny luz i powinno być dobrze.Wiadomo,ze o oczy trzeba dbać.
                                                    Kolejna kontrolna wizyta za 2 tygodnie.
                                                  • rena-ta49 Re: 23.V.18 23.05.18, 07:46
                                                    Ranny dreszcz "babskie łzy", czyli pewnie długo nie popada.
                                                    Dobrego dniasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 24.V.18 24.05.18, 07:26
                                                    Pięknego czwartkusmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/Dd3gsvqV0AAZ3cz.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 25.V.18 25.05.18, 07:15
                                                    Dzień dobry na cały dzień
                                                    https://pbs.twimg.com/media/Dd7-3e_U0AAIVp-.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 26.V.18 Dzień Matki 26.05.18, 07:20
                                                    Dzisiaj świętują wszystkie kobiety,którym Bóg pozwolił być Matką.
                                                  • rena-ta49 Re: 27.V.18 27.05.18, 09:43
                                                    Dzień dobry,miłego niedzielnego wypoczynkusmile
                                                    U mnie bez zmian,upał i ani kropli deszczu.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DeLZHj3W4AA1MbJ.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 28.V.18 28.05.18, 06:29
                                                    Maj kończy się letnimi upałami,a to przecież wiosna.
                                                    Miłego i spokojnego poniedziałku i całego tygodniasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 29.V.18 29.05.18, 07:11
                                                    Dzień dobrysmile
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DeQp0kHW0AAE7wL.jpg
                                                  • rudka-a Re: 29.V.18 29.05.18, 19:10
                                                    Grzeją aż za bardzo wink
                                                    żeby chociaż w nocy coś podlało...
                                                    wszystko rośnie, wody potrzebuje...
                                                  • rena-ta49 Re: 29.V.18 29.05.18, 19:28
                                                    rudka-a napisała:

> Grzeją aż za bardzo wink
                                                    > żeby chociaż w nocy coś podlało...
                                                    > wszystko rośnie, wody potrzebuje...
                                                    >
                                                    >

W prawie wszystkich ościennych miastach popadało,u mnie ani kropli.
                                                    A wszystko wskazywało ,że lunie,nic z tego poszło bokiem.
                                                    Sucho okropnie.
                                                  • rena-ta49 Re: 30.V.18 30.05.18, 06:37
                                                    https://pbs.twimg.com/media/DeawzW4X4AESo2s.jpg
                                                    Niech upał Wam nie dokuczasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 31.V.18 BOŻE CIAŁO 31.05.18, 07:38
                                                    https://pbs.twimg.com/media/Def9FemW0AUEH0C.jpg
                                                    Miłego świętowania.
    • a74-7 Re: Maj-2018 05.05.18, 10:12
      O to,to...male espresso na stojaco
      i do ogrodu,
      zeby nadrobic to czego nie zrobilam ;-D
      Ps: sliczne konwaliesmile
      • rena-ta49 Re: Maj-2018 06.05.18, 07:07
        a74-7 napisał:

> O to,to...male espresso na stojaco
        > i do ogrodu,
        > zeby nadrobic to czego nie zrobilam ;-D
        > Ps: sliczne konwaliesmile

W ogrodzie zawsze jest co robićsmile
        • a74-7 Re: Maj-2018 08.05.18, 13:29
          Wlasnie sie rozrywam ;-D miedzy kolejne espresso a kosiarkabig_grin
          Dzis jeszcze 26 ale od jutra back to normal czyli 20- na 16 tylko.
          • rena-ta49 Re: Maj-2018 08.05.18, 16:57
            a74-7 napisał:

> Wlasnie sie rozrywam ;-D miedzy kolejne espresso a kosiarkabig_grin
            > Dzis jeszcze 26 ale od jutra back to normal czyli 20- na 16 tylko.

A ja dzisiaj cały dzień senna chodzę,kawa nie pomaga.
            Trochę popadało,ale szykuje się chyba większa ulewa.
            Parno i dusznosad
            • a74-7 Re: Maj-2018 08.05.18, 17:01
              Kiedys bylo duszno i porno ;-D big_grinbig_grin
              Czasy sie zmieniaja droga Pani ;-D big_grin
              • rena-ta49 Re: Maj-2018 08.05.18, 19:00
                a74-7 napisał:

> Kiedys bylo duszno i porno ;-D big_grinbig_grin
                > Czasy sie zmieniaja droga Pani ;-D big_grin

Fakt,w pewnym wieku porno już nie kręcismilesmile
                • rudka-a Re: Maj-2018 09.05.18, 17:22
                  Na takich filmach żywcem usypiam :d
                  moze dlatego, że dialogu żadnego wink))))))
                  • rena-ta49 Re: Maj-2018 10.05.18, 07:09
                    rudka-a napisała:

> Na takich filmach żywcem usypiam :d
                    > moze dlatego, że dialogu żadnego wink))))))
                    >
                    >

Bo to filmy dla mało wymagających,aktor/ka nie musi uczyć sie roli na pamięć.
                    • a74-7 Re: Maj-2018 18.05.18, 16:37
                      no ale ...udawanie orgazmu, tez nie kazdy potrafi ;-Dbig_grin
                      • rena-ta49 Re: Maj-2018 18.05.18, 17:18
                        a74-7 napisał:

> no ale ...udawanie orgazmu, tez nie kazdy potrafi ;-Dbig_grin

Daleka jestem od udawania winksmile

• a74-7 Re: Maj-2018 19.05.18, 12:09
                          oczywista mowimy o orgazmie ,ha,ha ,ha ;-D big_grin
                          • a74-7 Re: Maj-2018 19.05.18, 12:12
                            W mojej czesci suchy wyz dopisuje,chyba wyniose TiVi do ogrodka i poopalam sie ;-D
                            Dzis mam wszystkie obowiazki zawieszone big_grin
                            • rena-ta49 Re: Maj-2018 19.05.18, 13:49
                              a74-7 napisał:

> W mojej czesci suchy wyz dopisuje,chyba wyniose TiVi do ogrodka i poopalam si
                              > e ;-D
                              > Dzis mam wszystkie obowiazki zawieszone big_grin

U mnie też poprawa pogody,chociaż szału nie ma,teraz 19 st.
                              Też ewakuuje się na ogródek.smilesmile
                          • rena-ta49 Re: Maj-2018 19.05.18, 13:46
                            a74-7 napisał:

> oczywista mowimy o orgazmie ,ha,ha ,ha ;-D big_grin

Niech będzie orgazmsmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka