Dodaj do ulubionych

Kwiecień 23

01.04.23, 07:13
Dziś nie napiszę że Donald Tusk to genetyczny kłamca,oszust,złodziej,hiena cmentarna, bo jest 1 KWIETNIA,PRIMA APRILIS i ktoś mógłby pomyśleć ze to żarty.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Kwiecień 23 01.04.23, 08:45
      Masz racje big_grin
      Chociaz ja napisze tak...
      *obrzydliwa szmata
      *wyjatkowy debil
      Jedno z tych okreslen jest aprilisowym zartem. Zgadnij ktore.
    • rena-ta49 02 kwiecień 23 02.04.23, 06:53
      NIEDZIELA PALMOWA CZYLI MĘKI PAŃSKIEJ
      https://pbs.twimg.com/media/FsTn4IaXgAQm6Lh?format=jpg&name=360x360
      • rena-ta49 Re: 03 kwiecień 23 03.04.23, 07:32
        Globalne ocieplenie mamysmile
        https://pbs.twimg.com/media/FsxBSy_XwAE2QQ4?format=jpg&name=small
        • rena-ta49 Re: 03 kwiecień 23 03.04.23, 07:55
          Wielki Tydzień.
          https://pbs.twimg.com/media/FsuK8maXwAEXvPC?format=jpg&name=small
          • rena-ta49 Re: 04 kwiecień 23 04.04.23, 06:52
            Zimny ranek,teraz -2 ,a odczuwalna temp to -6 st.

• rena-ta49 Re: 05 kwiecień 23 05.04.23, 07:32
              Zimnoooo,zimniej ,jeszcze zimniej,teraz -5 C . Lodowaty,pólnocny wiatr powoduje,że odczuwa się większe zimno.
              • al-szamanka Re: 05 kwiecień 23 05.04.23, 22:10
                Ocipienie klimatu bije rekordy. O tej porze roku tak zimno jak dzisiaj bylo w Austrii 30 lat temu.
                • rena-ta49 Re: 05 kwiecień 23 06.04.23, 07:24
                  al-szamanka napisała:

> Ocipienie klimatu bije rekordy. O tej porze roku tak zimno jak dzisiaj bylo w A
                  > ustrii 30 lat temu.
                  >

Ja pamiętam Swięta Wielkiejnocy kiedy spadł śnieg.
                  • rena-ta49 Re: 06 kwiecień 23. Wielki Czwartek 06.04.23, 07:27
                    W Wielki Czwartek przeżywamy pamiątkę Ostatniej Wieczerzy, przypominającą ustanowienie kapłaństwa i sakramentu Eucharystii.
                    • rena-ta49 Re: 07 kwiecień 23. Wielki Piątek 07.04.23, 07:17
                      https://pbs.twimg.com/media/FtFfejIWAAEMccA?format=jpg&name=small
                      • al-szamanka Re: 07 kwiecień 23. Wielki Piątek 07.04.23, 21:13
                        rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FtFfejIWAAEMccA?format=jpg&name=small

Wymowne zdjecie.
                        • rena-ta49 Re: 07 kwiecień 23. Wielki Piątek 08.04.23, 06:26
                          al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                          >
                          > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FtFfejIWAAEMccA?format=jpg&name=small[/i
                          > mg]
                          >
                          > Wymowne zdjecie.
                          >
                          >
                          Któryś cierpiał za nas rany....
                          • rena-ta49 Re: 08 kwiecień 23. Wielka Sobota 08.04.23, 06:30
                            Tradycyjnie błogosławimy dzisiaj pokarmy na stół wielkanocny.
                            • rena-ta49 Re: 09 kwiecień 23. Wielkanoc 09.04.23, 10:46
                              Chrystus zmartwychwstał .Alleluja!
                              https://pbs.twimg.com/media/FtQCqfAWwAEwW4j?format=jpg&name=small
                              • rena-ta49 Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 10.04.23, 07:24
                                Całkiem przyjemnie pogodowo zapowiada się drugi dzień świąt wielkanocnych.

• al-szamanka Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 10.04.23, 21:31
                                  Po dlugiej wedrowce jestem, a ze slonce dzisiaj ostre bylo, to mi skore nieco przyczerwienilo. Jutro juz ma byc chlodniej.
                                  • rena-ta49 Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 11.04.23, 07:47
                                    al-szamanka napisała:

> Po dlugiej wedrowce jestem, a ze slonce dzisiaj ostre bylo, to mi skore nieco p
                                    > rzyczerwienilo. Jutro juz ma byc chlodniej.
                                    >

Do 18-tej było ładnie,wiec w sumie cały dzień słonecznie i ciepło.
                                    O 18-tej nadciągnęły ciemne chmury deszczowe i burzowe.
                                    Wracałam do domu w deszczu.
                                    • rena-ta49 Re: 11 kwiecień 23. 11.04.23, 07:51
                                      Święta święta i już po świętach...
                                      Dobrego dnia.
                                  • rena-ta49 Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 11.04.23, 07:54
                                    al-szamanka napisała:

> Po dlugiej wedrowce jestem, a ze slonce dzisiaj ostre bylo, to mi skore nieco p
                                    > rzyczerwienilo. Jutro juz ma byc chlodniej.
                                    >

U mnie wtorek w/g prognoz ma być ok 14 st ,ale znów pod wieczór zapowiadany jest deszcz.
                                    • al-szamanka Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 11.04.23, 16:21
                                      uU mnie caly dzien leje. Zreszta cala praktycznie zime albo lalo albo sniezylo ponad miare, a i tak pieprza tu o suszy, bo trzeba miec argumenty na podbijanie cen.
                                      • rena-ta49 Re: 10 kwiecień 23. Wielkanoc 12.04.23, 06:55
                                        al-szamanka napisała:

> uU mnie caly dzien leje. Zreszta cala praktycznie zime albo lalo albo sniezylo
                                        > ponad miare, a i tak pieprza tu o suszy, bo trzeba miec argumenty na podbijanie
                                        > cen.
                                        >

Na dziś znów zapowiadają deszcz.Może te opady wiosną dobrze zrobią glebie i rzekom?
                                        Mieliśmy lata suszy.
                                      • rena-ta49 Re: 12 kwiecień 23. 12.04.23, 06:59
                                        Dziś podobno dzień czekolady.Ja od czekolady dostaję migreny,ale połowę tabliczki z orzechami mogę smilesmile
                                        • rena-ta49 Re: 13 kwiecień 23. 13.04.23, 07:58
                                          Prawie połowa kwietnia ,a na termometrze rano 3 st sad
                                          przy gruncie pewnie mniej.
                                          • rena-ta49 Re: 14 kwiecień 23. 14.04.23, 07:42
                                            Piątkowy poranek chmurny,dano nie padało,wczoraj popołudniu i wieczorem.
                                            • rena-ta49 Re: 15 kwiecień 23. 15.04.23, 08:44
                                              Mamy połowę kwietnia.
                                              Sobotnie do południa zapowiada się słonecznie i ciepło.Popołudnie jak zwykle deszczowe?

• rena-ta49 Re: 16 kwiecień 23. 16.04.23, 07:28
                                                Po wieczornym deszczu poranek mglisty.
                                                Niedziela zapowiada się pochmurna z przejaśnieniemi i przebłyskami słońca.
                                                • al-szamanka Re: 16 kwiecień 23. 16.04.23, 20:54
                                                  Deszczu juz mniej, a i slonce na pare minut wyjrzalo, no ale co z tego, gdy wieje i zimno.
                                                  • rena-ta49 Re: 16 kwiecień 23. 17.04.23, 07:48
                                                    al-szamanka napisała:

> Deszczu juz mniej, a i slonce na pare minut wyjrzalo, no ale co z tego, gdy wie
                                                    > je i zimno.
                                                    >

Niedziela bez deszczu i kiedy zza chmur wychodziło słońce to było naprawdę ciepło.
                                                    Udany, długi popołudniowy spacer.
                                                  • rena-ta49 Re: 17 kwiecień 23. 17.04.23, 07:53
                                                    Dobrego tygodnia sobie życzę,bez nieprzyjemnych niespodzianek,z dobra pogodą.
                                                  • rena-ta49 Re: 18 kwiecień 23. 18.04.23, 06:49
                                                    Nie ma dnia bez deszczu.
                                                    Od rana snują się po niebie chmury deszczowe.
                                                  • rena-ta49 Re: 19 kwiecień 23. 19.04.23, 06:36
                                                    80 Rocznica Powstania w Getcie Warszawskim.
                                                  • rena-ta49 Re: 20 kwiecień 23. 20.04.23, 08:35
                                                    Liczę na trochę słońca i ciepła ,chociaż poranek chłodny.
                                                  • al-szamanka Re: 20 kwiecień 23. 20.04.23, 21:48
                                                    rena-ta49 napisała:

> Liczę na trochę słońca i ciepła ,chociaż poranek chłodny.

U mnie przez nastepne dwa dni ma byc prawie 20°C.
                                                    Jakos w to nie chce mi sie wierzyc, tym bardziej, ze w tej chwili za oknem tylko 5.
                                                  • rena-ta49 Re: 20 kwiecień 23. 21.04.23, 06:33
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Liczę na trochę słońca i ciepła ,chociaż poranek chłodny.
                                                    >
                                                    >
                                                    > U mnie przez nastepne dwa dni ma byc prawie 20°C.
                                                    > Jakos w to nie chce mi sie wierzyc, tym bardziej, ze w tej chwili za oknem tylk
                                                    > o 5.
                                                    >

U mnie teraz 2 st.Zimna ta wiosna.Cieplej się zrobi kiedy słońce na dobre wstanie.
                                                  • rena-ta49 Re: 21 kwiecień 23. 21.04.23, 06:34
                                                    Weekend zapowiada się ciepły i słoneczny.
                                                    Poranek zimny.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 kwiecień 23. 22.04.23, 06:58
                                                    Wreszcie trochę ciepła i można na działce kilka godzin spędzić.
                                                  • al-szamanka Re: 22 kwiecień 23. 22.04.23, 07:28
                                                    Slonce od rana. Jezeli utrzyma sie tak do 11-ej (tutaj miedzy gorami jest taka zasada, ktora spelnia sie na 90%), to bedzie fajny dzien.
                                                  • al-szamanka Re: 22 kwiecień 23. 22.04.23, 16:16
                                                    No i jest, cudowny dzien, mile bezwietrzne ciepelko rozleniwia, nasz zawsze niespokojny Klient siedzi na tarasie i tylko chwilami sie smieje, jest OK.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 kwiecień 23. 23.04.23, 07:15
                                                    al-szamanka napisała:

> No i jest, cudowny dzien, mile bezwietrzne ciepelko rozleniwia, nasz zawsze nie
                                                    > spokojny Klient siedzi na tarasie i tylko chwilami sie smieje, jest OK.
                                                    >

Każdy pragnie słońca,które daje nam energię do życia i poprawia humor.
                                                    Wiosna w pełnej krasie,chociaż na jutro prognozy mówią o deszczu.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 kwiecień 23. 23.04.23, 07:19
                                                    Niedziela zapowiada się prawie letnio,z temp. 22 st.
                                                    Można spędzić cały dzień na działce.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 kwiecień 23. 24.04.23, 06:52
                                                    Koniec dobrego? Na dziś prognozy mówią o deszczu i ochłodzeniu.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 kwiecień 23. 23.04.23, 07:12
                                                    al-szamanka napisała:

> Slonce od rana. Jezeli utrzyma sie tak do 11-ej (tutaj miedzy gorami jest taka
                                                    > zasada, ktora spelnia sie na 90%), to bedzie fajny dzien.
                                                    >

U mnie też wreszcie słońce i ciepło,można działać na działce i też trochę się poopalać.
                                                  • al-szamanka Re: 22 kwiecień 23. 24.04.23, 15:13
                                                    Dwa ostatnie dni powyzej 21°C, dzisiaj tylko 9 i pada, w nocy co rusz burza, takim spadkiem temp. moi Klienci sa wykonczeni, spia na stojaco.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 kwiecień 23. 25.04.23, 07:14
                                                    al-szamanka napisała:

> Dwa ostatnie dni powyzej 21°C, dzisiaj tylko 9 i pada, w nocy co rusz burza, ta
                                                    > kim spadkiem temp. moi Klienci sa wykonczeni, spia na stojaco.
                                                    >

Wczoraj rano jeszcze słońce i ciepło,koło południa temperatura zaczeła szybko spadać za sprawą zimnego wiatru a pod wieczór pojawił się deszcz.Spadek ciśnienia ,ja też "padłam" wieczorem.
                                                  • rena-ta49 Re: 25 kwiecień 23. 25.04.23, 07:16
                                                    Od rana deszcz,nie ma szans na słońce,będzie tylko zimniej.
                                                    Zapowiadają przymrozki przy gruncie.

• rena-ta49 Re: 26 kwiecień 23. 26.04.23, 07:42
                                                    Teraz 3 st ,odczuwalna 2 st. Najwyższa temp zapowiadana na dziś to 8 st.
                                                    Zimnooooo!
                                                  • rena-ta49 Re: 27 kwiecień 23. 27.04.23, 06:26
                                                    Teraz u mnie -1 st.Kwiecień plecień....
                                                    Kiedy rodziła się moją Córcia lato było w pełni.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 kwiecień 23. 28.04.23, 07:07
                                                    Teraz zimno,ale pogoda się poprawia.
                                                    Zaczynamy długi weekend,niech bedzie pogodny i ciepły.
                                                  • rena-ta49 Re: 29 kwiecień 23. 29.04.23, 09:24
                                                    Weekend na pełnej
                                                    Oczywiście pogoda "super",pada od rana.
                                                  • rena-ta49 Re: 30 kwiecień 23. 30.04.23, 09:47
                                                    Ostatni dzień kwietnia powitał nas porannym deszczem.
                                                    Teraz nieśmiało przebija się słońce,ale ciepła brakuje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka