tadeusz_ski.51 27.10.08, 20:31 czy nieprzystojny? Co to w ogóle znaczy to słowo "przystojny"? Jak powinien wyglądać człowiek, aby go można było określić mianem "przystojny"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Bo cos mi się zdaje, 28.10.08, 08:10 że każdy to inaczej widzi? Dajmy taki przykład: Wysoki, szczupły brunet z okrągłą głową jak dynia - to jest przystojniak czy nie jest?? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 A czy o kobiecie 28.10.08, 09:27 można powiedzieć że jest przystojna? Jeśli tak, to kiedy? Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: A czy o kobiecie 28.10.08, 09:31 No pewnie, że można. Jeśli jakikolwiek inny komplement byłby z gruntu fałszywy, to można tak powiedzieć na pocieszenie Odpowiedz Link
inka-1 Kobieta jest piekna i tylko piekna.. 28.10.08, 12:38 ponoc nie ma brzydkich kobiet przystojna to zabrzmialo by jak brzydka lecz z klasa..albo taka brzydka ze az piekna??? Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Kobieta jest piekna i tylko piekna.. 28.10.08, 12:42 Przystojna to raczej niezbyt piękna, ale nadrabiająca klasą. No dobrze, może nie ma brzydkich... (a właśnie, że bywają), jednak nie wszystkie są piękne prawda? Odpowiedz Link
inka-1 A ilez jest tych ,,nie pieknych" 28.10.08, 12:46 a jednak lamaczek serc..niepiekne a majace powodzenie..maja to cos.. bo co to jest to piekno.. Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: A ilez jest tych ,,nie pieknych" 28.10.08, 12:50 Nie podejmuję się definiowania piękna. Może obiegowe powiedzenie, ze nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba, ma tutaj zastosowanie? Jakieś tam kanony piękna są ogórnie przez kulturę i historię ustalone. Łatwiej mówić o ładnych lub mniej ładnych Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kobieta jest piekna i tylko piekna.. 28.10.08, 17:07 A czasem tylko wina brak? Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: A czy o kobiecie 29.10.08, 14:08 rena-ta49 napisała: > Kobieta jest zgrabna i piękna Każda? Zawsze pamiętem, że jestem kobietą. Nigdy nie sądzilam i nie sądzę, żem piękna. Kompleksów nie mam, ale żeby aż piękna? Nieee Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Przystojny 28.10.08, 09:29 Wystarczy żeby był proprcjonalnie i w miarę symetrycznie zbudowany. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No dobrze 28.10.08, 12:28 a np. taki Jerzy Dziewulski? www.jerzydziewulski.pl/galeria.php Jest przystojny on, czy te auta na których szpanuje? A właśnie, według mnie auta też mogą być przystojne... ale rowery to już chyba nieeee... Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: No dobrze 28.10.08, 12:38 Dziewulski jest bardzo prztstojny Zaś auta i rowery mnie nie interesują. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Aaaaaaaaaa, łysy a przystojny?? 28.10.08, 14:09 gazetowe_konto_z_debetem napisała: > Dziewulski jest bardzo przystojny ----- Hmmmmm... Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Aaaaaaaaaa, łysy a przystojny?? 29.10.08, 13:56 A owszem, czemu nie? Jednak sama łysina to za mało, żeby być przystojnym. Ona tylko w niczym nie przeszkadza Odpowiedz Link
inka-1 Re: Przystojny 28.10.08, 12:35 to to cos nieokreslonego..nie wazne czys gruby czy chudy..to ten blysk w oku.. usmiech i wogole (czasem dopiero zmarszczi niewielkie nadaja uroku i siwy wlos) Dla kogos bedzie to lalkowaty facet blond..dla kogos ciemny dran..Lysy tez bywa przystojny i nie wyobrazisz sobie by mogl nosic czupryne bo by stracil..itd Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Przystojny 28.10.08, 12:40 Co do łysych to absolutnie się zgadzam. Np. właśnie Dziewulski Odpowiedz Link
inka-1 Zawsze mnie denerwuja konkursy MISS.. 28.10.08, 12:53 to takie wlasnie narzucone i nie dokonca ,,miss"..bo gdzies ktos ma inny gust wlasnie Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Zawsze mnie denerwuja konkursy MISS.. 28.10.08, 12:56 Mnie nie denerwują, bo nie oglądam. A głupot w kulturze już tyle wymyślono, ze niewiele mnie dziwi. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zawsze mnie denerwuja konkursy MISS.. 28.10.08, 16:16 Nie oglądam , bo wszystko to wydaje mi się bardzo sztuczne , uśmiechy tych panienek, ich makijaż. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Przystojny 28.10.08, 16:14 Przystojny facet według mojego gustu to : wysoki dobrze zbudowany facet z niebieskimi oczami Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Przystojny 29.10.08, 14:04 O czyjejś przystojności możemy powiedzieć kiedy ten ktoś jest wysoki dobrze zbudowany, ma ładne rysy twarzy. Czymś innym jest "przystojność ",a czym innym styl. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Przystojny jest Kazik Zak! 29.10.08, 17:25 Kto za, proszę się wpisać i parę słów pochwał dla przystojności Kazia... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Przystojny jest Kazik Zak! 30.10.08, 17:38 tadeusz_ski.51 napisał: > Kto za, proszę się wpisać i parę słów pochwał dla przystojności Kazia... A widziałeś Ty na własne oczy Zaka? ja nie więc n/t Jego przystojności wypowiadać się nie mogę Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 A następny przykład, 30.10.08, 11:38 Pan poseł Ryszard Kalisz. Miły, uśmiechnięty, czasem dowcipny a krętacz i manipulator... jak każdy "papug". Czy on jest przystojny?? Odpowiedz Link