darai 29.06.02, 21:33 ile kosztuje przeciętnie kurs na taternika, jak długo trwa i czy jest możliwość zapłaty w ratach? jakie są wymogi wstępne? daria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.gala Re: kurs na taternika 05.07.02, 13:05 kurs tatrzański kosztuje w tej chwili około 2000 zł. W "Betlejemce", na Hali Gąsienicowej trwa trzy tygodnie, u prywatnego instruktora dwa. W niektórych szkołach jest możliwośc zapłaty w ratach. Aby uczestniczyc w kursie, trzeba mieć ukończony podstawowy kurs wspinaczki skalnej, samodzielnie pokonywać z dolną asekuracją drogi o trudnościach IV, posiadać ważną Kartę Zdrowia Sportowca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_kropotkin Re: kurs na taternika 14.07.02, 11:04 marcin.gala napisał(a): > kurs tatrzański kosztuje w tej chwili około 2000 zł. W "Betlejemce", na Hali > Gąsienicowej trwa trzy tygodnie, u prywatnego instruktora dwa. W niektórych > szkołach jest możliwośc zapłaty w ratach. > Aby uczestniczyc w kursie, trzeba mieć ukończony podstawowy kurs wspinaczki > skalnej, samodzielnie pokonywać z dolną asekuracją drogi o trudnościach IV, > posiadać ważną Kartę Zdrowia Sportowca. > pozdrawiam A ja lubię Tatry, chodzę po nich, trochę się wspinam - niekoniecznie na szlaku....I nie będę robił żadnego kursu, moje umiejętności są wystarczające, nie jestem ryzykantem, wiem kiedy odpuscić. Ale kasy na kursy nie wydam - po prostu szkoda..... Odpowiedz Link Zgłoś