Dodaj do ulubionych

Czy ktoś stosował preparat Farmony?

11.07.06, 16:52
Czy któraś z Was stosowała tabletki na biust Nivelazione Farmony? Mam dość
używania podejrzanych preparatów, które nic nie dają! Opis znalazłam na ich
stronie, niby jest to sprzedawane w aptekach, ale może to kolejny badziew!
Proszę o info.
Obserwuj wątek
    • megi_25 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 14.07.06, 07:42
      Też jestem bardzo ciekawa.
      • melka2005 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 16.09.06, 23:00
        no własnie ja mam zamiar zastosowac i tez sie zastanawiam czy warto... dlatego
        jesli ktos bral to niech tu cos napisze,prosze:):)
        • hard.construction Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 21.09.06, 10:01
          Ja kupiłam i czekam na paczkę.
          Miałam duże 75 B. Potem ciąża, po karmieniu zrobiło się małe 75B. Teraz schudłam
          10 kg i mam małe małe 75B:) Ten preparat polecił mi mój przyjaciel, a przy
          okazji naturoterapeuta, który twierdzi, że skład tego preparatu jest idealny:) I
          jego zdaniem jest to jedyny preparat na rynku, który może przynieść jakieś
          rezultaty.
          Powiedział równiez, że będę musiała kupić "wspomagacze" typu balsam do
          ujędrniania skóry, ale jeszcze nie powiedział jaki konkretnie.
          Tak więc czekam na paczkę i będę mogła podzielić się wynikami za jakiś czas.
          Pozdrawiam
          • haneczka10 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 25.09.06, 19:15
            tak , stosuje ten preparat od miesiaca, jesli chcecie moge was informowac o
            skutkach stosowania, na razie nie zauważam wiekszych zmian, czuje tylko jak
            piersi robią sie bardziej jedrne...mam miseczke A.Chcialabym powiekszyc chocby o
            1 rozmiar, też wydaje mi sie ze jest to produkt bezpieczny, żadnych zaburzen
            żołądkowych na razie nie zauważam.doberze się czuję psychicznie oraz fizycznie;-)
            Hanka
            • troleska Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 26.09.06, 19:49
              ja też stosuje te kapsułki ale dopiero od tygodnia więc narazie zadnych zmain
              nie widze ale mam nadzieje ze po jaichś kilku miesiacach piersi mi sie choc
              troche a najlepiej o rozmiar powiekszą .
              • estelle00 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 27.09.06, 09:49
                A możecie podać dokładną nazwę tego produktu, jego cenę i jakiś opis działania?
                • haneczka10 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 27.09.06, 11:08
                  tabletki mają nazwe NIVELAZIONE FARMONA. Są DOSTEPNE NA STRONIE www.farmona.pl,
                  ja zamawiam przez tę stronke, ponieważ w aptekach i w sklepach zielarskich
                  preparat jest niedostepny.
                  pozdr
                  Haneczka
                  • hard.construction Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 04.10.06, 17:16
                    Jest dostepny w sklepach zielarskich.
                    Ja zamawialam na stronie www.herbamed.pl Płaciłam 55zł.

Dziewczyny (te ktore stosuja preparat) Czy nie podskoczyla Wam waga? boje sie,
                    ze tabletka "zbłądzi":) i tłuszcz odłoży się gdzie indziej...?!
                    • haneczka10 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 06.10.06, 11:08
                      stoduje juz 6 tydzien ziółka i waga moja pozostałą ta sama. Mysle jednak ze to
                      zlaezy od przemiany materii. ja mam za szybką iz checia bym przytyła:-)
                    • haneczka10 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 06.10.06, 11:10
                      ach ze strony www.farmona.pl wychodzi taniej z przesyłka za pobranie = 52 zl 70
                      groszy.
    • maith Cytat z opisu ze strony farmony 05.10.06, 10:25
      "Czy efekty kuracji Nivelazione® woman są trwałe?
      W związku z tym, że efekt pełności i zwiększenia objętości piersi spowodowany
      jest ciągłym dostarczaniem organizmowi składników o działaniu podobnym do
      estrogenów, wpływających na wygląd piersi, po zaprzestaniu kuracji Nivelazione®
      woman piersi stopniowo (po ok. 1-2 miesiacach) wracają do poprzedniego stanu."

• haneczka10 odpowiedź na cytat Farmony 06.10.06, 15:54
        oczywiscie :-) jes tak napisane, ale pojęcie jest względne. Również jest
        napisane ze efekty stosowania Farmony mozna porównac do efektów brania tabletek
        antykoncepcyjnych, po ich odstawieniu w niektórych przypadkach wracaja dawne
        wymiary piersi jakie były przed kuracją, ale często jest tak że piersi na stałe
        powiekszają się, to zalezy od indywidulanego działania organizmu.
        pozdrawiam
        Haneczka
    • mlionerka Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 08.10.06, 08:57
      witajcie- jednym ze skladnikow jwst avena sativa---poczytajcie prosze

Avena Sativa

Uwolni Twój Naturalny Testosteron

100 tab. - 90 zł

Avena Sativa czyli Owies Prawdziwy to roślina jednoroczna z rodziny Traw
      (Gramineae) posiadająca w swoim składzie wiele cennych składników, które
      wpływają na poziom wolnego testosteronu i są udokumentowane dokładnymi badaniami
      w Institute for Advanced Study of Human Sexuality w San Francisco, USA.

Ziele z młodych roślin owsa jest bogatym źródłem saponin sterydowych, które
      są naturalnym półproduktem do syntezy hormonów płciowych a w szczególności
      wolnego testosteronu oraz związki krzemu, które mają bardzo korzystny wpływ na
      aktywność hormonalną w starszym wieku. Badania naukowe dowodzą, że saponiny
      sterydowe są bardzo podobne pod względem chemicznym do hormonów steroidowych, a
      szczególnie andogenów męskich hormonów płciowych, odpowiedzialnych za
      gromadzenie białek, rozwój siły i masy mięśniowej a także wpływają bezpośrednio
      na popęd płciowy i doznania seksualne.

Badania te wykazały skuteczność u 70 % mężczyzn i 75 % kobiet.
      Testy profilu hormonalnego wykazały, że Avena Sativa podwyższa poziom
      wolnego, niezwiązanego testosteronu we krwi przy dziennej dawce 300 mg u
      mężczyzn i 600 mg u kobiet (u kobiet jest większa gęstość receptorów
      testosteronu w mózgu)

Dzięki aktywności androgennej ekstrakt z Avena Sativa jest naturalnym i
      całkowicie bezpiecznym suplementem do rozwoju masy i siły mięśniowe oraz bardzo
      dobrą alternatywą do Viagry, która doprowadza do zaburzeń pracy serca,
      nadciśnienia lub niedociśnienia krwi
      .
      Preparat AVENA SATIVA firmy Phytochem jest otrzymywana z świeżego ziela z
      młodych roślin zbieranych przed kwitnieniem kiedy zawiera największą ilość
      substancji czynnych.

Specjalny proces maceryzacji pozwala zachować wysoką zawartość i aktywność
      saponin sterydowych. Dodatek CYNKU do preparaty zwiększa proces uwalniania
      wolnego testosteronu do krwi.

1 tabletka zawiera 160 mg Avena Sativa i 3 mg Cynku

Dawkowanie :
      Kobiety - 640 mg / 2 x 2 tabletki dziennie rano i wieczorem.
      Mężczyzni - 320 mg /2 x 1 tabletkę dziennie rano i wieczorem.

Poleca się stosować razem z Tribulus Terrestris co zwieksza działanie.

• mlionerka sklad cd 08.10.06, 09:00
      kolejny skladnik preparatu farmony

Nazwa łacinska: Turnera diffusa
      Synonim: Turnera aphrodisiaca, Turnera rozproszona
      Inne nazwy: Damiana, Hierba de la pastora
      Rodzina: Turneraceae

Opis botaniczny:
      Krzew o wysokości do 2 metrów, o jasnych, mocno rozgałęzionych pędach z
      lancetowatymi liścmi oraz drobnymi fioletowymi kwiatkami. Łodyga guzowata i
      drzewiasta. Występuje w Meksyku, Boliwii, Argentynie, Brazylii i płd.
      Kalifornii. Roślina aromatyczna o specyficznym, intensywnym zapachu spowodowanym
      obecnością olejków eterycznych złożonych z cyneolu, cymolu i pinenu. Struktura
      chemiczna Damiany nie jest jeszcze do końca zbadana. Rodzaj Turnera to mała
      rodzina roślin znana również jako Passiflorea.

Opis historczny:
      Damiana jest indiańskim afrodyzjakiem (działającym zarówno na kobiety jak i na
      mężczyzn), lekiem na astmę oraz niedogodności menstruacyjne - znanym od bardzo
      dawna w rejonie jej występowania. Dzisiaj Damiana cieszy się szeroką
      popularnością na całym świecie. Medycyna tradycyjna Ameryki południowej i
      środkowej zaleca stosowanie naparów, wyciągów alkoholowych oraz kadzideł. W
      Europie Zachodniej ziele Damiany jest podstwą aromatycznych papierosów i
      wszelkiego typu mieszanek określanych wspólnym mianem "love joint's". Z kolei w
      USA popularne są mieszanki ziołowe w kapsułkach na bazie Damiany. Odkrycie tej
      rośliny dla kultury Zachodu zawdzięczamy misjonarzowi Juanowi Marii de
      Salvatierra, który interesował sie roślinami leczniczymi stosowanymi wśród
      nawracanych przez niego Indian. Nazwa pochodzi od średniowiecznego aptekarza św.
      Damiana. Damiana działa stymulująco, euforyzująco oraz silnie erotyzująco przez
      okres ok. 1,5 godziny. Znakomite efekty daje mieszanie Damiany z Dziką Daggą
      oraz innymi roślinami erotyzujacymi.
    • mlionerka Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 08.10.06, 09:04
      Bóle miesiączkowe

kolejny skladnik preparatu angelica sinensis
      Sasanka zwyczajna (Anemone pulsatilla) - uspokajające i łagodzące /
      Arcydzięgiel chiński (Angelica sinensis) - reguluje cykl miesiączkowy / P

wiecie moze lepiej poszukac tych ziol w aptekach sklepach zielarskich lub kupic
      pojedyncze tabletki-uzyskujac pojedyncze skladniki??
    • mlionerka Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 08.10.06, 09:07
      Nazwa łacinska: Humulus lupulus--kolejny skladnik farmony
      Synonim: Chmiel zwyczajny
      Inne nazwy: Hops, Birhopfen, Lupulo, Vigne du nord
      Rodzina: Cannabiaceae

Opis botaniczny:
      Pnącze z rodziny konopiowatych, pochodzi prawdopodobnie z południowej Europy i
      Bliskiego Wschodu. Osiąga do 8 m wysokości i może rozrosnąć się na szerokość 2-3
      m. Łodyga kanciasta, pokryta haczykowatymi włoskami. Liście ułożone
      naprzeciwlegle, szerokie, grubo ząbkowane i 3-5 klapowe. Liście z wierzchu są
      bardzo szorstkie. Jesienią liście mogą się lekko przebarwić na kolor
      zielonopomarańczowy. Dzisiaj występuje w wilgotnych lasach i zaroślach półkuli
      północnej. Kwiatostany w kształcie szyszek - męskie i żeńskie, tylko te ostatnie
      są surowcem leczniczym. Zbiera się je w sierpniu. Suszy całe szyszki lub
      rozdrabnia na mączkę. Susz zawiera od 5 - 17% lupuliny. Substancje zawarte w
      szyszkach chmielowych mają właściwości lecznicze, wyciąg z nich otrzymywany
      działa uspokajająco i rozkurczowo. Stosuje się go w nadmiernej pobudliwości
      nerwowej, bezsenności oraz stanach wyczerpania nerwowego. Wzmaga także
      wydzielania soków trawiennych, regulując czynność przewodu pokarmowego. Ponadto
      wyciągi z szyszek chmielu stosowane zewnętrznie działają dezynfekująco oraz,
      opóźniają procesy starzenia skóry. Surowiec zawiera olejek (a w nim: kumulen,
      mircen, farnezen, beta-kariofilen, terpeny), ksantohumol, flawonoidy (pochodne
      kwercetyny i kemferol), triterpeny, garbniki. Ważnym składnikiem są żywice.
      Dzielą się na frakcję twardą i miękką. Żywice miękkie zawierają alfa-kwasy:
      humulon, kohumulon, prehumulon, lupulin, kolupulon, prelupulon. Humulon i
      lupulin wykazują działanie bakteriostatyczne. Żywice oraz składniki olejku
      działają uspokajająco i nasennie. Gorycze pobudzają wydzielanie soku
      żołądkowego. Surowiec należy także do środków obniżających popęd płciowy.
      Lupulina to otarte gruczoły włosków wydzielniczych kwiatostanów żeńskich - do
      niedawna była surowcem farmakopealnym.

Opis historczny:
      Pierwsze informacje o chmielu, jako roślinie używanej w procesie produkcji piwa
      pochodzą z około 760 roku, z Francji. W starożytności ceniono bardziej jego
      właściwości smakowe niż lecznicze, a sam Pliniusz zalecał chmiel jako jarzynę.
      Do medycyny chmiel wprowadzony został dopiero w dobie Renesansu. Młode pędy są
      czasami jadane tak jak szparagi. Suszone owocostany mozna palić jak tytoń,
      ekstrahować alkoholem lub przygotowywać jako herbatę (2 łyżeczki zalać wrzątkiem
      i zostawić na 15 minut do naciągnięcia). Czasami stosuje się szyszki jako
      dodatek do kadzideł. Działanie uspokajające, palone ma podobno, łagodne efekty
      przypominające marihuanę. Przy nadmiernym i długotrwałym stosowaniu wywołuje
      stany otumanienia. Świeże owoce mogą wywołać reakcję alergiczna

przejdzcie sie do aptek i sklepow zielarskich i przeliczcie czy oplaca sie zamawiac.

pozdrawiam
      • haneczka10 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 08.10.06, 11:30
        mysle, ze bezpieczniej jest stosowanie Farmony niż eksperymentowanie z
        pojedynczymi ziółkami. Stosujac własne zióka trzeba zastanawiać sie na d
        proporcjami i miec czas na przyrządzanie naparów, a w przypadku Farmony
        wszystkie te czynnosci sa zbytecznie, poza tym dla kobiet pracujacych jest to
        bardzo wygodna metoda- nie potrzeba dodatkowego czasu na przygotowanie
        miksturki, pozdrawiam.
        Haneczka
        • wariatka_20 Re: Czy ktoś stosował preparat Farmony? 05.03.07, 13:36
          podbijam wątek. jak tam efekty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka