Dodaj do ulubionych

Wplyw stanika na ksztalt piersi?

04.02.08, 18:34
Naprawde porzadny , dobrze dobrany biustonosz moze pozytywnie
wplynac na ksztalt piersi? Tzn, czy po dluzszym noszeniu ww. jest
szansa ze moje nagie popiersie bedzie wygladalo lepiej niz w tej
chwili? Bo to, ze teoretycznie bedzie wygladalo lepiej w bieliznie
to wiem :)
Czy bardziej doswiadczone forumowiczki maja jakies wiadomosci na ten
temat?
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 18:41
      Jasne ze bedzie. Mi po kilku miesiacach noszenie dobrego stanika piersi wrocily spod pach, powiekszyly sie, zaokraglily, a nawet uniosly:)
    • bathilda Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:17
      Większość małobiuściastych to chyba nowonawrócene, ale na LB dziewczyny z 75HH
      piszą, że jest dużo lepiej - biust jędrniejszy, ma ładniejszy kształt. A na
      dużym i z przeproszeniem obwisłym biuście to chyba trudniej działać.
    • plecha1 Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:18
      Mnie po tygodniu piersi wyglądają lepiej - jak zdejmuję biustonosz, to nie są jak kiedyś stożkowate, lekko opadnięte w dół, tylko zaokrąglone, lekko uniesione w górę.
      • elenion_ankalima Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:29
        Zgadzam się, moje piersi też lepiej wyglądają- są bardziej okrągłe a mniej jak taki rozmokły waflowy rożek.
        • jakas_kobietka Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:51
          "jak
          > taki rozmokły waflowy rożek."

boże, jaki tekst! jaaaaaa, elenion_ankalima, jesteś boska!!! :D
        • wroblica Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:58
          Rozmokly waflowy rozek???
          Kiedy, do jasnej cholery, widzialas mnie nago?!!!
          ;))))
          Bosz, idealnie trafiony opis!
          • elenion_ankalima Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 20:16
            Dzięki :). Niestety narazie tak wygląda mój biust, ale jest coraz lepiej :)
        • plecha1 Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 05.02.08, 21:06
          Idealne określenie na mój biust jeszcze niedawno!
    • corka_rysialda Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 19:45
      Potwierdzam, że się poprawia. Ja noszę dobry stanik jakieś 2 miesiące i już
      lekko wyrastam z mojej arabelki, czyli trochę biustu wyemigrowało. No i ogólnie
      zrobił się taki bardziej wypchnięty do przodu i lekko się piersi zbliżyły do
      siebie. Generalnie jestem b. zadowolona :)
      • molinek Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 20:32
        Jak czytam ten temat to już mam ochotę zamawiać. Na razie testuję
        listonosza, bo miałam z nim ostatnio problemy. Ale jak teraz bez
        problemu dojdzie mój sweterek z Allegro, to biorę się za bieliznę,
        tylko już nie z Allegro.
    • elmilinden Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 21:15
      Ja mam ten komfort, że moje wyglądają zawsze tak samo. Nic im nie zaszkodzi, ani
      nic nie pomoże;)
    • basiuniacz Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 22:05
      taka straszna mi robicie ochotę...i nadzieję:)jak tylko skończę
      karmić moje bejbiątko to zaraz wyruszam na łowy do Krakowa.
      • turzyca Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 22:11
        Po nocy intimo zamkniete...
        Bo chyba nie chcesz powiedziec, ze masz zamiar kupic sobie dobry stanik dopiero
        za kilka miesiecy?
        • basiuniacz turzyca 05.02.08, 13:43
          dokładnie tak. Mały już jest odstawiany. Od 4 miecięcy karmię tylko
          prawą więc różnica w wielkości cyców jest ogroma. I nie ma sensu
          zaopatrzać sie w stanik do karmienia ani w stanik przynajmiej już
          mniej wiecej normalny bo sądząc po mojej lewej na pewno będę mieć
          duuużo mniejszy rozmiar.
          • turzyca basiuniacz 05.02.08, 19:38
            nie mam dzis sily na przekonywanie. Pojdziesz do intimo, pogadasz, kupisz
            cokolwiek w dobrym rozmiarze na allegro lub ebayu za psi pieniadz, ponosisz,
            odsprzedasz. I tak zazwyczaj przy dobrze dobranym staniku rozmiar sie zmienia,
            bo piersi wracaja na swoje miejsce i sie zaokraglaja, wiec pewnie i tak bedziesz
            wymieniac staniki. A po co marnowac tych kilka miesiecy? Jak zaczniesz teraz, to
            latem bedziesz miala biust w bardzo przyzwoitej formie, jak zaczniesz kilka
            miesiecy pozniej, to bedziesz miala kilka miesiecy pozniej.
          • maith Basiuniacz 05.02.08, 20:23
            Basiuniacz
            Po pierwsze - chyba nie wierzysz, że większa pierś zmniejszy Ci się do poziomu
            mniejszej tak sobie? Nie czytałaś tych płaczliwych postów kobiet, które
            karmienie doprowadziło do kolosalnej asymetrii?
            Zrób coś, nie wiem, zmuś dziecko do karmienia się z drugiej strony, bo to Ci
            inaczej zostanie.

A po drugie - czy nie czytałaś tych płaczliwych postów kobiet, które myślały, że
            jak mały biust to nie opadnie, a potem skończyły z dwiema smętnymi skarpetkami?
            To się bierze właśnie od myślenia, że nie ma sensu teraz kupować dobrego
            stanika, kupię potem, bo teraz to się zmienia.
            W całym swoim życiu raz, może 2 razy będziesz miała szansę zmarnować sobie
            biust. Bo w czasie ciąży i karmienia negatywne skutki pojawiają się znacznie
            szybciej. A po karmieniu (jak odejdzie Ci mleko) widać je w pełnej okazałości.
            Skutki, nie piersi.

Zatem:
            -jeśli masz zły stanik, to zmień go teraz. Potem ten sprzedasz, a zmienisz
            jeszcze raz. Albo i parę razy
            -zacznij karmić drugą piersią, żeby potem gorzko nie płakać
            -i rozważ spanie w staniku
    • panistrusia Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 04.02.08, 22:27
      Ja co prawda z LB, ale mam jeszcze jedną dosyć istotną uwagę, która chyba nie
      padła: znikają fałdki spod pach i zmniejsza się obwód pod biustem.
      • plecha1 Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 05.02.08, 14:20
        Obwód to mi się chyba nie zmniejszy - napotkałam kości ;) Wątpię, żeby żebra się zredukowały do 60 ;)
        • ziel.ona Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 05.02.08, 22:31
          hihi, się usmiałam, dzieki, bo mi obwód chyba tez się raczej nie zmniejszy,
          chyba, że żebra się wstąpią :)
    • vasylkova Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 06.02.08, 00:38
      u mnie tez jest duzo lepiej, robie masaze, (m. robi ;) a nowy stanik mam od 2-ch tygodni.
      Ale jak go wieczorem zdejmuje, to mi nic nie obwisa, jak kiedys (pol roku temu skonczylam karmic, wtedy to byla tragedia, nie piersi - dwie zwisajace skarpety, jak tu ktoras napisala). Niestety taki efekt nie jest na stale - po jakims czasie bez stanika piersi znowu sa takie "oklaple" (ale nie obwisle).
      Podobno dobry efekt przynosza masaze cieplai zimna woda - na przemian - zaczyna sie od cieplej, konczy na zimnej.
      Czasem robie, ale nie mam tyle samozaparcia, zeby tak regularnie.
      • maith Re: Wplyw stanika na ksztalt piersi? 06.02.08, 02:42
        Wypróbuj spanie w staniku. Ale nie puszapie ;)
        Na LB jest akcja i odzew brzmi zachęcająco :)
        • kluczyk.kropka.k korekcja wstępna za pomocą starego puszapa...? 12.02.08, 12:17
          nadal mam puszapowe 70C. od miesiąca nosiłam się z poważnym zamiarem zmiany stanika na miękki i w obwodzie mniejszy. ale słysząc o drastycznych zmianach rozmiaru po wygarnianiu i ściśnięciu, postanowiłam najpierw poeksperymentować ze starym ostanikowaniem (z oszczędności - by nie zmieniać co miesiąc rozmiaru :/)

'odkryłam' jeszcze dwa rzędy haftek, więc ścisnęłam się maksymalnie i porządnie wygarniałam co się dało spod pach. efekt jest niezły ;)
          -> moje podzieciate maleństwa urosły, zaokrągliły się - większa pierś bułkuje (miska wyraźnie ją spłaszcza), mniejsza nadrabia zaległości (wyciągnęłam poduszkę, a pierś wypełnia niemal całą miskę),
          -> a ponadto znowu patrzą na wprost, a nie zezują na boki :D bardzo mi się to podoba - jest na tyle dobrze, że nie wstydziłabym się pokazać obcej osobie w samej koszulce (nawet mokrej ;))- niesamowita poprawa :D
          -> no i obwód już się zmniejszył o 1 czy 2 cm.

dla mnie to poważna wskazówka, żeby nowego rozmiaru szukać raczej w obwodzie 60 niż 65, no i są szanse na uzbieranie na większą miskę, skoro przy kiepsko trzymającym puszapie udalo się aż tyle dokonać.

co o tym myślicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka