scarlet_agta 09.02.08, 19:24 Zwana też książką skarg i wniosków ;) Wpisz tu swoje uwagi, prośby, skargi. To jest najlepsze miejsce na szybki kontakt z administratorem forum. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milarka logo dla małobiuściastych! 28.03.08, 13:18 myślę, że małobiuściastym należy się równie piękne logo co biuściastym ewentualnie - dla rozróżnienia - z nieco mniejszym biustonoszem, tzn. z mniejszą miseczką... jak myślicie? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: logo dla małobiuściastych! 07.11.08, 13:39 Jak już pewnie wszyscy zauważyli od wczoraj mamy swoje logo. Powstało dzięki pomocy butters77 i pomysłowi mauzonki. :) Odpowiedz Link
the_mariska Wątki pomocowe w galerii ? 22.04.08, 16:54 Zaktualizowałam spisy treści w galerii - tylko mam dylemat co zrobić z wątkami pomocowymi. W jednym takim wątku jest czasem nawet opisanych pięć różnych modeli stanika i pojęcia nie mam jak je potraktować. Założyć w spisie treści osobną kategorię pomoc? Porozklejać link do tego wpisu we przy wszystkich występujących tam markach? Z tego co słyszałam to wpisy pomocowe nie mają zbyt długiego życia, więc wyszukiwanie i usuwanie ich może być trochę skomplikowane. Galeryjki, podzielcie się koniecznie swoimi pomysłami ;) Odpowiedz Link
ireen Re: Wątki pomocowe w galerii ? 23.04.08, 14:40 A jak to działa w ogóle? Moje zdjęcia są w wątku pomocowym, ale jeśli uważacie, że się przydadzą również jako pomoc dla innych czy po prostu ilustracja, jak dany model wygląda na "żywych", nie z fotoszopa dziewczynach, to można je gdzieś wkleić. W sumie wysyłam te zdjęcia z takim właśnie podwójnym zamysłem, że najpierw Wy mnie ocenicie, a potem komuś może się to jeszcze przyda. Wtedy może rozdzielać te zdjęcia na osobne wpisy, żeby przyporządkować do odpowiednich marek? Chyba że to wymaga dużo roboty, to może podczepiać całość w kilku kategoriach. Jeszcze co do pomysłów różnych to myślałam o dodatkowych kryteriach, np. wyszukiwanie wg. rozmiaru, podkategoria model stanika (oprócz marki), ewentualnie wg. modelki (łatwiej znaleźć własne zdjęcia żeby sprawdzić czy ktoś je skomentował i można szukać również zdjęć dziewczyn, o których wiemy, że mają podobne wymiary żeby sprawdzić jak coś na nich leży). Nie wiem tylko jak działa ten blog i czy to jest technicznie wykonalne :) To takie tylko sugestie. pozdrawiam Odpowiedz Link
the_mariska Re: Wątki pomocowe w galerii ? 23.04.08, 15:08 1. Wyszukiwania w galerii niestety nie można zrobić, bo to jest blog ukryty, możnaby zrobić co najwyżej spis treści według rozmiarów, tyle że trzeba by było wprowadzić rozgraniczenie na rozmiarówkę polską i brytyjską. To jest do wykonania. 2. W galerii nie można tworzyć podkategorii (znowu te cholerne ograniczenia bloxa) i znowu możemy co najwyżej w spisie treści jakoś ładnie wyodrębnić poszczególne modele (było tak eksperymentalnie przez pewnien czas, nie jest to trudne i mogę to przywrócić). 3. W galerii mamy tabelkę z wymiarami forumek i noszonymi przez nie rozmiarami - wystarczy znaleźć kogoś o podobnych wymiarach a potem w spisie treści ułożonym według modelek znaleźć tą osobę i jej staniki :) 4. Wszystkie powyższe rzeczy (dane, linki itp) siedzą sobie bezpiecznie w bazie danych i na ich podstawie mogę napisać skrypt który wygeneruje każde możliwe sortowanie tych wpisów (po wymiarach, rozmiarze, marce, modelu, forumce, dacie wstawienia, itp). Czekam na sugestie ;) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Książka życzeń i zażaleń. 04.07.08, 15:35 odnośnie galerii mam inną sugestię - może w przypadku zdjęć komentowanych na forum (oczywiście nie tych które później zostają skasowane) dopisywać także krótki, podsumowujący komentarz pod notką? bo teraz mamy staniki, które są na kilku osobach, a przy żadnej nie ma komentarzy i nie wiadomo czy było dobrze, czy źle, a to nam trochę edukacyjność galerii obniża ;) Odpowiedz Link
azareth mam pytanie zatem... 03.08.08, 11:01 a ja pozwole sobie zapytac o kryteria, wedle ktorych rozstrzygac sie bedze o tym, czy watek juz jest "zbedny, bezsensowny" czy jeszcze nie- bo to bardzo ciekawe jest.. Odpowiedz Link
malagracja Wg mnie watek ktory jest zbedny, bezsensowny to 03.08.08, 14:44 taki, 1.) w ktorym dziewczyna pyta co powinna kupic - na pewno zrobila juz zakupy, wiec mozna go wywalic 2.) w ktorym juz nikt od dawna nie pisal postow i ktry nie zawiera informacji ktore moglyby sie komus przydac 3.) ktory sie powtarza - co do jednego bym wykasowala te powtarzajace sie 4.) w ktroym dziewczyny wylewaja swoje lzy na to jakie maja kompleksy - jakie to maja male piersi itp. - chyba tego nie musze argumentowac 5.) watki w stylu "jestem tu nowa", "witam i pytam" - bez komentarza znalazloby sie jeszcze troche, ale koncze, bo ide do kina :-) Odpowiedz Link
kaczencja Re: Wg mnie watek ktory jest zbedny, bezsensowny 03.08.08, 16:01 Dla mnie wątkiem bezsensownym jest taki który spełnia jedno lub więcej z powyższych kryteriów: a) powiela się z innymi wątkiem, np. producenckim b) powstał dlatego, że zakładająca, zamiast wpisać się do rozmiarowego założyła osobny temat, pytając o dobór stanika c) ktoś zakłada temat, żeby ponarzekać, że staniki drogie, albo że trzeba kupować niestacjonarnie, albo że 20 przymierzonych staników nie pasuje - od tego jest narzekalnia, względnie kilka starszych i bardziej rozwiniętych wątków powstałych w przypływie rezygnacji d) założycielka wątku zadaje pytanie o fiszbiny. Pięćsetne TYPOWE pytanie o fiszbiny w jakimś staniku powinno być przeniesione do wątku o fiszbinach, albo do ratunkowego e) pytanie o płatności internetowe to kolejna ciekawa sprawa... myślę, że wątek płatnościowy na LB jest tak bogaty, że swobodnie można do niego kierować wszystkie dużo i małobiuściaste - wszak tutaj wymiary nie odgrywają dużej roli f) zakładając wątek autorka prosi o pomoc dotyczącą omawianych już wielokrotnie zagadnień stanikowych. Treść wątków zawierających pytania i wątpliwości, o ile treść ta została przewałkowana już wiele razy na forum, powinna być wrzucana do wątku ratunkowego. g) jeżeli temat wątku to po raz kolejny "miękkie staniki vs push-upy", sądzę, że powinno być jak wyżej h) wątek stanowi ogłoszenie o sprzedaży stanika i nie jest podpięty pod kategorie giełdy i) wątki w stylu "nie wierzę", "to niemożliwe, żebym miała D". Wątki zakładane przez osoby, które przeczytały, nie wierzą, że mają AŻ 65D i teraz każdą z osobna tuzin forumek będzie przekonywał w jej indywidualnym wątku, że trzeba spróbować i nie pożałuje powinny być kasowane... Pomoc - TAK, ale w odpowiednim wątku. Mnożeniu się wątków, z których płynie niewiele wiedzy mówmy NIE. j) i pewnie masa innych przypadków, gdzie ktoś ma pytanie, czy prosi o pomoc, a odpowiedź znalazłby bez trudu w FAQ, czy w którymś z linków opisanych nad listą tematów. I na koniec bardzo ważna sprawa: powinnyśmy ustalić, ile taki wątek do skasowania ma prawo wisieć, czekając, aż jego autorka da znać, że przeczytała, albo aż przeniesie treść swojego postu do odpowiedniego wątku. Często jest tak, że ktoś zada pytanie, po czym w ogóle już nie zajrzy do wątku, albo nie odpowie i wątek spada sobie coraz niżej, aż wszyscy o nim zapomną. Odpowiedz Link
joankb Re: Wg mnie watek ktory jest zbedny, bezsensowny 03.08.08, 17:24 Te stare "wyrzućcie do góry" - pokasujemy. Te nowsze, zakładane przez te co pierwszy raz tez pokasujemy jeśli dziewczyna dotarła do właściwego wątku albo nie ma jej przez tydzień. Ale - z nożyczkami to ja się obchodzę umiarkowanie. Każdy ma trudne początki :)), okres niewiary, zwątpienia. Nowym na forum jest trudno, fora gazetowe niestety są mało przejrzyste. Nam się też to zdarza... Malagracja właśnie założyła wątek, który już był, prawie taki sam. Założony bodajże przez pitupitu, daawno temu. Odpowiedz Link
joankb Re: Wg mnie watek ktory jest zbedny, bezsensowny 03.08.08, 17:28 o - tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78738483&a=78738483 Odpowiedz Link
kaczencja Re: Wg mnie watek ktory jest zbedny, bezsensowny 03.08.08, 18:08 Tak, też zauważyłam podobieństwo, ale nic nie mówiłam, bo jednak między "czy lubicie", a "za co lubicie" jest różnica. To drugie skłania do wymieniania plusów i atutów swojego biustu. Chociaż fakt, że oba wątki bardzo podobne i zamiast dwóch wystarczyłby jeden. Zaraz zacznę podrzucać do góry stare wątki, niechaj tylko poznajduję. Fajnie byłoby naprawdę, gdybyśmy ustaliły, że taki wątek wisi np. 2dni, czy coś a potem znika, bo to ułatwiłoby sprawne i regulaminowe usuwanie niepotrzebnych wątków i wówczas co jakiś czas nie trzeba byłoby organizować akcji poszukiwania niepotrzebnych wątków i porządek by był. Odpowiedz Link
kaczencja Sposób na pousuwanie niepotrzebnych wątków 03.08.08, 18:27 Wystarczy tylko uszeregować sobie listę tematów wg liczby wypowiedzi, przejść na ostatnią stronę i zobaczyć, co tam się dzieje - pełno niepousuwanych wątków typu "do kogośtam-prywata", jakieś pojedyncze relacje z zakupów, które powinno się poprzenosić, jakieś pytania, które powinny się znaleźć gdzie indziej, wątki pozakładane, bo ktoś potrzebował odpowiedzi "na już" - a skoro uzyskał, to wątek chyba można skasować. W ten sposób można szybko pousuwać dużo niepotrzebnych wątków. Kilka podrzuciłam do góry, ale reszty z tych gdzie jest 1-2 odpowiedzi nie będę, bo zajęłoby to całą pierwszą stronę. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Sposób na pousuwanie niepotrzebnych wątków 03.08.08, 20:09 Nie przesadzacie z tym "szorowaniem" Lobby? Czy jakieś bzdurne wątki typu "prywata" czy "własne" wątki rozmiarowe zasługują na odkopywanie? Może niech sobie leżą, i tak za jakiś czas zostaną zarchiwizowane. A dla moderatorek mniejsza praca. Jeśli pojawią się dzisiaj czy jutro - jesień średniowiecza, ale czy warto dokopywać się do czegoś, co i tam wkrótce samo zniknie? Pozwolę się nie zgodzić z pomysłem nie-wiem-kogo, że należy wykasować wątki "o kompleksach". Jak ja trafiłam na Lobby, to przeczytałam absolutnie wszystko co było do przeczytania, i sądzę, że dużo świeżynek tak robi. Może ktoś przeczyta taki wątek i zrobi mu się raźniej? Nie zapominajmy, że "misją" Lobby jest też afirmacja kobiecości i walka z kompleksami :) Wniosek: może by tak podlinkować w FAQ wątek "miękkie vs. push upy"? Temat wiecznie żywy; może by to zapobiegło tworzeniu nowego takiego wątku w przyszłości. Odpowiedz Link
kaczencja Re: Sposób na pousuwanie niepotrzebnych wątków 03.08.08, 21:08 Nie uważam, żebym przesadzała, tym bardziej, że namierzenie takich wątków jak widać nie nastręcza trudności i nawet nie trzeba ich podbijać, by się ich pozbyć. Najbardziej denerwujące jest, że takie wątki co jakiś czas powracają, bo np. ktoś nowy szukając przez wyszukiwarkę jakiegoś zagadnienia natrafi właśnie na taki powielony temat i wpisze się tam, zamiast w zbiorczym i wątek powróci. Trzy wątki, które podbiłam do góry to akurat nie są jakieś starocie - to są rzeczy z ostatnich 5 tygodni, które miały zostać wykasowane, ale nie zostały. Takich wątków co miesiąc jest mnóstwo, spadają w dół sztucznie powiększając listę stron tematów na LMB. Gdyby na bieżąco się ich pozbywać, byłoby dużo prościej (dlatego właśnie sugeruję, by ustalić, po jakim upływie czasu wątek taki idzie do skasowania). Oczywiście ja nie chcę się narzucać ze swoimi ideami porządkowymi, to są moje sugestie, które pozwoliłam sobie przedstawić, bo po takich wątkach jak ten: tiny.pl/2ppc wnioskuję, że nie tylko mnie to przeszkadza. Odpowiedz Link
malagracja Wole zeby dziewczyny wymienialy na SILE atuty 03.08.08, 21:56 swoje niz z latwością to czego nie lubia. Jak czytam watki z kompleksami to zaczynam sie sama zastanawiac czy ze mna jest wszystko ok. Wniosek: może by tak podlinkować w FAQ wątek "miękkie vs. push upy"? Temat wiecznie żywy; może by to zapobiegło tworzeniu nowego takiego wątku w przyszłości. --> POPIERAM :) Odpowiedz Link
malagracja Kurde ;/ 03.08.08, 21:54 A ja przekopalam sie i nie znalazlam go - to usuncie moj, a ja podbije ten stary wyżej :| Zwatpilam zwyczajnie jak poczytalam watki ile tych narzekan. Czemu mnie zadna nie skarcila? ;] Odpowiedz Link
pitupitu10 Propozycja 30.11.08, 12:48 Wg mnie w spisie treści powinien się znaleźć wątek "Mniej niż D". Wydaje mi się, że rozmiary D- zdarzają się na forum dosyć często, a wątek ma tendencję do "spadania" na dalsze strony i nowe forumki nie wiedzą o jego istnieniu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=85860048&a=85860048 Wg powinna też być gdzieś (FAQ) podlinkowana strona www.007b.com/breast_gallery.php lub wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=83458287&s=0 (chyba trzeba go trochę doprowadzić do porządku, bo w tej chwili offtopy są dłuższe od treści na temat). Co myślicie? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Propozycja 30.11.08, 14:04 Dodałam ten wątek do spisu treści. Poza tym trochę go przerobiłam. Mam nadzieję, że zwiększy to jego czytelność. Wszelkie uwagi są mile widziane. PS. Wątki do FAQ może dodawać każdy. ;) Odpowiedz Link
pitupitu10 NOWY SPIS TREŚCI 30.11.08, 14:57 > Dodałam ten wątek do spisu treści. Dzieki. :) > Poza tym trochę go przerobiłam. Mam nadzieję, > że zwiększy to jego czytelność. Wszelkie uwagi są mile widziane. Nie podoba mi się. :/ Chyba podchwyciłaś temat z LB, podczas gdy, moim zdaniem, "nasz" spis treści wcale nie potrzebował takich zmian. Dla mnie stary spis był bardzo przejrzysty. W nowym wszystko się zlało w jedną całość. Tytuły "działów" (rozmiar biustonosz, zakupy internetowe i stacjonarne, o biustonoszach) miały pewnie w zamierzeniu ułatwić poruszanie się po spisie, ale dla mnie działają wręcz odwrotnie: w spisie pojawiło się dużo nowego tekstu, który "śmieci". Spis powinien być prosty i przejrzysty, im więcej informacji / linków w nim zamieścimy, tym będzie bardziej "zapchany" i trudniej się będzie z niego korzystało, patrz: spis dużego lobby. 3 z 4 "działów" ma wielkość 2 linii; czy to jest ilość informacji, dla której potrzebna jest "tablica informacyjna"? Wg mnie nie. Bez przesady, nie traktujmy nowych lobbystek jak małych dzieci, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Tak trochę na marginesie, to wydaje mi się, że większość siedzi cicho, a mniejszość robi raban, jak to niby ciężko jest się połapać na tym forum, gdy tymczasem wiedza zawarta na Lobby jest bardzo dobrze usystematyzowana, panuje porządek: jest FAQ, spisy sklepów, producentów, podział staników na różne kategorie, słownik; jeśli ktoś szuka podstawowych informacji, to ma je prawie podane na tacy. Wracając do tematu: wątek ratunkowy bardziej bym oddzieliła od reszty tekstu (zrobiła większy odstęp). SONDA: Kto z was potrafi, bez podglądania, powiedzieć jakie wątku kryją się w zdaniu o lekarzu i farmaceucie? ;) Ja nie potrafię. Na koniec pochwała. :) Dobrym pomysłem było przeniesienie wątku rozmiarowego w górę. > PS. Wątki do FAQ może dodawać każdy. ;) Wiem, ale to jednak bardzo ważny wątek i wolałam najpierw zapytać. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: NOWY SPIS TREŚCI 30.11.08, 15:11 Tutaj nie każdy zagląda, więc założę nowy wątek. Odpowiedz Link
savanna Brak odpowiedzi a powielanie watków - zastrzezenia 21.12.08, 11:33 Chcialam zwrocic uwage paniom porzadkowym na dosc czesty problem na forum - pogodzenie tak pilnowanej kwestii niepowielania watkow z faktem, ze do rozbudowanych watkow malo kto zaglada poza osobami, ktore pragna zadac kolejne pytanie na dany temat (patrz np. watki producenckie). Efekt: pomimo wpisania sie w stosowny watek brak jest odpowiedzi na pytania czy watpliwosci. Natomiast zalozenie nowego (powielonego) watku sprawia, ze jest szansa na przynajmniej 1-2 odpowiedzi na zadane pytanie (zanim zostanie skasowany, oczywiscie). Niestety od razu jest wycinany a autorka obsztorcowana za nieprzestrzeganie regulaminu. Super, tylko jak w takim ukladzie uzyskac odpowiedz? Czekac miesiac az ktos zajrzy do watku tematycznego i sie ulituje? Prawda jest taka, ze po tak dlugim czasie pytanie "znika" w natloku innych pytan i wypowiedzi, wiec nikt go i tak juz nie dostrzega ... Prosze to jakos pogodzic, bo z jednej strony pytajaca pyta, bo chce odpowiedzi, a z drugiej, pragnac sie dostosowac do regulaminu, ma jakies 80% szans, ze nigdy odpowiedzi nie uzyska. Gdzie tu w takim razie sens tworu jakim jest forum, ktorego jednym z celow podstawowych jest wlasnie dzielenie sie doswiadczeniem, informacjami i odpowiadanie na pytania? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Brak odpowiedzi a powielanie watków - zastrze 21.12.08, 12:44 Po pierwsze zawsze można ponawiać pytanie, dopisując "up" lub "hop". Po drugie jeżeli nikt mimo to nie odpowiada możemy założyć wątek, ale tylko powiadamiający, że mamy problem dotyczący ... i prosimy o szybką odpowiedź w wątku ratunkowym/producenckim itp. Trzeba też podać link do naszego pytania. Ważne, żeby pytania i odpowiedzi były w zbiorczych wątkach. Ten drugi sposób był już podawany klika razy, nie należy go nadużywać, ale w razie potrzeby użyć można. Zostanie też prawdopodobnie dopisany do regulaminu. Odpowiedz Link