Dodaj do ulubionych

Reczy z H&M refleksja

27.10.13, 09:59
Czytalam juz kilka razy, ze wiele osob chwali sobie jakosc rzeczy z H&M i mam mieszkane odczucia. Kupilam synowi kilka t-shirtow w tym roku. Po kilku miesiacach wygladaja jak szmaty, porozciagane sciagacze przy szyi i poprzekrecane boki. Dodam, ze ma t-shirty innych firm, prane tak samo i wygladaja ok, jak mozna sie spodziewac po uzywanej rzeczy, ale nie jak szmaty. To samo ze spodniami dresowymi mlodszego synka. Beznadziejna bawelna, rozciagnieta i powypychana doslownie po kilku miesiacach. Czytajac inny watek o tenisowkach z JL zastanawiam sie, czy nie pojsc i nie oddac tych t-shirtow do H&M. Paragonow oczywiscie nie mam. Kupowac tam t-shirtow juz nigdy nie bede.
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 10:40
      H&M nie bez powodu jest jedną z najtańszych sieciówek. Szyją masowo, a co za tym idzie kiepsko, i co chwila wypuszczają nowe projekty.
      Założenie jest takie, że każdy może sobie u nich wymienić szafę co sezon nawet przy dość ograniczonym budżecie. Przy takim założeniu trudno stawiać na jakość:)

Moim zdaniem niezłe są u nich produkty z serii LOGG i Basic, więc od lat kupuję tam podkoszulki.
      • nannyjo32 Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 11:44
        ja tez ubieram dzieci w H&M i nawet sama mam pare ciuchow. Jestem zadowolona. Wiem ze jakosc nie jest pierwsza klasa, ale naprzyklad kupilam im pare rzeczy z Boden i np. rajstopy z Boden masakra te z H&M super sie trzymaja. Rozniaca cenowa jest bardzo duza. Dziwczyny maja bluzki z basic H&M i nie widze zeby cos sie z nimi dzialo. Kupilam im duzo ciuchow na lato z H&M i tez jestem bardzo zadowolona.
        Ja tez nie lubie Next.
    • plain-vanilla Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 12:04
      Niestety, Primark za daleko. A oni w ogole sprzedaja online? Najczesciej kupuje w George, potem F&F, Sport Direct (chwale sobie jakosc ich t-shirtow). H&M i Nexta unikam. Synowi kupilam rok temu bluzeczki bawelniane z dlugim rekawem ze Sports Direct i jestem bardzo zadowolona z jakosci.
    • asica74 Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 12:04
      Mam podobne odczucia. Nie lubie ubran z H&M, od dawna nie kupilam tam nic dla siebie. Ale kilka lat temu mialam stamtad duzo rzeczy, w tym plaszcz, ktory ciagle czasami jest w uzyciu, a ma juz ponad 10 lat. W nexie kupuje tylko rajstopy dla malej i czasami trafie cos z jeansu. W Primarku kupuje, jesli wiem, ze cos mi bedzie potrzebne tylko na krotko (i np. kupie tam majtki dla malej na potty training).
      Dla malej kupuje w M&S lub Jojo Maman (i tu bardzo czesto kupuje nowki na ebay)
    • agg3 Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 12:40
      ja uwielbiam nexta (mam corke ;) ), ciuchy po malej odsprzedaje dalej na e-bayu, bo sa w tak swietnym stanie! na H&M tez nie narzekam, choc dla siebie nie kupuje tam za wiele.
      primarka dla dzieci nie cierpie, dla siebie mam pare rzeczy I sa ok. lubie tez gap, szczegolnie dressy dla corki, a dla siebie mam sporo rzeczy I zadko kiedy jestem rozczarowana.
      no I uwielbiam przeceny, zadko kupuje cos w regularnej cenie ;)
      • nannyjo32 Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 13:41
        ja tez z h&m kupuje jak jest promocja zawsze sledze na hotukdeals i sprawdzam czy sa jakies nowe kody.
        www.hotukdeals.com/vouchers/25-discount-off-any-item-using-discount-code-h-m-1657870?page=2#post19400644
    • effie1980 Re: Reczy z H&M refleksja 27.10.13, 16:25
      Jesli chodzi o dzieciece rzeczy, to jestem pozytywnie zaskoczona hm, bo sobie od dawna nic nie kupilam, bo wlasnie od razu mi sie rozwala i stwierdzilam, ze nie warto. Dla maluchow body, bluzki, nawet swetry duzo lepiej sie trzymaja niz gap i zara, ktore wlanie bardzo szybko wyrzucam, a na dodatek wzory przyzwoite. Zdecydowanie najwiecej mam z nexta (dla siebie nigdy niec tam nie widzialam). Jak dla mnie bardzo dobra jakos i wzory, prawie wszystko po wyrosnieciu odkladam. Primarka omijam szerokim lukiem, dla mnie jakosciowow porazka, a na dodatek mega nieetyczne mi sie wydaje kupowanie tam. W Asdzie tesciowa czasem cos kupi i czasami cos ma przyzwoita jakosc czasami, od razu sie rozwala. MS ma dobra jakosc, ale jakos mi wzory nie odpowiadaja za bardzo.
      • panixx Re: Reczy z H&M refleksja 29.10.13, 13:47
        Kupuje ciuchy dzieciece od czasu do czasu i w HM i Primark. I to doslownie jak kupowanie na loterii - czasami ciuszki sa lepszej jakosci i ladnie sie trzymaja, w praniu nie rozchodza, czasami juz po pierwszym praniu ida do kosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka