Dodaj do ulubionych

załamka, problem - szerszy rozstaw misek

27.02.08, 11:41
Przymierzyłam wczoraj M&S Ceriso, model nie ma nazwy. Zrobię dziś fotki to
zobaczycie. 30E - ale to pierwszy stanik, w którym to 30, mimo, że luźne jakoś
na mnie leży. On ma po prostu szerszy rozstaw misek! Wygląda na to, że zarówno
Freye jak i Panache dla mojego biustu mają ten rozstaw zbyt wąski. Stanik
trochę rozciągnięty, w którym większość dziewczyn może jeszcze śmiało chodzić
dla mnie się nie nadaje. Jak obwód przestanie trzymać "na mur" to miski
uciekają mi do przodu, w kierunku mostka - a tam na pewno moich piersi nie
ma!!!. Zewnętrzna fiszbina ląduje mi prawie na sutku. W Panache jest trochę
lepiej, we Freyi - szkoda gadać.
Czy znacie jakieś firmy, które szyłyby trochę szerzej? Jakieś modele? 30E
najchętniej, 32 nie włożę.
Jakiś patent na rozciągnięcie mostka, ale tylko mostka? Może to by
pomogło...:)) M&S - takie rzeczy to tylko w Erze, znaczy się tylko allegro
albo e-bay :((.
Poratujcie, proszę....
Obserwuj wątek
    • azareth Re: załamka, problem - szerszy rozstaw misek 27.02.08, 12:07
      Joankb, a co z pour moi?-on ma stosunkowo szerokie miski,
      (sama zrezta sie do niego przymierzam, bo mam podobnie; nooo moze nie zupełnie po bokach, ale cycki raczej dalej siebie niz blizej;)
      • azareth przepraszam, wycofuje.. 27.02.08, 12:15
        własnie zajrzałam do innego watku, gdzie przeczytałam, ze zalezy Ci na half-cupach, a tam same full w tym rozmiarze:(

eh, kazda z nas ma własna droge przez meke, zawsze cos...
        • joankb Re: przepraszam, wycofuje.. 27.02.08, 12:21
          Full cup by mi nie przeszkadzał pewnie, ale boję się pustych misek u góry.
          Miałaś coś z tej firmy? Katinkowa ma half-cupa, nie wiem czy wszystkie modele są
          takie.
          Ufff, ciężko jest.
          • azareth mi tez by nie przeszkadzał... 27.02.08, 12:30
            fullcup, bo nawet niektore mi sie podobaja:) ale raz ze rozmiar mam nie ten (fullcupy ida od wyzszych misek zazwyczaj), dwa, ze jak sobie jednego upolowałam to u gry wiatr hulał (piers niepełna u gory;)

ja tego halfa z pour moi, co zobaczyłam na katinkowej zamierzam nabyc:) mam teraz podobne wymiary i jest sznasa ze bedzie ok, wezme chyba ten zupełnie miekki:)

dam znac jak przyjdzie:)
    • zawsze_zielona Re: załamka, problem - szerszy rozstaw misek 27.02.08, 12:25
      Jesli Ci chodzi o to, by fiszbiny na mostku byly daleko od siebie to proponyje
      Fayreform. Sporo modeli wlasnie tak wyglada
      www.figleaves.com/uk/brand.asp?brand=455&node_id=109
      • elenion_ankalima Problem odwrotny- za szerokie mostki 27.02.08, 12:55
        Rozumiem bó, bo mi natomiast wszystskie staniki jakie mierzyłam miały mostki na moich piersiach.
        Może chantelle? www.figleaves.com/uk/brand.asp?brand=71&node_id=109 wydają się mieć szerokie mostki.
        • joankb Re: Problem odwrotny- za szerokie mostki 27.02.08, 13:37
          Chantelle prawie całe jest od 32-ki :(((
      • joankb Re: załamka, problem - szerszy rozstaw misek 27.02.08, 13:41
        Wiem, że masz... Zmieszczę moje 71 (już, bo leci w dół) cm w 30-kę, podobno
        ciasne obwody? Jak oceniasz miski? norma, większe, mniejsze? Drogie są - warte
        tej ceny?
        • zawsze_zielona Re: załamka, problem - szerszy rozstaw misek 27.02.08, 14:41
          Ja je lubie. Sa dosc ciasne, nie jakies dusidolki (procz tego rozowego z
          galerii, ktory jest krotszy o prawie 5cm od Freay Jeanie 60!). Ja jakos takiego
          super scislaka nie potrzebuje, wiec mi odpowiada. Zaczynam od zapiecia na
          pierwsza haftke i w ciagu dnia zwykle przepinam na ostatnia:( Ale z drugiej
          strony one sie chyba nie rozciagaja az tak bardzo.
          Miski chyba standardowe, biore zawsze DD. Czy sa warte ceny... Widzisz, problem
          w tym, ze mieszkam w Danii i tu byle jaka Freya kosztuje 400-500 koron (czyli
          200-250 zl), dokladam troche i mam Fayreforma w normalnej cenie. Ten koronkowy w
          galerii to byl jednorazowy wyskok, zwykle nie place wiecej niz 30£ za stanik, a
          za tyle mozna upolowac australijczyka na Listkach na wyprzedazy. IMO materialy
          dokonalej jakosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka