14.03.06, 23:57
Wątek poświęcony stanikom firmy FANTASIE - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero
planujemy kupić.

Staniki i kostiumy kąpielowe FANTASIE dostępne są m.in. w sklepach: Avocado,
Bellissima, Biel.pl, Bravissimo, Brastop, Figleaves, Upliftedlingerie.
Obserwuj wątek
    • zazulla Fantasie - Clover 7001 13.05.06, 11:43
      Powtorze to co napisalam do galerii.

Rozmiar 75H

Bardzo fajny model. W koncu moje piersi mieszcza sie w miseczce bez robienia
      buleczek. Na zdjeciu widac, ze mam jeszcze miejsce w miseczce, ale jakbym miala
      mniejszy rozmiar to sadze, ze robilyby sie bulki. Bardzo wygodny model. Troche
      oddala piersi ale nie tak bardzo jak modele Panache. Jest na tyle wykrojony ze
      moge nosic wieksze dekolty. Super zakup - szczegolnie, ze na Allegro i jak na
      ten rozmiar to za grosze [nie wiedzac wspollicytowalam z maja285 - mam nadzieje
      ze sie pochwali tym, ktory wygrala].

Model na tyle wygodny i dobrze trzyma, ze chce kupic kolejny ale o wezszym
      obwodzie - Fantasie ma luzne obwody, nawet przy rozmiarze 70. Chce zamowic 70HH.
      Poczatkowo chcialam kupic w brastop.com bo w dodatkowej promocji z przesylka
      wynioslby mnie nieco ponad 100 zl.
      www.brastop.com/acatalog/copy_of_Fantasie_Clover_Ivory_atod.html
      Ale kupie za posrednictwem Bellissima bo moga go zamowic dla mnie w kolorze
      cielistym [mam nadzieje ze mieli na mysli Ivory] za 159 zl [plus przesylka] w
      ramach wymiany za odeslany Tango II.
      • zazulla Re: Fantasie - Clover 7001 24.05.06, 20:18
        Dostalam paczke z Bellissima, a w niej Fantasie Clover 7001 kolor Ivory.
        Rozmiar 70HH - wielkosc misek ok, obwod tez dobry. Szelki szersze niz w 75H.
        Color cdowny - kosc sloniowa czy jak to mozna tam nazwac :)

Jak tylko uda mi sie zrobic fotki, to zobaczycie go w galerii. Cena 159 zl. Na
        Allegro kupilam w podobnym stanie za 36 zl haha.
    • zazulla Fantasie - Speciality Full Cup Underwired Bra 0993 13.05.06, 11:48
      Mam 70H i 65HH czarne.

O dziwo dopiero 65 jest dobre ale nie bardzo ciasne. Ale biust z brzucha
      powedrwal na mostek :) Bardzo zabudowany. Dobrze trzyma. Niestety ten 65HH juz
      bardzo rozpycha piersi na boki, wiec jak zalozylam bluzke to troche sie
      przestraszylam ale sadze ze dopracuje sie. Z tych raczej szpiczastych.

70H kupilam na Allegro, 65HH kupilam od pandziksy [ktora ma go z Allegro].
      Wszystkie Fantasie jakie widzialam i mierzylam maja szerokie obwody. Na mnie
      jest ok 65 kiedy mam obwod 76 pod biustem.
      • pandziksa Re: Fantasie - Speciality Full Cup Underwired Bra 13.05.06, 14:32
        zazulla ja mam jeden fantasie ale z jakiegoś lumpeksu 34 FF. Pasuje idealnie.
        Tzn zapinam na pierwszą haftkę bo na następne byłby za ciasny. Ten 30 HH był
        tylko ciut ciaśniejszy. Więc ja już z tą fantasie głupieję :(
        • maith Obwody 13.05.06, 21:02
          Oj weźcie Wy mnie nie straszcie. Ja właśnie sobie zamówiłam Fantasie, a Wy mnie
          tu straszycie, że nie wiadomo, czego się spodziewać i teraz czekam z duszą na
          ramieniu, jakby mi mało było obaw, że moja przesyłka w ogóle nie dotrze
          rozkradziona na poczcie...
      • maith Re: Fantasie - Speciality Full Cup Underwired Bra 13.05.06, 21:04
        Zazulko, ja zupełnia nie rozumiem, jak można z 75H przeskoczyć na 65HH i nie
        poczuć różnicy w miseczkach. Nie wątpię złośliwie, ino z obawy, czego się
        spodziewać po zamówionym po raz pierwszy staniku Fantasie, skoro ta firma taka
        nieprzewidywalna jest...
        • zazulla Re: Fantasie - Speciality Full Cup Underwired Bra 27.05.06, 12:49
          Tez nie wiem, ale np ten 65HH nie jest w cale ciasniejszy niz 70HH [Clover o
          podobnym kroju]. Ale wiekszosc kupilam na Allegro isadze ze byly noszone i sie
          rozciagnely?
    • kohol Rimini 1000 - 80H 24.05.06, 10:43
      Kupiłam na Allegro za śmiesznie niską cenę 25 zł (+ przesyłka), więc w ciemno i
      niedokładnie do moich potrzeb (noszę prawdopodobnie 75HH).

Szerokie ramiączka, stalki odpowiedniej wielkości (ładnie i wygodnie przylegają
      pod pachami), tworzy się wprawdzie niewielka "bułeczka" z przodu, ale zwalam to
      na karb niedoskonałego doboru rozmiaru (podobnie jak odrobinę luzu w obwodzie).

Doskonale trzyma i nie rozjeżdża piersi na boki :)
      • mareda33 Fantasie Stargazer Bikin 09.08.06, 14:30
        A ja nabyłam drogą kupna taki strój i jest on śliczny, ładniejszy niż na
        dzjęciu. Tak naprawdę jest w kolorze metalicznym khaki i ma świetną i góre i
        dół. Obwód taki jak trzeba, miseczka również.
        Jestem bardzo zadowolona:)
    • ekler.ka fiszbiny 06.09.06, 21:37
      a jak tam fiszbiny w fantasie?we freyi mnie wszystkie praktycznie gniota,sa za
      waskie i boje sie,ze w fantasie moze byc podobnie...a taka mam ochote na rimini ;)
      • butters77 Re: fiszbiny 07.09.06, 17:11
        Ekler.ko,
        jakiś czas temu kupiłam w Brastop taki model Fantasie, jak tu:

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=808&kategoria=ad
        (tylko grafitowy - nie mogę teraz znaleźć linka)
        i powiem Ci, że mam własnie kłopot z fiszbinami:( Cały stanik leży super, jest
        to aktualnie najczęściej noszony przeze mnie biustonosz - mocny, wygodny itp. -
        ale po dłuższym noszeniu fiszbiny boleśnie odznaczają mi się MIĘDZY piersiami:(
        Nie przeszkadza mi to aż tak bardzo (jestem dość zahartowana przez wieloletnie
        deficyty stanikowe;) - ale problem ewidentnie jest:/ Przykładowo - przy świeżo
        zakupionej Melissie zupełnie nie mam czegoś takiego, fiszbiny nie cisną.
        Biustonosz Fantasie mam w rozmiarze 70FF.
        • ekler.ka Re: fiszbiny 08.09.06, 09:45
          no wlasnie tego sie obawiam...chyba dam sobie spokoj z fantasie ;/
      • zazulla Re: fiszbiny 08.09.06, 10:39
        Mam 4 biustnosze Fantasie Clover w rozmiarze 75H i 70HH oraz drugi 65HH i chyba
        70H i zaden nie uwiera stalkami. Ale u mnie one nie dotykaja mostku [zadna
        firma nie dotyka, nawet Panache]. Moze mnie nie uwierac bo ja wszedzie mam
        tluszczyk :)
    • viv1 Re: Rimini szafirowy 13.09.06, 17:21
      Odebralam przesylke z moim szafirowym Rimini. Kolor jest taki jak na zdjeciu-
      przepiekny. Stanik super trzyma. Wszystko jest stabilne i na miejscu.Mocny
      material wykonczony w gornej czesci haftem. Jeszcze nie mialam stanika w takim
      slicznym kolorze. Polecam.
      Oto moje cudo
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1209&kategoria=ad
      • zazulla Re: Rimini szafirowy 13.09.06, 23:15
        Bardzo ci zazdroszcze, bo model jest sliczny i ten kolor. Ja niestety z
        rozmiarem sie nie zalapalam bo powinnam w Fantasie miec 70HH/H.

Wyslij koniecznie zdjecie do galerii.
      • tuniaa Re: Rimini szafirowy 06.12.06, 19:30
        mam ochotę kupić ten stanik :) ale zastanawiam sie nad rozmiarem...w Triumphie
        mam 80 F i jest za mały - obwód był długo OK, teraz zaczyna sie rozciągać, i
        nie wiem jaki wybrać rozmiar Rimini chyba 80 G ?
        • kasica_k Re: Rimini szafirowy 08.12.06, 15:49
          Wedlug jednych tabelek F z Triumpha jest rowne F z Fantasie, wg innych Triumph
          jest mniejszy. Wiec niech sie lepiej wypowiedza uzytkowniczki Triumpha, ktore
          nosza rowniez Fantasie badz inne firmy o podobnej rozmiarowce. Zastanow sie,
          czy obwod 80 aby na pewno nie jest za duzy - ile masz pod biustem, przy ciasnym
          zmierzeniu sie? Warto wziac biustonosz odrobine mniejszy w obwodzie pod biustem
          od wyniku tego pomiaru, z miska odpowiednia dla Twojego obwodu w biuscie.
          Czyli jesli pod biustem masz 77, wez 75 pod biustem i miske odpowiednia do
          obwodu w biuscie, dla rozmiaru 75.
      • kasica_k Re: Rimini szafirowy - mam! 22.12.06, 01:48
        I kolejny odcinek moich gwiazdkowych prezentow ;)
        Z Bellissimy. Do wymienionych juz zalet dodam szerokie,
        wygodne ramiaczka i wzmocnienia boczne, ktore bardzo lubie,
        a tak rzadko spotykam. Rozmiar idealny (36F), taki sam,
        jak biore zwykle z Panache, obwod odpowiednio scisly.
        Swietnie ksztaltuje biust.
        Odrobine sie zawiodlam na jego wygladzie, myslalam, ze jest
        delikatniejszy, tymczasem ten haft wyglada dosc "surowo".
        Reasumujac jednak jestem z niego bardzo zadowolona.
        • magdarrr Re: Rimini szafirowy - mam! 22.12.06, 09:51
          Koniecznie prześlij zdjęcia do galerii. Mam na niego ochotę a teraz w dodatku
          jest w promocyjnej cenie.
          • galakys Re: Rimini szafirowy - mam! 22.12.06, 13:14
            ja mam lekko beżowy 95F jest bardzo wygodny. Polecam. Nie wahaj sie i kupuj w
            ciemno.
            • kasica_k Re: Rimini szafirowy - mam! 22.12.06, 18:00
              Popieram - kupuj, bo zdjecia w Galerii i tak ukaza sie najwczesniej po Nowym
              Roku, jak ansil wroci z urlopu :)
        • kasica_k uaktualniam - obwod 26.12.06, 00:21
          No i "odpowiednio scisly" obwod po dniu noszenia dal sie zapiac
          na srodkowa haftke, wiec jednak nie tak scisly. Poza tym wszystkie
          zalety bez zmian.
      • besame.mucho Re: Rimini szafirowy 14.01.07, 13:56
        Zaszalałam i właśnie go zamówiłam. Wg. Bellissimy jest dostępny w ciągu trzech dni, więc może dojdzie do mnie jakiś miesiąc ;-).
        • viv1 Re: Rimini szafirowy 15.01.07, 10:49
          Z tego co ostatnio pisze sie na forum na temat przesylek z bellissimy
          wnioskuje, ze jesli maja napisane dostepnosc w terminie 3 do 5 dni roboczych to
          tak jest. Wiec nie ma sie co martwic na zapas. Daj znac jak dostaniesz
          przesylke.
          • besame.mucho Re: Rimini szafirowy 15.01.07, 17:08
            Rzeczywiście! Dostałam dzisiaj maila z powiadomieniem, że stanik już jest i czeka, mogę pójść i przelać pieniądze. Super :-).
            • ekler.ka Re: Rimini szafirowy 15.01.07, 17:12
              besame,chyba sprzatnelas mi go sprzed nosa ;) wzielas 75ff? :)
              • besame.mucho Re: Rimini szafirowy 19.01.07, 14:49
                Dopiero teraz Twój post zobaczyłam. Nie nie, ja wzięłam 70F, więc co złego to nie ja ;-).
                • besame.mucho Re: Rimini szafirowy 22.01.07, 17:20
                  Już go mam! Bardzo mi się podoba, chociaż, tak jak myślałam, mógłby być ciut węższy. Ale 65 nie było. Najwyżej jak się rozciągnie, to będę zwężać. Porobię potem zdjęcia, opiszę i wrzucę do galerii. Wygląda na mnie trochę inaczej niż na Kasicy, więc będzie porównanie :).
                  • besame.mucho Kasica, wysłałam zdjęcia na Twojego maila n/t 27.01.07, 22:51
              • miki_mause Re: Rimini szafirowy 23.01.07, 09:03
                Witam, to ja wzięłam ten rozmiar 75ff. SORRY!!! Ale jestem bardzo zadowolona.
                Czytam to forum od jakiegoś czasu i dzięki Wam kupiłam stanik 75 pod biustem, bo
                zawsze kupowałam 80 i to jest to. Nareszcie biust jest tam gdzie powinien.
                Powiem też, ze pierwszy trafiony internetowy zakup skutecznie mnie zachęcił do
                następnych. A co do stanika to, nierozciągliwy, mocno trzymający materiał,
                fiszbiny są dopasowane nie gniotą, z przodu przylegają do mostka, ładnie
                rozdzielają piersi. Kolor śliczny. Po prostu super! Pozdrawiam. MIKI
                • limonka_01 Re: Rimini czekoladowy 04.02.07, 00:26
                  Zamawiając Rimini warto wziąć obwód o rozmiar mniejszy. U mnie obwód 65cm bardzo
                  szybko rozciągął się dorównując do pozostałych moich Fantasie z obwodem 70cm.
                  I to chyba jego jedyna wada :-)

O zaletach było wyżej, przy szafirowo-morskim (teal).
                  Kolor czekoladowy jest dokładnie w kolorze czekolady, raczej mlecznej niż
                  gorzkiej. Jest bardzo matowy i dzięki temu wygląda naprawdę pięknie.

Rimini występuje w dwóch wersjach jeżli chodzi o krój miseczki. Rożnie są one
                  określane w opisach. Wersja z mniejszymi miseczkami do G, określana niekiedy
                  jako balcony (to ta z nr 1010) ma z zewnętrznego boku miseczki mały trójkąt
                  materiału, dodatkowo modelujący biust. Wersja 1000 to typowy full cup.
                  • ekler.ka Re: Rimini czekoladowy 13.02.07, 15:53
                    tez doczekalam sie czekoladowego rimini. to moj pierwszy stanior fantasie. uwagi
                    po pierwszym przymierzeniu:wzielam rozmiar 32g i...moge sie zapiac nawet na
                    druga haftke.to jest dziwne!za to miska lekko marszczy sie na gorze i to tez
                    jest dziwne-chyba moglaby byc minimalnie mniejsza.w kazdym razie stanik jest
                    piekny,na razie nic nie gniecie,a kolor...poezja!
                    • kasica_k Re: Rimini czekoladowy 13.02.07, 16:15
                      No bo Rimini taki duzawy jest.
                      Jak czesto biore ostatnio FF, tak tu wzielam F i jest w sam raz,
                      a nawet wiekszy cyc by sie zmiescil do niego.
                      • magdoska1 Re: Rimini czekoladowy 07.04.08, 07:44
                        Kupiłam rimini 30F i marszczy mi się miska - jest za duża na moje 73/92 - więc
                        to dużomiseczkowiec? czy inne fantasie też powinnam celować w 30e???
                        • limonka_01 Re: Rimini czekoladowy 07.08.08, 22:54
                          Tak, Rimini to dużomiseczkowiec.
                          Inne Fantasie miski mają rożne. Są małomiseczkowce, jak Sophie, jak i całkiem
                          spora gama modeli z miską standardową (Gabrielle, Bridgette).
    • kasica_k Lily 02.01.07, 15:19
      Model Lily, kolor czerwony (cranberry) z Curves&Lace, rozmiar 36F.

Lezy podobnie do Rimini, czyli moim zdaniem bez zarzutu, choc nie
      jest tak doskonale podtrzymujacy (nie ma bocznych usztywnien). Fiszbiny
      zachowuja sie tak samo, jak w Rimini (nic sie nie wpija, tylko miedzy
      piersiami troche sie "przepychaja", tj. jeden drut lezy na mostku, drugi
      przylega do piersi, ale nie odczuwam tego jako dyskomfort).

Stanik jest przecudnej urody, kolor - jasna czerwien, ale nie strazacka,
      raczej kwiatowa czy owocowa. Material, z ktorego jest dol miseczek,
      ma fajna "esowo-floresowa" fakture, ktora lsni. U gory haft na przejrzystej
      siateczce, ladny i z wygladu delikatny, choc mocny; ramiaczka w przedniej
      czesci z naszyta koronka, wiec nie rozciagaja sie w tym miejscu, ale nie
      zauwazylam, zeby mi to przeszkadzalo. Rozmiar w normie.

Reasumujac: polecam bardzo ten model. Po Rimini i Lily zostane chyba
      stala klientka Fantasie (dla mnie duzo wygodniejsza, zwlaszcza jesli
      chodzi o fiszbiny, niz Freya).
      • limonka_01 Re: Lily 02.01.07, 16:54
        Mój Lily też dzisiaj dotarł z Brastopu. Kolor czerwonego wina (burgundy), tiul w
        górnej części miseczki z haftem w kolorze różowym. Podobają mi się ramiączka, z
        różowym haftem w przedniej częsci, a w tylnej z szeroką, elastyczną gumką, na
        której jest ładny szlaczek. Niestety miseczka wydaje mi się zbyt mała i rozważam
        jego zwrot, ponieważ większe są już wyprzedane :-(
        • kasica_k Re: Lily 03.01.07, 18:15
          W brastopie rozmiary czasem znikaja i znow sie pojawiaja. Moze da sie jakos z
          nimi dogadac - a nuz np. spodziewaja sie kolejnej dostawy Twojego rozmiaru i mozna
          byloby juz teraz zarezerwowac.
          • limonka_01 Re: Lily burgund 12.01.07, 21:22
            Nie mogłam już patrzeć na pomarszczoną miseczkę i bułki na piersiach. No i
            poszedł mój śliczny Lily burgund do wymiany, ale dostępna jest tylko miseczka o
            2 rozmiary większa. Pewnie będzie za duży, ale co tam przynajmniej się upewnię.

Gdyby ktoś szukał stanika do ubrania odsłaniającego lekko ramiączka to ten i w
            tej wersji kolorystycznej bardzo polecam.
            • kasica_k Re: Lily burgund 23.01.07, 17:50
              No i stalo sie - zamowilam na brastopie. Juz sie doczekac
              nie moge :)
              • kasica_k Mam burgunda! 26.01.07, 17:02
                Przyszedl, jak widac, blyskawicznie.

Jest fantastyczny, te zylki na tkaninie w dolnej czesci misek
                lsnia jeszcze bardziej niz w Cranberry. Super, polecam.
                • limonka_01 Re: Mam burgunda! 26.01.07, 21:04
                  To to fajnie, a ja na swój ciągle czekam :(
                  W poniedziałek przelali mi na konto 10% z tytułu promocji przy wymianie. Może
                  przesyłka zagineła lub została skradziona?
                  • kasica_k Re: Mam burgunda! 27.01.07, 00:46
                    Bu, szkoda. Moze listonosze sie obijaja? A moze w brastopie
                    przez jakis czas czekali na dostawe Twojego rozmiaru.

Jesli sie niepokoisz, napisz do nich. Ja sie niedawno
                    denerwowalam opoznieniem w dostawie z Bravissimo, ale napisali
                    mi grzecznie, ze exchange orders zawsze zajmuja duzo wiecej
                    czasu - po pierwsze dodaje sie czas wysylki do nich (a z
                    Polski idzie zawsze dluzej niz do Polski), po drugie - z
                    powodu papierkologii typu przyjecie do magazynu tego, co im
                    klientka przysle, potem wydanie z magazynu towaru na
                    wymiane, etc.
                    • limonka_01 Re: Mam burgunda! 30.01.07, 22:19
                      No i doczekałam się! Cała wymiana w Brastopie trwała 12 dni roboczych. Niestety
                      miseczka jest za duża, nie będę właścicielką burgudna :-( i nie wiem na co wymienić.
                      • maith Re: Mam burgunda! 30.01.07, 23:34
                        Nic się nie martw, nawet nie wiesz, jak szybko będziesz miała na co wymienić.
                        Ja też zamawiałam Lily najpierw bezskutecznie 2 razy ;-)
                        Ten model się bardzo często pojawia na wyprzedazach.
                        A jeśli G jest za duże a F za małe, to już wiesz, że masz szukać FF.
                        A FF, na szczęście dla Ciebie, jest ostatnim modelem w wersji light :-)
        • maith Lily-bordeaux 25.01.07, 23:34
          Ja też dostałam ten kolor. Jest absolutnie przecudny. Wygląda bardzo elegancko.
          Czerwone wino wzbogacone koronką w ładnym, eleganckim odcieniu różu. To wszystko
          do siebie idealnie pasuje.
      • zazulla Lily 32HH cranberry 03.01.07, 23:43
        kasica_k napisała:

> Model Lily, kolor czerwony (cranberry) z Curves&Lace, rozmiar 36F.

Ja mialam crabberry 32HH.

> Fiszbiny
        > zachowuja sie tak samo, jak w Rimini (nic sie nie wpija, tylko miedzy
        > piersiami troche sie "przepychaja", tj. jeden drut lezy na mostku, drugi
        > przylega do piersi, ale nie odczuwam tego jako dyskomfort).

U mnie podobnie bylo. Obie fiszbiny nie mialy miejsca zeby przylegac do mostku
        tylko sie jakby przepychaly.

> Stanik jest przecudnej urody, kolor - jasna czerwien, ale nie strazacka,
        > raczej kwiatowa czy owocowa. Material, z ktorego jest dol miseczek,
        > ma fajna "esowo-floresowa" fakture, ktora lsni.

> U gory haft na przejrzystej
        > siateczce, ladny i z wygladu delikatny, choc mocny; ramiaczka w przedniej
        > czesci z naszyta koronka, wiec nie rozciagaja sie w tym miejscu, ale nie
        > zauwazylam, zeby mi to przeszkadzalo. Rozmiar w normie.

Obwod bardzo dobry, na naluzniejszej hafce czuje biustonosz na zebrach.
        Ramiaczka 2.5 cm - jak dla mnie cudo, teraz bede szukac biustonoszy z takimi
        wlasnie.

Za male mieseczki albo za szerokie fiszbiny. Z przodu mam bulki a pod pacha duzo
        miejsca i miszbina celuje w strone plecow a nie srodek pachy.

Koronka wcina mi sie w piers poprzekatnej i robi buleczki.
        Zmienianie haftek i podciaganie szelek nie pomaga - zwieksza bulki. Przy tym jak
        stoje prosto to laczenie szeleczke z obwodem biustonosza ostaje mi od ciala. Dziwne.
        • kasica_k Re: Lily 32HH cranberry 04.01.07, 01:27
          zazulla napisała:
          > Za male mieseczki albo za szerokie fiszbiny. Z przodu mam bulki a pod pacha
          > duzo miejsca i miszbina celuje w strone plecow a nie srodek pachy.
          >
          > Koronka wcina mi sie w piers poprzekatnej i robi buleczki.
          > Zmienianie haftek i podciaganie szelek nie pomaga - zwieksza bulki. Przy
          > tym jak stoje prosto to laczenie szeleczke z obwodem biustonosza ostaje mi
          > od ciala. Dziwne.

Stawiam na za szerokie fiszbiny i/lub ksztalt miseczki niekompatybilny
          z Twoimi piersiami. Ten stanik jest jednak dosc wyciety, a takie, jak
          zauwazylam, bardzo latwo "bulkuja" z byle powodu. Wyglada na to, ze
          potrzebujesz wiecej miejsca w misce z przodu, a mniej po bokach pod pachami.
          Moze to wynikac z tego, ze jestes osoba drobna, a wiekszosc duzych
          stanikow jest dostosowana raczej do sporych babek, ktore po prostu
          maja wiecej miejsca na klatce :) Na takiej wiekszej osobie
          piers bardziej "rozlewa" sie na boki, zajmuje wieksza powierzchnie
          na klatce piersiowej, a Twoje moga byc takie bardziej
          punktowe. Nie wiem, czy wyrazam sie jasno :)

Narzekasz czesto na zbyt dlugie fiszbiny wbijajace sie w pachy -
          to tez wskazuje na to, ze te staniki sa dla Ciebie czesto za duze,
          ze wszystkich stron - oprocz przodu miski :) Sprobuj kiedys Freyi - na mnie
          moja jest troche za mala "wszerz" (chodzi o szerokosc piersi
          u nasady, gdzie wazna jest wielkosc "U" fiszbin). Tobie z kolei
          taki ksztalt moglby wlasnie pasowac.

• zazulla Re: Lily 32HH cranberry 04.01.07, 10:50
            kasica_k napisała:

> Stawiam na za szerokie fiszbiny i/lub ksztalt miseczki niekompatybilny
            > z Twoimi piersiami. Ten stanik jest jednak dosc wyciety, a takie, jak
            > zauwazylam, bardzo latwo "bulkuja" z byle powodu. Wyglada na to, ze
            > potrzebujesz wiecej miejsca w misce z przodu, a mniej po bokach pod pachami.
            > Moze to wynikac z tego, ze jestes osoba drobna, a wiekszosc duzych
            > stanikow jest dostosowana raczej do sporych babek, ktore po prostu
            > maja wiecej miejsca na klatce :) Na takiej wiekszej osobie
            > piers bardziej "rozlewa" sie na boki, zajmuje wieksza powierzchnie
            > na klatce piersiowej, a Twoje moga byc takie bardziej
            > punktowe. Nie wiem, czy wyrazam sie jasno :)

Doskonale wiem o czym mowisz :)

> Narzekasz czesto na zbyt dlugie fiszbiny wbijajace sie w pachy -
            > to tez wskazuje na to, ze te staniki sa dla Ciebie czesto za duze,
            > ze wszystkich stron - oprocz przodu miski :) Sprobuj kiedys Freyi - na mnie
            > moja jest troche za mala "wszerz" (chodzi o szerokosc piersi
            > u nasady, gdzie wazna jest wielkosc "U" fiszbin). Tobie z kolei
            > taki ksztalt moglby wlasnie pasowac.

Wlasnie zaluje ze nie zapolowalam najpierw na Freye, ktorej teraz nie ma w
            promocji w miseczce HH/J. Widze, ze tylko ona moze mnie uratowac, bo to nie
            pierwszy raz kiedys ktoras z was mi ja sugeruje.
      • aska01 Re: Lily - kolory 14.01.07, 14:39
        Z Waszych opisow wnioskuje, ze kilka pieknych kolorow tego stanika jest
        dostepnych. Wlasnie ostatnio przegladajac brastop, zobaczylam ten:
        LilyBordeaux
        i bardzo mi sie spodobal - ale opis glosi, ze kolor: bialy. I czemu tu wierzyc?
        Pozdrawiam.
        • limonka_01 Re: Lily - kolory 14.01.07, 20:00
          Kolor jest burgund. Zobaczysz to po kliknęciu "dodaj do koszyka". Wówczas masz
          dokładnie pokazane co wrzuciłaś: model, rozmiar i kolor. Oczywiście, jeżeli coś
          Ci nie pasuje lub chcesz się wycowfać z zamówienia, możesz wyzerować koszyk. U
          mnie najczęstszym błędem jest klikanie w niewłaściwy romiar ;-)
          • aska01 Re: Lily - kolory 19.01.07, 14:46
            Probowalam dodawac do koszyka, ale wtedy strona wariowala i wstawiala mi 2
            staniki od razu do zamowienia. Na szczescie teraz cos poprawili, nawet kolor sie
            pojawia wlasciwy.
            • limonka_01 Re: Lily - kolory 19.01.07, 15:21
              Jeżeli zamówiłas to gratuluję!
              Stanik i kolor są extra.
              • aska01 Re: Lily - kolory 19.01.07, 15:38
                Na razie jeszcze nie zamowilam - chce odeslac niewlasciwe rzeczy z poprzedniego
                zakupu, i wolalabym dostac jedna paczke, a nie biegac na poczte co 3 dni;) Ale
                juz sie nastawilam, ze bede to miec - caly komplet najlepiej.
    • maith Lily - uwaga na inny typ od G 25.01.07, 22:42
      1)Po pierwsze ostrzegam, że Lily w wersji balcony, którą wiele z Was się
      zachwyca jest tylko do FF. Od G zaczyna się full cup, z wysokim obwodem na 3
      haftki i z baaardzo szerokimi ramiączkami - 2,5 cm.
      Mogliby się nie wygłupiać, bo takie zabezpieczenia są na plaster przy biuście
      70G czy 75G. Kalyani w takiej sytuacji traktuje osobno miseczki GG-HH wyliczane
      od obwodów 65-75. Mogliby wziąć z nich przykład.

To oczywiście nie zmienia faktu, że jest to bardzo dobry, nadal piękny stanik, z
      wygodnymi fiszbinami, pięknie układający biust i ogólnie godny polecenia.
      • limonka_01 Lily pancerne versus Lily light 30.01.07, 22:30
        Miałam okazję obejrzeć model z miseczką F (balcony bra) i z miseczką G (full cup
        balcony bra). Krój, pomimo nazwy "full cup" w większym, jest identyczny w obu
        stanikach. Są cztery różnice: obwód stanika z miską G jest wyższy(i w związku z
        tym jest bliżej pachy), zapięcie z tyłu jest na 3 haftki, ramiączka są szersze i
        całe z gumki, dlatego przy większej misce na ramiączkach z przodu nie ma
        różowego haftu.
        • maith Re: Lily pancerne versus Lily light 30.01.07, 23:25
          Nie wiedziałam, że jeszcze haftu nas pozbawili :-(
          To przy F ramiączka nie są z gumki?

Ale z drugiej strony to miło, że nie mamy gorszego kształtu miseczek :-)

I jak? Zatrzymujesz sobie to G? :-)
          • limonka_01 Re: Lily pancerne versus Lily light 30.01.07, 23:35
            Do miseczki FF ramiączka z przodu nie są z gumki, są z nierozciągliwej tkaniny
            pokrytej haftem. Gumka zaczyna się na ramieniu i kończy na plecach przy obwodzie.
            Mojego burgunda niestety oddaję, ale nie będę po nim płakać. Jutro odbieram na
            poczcie 2 inne Fantasie z miseczką FF, w tym jedną śliwkową która wygląda na
            poprzednika Lily.
            • kasica_k Conspiracy? 31.01.07, 01:39
              To sliwkowe, na ktore czekasz, to Conspiracy?
              To ja jestem bardzo zainteresowana opinia, zwlaszcza o rozmiarze
              i scislosci obwodu :)
              • limonka_01 Re: Conspiracy! 31.01.07, 09:55
                Śliwkowe Conspirancy już dotarło. Dół miseczki w wytłaczane esy-floresy, bardzo
                podobnie jak w Lily, tylko wzorek inny. Góra z haftowanego tiulu. Na przedniej
                części ramiączek naszyty pasek koronki. Gumka ramiaczek ze wzorkiemw listki.
                Obwód jest wąski i nie ma tendencji do powiększania się. Po przyłożeniu do Lily
                (oba sa nie noszone) Conspirancy jest węższe o ok.2cm. Obwód nienoszonego
                Conspirancy jest taki sam jak lekko wyeksploatowana Freya Chloe. Wieczorem
                podeslę fotki do galerii. A poza tym jest piękny!
                • limonka_01 Re: Conspiracy! 31.01.07, 10:20
                  oczywiście Conspiracy a nie Conspirancy
                  • limonka_01 Re: Conspiracy a kwestia kolorów 01.02.07, 01:23
                    Model Conspirancy widzałam w następujących kolorach: ivory, violet, fuksja, damson (śliwka), navy (granatowy), czarny.
                • kasica_k Navy? 31.01.07, 11:46
                  Czy ten sliczny kolor nazywa sie Navy?
                  Czekamy na fotki :)

(ja chce Conspiracy!)
                  • limonka_01 Re: Damson 31.01.07, 12:20
                    Te śliczności to kolor damson czyli damaszka, taka odmiana śliwki. Navy to
                    raczej granatowy.
                    • kasica_k Re: Damson 31.01.07, 14:23
                      OK, wlasnie dlatego mi nie pasowalo - widze na obrazku ciemny fiolet, a
                      podpisane: granat. A moze to ja mam cos z oczamy? :)
                      Jest jeszcze Viola, zeby bylo ciekawiej.
                    • limonka_01 Re: Damson - do Kasicy 31.01.07, 14:24
                      Kasica sprawdź pocztę
              • kasica_k Conspiracy już w Galerii 31.01.07, 22:00
                jakby ktoś nie zauważył :) Piekny stanik.
              • kasica_k CONSPIRACY 12.02.07, 19:24
                No i przyszlo moje Conspiracy w kolorze granatowym. Jest super.

Ale obwod mnie cisnie jak jasny gwint! Odwaznie przeskoczylam z 80
                na 75 i chyba juz wiecej taka odwazna nie bede. Rozwazam kupienie
                przedłużacza... normalnie nie wyrabiam w nim :(
                Ale bulek brak, miski idealne, balcony w najlepszym wydaniu.
                • kasiamat00 Re: CONSPIRACY 13.02.07, 12:35
                  > Ale obwod mnie cisnie jak jasny gwint! Odwaznie przeskoczylam z 80
                  > na 75 i chyba juz wiecej taka odwazna nie bede.

Jak dla mnie to jest super informacja. Właśnie się zdecydowałam i zamówiłam
                  Conspiracy w rozmiarze 65 (czyli moim standardowym), mam nadzieję, że nie będę
                  musiała odsyłać...
                  • kasiamat00 Re: CONSPIRACY 19.02.07, 12:25
                    Mam, nie oddam :). Ale jest to zdecydowanie mój ostatni stanik w rozmiarze 65E.
                    A, obwód ma moim zdaniem ciaśniejszy niż Panache Tango II - czyli jest w sam
                    raz. Może się nie rozciągnie... Potwierdzam, że jest śliczny, kolor na żywo
                    jeszcze ładniejszy (trochę ciemniejszy) niż na zdjęciach w galerii.
    • maith Lily - nie nadaje się do sportu- test skokowy-opis 25.01.07, 22:55
      Kiedy przymierzyłam pancerną wersję dla biustów od G w górę (wysoki obwód na 3
      haftki, ramiączka szerokie na 2,5 cm jak w stanikach sportowych) to pomyślałam
      sobie, że może da się go używać do sportu. Felinę tak zabudowaną można. A on
      jest taki piękny :-)

Wykonałam zatem test skokowy. Najpierw oczywiście eliminując problem
      rozciągliwego obwodu i sprowadzając sobie stanik przeliczony na mniejszy obwód.

Przy teście skokowym na ścisłym obwodzie i podciągniętych ramiączkach przez
      pierwszą minutę było ok, a potem stało się coś niebywałego - obwód trzymał
      mocno, ramiączka trzymały mocno, a biust zaczął...falować, coraz bardziej i
      bardziej, bo... miseczki zaczęły żyć własnym życiem. Zatem przerwałam testy,
      żeby nie zepsuć sobie stanika, bo on normalnie bardzo dobrze trzyma, ale
      niestety nie do sportu.

No cóż, najwyraźniej miseczki nie są dostosowane do równie dużych przeciążeń,
      jak przeszerokie ramiączka i wysoki obwód. A szkoda, bo skoro już są, to lepiej,
      żeby była z tego jakaś korzyść.
    • maith Lily - obwód 25.01.07, 23:07
      Zamówiłam najpierw mój normalny obwód - 75, ale szybko zauważyłam, że stanik
      wprawdzie na razie dość dobrze jeszcze trzyma, ale jednak jest różnica między
      pierwszymi minutami, pierwszą godziną... Rozciągnięcie obwodu zbliża się w nim
      wielkimi krokami.

Zatem szybko przeliczyłam sobie rozmiar na niestosowane przeze mnie 70.
      Na początku był troszkę ciasny, ale po chwili mogłam się już przepiąć na
      ostatnią haftkę (oczywiście wyglądając jak baleronik, ale normalnie coś takiego
      byłoby niemożliwe).

Bez żadnych obaw wyszłam w nim (oczywiście zapiętym na pierwszą haftkę) na cały
      dzień i tylko trochę odczuwałam na sobie to "rozciąganie" :-)

Ponieważ piszecie, że Lily jest jednym z węższych staników Fantasie, to zaczynam
      się właśnie zastanawiać, w jakim rozmiarze powinnam zamawiać np. Rimini.
      65I? ;-)
      • kasica_k Re: Lily - obwód 31.01.07, 21:41
        No wiec moja burgundowa Lily tez juz przestala byc ciasna.
        Chyba w Fantasie bede juz zawsze brala wezsze.

A moze ktos chce burgundowa Lily 36F? Ktora juz nie jest ciasna,
        niestety...
        • aska01 Re: Lily - obwód 05.02.07, 18:31
          No ja tez dostalam Lily bordeaux (bo to chyba ten sam kolor) i jakos nie
          potrafie sie zachwycac od razu. Ja jestem z tych od szerokiego U i fiszbiny
          Fantasie sa dla mnie nieco za waskie. Czy do tego sie da przyzwyczaic? Bo
          rozmiaru wyzej nie ma, zreszta nie za bardzo sobie wyobrazam, na jaki wlasciwie
          rozmiar mialabym wymieniac. Stanik jest ladny, ale te fiszbiny:( Poradzicie?
    • maith Lily - przepięknie układa biust 25.01.07, 23:29
      To jedyny stanik, w którym mój biust wygląda tak elegancko, jak na XIX-wiecznych
      obrazkach.
      www.ndoba.com/images/old_wine_ad_2_lady.jpg
      Ten stanik ślicznie podkreśla klepsydrowe kształty.
      Jest podany do przodu, elegancko rozsunięty na boki (ale nie pod pachy) i
      sterczący dumniej niż w zwykłych stanikach ;-) Oczywiście rozsunięty jest nie
      typową metodą wpychania na siłę fiszbin w środek. Owszem 1 fiszbina na sztorc
      jest w stanie się w nim dopchnąć do mojego mostka (u mnie więcej się nie
      mieści), ale kształt biustu jest bardzo dobrze dopracowany miseczkami.

Pod bluzkami wygląda cudnie. To dlatego jestem w stanie mu wybaczyć przeszerokie
      ramiączka i dlatego nie mam serca odesłać nawet modelu o
      chwilowo-dobrym-ale-nie-na-długo obwodzie.
      • limonka_01 Re: Lily - przepięknie układa biust 25.01.07, 23:34
        To dobrze, że ma jakieś zalety, bo juz zaczęłam się stresować Twoimi porzednimi
        postami. Czekam na wymianę 32F na 32G i jestem pełna obaw co będzie w kopercie.
        • maith Re: Lily - przepięknie układa biust 25.01.07, 23:58
          Nie stresuj się. Nie znam stanika, któryby lepiej przeszedł test "a po założeniu
          bluzki" :-)
          Owszem, żal mi, że bezmyślnie pozbawili część osób o lżejszych biustach części
          jego urody i może nawet części wygody (wysoki obwód nie jest moją ulubioną opcją
          ;-), ale i tak, nawet w tej wersji jest piękny, wygodny (no, może do tego
          wysokiego obwodu, muszę się jeszcze trochę przyzwyczaić, ale fiszbiny ma bez
          zarzutu, a to rzadkość). I on naprawdę dobrze podtrzymuje biust, ale nie podczas
          sportów związanych z zauważalnym ruchem.
          Oczywiście w Twoim wypadku pomiędzy masz jeszcze wersję FF, na wypadek jakby G
          okazał się za duży, ale jeśli rozmiar będzie dobry, to pewnie i tak będziesz
          zachwycona, bo to naprawdę bardzo fajny stanik. I to fantastyczne bordeaux :-)
      • smillaaraq Jeszcze o Lily 26.06.08, 22:26
        Dopisuję się, bo model co prawda już wycofany z produkcji, ale, jak widać, można
        upolować z drugiej ręki, więc może się komuś jeszcze kiedy przyda ;)
        Dopadłam Lily w kolorze srebrzystoszarym. Nigdy wcześniej nie mierzyłam nic
        Fantasie w swoim rozmiarze, ale aislinn, która jest wielbicielką tej marki,
        doradziła mi, żeby spróbować z 32HH (przy 84/110). Rozmiarowo strzał niemal w
        dziesiątkę, obwód na granicy dopięcia, ale zamontuję przedłużkę; myślę, że 75
        byłoby za luźne.
        Fiszbiny bomba, świetnie leżą, choć z przodu przy górze mostka nieco się
        przepychają (tak już mam w niektórych modelach). Z tyłu celują w środek pachy.
        Ponieważ to wersja pancerna, to rzeczywiście lekko ciśnie w pachę, ale to
        kwestia mojego wzrostu (mam 158) i dość małej odległości od lin obwodu do pach i
        linii ramion. Ramiączka dryfują trochę w kierunku zewnętrznej linii ramienia i
        ciągnie nieco tę koronkę w górnej części misek, co powoduje, że nieco się
        marszczą. Ale i tak to jedyna jak dotąd balkonetka, która na mnie dobrze leży,
        (arabelle i większość balkoników Panache to w moim przypadku nędzna porażka).
        Stanik jako całość naprawdę zachwycający, skrojony fantastycznie! Kolor
        przepiękny, aż żal, że w najnowszej kolekcji nie ma choć jednego stanika w
        szarym kolorze. No i muszę wspomnieć o jakości - stanik był używany, a mimo to
        zapięcia, ramiączka, tkanina są bardzo dobrym stanie. Warto polować, nawet na
        używane.
    • kasica_k Kasbah? 26.01.07, 17:09
      Mial ktos ten model? :)
    • limonka_01 Belle 02.02.07, 20:15
      Model powszechnie dostępny w sklepach interentowych w różnych wersjach kolorystycznych. Ja posiadam foletowy i cielisty, ale najbardziej podoba mi się bladoróżowy, który znakomicie komponuje się z różyczkowym wzorkiem na górnej części miseczki. Dół i bok miseczki (krój balkonowy) wykonane są z błyszczacej tkaniny podobnej do satyny. Na przedniej części ramiączek powtarza się haftowany motyw różyczek z miseczki. Ramiączka szerokie i bardzo elastyczne. Obwód nowego taki sam jak Lily, 5cm węższy od Rimini. Stanik wygodny i dobrze trzymający biust. Dla romantyczek ceniących wygodę.
      • kasica_k Re: Belle 05.02.07, 16:50
        Przyszedl mi dzis zamowiony fiolecik.

Niestety, obwod ujdzie, ale ewidentnie za mala miska, koronkowa czesc
        wgniata mi biust :( A Lily w tym samym rozmiarze jest w miare w
        porzadku, choc zaczynam tez dostrzegac lekka malizne...

W zwiazku z tym Conspiracy zamowilam juz wieksze. W kolorze Navy -
        jak przyjdzie, to sie pochwale.
        • butters77 Re: Belle Kasicy:) 06.02.07, 09:46
          Kasico, a w jakim rozmiarze masz to fioletowe Belle? Jeśli miska na Ciebie
          trochę za mała, to może na mnie będzie dobra?:)
          • kasica_k 36F (n/t) 06.02.07, 10:45

• aska01 Re: Belle 07.02.07, 19:52
          Właśnie dostałam swoje Belle fioletowy i hmm, beż? (co to za kolor, ten bamboo?)
          I czuję się w nich nieco rakietowo. Chyba to kwestia szwu skośnego w kombinacji
          z wąskimi fiszbinami (ale i tak o niebo lepsze niż w Lily, w Lily tworzyły za
          wąską miseczkę). Będę musiała popracować nad ramiączkami, żeby jakoś te staniki
          poukładać. Albo może się same nieco ładniej ukształtują pod wpływem mojego
          biustu? Bo miseczka jest w porządku, obwód też na razie bardzo ścisły. Bardzo
          ładny odcień ma ten fiolet, zresztą ten drugi też się nieźle prezentuje.
          • limonka_01 Re: Belle 07.02.07, 19:59
            Czy nie odnosisz wrażenia, że w tym bamboo piersi wyglądaja jakby były ze złota?
            • aska01 Re: Belle 07.02.07, 20:24
              Ale z takiego mało żółtego złota:) Kolor mi się podoba, na pewno nie jest
              "nude", ale chyba muszę te Belle roznosić, żeby pozbyć się wrażenia
              rakietowości. A, i jeszcze ten pomysł ze ściąganiem górnej zewnętrznej części
              miseczki (już nad fiszbiną) wydaje mi się lekko nie dla mnie.
              • limonka_01 Re: Belle i obwody Fantasie 14.02.07, 09:57
                Przy Belle trzeba uważać, ponieważ obwód niespecjalnie się rozciąga.
                Powiedziałabym nawet, że jest dość ścisły i taki pozostaje. Luźne i rozciągliwe
                obwody Fantsie to, moim zdaniem, mit rozpowszechniowy przez popularność Rimini.
                Obwody w Fantasie są i ścisłe i rozciągliwe, w zależności od modelu.
                Generalnie Belle jest to stanik, który znakomicie utrzymuje i modeluje biust. U
                mnie trochę za wysoko sięga pod pachami, ale dziewczynom z nisko osadzonym
                biustem nie powinno to przeszkadzać.
                • barrec Re: Belle i obwody Fantasie 12.08.08, 18:43
                  świetny biustonosz. po długich poszukiwaniach w końcu znalazłam taki, który idealnie "poskramia" moje piersi. Obwód idealny, małorozciągliwy, fason biustonosza nadaje ładny kształt piersiom.
    • ekler.ka allure 05.02.07, 19:59
      mial ktos allure?bo bede chyba wymieniac costam w bravissimo i mysle o nim.ale
      nie mam nic fantasie i mysle,jaki rozmiar...i czy fiszbiny nie beda waskie. z
      panache nosze zwykle 75ff,ale zalezy od modelu. nie wiem,czy myslec o 32g...nic
      juz nie wiem.
      • kasica_k nie mam, ale chcialabym :) 05.02.07, 23:16
        W dwoch sztukach Lily i jednej Rimini, ktore mam, fiszbiny
        sa bardzo wygodne. Nic nie uwiera.
        • ekler.ka Re: nie mam, ale chcialabym :) 05.02.07, 23:20
          no wlasnie chyba nikt nie mial...kasica,jestes moim guru:wzielabys na moim
          miejscu obwod 32 czy 34?
          • kasica_k Jaaa? :) 05.02.07, 23:34
            Guru? No wez ;)
            Ja bym wziela 32, ale skad wiadomo, czy w tym modelu Fantasie nie postanowila
            byc scisla? A z Panache co masz 34? Bo jak Tango II/Pure, to moim
            skromnym zdaniem we wszystkim innym mozesz miec 32 ;)
            • ekler.ka Re: Jaaa? :) 05.02.07, 23:38
              ja mam jakis kryzys rozmiarowy.panache mam wszystko 34,ale tych standardow typu
              tango nie posiadam. heaven jest za szerokie,reszta ujdzie.kurde,chyba 32g
              wezme,teraz jest spor,bo ja chce bordowy,a moj mezczyzna optuje za czarnym :)
              • limonka_01 Re: Jaaa? :) 05.02.07, 23:51
                ekler.ka napisała:

> chyba 32g
                > wezme,

Masz ochotę na pancerne Lily?
                • ekler.ka Re: Jaaa? :) 06.02.07, 00:00
                  no nie wiem,nie wiem.a co? :)
                  • limonka_01 Re: Lily 32G 06.02.07, 00:10
                    Lily 32G ma wszystkie "uroki" opisane tutaj przez Maith
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510935&a=56179717
                    Mnie najbardziej irytuje trzyrzędowe zapięcie, ale tak poza tym OK.
                    • ekler.ka Re: Lily 32G 06.02.07, 09:26
                      w bravissimo nie maja lily,a tam wymieniam.
                    • bell9 Re:do limonka_01- Lily 32G 22.07.08, 15:49
                      powiedz mi limonka czy przy moim 103 w biuście i 78 pod ,słusznym zakupem będzie Twoje 32G? Czy twoje wymiary są może podobne? Z Fantasie nie mam doświadczenia.
                      • limonka_01 Re:do limonka_01- Lily 32G 22.07.08, 19:30
                        Ja swoje za duże Lily 32G wymieniłam na za małe 32F, a to ostatnie odesłałam. Było to połtora roku temu. Wówczas miałam 77/99 czyli tabelkowe 32FF, biust przy tym mało jędrny i dość kompresowalny. Obecnie mam 77/100 i Lily 32G byłaby na mnie prawdopodobnie dobra. Wynikałoby z tego, ze na Twoje 103 w biuście rozmiar 32G mogłby bardziej lub mniej bułkować.
              • kasica_k bordowy se weź ;) 05.02.07, 23:56
                i tyle.
                Czarny tez bardzo ladny, ale czarne to sa wszedzie.

Albo taka loteryjka: bordowy 32, czarny 34, i odeslesz
                ten, ktory gorzej lezy :)

Ja tez mam kryzys rozmiarowy, moze powinnam sie na jakis czas wstrzymac z
                madrzeniem sie :)
                • ekler.ka Re: bordowy se weź ;) 06.02.07, 00:01
                  nie moja karta byla w uzyciu,wiec juz nie bede szalec.sprobuje z 32g.kolor
                  zostanie okreslony jutro.
                  • butters77 Re: Kasica ma rację, bierz bordowy!:) 06.02.07, 09:47
                    Czarny łatwiej dorwać w innych fasonach. A bordowy... Mmm:)
                    • maith Re: Kasica ma rację, bierz bordowy!:) 07.02.07, 20:30
                      Tak :-) W bordowym ten biustonosz jeszcze bardziej nabiera elegancji i uroku.
      • ekler.ka Re: allure 19.02.07, 19:10
        dotarl moj allure :D bordowy,jak kazalyscie :) 32g, rozmiar idealny! czyli
        numeracja jak w rimini mniej wiecej. stanik jest bardzo ladny i przyjemny.
        miseczki sa bardzo sztywne, nie taka gabka jak np. inferno, ciensze,ale sztywne
        - chyba powinno sie go trzymac rozlozonego w szufladzie ;) ladnie ksztaltuje
        biust, fiszbiny fajne,nic sie nie wbija :D zrobie niedlugo fotke. na razie
        jednak goraco polecam, szkoda tylko,ze cena wyjsciowa taka lekko zaporowa...
        • kasica_k Re: allure 19.02.07, 19:24
          Gratuluje! :) Poprosze fotke ASAP.

Co do misek - takich "moulded" misek nie mozna zbytnio
          zginac, bo moga zostac trwale slady, wiec uwazaj na niego.
        • yaga7 Re: allure 10.05.07, 16:09
          Tak się zastanawiam nad Allure (zwłaszcza, że na listkach jest w promocji).
          Z Fantasie nie miałam nic (poza niewypałem z kostiumem kąpielowym 34E, który był
          całościowo za mały), więc nie wiem, w jaki rozmiar celować. Standardowo kupuję
          34E/F i chyba się skłaniam ku wersji 34F - skoro miseczki są sztywne, to nawet
          jak będzie minimalnie za duży, to nie będzie tego widać.
          Jak myślicie?

Eklerka - a czy Twoj allure rozciągnął się czy trzyma obwód? :)
          • ekler.ka Re: allure 11.05.07, 22:10
            hmm,moje allure sie super nosi i naprawde polecam! ale obwod radze brac jednak
            mniejszy-ja nosze zwykle 34ff,a tu 32g jest w sam raz i wcale nie jakies
            obcisle...miska w sam raz,mniejsza niz np. fantasie rimini,ale to ci chyba nic
            nie powie..
            • yaga7 Re: allure 11.05.07, 22:18
              Hmm, Fantasie RImini niestety nic mi nie mówi :(
              Co do obwodu - a ile masz pod biustem? :) To porównam z sobą :)

Chociaż w sumie zawsze mogę wziąć dwa: 34F i 32FF (dobrze przeliczone chyba nie?
              :) )
              • yaga7 Re: allure 13.05.07, 17:42
                Zamówiłam 34F i 32FF, bo 32G nie było. Zobaczymy, czy któryś z nich będzie dobry.
                Jestem niezmiernie ciekawa, bo to moje pierwsze Fantasie - nie liczę porażki z
                kostiumem kąpielowym...
                • yaga7 Allure - mam :))) 25.05.07, 12:14
                  Jednak zamówiłam tylko 32FF i to był strzał w 10 :)
                  Jak zamawiałam, 32G nie było, z pewną taką nieśmiałością wzięłam 32FF i jest ok.
                  Pewnie 32G też by było dobre, bo w tym FF nie ma luzu, ale jest taki jak lubię -
                  dopasowany :)
                  Obwód 32 w Fantasie - strzał w 10. Mam też 32 w Panache i nie ma porównania, do
                  Panache będę kupować przedłużkę, a do Allure nie jest mi potrzebna, on jest taki
                  jak inne moje 34 i to jeszcze nie te najbardziej ciasne.
                  Myślałam, że haft na kawałku materiału na dole będzie czerwony a jest wściekle
                  różowy - taka fuksja - ale w sumie fajnie to wygląda :)

Wiem, że na brastopie też jest w promocji, więc będę się chyba czaić na wersję
                  bordową.... :)
                  • aska01 Re: Allure - czarny. 05.07.07, 22:37
                    Dzisiaj przyszedl - 32E. Potwierdzam rozciagliwosc obwodu, ale chyba go
                    zostawie, bo miseczki sa dobrze dopasowane, nie jestem pewna, czy rowniez tak
                    ladnie sie beda ukladac przy zmniejszonym obwodzie. Nie lubie usztywnianych
                    miseczek, wiec bedzie glownie na jakies okazje naprawde wymagajace czegos
                    gladkiego pod bluzka. Bordowy haft bardziej wchodzacy w roz niz sie
                    spodziewalam, ale calosc ladnie wyglada.
      • kasica_k ALLURE bordowy moulded 27.08.07, 15:10
        Przyszedł z Brastopu dziś - zrehabilitowali się po zgubionej Ofelii, bo zajęło
        im to 5 dni (w tym sobota i niedziela). Pierwsze wrażenie: ale wielkie miski!
        Ale tylko na takie wyglądają z powodu usztywnienia, bo w rzeczywistości są
        całkiem normalne. Niestety znowu sprawdza mi się reguła: im lepiej dopasowany
        rozmiar, tym bardziej dostrzega się asymetrię piersi - pod lewą przydałaby mi
        sie wkładka, bo luz u góry jest bardzo wyraźny. Wzięcie rozmiar mniejszych
        prawie na pewno zaowocowałoby bułą nad prawą, a że krawędź jest dość sztywno
        zdefiniowana w tym staniku, byłoby to widoczne. Więc pozostanę przy 34G.

Poza tym rewelacyjnie unosi biust, a gładka linia pod ubraniem też jest fajną
        sprawą. Będę pewnie miała więcej do powiedzenia, jak trochę ponoszę i pokażę ją
        w galerii (razem z gaciami, luzem :)).
        • yaga7 Re: ALLURE bordowy moulded 27.08.07, 19:35
          Ja własnie czekam na ten model :)
          Mam czarny w wersji 32FF, ten wzięłam 32G, bo jednak czarny robi niewielkie buły
          no i zobaczymy jak u mnie będzie z tą asymetrią.
        • dadaczka Re: ALLURE kremowy moulded 06.11.07, 13:12
          tadam!
          Dzisiaj przyszedł, przymierzony, wygląda baaaardzo OK i baaardzo
          obiecująco pod względem jakości. Znacznie bardziej obiecująco niż
          np. panache, które niezbyt mnie chwytają za serce (Freye
          zdecydowanie bardziej, ale ten fantasie to w ogóle solidnie
          zdecydowanie wygląda). A miski rzeczywiście ooogromne na pierwszy
          rzut oka ;-)
      • akli-mak allure- raz jeszcze 14.06.08, 10:32
        Nie wiem jaki rozmiar powinnam kupić :( wiem że obwód powinnam brać mniejszy,
        ale jak to jest z miseczkami? Nie mam żadnego stanika z fantasie.
        Wszelkie rady mile widziane :)
    • kasica_k KASBAH 09.02.07, 12:48
      Przyszedl do mnie dzisiaj z c&l, rozmiar 34G. Bardzo ladny!
      Lubie takie delikatne wzorki i od razu pozalowalam, ze poskapilam
      na majtki do niego. Fajne kremowe ramiaczka, duzo bardziej wole
      taki kolor od cielistego czy bialego.

Obwod nareszcie ciasny, nawet za bardzo (przedtem z Fantasie bralam
      36), a do tego waskie U fiszbin i uwieranie. Jak na Fantasie to nowe
      zjawisko dla mnie. Wkurzylam sie, jako ze tyle sie naodsylalam stanikow
      ostatnio, i wygielam je od razu. Sytuacja natychmiast sie poprawila,
      jest duzo wygodniej, stanik nadal wyglada bez zarzutu, a obwod troche
      sie zwiekszyl, co przy jego ciasnocie nie przeszkadza mi w ogole.
      Na razie czuje go na sobie, ale przypuszczam, ze po tygodniu sie
      rozejdzie.

Miski sa z bardzo gestej siateczki, ramiaczka z przodu maja nieelastyczna
      koronke naszyta, ale znowu jakos mi to nie przeszkadza. Biust
      ksztaltuje i trzyma bez zarzutu, do tego zero jakichkolwiek tendencji
      bulkowniczych nad miskami. Dobry zakup.
    • limonka_01 Ella 12.02.07, 22:13
      Wyobraźcie sobie Rimini, które w górnej części miseczki zamiast motywu liści, ma na jasnym tiulu delikatny kwiatowo-gałązkowy wzór w kolorze amarantowym i śliwkowym oraz takież same kokardki. Taka właśnie jest Ella. Znany z Rimini 4-częściowy, znakomicie modelujący biust, krój miseczki, szerokie ramiączka doskonale pełnią swoją fukcję. Od Rimini różni ją ciemny haft naszyty na przedniej części ramiączka.
      Moja Ella jest w kolorze cassis (mocny, landrynkowy róż). Produkowana także jako delikatna brzoskwinia (soft peach). Ta wersja do kupienia na wiosnę.
      Moje pierwsze wrażenie to - "Jak coś tak wąskiego (65G) może sie na mnie dopiąć?". Dopieło się. Analogicznie jak w Rimini, obwód Elli 65 jest taki sam, jak w innych stanikach 70. Głęboka miseczka full-cup z bocznym wzmocnieniem ładnie mieści pierś wewnątrz, bez zmarszczeń i pofałdowań, jakie mam w stanikach o kroju balkonowym. W obwodzie stanika dodatkowe wzmocnienia po bokach. Jednym słowem kolejna perełka w mojej kolekcji!
      • kasica_k Re: Ella 13.02.07, 00:46
        Zobacz, a tu
        www.fantasie.co.uk/product.asp?range_id=377&season=AW2006
        nie pokazali 4-czesciowego, tylko zwykly 3-czesciowy.
        Akurat w ramach plodzenia notki ogladam stronke Fantasie... Znaczy,
        nie mozna im wierzyc :(
        Fajnie, ze jest jeszcze jakis klon Rimini, moze kiedys sie skusze na nia.
        Ech, stanowczo za duzo tych kuszacych opcji sie zrobilo... ;) Gratuluje
        perelki, mam nadzieje, ze w Galerii sie pokazesz.
        • limonka_01 Re: Ella 13.02.07, 08:20
          Zamawiając nie byłam pewna jak będzie skrojona miseczka. Jednak i w wersji 3 częsciowej Ella wygląda interesująco
          braexperience.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=BE&Product_Code=1012-Fan&Category_Code=Ella
          Wygląda na to, że strona firmowa Fantasie nie oddaje stanu faktycznego.
      • limonka_01 Re: Ella 13.02.07, 23:59
        Ważne przy tym modelu:
        - ma szerokie obwody - lepiej wziąć mniejszy
        - szeroki rozstaw fiszbin na mostku
        - jest wygodny
        - nie jest to krój balcony tylko full-cup z bocznym wzmocnieniem, co prawda
        zaokrągla piersi i trzyma je w obrysie tułowia, ale nie podtrzymuje tak dobrze,
        jak np. Belle, Lily czy inny Fantasie w wersji balkonowej
    • besame.mucho RIMINI - zwężanie 14.02.07, 10:14
      Czy któraś z Was próbowała już dokonać takiej sztuki na tej siateczce? Ja muszę, jeżeli nie chcę, żeby na
      stałe wylądował w szufladzie. Ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać...
      • kasica_k Re: RIMINI - zwężanie 14.02.07, 13:52
        Nie probowalam. Ale zajrzyj tu: bra-makers.blogspot.com/
        - drugi wpis od gory (Making a RTW band smaller).
    • limonka_01 Bridgette 03.03.07, 00:06
      Dzisiaj dotarła do mnie Fantasie Bridgette, krój balkonowy, rozmiar 32G.
      Do tej pory kupowałam balkoniki 32FF, ale takie jakieś wydawały mi się zbyt
      płytkie. Postanowiłam sprawdzić 32G i to był strzał w dziesiątkę. Miseczka leży
      fantastycznie. Jej dolna i boczna część zachodzi lekko na górną część piersi,
      dając naturalny zaokrąglony kształt. Mija 6 godzin (w tym 4 za kierownicą) jak
      ją mam na sobie i żadne fiszbiny nie uwierają. Niestety obwód raczej z tych
      szerokich, od razu zapięłam się na środkową haftkę i niedługo potem przepięłam
      na najwęższą. Nie chcę jednak wymieniać, ponieważ mam już dosyć maksymalnie
      ścisłych obwodów.
      Bridgette to balkonik o miseczce G, który jest zgrabny i zapinany na 2 haftki,
      nie tak jak G w Lily. Zresztą Lily układał mi się fatalnie i musiałam go zwrócić.
      Bridgette pojawia się w kolorach: brzoskwiniowym (mój), ivory, czarnym,
      oberżynowym i miętowo-herbatkowym (błękitono-beżowy). Najciekawszy jest
      oberżynowy i czarny, który nie jest całkiem czarny. Zresztą pooglądajcie sobie
      na Figleaves. Szczególnie polecam do obejrzenia tył staniczka w zbliżeniu ;-)
      • kasica_k Re: Bridgette 03.03.07, 03:30
        limonka_01 napisała:
        [...]
        > Bridgette pojawia się w kolorach: brzoskwiniowym (mój), ivory, czarnym,
        > oberżynowym i miętowo-herbatkowym (błękitono-beżowy). Najciekawszy jest
        > oberżynowy i czarny, który nie jest całkiem czarny.

Piekny i elegancki model, klasyczny balkonowy balkonik, i ramiaczka
        zamocowane tak, jak lubie. To swietna wiadomosc, ze G tez jest zgrabne.
        Szkoda tylko, ze GG juz nie ma :( No i moglby tanszy byc ;)

> Zresztą pooglądajcie sobie
        > na Figleaves. Szczególnie polecam do obejrzenia tył staniczka w zbliżeniu ;-)

Chodzi Ci o ten obwod w czarnej wersji? Nie dosc ze na ostania
        haftke, to jeszcze pieknie podjechany w gore ;)

A propos, Figleaves uaktualnily dzial "przymierzalniowy", jest tez nowy
        leksykon stanikow. Nie ma juz tych drobiazgowych roztrzasan o balkonikach
        i ogolnie jest mniej materialu - troche szkoda.
        • limonka_01 Re: Bridgette 03.03.07, 08:59
          Obwód jest w kropeczki, szczególnie fajnie wygląda to przy dwukolorowych
          staniczkach. Np. beżowe kropeczki nz czarmym tle.
          A co do ceny? Przy akceptacji pewnego poziomu ryzyka, można uplować za 18
          funtów, a widziałam i po 12 i mniej mniejsze miseczki.
          • limonka_01 Re: Bridgette a inne Fantasie 03.03.07, 10:10
            Obwód - taki sam jak w innych Fantasie (z wyj. szerokiego Rimini), może bardziej
            elastyczny, ale coś konkretnego na ten temat będę mogła napisac za kilka
            tydodni. Jest mi wygodnie na wszystkich 3 stopniach regulacji obwodu.
            Miseczki - rozmiarowo porównywalne z balkonikami Conspiracy, Belle, trochę
            mniejsze niż Lily.
            Fiszbiny opierają się mocno na mostku, niektórych moga tu uciskać. Po bokach nic
            nie uciska, przypuszczam, że to efekt dobrze dopasowanego rozmiaru miseczki.
            Brak wzmocnień w obwodzie. Ramiączka są miękkie i elastyczne.
            • victoria08 Re: Bridgette a inne Fantasie 24.02.08, 20:42
              moje wrazenia o Bridgette opisalam tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75948939&a=76153335
              mam wrazenie ze ja jestem z tych co uwieraja fiszbiny i to mocno...

chociaz maith pisze mi ze to kwestia zle dobranej miseczki i obwodu..
          • balbina11 Re: Bridgette 02.04.07, 20:58
            Kupiłam czarną bridgette w sklepie Eden. Nie miałam wyjścia bo nie miałam w czym
            chodzić. Zapłaciłam jak za zboże, ale trudno. Jestem zadowolona z komfortu jaki
            mi daje. Te kropeczki są urocze ;-)
            • victoria08 Re: Bridgette 29.02.08, 14:30
              a nie rozciągneła Ci się w obwodzie?
      • kasiamat00 Re: Bridgette 09.03.08, 19:26
        Jak dla mnie idealny, przeżył w ciągu ostatnich 30 godzin próbę ekstremum jak na
        taki stanik - 20 kilometrów z plecakiem po ciemku (ale po płaskim :), spanie w
        namiocie, kolejne ~7 km dzisiaj rano. Zupełnie go nie czułam, ani fiszbin, ani
        obwodu.

U mnie obwód (wersja Ivory) trzyma się na razie nieźle (65 noszę na
        najluźniejszej haftce, rzecz rzadka), ale miałam go na sobie tylko kilka razy,
        więc zobaczymy co będzie dalej.

Wada - haft się mechaci od noszenia pod swetrem, na dodatek łapie nitki od
        swetra i wplątuje je w te zmechacone kuleczki :( Żaden inny stanik mi czegoś
        takiego nie zrobił... Ale i tak jest świetny, więc po prostu nie będę go nosić
        pod swetrami.
        • victoria08 Re: Bridgette 11.03.08, 11:15
          a ja mam 75FF(34FF) i po ok.3praniach recznych wydaje mi sie ze sie rozciagnal w
          obwodzie.
          moze tez dodatkowo nie naciagnelam ramiaczek przy kupowaniu bo obecnie moge go
          nosic tylko na najluzniejszej hatfce i tylko lekko naciagnietych ramiaczkach
          zeby byl wygodny (a i tak mam odcisnietete npod i miedzy biustem fiszbiny lekko
          juz nie bolesnie).
          i wtedy srednio unosi piersi. idealny efekt chyba bylby dla 75G lub 70GG/H
          trudno powiedziec bo tych ostatnich rozmiarow nawet nie ma.
          gdy prawidlowo uniose piersi naciagajac ramiaczka i zapinajac na najciasniejsza
          haftke wpija sie w pachy niemilosiernie.
          wiem ze ok.2cm schudlam tez pod biustem. mam teraz ciasno ok81cm(jak kupowalam
          mialam ciasno ok.83cm) w biuscue nadal luzno bez stanika 103-105cm.
          dla porownania obecnie Arabella pasuje rozmiar 65H. Freya Rio 70GG. Polyanna i
          Freya Retro przypuszcalnie 70H, ale nie bylo tych rozmiarow jak kupowalam w UK.
          Retro powyzej G w ogole nie ma.
          • victoria08 Re: Bridgette 14.03.08, 10:12
            ciekawe zaczyna mi się układać na najluźniejszej haftce noszę jednak.
            zwariowac można. dodam że to 1szy stanik wmoim nowym prawidlowym wydaniu;)
    • aislinn BELLE wersja full cup 03.03.07, 14:34
      Mam Fantasie Belle w wersji full cup, rozmiar 80H, w kolorze bamboo.

I tak - obówd bardzo ciasny. Ledwie zipię w tym staniku :)
      Chyba prawdą jest to, co napisała któraś z dziewczyn powyżej - Fantasie
      niekoniecznie ma ciasne obwody. Berlei i Warners z tym samym obwodem są idealne,
      ten jest przyciasny i lepiej bym się chyba czuła w 85 ( mam 88 pod biustem).
      Nawet zakupiłam taki specjalny poszerzacz obwodu i rozluźniwszy nim obwód
      stanika o 1,5- 2 cm czuję się o wiele lepiej. Dołem nadal nic nie wyłazi,
      trzyma nadal bez zarzutu, a już nie mam poczucia że zaraz mój mostek zostanie
      zgnieciony na śmierć ;)

Miski prawie idealne - chociaż odrobinkę się marszczy materiał u góry, tak jakby
      były niezupełnie wypełnione. Nie weim jednak czy to kwestia wielkości czy może
      kształtu, bo wydje mi się, że mniejsze byłyby zdecydowanie za małe. Jeśli to
      kwestia wielkości, to jest to 1/4 rozmiaru. Pod bluzką tego nie widać, i ogólnie
      jest to jeden z moich lepszych staników. Generalnie jestem zwolenniczką czegoś,
      co naprawdę dobrze trzyma, a Belle właśnie taka jest - zabudowana ( niestety ma
      to i wady, duże V-dekolty odpadają bo wyłazi część mostkowa), i przy tym trzyma
      rewelacyjnie i przechodzi test skokowy, pochylaniowy ;) i tak naprawdę ma dla
      mnie jeden minus - bardzo wysoko jest zabudowana pod pachami. Może wynika to z
      tego, że jestem niska, i dość mocno muszę podciągnąć ramiączka. Nie przeszkadza
      mi to jednak jakoś bardzo.
      Sam wygląd - ładny, kolor ciekawy, bo jest to coś zdecydowanie ładniejszego niż
      klasyczne nude, chociaż przyznaję, że widziałam ładniejsze staniki w tym
      rozmiarze :) Ten jest takim klasycznym, codziennym biustonoszem - nie do
      rozbieranych randek, ale za to do "biegania" na zakupy i noszenia cały dzień bez
      obawy że mi się wszystko poprzemieszcza.
      • limonka_01 Re: BELLE wersja full cup 03.03.07, 16:38
        We wszystkich full-cupach tak mam, że w górnej części miski, blisko łaczenia z
        ramączkiem mam trochę luzu, który znika gdy się bardzo mocno wyprostuję. Jeżeli
        na dole miska jest wypełniona, a na górze nie marszczy się, to chyba jest OK.
        W stanikach Fantasie, nie tylko ful-cupach przeszkadza mi wysokie zabudowanie
        pod pachami. Obniżam wówczas ramączka, ale wtedy miska zaczyna się źle układać.
        Ostatnio kupiłam sobie jednego full-cupa Fantasie i jestem zachwycona, co prawda
        nie modeluje tak pięknie biustu jak balkonik, ale trzyma fantastycznie i jest
        bardzo wygodny (fiszbiny szersze niż w balkonikach). No i ten zabudowany dekolt.
        Ale jak często nosi się głebokie dekolty w naszym klimacie?
    • metalowiec77 Ivory Rose Strapless 15.03.07, 12:07
      www.undercoverexperience.co.uk/fan8952.htm
      Mięciutki, gładziutki, w ogóle taki miluśny, no ale co z tego.... Naskarżyłam
      już na niego w wątku o ślubnych stanikach. Na szczęście ma przepinane
      ramiączka, tzn. można dopiąc, jak się chce, i właśnie teraz nosze 'krzyżak'. W
      tej opcji jest to mój najwygogniejszy stanik (nic nie drapie, gładziutki), ale
      jednocześnie z najgorszym efektem;( Być może jak na staniki bez ramiączkek, to
      jakiś norm alny, trudno mi powiedzieć. Piersi raczej lekko na boki, pośrodku
      lotnisko. Fajne jest to, że ma po dwie szlufki w każdym miejscu, czyli można
      ramiączka dopiąc blizej lub dalej ciała.
    • aislinn Speciality Underwired Full Cup 02.04.07, 20:38
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-993
      To miał być w założeniu stanik na co dzień, wygodny na tyle, by sięgo prawie nie
      czuło, gładki by można było nosić pod różne rodzaje bluzek, także tych cieńszych.

Hmmm no nie wiem... nie do końca jestem zadowolona. Nie jest wcale taki wygodny
      jak się spodziewałam - mimo iż miska jest ewidentnie dobra, brzegi miseczek
      nieco mnie cisną - może nie tyle cisną, co uwieracją. "Odbywa się " to już ponad
      piersiami - miseczki są obszyte nieelastyczną lamówką. Ale może się
      przyzwyczaję. Nieco uwiera mnie też usztywnienie boczne, wbija mi się w ciało.
      Popróbuję z ciaśniej zapiętym obwodem, może ono się przesuwa za bardzo?

Stanik rzeczywiście zabudowany, z miseczek nie ma prawa wymsknąć się nawet
      kawałeczek piersi. Ramiączka szerokie, regulowane na całej długości, dość blisko
      osadzone - co jest w moim przypadku wygodne, bo mam spadziste ramiona, ale wg
      mnie brzydko kształtuje biust. Nie wiem zresztą, może to kwestia czego innego -
      ale piersi mają jakiś dziwny kształt. Są oddalone od siebie, między nimi pas
      startowy i nieco przesadnie, jak na mój gust, opadają w dół, mimo mocno
      podciągniętych ramiączek. U tej pani na zdjęciu wygląda to ładniej. Co dziwne,
      wygląda to tak tylko z przodu, z boku jest ok - nie wiszą, nie robią stożków. A
      z przodu piersi wyglądają jak dwie przeciążone nieco wydłużone w dół torebki ;)
      Hmmm.... Na szczęście pod bluzką to wszyskto wygląda lepiej, nie wiem, może to
      błyszcząca tkanina zniekształca widok w lustrze ???

Mam swój standardowy rozmiar 80H. Obwód w sam raz przy moim 87 pod biustem,
      zapinam się na najluźniejszą haftkę, mogłabym i ciaśniej ale na razie nie ma
      potrzeby. Miska wg mnie wypada minimalnie większa niż w Belle. Nie mówiąc o
      obwodzie, w Belle ten sam jest na mnie przyciasny.

Ogólnie - rzeczywiście codzienny stanik bez bajerów, gładki, z bardzo mocnego
      materiału, ale dla mnie chyba nie jest to wymarzony fason.
    • yaga7 FANTASIE - THALIA - kostium kąpielowy 12.04.07, 10:31
      Kupiłam na przecenie w bellissimie kostium kąpielowy model Thalia w rozmiarze 75E/M.
      Podejrzewałam, że góra może miec za małe miseczki (bo część staników mam F), ale
      nie podejrzewałam, że będzie o tyle za mały. Robią się wieeelkie buły na obu
      piersiach.
      I niestety podejrzewam, że F w tym przypadku też by było za małe.
      Natomiast obwód jest ok dla mnie - rozciągliwy, nie robią mi się buły na
      plecach, a jednocześnie trzymał.

Czy ktoś ma porównanie kostiumy kąpielowe / staniki Fantasie?
      Nie mam żadnego stanika tej firmy (na razie ;) ) no i tak się zastanawiam, jakie
      rozmiary zamawiać, gdyby ewentualnie przyszło co do czego.
      Nie wiem, czy tylko ja mam pecha, czy tylko ten model ma mniejsze miski, czy nie :)

Aha, majteczki M - owszem, duże, ale w sumie mogłyby być. W każdym razie osobom
      w rozmiarach S/M polecałabym S - gdyby ktoś kupował :)
      • maheda Toś mnie pocieszyła... 13.04.07, 18:16
        Zastanawiam się nad jednoczęściowym kostiumem kąpielowym. Panache'a nie chcę,
        ze względu na szerokie fiszbiny, zostaje więc Freya albo Fantasie.
        Freya ma miseczki tylko do G, więc zostaje Fantasie, który ma do GG...
        Przy założeniu, że pod biustem jednak NIE będzie rozciągliwy obwód, mogłabym
        kupić 80GG. Ale jeśli ma za małe miski, to się WŚCIEKNĘ!
        Ja po prostu nie mam figury do staników dwuczęściowych! :( A tylko takie mi by
        zostały, bo oczywiście dwuczęściowe SĄ szyte do HH :( Oszaleć można :(((
        • suziliu Re: Toś mnie pocieszyła... 10.05.07, 17:03
          Maheda - zauwazyłam to samo - po moim ostatnim zakupie Panache Tango II doszlam
          do przekonania że moj rozmiar to 32GG - no i klapa. Zadnego tankini, nic tylko
          dwuczęsciowe

Może jednak zdecydujesz się na dwuczęściowy z szorcikami? Ja tak planuję

Tu przykłady:
          Fantasie Athena rozmiar 36 GG

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-8556&mci=&size=34gg&colour=&image=r323040-p486227-front

Freya Vodka Martini - jak wiesz - do HH

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FBF-9708&mci=&size=34gg&colour=&image=r362067-p362068-front

Tu Freya kolejna
          www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FW32&vid=GI34+H&cid=Swimwear_Bikinis&sl=0&language=en-GB

Jednoczęściowe tylko Panache
          www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS11&vid=AU34+H&cid=Swimwear_Swimsuits&sl=0&language=en-GB

• anotherwoman Bridgette - 6810 kość słoniowa 70F 18.05.07, 16:13
            Kupiłam go już prawie rok temu w bellissimie i jak dla mnie jest to najładnieszy
            mój biustonosz. Podnosi biust do góry, ma na całym przodzie piękną miękką
            koronkę z haftowanymi perłowymi nićmi kwiatami, a dół miseczki jest wzmocniony
            gąbeczką (idealne przy podnoszeniu biustu), dość masywne ramiączka przechodzą w
            tył uszyty z naciągającego się materiału w kropeczki. Gumki mało rozciągliwe,
            obwód ścisły (brać tylko 70 jak ma się 75 pod biustem),a uroda tego cacka wielka
            :)Ale ma również wady - wg mnie powinno się wybrać miseczkę rozmiar większą. Nie
            wiem czy jest to związane z tym lekkim usztywnieniem gąbką i krojem plunge, czy
            z rozmiarem miseczki, ale po paru dniach noszenia zaczęły robić mi się lekkie
            bułeczki. I druga ogromna wada: biustonosz ten jest tylko do miseczki F !!!
            PS Na razie czeka na mnie w szafie i oby się na mnie kiedyś doczekał.
    • ananke666 Conspiracy :/ 25.05.07, 09:49
      No i mam to moje wymarzone Conspiracy (trochę inaczej wygląda niż to Limonkowe... szersze panele boczne, mniej przezroczystego). I przy okazji problem. Mianowicie jest na mnie trochę za duży. Miseczki marszczą się trochę w górnej części, tej przezroczystej, ale z drugiej strony, górna krawędź misek przylega do piersi ściśle, i to tak ściśle, że myśl o rozmiarze mniej wydaje się niepodobieństwem. Dół wypełniony całkowicie. Nie wiem o co tu chodzi u licha, za duże staniki inaczej na mnie wyglądały. Ponosić go z nadzieją, że się ułoży? Szukać jednak mniejszego? Nie mam pojęcia...
      • ananke666 Re: Conspiracy :/ 25.05.07, 10:41
        Aaaaa zapomniałam dopisać. Kształt biustu dobry, wszystko się świetnie trzyma - test skokowy, wymachiwanie rękami, skłony, potrząsanie klatką piersiową - zaliczone. Albo przesuwa się minimalnie, albo zgoła nic. Przy podskokach np. biust zostaje na swoim miejscu, nie muszę nic poprawiać. I co tu z tym fantem zrobić?
        • limonka_01 Re: Conspiracy :/ 25.05.07, 19:24
          Mam 2 egzemlarze tego modelu - 32FF i 32G. W obu miseczki troszkę się marszczą.
          W jednym, bo ciut za małe, a w drugim ciut za duże. Staniki ładne, zmarszczki
          olałam i chodzę w obu :)
          • ananke666 Re: Conspiracy - zmiana zeznań 26.05.07, 13:53
            Zmieniam zeznania. On z całą pewnością nie jest na mnie za duży, a zastanawiam się, czy ociupinkę za mały nie jest, a te zmarszczki to chyba dlatego, że miska jakoś śmiesznie szyta. W dodatku jakiś ostry szew albo inna cholera przy zapięciu wyjadał mi dziurę na plecach, więc zbiesiłam się i przepięłam się na środkowe haftki. Zmarszczki mniejsze, oddycham bez problemu. Obwód niby ścisły, ale ja chyba jakaś ściśliwa jestem ;) Na mojej skórze i tak się wszystko wściekle odciska, więc mi już wsio rawno.
            • kasica_k Re: Conspiracy - zmiana zeznań 27.05.07, 00:54
              U mnie tez Conspiracy daje u gory taka leciutka "falbanke", ktora znika, kiedy
              przestaje sie garbic :) Balkoniki zazwyczaj maja gorna linie misek zblizona do
              poziomu, przez co maja niekiedy tendencje do leciutkiego odstawania.
    • zazulla czy ktoras miala stycznosc z Cally? 02.07.07, 22:31
      Mysle o zakupie 32JJ bo to jedyny z rodziny Freya/Fantasie z miseczka JJ [bo o K
      nei mam co marzyc], ale nie wiem czego sie spodziewac. Wg zdjec, full cup ma
      inny ksztal niz np Belle, jest bardziej okragly i to mnie kusi. A jak z obwodem?
      Ktoras ma porownanie?
      • gocha783 Re: czy ktoras miala stycznosc z Cally? 02.07.07, 23:12
        Mam białe cally 36 gg.Ktoś kupił mi go w Anglii kiedy byłam jeszcze niepewna
        swojego rozmiaru (tak swoją drogą nie jestem go pewna na 100% nawet dzisiaj).Ja
        mam pod biustem 85 i jest na mnie o wiele za szeroki.Mam też Panache tango 36 h
        i po kilku miesiącach noszenia jest on dużo węższy niż wyjściowo cally.Mam też
        arabelkę 32j i myślę ze cally też brałabym 32 czyli też jest strasznym
        rozciągliwcem.Co do miseczek to gg troszkę mi się bułkuje na mojej lewej
        większej piersi (arabelka tez troszkę zaczyna tak robić).Fiszbiny w cally są
        krótsze na mostku niż w tango, mogę go nosić do troszkę głębszych dekoldów.Są
        tez chyba trochę węższe niż w Panache.Podsumowując myślę ze 32jj byłoby dla
        Ciebie najlepsze bo wiem że arabelkę masz też 32j a ja jeśli się zdecyduję na
        cally to wezmę też 32jj
        • zazulla Re: czy ktoras miala stycznosc z Cally? 02.07.07, 23:30
          Kurcze.
          Obiemamy Arabelke 32J, tyle ze Ty masz 85 pod biustem a ja 75. Cally chce wziac
          bo ma miseczke JJ, tyle, ze przy 30JJ pewnie bedzie wielkosci Arabelki 32J czyli
          tez bedzie bulkowac. Moze ten obwod 32 nie bedzie takim rozciagliwcem strasznym?

Narazie chce przetestowac rozmiar ale widze, ze w polskich sklepach trzeba na
          niego dlugo czekac, chyba kupie w undercoverexperience, zeby zmierzyc i od razu
          odeslac a potem kupie na spokojnie.
          • gocha783 Re: czy ktoras miala stycznosc z Cally? 02.07.07, 23:44
            Nigdy nie mierzyłam arabelki 36 może faktycznie cally jest trochę od niej
            węższa.Nie mam porównania.A co do obwodu to może ja mam więcej tłuszczyku na
            tułowiu i obwód samych zeber mamy podobny? Jeśli zamówisz to napisz proszę jak
            to 32 bo może ja powinnam zamówić 34 hh.
    • carmelli Willow 03.07.07, 01:14
      Czy ktoras z Was juz testowala ten nowy model Willow w niebieskie kwiatuszki na
      tle nazwanym uroczo Almond?
      Chwala sie, ze ma specjalne boczne podtrzymanie dla pan, ktore preferuja piersi
      zebrane i wypchniete do przodu i jestem ciekawa jak to wyglada i funkcjonuje w
      rzeczywistosci (w papierowym katalogu Curves&Laces wyglada slicznie ale real to
      real;))

Mam nadzieje, ze ktos przetestuje i sie pochwali, a moze jak ja znajde w
      stacjonarnym to sama sie rzuce i podziele uwagami:))
      • kasica_k Re: Willow 03.07.07, 01:25
        Nie chca mi sie otwierac "range details" przy tym modelu na stronie Fantasie,
        ale mam podejrzenia, ze chodzi o podobna konstrukcje, jak tu, w Rimini:
        www.fantasie.co.uk/product.asp?range_id=464&season=CL2008
        - konkretnie o kroj stanika nr 1010. Ja to nazywam "skrzyzowaniem balkonika z
        full-cupem".
        Jesli jeszcze do tego w boczki sa wszyte takie pionowe usztywnienia, to juz w
        ogole super. Mam Rimini w ten sposob uszyte i jest to model jednoczesnie super
        ksztaltujacy i super wygodny.
      • carmelli Re: Willow - przymierzalam!! 16.07.07, 01:03
        Juz wczesniej pisalam, ze bardzo mnie ten stanik ze zdjec kusi i przypadkiem
        trafilam na niego w stacjonarnym sklepie (Dublin), chociaz ledwo go poznalam.
        Oto moje uwagi (70G):

- podtrzymanie, o ktorym mowa w opisie to boczna fiszbina i pionowy pasek
        materialu z boku miseczki, z ktorego wychodzi ramiaczko - na oko powinno dawac
        opisany efekt
        - kolor stanika, opisany jako almond, to nie jasny ecru, ale ciemnawy i lekko
        zoltawy krem
        - niebieskie kwiatki w realu sprawiaja wrazenie duzo mniej niebieskich (takich
        wyblaklych) i nieco rozmytych
        - jesli chodzi o scisliwosc, to niestety nie powiem nic na temat obwodu, bo za
        szybko go z siebie zdjelam, chyba standard, ani ciasny ani luzny
        - przez srodek miseczki idzie poziomy szew, ktory jest chyba jedynym szwem na
        calej miseczce i ten szef zrobil z mojego biustu potwora!

Jestem strasznie rozczarowana, mialam kacze dzioby jak sie patrzy, na dodatek
        wyjatkowo ostro zakonczone, patrzylam na siebie w lustrze z profilu i nie
        moglam uwierzyc, jak mozna cos takiego zrobic z piersi:((

Mam w tej chwili kilkanascie dobrze dobranych stanikow, mam tez ten komfort, ze
        moge isc do przymierzalni z calym nareczem naraz i porownywac (nie chce nikogo
        denerwowac, przepraszam) i pomarudzic... I nigdy jeszcze nie widzialam tak
        ochydnego w ksztalcie stanika!! Nie mam pojecia w jaki sposob oni zrobili te
        sliczne zdjecia, ja wiem tylko, ze przy odpowiednim obwodzie i dobrze dobranej
        rozmiarowo miseczce osiagneli w moim przypadku efekt horroru. A szkoda, bo
        stanik wydawal sie piekny...
        • carmelli Re: Willow - przymierzalam!! 16.07.07, 01:06
          rano boskie!
          przepraszam za "szef" i ta koszmarna "ochyde", bardzo przepraszam, jestem
          strasznie zmeczona, a chcialam napisac na goraco, wybaczcie oHydne bledy
          ortograficzne
        • maith Re: Willow - ja też 05.01.08, 01:30
          Dopiero teraz zauważyłam, że Willow jest już tu opisywane.

Też potwierdzam (niestety) te kacze dzioby. Ten efekt formuje dolny, mocny
          materiał. Zatem stanik nie ma moim zdaniem szans upodobnić swojego kształtu do
          naturalnego kształtu biustu.

Mi te kwiatuszki wydały się właśnie bardziej wchodzące w niebieski niż na
          zdjęciu w Figleaves, gdzie są w praktyce całkiem szare. W realu są pomiędzy,
          chyba mają po prostu różne elementy w różnych kolorach, nie zwróciłam aż tak
          uwagi... Wygląda to moim zdaniem ślicznie, szczególnie w połączeniu z urokliwą
          koronką właśnie w kolorze migdałowym :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka