Dodaj do ulubionych

Przymierzalnia

10.08.08, 17:36
Dziewczyny czy nie macie już dość pogoni za idealnym stanikiem? Czy nie
denerwuje Was fakt, że za kawałek szmatki i drutu, najczęściej płacicie
bajońskie sumy, kupując przez internet i nawet nie wiecie,czy cyckonosz będzie
na Was dobry? Czy nie wkurza Was fakt, że jak już zamówicie, musicie pilnować
paczkonosza, bo awiza nie zostawi a paczkę odeśle? I to, że stanik będzie źle
dobrany i cała zabawa zacznie się na nowo? Mnie to wszystko okropnie
irytuję,więc wpadłam na pomysł stworzenia PRZYMIERZALNI.
A więc niektóre z Nas mają w szufladzie stanik, który nie nadaje się na
sprzedaż a szkoda wyrzucić (np. zafarbował w praniu, wypłowiał, itp. ) niech
trafi do przymierzalni. Powiedzmy ja szukam nowego rozmiaru 60D, Pani X ma
freye w tym rozmiarze, wypożyczam ją do przymiarki, płacąc Pani X za wysyłkę,
mierzę i już wiem czy ten rozmiar, model, firzbiny, są dla mnie czy nie (
załóżmy że pasuje).Odsyłam Pani X stanik i teraz spokojnie mogę zamówić sobie
odpowiedni biustonosz. zaoszczędziłam czas i pieniądze.
Proszę napiszcie co o tym myślicie. A jeśli śmiecę to przepraszam.
Obserwuj wątek
    • elmilinden Re: Przymierzalnia 10.08.08, 19:10
      Wszystko ok, ale te staniki są zbyt dobrej jakości, żeby się z nich robiły takie
      szmatki po pół roku;)

Poza tym musiałaby to być cała kolekcja wszystkich modeli w każdym rozmiarze,
      inaczej niewiele uda się sprawdzić. Przymierzyłam już grubo ponad 30 staników i
      może 2 były dobre... Wszystkie w podobnych rozmiarach.
      • lau-rin Re: Przymierzalnia 10.08.08, 20:18
        Dobre rozwiązania to spotkania, w większych miastach można takie robić, ja się
        wybieram na najbliższe w Krakowie - polega to na tym, że każda dziewczyna coś
        przynosi i można przymierzyć i obejrzeć na żywo co przy braku sklepu
        stacjonarnego w pobliżu jest pomocne :)
        • malagracja Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 10.08.08, 21:07
          Ciagle namawiam na Białystok :D
          • anna-lisa Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 10.08.08, 22:58
            Takie spotkania są na pewno świetne, ale nie każda z nas mieszka w dużym mieście
            :(np. ja do najbliższego mam 100km, więc nie mogę skorzystać z tej formy pomocy.
            Może jednak dałoby się opracować tą moją "przymierzalnie", tak aby poszukiwania
            dobrego stanika ograniczyć do minimum. Może macie jakieś lepsze pomysły?
            • babajaga87 Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 11.08.08, 20:17
              Ja się obawiam, że wysyłanie stanika kosztującego jakieś 100-150zł
              osobie, której nie znamy i która nam zapłaciła tylko grosze za
              przesyłkę jest dośc ryzykowne..
              • malagracja Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 11.08.08, 20:36
                Stroj kapielowy z Frei mi podwalili :/
                • lau-rin Re: Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 12.08.08, 08:41
                  Jak to cię okradają?
                  • elmilinden Re: Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 12.08.08, 11:49
                    No to nie jest śmieszne. Na poczcie chyba zatrudnili pracowników sezonowych- od
                    początku lipca zginęły mi już... 4 paczki, nawet zapłacenie 30 zł za Signed For
                    nie chroni przed pazernością pracowników PP.

I też wszystko mi ginie, zresztą nie tylko bielizna, ale też inne rzeczy:( Ale
                    przesyłki krajowe nie, tylko zagraniczne.
                    • lau-rin Re: Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 12.08.08, 12:06
                      no to mnie wystraszyłaś... teraz już mam wątpliwości czy coś zamawiać z
                      zagranicznej stronki, bo jak ma mi przesyłka za ponad 150zł zginąć to dziękuję...
                      • joankb Re: Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 12.08.08, 12:09
                        Brastop na ogół dochodzi - to jest najzwyczajniejsza szara koperta. Inne gorzej
                        - za bardzo się rzucają w oczy.
                        • elmilinden Re: Ja nie wysle - i tak mnie okradają! ;| 12.08.08, 12:16
                          Przecież pracownicy poczty najczęściej zaglądają do tych paczek. Nie wiem, jak,
                          ale zaglądają.

Do mnie wszystkie idą bez nazwy sklepów, w zwykłych, białych, szarych kopertach
                          albo takich plastikowych woreczkach, a i tak giną mi najpopularniejsze modele.
                          Właśnie to jest dziwne- że nigdy nie ginie coś mało znanego i niepopularnego:/
                          • malagracja To prawda - zagladaja! 12.08.08, 18:44
                            Mialam kumpla, ktory dorabial sobie na poczcie podczas studiow. Mowil, ze paczki
                            ktore trafiaja na nocna zmiane do miejsca w ktorych sa pakowane w samochody
                            potrafia byc rozpakowywane - czyste zlodziejstwo. To dlatego, bo paczki jada na
                            taśmach - a tam jest wiele rak.
                      • malagracja Mnie "okradli" wlasnie na 400zł :( 12.08.08, 18:45
                  • malagracja Paczki "nie dochodzą"... 12.08.08, 18:47
                    ...w wiekszosci staniki (z pieczatka avocado lub intimo ostatnio) ale tez
                    przesylka z brastopu (why?!).
                    Zginely mi tez filmy i obroża dla kota.

To tyle w tym miesiacu.
            • malagracja Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 11.08.08, 20:39
              A do jakiego "wielkiego miasta" masz 100km? Tak z ciekawosci pytam :D

Ostatnio z TAKIM chamstwem sie spotkalam na naszej gieldzie stanikow, ze boje
              sie ze w przymierzali spotka mnie to samo.

Uwazam, ze gdybys znalazla dziewczyne o Twoich wymiarach - nie byloby problemem,
              zebys sie z nia dogadala osobiscie czy moglaby Ci wyslac przymierzyc stanik :-)

Ja nie mam nic przeciwko Przymierzalni, chociaz sama - nie biore w tym udzialu.
              Ze wzgledu na wyzej wymienione chamstwo, ktore mnie spotkało :( I już.
              • plica Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 12.08.08, 07:45
                a co Cie spotkalo na gieldzie?
                ja tam jak mialabym wyslac cos do przymierzenia, to jakiejs dluzej udzielajacej sie forumce, o ktorej cos wiadomo. takiej jakiejs przypadkowej, nowej na forum to nie bardzo.
                poza tym uwazam, ze spotkania na zywo sa lepsze (buziaki luliluli) i nie koniecznie trzeba miec ten sam rozmiar co kolezanka. np. mozna przymierzyc cos tam i popatrzec ile rozmiarow jest za duze mniej wiecej :)
                • malagracja Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 12.08.08, 18:48
                  Dziewczyna wyslala mi brudny stanik. :-)

Teraz sie z tego smieje, ale...juz jej wiecej nie znalazlam na forum. Ykhym...
              • anna-lisa Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 12.08.08, 17:00
                Jestem z Kudowy Zdrój, do Wrocławia setka.
                No cóż może pomysł nie trafiony, ale jestem po mimo wieku naiwna (37 latek )
                wierzę ludziom :)
                Ja to wolałabym komuś za możliwość przymiarki, zapłacić kaucję, niż szukać w ciemno.
                • malagracja Re: Zgadzam się :) Więcej SPOTKAŃ! :) 12.08.08, 18:46
                  Bylam tam na wakacjach z 6 lat temu :D :D :D

Mysle, ze pomysl, zeby utworzyc liste ofert "wysle do przymierzenia" moglby byc
                  ok :-)
    • edytaf5 Ja juz raz tak przymierzalam :) 12.08.08, 10:44
      Mialam kostium 65d, ktory byl za maly a wiszer miala 65dd. Troche glupio bylo mi
      zapytac, bo wiadomo, ze jednak to jest tylko internet i powinno sie zachowac
      czujnosc, ale wyslalam maila czy moze mi przyslac swoj kostium, zebym
      przymierzyla. Jako zabezpieczenie napisalam, ze moge wyslac swoj. No i sie
      zgodzila :) Dzieki temu wiedzialam, czy rozmiar wiekszy bylby dla mnie dobry.
      Ale wydaje mi sie, ze to moze wyjsc tylko ze sprawdzonymi osobami. Ja np. mniej
      wiecej orientuje sie kto ma taki rozmiar jak ja z forumek udzielajacych sie i
      moglabym wyslac im stanik do przymiarki, ale chyba balabym sie wysylac dla kogos
      kogo kompletnie nie kojarze...

Jesli jednak przymierzalnia mialaby funkcjonowac, to wydaje mi sie, ze lepiej by
      bylo zamiast pisac, ze mam taki i taki stanik i moze sie ktos zglosi, po prostu
      podawac stanik jakiego sie poszukuje. Wtedy osoba, ktory takowy posiada moze
      nawiazac kontakt.
    • anulla1974 Re: Przymierzalnia 12.08.08, 12:15
      Pomysł dobry, ale w naszej rzeczywistości ma małe sznase
      powodzenia. I nie chodzi mi teraz o wysyłanie stanika do osoby, o
      której nic/niewiele wiemy, ale o samo funkcjonowanie poczty.
    • kizombalover Można przymierzać 65tki w Szczecinie dziś i jutro! 18.08.08, 11:22
      Dziewczyny ze Szczecina i okolic prawobrzeża - jeśli chcecie zobaczyć jak na Was
      wyglądają wymienione niżej modele, to zapraszam do siebie, tylko dziś i jutro,
      bo za chwilę muszę odesłać poprzednią, jak i aktualną paczkę.
      Na stanie mam:
      Fantasie Olivia 30 E
      Tango plunge białe 30 E
      Panache Lilly białe z zielonym 30 DD
      Fantasie belle złoty 30 E
      Panache Lilly czarny 30 D
      Tango plunge biały 30 DD
      Tango plunge biały 30 D
      Tango plunge cielisty 30 F

nie twierdzę, że są na sprzedaż, bo pozamawiałam dla koleżanek, ale wszystkich
      na pewno nie wezmą, więc gdyby coś Wam pasowało, to jest szansa się załapać.
      Tel. 505002296
      Patrycja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka