zaria
12.02.09, 13:14
Wśród wątków opisujących szczegółowo modele staników, producentów, sklepy i zagadnienia związane ze stanikami brakuje mi jednego poświęconego SKŁADOWI BIUSTONOSZY.
Tydzień temu kupiłam swój pierwszy właściwie dobrany stanik i poszukiwania nie były wcale łatwe - nie ze względu na rozmiar czy mój gust :) - ale skład. Miski większości staników dostępnych w odwiedzonym przeze mnie stacjonarnym sklepie były wykonane ze sztucznego materiału, którego nie jestem w stanie nosić ze względu na nadwrażliwość (reakcje alergiczne) piersi. Z tego powodu głównym kryterium wyboru stanika jest dla mnie skład materiału, z którego wykonana jest miseczka, oraz ilość szwów w misce. Przed przymierzeniem muszę dotknąć, co przy zakupie przed Internet jest dość trudne, poza tym skład figurujący na metkach dotyczy całego stanika, a nie tylko misek.
Podejrzewam, że nie jestem jedyną osobą z ta przypadłością, więc stworzenie katalogu „staników przyjaznych dla skóry” ułatwi też innym forumkom wybór właściwego modelu.
Zapraszam Was do opisywania w tym wątku modeli staników, w których miski są wykonane z naturalnych materiałów albo podszyte bawełną/ materiałem z domieszką bawełny.
Wzorując się na innych wątkach - W TYTULE posta podawajcie NAZWĘ MODELU.