Dodaj do ulubionych

Zostaje przy push upach :-(

09.04.09, 19:23
Przyszly dzisiaj do mnie dwa modele staników. Po przeczytaniu tego
forum, chciałam zamienić push upy na prawidłowe staniki.Czekalam
miesiac na te staniki, cala w skowronkach, ze w koncu bede miala
porzadny stanik i co? W tych stanikach wygladam strasznie, u góry
sie marszcza, nie ma czym wypelnić, wygladam w nich plasko- nie ma
szans zeby wyjsc w nich na ulice. Generalnie jestem zmuszona do
zostania przy push upach do usranej smierci, albo zrobienia operacji
plastycznej czego bardzo nie chce :-(

Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 19:44
      Po pierwsze, dwa niepasujące staniki, to jeszcze nie koniec świata i
      nie oznaczają dożywocia w pusiapkach.
      Po drugie, jesteś pewna, że prawidłowo założyłaś te staniki? Wg tej
      instrukcji?
      stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html
      Po trzecie, możliwe, że po prostu musisz szukać innej firmy/fasonu.
      Małym biustom dobrze służą half-cupy.
      Po czwarte, może i rozmiar nie był do końca trafiony? Rozmiar
      ustalony w wątku rozmiarowym to tylko punkt wyjściowy, nieraz
      okazuje się, że potrzebujemy nieco innego.
    • malagracja Wpisz sie do watku ratunkowego. n/t 09.04.09, 20:31

• quleczka Re: Wpisz sie do watku ratunkowego. n/t 09.04.09, 21:43
        albo do watku z narzekaniami - tam tez by to pasowalo ;)
    • niebieska.maupa Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 20:53
      A w każdej bluzce albo spodniach zawsze dobrze wyglądasz? I każdy rozmiar jest
      taki sam - jeśli na przykład nosisz 38, to każde 38 leży jak ulał? Ze stanikami
      jest tak samo - rozmiar rozmiarowi i fason fasonowi nierówny. Dwa przymierzone
      biustonosze to dopiero początek.
      Nie poddawaj się.
    • nieco8 Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:11
      Nie poddawaj się, znalezienie właściwego stanika zazwyczaj wymaga przymierzenia
      większej liczby modeli niż tylko dwóch. Warto wytrwać, bo skutkiem ubocznym
      noszenia prawidłowo dobranego biustonosza jest akceptacja własnego ciała a
      czasami nawet migracja:)
      Jeżeli masz problem z powiewającą górną częścią miseczki, to szukaj raczej
      jakiegoś half cupa spośród tych wymienionych w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=83749242
      Na przyszłość pisz w ratunkowym
      • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:15
        Dziewczyny ja zamówilam dwa rozne modele w dwoch roznych rozmariach
        a wiec w sumie cztery zmierzylam i w zadnym sie nie czuje. Wszytsko
        odstaje, jestem plaska jak deska, po prostu zalamka na maksa :/ Do
        tego takie to ciasne ze nie ledwo co oddycham! Czy oby takie ciasne
        staniki nie deformuja kości mostka??
        • agafka88 Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:46
          pandonapandona napisała:

> Dziewczyny ja zamówilam dwa rozne modele w dwoch roznych rozmariach
          > a wiec w sumie cztery zmierzylam i w zadnym sie nie czuje. Wszytsko
          > odstaje, jestem plaska jak deska, po prostu zalamka na maksa :/ Do
          > tego takie to ciasne ze nie ledwo co oddycham!

Wyślij zdjęcia do galerii, zobaczymy co z nimi nie tak i ewentualnie doradzimy krój.

>Do tego takie to ciasne ze nie ledwo co oddycham! Czy oby takie ciasne
          > staniki nie deformuja kości mostka??

Ile masz pod biustem ciasno mierzone i jaki obwód wzięłaś?
          • agafka88 Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:49
            agafka88 napisała:
            >
            > > Dziewczyny ja zamówilam dwa rozne modele w dwoch roznych rozmariach
            > > a wiec w sumie cztery zmierzylam i w zadnym sie nie czuje.

Dobrze dziewczyny napisały. Czy jak idziesz kupować sukienkę to po przymierzeniu
            2 różnych modeli w 2 różnych rozmiarach stwierdzasz, że wszystkie sukienki
            świata są do niczego i więcej żadnej nie kupisz, tylko zawsze będziesz nosić
            rozciągnięty golf?

Trochę dystansu, weź ze 3 głębokie oddechy, uspokój się, wyślij zdjęcia do
            galerii i daj sobie pomóc.
          • quleczka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:50
            > Ile masz pod biustem ciasno mierzone i jaki obwód wzięłaś?

dokladnie :)

o ile pamietam to m.in. ja doradzalam rozmiar ale moze to jakis wyjatkowy
            scisliwiec albo cos :)

wiec moze warto by jeszcze sprawdzic od ilu do ilu sie ten stanik rozciaga, a
            nie tylko jaki ma rozmiar
        • quleczka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:48
          Ale to nadal TYLKO 2 modele i tylko 2 rozmiary :)

>Do
          > tego takie to ciasne ze nie ledwo co oddycham! Czy oby takie ciasne
          > staniki nie deformuja kości mostka??

Stanik powinien byc taki by dalo sie w nim oddychac, ziewnac, wziac glebszy
          wdech czy zrobic sklon. Nie powinien utrudniac oddychania - to znaczy, ze jest
          za waski.

Jesli stanik bylby fajny to sprawe moglaby zalatwic przedluzka na troche. Wtedy
          bys sie tak nie meczyla, a stanik by sie rozciagnal troche :)

Wyslij zdjecia do galerii, zamiast od razu sie zniechecac, ze wszystkie staniki
          miekkie nie dla Ciebie. Moze dziewczyny cos madrego doradza.

p.s. poza tym nikt nie mowi, ze zawsze musza byc miekkie - sa osoby, ktore mimo
          wszystko nie potrafia zaakceptowac swojego biustu bez powiekszenia go gabka ale
          nawet wtedy lepiej by bylo wybrac stanik lekko usztywniany lub ew. nawet ten
          push-up ALE NIE W ZLYM ROZMIARZE :)
        • acjali Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 21:52
          Po pierwsze cztery staniki to nadal niedużo, zwłaszcza, że nadal sa to tylko dwa
          modele. Możliwe, że twój biust nie lubi balkonetek, a na przykład plungi lub
          half-cupy juz tak. Gdybym podliczyła wszystkie moje staniki, które przewinęły
          się przez moje ręce przez ostatnie 3 miesiące, to byłoby ich pewnie około 15-20.
          Zaczynałam od nieśmiertelnego tango, które wyglądało na mym biuście wprost
          masakrycznie, później była za mała macpherson, marszcząca się Polly, pijaca
          okrutnie CK Portia,itp... Natomiast znalazłam po tych poszukiwaniach kroje,
          które mi zazwyczaj pasują i jestem pewna, że ty je tez znajdziesz. Może spróbuj
          czegośś z pionowym cięciem, zazwyczaj ładnie leżą (np. Kalyani Charisma, Rosy
          Posy i inne, masquerade Casablanca, Freya Millie halfcup). Lub może inaczej
          szytej balkonetki (w stylu Freya Eva lub Ruby Pink Bridgette)
          • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:11
            Moje wymiary to 67/83-85.

Wzielam Portie 28 E i 28F. Obie są tak ciasne ze ledwo co
            wytrzym,alam pol godziny. Fiszbiny wierca dziure w mostku, obwod
            jest tak ciasny ze niezle sie musialam nameczyc żeby te staniki w
            ogole zapiąc.

I mam Panache harmony w rozmiarach 28F i 28FF ( ponoc to
            malomiseczkowiec, ktos doradzil zeby wziac wiekszy rozmiar wiec
            wzielam wiekszy). Niestety miseczki odstaja u góry, a fiszbina okala
            nie tylko piers ale i wyjezdza poza nia, a wiec ujmuje i reszte
            ciala. Stanowczo te fiszbiny nie dla mnie.

Jestem mega zawiedziona, bo chcialam sie uwolnic od push upow a tu
            nici.. i wiem juz teraz ze nawet gdy dobiore dobrze stanik miekki,
            to efektu nigdy nie bedzie takiegi jaki daja push upy.

Glupio mi teraz bo musze wszytskie staniki odeslac i nie wiem jak
            zareaguje pani ze sklepu :/
            • quleczka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:20
              ale harmony nie jest juz tak waskie jak rozumiem?

>Niestety miseczki odstaja u góry, a fiszbina okala
              > nie tylko piers ale i wyjezdza poza nia

czy to Ty tak bardzi sie upieralas, ze potrzebujesz fiszbin szerokich na
              przynajmniej 16cm? dobrze pamietam? ;)

no to juz wiesz, ze wcale nie jestes szerokofiszbinowa - mowilam, ze to mozliwe,
              ze tylko tak sie nam czesto wydaje :)

za szerokie fiszbiny czesto sprawiaja, ze biust jest splaszczony

>> Glupio mi teraz bo musze wszytskie staniki odeslac i nie wiem jak
              > zareaguje pani ze sklepu :/

pania ze sklepu to sie akurat nie powinnas martwic

poza tym nie rezygnuj tak latwo i moze choc czesc wymien na cos innego zamiast
              zwracac wszystko od razu?

a na poczatek wygarnij wszystko porzadnie i wyslij zdjecia do galerii :)
              • quleczka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:23
                tylko naprawde zwroc uwage na to, ze WYGARNIECIE wszystkiego zaczynajac od
                siegniecia reka az na plecy to podstawa ubrania kazdego stanika

moze sie powtarzam ale wiele kobiet naprawde o tym nie pamieta, co widac
                chociazby w nagraniach z jako dobrze wygladac nago :)

no ale majac za szerokie fiszbiny to niestety efekt wygarniecia i tak nie bedzie
                super bo gdy fiszbina jest dalej to niestety tez nie da sie wszystkiego tak
                ladnie "utrzymac w ryzach" :)
              • quleczka Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:27
                no i ile dni masz na odeslanie/wymiane - 10 czy 28? bo juz nie pamietam w ktorym
                sklepie w koncu kupilas :)

w kazdym razie jak wrzucisz zdjecia jutro po poludniu, a zalezaloby Ci na
                szybkiej ocenie to musisz pokombinowac - pamietaj, ze swieta niestety wiaza sie
                z mala frekwencja na forum :/

• agacia2025 Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 01:33
              to wcale nie masz mikropijnego biustu jak to przedstawilas. Moja siostra (coraz
              czesciej podaje ja jako przyklad zadowolonej malobiusciastej) ma wymiary okolo
              61/79-81 i na niej super leza takie staniki jak fayreform society (65D)i freya
              eleanor (60DD). do tej pory nosila 70A i to czasami wydawal jej sie za duzy. Po
              przejsciu na prawidlowy rozmiar biust jej zmigrowal i ma o 3-4 cm wiecej niz
              przed zmiana rozmiaru, ale wygarniala i jeszcze raz wygarniala swoja skore, bo
              jej to nigdy nic sie nie zrobilo typu buleczek pod pachami czy na plecach bo nie
              ma i nie miala najmniejszej ilosci cialka. Teraz ma sporo wiekszy biust niz w
              puschupach 70A i juz nie mysli o opercji. Nawet smiesznie by wygladala gdyby do
              jej wystajacych kosci przyczepic nagle dwie kulki a tak ma biust proporcjonalny
              do sylwetki i meza baaardzo zadowolonego z przezroczystosci:)
              • agacia2025 upss 10.04.09, 01:36
                sorry za to pusch;/ czasami samocznynnie wskoczy mi jeszcze "C" do samego "H", a
                niestety nie zawsze przeczytam aby sprawdzic;/
            • kiokodyl wymiary 10.04.09, 09:47
              ty masz kobieto lepsze wymiary niż ja! I czym ty sie martwisz?!
              Ja się tam płaska nie czuję odkąd znalazłam staniki bez tony gąbki
              zaakceptowałam swoje ciało.
              W staniku z za szerokimi fiszbinami też wyglądam jak deska bo one
              spłaszczają piersi.
              A pani ze sklepu przyzwyczaiła sie już że klientki odsyłaja staniki.
              To jest całkiem normalne. Przecież nie mierzyłaś ich wcześniej i
              wiadomo, że mogą być z tobą niekompatybilne.
            • mam_to_w_nosie Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 11:07
              Nie będę powtarzać tego co napisały już dziewczyny, że cztery biustonosze
              na początek to wcale nie jest dużo - nie poddawaj się!

Jeśli wszystkie są za duże, to znaczy jedynie tyle, że powinnaś celować
              raczej w rozmiary 28DD/E i absolutnie nie znaczy, że te co zamówiłaś nie
              będą dobre w innych modelach innych firm.

pandonapandona napisała:

> Fiszbiny wierca dziure w mostku,

Może się okazać, że Portia w ogóle nie dla Ciebie, ale uciskanie na mostku /
              pod pachami czasami trzeb przeczekać. Nie interpretuj tego jako namawianie
              do zrobienia sobie ran na ciele, ale ja męczyłam się ok 2tygodni, nie byłam
              w stanie zakładać pierwszego dopasowanego stanika dzień po dniu, ale to stopniowo
              przeszło. Jedno zmierzenie jeszcze o niczym nie świadczy.

> obwod
              > jest tak ciasny ze niezle sie musialam nameczyc żeby te staniki w
              > ogole zapiąc.

Ja bym jednak obstawiała przy obwodzie 60 dla Ciebie, na początek można nosić
              z przedłużką zanim się obwód rozciągnie.

> I mam Panache harmony w rozmiarach 28F i 28FF
              > Niestety miseczki odstaja u góry, a fiszbina okala
              > nie tylko piers ale i wyjezdza poza nia, a wiec ujmuje i resztę
              > ciala. Stanowczo te fiszbiny nie dla mnie.

Panache ma ogólnie szerokie fiszbiny, CK również zatem wniosek jest prosty -
              szerokie fiszbiny nie dla Ciebie.

> Glupio mi teraz bo musze wszytskie staniki odeslac i nie wiem jak
              > zareaguje pani ze sklepu :/

Tym nie martw się kompletnie, tylko dopełnij formalności zgodnie
              z wymaganiami sklepu, odeślij zwyczajnie i po sprawie, byle bielizna była z metkami
              i w nienaruszonym stanie.

Podsumowując, skoro szerokie fiszbiny nie dla Ciebie wypróbuj np Freye, pewnie
              w rozmiarach 28DD/E, lub coś polskiego, Comexim (prawdop 60E/F lub 65C),
              Milena (60F/65C) - obie firmy uważane są za ściśliwe, więc może się
              okazać, że jednak 65 pod biustem. Uwaga na Milenę, bo o wielu modelach
              znalazłam opinie, ze są małomiseczkowe. Zasugerowane rozmiary są jedynie
              orientacyjne i zaczerpnięte z tabelek producentów, trzeba próbować nabiustnie :)
              ale zanim to zrobisz wyślij zdjęcia do galerii jak radziły
              dziewczyny, to można znacznie pomóc. Proponowałabym również spróbować czegoś
              z pionowym cięciem, tu masz wiele modeli: tnij.org/c7d0
              bo zupełnie inaczej się układają. Wypróbowanie Masquerade mogłoby też być
              dobrym pomysłem, bo mają wąskie fiszbiny no i większość jest lekko usztywniana,
              chociaż na pewno lepiej byłoby ustalić rozmiar na miękkich - lepiej widać
              co jest niehalo.
              • black_raisin Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 11:23
                Zgadzam się - mam_to_w_nosie dobrze mowi :) mnie tez juz pomagala i radze sie jej sluchac;) Ja mialam to szczescie, ze jako pierwszy wybralam Rio (po doglebnej lekturze forum) i jest idealne, ale potem odsylalam np. Venus Panache, bo niby rozmiar dobry, a efekt diametralnie inny i nie do przyjecia dla mnie.
                nie nalezy sie poddawac
                • mam_to_w_nosie [OT] 10.04.09, 11:51
                  black_raisin napisała:

> Zgadzam się - mam_to_w_nosie dobrze mowi :) mnie tez juz pomagala i radze sie j
                  > ej sluchac;)

Miło przeczytać :) chociaż żadną wyrocznią nie jestem i wcale nie tak
                  bardzo długo na forum. I pandonapandona chyba też doradzałam wcześniej,
                  a jednak nietrafnie. No ale każdy biust jest inny i to jest właśnie piękne :)

Cieszę się, że Tobie moje rady się przydały i mogłam pomóc.

> nie nalezy sie poddawac

Otóż to!
            • a_girl Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 13:20
              Wzięłaś same szerokofiszbinowce (w tym megaszerokaśne Harmony). Jeśli
              przypadkiem jesteś wąskofiszbinowa, to nic dziwnego, że wyglądasz w nich płasko.
              Mam 70/91-93 w biuście, a jak włożę za szerokofiszbinowy stanik, to wyglądam jak
              walcem przejechana.

Tak na marginesie, byłam ostatnio w polecanym na forum sklepie stacjonarnym z
              szeroką rozmiarówką i wyborem modeli. Przymierzyłam ok 20 (tak, dwadziestu)
              staników, zanim wybrałam w miarę leżący. Przy czym, chociaż nie jestem może
              bardzo zastałą użytkowniczką, to siedzę na tym forum już kilka miesięcy i mniej
              więcej znam swój rozmiar. Toteż, 4 nieleżące szerokofiszbinowe staniki,
              zamówione przez internet nie są żadnym argumentem ;).
            • faithless_black_pearl Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 17:12
              Ale portia akurat ma to do siebie (przekonalam sie empirycznie;) ze nieco
              splaszcza,jesli się nie ma pewnego konkretnego ksztaltu piersi,na jakiego ona
              jest przewidziana;) A i w panache harmony nie ma jakis rewelacji,bo jego kroj
              ma na celu (sądząc po tym,co robi;D) bardziej trzymanie piersi tam gdzie powinny
              byc,niz uwydatnienie ich...
              Odkrycie idealnego stanika przed Toba!:)
            • joanna.knm Re: Zostaje przy push upach :-( 11.04.09, 17:52
              Ja przy troszkę mniejszym obwodzie pod i w biuście (czyli różnicy prawie takiej samej) nie porywałabym się na E ani F - przymierzałam sporo Frei, i pasuje na mnie jedna Pollyanna (caramel, 60D), reszta po prostu się marszczy. Wydaje mi się, że ta miseczka jest po prostu sporo za duża (na mnie nawet np. biała Pollyanna 60D jest za luźna w biuście). Chociaż u mnie dochodzi też kwestia tego, że 60 jest za luźne samo w sobie (inaczej: jest dobre, ale przez pierwszych parę dni).
          • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:12
            Zdjecia do galerii wysle jutro. Dzisiaj zrobilam zdjecia ale sa
            kiepskiej jakosci. Jutro zrobie lepsze.
            • kotbert Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 09:04
              Z tego co napisałaś mam praktycznie identyczne rozmiary jak Ty (z tendencją do
              zwiększania miseczki - migracja!), mam Portię 28E i nigdzie mi powietrze nie
              hula. Fakt, że jest dość ściśliwa, ale nie morduje mnie i nie przecina na pół.
              Mam też już od cholery innych staników w tym rozmiarze, większość miękkich, z
              różnymi szerokościami fiszbin i w żadnym nie wyglądam jak płaska deska.
              Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że to co akurat mierzyłaś, jest z Tobą
              niekompatybilne...
    • madzi1 Re: Zostaje przy push upach :-( 09.04.09, 22:38
      Z takimi problemami zgłaszamy się do ratunkowego, narzekalni,
      galerii.
      Polecam lekturę:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=82923331&a=82923331
    • kiokodyl Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 09:31
      spokojnie to, że w miękim staniku jest coś nie tak to nie znaczy że
      masz wracać do push-upów. Noś na razie stanik padded, żeby ci
      smigrowało co się da. A w tzw. międzyczasie poszukuj jakiegoś softa
      cudotwórcy.
      A push-up zakładaj do dekoltów.
      Ja njuż nie liczę ile ja staników miałam producentów wszelakich,
      chyba z 5 różnych rozmiarów, szeroko, wąsko fiszbinowe. No i co?
      Raptem mam 2 dobre staniki. A poszukuję ich od grudnia. Czyli nie
      ma "letko". Nie poddawaj się tylko szukaj dalej, na ile oczywiście
      ci fundusze pozwalają i czas. A może udaj się na jakiś zlot
      lobbystek lub umów z forumkami na jakieś mierzenie. może w końcu coś
      znajdziesz.
      • i-l-o-n-a Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 10:00
        Ja mialam podobnie jak Ty, pierwsze zamowione staniki w teoretycznie dobrym
        rozmiarze byly tak fatalne ze odeslalam i wrocilam do starych stanikow, nie
        zagladajac wiecej na forum. To byl bląd bo nie wytrzymalam dluzej niz miesiac i
        ponownie tu zajrzalam, ale juz z postanowieniem ze nie spoczne poki nie dopasuje :)
        Pierwsze staniki na mnie pasujące to Masquerade Antoinette ( miseczka o jedna
        wieksza) i Masquerade Aragon. Oba sa malo zabudowane w miseczce i dzieki temu
        nic nie odstaje, poza tym lekko usztywniane wiec jak dla Ciebie tez powinny byc
        fajne bo to takie lzejsze przejscie miedzy miekkimi a pushupami. Wiadomo ze
        najlepsze są miekkie staniki bo najlepiej widac rozmiar, teraz miekkie juz tez
        mam, ale dla mnie masquerade bylo strzalem w dziesiątke bo sprawilo ze
        uwierzylam ze ten moj nowy rozmiar moze pasowac lepiej niz stare 75B.
        A co do obwodu, musi byc ciasny ale nie moze sprawiac bolu. Mnie moje staniki
        ciasno opinają ale nic mnei nie boli. Jesli stanik gniecie mi mostek to
        delikatnie odginam fiszbiny w tym miejscu i po problemie. W obwodzie mam ciasno
        na tyle by dalo sie zapiąc bez wiekszego wysilku, musi byc ciasno na tyle by nic
        sie nie przesuwalo, by nie bylo uczucia ze piersi wysuwaja sie z miseczek, jak
        mam chociaz troszke za luzny to natychmiast to czuje i doprowadza mnei to do
        szalu :) Nie poddawaj sie, naprawde warto miec dobry stanik, komfort jego
        noszenia wynagradza wszelkie trudy :)
        • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 11:41
          Dziewczyny wyslalam do dziewczyn ktore obsluguja forum zdjecia.
          Niebawem beda w galerii. Same zobaczcie jak potwornie to wyglada :/
          Jestem zdania ze powinnam wszystkie odeslac. Prosze o komentarze do
          przyszlej środy, bo mam tylko 10 dni na odeslanie.
          • wiedzma_29 Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 12:13
            Nie mam dostępu do galerii, ale też chcę Cię pocieszyć i podtrzymać na duchu :)
            Ja od kiedy po raz pierwszy zajrzałam na to forum (ok roku temu) przymierzyłam
            spokojnie z 200 staników...W tej chwili mam 6 dobrze dobranych i są one w 4
            różnych rozmiarach (65DD, 65E, 70D i 70DD). Stanik stanikowi nierówny! Też
            przeżywałam chwile zwątpienia i poczucia, że jestem totalnie "inna",
            niewymiarowa itd. Ale warto szukać dalej, uwierz. I to nie z nami jest coś nie
            tak, tylko z producentami staników, nie daj sobie wmówić, że jest odwrotnie ;)
            • megiddo0 Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 18:44
              juz masz pierwsze komentarze
              wcale nie masz takiego malego tego biustu;)
              i sadze ze jak kupisz pierwszy na prawde dobry stanik to bedziesz
              cala w skowronkach pomyslisz jakbys sie dalej meczyla w tych
              niedopasowanych pushupach;)
              a tak w ogole to nedopasowane pushupy splaszczaja
              • nelyen Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 20:30
                nie ma co histeryzować, nie zdziwiłabym się, gdyby portia żarła Cię
                ostro w mostek - to nie znaczy za bardzo, że obwód za ciasny, kwestia
                modelu. harmony - za szerokie fiszbiny, konkretny problem. spróbuj
                coś frei, albo nowego cleo, może coś Ci podpasuje, nie zniechęcaj
                się:) po ostatnim zlocie wiem, że pasuje na mnie właściwie tylko rio
                i maskaradki niektóre... ale takie rzeczy wychodzą w praniu. jeśli
                dotąd nosiłaś puszapy wygarnij wszyyystko z plecków, zobaczysz,
                przybędzie Ci w biuście (chociaż nie ma na to 100% gwarancji)
                powodzenia
                • kiwinka1 Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 20:50
                  Polecam przymierzenie czegoś z Ruby Pink.
                  Model Ophelia to był mój pierwszy biustonosz 65D, miał ścisły obwód, niski mostek, wąziutkie fiszbiny i małe nisko zabudowane miseczki.
                  Pięknie kształtował biust, tylko szybko z niego wyrosłam :( a już go nigdzie dostać nie można.
    • magdalaena1977 Re: Zostaje przy push upach :-( 10.04.09, 23:39
      Przestań się nad sobą użalać ! w zasadzie cały Twój wątek na forum i cały Twój
      wpis w galerii jest o Twoich kompleksach, a nie o problemach z doborem
      odpowiedniego stanika.

A staniki, które kupiłaś po prostu są za duże. Teraz deklarujesz wymiary
      67/83-84 - brytyjskie 28F jest na 86,5 w biuście, a 28FF na 89. Dopiero 28E ma
      szanse być dobre na 84 cm w biuście.

Na początku marca pisałaś, że masz wymiary 68/83-86 scarlet_agta doradziła Ci
      28E ewentualnie 28F. Potem, że masz 85 cm w biuście.
      Pewnie tak bardzo pragnęłaś, żeby Twój biust był większy, że zmierzyłaś się
      luźniej / bardziej po skosie niż trzeba.
      Jak widać efekt był odwrotny od zamierzonego.

Już wiesz, że musisz szukać stanika z mniejszą miseczką, ewentualnie większym
      obwodem. Ta Portia z różową wstążką jest stosunkowo najlepsza. Poszukaj innych
      modeli w 28E, a może weź dla porównania 28DD ? albo 30D ?
      A może wybierzesz się do miasta, gdzie jest sklep z brafittingiem ?
      Bo kupując przez internet zwłaszcza pierwszy stanik trzeba się przygotować nawet
      na kilkanaście prób, odsyłek itp.
      • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 11.04.09, 09:19
        Magdaelena:

Harmony ma mniejsze miski. Dziewczyna która ma podobne wymiary
        radzila zeby nie brac 28E tylko 28F i 28FF, bo 28E bedzie za maly.

Co do moich rozmiarow to owszem pisalam ze mam 84-86 i nadal to
        podtrzymuje. Wszystko zalezy od brodawek. Bo jak jest zimno i sie
        kurcza to mam ok 84, a jak mam pelne brodawki to 86.

Wesolych Swiat wszytskim zycze. Nie bede zagladala tutaj przez pare
        dni.
        • magdalaena1977 Re: Zostaje przy push upach :-( 11.04.09, 11:57
          pandonapandona napisała:

> Co do moich rozmiarow to owszem pisalam ze mam 84-86 i nadal to
          > podtrzymuje. Wszystko zalezy od brodawek. Bo jak jest zimno i sie
          > kurcza to mam ok 84, a jak mam pelne brodawki to 86.
          Dziwne. Ja tak nie mam i pierwszy raz słyszę o takiej zależności. Nadal stawiam
          na to, że po prostu zmierzyłaś się zbyt luźno.
          Generalnie - skoro staniki 28FF są za duże - trzeba brać mniejsze rozmiary. W
          dobrym (mniejszym) staniku będziesz wyglądać lepiej.
          • eponak Re: Zostaje przy push upach :-( 11.04.09, 13:48
            To nie jest żadna przypadłość, to całkiem normalne. Jeśli kobieta ma coś
            takiego, to powinna po prostu liczyć obwód w biuście bez tego co jej dodają
            brodawki. Inaczej wynik jest zwyczajnie zafałszowany :) Więc nie musiała się
            zmierzyć za luźno, tylko wzięła pod uwagę brodawki i miska jest za duża :)
    • malagracja Przeciez rozwiazanie problemu jest banalnie proste 11.04.09, 15:26
      Nie chce sie rozpisywac o tym, ze przesadzamy z zanizaniem obwodow itd. bo nie o
      to w tym watku chodzi.

ALE

Jak juz kiedys ktos powiedzial, ze najlepiej leza staniki ktore z zalozenia za
      na nas szyte. Na Ciebie jest szyte 65D. I taki rozmiar kupuj.

Bo nie wiem co chcialas osiagac biorac 28FF, udowonic sobie, ze masz duzy biust?
      Bo na razie jak widze, to Cie tylko w kompleksy wpedziło.
      • mmm-mm Pomylki sie zdarzaja, 12.04.09, 03:32
        a jesli rzeczywiscie bedzie ci pasowal rozmiar 65D to popatrz ile masz stanikow
        w tym rozmiarze:tnij.com/CvQ2f do tego inne sklepy i e-bay.
        W 60E sa gdziekolwiek tylko dwie, trzy strony pelne zabudowanych tfu, freyi,
        miseczki mam prawie na ramionach (jestem drobna i niezbyt wysoka), a nie sa za
        duze. Takie 65D nawet we freyi powinno byc niezabudowane. Mozesz unikac tego
        fasonu, tak jak ja robie. Po co mi stanik, ktory wystaje z byle koszulki bez
        rekawow. Jeszcze tyle za to placic. Juz maskaradki sa duzo tansze, i bez
        porownania lepsze. Obwody i tak trzeba zwezac u obu.
        • malagracja mmm-mm zapomniala wspomniec o 12.04.09, 20:40
          polskich markach:
          Gaia, Konrad, Milena, Ewa Bien, Kostar - znajdziesz tam swoj rozmiar (tylko
          odpowiednio go przelicz) za bardzo dobra cene :-)
          Aaa i Kinga na zamowienie zweza obwody jak tylko chcesz.
          • mmm-mm Bo nigdy nie kupowalam stanika w polskich 13.04.09, 01:03
            sklepach internetowych, a w stacjonarnych to kiedy nosilam 75B .Wyszloby mi to
            duzo drozej, wiec nie mam zadnego doswiadczenia z milena i innymi. Gdybym miala
            pieniadze i mieszkala w Polsce to bym pewnie testowala.
    • mmm-mm Gdybym zamiast 60E wziela 60D 12.04.09, 04:21
      to bym mogla sobie stanik na piecie nosic. A tak wychodzilo z tabelki. Nie
      udowadnialam sobie ze "wiecej sr** niz mam", phi. I tez nie wiedzialam czy
      bedzie pasowal. Zazwyczaj bez mierzenia nie kupujemy, jak juz wiemy co pasuje to
      mozna w ciemno zamawiac. Ale trzeba zaczac. Nie ma zbyt wiele miekkich stanikow,
      ktore dobrze by lezaly na tych okolicach rozmiarowych. Moge polecic Kalyani
      Dress-up Denim. Mierzyas biust w zwisie? Mi wychodzi 84 i dlatego 60E pasuje.
      Moze sie okazac ze potrzebujesz 65DD. Push-upy sa niewygodne. Lepiej kupowac
      staniki z cienka gabka jak sie nie lubi miekkich.
      • malagracja Re: Gdybym zamiast 60E wziela 60D 12.04.09, 20:42
        60E i 60D = rozumiem
        65D i 28FF = nie rozumiem
      • cruxshadow Re: Gdybym zamiast 60E wziela 60D 13.04.09, 11:07
        A ze mną właśnie odwrotnie było... Z tabelki wychodziło 60f, a po
        przymierzeniu pierwszego stanika w tym rozmiarze okazało się, że
        jeszcze drugi biust by się w miseczce zmieścił. Doskonale rozumiem,
        jak się czuła autorka wątku, bo czułam się tak samo. Ale ja się nie
        poddałam, wymieniałam, odsyłałam i w końcu trafiłam. Nigdy więcej
        puszapów!
        • quleczka Re: Gdybym zamiast 60E wziela 60D 22.04.09, 20:58
          > Ale ja się nie poddałam, wymieniałam, odsyłałam i w końcu trafiłam.

dokladnie :)

skoro sie ma 4 nie pasujace staniki w ktore juz zainwestowalo sie kase i tak
          trzeba je odeslac do sklepu niezaleznie od tego czy sie zwraca czy wymienia to
          ja bym wymienila i sprobowala 4 kolejne zamiast prosic o zwrot pieniedzy :)

w koncu odeslanie jednej malej paczki poleconym to nie jest jakis straszny koszt
          (no i oddajac tez trzeba go poniesc) , a mozna miec 4 kolejne staniki do
          sprobowania
    • amentowa no kupic dobry stanik to czasem ciezka sprawa 12.04.09, 20:30
      ale nie nalezy sie zalamywac, tylko dalej probowac. Ja teraz siedze sobie w Kalyani 65E, Gypsy ( przy wymiarach 72/3, 87/88) i tez tak co spozieram w lustro to cos mi nie pasuje, co prawda wiatr w miskach nie chula, ale za szerokie fiszbiny chyba piersi mi rozplaszczaja i coz .....;( . Ale stanik mi sie podoba i czasem bede w nim chodzic. I choc czesto bywam w rozterkach z powodu tych stanikow, to puszapom mowie nie! No chyba, ze do dekoltu...
    • male.a Re: Zostaje przy push upach :-( 13.04.09, 20:50
      kurcze jak bym miała takie wymiary to bym skakała ze szczęścia :)
      • nicol.lublin Re: Zostaje przy push upach :-( 13.04.09, 21:13
        ja też uważam, że powinnaś wybrać ścisłe w miarę 65, bo będą na
        tobie lepiej leżały i nie złamią ci mostka.
        te staniki z galerii są po prostu za duże i źle założone - moim
        zdaniem dużo za nisko. ale zrób jak uważasz. nie wiem czy już
        pisałaś, czy nie, ale skąd jesteś? oże pomożemy stacjonarnie?
    • yoasia_25 Re: Zostaje przy push upach :-( 13.04.09, 23:37
      Znam to uczucie rozczarowania jak się wreszcie zobaczy i przymierzy te
      zachwalane rozmiary a tu nic z tego. Moje pierwsze przymierzone staniki Panache
      leżały koszmarnie. Nie kupiłam żadnego. Nie poddałam się jednak i jakieś 20
      przymierzonych staników później wybrałam sobie całkiem ładnie leżącą Freyę:) Mam
      ten komfort że mam dostęp do 3 stacjonarnych sklepów. Nie poddawaj się, w końcu
      uda Ci się znaleźć dobry stanik, najlepiej jednak moim zdaniem wybrać się do
      normalnego sklepu po pierwszy.
    • asiabudyn11 pomarudzę 22.04.09, 18:01
      W sumie powinnam to napisać w Narzekalni, ale tutaj ktoś mi może coś
      konstruktywnego doradzi.

Czy możecie mi polecić stanik, który:
      -kosztowałby max 130 zł a najlepiej żeby oscylował koło 100;
      -kupiłabym w polskim sklepie (na allegro-za dużo zachodu, bo ryzyko, że będzie w
      niewłaściwym rozmiarze jest u mnie podejrzenie duże, z UK nie chcę, bo
      odstraszają mnie koszty przesyłki, które nawet gdyby podzielić na parę osób
      dobiłyby mnie gdybym musiała stanik odsyłać-co pewnie by miało miejsce) ;
      -nie odznaczałby się pod bluzką (dla tego nie mogę mieć CK Princesse);
      -byłby miękki (tj. nieusztywniany);
      -nadawałby piersiom kształt jak najbardziej "zaokrąglony"?

Istnieją takie cuda?
      • nieco8 Re: pomarudzę 22.04.09, 18:29
        Dzisiaj sobie pooglądałam w Galerii LMB nowe balkoniki Comeximu - Kate oraz
        Agnes wyglądają bardzo ładnie, są ścisłe, nadają ładny kształt i nie są
        strasznie zabudowane, mają co prawda hafty, ale nie odznaczają się tak bardzo
        pod bluzką.
        Możesz też wypróbować nowe half cupy od Ewy Bień, są naprawdę śliczne, ale to
        nowość i w Galerii pojawił się tylko raz. Tu uwaga - kieruj się raczej brytyjską
        rozmiarówką, tylko pamiętaj, że nie stosują podwójnych literek, np. FF.
        Zostaje jeszcze Milena, jak dla mnie trochę spłaszcza, choć jest wiele jej
        wielbicielek.
        Wszystkie te staniki są polskiej produkcji i miweszczą się w twoim budżecie.
        Kupisz je na stronach producentów. Owocnych zakupów.
      • eponak Re: pomarudzę 22.04.09, 18:41
        Może Melissa? Jest ścisła, więc nie ma potrzeby znacznego zaniżania. Poczytaj
        najlepiej opinie o poszczególnych modelach w wątku producenckim, żeby się
        zorientować które w ogóle nie dziobują (o ile takie są, nie wiem, nie znam
        Melissy). No i kosztuje mniej niż 100 zł. Z bardzo kolorowych za jakiś miesiąc
        będzie Panache-Cleo, ale moze sie odznaczać pod bluzką.
      • karro80 Re: pomarudzę 23.04.09, 10:38
        No ja mam jeden stanik, więc może nie najlepsz to rada. Kostarki są
        prześliczne, miękkie - kosztują ok 60-80 zł. Tylko się obwód naciąga:
        (
        Jakby mieli powyżej 60f to bym była wierną klientką, bo ten mój
        ślicznie zbiera biust, nie spłaszcza.

kupiłam w tym sklepie

www.linge.pl
    • karro80 Re: Zostaje przy push upach :-( 23.04.09, 10:31
      Może są faktycznie za duże. Ja mam co prawda jeden na razie normalny
      stanik(reszta jest zwężana)firmy kostar 65 e. Wymiary mam 67/87.
      Stanik był idealny(a weź te puszapy, never again). Tyle, że ciut się
      w obwodzie rozciągnął, a po tygodniu z misek zaczęły piersi powoli
      górą bułkować - ale i tak jest najwygodniejszym stanikiem, jaki
      kiedykolwiek miałam. Mam zamówioną curvy(niezła nazwa)cate 60f, bo
      podobno większe miski ma. Zamawiałam od "dopasowana.pl" - tak mi
      doradziła.

Popróbuj, bo naprawdę fajnie mieć dobry stanik:)
    • mala_biedronka Re: Zostaje przy push upach :-( 23.04.09, 21:56
      Nie rozumiem dlaczego uważasz, że masz małe piersi??
      Poza tym jeśli te staniki były za duże to przecież wystarczy kupić mniejsze / o innych fiszbinach i próbować... próbować... przymierzać przymierzać.
      • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 18:24
        Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jakos nie moge sie przekonac do
        waszch wypowiedzi.. Po tych czterech stanikach jakie zmierzylam,
        dochodze do wniosku ze nigdy nie skusze sie na kupno gladkiego
        stanika. W gladkim staniku wygladam bardzo plasko- w zyciu nie
        wyszlabym tak na ulice, a dodam ze mieszkam w malym miasteczku i
        samo to ze ktos ma maly biust to wywoluje w miescie poruszenie i
        ludzie sie smieja. Sama tego doswiadczylam. Dlatego niestety zostaje
        przy tych idiotycznych push upach, w których jest mega niewygodnie,
        bo gabki grube na 2 cm, ale przynajmniej kobieco sie wyglada, a nie
        jak facet..

Teraz ida cieple dni wiec w ogole mam taka depreche jak nie wiem
        co.. Bylabym nawet sklonna zrobic operacje plastyczna bo przez ten
        brak biustu mam straszne kompleksy i depresje..

Dlaczego Bóg tak mnie skarcil!!
        • kasia_grubasia Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 19:00
          Taka piękna pogoda, a Ty masz depresję?!? Ogarnij się dziewczyno, zostań przy
          tych pushupach jak chcesz, tylko żeby były w dobrym rozmiarze. Ale się nie dołuj
          bo to jest zaraźliwe :/ a jeśli już to w odpowiednim wątku: Narzekalni :)
          • kasia_grubasia Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 19:15
            I jeszcze chciałam zapytać, co ci ten pushup powiększy biust? Może troszkę, ale
            to dalej będzie niewielki biust, żaden stanik nie zrobi Ci średniego z małego ;]

A teraz do roboty - na świecie jest tyle pięknych staników, których jeszcze nie
            zmierzyłaś, szkoda czasu na smutki :)
            • mala_biedronka Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:04
              Bóg pokarał? Weź dziewczyno się ogarnij i zastanów co piszesz... To co ja mam małe piersi i mam się czuć jak kaleka?
              Ludzie się śmieją? No i co z tego? Nie masz swojego zdania? Oni tacy idealni, że uważasz prezentowane przez nich kanony jako coś koniecznego i ślepo to przyjmujesz.
              Dlaczego kobieta z małym biustem ma sobie wypychać stanik i udawać, że ma niewiadomo jaki biust? Jak dla mnie chore, mamy XXI wiek i proszę nie cofajmy się!
              Poza tym myślę, że problem tkwi w Tobie i twoim braku akceptacji samej siebie. Jakbyś miała duży biust zapewne znalazłabyś coś innego, odstające uszy czy za krótkie palce.
        • mala_biedronka Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:06
          Chyba muszę powtórzyć swojemu chłopakowi, że bez push upów wyglądam jak chłopak. :)
          Jeśli jeszcze nie zauważyłaś większość tych cudownych pushupów spłaszcza piersi. Fajnie nie?
          • pandonapandona Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:18
            Wiem, że spłaszczaja, ale przynajmniej lepiej w tym wyglada cyc, niz
            nic. Nie wiem. Moze wy macie cycki a piszecie ze nie macie, a to
            zupelne dwie rzeczy. Ja nic nie mam praktycznie- jak dziecko z
            trzeciej klasy szkoly podstawowej. I samej mi z tym zle, nie podoba
            mi sie jak to wyglada i kojarzy mi sie z kalectwem. Ja rozumie
            jeszcze jak ktos jest bardzo chudy, ale jak ktos ma masywne uda i
            ogolnie rozbudowany dol a gore mikro to niestety ale wyglada to co
            najmniej komicznie. Musi byc jakis balans, jak go nie ma to jest
            koszmar.
            • eponak Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:26
              W porządku - jeśli się źle czujesz w stanikach innych niż push upy to coś się
              wymyśli. Może spróbuj poszukać takiego, który ma ścisły obwód (wymiary masz
              67/83?), a przy tym miseczkę weź większą o jedną bądź dwie niż to wynika z
              tabelki. Czyli 60G polskie (lub nawet 60H) albo 60FF/G brytyjskie. Ciężko jest
              dobrać dobrego pushupa, ale da się. Weź poprawkę na to, że część miseczki ma
              zajmować wypełnienie, więc musisz brać większą miseczkę niż w miękkich. Niestety
              - firmy z pushupami 60 nie znam :( Atlantis ma staniki z żelowymi wkładkami, ale
              chyba od obwodów 65 - może poszukaj takich Atlantisów? I mimo wszystko, pamiętaj
              o wygarnianiu i starannym zakładaniu stanika.
              • mala_biedronka Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:33
                Milena Romantica - ma 60tkę, tylko to nie jest taki typowy pushup, tylko z tego co wiem, ma wyjmowane wkładki.
              • plica Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 21:14
                Atlantis ma staniki z żelowymi wkładkami, al
                > e
                > chyba od obwodów 65 - może poszukaj takich Atlantisów?

e do bani te atlantisy. testowalam ostatnio na biuscie okolo 60D (67/80cm)rozmiar 65B i byl drastycznie za maly. nie liczylabym na to, ze z troszke wiekszym biustem zmiescisz sie w rozmiarowce.
                • plica Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 21:14
                  oj nie dopisalam. atlantisy maja rozmiary tylko do deeeeeeeee
                  • eponak Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 21:25
                    No właśnie, nie mogłam znaleźć nic powyżej D :/ I nawet 65D niewiele daje, bo
                    przy 67 pod trzeba naprawdę ścisłej 65. Jednak te Mileny mogą być dobrym
                    rozwiązaniem. Myślę autorko wątka, że spokojnie możesz zamówić 60G. Jeśli nie
                    chcesz nosić miękkich staników - nie ma co Cię zmuszać. Push upy są złe wtedy,
                    kiedy są źle dobrane. Więc jeśli postawisz na dobrze dobrany, to nikt Cię tutaj
                    za to nie zamorduje i nie oskalpuje ;) Ważne żebyś miała w misce miejsce i na
                    wypełnienie pushupowe i na pierś. I odpowiednio ścisły obwód.
            • mala_biedronka Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:29
              Hm balans? Kto ci takich głupot naopowiadał? Nie wiem może kobieta to jakaś budowla? Jesteś typem gruszki zapewne i za pewne nie wiesz, że jest ona jednym z najseksowniejszych typów kobiecych.
              Masz 85 cm w biuście i nie opowiadaj, że go nie masz, bo masz...
              I jeśli sądzisz, że wszyscy faceci kochają duże piersi to się mylisz. WIelu nawet na to nie zwraca od razu uwagi, są też panowie - amatorzy małych.
              Nikt ci nie broni chodzić w pushupach, chcesz chodż, osobiście nie wiem po co, ale ok.
              Nie lepiej zaakceptować siebie?
              I nie nazwyaj tego kalcetwem! Kalectwem byłoby, gdybyś nie miała ręki czy nogi. Ale masz piersi!!!
              • nefretam Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:42
                Push-upy w obwodzie 60 milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset
                • eponak Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:49
                  O, dzięki :) Nie jestem specjalistką od pushupów. A na stronie Mileny są nawet
                  całkiem tanie w rozmiarze 60G (spodobał mi się szalenie Baroque ;)). Myślę też
                  pandonapandona, że możesz spróbować staników usztywnianych (jak Maqduerade),
                  które nie są pushupami. Mi takie sztywniaczki dodają w obwodzie biustu nawet 1-2
                  cm, a wizualnie również mam więcej biustu. Tylko uważaj, bo mi przy okazji
                  szukania pushupów na stronie Mileny wyskoczyły również softy ;/
                • megiddo0 Re: Zostaje przy push upach :-( 03.05.09, 20:53
                  oj dziewczyno... nic tylko polozyc sie i umrzec;)
                  a tak powaznie to z wymiarow wynika ze masz jednak niezly kawalek
                  cyca-sama jak zaczynalam nosic dobrze dobrane staniki mialam mniejszy
                  a po drugie jak juz dziewczyny zauwazyly masz figure gruszki, czyli
                  bardzo kobieca (mam wiec wiem co pisze;)
                  juz kiedys byla taka sytuacja na forum ze dziewczyna przezywala ze
                  ma taki maly biust (wybaczcie nie pamietam kto) a potem sprobowala
                  wyjsc w miekkim staniku zamiast gabkowanego
                  i co? i nikt nie zauwazyl roznicy-po prostu skupiasz sie na biuscie,
                  wmawiasz sobie ze jest maly i tworzysz problem tam gdzie go nie ma
                  a smieja sie z ciebie nie dlatego ze masz maly biust tylko dlatego
                  ze masz kompleksy i tym samym pozwalasz ustawiac sie w roli ofiary

dlatego tak jak pisza dziewczyny, pobuszuj w necie, kup sobie jakis
                  seksowny dobry rozmiarowo stanik i nos go na wypietej piersi bedac z
                  niej dumna:)
                  a jak nie pomoze to polecam wizyte u psychologa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka