babusiam 29.05.09, 17:19 Już ponad trzy tygodnie, a biustonosz ciśnie tak samo jak na początku. Brafiterka dobrała mi 60 D z Frey'a. Drogie moje, czy Wasze ciała również nie przywykły do nowych staników? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pineapplegirl Re: uciski 29.05.09, 17:51 Nie jestem specjalistką, ale według mnie dobrze dobrany biustonosz chyba nie powinien cisnąć. Mam kilka modeli, których w ogóle nie czuję, ze mam na sobie, ale mam też dwa takie, których nie dam rady nosic cały dzień. Może rzeczywiscie masz źle dobrany rozmiar lub po prostu ten model akurat nie jest kompatybilny z Tobą. Odpowiedz Link
agafka88 Re: uciski 29.05.09, 18:51 Możesz też zawsze kupić przedłużkę i nosić z przedłużką. A może piersi zdążyły już zmigrować, przez co miska stała się za mała i obwód sprawia wrażenie zbyt małego. W sklepie też Cię cisnął? Takie rzeczy trzeba zgłaszać bra-fitterce, bo ona niestety nie wie, czy czujesz się komfortowo w staniku. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: uciski 29.05.09, 19:15 Babusiam, mnie na początku zdarzało się kupić za ciasny stanik, a w sklepie wydawał się dobry. Po prostu ja mam dość sprawne dłonie (lata treningu karate) i potrafię zapiąć się w dowolnie ciasny stanik. W sklepie za krótko mam go na sobie żeby stwierdzić, że jest przyciasnawy, a następnego dnia przy chodzeniu okazuje się, że powinnam była wziąć co najmniej o oczko większy obwód ;] Stanik nie może być niewygodny! Ja musiałam nauczyć się, że dobry jest stanik, który na luzie odciągam na konkretną odległość, ani dalej, ani bliżej. Wtedy nie jest ani za luźny, ani za ciasny. Koniecznie kup przedłużkę, a następnym razem kup stanik, który da się trochę dalej odciągnąć z tyłu. Odpowiedz Link
alitea Re: uciski 29.05.09, 22:00 Babusiam, do takich pytań służy wątek ratunkowy. Ale żeby dostać w miarę konstruktywną odpowiedź, to musisz podać więcej szczegółów, czyli swoje wymiary i model stanika i ew. w jaki sposób Cię ten stanik ciśnie, czy to wina fiszbin, czy obwodu, po jakim czasie schodzą Ci ślady po staniku odciśniętym na ciele itp. Najlepiej zacznij od noszenia go przedłużką, jak nie pomoże, to będziemy szukać innej przyczyny niż za ciasny obwód. Odpowiedz Link
malagracja Re: uciski 29.05.09, 22:10 Stanik NIE powinien uciskac. Moze to nie Twoj krój stanika. Może nosisz go za nisko. Moze rozmiar zły. Odpowiedz Link
heidowata Re: uciski 31.05.09, 11:57 Po 3 tygodniach powinnaś przyzwyczaić się już do ciaśniejszego obwodu, dlatego warto przyjrzeć się, czy stanik na pewno jest dobry. Ja swój pierwszy stanik kupiłam odrobinkę za mały w miskach i też strasznie mnie cisnął. Ale powody mogą być inne, np. mogłaś trafić na wyjątkowego ściśliwca. Będzie łatwiej nam pomóc, jak podasz swoje wymiary i model stanika :). A tak poza tym to na przyszłość zadawaj takie pytania w wątku ratunkowym (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=94786443&s=1). Został stworzony specjalnie po to, by szybko pomagać w takich sprawach ;). Odpowiedz Link
babusiam Re: uciski 31.05.09, 13:46 Obiecuje, że następnym razem rozpocznę wątek w odpowiednim "pokoju", a finalizując: pod biustem - 69/70 w biuście - 78 Brafiterka w Peachfield dobrała mi Freya Amy, biustonosz miękki na fiszbinach.Rozmiar 60D. W sklepie też nieco cisnął, ale i tak najmniej ze wszystkich przymierzanych, a uwierzcie była ich cała masa. Ciśnie pod biustem, ale i na ramionach (choć wydłużałam już ramiączka. Po ośmiu godzinach w pracy nie myślę o niczym innym jak ściągnąć to cholerstwo. Najbardziej wrzyna się na ramionach, ale i pod biustem z przodu. Od kilku dni noszę "stare" staniki. Odpowiedz Link
mala_biedronka Re: uciski 31.05.09, 14:26 Hm, no z tego co wiem (jak powiedziały mi bra-fitterki), Amy to ściśliwiec, więc nie dziwię się, że cię gniecie.. Odpowiedz Link
babusiam Re: uciski 31.05.09, 19:15 I wszystko jasne. Na dniach biegnę po przedłużkę bo szkoda 199 zł :/ Odpowiedz Link
alitea Re: uciski 31.05.09, 20:41 Z Twojego opisu wynika, że obwód rzeczywiście może być za ciasny i dlatego stanik zjeżdża Ci na dół i wrzyna się w ramiona. Przedłużka powinna pomóc. Odpowiedz Link