Dodaj do ulubionych

Czym smarujecie lancuch??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:24
Czym smarujecie lancuch,jakim preparatem (oprocz tych w specjalnych ,ktore
sie strasznie kleja i ciezko pozniej moto domyc),czego uzywacie do
konserwacji np na zime .i czym je czyscic .
Obserwuj wątek
    • Gość: edwin Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 21:28
      ja tam nie mam takiego problemu u mnie w tropiku lancuch jest zasloniety i smaruje sie samoczynnie hipolem ze skrzyni:P a nastepny nmot chyba bbedzie z kardanem ehehe pozdrawiam
      edwin
      • jagiel500 Re: Czym smarujecie lancuch?? 05.12.04, 22:26
        no akurat tak sie sklada ze te specyfiki ktore sie kleja sa najlapsze do
        smarowania lancuchow:)
        maja one w sobie zwiazki sylikonu i dlatego dobrze zabezpieczaja
        ja do swojej Kawy uzywam Castrol Chain Spray a do czyszczenia Castrol Chain
        Cleaner
        dwa proste ruchy i lancuch jak nowy:)
        no to fakt ze dwa pojemniki kosztuja w sumie prawie 60zl ale sa bardzo wydajne

polecam
        pozdrowienia

jagiel
    • kojotkurier Re: Czym smarujecie lancuch?? 05.12.04, 21:39
      ja uzywam syntetycznego preparatu castrola ale tez brudzi tyle tylko ze kupilem
      tak zwany cliner i tym sie zmywa ten smar z upackanych czesci robie to tak
      najpierw myje lancuch wecieram pryskam smarem i na troche czasu zostawiam az
      smar wystygnie brudzic brudzi ale chyba nie ma innej rady pozdrawiam
      kojot ps. znam goscia ktury nie smaruje lancucha w suzuki marudeze
      ale go slychac z kilometra tak dzwoni
      • speedy1000 Re: Czym smarujecie lancuch?? 05.12.04, 22:32
        Ja tez uzywam, tzn uzywalem (teraz nie ma moto ale na przyszly sezon... ;)))
        Castrola, jest okay, nawet zauwazylem ze mniej packa tylna felge niz np Motul
        ktorego uzywalem wczesniej (ok. 60zł). Do czyszczenia tak jak kolega 2 posty
        wyzej cleaner tez castrola i jest ok.
        POZDR
        • Gość: witek Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:07
          dzieki
          • Gość: Radek Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.ok.ok.cox.net 06.12.04, 05:32
            Jak chcesz przyoszczedzic to mozesz smarowac lancuch olejem silnikowym, mnie
            kiedys zostal z litr oleju mobil 10W40 z auta i tym smarowalem, minusy sa takie
            ze dosyc szybko zrzuca olej z lancucha i tak srednio co 200-300km trzeba
            smarowac. Lancucha nigdy nie czyszcze.
            • kojotkurier Re: Czym smarujecie lancuch?? 06.12.04, 19:28
              a preparatami jak myslisz zadziej sie smaruje ? po za tym juz widze ten czysty
              zadupek .
              • Gość: Radek Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.ok.ok.cox.net 07.12.04, 04:10
                Pro Honda HP Chainlube mi wytrzymuje do 800km, inna sprawa ze ostatnio
                spokojniej jezdze wiec moze dlatego.
    • Gość: MJ Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:31
      Ja używam aerozolu Castrola do łańcuchów O-ringowych. Zostawia biały nalot na
      elemantach, które niechcący spryska, ale bez niczego schodzi każdym
      rozpuszczalnikiem jakiego próbowałem. Smaruję co 500km, czasem jak mi się nie
      uda, bo gdzieś jadę albo coś, to co więcej, nigdy mi nie dzwoni. Tylko nawet
      jak długo odczekam aż wyschnie, to i tak zapryskuje felgę, a mam szarą
      aluminiową i to widać, a z czyszczeniem trudno dojść... eeeeeeeee!
      • Gość: Radek Re: Czym smarujecie lancuch?? IP: *.ok.ok.cox.net 07.12.04, 04:11
        Castrol Chainwax, u mnie na drugim miejscu po hondowskim HP Chainlube.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka