Dodaj do ulubionych

Tanio sprzedam punkty karne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 08:59
to się nie kalkuluje, przy takiej cenie za punkt zawsze będzie bardziej opłacalne nie przyznać się
Obserwuj wątek
    • p_3p Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 09:00
      Czy autor zauważył już głupotę tego tytułu?
    • Gość: torelek Tanio sprzedam punkty karne IP: 212.180.149.* 14.12.11, 09:02
      Wspaniały przepis! Jak ułatwia pracę policji i zwiększa wykrywlaność! Może warto go rozszerzyć na inne dziedziny życia, np: w budynku znaleziono zwłoki - właściciel (jeśli to budynek spółdzielni to prezes) dostaje list i ma 3 możliwości:
      - przyznaje się, że to on zabił i idzie siedzieć
      - wskazuje kto zabił
      - mówi, że nie nie on i nie wie kto - dostaje ryczałtem 5 lat
      • ogloszeniomat.pl Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.07.12, 11:23
        Dobre zawsze można coś nowego wprowadzić nie będzie lepiej ale śmieszniej napewno
    • Gość: Nik Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 09:05
      150 zł pkt cena rynkowa, 500 zł odstąpienie od karania punktami. Interes życia :)
    • yattawawa Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 09:10
      za nie wskazanie sprawcy nie grozi 500 zl. ostattnio dostalem 3 mandaty
      1 na 200, za nie wskazanie 300
      2 na 100, za nie wskazanie 200
      3 na 50, za nie wskazanie 100.
    • Gość: haha Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.gostyn.com 14.12.11, 09:10
      @p_3p

Chyba jeszcze nie zauwazyl...
    • tata60 Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 09:20
      Bardzo mnie interesuje podstawa prawna pisma GITD , że można więcej zapłacić, ale nie dostać punktów karnych. Chcę wiedzieć , jaki konkretnie przepis pozwala GITD na składanie ewidentnie korupcyjnej propozycji. Myślę, że pomożecie mi udzielając konkretnej odpowiedzi , gdzie w kodeksie lub ustawie jest taki zapis?
    • naprawdetrzezwy Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 09:24
      Znowu kłamiecie.

" GITD wysyła do właściciela auta zawiadomienie o złamaniu przepisów ruchu drogowego i nakłada na niego mandat, jednocześnie pozostawiając mu trzy możliwości. Kierowca może:"

Żówno prawda.
      Po pierwsze - właściciel samochodu ma cztery możliwości
      Po drugie - właściciel samochodu nie ma żadnego obowiązku korzystania z przysłanych formularzy

• Gość: killer046 Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.piekary.net 14.12.11, 09:35
      @pozdro
      Tobie sie nie kalkuluje ale są ludzie którzy mają od zatrzęsienia pieniędzy i nie chce im się bawić wolą zapłacić
    • Gość: terefere Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.piekary.net 14.12.11, 09:39
      @TORELEK
      Człowieku daj sobie odciąć kablówke albo chociaż programy z filmami kryminalnymi i detektywistycznymi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: KIEROWCA Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 10:14
      A TO JEST NIEZGODNE Z KONSTYTUCJĄ!!!! GDZIE TU JEST DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI??? KARAĆ MOŻNA I SIĘP OWINNO, ALE TYLKO WTEDY KIEDY WINĘ SIĘ UDOWODNI. A TU CO? KTO I DLACZEGO STANOWI TAKIE PRAWO - BEZPRAWIE?
    • robgordon Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 10:38
      @KIEROWCA
      Domiemanie niewinności? Czyli jeśli na zdjęciu jest moje auto, ktoś musi mi udowadniać, że to ja jechałem? Oczywiście mógł jechać ktoś inny, ale to chyba ja najlepiej będe wiedział kto, prawda? Poza tym najpierw wymyśla się jakieś hasła o domniemaniu niewinności w przypadku takich drobnych przewinień, a potem złości się na policję, że nie mają czasu zająć się poważnymi przestępstwami. A jak mają to zrobić, jeśli muszą udowadniać ci, że nie jechałes własnym autem, prowadzić żmudne postępowanie, przesłuchiwać świoadków, tylko po to, żeby wlepić ci mandat na 100 zł. Człowieku, weź przemyśl czasem to co piszesz.
    • Gość: Gość Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: 81.15.230.* 14.12.11, 10:54
      Punkty sprzedam - kłopoty kupię .
      Załóżmy, że mieszkam w Gdańsku i mam czyste konto i zechcę sprzedać kilka punktów . Napiszę stosowne oświadczenie że w dniu XX prowadziłem samochód na trasie Warszawa Gdańsk i dałem sobie zrobic fotkę na radarze w Mławie. Zdjęcie nieczytelne , sprawa prosta. Mija jednak pół roku i okazuje sie że kierujący w tym dniu samochodem nie tylko dał się złapać na radar w Mławie , ale wczesniej w Elblągu na przejściu dla pieszych zabił człowieka. Świadkowie zeznali że kierujący jechał sam samochodem na Warszawskich numerach. No i co mamy kłopoty , napisalismy że prowadziliśmy ten samochód a teraz co ? teraz będziemy musieli udowodnić że poświadczyliśmy nieprawdę!
      • Gość: pp Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: 134.37.255.* 03.04.12, 07:38
        Witam
        chyba jechałem twoim autem w wojewodztwie zachodniopomorskim i cos mi pstryknelo zdjęcie.
        przyznaje się, jestem w stanie przyjąć do 12 pktów karnych + koszt mandatu i ewentualny przyjazd do wlasciciela auta.

kufel2@o2.pl
      • Gość: mery Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.09.12, 10:27
        sprzedam punkty karne cena do negocjacji radom kielce i okolice kobieta gg 36119990
    • Gość: Lisek chyTUSEK Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.11, 10:58
      Co z tego że moje auto? Mogę mieć 10 aut i nie wiedzieć, kto z nich i kiedy korzystał (udostępniając np. na określone cele). Gdyby mandat przychodził (powiedzmy) w ciągu 2 tygodni od zdarzenia, to wskazanie może i jest realne. Ale gdy (jak obecnie) może do nas trafić kilka miesięcy po tym, to naprawdę nie muszę wiedzieć kto akurat prowadził samochód.
    • Gość: w Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 10:58
      jest proste wyjście na wymiganie się z mandatu, ale go nie zdradzę bo po co mam je zamykać, hehe płaczcie i płaćcie
    • skrot.myslowy Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 11:09
      Piotr Kozłowski (autor) ma problemy z logiką na podstawowym poziomie.
    • net_friend Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 11:10
      Polak potrafi, o'le!
    • Gość: q Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:33
      jak ktoś już jest w sytuacji, w której myśli o tym, że kolejne pkty to już wielkie kłopoty to polecam kupić cb radio. Ja się tak z 22pktami przez jakieś pół roku przeturlałem (do skasowania pierwszych 6). Nie oznacza to, że droga wolna i hulaj dusza ale przynajmniej nie ma się noża na gardle za każdym razem, gdy wsiada się za kierownicę
    • welcometopoland Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 11:52
      W tym kraju jeździ się:
      1. z CB Radio
      2. z antyradarem (wystarczy klasy NOXO)
      3. z Automapą z najnowszymi POI
      ...chyba, że ktoś chce spędzić 20% życia za kółkiem lub bawić się w LOTTO z pieskami i innymi hienami ściągającymi haracz za przejazd przez ten cudny kraj.
      Jedne znaki są u nas dla WSZYSTKICH i obejmują WSZYSTKIE pory dnia i roku.
      Niezależnie czy jedziesz Polonezem czy nowym Passatem i czy jest 16:00 lub 03:00 lub jest lipiec czy styczeń masz dymać 40 km/h przez wioskę albo 60km/h przez taki Kampinos (droga Leszno-Nowy Dwór Maz) gdzie jacyś prominenci wymusili na władzy ogr. prędkości bo w swych daczach chcą w ciszy oglądać TVN :)

Władza w obstawie BOR może jeździć jak chce...
    • Gość: piotr Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 13:52
      mam zeru punktów przy 10 punktach zacznę zastanawiać się czy jestem idiotą, przy 20 punktach czy debilem.
    • Gość: m Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.centertel.pl 14.12.11, 13:58
      Jeśli ktoś zgodzi się wziąć punkty na siebie i przyznać do popełniania wykroczenia którego nie popełnił to może zostać oskarżony o składanie fałszywych zeznać....czy warto ryzykować dla tych śmiesznych 150 zł zapłaty? Wystarczy że policja zapyta sąsiadów którzy zeznają że w chwili wykroczenia widzieli gościa w ogródku i już gość ma ciepełko...sprawa idzie do sądu i gość dostaje rok w zawieszeniu na 3 lata za składanie fałszywych zeznań....
      Jak dzieci...
    • sprocket74 Re: Tanio sprzedam punkty karne 14.12.11, 14:26
      Moim zdaniem handel punktami jest to moralnie usprawiedliwiona walka z debilnym prawem. Ja mam CB-Radio i zero punktów ale rozumiem ludzi, którzy kupują punkty bo nie chcą ponosić konsekwencji za łamanie przepisów pomyślanych w ten sposób aby wyciągać z kieszeni podatników jak najwięcej kasy na utrzymanie coraz większej grupy urzędników.
    • Gość: pik Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 15:39
      piotr, ja mogę ci podpowiedzieć już teraz. Obie odpowiedzi są prawidłowe
    • Gość: has Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.icpnet.pl 14.12.11, 15:43
      @m taaak policja na pewno się pofatyguje żeby sprawdzić taką głupią sprawę... W jakim świecie Ty żyjesz? Dzisiejszej policji nawet jak czasem podasz nazwiska i adresy przestępców lub wandali i udowodnisz ich winę to i tak ch*ja zrobią, no bo po co.
    • Gość: m Re: Tanio sprzedam punkty karne IP: *.centertel.pl 14.12.11, 16:07
      has
      To zależy na jakiego policjanta trafisz...na lenia czy służbistę...ale istnieje ryzyko że wszystko się wyda...wystarczy że weźmie cię na przesłuchanie i zaczniesz się plątać w zeznaniach ;-) szkoda ryzykować wyroku dla śmiesznych 150 zł ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka