Dodaj do ulubionych

potrezbne info o 50-tce.

12.01.05, 11:36
Co powiecie o tej 50tce?
www.bikez.com/bike/index.php?bike=20597

Jest ona robiona na licencji Hondy a dokladnie jest odwzorowaniem Hondy Magna
50 www.bikez.com/bike/index.php?bike=20156

Niestety nie ma o nich zbyt wieli info w sieci, wiec prosze o rade bo
zastanawiam sie nad jej kupnem.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.05, 13:27
      Koreański chłam!! Odpuść sobie człowieku.
      • oz_ktm Re: potrezbne info o 50-tce. 12.01.05, 13:58
        odpusc sobie. widzialem ta maszyne i w niej jest wiecej palstiku niz chromu.
        jesli chcesz 50ccm to kup jakies enduro badz supermoto japonskie czy wloskie.
        Ten koranski chlam ani dobrze nie jezdzi ani nie wyglada dobrze. za ta cene
        mozna kupic naprawde fajna 50 enduro a pozatym enduro jest praktyczniejsze jako
        50ccm. pozatym masz duzo latwiejszy dostep do czesc. i osobiscie bym polecal
        kupno uzywanej 50ccm po szybko zauwazysz ze ta pojemnosc i moc przestaje
        wystarczac. sam dawno temu mialem Suzuki ts 50 i osobiscie moge je bardzo
        polecic.
        • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 12.01.05, 15:20
          problem polega na tym, ze enduro mnie nie interesuje...
    • Gość: edwin Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 17:09
      nie polecam widziałem to na żywo...nie jeździłem ale widziałem lepiej kupić sobie simsona s50 czy jak mu tam....to jest malutkie i "z twarzy podobne zupełnie do nikogo" a ile masz lat??

pozdrawiam
      edwin
      • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 12.01.05, 17:11
        heh wiosen to mam 21
        • Gość: reggie Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:18
          Jak juz napisałam na babskim,zamiast tego kup jakąś 250 jak bardzie sie boisz to
          125 to Ci sie za szybko znudzi:)
          • Gość: Renatka Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:27
            Właśnie wkleje Ci kilka nawet sympatycznych sprzęcików
            Honda NSR 125
            moto.allegro.pl/show_item.php?item=38943836
            Aprilia (Lysa mawia,ze ciezko znaleść cześci do Włochów )
            moto.allegro.pl/show_item.php?item=39109618
            Albo endurak
            moto.allegro.pl/show_item.php?item=38897436
            Pomyśl nad czymś takim:)
        • Gość: cień1100 Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:21
          Rozejrzyj się za małą virago
          • Gość: reggie Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:29
            ehhhh ja się naszukałam przykłądów i dopiero zauważyłam,ze Ciebie chyba scigacze
            nie bardzo interesuja:(
    • Gość: edwin Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 17:38
      właśnie może virago 535?? podono całkiem przyjemny.....tzn mi się nei podoba ale...:D ja tam mam fajny motorek ale chyba go nie sprzedam:D

pozdrawiam
      edwin
      • Gość: cień1100 Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:40
        Chodziło mi raczej o virago 250
        • Gość: edwin Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 18:49
          no tak tak ale 535 przecież też nie jest duży i wydaje mi się że wystarczy na dłużej...chyba że jesteś wyjatkowo malutka:D

pozdrawiam
          edwin
          • Gość: MJ Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:57
            Dobra, dziewczyna pyta o 50tkę, a doszło już do 535cc. Ona chyba wie czego
            chce, a między tym o co pytała a virago jest róznica pojemności ponad
            dziesięciokrotna. Też jestem zwolenikiem na początek 125cc, a jak 50ka to
            Simson.

Nie wiadomo, czy koleżanka Elizabeth ma chociaż prawo jazdy. Jeśli nigdy nie
            siedzała na jednośladzie z silnikiem, to może chce się przepróbować na 50ce, a
            jak się spodoba to dopiero zrobić prawo jazdy.

Elizabeth - napisz coś więcej o sobie, bo zaraz zaczną tu polecać YZF-R1 i
            zrobi się drugi wątek "100KM. Po cholerę?".

Czekam
            MJ
            • Gość: wojtekk1000 Re: Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.05, 19:05
              Słuchaj jeśli już doszło do 535, to się ocknij - potrzeba ci więcej mocy!! Mój
              ZXR czeka na ciebie za jedyne 11500zł (750ccm, 122KM, 260km/h - tego ci trzeba,
              ŚCIGA - na nim poczujesz że żyjesz)!!

A tak na marginesie to Virago 250ccm będzie świetne dla dziewczyny!!
            • Gość: edwin Re: Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 19:25
              no tak zagalopowałem się może masz rację...:D ale ta 535 tak niewinnie wygląda...:D no to elżbieto jeździłaś już czyms trochę?? eheheh 535 .....masz racje co mj to mj:D

pozdrawiam
              edwin
              • Gość: MJ Re: Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:35
                Edwin, bo mnie zapeszysz... chyba że chodziło o moją niezawodność w odradzaniu
                nowicjuszom rakiet.
                • oz_ktm do elizabeth_ak 12.01.05, 20:03
                  napisz cos wiecej o sobie, czy jezdzilas juz motorem ? czy masz prawo jazdy ?
                  do jakich celow ma byc motorek? itd. a wtedy szcześliwi posiadacze maszyn i Ci
                  mniej szcześćliwi ktorzy akurat nie posiadaja motorku Ci pomogą.
            • elizabeth_ak Re: Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! 13.01.05, 11:27
              a no wlasnie! prawka na motor nie posiadam a ze swojego 160 cm wzrostu i tak
              jestem dumna bo trafia sie czasem raz na 100 lat ze spotkam kogos mnniejszego:)
              Niestety nie posiadam znajomych, ktorzy jezdza, wiec tak naprawde nie mialam
              okazji probowac, ale chce bardzo i musze od czegos zaczac. wybralam 50-tke bo
              nie mam prawka, a do nauki wystarczy:)

Pozdr,
              elizabeth_ak
              • Gość: cień1100 Re: Ludzie! Pięćdziesiątka to nie pięćsetka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:53
                No to całkowicie zmienia postać rzeczy.Chodzi mi o prawko,a nie o wzrost;)
                Najlepsze wyjście- robić prawko i kupić coś lepszego.Chyba,że fundusze na to nie
                pozwalają.W takim razie masz niewielki wybór(jeśli chodzi o chopperowate
                sprzęty),a właściwie żaden,tylko ten #%&*@ czy jak mu tam.
                Zastanów się nad prawkiem.
                pzdr
              • Gość: MJ Elizabeth - patrz, ile dla Ciebie napisałem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:28
                W takim razie możesz jeździć najwyżej motorowerem (chodzi oczywiści o wzgląd
                prawny). Jet dużo dobrych jak na 50ki enduro, ale Ciebie nie interesują. Oprócz
                tego (i skuterów) przychodzą mi do głowy:

"Zwykłe motorowery"
                Simson S51
                Romet Chart
                Romet Ogar
                Romet Kadet
                Romet Pony (to jest motorynka)
                Jincheng JC50Q-7 Kadet (motorynka)
                Jincheng JC 50 q-5 Zuch (motorynka)
                "Nowy" Komar (taki moped)
                Sachs Mad Ass - jest na tej stronie jego test
                Malaguti Fifty
                Jawa Mustang

"Ścigacze"
                Aprilia RS 50 Replica
                Derbi GPR 50 Racing
                Rieju RS1 Evo

"Sportowe motorowery"
                Gilera DNA
                Derbi GPR
                CPI GTR
                Aprilia Tuono 50
                Malaguti XSM (nie wiem, czy interesuje Cię supermoto)
                Yamaha DT 50 SM

"Cruisery"
                Jincheng JC 50 Q-8 Knight
                Albo ta honda, o którą pytałaś

Z rego wszystkiego marki, które ja polecam to:
                Simson
                Romet (bez rewelacji technicznej, ale wszędzie są części i dużo osób się na tym
                zna)
                Jawa
                Aprilia
                Derbi
                Yamaha
                Honda

chyba Malaguti i Sachs nieźle stoją, ale nie miałem do czynienia.
                Jednym słowem polecam to co włoskie, niemieckie lub japońskie, oraz "nasze"
                czyli rometa na nasze realia i jawkę.

Ja wybrałbym z tego Jawkę mustang. Ładnie i poważnie wygląda, przyjemnie jeździ.

Ewentualnie możesz poszukać jakiegoś składaka marki SAM, któregoś ze starych
                rometów albo simsonów przerobionego na cruisera albo choppera.

Jestem też przeciwny jeżdżeniu 80cc zarejestrowaną na motorower. To samo robią
                nawet ze 125cc.

A propos - jak byś zrobiła prawo jazdy chociaż A1, to znacznie zwiększy się
                wybór chopperów i cruiserów. Innych też, ale ty chyba wolisz te dwa pierwsze
                typy.
                Muszę lecieć - pozdrawiam!
                MJ
                • Gość: MJ Re: Elizabeth - patrz, ile dla Ciebie napisałem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:31
                  Aha! Motorowery z czasów Gierka miały znacznie więcej wspólnego z
                  pełnowymiarowymi motocyklami niż współczesne! Fajnie jest mieć biegi i
                  sprzęgło!
    • Gość: reggie Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:11
      znalazłam cos w miare ładnego,ale to z choperem nie ma nic wspólnego nazywa sie
      yamaha TRZ 50,mały piździk,ale w miare sympatyczny.z choperów nie znam bo tym
      sie nie interesuje:)
      • Gość: MJ Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:40
        A tak w ogóle Elizabeth, to z której części Polski jesteś. A może z zagranicy?
        • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 13.01.05, 12:46
          Jestem z wrocławia.
          A co do wyboru Knighta to mam poprostu okazje, odkupic go po sasiedzku jescze
          na gwarancji. Wlasciwie nowka. Sasiad kupil synkowi... ale troche sie pomylil
          bo maly chcial skuter i nie potrafil sobie z biegami poradzic. Tak narodzil sie
          pomysl, ale jak tak czytam Wasze posty to chyba sobie daruje.
          • Gość: cień1100 Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:01
            Nowy kosztuje prawie 7000.Pewnie chce za to trochę mniej.Zrobisz jak
            zechcesz.Odpowiedz sobie na pytania-czy Ci się podoba i czy nie masz zamiaru
            jeżdzić czymś większym w przyszłości i taki pierdopędek Ci w zupełności wystarczy.
            • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 13.01.05, 13:13
              Nowy we wro pod koniec 04r w mirexie kosztowal 5100, a ja mam zaplacic ponizej
              2700. Czy mi wystarczy? heh moze za jakis czas nie ale na poczatek raczej tak.
              • Gość: cień1100 Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:40
                Hmm,hmm,hmm,cena OK,hmm,konstrukcja prosta jak futerał na cepy,w razie czego
                każdy naprawi,hmm,niby "Kitajec",ale ludzie tym jeżdżą,hmm,hmm,no nie wiem co Ci
                podpowiedzieć:)
                • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 13.01.05, 15:08
                  No i wlasnie chyba ta cena mnie kusi. :)
                  A jak juz sie troche podszkole, to pogadamy o czyms wiekszym i konkretniejszym!

Tak czy inaczej dzieki wszystkim za pomoc!

• cien1100 Re: potrezbne info o 50-tce. 13.01.05, 15:24
                    Jeżeli kupisz to się pochwal i opowiedz jak się jeżdzi.
                    • elizabeth_ak Re: potrezbne info o 50-tce. 13.01.05, 15:59
                      Na bank sie odezwe :)

Pozdr,
                      elizabeth_ak
                      • Gość: MJ Re: potrezbne info o 50-tce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:45
                        Za 2700 nie kupisz żadnej sensownej 50ki, chyba nawet jakiegoś markowego
                        skutera.

Kup tego knighta...

chyba że jakiś z tych, które ja wypisałem wyżej zinteresował Cię (któryś romet
                        albo jawka). Jak nie, to zostaje tylko ten knight. Pewnie jest w dobrym stanie
                        (chyba że synek sąsiada w coś wygrzmocił próbując zmienić bieg). Tez czekam aż
                        się pochwalisz, co zdecydowałaś.
                        Powodzenia!
                        MJ
    • Gość: Dzakas Kumpel mail to wiem cos o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:44
      Kumpel mial odblokowana wersje jechala cos kolo 80 km\h nawet sie zbieralo jak
      na motorower bylo to bez awaryjne i proste w obsludze ale ja nie przepadam
      zbytio za motorami ego typu zalerzy co kto lubi mi sie akurat nei zawygodnei
      namim jeździlo szeroka kierownica niby nie bedziesz zalowal jak kupisz o ile
      pameitam to kumpel nei mail zadnej awarii ale sprzedal ja po 2 olatach an cos
      szybszego Aprilie rs
      nara pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka