Dodaj do ulubionych

Honda vs Hyosung

10.03.06, 11:24
Nowa Honda CBF250 kosztuje 15900 PLN (ja mam obiecaną za 14700) a nowy
Hyosung GT250 17100 PLN!!! Czy ktoś może mi to jakoś wyjaśnić?

Pojemność ta sama 249ccm, GT250 ma moc 30KM/10500(?), CBF250 "tylko"
22KM/8000, o momencie obrotowym tego pierwszego nigdzie nic nie mogę znaleźć
(czyżby tajemnica handlowa?), drugi ma 22N/6000.

O gustach sie co prawda nie dyskutuje ale dla mnie osobiście TA Honda jest
piękna, a TEN Hyosung brzydki:)

A co Wy o tym sadzicie?

moto.honda.pl/
katalog.ndc.pl/motory/index.php?id=68&prod=98
Obserwuj wątek
    • Gość: seba26 Re: Honda vs Hyosung IP: *.bulldogdsl.com 10.03.06, 11:34
      moze probuja podniesc prestiz marki przez podniesienie cen? =) co do wygladu
      hmm jako ze hyosung to kopia sv ergo sila rzeczy jest ladniejszy, natomiast
      cbf250 bedaca pojazdem dla kursantow raczej pieknem nie grzeszy :) btw skad
      wiesz ze hyosung to on? :)))
      • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 11:37
        Tego nie wiem, a ty wiesz? Stsuję polskie zasady odmiany:)

Po raz kolejny okazuje się, że sprawa gustu to rzecz bardzo indywidualna:)
    • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 11:35
      Żeby było śmieszniej to firma TAKO-KLIMBUD, która sprzedaje Hyosungi, Daelimy,
      Keewaye i Szoty reklamuje się hasłem: Motocykle, na które Cię stać.

Ja osobiscie wole tańsza Hondę:)
    • Gość: 2pac Re: Honda vs Hyosung IP: *.crowley.pl 10.03.06, 11:44
      tak się składa że marka Hyosung za granicą jest na równi z markami japońskimi, i nikt tam się nie wyśmiewa z chińskich czy koreańskich motorów, które obecnie są na takim samym lub lepszym poziomie niż europejskie.
      tinyurl.com/msrvs
      hyosungmotors.com.au/
      Tylko w polsce może być takie ciemniackie myślenie, np. dużo takich buraków uważa Fabie za jakiś totalny szmelc i złom, a sami jeżdzą zdezelowanym Golfem lub innym poniemieckim 15 letnim gniotem.

A tak BTW to Honda też ma fabrykę w chinach, i najmniejsze motory (Rebel też) produkują w Chinach. Hyosung jest produktowany w Korei, gdyby był produkowany w Chinach to też by był tańszy.
      • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 12:14
        Dzięki za tego pierwszego linka (drugiego już miałem), bardzo ciekawy artykuł i
        wreszcie jakieś konkretne dane. Wygląda na to, że to całkiem fajne moto:)

Kiedys w Wysokich Obrotach pisali, że Yamaha produkuje swoje 125 w Chinach, o
        Hondzie nie słyszałem, ale to całkiem możliwe, cały świat przenosi produkje do
        Chin ze względu na bardzo tania siłę roboczą.

Ja prawie od roku jeżdżę Skoda Fabią i jestem bardzo zadowolony. Wiem co mówia
        o Fabii bo zagladam czasem na forum Skoda:)

Co do Koreańczyków to po wpadce z Daewoo mam raczej ograniczone zaufanie. W
        każdej chwili znów jakis prezes może zwiać z kasą i firma padnie;(
      • Gość: re Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 18:01
        Gość portalu: 2pac napisał(a):

> tak się składa że marka Hyosung za granicą jest na równi z markami japońskimi,
        > i nikt tam się nie wyśmiewa z chińskich czy koreańskich motorów, które obecnie
        > są na takim samym lub lepszym poziomie niż europejskie.
        > tinyurl.com/msrvs
        > hyosungmotors.com.au/
        > Tylko w polsce może być takie ciemniackie myślenie, np. dużo takich buraków uwa
        > ża Fabie za jakiś totalny szmelc i złom, a sami jeżdzą zdezelowanym Golfem lub
        > innym poniemieckim 15 letnim gniotem.
        >
        >
        > A tak BTW to Honda też ma fabrykę w chinach, i najmniejsze motory (Rebel też) p
        > rodukują w Chinach. Hyosung jest produktowany w Korei, gdyby był produkowany w
        > Chinach to też by był tańszy.

Niech przeniosą produkcję do Chin i obniżą ceny to ludziska przestaną się dziwić i
        podśmiewać. To po pierwsze, a po drugie, u nas nowe moto to w dalszym ciągu luksus, więc jak mało znany "luksus" kosztuje tyle, czy nawet więcej co uznana marka, to większość się puka w głowę i kupuje "japonię". Jak będziemy bogatszym społeczeństwem to śmiało będziemy eksperymentować z nowymi markami.
        '
    • Gość: mao Re: Honda vs Hyosung IP: *.crowley.pl 10.03.06, 12:08
      tutaj link do galerii z Hyousungami:
      hyosungmotors.com.au/ROADBIKES_gallery.html
      nie wiem jaki model ty widziałeś że mówisz o nim "brzydki".
      • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 12:21
        Jeszcze raz powtarzam, że to rzecz gustu! Jedni wolą blondynki, inni brunetki.
        Ja wolę brunetki:)

Jednemu Hyosung GT250 sie podoba, drugiemu nie. Mnie sie nie podoba. Jednemu
        Honda CBF250 sie podoba, drugiemu nie. Mnie sie podoba:)

Jedni wolą święto 1 maja inni Boże Ciało. Mnie nie pasuje ani jedno ani drugie:)

Podobno żyjemy w wolnym kraju i mamy wolność wyboru. A ponieważ mamy duży wybór
        to z niego korzystajmy. W sprawie motocykli również:)
    • Gość: misuszatekmusiumrz Re: Honda vs Hyosung IP: *.mi.gov.pl 10.03.06, 12:34
      hyosung na przede wszystkim bardzo porzadny, dwucylindrowy silnik w ukladzie V,
      zamiast zwyklego singla,z przodu upside down zamiast tradycyjnego teleskopu, z
      tylu hamulec tarczowy zamiast bębna.....
      no i wygląd dużo "doroślejszy" od hondy - wygląda już jak powazny motocykl a
      nie zabawka.
      • Gość: brembo Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:52
        założe sie ze każdy mechanizm w hondzie jesr trwalszy i lepiej wykonany;)

• Gość: Simon Re: Honda vs Hyosung IP: *.era.pl 13.03.06, 14:20
          Oj Rambo... nie zakładałbym się tak łatwo w przypadku Hyosunga :))
    • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 12:52
      "It’s good fit and finish, with a lot of the switchgear and components looking
      suspiciously Suzuki."

www.onewheeldrive.net/index.php?option=content&task=view&id=351&Itemid=126&limit=1&limitstart=2

Faktycznie GT250 jest podobny do Suzuki, z tym, że nowy GS500 z 2005 można
      kupić za 16000 PLN a z 2004 nawet za 14300!
      • Gość: mrmisquamacus Re: Honda vs Hyosung IP: *.server.ntli.net 10.03.06, 12:58
        baaaaaaaaaardzo dluuuuuuuuuuugi zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew.
        fibin jeszcze troche i zalozysz watek honda cbf250 vs hayabusa vs bike bing vs
        boss hoss vs cokolwiek. kolejny post do bicia poklonow fbc 052

nuuuuuda

juz wiemy co, za ile, w jakim celu, gdzie, dla kogo. a, ze jezdzisz fabia 1.2 i
        tez jest super tez juz wiemy.
        • ireo Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 13:09
          Gość portalu: mrmisquamacus napisał(a):

...
          > juz wiemy co, za ile, w jakim celu, gdzie, dla kogo. a, ze jezdzisz fabia 1.2
          > i tez jest super tez juz wiemy.

tej skody to się w sumie można było domyślić na podstawie
          poruszanej "problematyki" (do każdej fabii powinni dodawać huyskunksa)
          ale przyznaj się, że tego że huyskunks jest lepszy od hondy to nie wiedziałeś?
          bo np. brembo nie wiedział
          • Gość: les Hyosung GT 250 R IP: 195.136.33.* 10.03.06, 14:04
            to link ze zdjęciami

korider.com/PHP-Nuke/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=243
          • Gość: mrmisquamacus Re: Honda vs Hyosung IP: *.server.ntli.net 10.03.06, 14:39
            z tym huyskunksem, ze lepszy od kfc 250 to nie wiedzialem.
            rzucilem okiem na zdjecia i ten skunks wyglada troszke jakby co drugi element
            byl odrysowany od linijki i ekierki :)

juz mnie troszke irytuja te reaktywacje wszystkich mozliwych postow na temat kfc
            520 - to sie zmienia w NES, jeszcze limahl tylko niech zaspiewa.
            • ireo Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 15:50
              Gość portalu: mrmisquamacus napisał(a):

> z tym huyskunksem, ze lepszy od kfc 250 to nie wiedzialem.
              > rzucilem okiem na zdjecia i ten skunks wyglada troszke jakby co drugi element
              > byl odrysowany od linijki i ekierki :)

ale i tak jest fajniejszy niż skoda fabia. chyba się wycofam z poprzedniego
              pomysłu na promocję. to fabię powinni dodawać do huyskungsa

> juz mnie troszke irytuja te reaktywacje wszystkich mozliwych postow na temat
              kfc 520 - to sie zmienia w NES, jeszcze limahl tylko niech zaspiewa.

też nie jestem jakimś specjalnym fanem Kentucky Fried Chicken,
              ale czasem zjem jak mi się spieszy.
              tak dokładnie limahla to nie mam, ale może to Cię zadowoli:
              www.funpic.hu/hu.picview.php?id=20442&c=20&s=dd&p=27
              • fibin Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 16:38
                Jest takie jedno fajne powiedzenie, ale żeby nie było nudno to zacytuję je w
                oryginale:

"Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat
                you with experience."

Piszecie może na forum Skoda? Bo tam jest dużo postów bardzo podobnych do
                waszych wypowiedzi:)
                • ireo Re: Honda vs Hyosung 10.03.06, 16:54
                  fibin napisał:

> ... Piszecie może na forum Skoda? Bo tam jest dużo postów bardzo podobnych do
                  > waszych wypowiedzi:)
                  >

tak fiszbinie, oczywiście tylko i wyłącznie "naszych wypowiedzi",
                  bo absolutnie w żadnym wypadku nie twoich, prawda?

pierdoły i idiotyzmy stają się pierdołami i idiotyzmami dopiero wtedy,
                  kiedy je pisze kto inny, bo dopóki ty sam je piszesz pozostają rozsądnymi,
                  intelektualnymi wypowiedziami. ale kiedy ktoś je powtórzy albo dopisze podobne,
                  to przekształcają się one natychmiast i w magiczny sposób w coś strasznego.

(teraz bądź uprzejmy podpisać się czytelnie pod powyższym oświadczeniem
                  i zachowaj oryginał)
                • Gość: mrmisquamacus Re: Honda vs Hyosung IP: *.server.ntli.net 10.03.06, 17:08
                  oj Świerzbin, Świerzbin dobra rada, zaloz sobie prywatne forum cbf250 na
                  gazecie. Tam bedziesz mogl prowadzic tylko i wylacznie ciekawe i intelignente
                  dyskusje na temat kazdej srubki, uszczelki, szybki, oponek (bo na pewno po
                  uplywie 6tys bedziesz pytal co zalozyc, gdzie jaki odcien gumy). nikt nikogo nie
                  bedzie obrazal itd.

a jak juz wszystko bedzie obgadane, to zawsze mozesz nawinac o skodziance.

na forum skody nie bywam, ale jezdzilem rok sluzbowa octavia i to byl gniot
                  jakich malo. po przesiadce z cordoby na szkode, bylo mi naprawde szkoda.
                  • Gość: mrmisquamacus Re: Honda vs Hyosung IP: *.server.ntli.net 10.03.06, 18:13
                    pozwole sobie zacytowac wypowiedz kolegi z wymienionego froum skody.
                    to tak a'propos "naszych idiotycznych wypowiedzi"

fiszbin wydalil.

• Re: przymarzanie drzwi IP: 196.40.31.*
                    Gość: Fibin 09.03.06, 16:14 + odpowiedz

Ja sobie radzę z tym w niezwodny sposób:

Zamiast rano sikać do kibla, wstrzymuję i sikam dopiero jak wyjdę przed blok -
                    prosto na uszczelki. Natychmiast odmarzają. Praktycznie, zdrowo (ćwiczenia
                    zwieraczy), i co ważne, całkowicie za darmo.
              • Gość: mrmisquamacus Re: Honda vs Hyosung IP: *.server.ntli.net 10.03.06, 16:47
                nie no jakbym mial wybierac skunx czy szwabia, to bym sie nie zastanawial ani
                sekundy, na korzysc skunxa oczywiscie.

ja posune sie dalej do kazdego heyskunga powinni dawac szwabie i octavie :)

fastfoodow nie uzywam, rzucilem 14 lat temu i dobrze mi z tym.

filmik niezly ale niestety limahla nie zastapil :)
    • Gość: Dzakas Osobiscie powiem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:04
      Nie kupilbym ani tego ani tego drugiego no ale jak juz bym mial wybeirac
      wybralbym hyopsunga bardziej mi sie podoba. A pozatym ma 2 cylindy i 4 zawory
      na cylinder a tamta honda jest jedno cylidnrowa chyba.
      • Gość: zygmunt_iii Re: Osobiscie powiem tak IP: *.stacje.agora.pl 10.03.06, 16:21
        ...i produkują ją w Brazylii...
        • fibin Re: Osobiscie powiem tak 14.03.06, 15:27
          ...tak jak Shadow 750 i CB600F Hornet:)

www.honda.com.br/web/

W Brazylii nosi nazwę CBX250 Twister i wcale nie jestem pewien czy to dokładnie
          to samo moto co CBF250:

www.honda.com.br/fotos/MOTOS_FOTOS_OC_38_100.jpg

W Chile np. sa oferowane jako dwa odrębne motocykle:

www.hondamotor.cl/interiores/motocicletas/modelo.asp?id_categoria=1

W Meksyku z kolei jest oferowana w kategorii On road razem z CBR600RR i
          Shadowami:

www.honda.com.mx/honda2006/index.html

Co kraj to obyczaj:)
      • fibin Re: Osobiscie powiem tak 10.03.06, 19:05
        Ciekawe, że Honda wycofuje się ze starej konstrukcji dwucylindrowej w CB250
        (Rebel w USA) na rzecz nowoczesnej czterozaworowej jednocylindrowej w CBF250:)

O dziwo Niemcy z BMW też idą w tym kierunku. W F650GS zastosowano
        cytuję: "czterozaworowy, jednocylindrowy silnik to najnowsze osiągnięcie
        techniki, określające nowe standardy w swojej kategorii."

www.bmw-motorrad.pl/products/enduro/f650gs/

Sic!
        • fibin Re: Osobiscie powiem tak 12.03.06, 09:26
          Sorry, powinno być Nighthawk w USA skoro mówimy o nakedach (standardach), choć
          Rebel ma ten sam silnik:)

powersports.honda.com/motorcycles/cruiser_standard/model.asp?ModelName=Nighthawk&ModelYear=2006&ModelId=CB2506
    • Gość: rysiek z mazur Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:52
      jezeli:
      - ktos chce uczyc sie na 250 zamiast 500/600
      - chce kupic nowy (gdyby odliczyc vat na firme to nie ma sie co zastanwiac)
      - nie chce kupowac znanego wszystkim modelu suzi za 16 tys.
      to wybor miedzy hyosungiem a hondą jest prosty:
      - hyosung ma piekny, nowoczesny (!) silnik, do tego slusznie wyeksponowany -
      przy odrobinie dobrej woli skojarzy sie z ducati ;)
      - upside dałna
      - dwa cylindry, wiecej mocy i momientu
      i - co najwazniejsze - chce utrzec nosa je...... firemece honda polska , ktora
      podobnie jak yamaha ma ceny pozawyzane o dobrych kilka tysiecy w stosunku do
      cen KATALOGOWYCH w europie zach.(a kawasaki i suzuki juz nie);
      niech bierze koreanczyka!
      www.totalmotorcycle.com/photos/2005models/2005models-Hyosung-GT250.htm
      www.hyosungmotors.com./product/street/main.asp
      • rysiek24 rycho 12.03.06, 21:00
        i wozi ze soba klucze do przykrecania tego co bedzie sie w nim rozkrecac :D

szukaj cos konkretnego jaka kawe :D:D a nie *onde :D
        • Gość: fv Re: rycho IP: *.e-point.pl 15.03.06, 08:59
          Hm.. jak tak czytam Wasze zachwalanie Hondy, to mam nadzieję, że kiedyś ktoś
          zrobi długodystasowy test takim Hyosungiem vs. chińska Yamaha vs. chińska
          Honda. I marzę o tym, żeby ten koreańczyk wygrał. Bo robi śliczne motorki (rzecz
          gustu).

Na chwilę obecną jednak, 250ccm w cenie 500ccm to po-mył-ka. Niestety nie
          każdego stać na jazdę po bandzie i sprzedaż po kosztach.
          • fibin Re: rycho 18.03.06, 19:21
            Hondę CBF250 (i nie tylko zreszta, patrz wyżej) produkuja w Brazylii, nie w
            Chinach:)
      • fibin Re: Honda vs Hyosung 14.03.06, 15:46
        A te złote lagi z przodu lśnią prawie jak złote zęby! Za komuny w PRL takie
        ozdoby były bardzo modne:)

Może ten Hyosung to z Korei, ale północnej?
    • Gość: JAMKA Re: Honda vs Hyosung IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:05
      To niezupełnie prawda. Hyosung w 2006 obniżył ceny, a nadto dodał nowy model GT
      250 R. Ładny. Nie wiem jak z wygodą, bo pojazd wymusza pochyloną pozycję.
      Moment obrotowy jest identyczny [22N].
      • fibin Re: Honda vs Hyosung 18.03.06, 19:25
        Tyle ze ten GT250 kosztuje bodajże 17100 PLN, a nowy GS500 z 2004 można kupić
        za 14300 (stoi w salonie w Bielsku-Białej), a z 2005 za 16000.
        • Gość: warszawiak Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:49
          a w boldorze w warszawie hyosung z 2004 za 13500
    • jd34290 Re: Honda vs Hyosung 18.03.06, 19:24
      Elo. mysle ze masz racje. Ladniejsza ta Honda. Klimat jest taki ze Hyosung
      wyrabia sobie marke, wlasnie na tym to polega. Trzym sie.
      • Gość: JAMKA Re: Honda vs Hyosung IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:46
        Hyosung Comet GT 250 kosztuje w 2006 bodaj 14.500, a GT 250 R 15.500. Niezła
        alternatywa, ale chwilowo nie ma go jeszcze w Polsce. Jest w zapowiedziach na
        ten rok.
        • fibin Re: Honda vs Hyosung 19.03.06, 20:28
          17100 PLN, jak pisałem powyżej:)

• Gość: ggq Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:44
          Gość portalu: JAMKA napisał(a):

> Hyosung Comet GT 250 kosztuje w 2006 bodaj 14.500, a GT 250 R 15.500. Niezła
          > alternatywa, ale chwilowo nie ma go jeszcze w Polsce. Jest w zapowiedziach na
          > ten rok.

Witam,

Mozna wiedziec skad te informacje nt cen?
          Pytalem wlasnie w salonie - cen na 2006 nie maja, natomiast 2005 jest za 14500 a
          2004 za 13500.
          natomiast GT250R tylko na specjalne zamowienie za okolo 17000.
          Gdyby 14500 za nowego sie potwierdzilo to bylaby to niezla karta przetargowa do
          negocjacji poprzednich rocznikow.
          W sumie obecnie najbardziej sklanialbym sie ku Hyosungowi (duzy, nie za ciezki,
          porzadne hamulce, upside down, fajne kapcie), choc oferta na GS'a tez jest
          kuszaca [16 za 2005, 14300 za 2004]- tyle ze GS wydaje mi sie ciut za ciezki. No
          i ewentualnie CBF250 (bo jest ladny) gdyby udalo sie zbic cene do okolo 14-14.5.
          Co ciekawe ostatnio obnizyli takze cene ER-5 do 16tys za 2005 rocznik.
          /ggq
          • adampawel Re: Honda vs Hyosung 20.03.06, 23:36
            Przeczytałem ten wątek i w zasadzie podpisuję sie pod ostatnim postem ggg.
            Gdyby i Honda (dla mnie chyba jednak ładniejsza, chociaż musiałbym GT widzieć
            na żywo) i Hyosung nowe kosztowały między 14-15 tys - to bym się jednak
            zastanowił nad Hyosungiem. Choć i tak będzie drozszy od Hondy w eksploatacji:
            będzie więcej spalał i przeglądy będą droższe (np 8 zaworów zamiast 4). Jednak
            ma lepszą technologię (miejmy nadzieje, że trwałą) niż CBF i jest mocniejszy,
            chociąż cieższy (dla mnie to minus - bo ja chcę jak najzwrotniejszy miejski
            motorek).
            Mam co najmniej dwa lata na zastanowienie się :) Bez jazdy próbnej nie ma co
            zresztą "na sucho" dywagować. Pozdrawiam
            • Gość: JAMKA Re: Honda vs Hyosung IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:51
              cENY NOWYCH hYOSUNGÓW SĄ POTWIERDZONE PRZEZ importera. Poza tym można je
              znależć w nowym katalogu 2006. 15,500. Ja jednak zdecydowałem się na Hondę CBF
              250. W Czechach kupiłem nową za KCZ 83950 tzn za PLN 11.200 plus polski Vat -
              razem poniżej 13.500. Konia z rzędem temu, kto kupi taniej w Polsce. Mamy ceny
              wciąż drenażowe. Warto rozejrzeć się po dilerach u sąsiadów. Ceny w Czechach i
              w Niemczech są zdecydowanie niższe, przy tym można jeszcze coś utargować.
              Motorek wczoraj zarejestrowałem i ubezpieczyłem za 78 zł.!!!
              • Gość: rychooo Re: Honda vs Hyosung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:59
                nowych sie nie oplaca lepiej paru letnia 600 z raichu np:takie "jajo" jest tanie i dobre na poczatek
              • adampawel Re: Honda vs Hyosung 24.03.06, 23:06
                Jamka, daj mi proszę jakieś namiary na tego czeskiego dilera. Czy są jakieś
                opłaty graniczne oprócz Vatu za nowe motocykle? Dlaczego takie tanie
                ubezpieczenie i rejestracja??? Czy czeska karta pojazdu jest ważna w Polsce?
                Kupiłeś rocznik 2005 czy 2006? To Twój pierwszy motocykl? Jak Ci się podoba?
                Dużo tych pytań ;) Ale odpowiedz, proszę, bo mnie ten motorek bardzo
                interesuje :) Jest o nim wątek. Może tam coś napisz. Pozdrawiam
                • speedone Re: Honda vs Hyosung 24.03.06, 23:09
                  www.maxior.pl/?p=index&id=8955&17
                  • Gość: JAMKA Re: Honda vs Hyosung IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 08:05
                    ADAMPAVEL > januszkarpinski@poczta.onet.pl > Kupiłem moto w HONDA OK BOCEK w
                    Kravare u Opavy. Koło Ostravy. Model 2005,nowy, ale tylko ten jest czerwony na
                    srebrnych kółkach - taki chciałem. Nie ma żadnych opłat, akcyza, cło itp. To
                    wspólny obszar celny. OC na rok kosztuje 78 zł. Rejestracje mam tymczasową - 49
                    zł., bo od maja wchodzą nowe rejestracje, więc poczekam na nową. To nie jest
                    mój pierwszy motocykl. Jest LEKKI [!!!] zwinny i precyzyjny. Niestety 600 ważą
                    co najmniej 40 - 50 kg więcej i... robią się krowy niezdolne do śmiałych
                    manewrów. Oczywiście mówię o naked bikach. Chętnie odpowiem na dalsze pytania
                    • adampawel Re: Honda vs Hyosung 25.03.06, 19:58
                      Bardzo dziękuję :)
                      Widzę, że podałeś maila. Jeśli pozwolisz, odezwę się do Ciebie, żeby jeszcze o
                      coś zapytać.
                      Pozdrawiam

PS. Do Ostrawy mam kawałek :)
                    • fibin Re: Honda vs Hyosung 27.03.06, 16:37
                      Ja też nie mam daleko z Bielska-Białej:)

Przywieźli ci już ten motorek?
                      • Gość: JAMKA Re: Honda vs Hyosung IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:06
                        mają mi go przywieżć jeszcze w tym tygodniu, tzn. do końca marca. Pogoda coraz
                        lepsza!!
                        • fibin Re: Honda vs Hyosung 28.03.06, 22:29
                          Fajnie. Ja zrobiłem dziś mały rekonesans internetowo-mailowy po salonach Hondy
                          w Polsce i jak się okazuje nigdzie jeszcze nowego modelu CBF250 nie ma,
                          wszędzie czekają, podobno jest duże zainteresowanie, w zeszłym roku był to
                          drugi najlepiej sprzedający się model Hondy w Polsce, po VT 750 Shadow.
    • Gość: weigert forum www.hyosung.info IP: *.protonet.pl 23.07.13, 22:01
      Witam, zapraszam na nowe forum o motocyklach i skuterach Hyosung - www.hyosung.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka