Gość: kala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 12:43 Wybieram się 7 lipca (sobota) do Zakopanego. Planujemy wyjechać o 4 rano. Którą drogę najlepiej wybrać? przez Katowice czy tez przez Radom?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
le5zek Re: Warszawa - Zakopane 22.06.12, 15:23 Oczywiście, że DK7 przez Radom - Kraków. Pchanie się na Piotrków nawet o 4 nad ranem to masochizm przy trwających robotach. Odpowiedz Link Zgłoś
troms Re: Warszawa - Zakopane 22.06.12, 15:58 Się zgadza. Jak dobrze pójdzie to koło 10.00 będziecie na miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
le-tiz ominąć czy jechać przez Kraków? 22.07.12, 14:00 w niedługim czasie wybieram sie w tamtą stronę czy ominąć Kraków czy jechać przez miasto a jeśli już przez miasto to jakimi ulicami jechać, wg mapy powinnam jechać tak: Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicka i na Zakopiańską? ale czy aktualnie nie ma na tych trasach jakis remontów? czy na Al. 29-Listopada są drogowskazy na Zakopane, czy Nowy Targ? to moja pierwsza dłuższa trasa, nie mam gps i nie chciałabym sie zgubić pomóżcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz_19840 Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 23.07.12, 21:03 Jeśli jedziesz bez GPS to możesz wybrać taką opcję jak piszesz, tylko nie ładuj się w Kraków w godzinach szczytu, bo Ci ucieknie nawet do 40-50 minut tą trasą dodatkowo. Kieruj się znakami na Katowice, a później na Chyżne i Zakopane. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
le-tiz Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 23.07.12, 22:16 Grzegorz wielkie dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz_19840 Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 25.07.12, 19:35 Hej Robiłem akurat dzisiaj trasę od Warszawy w stronę Krakowa. Jak wjedziesz już do Krakowa możesz równie śmiało ominąć Aleje w centrum skręcając z Al. 29 listopada od razu na ulicę Opolską i znaki poprowadzą na wspomniane Katowice, następnie Chyżne Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Jechać przez Kraków, ale nie przez środek 01.08.12, 21:23 Le-tiz napisała: > czy ominąć Kraków czy jechać przez miasto > a jeśli już przez miasto to jakimi ulicami jechać, > wg mapy powinnam jechać tak: > Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicka i > na Zakopiańską? > ale czy aktualnie nie ma na tych trasach jakis remontów? Gdyby nawet nie było, to Aleja Trzech Wieszczów korkuje się od byle czego, a czasem i byle czego nie potrzeba. Przed Krakowem w Słomnikach skręcasz w lewo (drogowskaz "Niedźwiedź"), jedziesz na Kocmyrzów, w Kocmyrzowie w prawo na Kraków, w Krakowie (ściślej Nowej Hucie) na trzecim rondzie (Rondo 308. Dywizjonu) w lewo i cały czas prosto, aż dojedziesz do autostrady. W autostradę w prawo (na Katowice) i na najbliższym zjeździe w lewo (Zakopane? Chyżne? nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz1984 Re: Jechać przez Kraków, ale nie przez środek IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 21:42 Obecnie kierując się od Ronda Dywizjonu 308 w kierunku Zakopanego natrafi do końca sierpnia na roboty drogowe na głównym skrzyżowaniu - Wielicka/Limanowskiego z Nowohucką/Powstańców Warszaw. Odbywa się tam remont torowiska i czasami różnie bywa z ruchem Odpowiedz Link Zgłoś
le-tiz pojechałam przez centrum 05.08.12, 14:18 tak jak planowałam i tak jak mnie upewnił Grzegorz Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicką i Zakopiańską dotarłam, wróciłam, wszyscy żyją nie było tragicznie i nie było korków, przejeżdżałam przez Kraków w sobotę samo południe po trodze na samym początku kierunkowskaz na Zakopane kazał mi od razu skrecic gdzieś w prawo, ale ja miałam trochę inny plan więc go zignorowałam a potem z wszelkimi kierunkowskazami było trochę cienko szukałam po drodze nazw ulic na budynkach, bo nie było zadnych tabliczek na skrzyżowaniach na ostatnim skrzyzowaniu wpakowałam się między dwa autobusy z lewej i z prawej i nie byłam pewna czy wjezdzam w wadowicką? udało się bez gps! Odpowiedz Link Zgłoś