Dodaj do ulubionych

Warszawa - Zakopane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 12:43
Wybieram się 7 lipca (sobota) do Zakopanego. Planujemy wyjechać o 4 rano. Którą drogę najlepiej wybrać? przez Katowice czy tez przez Radom??
Obserwuj wątek
    • le5zek Re: Warszawa - Zakopane 22.06.12, 15:23
      Oczywiście, że DK7 przez Radom - Kraków. Pchanie się na Piotrków nawet o 4 nad ranem to masochizm przy trwających robotach.
      • troms Re: Warszawa - Zakopane 22.06.12, 15:58
        Się zgadza. Jak dobrze pójdzie to koło 10.00 będziecie na miejscu!
        • le-tiz ominąć czy jechać przez Kraków? 22.07.12, 14:00
          w niedługim czasie wybieram sie w tamtą stronę
          czy ominąć Kraków czy jechać przez miasto
          a jeśli już przez miasto to jakimi ulicami jechać,
          wg mapy powinnam jechać tak:
          Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicka i na Zakopiańską?
          ale czy aktualnie nie ma na tych trasach jakis remontów?
          czy na Al. 29-Listopada są drogowskazy na Zakopane, czy Nowy Targ?
          to moja pierwsza dłuższa trasa, nie mam gps i nie chciałabym sie zgubić
          pomóżcie proszę
          • grzegorz_19840 Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 23.07.12, 21:03
            Jeśli jedziesz bez GPS to możesz wybrać taką opcję jak piszesz, tylko nie ładuj się w Kraków w godzinach szczytu, bo Ci ucieknie nawet do 40-50 minut tą trasą dodatkowo.

Kieruj się znakami na Katowice, a później na Chyżne i Zakopane.

pozdr.
            • le-tiz Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 23.07.12, 22:16
              Grzegorz
              wielkie dzięki !
              • grzegorz_19840 Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 25.07.12, 19:35
                Hej

Robiłem akurat dzisiaj trasę od Warszawy w stronę Krakowa. Jak wjedziesz już do Krakowa możesz równie śmiało ominąć Aleje w centrum skręcając z Al. 29 listopada od razu na ulicę Opolską i znaki poprowadzą na wspomniane Katowice, następnie Chyżne wink

• le-tiz Re: ominąć czy jechać przez Kraków? 26.07.12, 21:18
                  DZIĘKI !!! smile
          • a_weasley Jechać przez Kraków, ale nie przez środek 01.08.12, 21:23
            Le-tiz napisała:

> czy ominąć Kraków czy jechać przez miasto
            > a jeśli już przez miasto to jakimi ulicami jechać,
            > wg mapy powinnam jechać tak:
            > Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicka i
            > na Zakopiańską?
            > ale czy aktualnie nie ma na tych trasach jakis remontów?

Gdyby nawet nie było, to Aleja Trzech Wieszczów korkuje się od byle czego, a czasem i byle czego nie potrzeba.
            Przed Krakowem w Słomnikach skręcasz w lewo (drogowskaz "Niedźwiedź"), jedziesz na Kocmyrzów, w Kocmyrzowie w prawo na Kraków, w Krakowie (ściślej Nowej Hucie) na trzecim rondzie (Rondo 308. Dywizjonu) w lewo i cały czas prosto, aż dojedziesz do autostrady. W autostradę w prawo (na Katowice) i na najbliższym zjeździe w lewo (Zakopane? Chyżne? nie pamiętam).
            • Gość: grzegorz1984 Re: Jechać przez Kraków, ale nie przez środek IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 21:42
              Obecnie kierując się od Ronda Dywizjonu 308 w kierunku Zakopanego natrafi do końca sierpnia na roboty drogowe na głównym skrzyżowaniu - Wielicka/Limanowskiego z Nowohucką/Powstańców Warszaw. Odbywa się tam remont torowiska i czasami różnie bywa z ruchem wink
              • le-tiz pojechałam przez centrum 05.08.12, 14:18
                tak jak planowałam i tak jak mnie upewnił Grzegorz
                Al. 29-listopada, Al.Słowackiego, Al. Krasińskiego, Konopnickiej, Wadowicką i Zakopiańską
                dotarłam, wróciłam, wszyscy żyją
                nie było tragicznie i nie było korków, przejeżdżałam przez Kraków w sobotę samo południe
                po trodze na samym początku kierunkowskaz na Zakopane kazał mi od razu skrecic gdzieś w prawo, ale ja miałam trochę inny plan więc go zignorowałam
                a potem z wszelkimi kierunkowskazami było trochę cienko
                szukałam po drodze nazw ulic na budynkach, bo nie było zadnych tabliczek na skrzyżowaniach
                na ostatnim skrzyzowaniu wpakowałam się między dwa autobusy z lewej i z prawej i nie byłam pewna czy wjezdzam w wadowicką?
                udało się bez gps! smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka