wasia 13.05.02, 09:25 Zakładam specjalny wątek dla uczczenia talentu kapitana Kwika, niestrużonego wodza bagiennej drużyny. Niech nam żyje. pzdr, trener Jarząbek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwik ŁaŁ waśka 13.05.02, 09:27 chcesz dzisiaj przepustkę? :))) bo inaczej - nie wierzę :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasia Kwik, euforia trwa :-)))))))) 13.05.02, 09:30 kwik napisał(a): > chcesz dzisiaj przepustkę? :))) bo inaczej - nie wierzę :))))))))) A kapitana trzeba chwalić, szczególnie, gdy chce się zostać jego pupilkiem - Gutek chyba chciał mnie wygryźć z tej pozycji :-)))))) pzdr, str. szereg. blondie Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Kwik, euforia trwa :-)))))))) 13.05.02, 09:37 ...??? cóś przegapiłam...? jakby co kapitanie kwik - też uważam, że jesteście de beściak... kapitan kwik i jego drużyna... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik tak trzymać 13.05.02, 09:38 i nie puszczaj! chyba napiszę specjalnie dla Ciebie - wasia: nie przejmuj się gutkiem :)))) you are no. 1. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: dłogie siostły... 13.05.02, 09:41 jak bałdzo płoszę tu nie zawiązywać połozumień za plecowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik jakie za plecowe 13.05.02, 09:42 wszystko było jawnie, co nie wasia? :) agick napisał(a): > jak bałdzo płoszę tu nie zawiązywać połozumień za plecowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
wasia całkowita jawność... 13.05.02, 09:49 kwik napisał(a): > wszystko było jawnie, co nie wasia? :) Oczywiście. Zgłosiłam się na stanowisko pupilka pani kapitan i nim zostałam. Po prostu mam kwalifikcje, a nie "plecy"... ;-)))) pdzr, blondie Odpowiedz Link Zgłoś
wasia uzupełnienie poprzedniego postu... 13.05.02, 09:53 wasia napisał(a): > Po prostu mam kwalifikcje, a nie "plecy"... ;-)))) Nb. plecy też mam, i to tam gdzie trzeba :-)))) wasia Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: uzupełnienie poprzedniego postu... 13.05.02, 10:19 z przodu plecy z tyłu plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik o nie nie 13.05.02, 10:28 waśka jest git kobita. no! i ma tylko jedne plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik errata 13.05.02, 10:30 oczywiście są to plecy kpt. kwika, które będą ją chronić zawsze i wszędzie. armia rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: errata 13.05.02, 10:38 Tak mi sie skojarzyło z rymowanka ze szkolnych czasów, wasia to kobieta dla hecy z przodu plecy z tyłu plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik do gero 13.05.02, 10:41 gero, ja nie grożę tylko ostrzegam. strzelanie do mego pupila i adiutanta jest tak jakby strzelaniem do mnie. kapitana Kwika, kapito? Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: do gero 13.05.02, 10:47 łi. Ale po co od razu w kwik. Ja do nikogo nie strzelam. To tylko taki plecowy monolog, nawet bez podtekstów erotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: do gero 13.05.02, 10:53 gero1 napisał(a): > łi. Ale po co od razu w kwik. Ja do nikogo nie strzelam. To tylko taki plecowy > monolog, nawet bez podtekstów erotycznych. gero, tu jest poligon. i strzelnica. w wojsku nie mówi się o erotyce, to rozumie się samo przez się. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: do gero 13.05.02, 10:59 Nie słuchałem rano wiadomości, a co wojna idzie? jak pamietam ze szkoły wojny mamy sprawiedliwe, to takie, kiedy gero komuś ukraść krowę i niesprawiedliwe, kiedy kwik gero ukraść krowę. Jesli to wojna sprawiedlia to chyba to czas wykopać z ogrodu dziadkowego mauzera. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: do gero 13.05.02, 11:04 od razu tam wojna. wojsko po prostu. a w wojsku - porządek musi być. kapitan nie kradnie, kapitan przywłaszcza (ale o krowie nic nie wiem, także to chyba nie w tej jednostce). a mauzerem mnie nie strasz. mamy tu parę zepelinów (+ bliny, lubisz?)i innych bififtytu. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: do gero 13.05.02, 11:24 Mauzera to ojciec dziadka od cysorza dostal, zamek trza tylko wymienic bo wylata, lufe z piasku wyczyscic, nasmarowac i sie flinta jeszcze na manewry nada. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: do gero 13.05.02, 11:28 widzę, że kolega przygotowany. zapraszamy do okopu. (a pierśiówkę od dziadka ma? - bez łapówy się nie obejdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: do gero 13.05.02, 11:38 Mam. Te tradycje, jak i miejsce zakopania mauzera u mnie rowniez z ojca na syna. Ale zamiast okopow wolalbym gdzies na tyłach, pani feldfeber. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: do gero 13.05.02, 11:47 a co to za spoufalanie? bagno jest okrągłe i każda piersiówka jest wspólna. kpt. nie preferuje tyłów tylko pierwszą linię. frontu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: do gero 13.05.02, 11:51 najczęściej z wrogiem, który czai się wszędzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasia ja walczę z wyzyskiem klasy robot. miast i wsi (nt 13.05.02, 11:53 kwik napisał(a): > najczęściej z wrogiem, który czai się wszędzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: ja walczę z wyzyskiem klasy robot. miast i wsi (nt 13.05.02, 11:58 A jak poznać, ze wróg to wróg, nie chciałbym ustrzelić przez przypadek sojusznika, tym bardziej kapitana sojusznika. mam juz nowe hasło: "im więcej potu na manewrach, tym mniej kwiku w boju" Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: ja walczę z wyzyskiem klasy robot. miast i wsi (nt 13.05.02, 12:02 wroga się nie poznaje, wroga się czuje :) masz specjalizację z tetektywnistyki? > mam juz nowe hasło: > "im więcej potu na manewrach, tym mniej kwiku w boju" a hasło podoba się kpt. szeregowy gero1: proszę wymalować na sztandarach, flaga na maszcie do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: ja walczę z wyzyskiem klasy robot. miast i wsi (nt 13.05.02, 12:08 kwik napisał(a): > wroga się nie poznaje, wroga się czuje :) > masz specjalizację z tetektywnistyki? tele co ? > a hasło podoba się kpt. > szeregowy gero1: proszę wymalować na sztandarach, flaga na maszcie do góry! na sztandarach to sie haftuje. A Gero nie haftuje z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: ja walczę z wyzyskiem klasy robot. miast i wsi (nt 13.05.02, 12:11 jakiś krnąbrny ten szeregowy. w bagnie nie ma żadnych definicji. a tym bardziej haftów. tu się - wyłączam na chwilę cenzurę - pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: To kim się jest po st. szereg. - kapralem?? (ntxt) 13.05.02, 12:40 to co to za armia tylko z jednym szeregowym. kazdy chce rozkazy wydawac, ale w bagnie sie tarzac ma tylko gero? To ja przechodze na strone wroga, ktorego podobno czuc, ale nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: Więcej kwika w kwiku!!!! :-))))) (ntxt) 13.05.02, 12:24 od kwiku głowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik no jasne 13.05.02, 12:27 kwik jest przyjacielem wszystkich. bratnich narodów także. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik kochani moi 13.05.02, 13:33 waśka, uważaj z tymi pochwałami dla mnie, bo moga być kłopoty.. :))) gero drogi, normalnie mniót na me serce. to ja też mam coś dla Ciebie: operam hoc, crede mihi, tuorum est. gero1 napisał(a): > Juz starozytni mowili per kwik ad astra Odpowiedz Link Zgłoś
kwik no wasia 13.05.02, 13:56 takie pochlebstwa, takie pochwały.. me kapitańskie serce czułe.. :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasia Kapitańskie serce... ;-)))))) 13.05.02, 14:24 kwik napisał(a): > takie pochlebstwa, takie pochwały.. me kapitańskie serce > czułe.. :))))))))))))))))))) Ale musi mi pani kapitan przyznać, że sprawuje się świetnie jako jej pupilek. A agick twierdzi, że ma lepsze kwalifikacje... pzdr, kapral wasia vel blondie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik serce jak serce 13.05.02, 14:28 ale jakie tango :))))))))))))))))))) kapitańskie serce > > czułe. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: kochani moi 13.05.02, 13:59 Wierzę Ci. A podobno nie łacina, a chęć szera zrobi z Kwika oficera Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 kwik 13.05.02, 14:22 to by tłumaczyło, dlaczego nikogo nie potrafi ustrzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik gero 13.05.02, 14:30 generał generałuje, a od strzelania ma swych adiutantów (prawda, wasiu? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Kwik 13.05.02, 14:46 Gdyby generał skończył porządnego westpojta, toby wiedział, ze najwięcej zrajców i szpiegów jest wsród adjutantów - pochlebiaczy bo to najbardziej obłudny gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik gero 13.05.02, 14:49 westpojnt? hahaha, te przedszkole? my som z porzondnych szkuł, co nie wasia? i proszę mi tu ziaren wątpliwości nie siać. wasia nie jest hodowana na mej piersi, niczym żmija. Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 kwik 13.05.02, 15:01 Dobrze, skoro ustalilismy w wojsku hierarię, od najmądrzejszej do gera, to niech generał powie, gdzie pochowali sie wrogowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik gero 13.05.02, 15:08 w okopach. ale gero tam nie chadza (nie uwierzy nim zobaczy?) :) Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 kwik 13.05.02, 15:18 gero nie powiedział, ze nie chadza. Jesli trzeba wtedy banzaaaaaaj i nie brac jenców. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik gero 13.05.02, 15:38 mamy tutaj paru galerników (czyszczenie sabmarina itp) ale dzisiaj są wykończeni. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik taaaaa właśnie 13.05.02, 09:53 kwalifikacja wasi zostały skwalifikowane i ocenione jako: wzorowe. kwalifikację przeprowadziła jednoosobowa komisja kwalifikacyjna. skład znany. i wobec tego wasia dostaje na dzisiaj MÓJ KAPITAŃSKI hamak i butelkę. piękne słońce mamy.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik wasia, łan kłeszczyn 13.05.02, 10:01 jesteś bezinteresowna w tych okrzykach? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: kffffik.... 13.05.02, 10:08 (jasne, ze nie......) jakby co - wcale mnie tu nie było..... Odpowiedz Link Zgłoś
wasia Kwik, łan ansłer... 13.05.02, 10:09 kwik napisał(a): > jesteś bezinteresowna w tych okrzykach? oczywiście :-))))) b. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Kwik, łan ansłer... 13.05.02, 10:18 aha. wiesz, musiałam sie upewnić. :))) to masz tutaj jeszcze subwoofer do hamaka. niech Ci dobrze służy. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:04 ja nic nie chcę myśleć o tych plecach, butelczynie i hamaku... ja uważam, że konkurs na pupila kapitana kwika zotał przeprowadzony podstolnie... JA też MAM super, hiper hoper kwalifikacje..... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:07 agick, wasia zgłosiła sie na ochotnika i jej oferta została przyjęta. nie umniejszamy Twych kwalifikacji. jest lewa i prawa strona, którą rękę wybierasz? agick napisał(a): > ja nic nie chcę myśleć o tych plecach, butelczynie i hamaku... ja uważam, że > konkurs na pupila kapitana kwika zotał przeprowadzony podstolnie... > > JA też MAM super, hiper hoper kwalifikacje..... Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:13 oj bo ludzie to tak bez sensu mają - prawa albo lewa.... i jak tu wybrać...?? co innego u mnie - 16 rączek i wybór od razu uczciwszy... a skąd ja mogę wiedzieć co wy sobie kapitanie z ręki do ręki za plecami przerzucacie..? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:19 a to jest owiane tajemnicą. i nie zamierzam jej zdradzać. nawet adiutantom. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:22 no a nie mówiłam, że podstolnie, za plecowo, z ręki do ręki...? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:25 agick, o ile się nie mylę - nie masz specjalizacji z tetektywistyki. i bez insy...no jak to było..bez insynuacji proszę. idziem na kawę? napisał(a): > no a nie mówiłam, że podstolnie, za plecowo, z ręki do ręki...? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:35 a co wy mnie tu opowiadacie...?? nie insynuujcie mnie tu siostro kwik.. kawa espresso, z pianką mal dwa ma wynos..! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:42 a gdzie się wynosisz? zakaz opuszczania koszar do odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 10:56 taaaaa jest ! posłusznie melduję, że już wracam i więcej nie będę wiała przez płot.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:07 to rozumiem. jutro na apelu wystąpisz do odznaczenia! a w nagrodę - bedziesz mogła przez cały dzień opiekować się wartownią, pasi? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:08 wartownią...???? a dlaczego nie kantyną...? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:11 bo kantyną, jak sama nazwa wskazuje opiekuje się kpt. na wartowni też jest fajnie, sama zobaczysz (pssst. mamy nowych wartowników) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:26 nowych...?? i jeszcze mi powedz, że wysokie chłopy, ładne jak żadne i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:30 kurna. wysokie, ładne i tak dalej - to rzecz względna. ale dla Ciebie wszystko - jakieś szczegóły i życzenia specjane? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:40 no więc ja zamawiam: - ok 2 metry - z pełnym uzębieniem - waga ok 90 kilogramów - z motorem ( bo już mnie ropouszka denerwuje).... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:43 ROBI SIĘ. może być na jutro, czy nie cierpi zwłoki...? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:45 może być ale z samego rania... jak nie będzie - daję dyla z wartowni razem z bramą wjazdową. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:48 brama jest ydoriusa, także musisz z nim uzgodnić chęć na nią :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 11:58 spoko orinoko - ygrek dobrowolnie zrzekł się bramy na moją korzyść..... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 12:04 aaa chyba, że masz potwierdzone notarialnie. wtedy wszystko gra. to co, siup do jeziora? Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 12:11 no jasne, że mam (jeszcze ciepłe.....) na koniki bardziej niż na wodę ale i jezirko zagramy... jedziemy z taką paczką znajomków co to i do szklanki i hulanki... oj będzie wesoło....! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 13:58 to ja bukuję miejsce w bagażniku, ok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 14:42 no właśnie ja nie mam ale z tego co pamiętam, zwinęłaś jedną panom policjantom.... no kamon - bezie gicior ta z poldka.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: taaaaa właśnie 13.05.02, 14:45 agick, po co ta plandeka przecież kwiaty..rozwiane włosy i te sprawy.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś